koniec ligi włoskiej w tv !
-
- Kontakt:
koniec ligi włoskiej w tv !
witam,czy ktoś z was orientuje sie jaka platworma cyfrowa bedzie pokazywała lige wloska??z tego co wiem to canal+ juz niebedzie pokazywal ligi włoskiej.I moze byc tak ze zadna polska telewizja nie bedzie pokazywac ligi wloskiej i pozostanie nam ogladanie naszego INTERU w internecie.
-
Re: koniec ligi włoskiej w tv !
tvp sport chyba negocjuje ale nie jestem pewny
-
- Kontakt:
Tak, pojawiła się wiadomość odnośnie włoskiej Serie A w TVP sport. Na razie nic nowego nie ma oprócz tego, że prowadzone są rozmowy.
-
alternatywa jest kanal na Astrze sportdigital.tv
Ale trzeba wgrac do odpowiedniego tunera, odpowiednie alternatywne oprogramowanie
na ten weekend niestety pokazuja tylko juve-parma i milan-sampa
Ale trzeba wgrac do odpowiedniego tunera, odpowiednie alternatywne oprogramowanie

-
Na sopcascie zwykle sa transmisje niezlej jakosci, bodajze po rumunsku, w kazdym razie mozna cos zrozumiec:)
ESPN tez chyba pokazuje lige wloska, nie problem znalezc ich kanal na necie. Naprawde mozliwosci jest bardzo douzo. Wlasciwie nie widze problemu.
ESPN tez chyba pokazuje lige wloska, nie problem znalezc ich kanal na necie. Naprawde mozliwosci jest bardzo douzo. Wlasciwie nie widze problemu.
-
- Kontakt:
co innego obejzec mecz w telewizji czy wyjsc do baru wypic piwko na derbach Mediolanu lub Wloch a co innego ogladac na necie z zacinajcymi sie relacjami itp zeczami .jedyna nadzieja ze prawa do transmisji wykupi tvp
-
Może to głupie ale piszmy maile do tvp pokażmy że mieliby widzów.
-
- Kontakt:
moze i to dobry pomysl albo zeby powstala jakas lista zeby ja przeslac do tvp
-
- Kontakt:
petycja
niech się userzy podpisują i wyśle się jeden a konkretny mail w imieniu wszystkich podpisanych 

-
Jeśli ktoś płaci abonament 120 zł dla Cyfry Plus a po stracie praw do Serie A kwota pozostała taka sama to ma prawo być zirytowany zwłaszcza,że w zamian za to musi się męczyć zacinającymi transmisjami w fatalnej jakości w internecie.Sam mam ten problem i przyznam,że po ostatnim meczu z Pescarą jestem wkurzony.Na taką ligę Polską na mecze chodzę sam a Canal + miałem głównie ze względu na ligę Włoską.Co mnie obchodzi jakiś tam mecz Barcelony czy Realu?W TVP Sport padło info,że negocjacje trwają ale jak długo mamy czekać na oficjalne info?To skandal,że w Polsce nie możemy zobaczyć naszej ulubionej ligi.
Możesz opisać jak można sobie wgrać takie oprogramowanie??claudio86 pisze:alternatywa jest kanal na Astrze sportdigital.tv
-
Mam pytanie, mecze serie A są transmitowane na jakimś RAI 1,2,3? Bo przypadkiem sie okazało że mi satelita je łapie... Jak nie po polsku to przynajmniej w TV zobacze... 

