Football Manager

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Baszczu

Re: Football Manager

Post autor: Baszczu »

lena182 pisze:ma ktoś jakąś dobrą taktykę na 4 obrońców... ale ofensywną? strasznie ciężko idzie mi zdobywanie goli... gdyby nie milito... ehh...

cassano guarin palacio wes i cou praktycznie bez zaangażowania grają :(
Testowałem kilka, kilkanaście taktyk tworzonych przez bardziej i mniej znane persony ze świata FMa. Najlepiej poszło w moim wypadku taktyce znanego JP Woody'ego. Link do niej wstawiam poniżej:

http://www.fm-base.co.uk/forum/download ... le&id=7343

Awansowałem właśnie Rangersami do Scottish Premier League i w sumie nie mając jakiegoś wybitnie mocnego składu padały wyniki:
Rangers 7:2 St. Mirren
Hibernian 1:6 Rangers
Rangers 5:1 Raith

Ogółem przez ~15 meczów tylko jeden remis z Aberdeen i jedna porażka z Celtic'iem, de facto mocno niezasłużona. :cry:

Powodzenia! ;)

E: Nierzadko do przerwy dostawałem jedną bramką, wtedy agresywna rozmowa daje wszystkim "zielony" komentarz i już 3 razy w ten sposób odwrócili losy meczu. A mistrzostwo to mecz w Motherwell, do 59' 1:3, potem pyk pyk pyk i wygrana 4:3. :-) Serce rośnie.
lena182

Post autor: lena182 »

taktyka spoko... identyczna do mojej którą przeniosłem z poprzedniego FM-a ... ale przód i tak nie chce grać :P tak czy inaczej wydaje mi się że sprzedaż takich graczy jak wes jest konieczna bo kasy nie ma na nic i nawet na przedłużenia kontraktów w sztabie szkoleniowym mnie nie stać... :P
hQ
Kontakt:

Post autor: hQ »

Ja u siebie miałem w 1 sezonie 3 miejsce. Juve wygrało ligę na 5 kolejek przed końcem. Napoli też daleko ode mnie i do końca sezonu walczyłem o podium z Sampdorią i Atalantą. Masa remisów, zmiana taktyki co 3 mecze. Bardzo rzadko trafiałem więcej niż 2 gole w meczu. W LE bez problemów wyszedłem z grupy z Atromitosem, BATE i Bordeaux. Potem przeszedłem Anzhi i odpadłem po klęsce z Porto, które doszło do finału. W 1 sezonie przyszedł do mnie Astori na raty, Benatia na raty, wypożyczony Guidetti i Kolarov. Bardzo denerwowało mnie to, że zawodnicy spinali się na Juve, Milan, Napoli, Romę i bez problemów ich klepałem, a jak przychodził mecz z Pescarą, Parmą czy Cagliari to przegrywałem lub remisowałem bo Cambiasso i spółka 'nie dawali z siebie wszystkiego'. Po każdym z tych spotkań opiepsz, niby wyglądali na bardziej skoncentrowanych i zmotywowanych, ale i tak w następnym meczu znowu dawali ciała. Jakimś cudem Moratti mnie nie zwolnił, bo chciał abym grał ofensywnie, a miałem najgorszą ofensywę w lidze (na szczęście miałem też najlepszą obronę). W 1 sezonie odpaliłem Chivu do Ajaxu i Dekiego do Catanii oraz Alvareza do Olympiacosu. Wypożyczyłem Jonathana bo nikt go nie chce kupić. Przed drugim sezonem odpaliłem Cassano do Sampdorii, Milito do QPR, Cuchu do Spurs, Zanetti i Samuel odeszli na wolny transfer. Po Japońca zgłosił się Arsenal i sypnął 10mln. Do tego Moraś dał mi kilka milionów i tak kupiłem Podolskiego i Afellaya, którzy byli na wylocie. Zakontraktowałem za darmo Cuadrado i Muhammeda Demirciego. Wypożyczyłem Salvio i Aogo. Do LM awansowałem pokonując Dynamo Kijów 2-2 i 2-1. W grupie jestem z City, Borussią i Debrecynem. Okrutnie ciężka grupa mimo, że byłem w 1 koszyku :D. Po 3 kolejkach mam 9 punktów, 1 miejsce i bilans 7-0. Gram 4231 ze skrzydłowymi, bo w końcu ich mam. Mój skład:

