Serie A

Juventus, Milan, Roma, Fiorentina... kto najgroźniejszy? Kto najsilniejszy? Czyli dyskusje o potentatach Serie A.
ODPOWIEDZ
tomiko85

Re: Serie A

Post autor: tomiko85 »

nie widzicie że zawsze te lamusy biorą udział w aferach korupcyjnych? głównie są to piłkarze juventusu, sprzedawczyki chcieli sobie za to jeszcze doszyć 3 gwiazdę , śmiać mi się chce i beka z tych co kibicują takiemu marnemu klubikowi, którego kibice to głównie zwierzaki stadionowe , antysemici i rasiści. tyle w temacie . j***ć JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
marco24

Post autor: marco24 »

tomiko85 pisze:nie widzicie że zawsze te lamusy biorą udział w aferach korupcyjnych? głównie są to piłkarze juventusu
W aferę calcioscommesse zamieszanych jest/było kilkadziesiąt piłkarzy. I to tak lekko licząc. Wśród nich dwóch zawodników Juventusu - Bonucci i Pepe. Obaj uniewinnieni. Jeśli chodzi o calciopoli natomiast żaden piłkarz związany z Juventusem nie był w to zamieszany. Muszę pisać coś więcej czy już się z siebie śmiejesz?
tomiko85 pisze:kibice to głównie zwierzaki stadionowe , antysemici i rasiści.
Jeśli dla Ciebie słowo głównie oznacza kilku/kilkunastu/kilkuset/kilka tysięcy przy takiej liczbie kibiców jaką ma czy to we Włoszech czy poza granicami Juventus, to równie dobrze przypisując Tobie łatkę kretyna można powiedzieć, że kibice Interu to głównie kretyni. J**** Juve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Wielki powrót...

Jak tam hochsztapler Conte, ile miesięcy zawieszenia dostał? Bo coś czytałem, że 10 :) Ale ten proces jest ustawiony, Antonio jest niewinnny.
Seba

Post autor: Seba »

Przecież jak się spojrzy na Conte, to od razu widać, że alkoholik i krętacz :P
marco24

Conte powinien dostać więcej, żeby Inter miał jakiekolwiek szanse na Scudetto :lol: :lol:
Kubus

Post autor: Kubus »

marco24 pisze:Conte powinien dostać więcej, żeby Inter miał jakiekolwiek szanse na Scudetto :lol: :lol:
Ale nie chcesz wyjść na obrońce Juve.
interfann

Post autor: interfann »

nie no z przebiegu procesu wynika że jest coś nie tak z tymi dowodami. Popier... prawo we Włoszech i można udupic człowieka czy winnego czy nie. Najprędzej czysty chociaż... Wszyscy piłkarze Sieny ustawiali a on niby miał o niczym nie wiedzieć? Troche dziwne. Najbardziej szokuje mnie ten kretacz co zsypał wszystko na Conte...
Ucz się tak jakbyś miał żyć wiecznie,
Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro.
marco24

Kubuś:) pisze:
marco24 pisze:Conte powinien dostać więcej, żeby Inter miał jakiekolwiek szanse na Scudetto :lol: :lol:
Ale nie chcesz wyjść na obrońce Juve.
Chce dyskusji na poziomie, z argumentami, a nie takie gówno... Nie rozumiesz tego naprawdę?
sampam

Post autor: sampam »

Jak juz zapewne wiecie Canal+ w nadchodzacym sezonie na pewo nie bedzie w transmitowac meczow ligi wloskiej dla polskich widzow. Szefostwo stacji swa decyzje uzasadnilo niska ogladalnoscia serie a.

