Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
sampam

Re: Mercato

Post autor: sampam »

Wladze Interu powinny byc konsekwentne, albo wreszcie realizuja projekt, w ktorym pierwsze skrzypce gra "uzdolniona" mlodziez (dla mnie to mrzonka, bo wyjatkowych talentow brak), albo po prostu dozynaja renome klubu, bawiac sie w "Rocchich i spolke" (nic nie mam do Wlocha, no ale...).
Jakiekolwiek plotki wiazace swietnego zawodnika z Interem mozna poki co przyjmowac z usmiechem politowania na twarzy.
Seba

Post autor: Seba »

Lodi został dzisiaj wyrzucony z boiska za uderzenie rywala. Fajnie jakby dostał ze 3-4 mecze, to może nasi by z niego zrezygnowali. Chociaż z drugiej strony nasi geniusze i tak wszystkie ewentualne transakcje zamkną w ostatni dzień okienka, więc Włoch będzie już do dyspozycji. Ogólnie styczniowe mercato zapowiada się słabiutko i kto wie, czy nie wyjdziemy na tym gorzej, niż jest obecnie. W listopadzie liczyłem po cichu na Scudetto, dzisiaj brałbym 3 miejsce w ciemno.
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

tak naprawdę nie wiadomo co się wydarzy,dziennikarskie przymiarki rzeczywiście nie powalają na kolana,ale niespodzianka jakaś jest możliwa jeszcze...
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Samo to, w jaki sposób Moratti chce zapłacić za Lodiego sprawia, że zaczynam być przerażony, jak krucho musi być u nas z finansami. 2 mln € + 3 młodzików za jakiegoś przeciętniaka z Catanii? To się w głowie nie mieści.

Z resztą jak popatrzeć, że obecnie szczytem naszych możliwości transferowych stają się Rocchi, Lodi czy Schelotto to się można załamać. Poza tym niech zarząd nawet nie próbuje się tłumaczyć brakiem środków na transfery, bo to z ich winy wartość rynkowa Sneijdera obecnie jest tak mizerna, pomimo że latem można było za niego dostać prawie 3 razy tyle. Latem nie potrafili sprzedać Julio Cesara i Lucio tylko musieli rozwiązywać z nimi kontrakty.
magneto86

Post autor: magneto86 »

Jedyny piłkarz, który może się przydać z powyższej trójki to Schelotto, ale jak będą kombinować z jego przypadku z wymianą za worek talentów to tego nie zdzierżę !
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

Lodi i Schelotto to akuratt byłyby dobre transfery.

http://www.pilka.pl/juventus-potwierdza-chcemy-drogbe - powiedzcie mi tylko , dlaczego nie staramy się na np 2 lata Drogby zakontraktować ? Sprzedać Wesa i Rickyego, w zamian za to Drogbę, Schelotto i Lodiego i wg mnie bardzo fajnie wzmocniony skład mamy za to.
sampam

Drogba za swoje uslugi na pewno zyczy sobie niezla sumke. I juz wiadomo czemu Inter sie o niego nie stara.
Poza tym jaki interes mialby Drogba w grze dla Interu? Juve przynajmniej o cos walczy w LM, a to jednak kolosalna roznica.
mio85

Post autor: mio85 »

zobaczycie, ze jesli przejdzie do juventusu, to bedzie to kompletny niewypal, bo wg mnie kompletnie nie bedzie pasowal do ligi wloskiej, w jego przypadku tylko angielska, a przeciez i tak ostatnie sezony mial slabsze, no i to kosmiczne wynagrodzenie - zycze zebrom tego transferu.....
sampam

mio85 pisze:zobaczycie, ze jesli przejdzie do juventusu, to bedzie to kompletny niewypal, bo wg mnie kompletnie nie bedzie pasowal do ligi wloskiej, w jego przypadku tylko angielska, a przeciez i tak ostatnie sezony mial slabsze, no i to kosmiczne wynagrodzenie - zycze zebrom tego transferu.....
Na jakiej podstawie tak sadzisz? Jego aparycja na pewno nie jest przeszkoda.Faktem jest, ze strzelal mniej, ale w sezonie 08/09 tez cienko z nim bylo pod tym wzgledem.
mio85