Bramkarze: Handanović, Bardi, Castellazzi;
Obrońcy: Benatia, Astori, Ranocchia, Juan Jesus. Mbaye, Pereira, Cuadrado, Aogo;
Pomocnicy; Guarin, Mariga, Crisetig, Duccan, Obi, Benassi, Sneijder, Coutinho, Afellay, Demirci, Salvio;
Napastnicy; Podolski, Longo, Livaja, Palacio.
rumcyk

Post autor: rumcyk »

a powiedzcie mi czy tez macie problem ze sztabem szkoleniowym, gram Legia 5 sezon i Scoutom moge dac 3.200 zl i nic wiecej a dobzi chca po 10000 i nic sie nie da zrobic nawet jak pol miliona mam na placowy budzet?zarzad prosze o wieksza kase dla sztabu a oni ze jest duza i nic i czy w ogole ktos dostal jakas kase na treansfery jak poprosil zarzad?bo we wczesniejszych fmach bez problemu a teraz lipa
lena182

u mnie problem jest taki ze sztabem ze mnie na niego nie stać... ledwo baresi przedłużył kontrakt... brance tego nawet nie proponuje :P ale jest kilku scoutów i trenerów którzy odejdą bo mnie nie stać na ich obecne pensje a co dopiero na jakieś podwyżki ;) kasy od zarządu też żadnej nie zobaczę :P

mam trochę inne pytanie....
czy wie ktoś jak ustawić zespół żeby przeciwnik również kończył mecz z 3-4 kontuzjami? :D wiem dziwne... ale ogólnie tak wyglądają moje mecze... część z tych kontuzji trwa 4-5 dni ale obecnie mam Rano, Cassano, Pereirę, samuela, Juana na długich kontuzjach... dopiero co wrócił Alvarez i Silvestre... Obi ledwo wrócił z Pucharu narodów... Zanetti i Nagatomo regenerują sie tak do 90% i muszą grać następny mecz... :( zbliża się mecz z Juve...i zakładam że bedzie wojna... jak zrobić żeby juwe do 45 też miało wykozystane 3 zmiany? ktoś wie? ogólnie wszystko ustawiałem już najagresywniej jak się dało i nie wiele to dało... :P Pomocy!! :D
rumcyk

a moze TY masz trening za ostry ustawiony?
hQ
Kontakt:

Obi i Guarin są strasznie podatni na kontuzje. A to u mnie najważniejsi zawodnicy w pomocy. Co nie wrócą na mecz, to znowu uraz. Średnio mam 5-6 kontuzji na raz w składzie i z reguły nie zapełniam całej ławki rezerwowymi.
Czarson

Post autor: Czarson »

Nie wiem jak w nowym FM'ie ale w poprzedniej wersji Guaro mial kontuzjogennosc ustawiona na poziomie 15-16 wiec zdarzało mu sie nawet łamać nogi i nie grac przez 6-8miesiecy. Sam sie o tym przekonalem. Irytujace jest gdy juz zacznie sie rozwijac i kontuzja powoduje spadek atrybutow ;/
rumcyk

ogólnie ten Fm to parodia , ostatnio mialem spalonego po tym jak jeden gracz strzeli i dobił po sobie:D teraz grałem i oddalem 38 strzalow, 20 celnych i tylko 2 bramki:D nie mowiac juz o meczach ktore remisuje albo przegrywam gdy rywal oddaje strzal albo 2 a ja 25...
hQ
Kontakt:

Też tak miałem, ale to w 12. W 13 to nie mogłem sobie 3-4 sytuacji zrobić i często remisowałem z ogórkami. Teraz po 12 kolejkach mam 30-4 bilans, 11 zwycięstw i jeden remis z Parmą, w LM ostatnie miejsce, przegrałem na wyjeździe z BVB 0-3, u siebie z Debreczynem 1-3 (wystawiłem rezerwowych, myślałem, że są lepsi :D), potem wygrałem w Manchesterze z City 2-1 by u siebie takim samym wynikiem przegrać. Jak pokonam Debreczyn i BVB więcej niż 3-0, a oni przegrają właśnie ze mną i z City to wyjdę (hahaha).