P.S Sympatycy Ranieriego powinni byc zachwyceni, bowiem na Canale beda rozgrywki 2 ligi francuskiej :D
Ostatnio zmieniony 10 sie 2012, 22:38 przez sampam, łącznie zmieniany 1 raz.
zanetti22
Kontakt:

Post autor: zanetti22 »

Co wy na to, że C+ nie będzie pokazywać meczy Serie A? powodem ma być zbyt mała oglądalność i zwyczajnie im się nie opłaca. Tak podali na fejsie. Dla mnie trochę załamka bo głównie w tv mecze oglądałem :/
sampam

zanetti22 pisze:Co wy na to, że C+ nie będzie pokazywać meczy Serie A? powodem ma być zbyt mała oglądalność i zwyczajnie im się nie opłaca. Tak podali na fejsie. Dla mnie trochę załamka bo głównie w tv mecze oglądałem :/
Przed chwila o tym pisalem :brawo: Nie jestem specjalnie zaskoczony, gdyz liga wloska nie ma swojego marketingu, a na domiar zlego znowu duzo mowi sie o korupcji w calcio. Mozna do tego dodac jeszcze przestarzala, "antyczna" infrastrukture, odejscie wielkich graczy - Silvy i Ibry. Przecietny kibic po prostu nie pala miloscia do wloskiej pilki. Na portalu sport.pl, jezeli juz pisze sie o serie a to w kontekscie problemow calcio, albo transferow. Jedynie tylko Rafal Stec w swoim blogu czesciej porusza tematy nas bardziej interesujace.

Z tego co wiem niewykluczone jest, ze inna stacja jak N-ka, albo Orange Sport wykupia prawa do serie a.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2012, 22:45 przez sampam, łącznie zmieniany 2 razy.
Andy
Kontakt:

Post autor: Andy »

Trochę dziwna decyzja C+, ale mieli do tego pełne prawo. Dla mnie śmieszne jest wytłumaczenie, fakt, że liga włoska stacza się z roku na rok, ale żeby od razu wypisywać, że mieli mniejszą oglądalność od Ligue 1? Dziwne..Dla mnie jest jasne - umowa z C+ na pewno nie zostanie przedłużona!
zanetti22
Kontakt:

sampan, ja mimo wszystko zaskoczony jestem. Bo pomimo tych oczywistych problemów to wciąż czołowa liga w Europie z silnymi ekipami. Może chociaż podsumowania kolejki będą puszczać. Zawsze to inne oglądanie w tv meczu niż na monitorze kompa :(
Andy, L1 ma obecnie PSG które ściąga gwiazdy, a reszta klubów te gwiazdy masowo produkuje. Ogółem lubię tę ligę oglądać i ciesze się też z L2 tylko nie kosztem Serie A
sampam

zanetti22 pisze:sampan, ja mimo wszystko zaskoczony jestem. Bo pomimo tych oczywistych problemów to wciąż czołowa liga w Europie z silnymi ekipami. Może chociaż podsumowania kolejki będą puszczać. Zawsze to inne oglądanie w tv meczu niż na monitorze kompa :(
Andy, L1 ma obecnie PSG które ściąga gwiazdy, a reszta klubów te gwiazdy masowo produkuje. Ogółem lubię tę ligę oglądać i ciesze się też z L2 tylko nie kosztem Serie A
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniadzei tu zapewne sytaucja byla identyczna. Wiadomo, ze Canal+ nie wyda oswiadczenia bezceremonialnie obrazajacego druga strone. Po ludzku mi szkoda, ze rozgrywki aktualnych wicemistrzow Europy znikna z anten "polskich" stacji. Pozostaje ogladac lige wloska w necie, w sprawdzony sposob: polaczenie sopcasta (dobra jakosc) z angielskim komentarzem ( z innej strony). Polecam tak kazdemu :hahaha:
Seba

Post autor: Seba »

Ty się tak nie naśmiewaj, bo znając przeszłość Juve (plus teraz historia z Conte), to się jeszcze niedługo okaże, że i w poprzednim sezonie poszły jakieś wałki. Wyjaśni się seria meczów bez porażki:P
mio85

Post autor: mio85 »

decyzja canal plus to jakas totalna bzdura, nikt mi nie wmowi ze mecz PSG - Marsylia, czy Marsylia - Lyon gromadzi wiecej widzow niz derby Mediolanu czy derby Wloch, w ogole jak mozna zestawiac ze soba takie nazwy jak Lyon, Marsylia, PSG z wielkimi firmami jak Inter, Milan czy - badz co badz - Juventus, Roma............liga wloska ma to czego zaden marketing nawet znakomity nie jest w stanie zapewnic - bogata tradycje.......poza tym mnie na przyklad liga francuska strasznie nudzi poza nielicznymi wyjatkami.......fakt mozna tam znalezc wiele mlodych talentow, ale z boiska wieje nuda.........takze zycze powodzonka kolegom z canal plus, tym bardziej ze francuska pokazuje chyba tez orange sport ktory ma o wiele szerszy zasieg......
sampam

