Rasizm,Faszyzm,Nazizm,Nacjonalizm-Skrajne ideologie

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
Globus

Odp: Rasizm,Faszyzm,Nazizm,Nacjonalizm-Skrajne ideologie

Post autor: Globus »

Ja znam tylko jednego spoko Cygana. Jest troszkę upośledzony i zawsze grzeczny (każdemu mówi "dzień dobry", "cześć"). Zbiera makulaturę i złom... Z tego co wiem większość pieniędzy które zarobi zabierają mu starsi cyganie. Ale to przypadek odosobniony, ponieważ reszta jego rodziny to mendy niesamowite.
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
kachol

Post autor: kachol »

Cyganie - społeczność, która żyje z żebrania i kradzieży - czego od nich oczekujecie? Romantyczna wizja Romów - jako artystycznej bohemy legła już dawno temu...

Dla mnie największym problemem dotyczącym cyganów jest brak egzekwowania prawa wobec nich... Koleś który ma 50 lat żyje z 12 latką, a "elita" apeluje - to jest ich tradycja, należy ją uszanować... Jak przyjadą hindusi i będą palili wdowy na stosach to też powiemy, że to jest tradycja i należy ją uszanować?
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

kachol pisze: Dla mnie największym problemem dotyczącym cyganów jest brak egzekwowania prawa wobec nich...
Jak dla mnie najwiekszym problemem wobec ałedzi jest ich samo bytowanie na terenach Polski, bo spolecznoscia polska nazwac ich nie mozna.
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
Blablarzynca
Kontakt:

Post autor: Blablarzynca »

Mieszkam na wsi, a wiadomo, że cyganie lubią wpadać na wioski, by coś złoić. Zazwyczaj ludzie na wiosce mają otwarte drzwi na rozcież 20/h, więc mogą z łatwością wbić do mieszkania. Ostatnio sąsiadce cyganka ukradła portfel, w środku 500 zł i dokumenty. Cygany się nie pieprzą, na chama potrafią wejść ci do mieszkania, w takich wypadkach trzeba lać po mordzie albo spuszczać psy.
all in the game, yo, all in the game
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Blablarzynca pisze: Mieszkam na wsi, a wiadomo, że cyganie lubią wpadać na wioski, by coś złoić. Zazwyczaj ludzie na wiosce mają otwarte drzwi na rozcież 20/h, więc mogą z łatwością wbić do mieszkania. Ostatnio sąsiadce cyganka ukradła portfel, w środku 500 zł i dokumenty. Cygany się nie pieprzą, na chama potrafią wejść ci do mieszkania, w takich wypadkach trzeba lać po mordzie albo spuszczać psy.
Skąd ja to znam. Mojej sąsiadce skubnęli kilka drobiazgów. A najlepsze w tym jest to że gdy oni rabowali to ona była w innym pokoju i nic nie słyszała. Skapnęła się dopiero po fakcie. Niestety jak ich tolerować skoro oni sami pracują sobie na taką opinie.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Helton

Post autor: Helton »

Przed chwila czytalem ,ze te napastnik miał poglądy skrajnie prawicowe. Był rolnikiem byłym policjantem o tym slyszalem rano ,który głośno sprzeciwiał się polityce multikulti i otwartosci norwegii na imigrantów. Kiedys pewna osoba ,która mieszkała w Norwegi opowiadała mi ,że nigdy nie spotkała się z żadnymi agresywnymi reakcjami co do imigrantów. No moze gdzies tam na malej wsi , ale to tak jak  w Polsce ludzie są bardziej agresywnie nastawieni co do cudzoziemców.
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... -(zdjecie)
Ostatnio zmieniony 23 lip 2011, 17:27 przez Helton, łącznie zmieniany 1 raz.
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

(...) ja (...). I jak tu nie być antysemitą? Jak oni wręcz sami się proszą aby ich nienawidzić (...)(...). Od małego te (...) mają wpajane jak to ich (...) nikt nie lubi jacy to oni (...) są pokrzywdzeni. Powinni te wszystkie żydowskie (...) zagazować w Oświęcimiu i innych obozach aby to (...) nie plątało się po świecie. (...) no zdenerwowałem się niezmiernie jak zobaczyłem ten filmik. (...) mać.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
kachol

Dobry dokument, szczególnie jeśli poświęci się czas i zobaczy wszystkie 8 części. Prawica w Izraelu stara się ugrać doraźne interesy na antysemityzmie to jest fakt. Drugi fakt, o którym często się zapomina, a jest on dobrze przedstawiony to, że najlepszymi krytykami Izraela są sami Żydzi.

