Mercato
-
Seba
Re: Mercato
Z ostatniej chwili. Berbatov ponownie zmienia zdanie. Odrzuca transfer do Juve i przenosi się do Fulham! Nie wiem, czy ktoś sobie jaja robi, czy to wszystko jednak prawda. Jeśli tak, to Bułgar ma nierówno pod kopułą 
-
Seba
"ACF Fiorentina ogłasza, że transfer Dymitara Berbatova został definitywnie odwołany mimo osiągnięcia porozumienia z Manchesterem United (wymiany kontraktów, opłacenia pierwszej raty i uzyskania finansowej gwarancji na spłatę drugiej), a także werbalnej zgody piłkarza na warunki zaproponowanej mu umowy. Dzisiaj angielski klub wydał pisemną zgodę na przybycie piłkarza do Florencji na badania medyczne i podpisanie kontraktu, Fiorentina opłaciła mu i jego agentowi bilety na podróż do Włoch, jednak zawodnik do Florencji nie przyleciał. Jest to spowodowane barbarzyńskim i aroganckim zachowaniem innych klubów, którym obce są zasady fair play i sportowej etyki, a które działają przekraczając wszelkie granice. Jeśli chodzi o piłkarza, to pomijając jego umiejętności i wartość, w tym momencie wyrażamy nasze zadowolenie, że nie trafił on do Florencji, bo nie zasługuje na naszą koszulkę i grę w tym mieście." - źródło football-italia
Tak więc o Joveticu mogą zapomnieć teraz, za rok i kiedykolwiek. Beka na całego. Nie dość, że Juve i tak nie pozyskało Berbatova, to jeszcze popsuli stosunki z działaczami Fiorentiny
Tak więc o Joveticu mogą zapomnieć teraz, za rok i kiedykolwiek. Beka na całego. Nie dość, że Juve i tak nie pozyskało Berbatova, to jeszcze popsuli stosunki z działaczami Fiorentiny
-
Biały
Czyli dołączyli do nas, bo my z Violą już 6 lat interesów nie robimy, od kłótni związanych z transferem Toniego ;p Nawet przy negocjacjach w sprawie Viviano nasi robili co mogli, byle tylko Fiorentina nie dostała go na wypożyczenie. Szkoda, bo kilku fajnych piłkarzy na przestrzeni tych lat można było z Florencji pozyskać.Seba. pisze: Tak więc o Joveticu mogą zapomnieć teraz, za rok i kiedykolwiek. Beka na całego. Nie dość, że Juve i tak nie pozyskało Berbatova, to jeszcze popsuli stosunki z działaczami Fiorentiny
A tak na marginesie smutne jest to dla mnie jako kibica Serie A, że rezerwowy Manchesteru United olewa ofertę mistrza Włoch i woli grać w przeciętnym Fulham. Wychodzi na to, że "top player" o którym w Turynie mówią od dwóch lat, będzie nazywał się Bendtner ;P
-
Piekarz
Sprzątnijmy Juve Bendtnera, nam by się w sumie przydał na ławę, a oni po stracie kolejnego celu zaczną się już przymierzać chyba do krajowych rodzynków pokroju Borriello. :p
-
interfann
Dodkładnie! Milan już załatwiliśmy a teraz mamy najlepszą szansę załatwić Juve:) Bendtner nie jest taki drewniany jak to niektórzy uważają a na ławkę by się przydał.Piekarz pisze:Sprzątnijmy Juve Bendtnera, nam by się w sumie przydał na ławę, a oni po stracie kolejnego celu zaczną się już przymierzać chyba do krajowych rodzynków pokroju Borriello. :p
Ucz się tak jakbyś miał żyć wiecznie,
Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro.
Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro.
-
Kubus
interfann pisze:Dodkładnie! Milan już załatwiliśmy a teraz mamy najlepszą szansę załatwić Juve:) Bendtner nie jest taki drewniany jak to niektórzy uważają a na ławkę by się przydał.Piekarz pisze:Sprzątnijmy Juve Bendtnera, nam by się w sumie przydał na ławę, a oni po stracie kolejnego celu zaczną się już przymierzać chyba do krajowych rodzynków pokroju Borriello. :p
Jestem za i mam przeczucie, że by sie u nas sprawdził.