mio85 pisze:decyzja canal plus to jakas totalna bzdura, nikt mi nie wmowi ze mecz PSG - Marsylia, czy Marsylia - Lyon gromadzi wiecej widzow niz derby Mediolanu czy derby Wloch, w ogole jak mozna zestawiac ze soba takie nazwy jak Lyon, Marsylia, PSG z wielkimi firmami jak Inter, Milan czy - badz co badz - Juventus, Roma............liga wloska ma to czego zaden marketing nawet znakomity nie jest w stanie zapewnic - bogata tradycje.......poza tym mnie na przyklad liga francuska strasznie nudzi poza nielicznymi wyjatkami.......fakt mozna tam znalezc wiele mlodych talentow, ale z boiska wieje nuda.........takze zycze powodzonka kolegom z canal plus, tym bardziej ze francuska pokazuje chyba tez orange sport ktory ma o wiele szerszy zasieg......
Dla mass-mediow liczy sie tu i teraz, a nie tradycje, niestety.
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

mio85 pisze:decyzja canal plus to jakas totalna bzdura, nikt mi nie wmowi ze mecz PSG - Marsylia, czy Marsylia - Lyon gromadzi wiecej widzow niz derby Mediolanu czy derby Wloch
Tak, PSG - Marsylia zgromadzi więcej widzów niż Derby Mediolanu czy Derby Włoch, a wiesz dlaczego? Bo od roku wydają kolosalne pieniądze na rynku transferowym i mają mocniejszą kadrę niż włoscy potentaci.
Serie A upada, pogódźcie się w końcu z tym. Tradycja nie gra na boisku, teraz liczą się pieniądze, marketing i zgraja sezonowców przed telewizorami.

PS. Ty tam, turyńczyk, pozdrowienia do więzienia! :hahaha:
kulasiak

Post autor: kulasiak »

Z tym hołdowaniem tradycji to w rankingu UEFA to już w tym roku wyprzedzą Serie A liga francuska i portugalska, a jak tak dalej pójdzie to już gdzieś za 3-4 lata i holenderska. Dopóki nie będzie pieniędzy nie będzie wielkich piłkarzy. Dopóki nie będzie wielkich piłkarzy nie będzie dużej oglądalności. Dopóki nie będzie dużej oglądalności nie będzie transmisji. Taki jest dzisiejszy świat niestety i cała piłka jest zależna od pieniędzy lub ich braku. Tradycja dziś mało kogo obchodzi co oczywiście wielu się nie podoba ale nic się na to nie poradzi.
zanetti22
Kontakt:

Jako, że lubię francuską ligę to trochę stanę w jej obronie. Jest tam kilka ciekawych klubów jak Lyon, Marsylia, Bordeaux, Lille czy teraz PSG a i Monaco wkrótce wróci na salony (nawet z obecnym trenerem :D). A historię i tradycje też mają! Mecze wcale nie są nudne, a już na pewno nie w porównaniu do tych we Włoszech ;) Pada wiele ładnych bramek.
A co do widzów... Sądzę, że autentycznie jest ich coraz więcej. I nie dzięki szejkom, ale właśnie przez wzgląd, że wiele talentów wypływa z tej ligi. Dodatkowo stadiony. Sporo kibiców przychodzi na mecze, a będzie ich więcej bo powstają nowe i piękne obiekty na przyszłe Euro :) W tym momencie Włochy są organizacyjnie za Francją, a sportowo obie ligi zbliżają się do siebie.
Rzecz w tym, że Włosi wciąż żyją latami 90 i jeszcze starszą historią, jakby wciąż byli upojeni tamtą wielkością. Wysoko noszą głowę i ciut za mocno się cenią. Stąd i ceny transmisji meczów pewnie nie proporcjonalnie wysokie, olewanie LE przez co Bundesliga wyprzedziła Serie A, stagnacja w infrastrukturze i zarządzaniu klubu. Kluby nie są dochodowymi przedsiębiorstwami stąd brak wielkich transferów i atrakcyjność spada. Maleje liczba kibiców i znów liga traci bo i ci tańsi zawodnicy wolą iść do przeciętnego klubu z PS bo jest głośniejszy medialnie niż Napoli czy Udinese walczące o LM we Włoszech. O korupcji nie będę się rozpisywał. Z najpiękniejszej ligi świata zrobiło się bajorko z paroma perełkami. Ale dla nas fanów włoskich drużyn wciąż atrakcyjne :) Serce nie sługa nie wie co to Pany ;D
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