-
Panowie tu trzeba cos ruszyc, zeby chociaz tvp sport kupilo jak nie canal , moze ktos by napisal do tvp sport czy cos sie ruszylo i czy dalej maja zamiar kupic...
-
- Kontakt:
petycja ? potrzeba by naprawdę wielu głosów.
maile ? nic to nie da, bo 'kontakt' to osoby mało związane z podejmowaniem procesów decyzyjnych.
Raczej pozostaje nam czekać... już w TVP z całą pewnością mają badania rynku i wiedzą czym poskutkuje wykup praw do Serie-A.
maile ? nic to nie da, bo 'kontakt' to osoby mało związane z podejmowaniem procesów decyzyjnych.
Raczej pozostaje nam czekać... już w TVP z całą pewnością mają badania rynku i wiedzą czym poskutkuje wykup praw do Serie-A.
-
Cośtam leci, ale włączają kodowanie na czas meczu. Tak samo z Ictimai i kilkoma innymi arabskimi.shoko pisze:Mam pytanie, mecze serie A są transmitowane na jakimś RAI 1,2,3? Bo przypadkiem sie okazało że mi satelita je łapie... Jak nie po polsku to przynajmniej w TV zobacze...
Omen, wydaje mi się, że to jest wystarczający powód, żeby móc bezproblemowo wypowiedzieć umowę.
-
- Kontakt:
Excubitor pisze:Cośtam leci, ale włączają kodowanie na czas meczu. Tak samo z Ictimai i kilkoma innymi arabskimi.shoko pisze:Mam pytanie, mecze serie A są transmitowane na jakimś RAI 1,2,3? Bo przypadkiem sie okazało że mi satelita je łapie... Jak nie po polsku to przynajmniej w TV zobacze...
Omen, wydaje mi się, że to jest wystarczający powód, żeby móc bezproblemowo wypowiedzieć umowę.
właśnie, że z tego co wiem, to nie jest wystarczający powód. Jakby usunęli jakiś kanał znaczący to co innego... dla porównania to tak jakbyś próbował rozwiązać umowę, bo z ramówki wyleciał Twój ulubiony serial. A szkoda bo też najchętniej bym rozwiązął.
-
Ja nie liczę na tvp jeśli chodzi o pozyskanie praw do ligi włoskiej. Miałem nadzieję że Cyfra grała na zwłokę żeby pozyskać prawa za mniejsze pieniądze, ale to też już nieaktualne. Nie będzie Seria A w tpolskiej v i trzeba się z tym pogodzić. Zostaje internet i sportdigital. Ale z tego co wiem meczu Inter-Roma nie będzie.
-
- Kontakt:
pozostaje albo nielegalny sharing, lub kupic dekoder troche lepszy i karte pre-apid na allegro Al Jaazera sports, jakość smieszna ale napewno wszystkie lepsze mecze w Europie pokazują:) koszt ok 450zl taka karta na 10-12miechow - duzo...ale wiadomo...chyba ze sharing:) abo czekamy jeszcze na tvp sport anuż
-
Jak wiadomo od pewnego czasu, Serie A wykupiona została przez telewizję n. Na razie jestem bardzo zadowolony z tego rozwiązania, bo Inter pokazywany jest nadzwyczaj często. Jakość rewelacyjna, chodzą głosy, że n ma najlepszy przekaz HD spośród wszystkich telewizji satelitarnych w Polsce. Komentarz też jest znośny, wyjątek to redaktor Kalinowski, który jest jeszcze mniej profesjonalny niż Szpakowski. Na pewno nie nadrabia swojego lenistwa głosem, bo ten też ma fatalny. Panowie Gleń, Terlecki, Jagoda - bez zastrzeżeń. Co jest absolutnym hitem - studio przedmeczowe, pomeczowe... standing ovation.
Najbliższy mecz ligowy z Catanią nie zostanie pokazany na platformie n, ale nie ma się co dziwić. Mając 2 mecze do pokazania przy takim towarzystwie jak Juve - Napoli oraz Lazio - Milan ciężko o inny wybór. Co pozytywne natomiast to fakt, iż na kanale nPremium4 HD przeprowadzona będzie transmisja z meczu Ligi Europejskiej Inter : Partizan (25.10. - godzina 19:00).
Najbliższy mecz ligowy z Catanią nie zostanie pokazany na platformie n, ale nie ma się co dziwić. Mając 2 mecze do pokazania przy takim towarzystwie jak Juve - Napoli oraz Lazio - Milan ciężko o inny wybór. Co pozytywne natomiast to fakt, iż na kanale nPremium4 HD przeprowadzona będzie transmisja z meczu Ligi Europejskiej Inter : Partizan (25.10. - godzina 19:00).
-
- Kontakt:
Niestety dla mnie Kalinowski i Wojciech Jagoda stoją na tym samym poziomie, niby obaj się starają, a mimo to czasem starają się na poetyckie porównania i piękną barwną polszczyznę. Do tego obaj wyżej wymienieni Panowie mają poważny defekt związany z komentowaniem spotkań piłkarskich - są stronniczy. Podobnie jak ich redakcyjny kolega Sergiusz Rychel, który komentując mecze Barcelony nie stara się ukrywać swojego uwielbienia dla klubu z Katalonii, a przy bramkach Messiego przeżywa orgazm.
-
warqula pisze:Niestety dla mnie Kalinowski i Wojciech Jagoda stoją na tym samym poziomie, niby obaj się starają, a mimo to czasem starają się na poetyckie porównania i piękną barwną polszczyznę. Do tego obaj wyżej wymienieni Panowie mają poważny defekt związany z komentowaniem spotkań piłkarskich - są stronniczy. Podobnie jak ich redakcyjny kolega Sergiusz Rychel, który komentując mecze Barcelony nie stara się ukrywać swojego uwielbienia dla klubu z Katalonii, a przy bramkach Messiego przeżywa orgazm.