-
Kebo
A ja jakoś jestem na nie, w sumie to nie mam pomysłu kto by mógł wzmocnić nasz atak, ale kogoś trzeba kupić
-
Seba
Sneijder bardzo chciał de Jonga w Interze, a tymczasem Holender jest bardzo bliski przenosin do Milanu. Ich pojedynek w meczu derbowym zapowiadałby się więc bardzo ciekawie.
-
pierwszyyeti
Berba geniusz. Dlaczego ma mieć niby nierówno pod kopułą? W Fulham tworzy się ciekawa ekipa (jak w połowie Premier League), Dymitar żył już w Londynie przez długi czas i pewnie ma tam jeszcze jakąś nieruchomość; do tego dobrze czuje się w Anglii, ma motywację udowodnić parę rzeczy sir Aleksowi... Same plusy. Nikt się do Włoch pchał nie będzie, Serie A póki co jest martwa, tu nie ma z kim w piłkę grać przecież.
-
Seba
Dla mnie zawodnik, który dogaduje się z drużyną, czeka już na samolot, aby za chwilę zmienić zdanie, siedzieć praktycznie w drugim samolocie i zdążyć jeszcze dogadać się z trzecią drużyną (to wszystko w ciągu kilku godzin), do normalnych raczej nie należypierwszyyeti pisze:Berba geniusz. Dlaczego ma mieć niby nierówno pod kopułą?
-
sampam
Szkoda slow na Berbatova, tak sie nie postepuje.
Ponoc Nigel De Jong w Milanie za 4 mln? Swego rodzaju mistrzostwo Gallianiego.
Ponoc Nigel De Jong w Milanie za 4 mln? Swego rodzaju mistrzostwo Gallianiego.
-
pierwszyyeti
Ale jak? Nie miał jeszcze oferty z Fulham, to nie mógł jej wcześniej wybrać, chyba logiczne.
-
mio85
Bendtner juz raczej w juventusie hahahaha brawo, cieszy mnie to niezmiernie.....stawiam dolary przeciwko orzechom, ze sie tam nie sprawdzi....szkoda De Jonga, van der vaart wraca do hsv....
-
Koziolek
Małe podsumowanie. W razie błędów, proszę o korektę. Transfermarket kłamie więc odszukałem informacji o cenach z oficjalnych newsów. Pomijałem mniej istotne wypożyczenia. Nie mogłem się dokopać do wartości niektórych kontraktów więc w niektórych miejscach podałem wartości przypuszczalne.
[align=center]Transfery:[/align]
Przybyli:
Álvaro Pereira (10mln + 5 bonus)
Antonio Cassano (wymiana za Pazziniego),
Matías Silvestre (wypozyczenie 2mln z opcją pierwokupu)
Rodrigo Palacio (10.5mln)
Samir Handanovič (11mln + pół karty Faraoniego)
Walter Gargano (wypozyczenie 1.5mln z opcją pierwokupu)
Fredy Guarin (11mln)
Gaby Mudingayi (wypozyczenie 0.75 z opcją pierwokupu)
Z wypożyczeń wrócili:
Vid Belec
Jonathan
McDonald Mariga
Philippe Coutinho
Odeszli:
Diego Forlán (rozwiązanie kontraktu)
Iván Córdoba (koniec kariery)
Giampaolo Pazzini (7mln + Cassano)
Luc Castaignos (6mln)
Paolo Orlandoni (koniec kariery)
Goran Pandev (7.5mln)
Maicon (4mln + bonusy)
Lúcio (rozwiązanie kontraktu)
Julio Cesar (rozwiązanie kontraktu)
Davide Faraoni (pół karty w rozliczeniu za Handanovic’ia)
Nie zdecydowaliśmy się na wykup:
Andrea Poli
Angelo Palombo
Mauro Zárate
Odeszli na wypożyczenie:
Lorenzo Crisetig (Spezia Calcio)
Samuele Longo (RCD Espanyol)
Luca Caldirola (Cesena)
Wydaliśmy: 46.75mln
Otrzymaliśmy: 24.5mln
Bilans: -22.25mln
[align=center]Kontrakty:[/align]
Zarobki tych, którzy odeszli:
Lucio (3.5mln), Forlan(3.5mln), Maicon(4mln), Julio(4.5mln), Zarate(2mln), Palombo(1mln??), Cordoba(2.5mln), Castaignos(0.8mln??), Pazzini(2.8 ), Orlandoni(0.2mln), Poli(1mln??)
