Mercato
-
Adriano_forever
Re: Mercato
Przypominam że Wes i Cou byli sprzedawani tylko po to żeby kupić Paulinho. Ale niestety Paulinho jak nie było tak i nie będzie. Niby w lecie? Mydlenie oczu... Nie będzie go ani teraz ani nigdy. Więc po co było sprzedawać Cou i Wesa? No własnie...
Patologia...
Patologia...
-
tomiko1985
Po co nam Paulinho? żal, oddaliśmy Wesa i Cou i nie uzbieraliśmy całej kwoty na Paulinho .śmiech na sali
-
Seba
Tymczasem Rolando wypożyczony do Napoli z opcją pierwokupu za 7,5 mln. Nasz zarząd to na prawdę nieudacznicy...
-
Chuchu
- Kontakt:
W przedostatni dzień mercato:
- Ezequiel Schelotto (23 lata) za 3,5mln € + połowa karty Livaji
- Zdravko Kuzmanović (25 lat) za 1mln €
Transfery raczej takie sobie, aczkolwiek nie ma tragedii. Do tego mamy powalczyć o Mateo Kovacica, za któego Dinamo Zagrzeb chce 15mln €. Podobno wielki talent, ja tam nie wiem, nie przyglądałem się mu za bardzo. Wiem tyle że się umie kiwać. Poza tym Mariga ma przenieść się do Parmy.
- Ezequiel Schelotto (23 lata) za 3,5mln € + połowa karty Livaji
- Zdravko Kuzmanović (25 lat) za 1mln €
Transfery raczej takie sobie, aczkolwiek nie ma tragedii. Do tego mamy powalczyć o Mateo Kovacica, za któego Dinamo Zagrzeb chce 15mln €. Podobno wielki talent, ja tam nie wiem, nie przyglądałem się mu za bardzo. Wiem tyle że się umie kiwać. Poza tym Mariga ma przenieść się do Parmy.
-
sampam
Jakis czas temu ktos dopominal sie Rolando z Porto. No to jest, tyle ze w Napoli.
-
Jaszczu91
Podsumowanie ,,transferów" Interu: http://www.youtube.com/watch?v=NzbtbS4V2r4
-
tomiko85
Oficjalnie - Kovacić zagra w Interze! - transfer - ok. 10 mln + bonusy. Co Wy na to ?
-
Jaszczu91
Nie mam zielonego pojęcia kto to jest. Mam tylko nadzieję że nie skończy jak Cou. 11 mln za 18 latka to chyba w piłke grać potrafi. Oby tylko miał okazję zaprezentować swoje umiejętności na boisku.
-
Seba
Dziadują, dziadują, a tu nagle wykładają 11 (+4) mln za 18 latka. Kto by pomyślał. O dziwo cena może tylko i wyłącznie posłużyć młodemu Chorwatowi. Moratti raczej nie wydał takiej kwoty, aby Kovacic siedział na ławce i trybunach.
-
MiRas.
- Kontakt:
Nie znam człowieka.
Talent może i ma, nie neguję tego, ale w Interze talent to jakieś 10% sukcesu, reszta to suma zachcianek zarządu, trenera, kontuzji podstarzałych panów, decyzji reszty trenerów itd.
Nauczony nazwiskami Coutinho, Castaignosa, Arnautovicia, czy też Alborno (a to takie talenty, że o mało nie składano im pokłonów) trochę się powstrzymam przed oceną
Z drugiej jednak strony to chyba nawet nasi działacze (pomimo swojej głupoty) nie są aż takimi durniami, by wydawać astronomiczną jak ten klub kwotę za 18-latka, by fundować mu kurs na ciepłownika ławki rezerwowych Interu.
Talent może i ma, nie neguję tego, ale w Interze talent to jakieś 10% sukcesu, reszta to suma zachcianek zarządu, trenera, kontuzji podstarzałych panów, decyzji reszty trenerów itd.