chętnie obejrzę jakiś meczyk Ligue 2,a wynik derbów Mediolanu będę śledził na telegazecie jak 10 lat temu ;) Brawo Anal+
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

specjalnie po nowym roku założyłem sobie C+.. brawo Cyfra ! :/
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

Orzeu pisze:specjalnie po nowym roku założyłem sobie C+.. brawo Cyfra ! :/
ja też jak pewnie większość wziąłem Cyfrę dla Serie A,mam nadzieję chociaż bardzo małą że ktoś przejmie prawa,ale
jeśli rzeczywiście cena jest tak wysoka nie widzę na naszym rynku kandydatów...no chyba że TV Trwam oni kasę by znaleźli :D
Orzeu
Kontakt:

Czytał już ktoś regulamin jak się ma sprawa z wypowiedzeniem umowy ?
Andy
Kontakt:

Orzeu pisze:Czytał już ktoś regulamin jak się ma sprawa z wypowiedzeniem umowy ?
Płacisz karę. Ja w swojej mam 299 zł w przypadku rozwiązania umowy z winy (chociaż nie wiem w czym miałbym być winny?!?) abonenta przed upływem...
Orzeu
Kontakt:

Andy pisze:
Orzeu pisze:Czytał już ktoś regulamin jak się ma sprawa z wypowiedzeniem umowy ?
Płacisz karę. Ja w swojej mam 299 zł w przypadku rozwiązania umowy z winy (chociaż nie wiem w czym miałbym być winny?!?) abonenta przed upływem...
reklamacji nie można złożyć ?

http://www.facebook.com/NieDlaBrakuSerieA
GSM

Post autor: GSM »

Canal Plus to stacja francuska i tamtejsza liga,piłka zawsze była i będzie promowana na ich kanałach(filie zagraniczne także zależą w jakimś stopniu od "macierzy")
Włoska ma coraz gorszą oglądalność,a chcą za prawa wielką kasę więc...wychodzi tak a nie inaczej
Orzeu
Kontakt:

ale budując wizerunek marki premium sugerować się spadającą oglądalnością ?

Moim zdaniem stracą o wiele więcej użytkowników rezygnując z Serie - A niż jakby zrezygnowali z Ligue 1.
Andy
Kontakt:

Orzeu pisze:ale budując wizerunek marki premium sugerować się spadającą oglądalnością ?

Moim zdaniem stracą o wiele więcej użytkowników rezygnując z Serie - A niż jakby zrezygnowali z Ligue 1.
To już widocznie ich sprawa. Ja tam za nimi płakał nie będę, wcześnie zrezygnowałem z Cyfrowego Polsatu..więc teraz nie pozostaje mi nic innego jak zrezygnować z Cyfry+. Muszę jedynie przeczekać do końca umowy...
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

Andy pisze:
Orzeu pisze:ale budując wizerunek marki premium sugerować się spadającą oglądalnością ?

To już widocznie ich sprawa. Ja tam za nimi płakał nie będę, wcześnie zrezygnowałem z Cyfrowego Polsatu..więc teraz nie pozostaje mi nic innego jak zrezygnować z Cyfry+. Muszę jedynie przeczekać do końca umowy...
Płakać to może nie, ale każdy ważniejszy mecz sezonu miło oglądało się przed telewizorem. Ale tak samo, czekam 4 miesiące i mogą mnie pocałować w d***.

Jest jakaś alternatywa dla C+? W sensie jakiś pakiet u konkurencji gdzie będzie można obejrzeć chociaż najważniejsze mecze, orientuje się ktoś?
ODPOWIEDZ