Jednak antysemityzm nie jest nieistniejącym tworem, jak chciałby to momentami pokazać autor. Pomimo, że generalnie z osią filmu się całkowicie zgadzam.
Tjujka

Post autor: Tjujka »

Samo określenie antysemityzm jest dość niedokładne i obecnie niestosowane zgodnie z jego faktycznym znaczeniem. Otóż do grupy narodów semickich należą także ludzie z państw arabskich, dlatego też śmieszy mnie nazywanie choćby Palestyńczyków antysemitami. Owszem sama nienawiść do Żydów dlatego że są Żydami czasem występuje wśród niektórych idiotów, kultywujących NS. Jednak całkiem odmienną rzeczą jest antysyjonizm a więc opór wobec "prawicy" żydowskiej, która nota bene jest najbardziej rasistowską i ksenofobiczną ideologią z jaką się spotkałem, wystarczy chociaż wspomnieć teksty niektórych rabinów o gojach. Na temat państwa Izrael polecam filmy i publikacje dr Davida Duke dostępne także po Polsku. A co do Breivika to z niego taki fundamentalista chrześcijański i skrajny prawicowiec jak ze mnie rosyjski mistrz baletu.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Nie wiem czy tutaj będzie to pasować ale chyba najbliżej temu tematowi na forum spośród wszystkich.

"Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej stanowi w art. 18, że małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny, rodzina, macierzyństwo i rodzicielstwo znajdują się pod ochroną i opieką Rzeczypospolitej Polskiej. Zgodnie z art. 1 Kodeksu rodzinnego i opiekuńczego w Polsce małżeństwo może zawrzeć jedynie kobieta i mężczyzna."

Czyli jeśli dobrze rozumiem, małżeństwa osób tej samej płci są w Polsce niezgodne z konstytucją, a to oznacza, że wszelkie walki gejów i lesbijek o wprowadzenie ustawy umożliwiającej śluby homoseksualne są niemożliwe. Więc jeśli mają dalej zamiar walczyć o swoje prawa to polecam im najpierw zapoznać się z podstawami prawnymi w tej sprawie.
peter0512

Post autor: peter0512 »

Nie chcę wprowadzać zamieszania, bo nie jestem w to jakoś bardzo wtajemniczony, ale wydaje mi się, że oni nie walczą o małżeństwa, tylko o związki partnerskie, które pozwolą im po sobie dziedziczyć itd.
Obrazek
Minister

Post autor: Minister »

peter

zależy o jakiej grupie jest mowa..niektórzy walczą "tylko" o dziedziczenie po sobie majątków jednak wszystko sprowadza się do tego samego ,inna grupa walczy o całokształt homoseksualny(dziwnego słowa użyłem).Jednak każdy z nas dobrze wie...dasz palec będą chcieli całą rękę.Tego nie da się pogodzić.

Chuchu
są możliwe i to w zasadzie nie jest aż taki duży problem :) Wystarczy spojrzeć na plany przyszłych koalicji w rządzie.Do tego dochodzi jeszcze "pan"? Biedroń ,który ma swoje małe plany w kierunku przyszłej polityki.Na szczęście na razie się o to nie musimy martwić ,ale kto wie co się stanie za 5,10 lat.Nowelizacja Konstytucji w tej kwestii może nie być najmniejszym problemem.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Saff

Post autor: Saff »

http://www.rp.pl/artykul/17,740723-Niem ... losci.html

Cóż za paradoks - lewacy chcą blokować marsz z okazji Święta Niepodległości przy pomocy niemieckich bojówek. Niektórym to się w dupach poprzewracało.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2011, 12:08 przez Saff, łącznie zmieniany 1 raz.
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Stalinowskie metody - nazwij kogoś faszystą, będzie lepszy efekt propagandowy.
Globus

Post autor: Globus »

http://www.youtube.com/watch?v=jz1GbjKd3HE

Polecam gorąco reportaż o cyganach na Słowacji. Masakra...
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
GULI

Re: Rasizm,Faszyzm,Nazizm,Nacjonalizm-Skrajne ideologie

Post autor: GULI »

Nie wiedziałem gdzie to wrzucic wiec wkleilem tutaj

Kolejny dowód na to jak bardzo dzisiaj opłaca sie być "tolerancyjnym i multikulturowym".... :mad:

Duńskie miasteczko bez choinki, za to z islamskim świętem

"Duńskie Kokkedal nie będzie miało w tym roku choinki na święta, bo nie starczyło na nią pieniędzy, po tym jak wydano 10 razy więcej na islamskie święto Id al-Fitr.