wypowiedz na duży plus, zgadzam się z Tobą bez dwóch zdań, dlatego ja wolę mecze oglądać bez ich komentowania... wolę słuchać jakiś arabów itp niż ich stękania

-
Panowie znowu sie jakies jaja szykuja sierpien a znowu nikt praw nie ma.Znowu nam horror do 2 czy 3 kolejki zlodzieje szykuja trzymam ta cyfre dla serie A zeby najlepsze mecze moc w spokoju przed tv objerzec...jezeli w ogole beda.
Znowu jakas akcje trzeba ogarnac
makarony żądają wielkiej kasy za prawa na rok,stąd te problemy
-
Ostatnio to samo bylo, no ja wiem serie A ceni sie na 2 miejscu pod wzgledem lig. Tylko za transmisje premier league trzeba zaplacic wiecej...oby jakos doszli do porozumienia.
-
Jest pewne rozwiązanie.
Na stronie livefootball.ws są wszystkie mecze najlepszych lig puls liga mistrzów i europy.
Strona jest po rusku.
Prawie każda transmisja jest w jakości hd.
Wystarczy program sopcast albo vlc.
Naprawdę dobra strona polecam! Sam ją odkryłem i powiem szczerze jest najlepsza.
Do wyboru do koloru!
Pozdro!
Na stronie livefootball.ws są wszystkie mecze najlepszych lig puls liga mistrzów i europy.
Strona jest po rusku.
Prawie każda transmisja jest w jakości hd.
Wystarczy program sopcast albo vlc.
Naprawdę dobra strona polecam! Sam ją odkryłem i powiem szczerze jest najlepsza.
Do wyboru do koloru!
Pozdro!
-
Ja wiem ze problemu nie bedzie,ale jednak fajnie obejrzec program o serie a, studio, posluchac co maja do powiedzienia, skroty z polskim komentarzem.
Spokojnie obejrzec przed tv a nie zawsze kombinowac z komputerem
Spokojnie obejrzec przed tv a nie zawsze kombinowac z komputerem
-
- Kontakt:
skąd info?ForzaInter1g pisze:Panowie znowu sie jakies jaja szykuja sierpien a znowu nikt praw nie ma.Znowu nam horror do 2 czy 3 kolejki zlodzieje szykuja trzymam ta cyfre dla serie A zeby najlepsze mecze moc w spokoju przed tv objerzec...jezeli w ogole beda.
odpowiedź na mojego maila miesiąc temu:
Szanowny Panie,
odpowiadając na e-mail, uprzejmie informuję, że platforma nc+ posiada
prawa do emitowania włoskiej ligi piłkarskiej Serie-A w sezonie 2013 /
2014.
W przypadku pojawienia się pytań, chętnie udzielę informacji.
Z wyrazami szacunku,
Maciej Kamiński
Starszy Konsultant ds. Obsługi Korespondencji Elektronicznej
Telefoniczne Centrum Abonenta
z tel. stacjonarnych 801 044 944
z tel. komórkowych 22 310 47 47
(opłaty według cenników operatorów)
Internetowe Centrum Abonenta
ica.ncplus.pl
-
To ja juz nie rozumiem:
http://www.canalplus.pl/sport/oferta-sportowa
W ofercie znowu liga wloska zniknela.
W internecie mozna przeczytac ze rok temu N-ka kupila prawa na rok.
Ostatnio Borek mowil ze Polsat stara sie o prawa do serie a.
Ogolnie gadaja o tym ze teraz praw nie ma nikt a staraja sie polsat i NC+
Jednak Ty mi pokazujesz ze serie a w NC+ bedzie
. Obys mial racje tylko dlaczego w ofercie wloskiej nie ma...
http://www.canalplus.pl/sport/oferta-sportowa
W ofercie znowu liga wloska zniknela.
W internecie mozna przeczytac ze rok temu N-ka kupila prawa na rok.
Ostatnio Borek mowil ze Polsat stara sie o prawa do serie a.
Ogolnie gadaja o tym ze teraz praw nie ma nikt a staraja sie polsat i NC+
Jednak Ty mi pokazujesz ze serie a w NC+ bedzie

-
Dobra, koniec żartów, Klinsi szykuj sie jedziemy do ich siedziby.
-
N-ka ostatnio potwierdziła na fan-page'u buniowym, że Serie A będzie.