1. kolejka Serie A: Pescara - Inter
-
Re: 1. kolejka Serie A: Pescara - Inter
No cóż, większość spraw była dzisiaj w najlepszym porządku. Dawno tak dobrze to nie wyglądało, zwłaszcza na wyjeździe. Chyba możemy być umiarkowanymi optymistami, patrząc w najbliższą przyszłość.
Prawie wszyscy zagrali dobrze. Można się co nieco - choć nie jakoś kosmicznie - przyczepić do Nagatomo i Silvestre (wymienić czym prędzej na Alvaro i Samuela), reszta bez większych zastrzeżeń. Milito zaliczył co prawda największy flop meczu, ale nie przeszkodziło mu to zostać... najlepszym jego zawodnikiem. Szczególne brawa też dla Castellazziego, Ranocchi (sic), Gargano, Wesa. Cassano nie zawsze mi się podobał, ale jak na początek - bardzo dobrze. No i Coutinho po raz pierwszy od tych dwóch lat zaczyna mnie do siebie przekonywać.
Najbardziej mnie cieszy w tym wszystkim chyba dyspozycja Wesa, która utrzymuje się już od kilku spotkań. Bądź co bądź na całą ligę konkurować z Wesem w formie pod względem klasy może obecnie co najwyżej Pirlo.
Mam nadzieję, że to nie zamyka naszego mercato. Milito pokazał język wszystkim krytykantom, ale prawdopodobieństwa doznania kontuzji to nie zmniejsza.
Prawie wszyscy zagrali dobrze. Można się co nieco - choć nie jakoś kosmicznie - przyczepić do Nagatomo i Silvestre (wymienić czym prędzej na Alvaro i Samuela), reszta bez większych zastrzeżeń. Milito zaliczył co prawda największy flop meczu, ale nie przeszkodziło mu to zostać... najlepszym jego zawodnikiem. Szczególne brawa też dla Castellazziego, Ranocchi (sic), Gargano, Wesa. Cassano nie zawsze mi się podobał, ale jak na początek - bardzo dobrze. No i Coutinho po raz pierwszy od tych dwóch lat zaczyna mnie do siebie przekonywać.
Najbardziej mnie cieszy w tym wszystkim chyba dyspozycja Wesa, która utrzymuje się już od kilku spotkań. Bądź co bądź na całą ligę konkurować z Wesem w formie pod względem klasy może obecnie co najwyżej Pirlo.
Mam nadzieję, że to nie zamyka naszego mercato. Milito pokazał język wszystkim krytykantom, ale prawdopodobieństwa doznania kontuzji to nie zmniejsza.
-
- Kontakt:
Obiecujący początek sezonu w wykonaniu Interu. Naprawdę świetnie się oglądało grę kombinacyjną naszych ofensywnych zawodników, bardzo dobrze rozgrywał Sneijder, natomiast Guarin, Cambiasso i Gargano zdominowali środek pola. W obronie Zanetti wygrywał pojedynki biegowe z zawodnikami Pescary, niestety taki sobie występ zaliczył Silvestre, dzięki czemu mógł wykazać się Castelazzi. Swoją drogą Inter jest w tej chwili chyba jedynym klubem na świecie, który posiada trzech świetnych bramkarzy.
Z drugiej strony trzeba pamiętać, że:
1. graliśmy z przeciętnym zespołem, jednym z najsłabszych w całej Serie A
2. sędzia miał pełne prawo odgwizdać rzut karny dla Pescary po faulu Zanettiego
3. gdy w 1999 roku w pierwszym meczu sezonu również wygraliśmy 3:0 (z Veroną po hat-tricku Vieriego), to zajęliśmy 4 miejsce na mecie sezonu

Z drugiej strony trzeba pamiętać, że:
1. graliśmy z przeciętnym zespołem, jednym z najsłabszych w całej Serie A
2. sędzia miał pełne prawo odgwizdać rzut karny dla Pescary po faulu Zanettiego
3. gdy w 1999 roku w pierwszym meczu sezonu również wygraliśmy 3:0 (z Veroną po hat-tricku Vieriego), to zajęliśmy 4 miejsce na mecie sezonu

Dwie asystySeba. pisze:Milito bardzo miło zaskoczył. Bramka i asysta.

Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
-
Myślałem o dwóch, a napisałem o jednej;)Mora pisze:Dwie asystySeba. pisze:Milito bardzo miło zaskoczył. Bramka i asysta.
nie ma co wybrzydzać wygraliśmy 3-0 na wyjeździe,były momenty gdzie graliśmy tiki takę
nowi pokazali się z bardzo dobrej strony,parę razy było gorąco,raz Yuto przysnął innym razem ktoś(?) przystanął przed polem karnym,co się rzuca w oczy to przede wszystkim to że nasi zaczęli się ruszać na boisku,dojdzie żywotny Pereira i ruchliwy Palacio to wreszcie będziemy mogli się mierzyć z
Juve pod tym względem
...ciekaw jestem czy Stanko oglądając w TV Gargano dostał zakwasów? 