Zarobki tych, którzy przyszli:
Cassano (3mln), Gargano(1.7mln), Handanovic(1.75mln), Silvestre(1.5mln), Palacio(2.7mln), Mudingay(1.1mln), Pereira(2mln??)
Zaoszczędziliśmy: 25.8mln rocznie
Nowe kontrakty: 11.75mln rocznie
Bilans: +14.05mln + 1mln (obniżenie kontraktu Chivu) = 15.05 rocznie
Wychodzimy z niewielkim minusem ale z przebudowanym i silniejszym składem. Mercato zdecydowanie na plus.
Przybyli:
Fredy Guarin (11mln)
Z wypożyczeń wrócili:
Vid Belec
Jonathan
McDonald Mariga
Philippe Coutinho
Odeszli:
Luc Castaignos (6mln)
Goran Pandev (7.5mln)
Maicon (4mln + bonusy)
Andrea Poli
Angelo Palombo
Mauro Zárate
Odeszli na wypożyczenie:
Luca Caldirola (Cesena)
Lucio (3.5mln), Forlan(3.5mln), Maicon(4mln), Julio(4.5mln), Zarate(2mln), Palombo(1mln??), Cordoba(2.5mln), Castaignos(0.8mln??), Pazzini(2.8 ), Orlandoni(0.2mln), Poli(1mln??)
Cassano (3mln), Gargano(1.7mln), Handanovic(1.75mln), Silvestre(1.5mln), Palacio(2.7mln), Mudingay(1.1mln), Pereira(2mln??)
Wychodzimy z niewielkim minusem ale z przebudowanym i silniejszym składem. Mercato zdecydowanie na plus.
-
sampam
Mercato jak na wloskie, dosc skromne warunki na pewno bylo udane. Wydaje sie jednak, ze mozna bylo lepiej rozwiazac kwestie Cesara (rozwiazanie kontraktu), a ponadto zastanawiam sie, czy sprzedaz Castaignosa nie byla zbyt pochopna, bo wlasciwie na szpicy obecnie jest 1 "pewniak".Koziolek pisze:Małe podsumowanie. W razie błędów, proszę o korektę. Transfermarket kłamie więc odszukałem informacji o cenach z oficjalnych newsów. Pomijałem mniej istotne wypożyczenia. Nie mogłem się dokopać do wartości niektórych kontraktów więc w niektórych miejscach podałem wartości przypuszczalne.
Przybyli:
Fredy Guarin (11mln)
Z wypożyczeń wrócili:
Vid Belec
Jonathan
McDonald Mariga
Philippe Coutinho
Odeszli:
Luc Castaignos (6mln)
Goran Pandev (7.5mln)
Maicon (4mln + bonusy)
Andrea Poli
Angelo Palombo
Mauro Zárate
Odeszli na wypożyczenie:
Luca Caldirola (Cesena)
-
pierwszyyeti
Nie, nie dało się rozwiązać sprawy Julio Cesara lepiej, bo nikt nie jest też tak głupi, żeby płacić za wiekowego już bramkarza ze szczytem formy za sobą, który w dodatku ma olbrzymią tygodniówkę do pokrycia. Zwłaszcza że przy podobnym łącznie wydatku można byłoby mieć choćby Llorisa, który dziś został piłkarzem Spuds.
-
sampam
Raczej Spurs!pierwszyyeti pisze:Nie, nie dało się rozwiązać sprawy Julio Cesara lepiej, bo nikt nie jest też tak głupi, żeby płacić za wiekowego już bramkarza ze szczytem formy za sobą, który w dodatku ma olbrzymią tygodniówkę do pokrycia. Zwłaszcza że przy podobnym łącznie wydatku można byłoby mieć choćby Llorisa, który dziś został piłkarzem Spuds.