Edit: A najlepsze, że po zajęciu 3 miejsca w lidze w 1 sezonie Moratti dając mi jakieś grosze na transfery oczekuje, że wygram ligę, LM i puchar. Duże szanse..
lena182

no ja niestety porażka z juve... obeszło się bez kontuzji... a wynik... 4-3... nie było źle przy tak grającym juve :( w następnej kolejce "wygrana" w ostatnich minutach z Fiorentiną a juwe... 6-0 z Napoli :P są poza zasięgiem :P

czy trening mam za wysoko ustawiony...? poziom sredni...
rumcyk

a ja wlasnie zanotowalem pierwsza porazke, gram Legia bo 4 z 5 strzalow to gole dla Piasta i ja z 12 tylko 3....zajebiscie a i jeszcze jedno tez tracicie gole ze zlego podania obroncow do bramkarza bo ja juz z 5 tak stracilem w tym sezonie a ogolnie malo goli trace
hQ
Kontakt:

Ja nie, ale często Handanović wybija piłkę jak jakiś amator. I z tego lecą kontry, ale rzadko padają bramki na szczęście.
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

A co do kontuzji to znalazłem myk, który mi pomaga zapobiegać i jest dość logiczny :)

Od zakończenia sezonu do początku września daje trening KONDYCYJNY na bardzo wysoki, potem daje na wysoki (ale to już jak kto woli, ja przeważnie taktykę), koło stycznia/lutego daje na przeciętny i oczywiście trening meczowy (suwak na maxa w lewo) i odpoczynek po meczu :)

Ja swoją Granadą zdobyłem Ligę Mistrzów w 2017 sezonie, jednak mistrza Hiszpanii jeszcze nie udało mi się, bo wyprzedzić Barcę w okresie całego sezonu grając fair jest nie zwykle ciężko.

Co do taksy to gram 3-5-2 coś takiego jak niby ma grać nasz Inter w rzeczywistości, a więc boczni obrońcy pełnią rolę skrzydłowych (Siqueira i Cuadrado miażdżą w tym), tylko zawodnicy na tą pozycję muszą być wytrzymali bo biegają po 13-15 km na mecz :) no i po 3-4 sezonach są bardzo fajni newgeni to wyczajenia, Luciano Moggi jest u mnie mistrzem w wyszukiwaniu takich grajków. Ale co ciekawe jak znajdzie kogoś na "5" gwiazdek, bo tylko takich kupuję trzeba słono płacić. Przykładowo znajduje mi ofensywnego pomocnika w Boca Juniors, staty jak na 17 lat genialne, wart jest 120 tys€ a kupić się da dopiero oferując kilkanaście milionów.

I przestroga - nie kupujcie cały czas na raty 48 miesięcy, bo jak kupicie kilku takich zawodników to potem bieda w klubie aż piszczy :D
rumcyk

co do newgenow to prawda ceny sa kosmicznie,, prawie wcale nie da sie za normalna kase ktoregos kupic:)
Pablusso

Post autor: Pablusso »

rumcyk pisze:ogólnie ten Fm to parodia , ostatnio mialem spalonego po tym jak jeden gracz strzeli i dobił po sobie:D teraz grałem i oddalem 38 strzalow, 20 celnych i tylko 2 bramki:D nie mowiac juz o meczach ktore remisuje albo przegrywam gdy rywal oddaje strzal albo 2 a ja 25...
To jest norma w FM odkąd pamiętam, nie tylko w nowej odsłonie. Od zawsze to było jego największą bolączką, bo oczywiście raz na jakiś czas taki mecz w rzeczywistości się zdarza ale w managerze zbyt często. To i fatalnie rozbudowany rynek transferowy (gdzie kupić zawodnika według jego ceny rynkowej jest okrutnie ciężko i płaci się za niego jej 2-3 krotność) powoduje, że raz na jakiś czas potrzebuje przerwy od gry.
sampam