Niespełna 10-tysięczne miasteczko leży na północ od Kopenhagi, a w nim znajduje się osiedle mieszkaniowe zarządzane przez firmę budowlaną. Jak w większości innych dużych i małych miast w Europie, w grudniu na placu na osiedlu stawało drzewko ze świątecznymi zdobieniami. W tym roku jednak – decyzją rady miasta – nie przeznaczono na ten cel 7 tysięcy koron (niespełna 4 tysiące złotych). Powód? Obchody zakończenia ramadanu, czyli święto Id al.-Fitr, kosztowało prawie 10 razy tyle i pieniądze się skończyły. Co ciekawe, decyzja o finansowaniu islamskiego święta zapadła kilka godzin przed odmową finansowania choinki.

Sprawa zyskała rozgłos w Danii, zajęli się nią politycy, z których wielu uważa że decyzja rady jest przejawem nietolerancji. – Myślę, że to bardzo niepokojące, że nasze wysiłki na rzecz integracji spełzają na niczym i duńska tradycja jest zastępowana muzułmańską, gdy tylko muzułmanie zyskują większość – powiedział konserwatywny parlamentarzysta Tom Behnke.

Lokalna gazeta, która nagłośniła sprawę, opisując historię na pierwszej stronie, podkreśla że ruch ten może doprowadzić do konfliktu etnicznego, stawiając mieszkańców po dwóch stronach sporu.

Większość członków rady miejskiej w Kokkedal to muzułmanie. Wśród mieszkańców prawie połowa to albo imigranci, albo duńscy obywateli urodzeni za granicą.

Jedna z duńskich telewizji chciała zrobić reportaż z Kokkedal, ale ich samochód został zaatakowany przez kilkadziesiąt osób, które zwyzywały dziennikarzy od “nazistów”. Samochód został uszkodzony, ale nikomu nic się nie stało."

Zródło: polskieradio.pl
Zzzz

Post autor: Zzzz »

Belgia będzie pierwszym europejskim krajem opartym na prawie szariatu? Prawdopodobieństwo jest bardzo duże.

Molenbeek-Saint-Jean i Anderlecht, dwie najbardziej zislamizowane belgijskie gminy - będące głównymi dystryktami Brukseli - być może w niedługim czasie staną się kolebkami islamskiego prawa szariatu w Europie. Wszystko za przyczyną dwóch muzułmańskich polityków, którzy w ostatnich wyborach samorządowych zdobyli mandaty w radach miejskich i zapowiedzieli przekształcenie Belgii w kraj islamski. Ich słowa wywołały duży sprzeciw. Rozpoczęto nawet zbieranie podpisów pod petycją przeciwko muzułmańskim radnym. (...)
http://www.naszdziennik.pl/swiat/14986, ... elgii.html
zoniek

Post autor: zoniek »

http://niezalezna.pl/34768-francja-zaka ... ych-szopek

Już dawno mówiłem, że Europie przydałby się niejeden Breivik. Podobno popiera go 50% norwegów.
Kubus

Post autor: Kubus »

zoniek pisze:Już dawno mówiłem, że Europie przydałby się niejeden Breivik. Podobno popiera go 50% norwegów.
A propos Breivika http://www.wprost.pl/ar/355890/Breivik- ... ieludzkie/ :-D
sampam

Post autor: sampam »

zoniek pisze:http://niezalezna.pl/34768-francja-zaka ... ych-szopek

Już dawno mówiłem, że Europie przydałby się niejeden Breivik. Podobno popiera go 50% norwegów.
No coz, najlepiej zlikwidowac religie i odmienne poglady, bedziemy zyli w utopii:D
88mj

Post autor: 88mj »

zoniek pisze:Podobno popiera go 50% norwegów.
hahaha, wiekszej bzdury nie slyszalem :oops:
yoda79

Post autor: yoda79 »

Zachód płaci za multikulti. Mysleli,że muzułmanie będą się asymilować i przyjmować zwyczaje tubylców,a tu zonk. Kościoły zamieniają w minarety, próbują prawa szariatu, protestują przeciwko krzyżowi we fladze Szwajcarii i tym podobne akcje. Europa albo się obudzi albo zostanie przekształcona w kalifat; to nie są bzdury, polecam wycieczkę do Paryża czy Kopenhagi.
interfann

Post autor: interfann »

niedługo wojna będzie...
Ucz się tak jakbyś miał żyć wiecznie,
Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro.
yoda79

Post autor: yoda79 »

Kiedys się z tego smialem, z tych niby "oszołomów",ale jak zobaczyłem wspomniany Paryż i Kopenhagę, opadla mi szczena. Zablokowane ulice, bo muzułmanie chca się modlić,na jedno dziecko potencjalnie (bo wiadomo, spoleczeństwa zlaicyzowane) chrzescijańskie 10 muzułmańskich. szok,że Zachód nie widział,że islam to nie tylko religia, to cała doktryna...
kachol

e tam wojna, po prostu UE musi zamiast na rolników rzucić kasę na budowę psychiatryków. I wszystkich, którzy myślą, że wszechmocny facet, którego nigdy nikt nie widział każe muzlimom traktować kobiety jak ścierwo, a do tego ten nigdy nie dostrzeżony koleś ma problem ze wszystkim od choinki przez filmy, kończąc na ubraniu jest niebezpieczny dla reszty.