Inter jest "troche" w innym punkcie finansowo-sportowym niz Tottenham, ktory mogl przyciagnac 1 bramkarza reprezentacji Francji. Cesar moze i stary i wypalony, ale jakos trudno uwierzyc, ze zaden klub na swiecie nie chcialby go w swoim skladzie. Sam zainteresowany zapewne znaczaco obnizylby swoje zadania finansowe (a ile zgarnia w Anglii?).
-
BAGGIO1
Według mnie zarząd (jak na obecną sytuacje finansową klubu jak i całych Włoch) zrobił mądre ruchy transferowe.
Guarin już pokazuje, że wykupienie go było słuszną decyzją, Pereira- potrzebny nam "dobry" lewy obrońca, mam nadzieje, że się sprawdzi, Palacio- też udowadnia, że potrafi grac na wysokim poziomie, Gargano- solidny, ograny i dojrzały, póki co wypożyczony, więc ok. Silvestre- narazie nie widze w nim nic nadzwyczajnego, ale przy obecnej "formie" Samuela to może dobrze, że jest ktoś w obwodzie, Mudingayi? Skoro De Jonga szło wyciągnac za 4mln - to wolałbym żeby to on był teraz u nas, a nie w Milanie- z drugiej strony zupełnie inna pensja. Handanovic- solidny bramkarz, ale czy wybitny? nie jestem przekonany. Wymiana Pazzo-Cassano i 7mln, brawo.
Na minus: sposób "sprzedaży" Julio Cesara i Lucio (chociaż pare mln mogło moim zdaniem za nich wyłuskać), odejście Maicona (chociaż to rozwiązało problem Zanettiego w pomocy, ale raczej nie tędy droga). Nie wykupienie Poliego - dobry piłkarz, amibitny, włoch ... dziwne zagranie zarządu.
Zobaczymy co z tego będzie, ale jestem dobrej myśli, jeśli Strama to poustawia, nie zgłupieje i nie zacznie grać Chivu czy Dejanem jak wyzdrowieją to jakoś to będzie szło. Powrót do LM w przyszłym roku to chyba cel minimum, mogą powalczyć też o Puchar Włoch, a LE moim zdaniem powinna służyć ogrywaniu się tych co grać będą mniej w Serie A.
Pzdr
Guarin już pokazuje, że wykupienie go było słuszną decyzją, Pereira- potrzebny nam "dobry" lewy obrońca, mam nadzieje, że się sprawdzi, Palacio- też udowadnia, że potrafi grac na wysokim poziomie, Gargano- solidny, ograny i dojrzały, póki co wypożyczony, więc ok. Silvestre- narazie nie widze w nim nic nadzwyczajnego, ale przy obecnej "formie" Samuela to może dobrze, że jest ktoś w obwodzie, Mudingayi? Skoro De Jonga szło wyciągnac za 4mln - to wolałbym żeby to on był teraz u nas, a nie w Milanie- z drugiej strony zupełnie inna pensja. Handanovic- solidny bramkarz, ale czy wybitny? nie jestem przekonany. Wymiana Pazzo-Cassano i 7mln, brawo.
Na minus: sposób "sprzedaży" Julio Cesara i Lucio (chociaż pare mln mogło moim zdaniem za nich wyłuskać), odejście Maicona (chociaż to rozwiązało problem Zanettiego w pomocy, ale raczej nie tędy droga). Nie wykupienie Poliego - dobry piłkarz, amibitny, włoch ... dziwne zagranie zarządu.
Zobaczymy co z tego będzie, ale jestem dobrej myśli, jeśli Strama to poustawia, nie zgłupieje i nie zacznie grać Chivu czy Dejanem jak wyzdrowieją to jakoś to będzie szło. Powrót do LM w przyszłym roku to chyba cel minimum, mogą powalczyć też o Puchar Włoch, a LE moim zdaniem powinna służyć ogrywaniu się tych co grać będą mniej w Serie A.