Post autor: mio85 »

tak mi sie wydaje nie jestem prorokiem, z tego co kojarze zawodnicy z premiership raczej sie nie sprawdzaja....
Seba

Podobno Caceres chce opuścić Juventus. Nie wiem, czy Stara Dama poszłaby na to, i czy sam zawodnik wyraziłby chęć gry dla Interu, ale myślę, że warto by spróbować.
magneto86

Post autor: magneto86 »

Drogba na pewno by się przydał, ale jego oczekiwania finansowe są zbyt wysokie zwłaszcza dla MM
cocu77
Kontakt:

Post autor: cocu77 »

Aktualny skład niewiele osiągnie w tym sezonie ;/
Solidnie budowane hale magazynowe.
groch

Post autor: groch »

Rzygać się chce patrząc na Inter w tym sezonie...
Porównajmy szybko mistrzowski skład 2009/2010 a skład którym dysponujemy teraz...
Wiem, że gramy zupełnie inną taktyką ale małe porównanie się przyda...

Cesar- Handanovic - tutaj trzeba przyznać wychodzimy na minimalny +. Klasa bramkarzy podobna ale wiek Handy lepszy
Lewa obrona: Chivu- nadal pozostał ale jak Chivu gra każdy wie
Środek obrony Samuel-Lucio a Juan-Ranocchia. Obydwa duety fantastyczne ale tutaj odmładzamy skład

No i gdyby tak szło dalej... byłoby pięknie, zastępowanie "gwiazd" młodszymi świetnymi zawodnikami.
Ale idźmy dalej.

Prawa obrona: Maicon- Jonathan... Chryste Panie... Żal porównywać tych piłkarzy, bo tak nie ma co porównywać. Maicon miał szybkość, waleczność, drybling, dośrodkowania a i uderzyć potrafił. Jonathan z tych cech ma tylko ... .... ... nic.

Środek pomocy: Zacznijmy od tych piłkarzy którzy grali defensywnie i zapewniali spokój:
2009/2010
Motta, Cambiasso, Muntari.Zanetti
Obecny sezon:
Cambiasso, Obi (mógłby się sprawdzić na tej pozycji ale on przecież w ogóle nie gra) Zanetti, Gargano

podejrzewam, że Muntari z tamtego sezonu zjadłby na śniadanie każdego naszego def pomocnika z sezonu tego. A warto zauważyć, że wtedy grzał ławke.

Ofensywni pomocnicy: Wesley, Balotelli (Zdaniem MM mógłgrać na tej pozycji) Pandev)
Teraz: Cou(Świetny nie dostaje szans) Guarin ( Znakomity zawodnik) Alvarez(Człowiek kontuzja)

Jedynie Guarin dorównuje klasą zawodnikom z tamtego sezonu ale on nie jest typowo ofensywnym graczem.

Napastnicy
2009/2010 Etoo, Balotelli, Milito, Pandev.

Teraz: Milito, Cassano, Rocchi, Livaja, Palacio

Milito to już nie ten zawodnik co kiedyś. Cassano świetny ale kondycyjnie to wrak. Rocchi bez komentarza a Livaja potrzebuje minut.

Różnica widoczna bardzo mocno.
Trzeba też dodać, że:
CESAR LUCIO odeszli za darmo
SNEIJDER 7,5mln
MAICON 4mln

a na kupno takich patałachów jak Ricky daliśmy 11mln, Jonathan kosztował coś koło 4 (poprawcie mnie jakbym się mylił)

Zbudowanie tego składu, który mamy zabrało nam grube 40mln

Oriali + Mou latem 2009 roku za grosze kupili Lucio (nie pamiętam kwoty) za 15 mln Sneijdera, za Motte + Milito zapłaciliśmy 22mln.

Kasa niby ta sama bo jakby porównać Sneijder=Alvarez -4mln Milito+Motta=Palacio+Guarin +4mln

Co więcej jaramy się zasranym Paulinho czy jakimiś innymi drewnami środka pola a swego czasu za dość małe pieniądze moglibyśmy mieć Lassa Diare itd. itp...