Post autor: sampam »

No nie wiem czy kupowanie pilkarzy za 2krotnosc ich rynkowej wartosci jest absolutnie wyimaginowanym kaprysem tworcow FM-a. To chyba rzeczywistosc! Po co klub mialby pozbywac sie pilkarza skoro kapitalnie gra? Jak jest zainteresowany klient to musi przedstawic naprawde sowita sumke - to calkiem logiczne dzialanie.
Zreszta jezeli ktos kieruje klubem o uznanej renomie, dajmy na to Inter, Juventus etc. to zwykle wystarczy, ze subskrybuje swoj cel transferowy, aby z czasem (trudno mi okreslic kiedy) dokonac pozadanego transferu, po przyzwoitej cenie. Naturalnie, wczesniej trzeba sie troche podlizywac itd. Coz, taka jest mechanika tej gry. Oczywiscie pomijam kwestie sprowadzenia np. Messiego czy Ronaldo :P
andyvdm

Post autor: andyvdm »

Jak dla mnie najwieksza bolaczka FM-a przez ktora rozgrywka traci sens po 5-6 sezonach jest kompletna biernosc klubow na rynku transferowym w pozniejszych latach. Najwieksze kluby prawie nikogo nie kupuja i wyglada to naprawde biednie.
rumcyk

Dwukrotnosc to jeszcze nie problem a jak mam bramkarza za 2,5 a kupuje za 20? tak jest z wiekszoscia talentów.
hQ
Kontakt:

Dla mnie jest śmieszne to, że po 1 sezonie w takich klubach jak Boca czy River jest po 5-6 perełek na 4-5 gwiazdek. A u mnie nawet jedna się nie urodziła. Inna sprawa, że gościu warty 200tyś jest do wyjęcia niby za 5mln, ale szczerze to jeszcze nie składałem oferty tylko opieram się o raport scouta.
sampam

Post autor: sampam »

hQ pisze:Dla mnie jest śmieszne to, że po 1 sezonie w takich klubach jak Boca czy River jest po 5-6 perełek na 4-5 gwiazdek. A u mnie nawet jedna się nie urodziła. Inna sprawa, że gościu warty 200tyś jest do wyjęcia niby za 5mln, ale szczerze to jeszcze nie składałem oferty tylko opieram się o raport scouta.
Ponownie uwazam, ze to nie jest irracjonalne:) Kluby brazylijskie np. juz na potege nie sprzedaja swoich gwiazd, jak to bywalo kiedys.
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Pamietaj tylko, ze mowa nie jest o gwiazdach, grajacych fantastyczny sezon czy o wielkich talentach, strzelajacych bramke w kazdym meczu. Chodzilo mi o to, ze za talent, ktory nie zagral w doroslej karierze zadnego meczu placisz 10-20 krotnosc jego wartosci rynkowej, a czesto rowniez przeplacasz za zawodnika siedzacego na lawce. Nie wiem jak jest w tej edycji ale kwoty zblizone do wartosci rynkowej placilo sie tylko za zawodnikow wystawionych na sprzedaz.

Gdyby chodzilo o gwiazdy to oczywiscie, ze jest to logiczne, ze jesli klub nie chce sprzedac grajka, musisz im slono zaplacic. Ale nie za wszystkich.
Bane

Post autor: Bane »

Witam:)
Po pierwszym sezonie rozegranym Interem mogę powiedzieć, że 13-stka robi na mnie lepsze wrażenie niż wersja poprzednia, na wielki plus oceniam transfery (wreszcie są w miarę rzeczywiste, czyli perełki nie kupimy za 200k euro, a "sztrucla" nie wepchniemy komuś za 10 mln), grając w "12" Interem, sprzedawałem bez stresu Stanko i Chivu za dobrych kilka milionów, teraz natomiast ciężej jest się ich pozbyć, odnośnie talentów: problemem jest kupić dobrego, utalentowanego chłopaka za małe pieniądze, jako przykład podam Karola Linnetty'ego z Lecha, który wart był 20 tys euro, a ja nie mogłem wyrwać go za 400. Fajne i bardzo mnie cieszy taka zmiana.
Drugi plus to większa, bardziej odczuwalna interakcja z piłkarzami (np. ws. kontraktów, sprzedaży itp)
Minusy zostały wymienione wyżej, czyli: gramy z Cagliari, oddajemy 22 strzały (15 celnych), natomiast adwersarz 3 (2 celne) i przegrywamy u siebie w P. Włoch 0:2.