Pzdr
-
mio85
skonczylo sie mercato, sam nie wiem jak je oceniac....priorytetem po zakonczeniu sezonu mial byc klasowy srodkowy obronca, przyszedl Silvestre.....czas pokaze, czy mozna go nazwac klasowym, jednak niewatpliwie na srodek przydalby sie ktos jeszcze.....na bok obrony doszedl Pereira, dobry grajek, ale wolalbym chyba Kolarova albo van der Wiela tym bardziej, ze PSG dalo za niego tylko 6 mln....srodek pola - Guarina nie licze, bo nie wykupienie go byloby glupota, przyszedl Gargano i na pewno nie byl to zly ruch, najwiekszym jego plusem jest solidnosc i cena....choc znow powybrzydzam bo wolabym De Jonga albo Diarre....Mudingay na plus...Cassano i Palacio w przodzie to na pewno konkretne wzmocnienia, jednak nie zapelnilismy luki po Pazzinim i to drugie najwieksze niedociagniecie tego mercato, w sumie jak ktos juz zauwazyl nie trzeba bylo na sile rezygnowac z Castaignosa, a wiekowych napastnikow na jeden sezon lub opcji wypozyczen bylo sporo......az w glowie mi sie niemiesci, ze brakuje nam srodkowego obroncy, a na rynku sa nieocenieni dla nas Carvalho (za grosze) i Mathijsen (za darmo), mysle, ze nalezalo tez powalczyc o Sahina lub Diarre...........z drugiej strony powinnismy chodzic na rzesach, bo Moratti wzorem poprzedniego sezonu mogl sie wypiac na swoj klub i nie kupic nikogo....
-
Kujon
- Kontakt:
-
Seba
Coś czuję, że obaj mogą zawitać do Serie A. Milan i Juventus na pewno się zastanowią nad ich sprowadzeniem. Osobiście sam chętnie widziałbym Drogbę w Interze na jeden sezon.Kujon pisze:http://transfery.info/54478,oficjalnie- ... awodnikami
Tak na rok w sam raz jeden z nich
-
Piter
Ahhhh, Branca nie da rady sprowadzić Drogby, a Juventus zapewne po niego sięgnie, ewentualnie Milan, nie róbcie sobie nadziei, że Drogba do nas zawita, za drogi w utrzymaniu, .
-
pierwszyyeti
Drogba nie rozwiązał kontraktu. Brednie.
-
magneto86
Szkoda tylko, że tak łatwo pozbyli się Costaignosa, no i wypożyczenie Longo też nie jest dobrym pomysłem przy takiej sytuacji kadrowej naszego ataku.
-
9marzec1908INTER
- Kontakt:
Na gwalt potrzebny srodkowy obronca , w systemie gry 3 obroncow nie mamy zadnego wartosciowego zmiennika . A przesuwanie na ta pozycje Cambiasso jest meczace
-
Chuchu
- Kontakt:
Zbliża się styczeń, co oznacza transfery i plotki z nimi związane. Od nas raczej na pewno odejdzie Sneijder, może uda się komuś opchnąć Jonathana i Silvestre, a Livaję na wypożyczenie. Nie wiadomo co z Marigą. Moim zdaniem powinien odejść, ale jakoś nikt się po niego nie zgłasza, wypożyczać go nie ma sensu. Alvareza chce Porto i Arsenal, myślę, że liga portugalska byłaby dla niego odpowiednim poziomem.
Jeśli chodzi o sprowadzenie zawodników to koniecznie potrzebny nam co najmniej jeden środkowy obrońca, myślę że nawet dwóch. Najgłośniej się mówi o Rolando, to by była dobra opcja. Coś tam ktoś z Napoli przebąkiwał, że Campagnaro do nas może przyjść. Solidny zawodnik, doświadczony, idealny na zmiennika. Było też trochę plot o Diakite.
Wobec odejścia Wesa konieczny jest jakiś ofensywnie usposobiony pomocnik. Mówiło się sporo o Pastore, ten coś przebąkiwał, że woli do Milanu, w kręgu zainteresowań jest też Verratti. Nie wiadomo jak się skończy telenowela z Paulinho, o którego zabiega coraz więcej drużyn.