Lecimy na dno!
sampam

Dodajmy transfer Pereiry, ktory przyszedl za 10 mln plus pokazne bonusy. Facet na razie to absolutny nieywpal.

Jeszcze jedna "drobna" roznica - poziom zawodnikow sprzed ponad 2 lat weryfikowali najwieksze tuzy futbolu.
Nie wiem czy taki Ranocchia z Jesusem daliby rade na poziomie, powiedzmy, cwiercfinalu LM etc., etc.

Ponadto moim zdaniem powinnismy nabrac wiekszej wstrzemiezliwosci przy wszelakich plotkach transferowych. Wezmy poprawke na obecna renome klubu i potencjal finansowy. Wtedy blyskawicznie oddzielimy ziarna od plew. Realne transfery od jakichs kosmicznych futbolowych jaj.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Obecny Inter może kupować tylko piłkarzy trzeciego sortu we Włoszech, teraz nawet Fiorentina czy Lazio potrafią zakontraktować ciekawych graczy, tymczasem do nas są przymierzani Schelotto i Jung. Chcemy piłkarzy za 4-5 mln euro, to już Hannnover 96 wydaje więcej pieniędzy na wzmocnienia :lol: Jak drugi rok z rzędu nie awansujemy do LM i koło nosa przejdzie jakieś 30 mln euro to w letnim mercato Inter będzie szukać wzmocnień w polskiej lidze i to tylko wśród piłkarzy z kartą w ręku :lol:
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Niestety, nasz zarząd (a raczej przypadkowa banda chłopków, bo z teorią zarządzania ich poczynania niewiele mają wspólnego) nie tylko nie wykazuje jakichkolwiek predyspozycji ekonomicznych, ale i zdaje się mieć problemy z elementarną matematyką i logicznym myśleniem. Liczyłem, że przypadek sprzedaży Eto'o, która w większym niż cokolwiek innego stopniu pozbawiła nas Ligi Mistrzów, pozwoli im dostrzec, że na oszczędzaniu na zawodnikach bardzo łatwo ostatecznie dużo stracić - przeliczyłem się. Moratti nasycił się w 2010 i ma Inter z grubsza w dupie, a na dodatek albo otacza się kretynami, albo sam nim jest, albo jedno i drugie. Tak coś czułem, że 2,5 roku temu było zbyt pięknie. Zapłata będzie długa i bolesna; bardzo możliwe, że te 2,5 roku to dopiero przedsmak.
Balon

Post autor: Balon »

Zastanawiam, się dlaczego nie kombinujemy z wypożyczeniami. Myślę, że zawodników w stylu Pastore, Balo, VdWiel, i tym podobni, którzy grają dobrze, ale z różnych powodów nie spełniają oczekiwań.

Czemu ucichło o Fernando (ten z Porto)? Niby byliśmy gotowi dać 18 mln, a obecnie, gdy można go wyciągnąć za garść gruszek, automatycznie nasze zaintersowanie maleje.

Już jestem w h. ciekaw, co powie M&M jeśli niedaj Boże, nie zagramy w CL?
emsi

Post autor: emsi »

pozbywanie sie WEsa . przyjscie rocchiego. zarzad prosze nie o nie robienie juz zadnych takich transferów ;(
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Przerażające to jest po prostu. Mamy 22 stycznia, jedyny transfer to Rocchi, którego cały czas kompletnie nie pojmuję. Mamy tak zdolnych ludzi w zarządzie, że nawet o przeciętniaka z Atalanty, który wyraża chęć gry u nas nasi się męczą przez prawie całe mercato, a transfer dalej nie jest sfinalizowany. Sprzedaliśmy Sneijdera za marne 7.5 mln, nie interesujemy się nikim z wyższej półki. Paulinho, o którego zabiegamy od lipca dalej jest piłkarzem Corinthians. Miał przyjść do nas co najmniej jeden środkowy obrońca, tymczasem dalej żadnego nie widać na horyzoncie, taki ogór jak Jonathan cały czas nie został sprzedany, pomimo że były za niego oferty (co najmniej jedna potwierdzona z Flamengo). Ciężko znaleźć jakiekolwiek pozytywy tego mercato.
Dzyl