-
MarcelloLombardo
Przede wszystkim Castaignos, Coutinho, Alborno czy Arnautović nie byli gwiazdami w swoich poprzednich klubach i nie błyszczeli w Lidze Mistrzów, tak jak Kovacić
Z w/w żaden nie miał porównywalnego talentu do byłego już rozgrywającego Dinama. Ważne teraz tylko, żeby ten idiota wuefista stawiał na niego, a nie np. na ricardo drewno alvareza
Po Cou nie ma co płakać, co prawda dostawał za mało szans, ale z drugiej strony to co dostawał to nie wykorzystywał. Jakbym wiedział, że w jego miejsce przyjdzie Kovacić to od razu bym się cieszył ze sprzedaży Brazylijczyka 
-
Piekarz
Czy jest gdzieś obecnie jakiś 18-latek wyceniany na 15 milionów euro albo więcej? o.O Nie wiem, czy to dobry transfer, bo pierwszy raz o gościu usłyszałem, ale na pewno bardzo dziwny.
-
sampam
Albo genialy ruch, albo kolejna wtopa. Wlasciwie wiele ten chlopak nie musi potrafic, zeby zaimponowac, w obliczu tak falanej postawy reszty kadry.
-
MarcelloLombardo
Kovacić też nie jest wyceniany na 15 mln ani na więcejPiekarz pisze:Czy jest gdzieś obecnie jakiś 18-latek wyceniany na 15 milionów euro albo więcej? o.O Nie wiem, czy to dobry transfer, bo pierwszy raz o gościu usłyszałem, ale na pewno bardzo dziwny.
-
interfann
MarcelloLombardo pisze:Kovacić też nie jest wyceniany na 15 mln ani na więcejPiekarz pisze:Czy jest gdzieś obecnie jakiś 18-latek wyceniany na 15 milionów euro albo więcej? o.O Nie wiem, czy to dobry transfer, bo pierwszy raz o gościu usłyszałem, ale na pewno bardzo dziwny.Póki co zapłacimy za niego 11 mln, a bonusy to się zobaczy. Dla porównania powiem, że Balotelli w wieku 18 lat był wyceniany na 12 mln,Kompany na 10, Lukaku na 15, Neymar na 18mln, Gotze na 12,5mln, Aguero na 23mln (wyceny w oparciu o transfermarkt.de).
Obecna wycena za Kovacica to 3 mln euro. Wiec raczej słabe porównania dałeś
Ucz się tak jakbyś miał żyć wiecznie,
Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro.
Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro.
-
MarcelloLombardo
Wiem, że aktualnie jest wyceniany na 3 mln euro, ale Piekarz pytał o co innego
Poza tym wycena nie zawsze odpowiada cenie za którą się danego piłkarza nabywa
11 mln to mało i nie mało, Alvarez kosztował też coś koło tego, a Kovacić już teraz bije go doświadczeniem
Jak dla mnie największy talent jaki przyszedł do nas w ostatnich latach 
-
Balon
Już latem było o nim głośno (Chelsea i chyba Real). Talent napewno, ale czy odnajdzie się we Włoszech? za 3 lata odejdą senatorowie i będzie w końcu mógł grać ^^
Zastanawia mnie rezygnacja z zakupu obrońcy (już nawet o Andreollim, pisze się, że dopiero na czerwiec). Przy problemach Samuela, słabiznie Silvestre i Chivu, wydaje się, że kupno klasowego obrońcy jest obowiązkowy. Czy może, Strama zamierza coś pokombinować z ustawieniem? przychodzi prawy obrońca i dwóch środkowych pomocników. Jeśli (jakimś cudem) plotka o wymianie Pereira - Ekoto, okazałaby się prawdziwa, mielibyśmy bardzo fajnych bocznych obrońców (przynajmniej jak na nasze realia). Czyżby 4-3-1-2? fajnie by było, bo obecnie taka padaka idzie, że szok.
Jak, ktoś wspominał, Strama dostał graczy jakich chciał, zespół wzmocniony (przynajmniej teoretycznie), zatem następne pół roku da nam odpowiedz jakim trenerem jest AS.
Zastanawia mnie rezygnacja z zakupu obrońcy (już nawet o Andreollim, pisze się, że dopiero na czerwiec). Przy problemach Samuela, słabiznie Silvestre i Chivu, wydaje się, że kupno klasowego obrońcy jest obowiązkowy. Czy może, Strama zamierza coś pokombinować z ustawieniem? przychodzi prawy obrońca i dwóch środkowych pomocników. Jeśli (jakimś cudem) plotka o wymianie Pereira - Ekoto, okazałaby się prawdziwa, mielibyśmy bardzo fajnych bocznych obrońców (przynajmniej jak na nasze realia). Czyżby 4-3-1-2? fajnie by było, bo obecnie taka padaka idzie, że szok.
