10. kolejka Serie A: Inter - Sampdoria

ODPOWIEDZ
IlCapitano

10. kolejka Serie A: Inter - Sampdoria

Post autor: IlCapitano »

Dziś o 20:45 podejmiemy u siebie Sampdorię. Ciekawi mnie podejście naszych do tego meczu. Niby podkreślają cały czas, że koncentrują się tylko na Dorii, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że nie będą troszkę rozkojarzeni przed najważniejszym meczem rundy w sobotę.
Z Sampdorią na San Siro odkąd pamiętam zawsze nam się ciężko grało, ale teraz nie ma zmiłuj. Do Turynu musimy pojechać z maksymalnie 4 punktami straty, chociaż nie obrażę się jak Bologna sprawi zeberkom psikusa, a konkretniej to liczę na jakąś awarię w systemie bankowym i nie dotarcie na czas przelewu do arbitra.
Jeśli dziś nie wygramy to ewentualna wygrana w Turynie nic nam nie daje, dlatego dzisiejszy mecz powinien być absolutnym priorytetem dla naszych. Dałbym mimo wszystko odpocząć Cuchu, żeby na sobotę był w pełni sił i jak za starych dobrych czasów nakrył czapką Pirlo tak jak robił to z Xavim czy Messim, i wyszedłbym w środku pola Guarinem, Mudingayiem i Gargano. Z takim walcem w środku pola szybko wybilibyśmy Sampdorii z głowy jakieś szaleństwa na Meazza.
andyvdm

Re: 10. kolejka Serie A: Inter - Sampdoria

Post autor: andyvdm »

Rowniez uwazam ze Cambiasso powinien odpoczac, gra bardzo duzo a w niedziele derby Wloch. Tym bardziej ze Conte dzisiaj zagra mocno rezerwowym skladem zeby sie oszczedzic na Inter.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Napoli jedzie do Bergamo na mecz z Atalantą, więc jest szansa na wskoczenie na drugie miejsce. Nie ma się co oszukiwać, Sampdoria jest obecnie w fatalnej formie i pokonanie ich to obowiązek. Miejmy nadzieję, że kartki nie złapie zagrożony zawieszeniem Ranocchia. Juana prawdopodobnie zastąpi Silvestre, ewentualnie Strama cofnie Cambiasso.
Omen

Post autor: Omen »

Niezależnie w jakiej formie jest obecnie Sampdoria , nam zawsze się ciężko z nimi grało.Dla nas spotkanie to będzie tym bardziej ciężkie gdyż w głowach piłkarzy będzie już sobotni mecz z Juventusem. Jeśli chcemy tam jechać w dobrych nastrojach musimy zwyciężyć choćby i 1-0 . Nie wierzę,że Bolonia urwie jakieś punkty naszym głównym rywalom dlatego musimy patrzeć wyłącznie na siebie.Ciekawe jaką "11" wymyśli dziś Stramaccioni. Nie ma co oszczędzać piłkarzy gdyż strata punktów oznacza raczej wycieczkę do Turynu.
marcinek91081

Post autor: marcinek91081 »

Mam nadzieję że nie zlekceważymy Sampy i będą 3 pkt!!!! no i oczywiście liczę na ''dobry'' występ arbitra w tym meczu ;) ...żeby znowu nie było słynnych kajdanek Mou :lol:
andyvdm

Post autor: andyvdm »

Dwie bardzo glupio stracone bramki, zwlaszcza ta pierwsza... Ale licza sie trzy punkty i calkiem niezla gra.

Bardzo mnie cieszy dzisiejszy wystep Guarina, ktory zagral tak jak w tamtym sezonie. Mam nadzieje ze to nie byl tylko jednorazowy wyskok i Freddy zostanie liderem srodka pola tak jak tego oczekujemy. Kolejny znakomity wystep Palacio, do tego Milito i Cassano dopasowali sie poziomem do kolegi. Oby tak dalej.

Juventus ma 28 punktow, ale jak wiadomo 28 = 30 wiec nalezy w sobote odrobic te 6 punktowa strate.
Ynter

Post autor: Ynter »