Post autor: Dzyl »

Podobno interesujemy się Lucasem Biglią z Anderlechtu, więc jak uda się go sprowadzic i do tego Schelotto to nie będzie tak źle. Zawodnicy może i nie wybitni ale solidni. Zamiast Wesa powinien regularnie występować Coutinho bo potencjał chłopak ma, ale nie dostaje kompletnie szans na grę.
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

Belhanda ♥♥♥ Branca♥♥♥Moratti♥♥♥ :D
miniu86

Post autor: miniu86 »

Mamy 23 stycznia, a załatwili nam póki co Rocchiego, którego tak naprawdę w ogóle nie potrzebujemy.

Koniec końców będzie tak, że 31 stycznia Branca wyjdzie dumnie i powie, że w styczniu przygotowali sobie grunt pod to by w lecie sprowadzić Paulinho, Schelotto itd. Dzisiaj niezawodny Marco w mgnieniu oka zabił nadzieję na przyjście Behlandy. Tylko to potrafi robić.
groch

Post autor: groch »

Za 10 lat będzie miał 32 lata a wtedy Branca się o niego pokusi... spokojnie Behlande zobaczymy w naszym trykocie... Predzej czy pozniej... raczej pozniej
Jovanyc

Post autor: Jovanyc »

Według mediów na wyspach, Inter przyjął ofertę The Reds £8.5m (ok €10m) za Coutinho, teraz czeka tylko na pozwolenie o prace. Ale nie martwcie się mamy asa i tajną broń(w jednym) Rocchiego ;(
andyvdm

Post autor: andyvdm »

There is talk of a manager of Inter in Sao Paulo to treat Paulinho. We can confirm this rumor?
"Absolutely not. We here we have not yet met anyone."

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Branka nie jest przypadkiem od 3 dni w Brazylii? Ciekawe jaka ma opalenizne juz 8-)
Seba

andyvdm pisze:There is talk of a manager of Inter in Sao Paulo to treat Paulinho. We can confirm this rumor?

Branka nie jest przypadkiem od 3 dni w Brazylii? Ciekawe jaka ma opalenizne juz 8-)
Nie zdziwię się, jeśli sprzedaż Coutinho oraz Wesa nie miała na celu pozyskania pieniędzy na wzmocnienia. Być może wymyślono pretekst, aby się ich pozbyć, a pieniądze pójdą do skarbonki.

Swoją drogą chyba nikt nie spodziewał się, że M'Vila wyląduje w Rubinie.
sampam

Seba. pisze:
andyvdm pisze:There is talk of a manager of Inter in Sao Paulo to treat Paulinho. We can confirm this rumor?

Nie zdziwię się, jeśli sprzedaż Coutinho oraz Wesa nie miała na celu pozyskania pieniędzy na wzmocnienia. Być może wymyślono pretekst, aby się ich pozbyć, a pieniądze pójdą do skarbonki.

Swoją drogą chyba nikt nie spodziewał się, że M'Vila wyląduje w Rubinie.
Takie to czasy, w ktorych 6 klub ligi rosyjskiej poprzedniego sezonu sprzata zupelnie przyzwoitego zawodnika. Kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Swoja droga, warto zauwazyc, ze niezly obronca Bochetti trafil do...Spartaka Moskwa. A przeciez wloskie kluby walczyly o niego. Polegly przy 1 podejsciu.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Seba. pisze:

Hah, ja się BARDZO zdziwię, jeśli miała to na celu, no sorry.

W ogóle te nieuzasadnione emocje z naszym mercato, chociaż wiadomo, że nic się nie wydarzy, chyba że kogoś znowu pogonimy. :hahaha: Jeśli kupimy tego Paulinho, to przez cały luty będę miał w podpisie tekst "Cristian Chivu jest najlepszym piłkarzem świata."
tomiko85

Post autor: tomiko85 »

Myślicie że ten Paulinho jest wart 18 mln ?????Proszę o opinię :)
ODPOWIEDZ