Interem gra się ciężko, dostajemy na start 2kk euro na wydatki (co jest zrozumiałe bo mamy już wpakowane dwadzieścia klika w: Guarina, Cassano, Pereirę itp.), do tego zwrot za sprzedanych grajków to 10% (czyli sprzedaż kogokolwiek jest bez sensu), już mamy zarobki ponad budżet. Co chwilę informacja, ze klub jest w złej kondycji i sprzydałoby się sprzedać jednego, czy dwóch zawodników.

Mój pierwszy ruch: ściągam z wolnego transferu A. Vanden Borre (słąby ale ma niektóre atrybuty w miarę ok, poza tym idealna "zapchajdziura" bo może grać prawie wszędzie), J. Mensaha (słąby ale godzi się na 10k euro tyg.), oraz Ronaldinho (przychodzi dopiero w styczniu, bedzie na ławkę za Cou i Sneijdera).
Próbuję sprzedać Stanko, ale oczywiście ze względu na kontuzję nie ma chętnych- więc rozwiązujemy kontrakt za porozumieniem stron (-1,5 mln na odchodne dostaje, ale uszczupla budzet pensji o 91 tysi tyg.), dzięki temu mieszczę się w budżecie zarobkowym.
Do tego oczywiscie wymiana sztabu (w większosci, np wywalam 6 skautów i zostaję z 5) sprzedaż jakichś tam słabych młodzików.

Taktyka:
wybieram dwie: jedną z Milito z przodu i operujący za nim Cou i Sneijder, a druga z Milito i Cassano/Palacio a za nimi Cou/Sneijder.
To jedyne róznice reszta jest taka: trzech środkowych pomocników, jeden z nastawieniem stricte defensywnym (domyślnie Gaby), no i 4 obrońców. Czyli 4-3-2-1, albo 4-3-1-2, mentalność pierwszej formacji to kontratak, drugiej: kontrola. Na słabeuszy gram ofensywnie z dwoma napadziorami.
Handanovic- Pereira, Samuel, Rano/Silvestre, Zanetti, Cambiasso, Gaby, Fredy, Sneijder, Cou, MIlito- stanowią pierwszy skład.
Do kadry włączam Mbaye i Beleca (choć ten drugi bez szans na występy)
Na treningach stawiam na zgranie i ofensywne stałę fragmenty.

Efekt jest taki, że pod koniec grudnia mam 9pkt przewagi nad Juve, lideruję tabeli, z grupy w LE wychodzę z pierwszego miejsca (przed Newcastle, Fenerbahce i Cluj {chyba}). W przerwie podpisuję kontrakt z Bocchettim (przyjdzie w lipcu), Destro (również w lipcu), Mudingayiem, próbuję z LLorente ale wybiera Barcę. Sprzedaję natomiast: Chivu do Palermo za 2 mln (muszę mu płacić 20k euro do 2015), Ricky'ego do Bologny za 4 mln, i Pereirę do Spurs za 16 mln, pozwala mi to ściągnąć Fazio za łącznie 7 mln rozłożone w różne dziwne konfiguracje. Chciałem jeszcze skaperować Flaminiego, ale zabrakło pieniędzy na kontrakt dla niego. Tyle zdarzyło się w przerwie miedzy rundami.

Wiosną jak to zwykle bywa czas regenów, więc podkradam 4 utalentowanych młodzieniaszków (jeden może być od razu zmiennikiem dla pierwszego składu).
Serie wygrywam z przewagą 7 pkt nad Juve (dwa kapitalne mecze z nimi po 3:3) liga bez porażki, ale mnóstwo remisów (jak kiedyś za Manciniego 8-) ), w finale LE ogrywam Tottenham 2:0, puchar z Catanią po karnych.