Do ataku Rossi, ale to raczej z myślą o przyszłym sezonie. Chciałbym aby przyszedł Lisandro Lopez, od dawna uważam go za bardzo dobrego napastnika, który by idealnie pasował do Serie A. No ale żadnych plotek o nim nie słychać póki co. Mam nadzieję, że żaden z wymienianych przez media, czyli Rocchi, Bianchi, Floccari czy Floro Flores do nas nie zawita.
Jeśli chodzi o sprowadzenie zawodników to koniecznie potrzebny nam co najmniej jeden środkowy obrońca, myślę że nawet dwóch. Najgłośniej się mówi o Rolando, to by była dobra opcja. Coś tam ktoś z Napoli przebąkiwał, że Campagnaro do nas może przyjść. Solidny zawodnik, doświadczony, idealny na zmiennika. Było też trochę plot o Diakite.
Wobec odejścia Wesa konieczny jest jakiś ofensywnie usposobiony pomocnik. Mówiło się sporo o Pastore, ten coś przebąkiwał, że woli do Milanu, w kręgu zainteresowań jest też Verratti. Nie wiadomo jak się skończy telenowela z Paulinho, o którego zabiega coraz więcej drużyn.
Do ataku Rossi, ale to raczej z myślą o przyszłym sezonie. Chciałbym aby przyszedł Lisandro Lopez, od dawna uważam go za bardzo dobrego napastnika, który by idealnie pasował do Serie A. No ale żadnych plotek o nim nie słychać póki co. Mam nadzieję, że żaden z wymienianych przez media, czyli Rocchi, Bianchi, Floccari czy Floro Flores do nas nie zawita.
-
sampam
Waleczny, zawziety napastnik potrzebny od zaraz (tzn. od kilku dobrych miesiecy). Milito na dobijacza zawsze bedzie wystarczal, ale potrzeba "czegos", a raczej kogos o wiekszym potencjale. Wykluczam "transfer w ciemno" Giuseppe Rossiego. Ostatnie bodajze 1,5 roku zmarnowane, a przeciez nie tak dawno byl bliski przejscia do Barcy...
Rolando w klubie de facto nie gra, Bog wie w jakiej on jest formie, dlatego predzej wolalbym juz doswiadczonego defensora z serie a (ach ta aklimatyzacja!).
Rolando w klubie de facto nie gra, Bog wie w jakiej on jest formie, dlatego predzej wolalbym juz doswiadczonego defensora z serie a (ach ta aklimatyzacja!).
-
magneto86
Odejście Wesa jest niemal w 100% przesądzone, więc przydałby się rozgrywający z prawdziwego zdarzenia, no i oczywiście napastnik oraz środkowy obrońca. Ciężko wymieniać nazwiska nie znając budżetu, ale chętnie widziałbym u nas Llorente i Rolando
-
Czarson
Przyjdzie prawdopodobnie Campagnaro i Rolando do obrony. Diakite i Douglas z Twente tez pojawiali sie jako transfery w kontekscie Interu. Samuel mozliwe, ze nie przedluzy umowy o rok i wroci do Brazylii. Chivu trzeba pożegnać po sezonie bo duzo zarabia a nie powinno go juz byc w naszej druzynie. Do pomocy mozliwe, ze Fernando i Paulinho choc ten drugi wzbudza coraz wieksze zainteresowanie wiec cena rosnie a ostanio nawet cos mowil o tym, ze chce zostac w Corinthians do konca roku. Moze Fernandinho z Szachtara ale on akurat tani nie bedzie wiec pewnie go nie pozyskaja. Mam nadzieje, ze transfery Fernando i Paulinho sie nie wykluczaja bo w pomocy zbytniego bogactwa nie mamy. Cuchu juz mlodszy nie bedzie, Stanko tez juz powinien sie z nami zegnac a Mariga odejdzie prawdopodobnie w styczniu lub w lecie jezeli w zimowym oknie transferowym nie wzbudzi zainteresowania. Sprzedaz Wesa jest przesadzona wiec trzeba postawic na Cou i Alvareza by pokazali swa wartosc i przydatnosc dla druzyny, Ze wzmocniniem ataku bedzie najwiekszy problem bo tylko Rossi wydaje sie byc naszym realnym celem transferowym. Reszta albo za slaba albo za droga. Czeka nas kolejna rewolucja w skladzie w letnim mercato.