To chorzy ludzie, a ja jako człowiek humanitarny, pragnę im pomóc dlatego tę psychozę trzeba leczyć jak najszybciej.

P.S.

Swoją drogą jak u nas ich będzie więcej to za ten post będą mnie ścigać, bo pewnie obraziłem uczucia religijne muzułmanów.
Cou98

Post autor: Cou98 »

Cóż mi sie jednak wydaje,że biorąc pod uwagę to że religia chrześcijańska powstała jescze przed naszą erą, a islamska w XII wieku to możemy zobaczyć że jednak wiara islamska jest "młodsza" od chrześcijańskiej i może mniej doświadczona że tak to ujmę. Wiadomo że były krucjaty i tak dalej wszystko to działo się ponad 1000 lat temu i można tak powiedzieć że chrześcijanie zmądrzeli. Religia islamska za to nie miała jeszcze okazji poczuć zmian jakie nastąpiły w religii chrześcijańskiej.
Dlatego też uważam że będą uczyć sie na swoich błędach i dopracowywać swoją religię(mam taką nadzieje). Tak jak chrześcijanie mordowali w imię swojej relgii tak i oni robią to samo tyle że poprostu w czasach w których jest to już nie do pomyślenia i się to tępi. Zobaczymy jak to się dalej potoczy...
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Cou98 pisze:Cóż mi sie jednak wydaje,że biorąc pod uwagę to że religia chrześcijańska powstała jescze przed naszą erą, a islamska w XII wieku to możemy zobaczyć że jednak wiara islamska jest "młodsza" od chrześcijańskiej i może mniej doświadczona że tak to ujmę. Wiadomo że były krucjaty i tak dalej wszystko to działo się ponad 1000 lat temu i można tak powiedzieć że chrześcijanie zmądrzeli. Religia islamska za to nie miała jeszcze okazji poczuć zmian jakie nastąpiły w religii chrześcijańskiej.
Dlatego też uważam że będą uczyć sie na swoich błędach i dopracowywać swoją religię(mam taką nadzieje). Tak jak chrześcijanie mordowali w imię swojej relgii tak i oni robią to samo tyle że poprostu w czasach w których jest to już nie do pomyślenia i się to tępi. Zobaczymy jak to się dalej potoczy...

Dawno nie czytałem większych bzdur... Nie wiem skąd wytrzasnąłeś datę "powstania" islamu ale wiedz, że jest nieprawdziwa. Wyjaśnij co rozumiesz przez "dopracowywanie" religii? Islam to nie chrześcijaństwo, które ewoluuje tak, jak jest w danym momencie wygodniej dla kleru. Poza tym chrześcijanie nigdy nie mordowali w imię swojej religii, tylko dla zysku. Wiarą jedynie się zasłaniali.
Cou98

Post autor: Cou98 »

Przed pisaniem czegoś takiego powinieneś przeczytać trochę o tej religii. Islam powstał właśnie w http://www.koreywo.com/islam.htm http://www.koreywo.com/islam.htm VII wieku możesz to wyczytać na wikipedii i gdziekolwiek indziej dokładna data o ile się nie myle to 622r. I czemu wszyscy tu na sb tak najeżdżają cały czas tylko "większych wypocin nie czytałem" itd. Oto z resztą dowód "Jest religią wyznawaną przez około 20% ludzkości czyli przez ponad miliard osób. Co ciekawe a mało znane to to, że Islam, który powstał na początku VII wieku" (chodzi oczywscie o datę powstania) tu link http://www.koreywo.com/islam.htm

edit: a sory juz poprawiłem
Ostatnio zmieniony 16 lis 2012, 22:56 przez Cou98, łącznie zmieniany 1 raz.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Cou98 pisze:Przed pisaniem czegoś takiego powinieneś przeczytać trochę o tej religii. Islam powstał właśnie w XII wieku możesz to wyczytać na wikipedii i gdziekolwiek indziej dokładna data o ile się nie myle to 622r.
Twoim zdaniem 622 r. to XII wiek?
Trochę mnie przeraża fakt, że facet się uważa za bohatera i są ludzie, którzy to zdanie podzielają. Takie przypadki jak Breivik to zdecydowanie argument za przywróceniem kary śmierci w ekstremalnych przypadkach.
ODPOWIEDZ