Wartośc piłkarzy w końcu zmienia się dynamicznie np Sneijder na początku wart 20 mln, później 16, a na koniec 25.
Świetny sezon Cou, Marigi, Milito (król strzelców- 24 gole), genialny Ranocchi (średnia ocen w trzydziestu kilku meczach ponad 8) i Mudingayia.

W czerwcu sprzedaję Sneijdera którego traktowałem jak rolnik świnię, tzn utuczyłęm dając mu grać pierwsze skrzypce cały rok a następnie zarżnąłem, sprzedając do PSG za 38mlneuro!!!
Renegocjuję kontrakty z Samuelem i kilkoma zaw. (Mensah bedzie grał za 4,5k euro tyg ;) ), dzięki temu na pensje wydaję ok 1mln euro tyg, a budżet to ok 1,5 mln.
Bilans finansowy sezonu to +33 mln euro (choć przez pierwszą połowę roku miesięcznie było po ok -2mln.). Pod koniec czerwca dostaję nieoczekiwany prezent od M.M: 48 mln na transfery i łącznie mam 58! Planuję ściągnąć Thiago z Barcy i Sahina z realu, za łącznie ok 30 mln euro.

Ligo Mistrzów nadchodzę!:)
lena182

ja zobaczę czy ten A. Vanden Borre to dobra opcja na uszczelkę :) ja dotrwałem teraz do końca sezonu i mam na koncie wygraną LE, 2 miejsce za juve w Serie A i co mnie najbardziej zaszokowało wygrana w Pucharze 2-0 zzz... Juve! które mnie lało ostro ale milito trafił raz fartem a potem trafił dla mnie Pepe :P

teraz czekam ile mi na transfery dadzą i zobaczę kogo się sprzedać uda. ogólnie na duży Plus Milito (35 goli w sezonie, drugie miejsce w lidze), couthinio najwięcej asyst i mariga... mistrz w defensywnej pomocy.

zawiódł mnie za to bardzo Pereira i Cassano. cassano miał kilka przebłysków ale ogólnie słabo... kilka razy przysięgał poprawę ale za słowami nie szły czyny w przeciwieństwie do Cou. Pereira za to jeszcze dostanie szanse... bo w zasadzie to niczym nie zachwycił ale to może byc efekt w sumie trzech poważnych urazów...

Nie wiem czy wykupywać tych wypożyczonych grajków. slilvestre, guarin i gaby... każdy miał dobre momenty ale ogólnie bez zachwytu... czasem kładli mecz po to żeby za dwa spotkania zostać grajkiem meczu... ogólnie to dziwnie się gra tym składem interu :P

aaa... i tez zakontraktowałem Destro bo tani... a nawet bramkostrzelny. za Milito bedzie na pewno lepszy niż Lavija, Palacio czy Cassano...

aaa... Palacio to też lekka wtopa... nie mam pojęcia gdzie gościa ustawić... :P
fafibra

Post autor: fafibra »

Fajne jest w najnowszej edycji, że cena za zawodnika może podskoczyć błyskawicznie. Przykładowo, grając Porto po pierwszym sezonie kupiłem Dorlana Pabona za niespełna 5 mln euro. Po może nie genialnym sezonie, ale dobrym (miał około 22 goli strzelonych we wszystkich rozgrywkach) jego wartość podskoczyła do prawie 16 mln euro. W poprzednich częściach tego nie dostrzegłem. Ogółem jak ktoś ma kasę i chce mieć żelazny środek pola, polecam trójkę Defour, Fernando, Moutinho. Na tych Panów w tej edycji po prostu nie ma mocnych ;).
Claudio

Post autor: Claudio »

Na jakim (najlepiej najnowszym) patchu dziala stabilnie FM2013?? Oczywiscie chodzi o crack.
Bane