Jak, ktoś wspominał, Strama dostał graczy jakich chciał, zespół wzmocniony (przynajmniej teoretycznie), zatem następne pół roku da nam odpowiedz jakim trenerem jest AS.
-
mio85
nie podba mi sie to co robi nasz zarzad, wlasciwie to jest kopiowanie polityki wengera i pojscie sladem arsenalu, a przypominam ze tam wszystko jest super, stawiaja na mlodych, ale od 8 lat nie zdobyli zadnego trofeum, a z kazdym rokiem jest coraz gorzej.....po pierwsze stawiamy powazne pieniadze na czlowieka o ktorym wiele nie wiemy, to ze sprawdza sie w chorwacji nie znaczy ze bedzie sie sprawdzal na poziomie europejskich pucharow i ligi wloskiej, rzucajac na szale jego a Sneijdera to jest to zamienianie mercedesa chociaz starszego na Dacie prosto z fabryki, mercedes to klasa sama w sobie, marka sprawdzona......po drugie nie raz i nie dwa wykladalismy miliony na "talenty" ktore jednak w mediolanie nie dostaja szans na gre, skoro na lawce siedzieli drodzy Alvarez i Coutinho, nic nie stoi na przeszkodzie by chorwat rowniez usiadl.......obawiam sie ze moratti zmienil swoj sposob myslenia na nastepujacy: tez bede wydawal miliony jak dotychczas, ale tym razem na graczy mlodych i niesprawdzonych bo tak jest fajnie, zamiast na uznane gwiazdy, ktore pewien poziom gwarantuja.....przypomne tylko, ze to gwiazdy bedace w optymalnym wieku zapewnily nam kilka scudetto z rzedu jak i sukces w lidze mistrzow, sama mlodoscia sie nie wygra, kluczem do sukcesu jest odpowiednie wywaznie proporcji miedzy mlodzianami, a weteranami........moratti popada z jednej skrajnosci w druga.......
nam sa potrzebni gracze na teraz, zarzad caly czas nie widzi, ze napastnik jest nam potrzebny ja tlen i powinien przyjsc w pierwszej kolejnosci.......przychodzi Kuzmanovic, czyli kolejny zawodnik bez kreatywnosci, a takich mamy najwiecej w calej lidze, system 8 + 2 caly czas widocznie podoba sie zarzadowi.....
te transfery bylyby fajne gdyby byly dopelnieniem calej polityki transferowej nastawionej na osiaganie sukcesow tu i teraz, gdyby zostal Sneijder, przyszedl klasowy napastnik i obronca.....w obecnej sytuacji wyglada na to, ze moratti daje Stamacioniemu co najmniej jeszcze jeden sezon na spokona prace, chyba nie musze mowic cco to oznacza dla naszego klubu...
nam sa potrzebni gracze na teraz, zarzad caly czas nie widzi, ze napastnik jest nam potrzebny ja tlen i powinien przyjsc w pierwszej kolejnosci.......przychodzi Kuzmanovic, czyli kolejny zawodnik bez kreatywnosci, a takich mamy najwiecej w calej lidze, system 8 + 2 caly czas widocznie podoba sie zarzadowi.....
te transfery bylyby fajne gdyby byly dopelnieniem calej polityki transferowej nastawionej na osiaganie sukcesow tu i teraz, gdyby zostal Sneijder, przyszedl klasowy napastnik i obronca.....w obecnej sytuacji wyglada na to, ze moratti daje Stamacioniemu co najmniej jeszcze jeden sezon na spokona prace, chyba nie musze mowic cco to oznacza dla naszego klubu...
-
Orzeu
- Kontakt:
Coutinho kosztował chyba 4 mln euro - to dużo ?