Nie chce mi się zbytnio pisać o meczu, cieszę się z kolejnego pod rząd zwycięstwa, są 3 punkty to najważniejsze. Ale muszę napisać jedno: WRESZCIE FREDZIO WRESZCIE! Na takiego Guarina czekałem od końca zeszłego sezonu, wreszcie chciał, wreszcie biegał, walczył, strzelił bramkę, co zdecydowanie dzisiaj mu się należało! Jak ja lubie jak piłkarz przed meczem powie, że da z siebie wszystko a potem wychodzi na boisko i faktycznie to robi. Brawo, brawo, brawo i tak trzymaj Guaro! :)
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Z meczu na mecz oprócz wyników przychodzi też dobry styl. Na prawdę mogła się gra naszych podobać. Portowcy, czyli Pereira i Guarin grali świetnie, co cieszy bo obaj mieli słaby początek sezonu. Napoli i Lazio straciły punkty, co oznacza, że wskakujemy na 2 miejsce. Teraz czeka nas najcięższy mecz sezonu (chyba że w LE na kogoś mocniejszego trafimy) z Juventusem w Turynie.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Chuchu pisze:Z meczu na mecz oprócz wyników przychodzi też dobry styl. Na prawdę mogła się gra naszych podobać. Portowcy, czyli Pereira i Guarin grali świetnie, co cieszy bo obaj mieli słaby początek sezonu. Napoli i Lazio straciły punkty, co oznacza, że wskakujemy na 2 miejsce. Teraz czeka nas najcięższy mecz sezonu (chyba że w LE na kogoś mocniejszego trafimy) z Juventusem w Turynie.
Może na Juve właśnie :d

Zgadnijcie, kto z całej naszej kadry w tym sezonie ma największą częstotliwość strzelania bramek.
Nen

Post autor: Nen »

Piekarz pisze:
Zgadnijcie, kto z całej naszej kadry w tym sezonie ma największą częstotliwość strzelania bramek.
Palacio?
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Nen pisze:
Piekarz pisze:
Palacio?
Nie, choć mieści się na podium.

Livaja :d
yoda79

Post autor: yoda79 »

Najbardziej cieszy gra Guarina, jest moc, ma potencjał miazdzyć każdego pomocnika w Seriea.
Jedyne co martwi na przyszlość to wiek naszego ataku, ale na razie cieszmy się z kolejnego zwycięstwa:)
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Szkoda, że nasi napastnicy nie są te 2, 3 lata młodsi, niemniej i tak są obecnie najlepsi w lidze :)
Raffal

Post autor: Raffal »

pierwszy mecz który cieszy w 100% w tym sezonie....
Jest wynik , jest dobra gra, są dobre zmiany, jest dobra taktyka...

nie pozostaje nic innego jak udoskonalać to....

pytanie co zrobi Strama po powricie Wesleya i Cou ....
BoDzIo

Post autor: BoDzIo »

Ja bym usadził Milito i to bez mrugnięcia okiem. Palacio Cassano i za nimi Wes lub Cou.
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

ja bym póki co zostawił Milito ;) gra naszych naprawdę nieźle wygląda,widać w końcu jakość w drugiej linii i w ataku,Palacio tak nie chciany przez większość pokazuje że zasłużył na grę w wielkim klubie,fundamenty drużyny mamy teraz pozostaje sukcesywnie wymieniać najsłabsze elementy...
Nen

BoDzIo pisze:Ja bym usadził Milito i to bez mrugnięcia okiem. Palacio Cassano i za nimi Wes lub Cou.
Posadziłbyś Milito, który ma już 5 bramek i 6 asyst? Dlaczego, bo ma 33 lata?
BoDzIo

Post autor: BoDzIo »

To więcej zasługa kolegów niż Milito że ma takie statystyki plus karne. Dobrze że punktuje ale bardzo zmarniał i dlatego bym go posadził. Livaja też gdyby grał i strzelał karne miałby takie liczby na swoim koncie.
miko

Post autor: miko »

Bardzo podobał mi się wczorajszy mecz, cały czas mieliśmy przewagę, Sampa oddała w światło bramki dwa strzały i to po "głupich" błędach, które się wyeliminuje :)

Na plus przede wszystkim Guarin, zapowiadał walkę i widać było, że bardzo się starał, poza nim podobała mi się gra Gargano, Zanettiego, Cassano i Palacio :)

Na minus Mudingayi, sporo błędów przy odbiorach, nie dziwi mnie zamiana na Cambiasso...

W sobotę wychodzimy mega zmotywowani i lejemy Juve w ich piaskownicy :)
Nen

BoDzIo pisze:To więcej zasługa kolegów niż Milito że ma takie statystyki plus karne. Dobrze że punktuje ale bardzo zmarniał i dlatego bym go posadził. Livaja też gdyby grał i strzelał karne miałby takie liczby na swoim koncie.

Więc oznacza to, że dobrze rozumie się z kolegami i tego nie zmieniałbym na razie. Livaja zagra 3 mecze w grupie LE jeszcze, zobaczymy co w nich pokaże. Spotkanie z Partizanem nie wyszło mu za bardzo :)
ODPOWIEDZ