Post autor: Bane »

lena182 pisze:ja zobaczę czy ten A. Vanden Borre to dobra opcja na uszczelkę :)
nie jest geniuszem i nie nadaje sie do wyjściowej 11, ale spokojnie bierz go bo mało zarabia (u mnie 15k euro) i jak mówiłęm moze grac wszedzie niemal.
lena182 pisze: zawiódł mnie za to bardzo Pereira i Cassano. cassano miał kilka przebłysków ale ogólnie słabo...
Cassano jak najszybciej out, u mnie poszedł do Stuttgartu za 5mln, po sezonie bardzo spadły mu atrybuty, poza tym ciągle miał fatalne morale i wszczynał wojny ze mną swoimi wyp. w mediach, no i mnóstwo zarabia. Rzczywiscie trudny charakter:)
lena182 pisze: Nie wiem czy wykupywać tych wypożyczonych grajków. slilvestre, guarin i gaby...
Guarin? u mnie na patchu 1.4 jest jako definitywny transfer...
Warto podpisać kontrakt z Gabym, bo jest za darmo, Silvestre tak średnio bo Palermo woła za niego 8 mln. Lepiej kupić jakiegoś młodszego defensora, polecam w/w Bocchettiego (jeżeli nie ma kontraktu), Fazio, albo Zayatte (za 4 mln spokojnie pójdzie).
lena182 pisze: aaa... Palacio to też lekka wtopa... nie mam pojęcia gdzie gościa ustawić... :P
Ja rozwiązałem kontrakt za porozumieniem stron.

W ogóle to na koniec przerwu posezonowej trochę się zminiło...
Kupiłem Thiago z Barcy (ma zastępować Sneijdera) za 19 mln euro, plus bonusy, w sumie 24 mln, Sahina z Realu za 14 mln, pozyyskałem na wypożyczenie Andy'ego Carrola, i Kevina de Bruyne. Sprzedałem Cassano, Ronaldinho i słąbszych juniorów.
Skład:
Handanovic- Jonathan/Zanetti; Ranocchia/Fazio, Bocchetti/Samuel, Nagatomo/Mbaye- Guarin/de Bruyne, Mudingayi/Cambiasso, Sahin/Mariga/Obi (jeden z tej dwójki musi odejśc w zimie)- Coutinho, Thiago (za któregoś ew. de Bruyne który moze również grać na tej pozycji)- Milito/Destro/Carroll (w wielu meczach bedą dwa miejsca w ataku, także luz.)
Pogrubioną czcionką, domyślny pierwszy skład.
Mam jeszcze 20 mln euro an transfery, ale zostawię sobie na "czarna godzinę".
Polowałem bradzo na Pastore, ale nie było opcji, poza tym jeszcze regen z Feyenordu (środkowy obrońca, staty w wieku 18 lat: gra głową-16, krycie- 17, odbiór- 15), dawałęm10 mln w róznych konfiguracjach ale odrzucali sukcesywnie.
lena182

[quote="Bane"
lena182 pisze: Nie wiem czy wykupywać tych wypożyczonych grajków. slilvestre, guarin i gaby...
Guarin? u mnie na patchu 1.4 jest jako definitywny transfer...
Warto podpisać kontrakt z Gabym, bo jest za darmo, Silvestre tak średnio bo Palermo woła za niego 8 mln. Lepiej kupić jakiegoś młodszego defensora, polecam w/w Bocchettiego (jeżeli nie ma kontraktu), Fazio, albo Zayatte (za 4 mln spokojnie pójdzie).[/quote]

ehhh... no tak nie guarin tylko gargano miałem na myśli :P
rumcyk

Chłopacy a jak macie z posiadaniem piłki?za cholere nie moge ustawic ich zeby przez kilka meczy mieli 60% nawet jak gram ze słabszymi drużynami...mam ustawione wolne tempo, podania krótkie, styl kontrola...kazdy ma wieksze posiadanie, gram taktyka 3 srodkowych obroncow , 2 wysunietych bocznych a pozniej 2-1-2
Magiq

Post autor: Magiq »

Na koniec sezonu zbiłem płace tygodniowe do około 700tys.A po sezonie Moratti sprzedał klub jakiemuś miliarderowi i dostałem prawie 100 mln na transfery i 1,5mln na płace tyg.Teraz jadę wszystkich jak leci m.in. z Cavanim w ataku czy De Rossim w pomocy:)Nudnie się zrobiło;p
ODPOWIEDZ