-
MarcelloLombardo
Ale on już się sprawdzał na poziomie Ligi Mistrzów grając w ostatnich 2 latach 12 meczy w fazie grupowej (jako 17latek i 18latek!) i błyszcząc w składzie słabego Dinama na tle silnych rywali (chociażby w tym roku z PSG).po pierwsze stawiamy powazne pieniadze na czlowieka o ktorym wiele nie wiemy, to ze sprawdza sie w chorwacji nie znaczy ze bedzie sie sprawdzal na poziomie europejskich pucharow i ligi wloskiej
Wolę młodą tanią w utrzymaniu Dacię prosto z fabryki, niż starego zdezelowanego, drogiego Mercedesa, którym trudno jeździć częściej niż od święta, ze względu na zbyt długie wizyty u mechanikarzucajac na szale jego a Sneijdera to jest to zamienianie mercedesa chociaz starszego na Dacie prosto z fabryki
Pisałem to już, a teraz powtórzę. Żaden z tych talentów (zwłaszcza Cou i Alvarez) nie mieli w wieku 18 lat aż takiego ogrania na wysokim poziomie jak Kovacić i nie byli gwiazdami w swoich klubach. Żadnym z nich też się nie interesowała ani Chelsea ani ManU, a Kovaciciem tako drugie nie raz i nie dwa wykladalismy miliony na "talenty" ktore jednak w mediolanie nie dostaja szans na gre, skoro na lawce siedzieli drodzy Alvarez i Coutinho,
Ciekawe, która uznana gwiazda przyjdzie do nas za 11 mln euro i zgodzi się zarabiać 2,2mln za sezon? Podaj choć jedno nazwisko. Lepiej kupić młodego zawodnika, który się rozwinie i da coś klubowi niż przeciętniaka za te same pieniądze.bede wydawal miliony jak dotychczas, ale tym razem na graczy mlodych i niesprawdzonych bo tak jest fajnie, zamiast na uznane gwiazdy, ktore pewien poziom gwarantuja...
Zapomnij, nie te czasy nie te pieniądze. Nie stać nas teraz na takie zakupy jak wtedy i płacenie tak wysokich pensji.przypomne tylko, ze to gwiazdy bedace w optymalnym wieku zapewnily nam kilka scudetto z rzedu jak i sukces w lidze mistrzow,
Patrz, gdzie jest teraz Borussia, która kupuje młodych zdolnych graczy i opiera na nich skład. Ja bym się chętnie zamienił z klubem z Dortmundu.sama mlodoscia sie nie wygra
Kuzmanović przynajmniej jest tani i w średnim wieku, więc lepsza opcja niż chociazby Mudingay. Nie czepiam się, bo za taką kasę przyda się jako uzupełnienie składu. Zgadzam się natomiast, że potrzebujemy głównie piłkarzy ofensywnych, ale nie koniecznie napastników. Bardziej kreatywnych pomocników właśnie w stylu Kovacicia.nam sa potrzebni gracze na teraz, zarzad caly czas nie widzi, ze napastnik jest nam potrzebny ja tlen i powinien przyjsc w pierwszej kolejnosci.......przychodzi Kuzmanovic, czyli kolejny zawodnik bez kreatywnosci, a takich mamy najwiecej w calej lidze, system 8 + 2 caly czas widocznie podoba sie zarzadowi.....
To znów by się leczył całą rundę i zgarniał kasę. Inter w tym sezonie lepiej grał bez Wesa niż z nim w składzie. Sneijder obecny nie zbawiłby już Interu, ten z 2010 roku tak, ale tamtego nie ma i nie wróci.gdyby zostal Sneijder,
Ważne, żeby Kovacić grał jak najwięcej. Ponoć AS go sobie zażyczył, więc niech go wystawia, bo póki co nie ma jaj na wprowadzanie młodych do zespołu. Benassi zagrał dwa dobre mecze i ława, bo wuefsita sobie wymyślił wystawić Mudyingaya na Torino....
-
Seba
Koniec styczniowego okienka i niestety atak wygląda mizernie. 60-minutowy Cassano, nieregularny Palacio, dziadek Milito oraz pradziadek Rocchi.