Juve pod tym względem

-
tonujmy nastroje bo tak slabo grajacego zespolu w serie a to ja juz dawno nie widzialem, z taka gra Pescara bedzie kompletnym outsiderem.........tak jak myslalem 3-2-1 sprawdza sie calkiem dobrze, Sneijder w koncu ma z kim wymieniac pilki.....o Milito pisalem juz w sierpniu, i co? i znow musicie go przepraszac.......para stoperów na plus, jednak gdyby nie Castelazzi w 43 minucie to z ich bledu stracilibysmy bramke........ciesza postepy Ranocchi, teraz z dwojki Samuel/Silvestre musi sie wykrystalizowac dla niego partner.....troszke ponizej oczekiwan Guarin, a Gargano zagral jakby w Interze byl od kilku lat.....
-
Wynik 3-0 świadczy o tym, że gra nie mogła być zła. Świetny Milito(choć zaliczył też babola meczu), bardzo dobrze zagrali również Castelazzi, Ranocchia, Sneijder oraz Cassano, który widać jednak nie jest przygotowany na nawet 60 minut. Co do drugiego debiutanta to było widać, że z zespołem odbył za mało treningów bo kilka razy zauważyć można było słabe zgranie, ale to da się wyeliminować treningami i myślę, że z każdym meczem będzie jeszcze lepiej niż było z Pescarą. Mimo wyniku zawiódł mnie trochę Guarin, który zagrał raczej słabo. Trochę denerwowały mnie jego czasem bezsensowne strzały z daleka. Co do zaś zmian to świetną dał Coutinho strzelając bramkę, a pozytywnie można też ocenić Livaję mimo tylko kilku minut. Duncan zaś widać był zdenerwowany debiutem, ale nie ma mu się też co dziwić. Oby następnym razem było lepiej. Teraz w lidze przed Nami Roma, która zawiodła w pierwszym meczu lecz nie wolno jej zlekceważyć bo Pescara to nie poziom nawet Chievo, a Roma może zaskoczyć.
-
czemu bronił akurat Castellazzi?
-
Ciekaw jestem czy Strama będzie chciał kontynuować grę w ustawieniu 4-3-2-1 czy po powrocie Palacio zdecyduje się na 4-2-3-1. Przyznam szczerze, że jestem zwolennikiem tej drugiej opcji. W danym momencie szkoda by było trzymać na ławce kogoś z czwórki Sneijder - Palacio, Cassano - Milito. Z ławki mogą wchodzić Coutinho i Livaja.
-
Mnie najbardziej ucieszyły wczoraj dwie rzeczy:
-nie odpuściliśmy po strzeleniu 1 bramki i nie broniliśmy wyniku
-graliśmy mało długich piłek na Milito
3 pkt zasłużone. Trzeba walczyć dalej.
-nie odpuściliśmy po strzeleniu 1 bramki i nie broniliśmy wyniku
-graliśmy mało długich piłek na Milito
3 pkt zasłużone. Trzeba walczyć dalej.
-
cześć, tak mocno chcialem obejrzeć mecz, szukałem wczoraj i nie znalazłem na necie
były gdzieś transmisje?? chciałbym ściągnąć cały mecz dziś jest gdzieś ??
proszę o odpowiedź dzięki
Forza Inter... !!
Forza Inter... !!
-
Bardzo dobry start Interu!
Jestem zadowolony z 3:0 ale jak sami dobrze wiecie mogło się skończyć więcej
FORZA Inter!

-
no i o to chodzi... dobre wejście w sezon...
FORZA INTER
FORZA INTER
-
Zawsze sa transmisje, jak nie na sopcascie, to na zwyklych streamach. Po wlosku, angielsku, rumunsku, czasem portugalsku i hiszpansku. Wystarczy wpisac w google i zawsze sie znajdzie.asfaltos pisze:cześć, tak mocno chcialem obejrzeć mecz, szukałem wczoraj i nie znalazłem na necie
Forza Inter... !!
-
Ja bardziej niż grą denerwowałem się...transmisją tego meczu w internecie.Cięło mi niemiłosiernie tak więc nie wiele mogę powiedzieć na temat.Cieszy w końcu zwycięstwo na inauguracje.Od zawsze byłem zwolennikiem Cassano i cieszy mnie,że w końcu trafił do naszego klubu.bo jak już wspominaliście Sneijder dzięki niemu odżył.Wygląda na to,że w końcu mamy solidną pomoc.Nie popadajmy jednak w huraoptymizm bo już za tydzień czeka nas pierwszy prawdziwy sprawdzian w tym sezonie a więc mecz z Romą ( mam nadzieję,że w końcu uda mi się normalnie obejrzeć- Dziękuje canal plus za Serie A w tym sezonie ).
-
Dodam tylko ze zawodnicy czesto stosowali wysoki pressing, co bylo stalym elementem za czasow Mourinho. Pozniej juz czesto tego nie widzielismy wiec grajkom sie chce a to oznacza ze Strama dobrze motywuje i kilku nowych zawodnikow dala powiew swiezosci. Szkoda ze Cou wszedl z lawki bo zasluguje na 1sklad ale fajnie ze udowodnil to strzelajac bramke i podajac na setke do Milito.