-
Chuchu
- Kontakt:
Krótkie podsumowanie zimowego mercato 2013
Przyszli:
Tomasso Rocchi
Tragedia, transfer kompletnie niezrozumiały. Naprawdę nie wiem, co zarząd miał na myśli sprowadzając go. Chłop 35 lat i już od dawna bez formy, a nawet jak ją kilka lat temu miał, to jakimś wirtuozem też nie był.
Zdravko Kuzmanović
Transfer chyba pozytywny, aczkolwiek też dupy nie urywający. 25-latek, z niezłą przeszłością w Fiorentinie, z dobrymi statami w Stuttgarcie. W tym sezonie spisywał się ponoć słabo, z resztą jak całe VFB. Za nieco ponad 1mln € można było śmiało zaryzykować.
Ezequiel Schelotto
Średniak, moim zdaniem więcej do gry od Nagatomo nie wniesie. Obym się mylił. Ma 23 lata więc może się jeszcze w miarę rozwinie.
Mateo Kovacić
Chłopak bardzo utalentowany, zaledwie 18-letni, dobry drybler. Mam nadzieję, że nie powędruje na ławkę. Kosztował dość sporo jak na swój wiek, oby był tego wart.
Odeszli:
Wesley Sneijder
Cóż, kulisy jego odejścia chyba wszyscy znamy. Szkoda, że w ten sposób kończy się jego przygoda z nami, życzę mu powodzenia. Mam nadzieję, że jeszcze w przyszłości wyląduje w jakimś czołowym klubie.
Coutinho
Ciekawe jak sobie poradzi w nowym klubie. Niektórzy mówią, że Premier League to zdecydowanie nie dla niego, ale z tego co pamiętam, to najlepszy mecz u nas rozegrał w meczu z Tottenhamem. Generalnie u nas nie błyszczał, w jego miejsce przyszedł Kovacić. Oby się ta zamiana opłaciła.
Marko Livaja
Oddajemy połowę jego karty w rozliczeniu za Schelotto. Chłopak może nie zachwycał, ale też i nie zawodził. Wolałbym żeby jednak został.
McDonald Mariga
Wypożyczony na pół roku do Parmy. W zasadzie ciągle miał jakieś kontuzje i trudno w ogóle cokolwiek o nim powiedzieć.
Generalnie szkoda, że nie udało się zakupić napastnika, a jednego się nawet pozbyliśmy
Jonathan miał odejść, ale kolejne pół roku u nas spędzi niestety. Miał ostatniego dnia też przyjść Juan Carrizo jako zmiennik dla Handanovica, ale się nie udało. Mercato jak dla mnie takie sobie, ale mogło być gorzej.
Przyszli:
Tomasso Rocchi
Tragedia, transfer kompletnie niezrozumiały. Naprawdę nie wiem, co zarząd miał na myśli sprowadzając go. Chłop 35 lat i już od dawna bez formy, a nawet jak ją kilka lat temu miał, to jakimś wirtuozem też nie był.
Zdravko Kuzmanović
Transfer chyba pozytywny, aczkolwiek też dupy nie urywający. 25-latek, z niezłą przeszłością w Fiorentinie, z dobrymi statami w Stuttgarcie. W tym sezonie spisywał się ponoć słabo, z resztą jak całe VFB. Za nieco ponad 1mln € można było śmiało zaryzykować.
Ezequiel Schelotto
Średniak, moim zdaniem więcej do gry od Nagatomo nie wniesie. Obym się mylił. Ma 23 lata więc może się jeszcze w miarę rozwinie.
Mateo Kovacić
Chłopak bardzo utalentowany, zaledwie 18-letni, dobry drybler. Mam nadzieję, że nie powędruje na ławkę. Kosztował dość sporo jak na swój wiek, oby był tego wart.
Odeszli:
Wesley Sneijder
Cóż, kulisy jego odejścia chyba wszyscy znamy. Szkoda, że w ten sposób kończy się jego przygoda z nami, życzę mu powodzenia. Mam nadzieję, że jeszcze w przyszłości wyląduje w jakimś czołowym klubie.
Coutinho
Ciekawe jak sobie poradzi w nowym klubie. Niektórzy mówią, że Premier League to zdecydowanie nie dla niego, ale z tego co pamiętam, to najlepszy mecz u nas rozegrał w meczu z Tottenhamem. Generalnie u nas nie błyszczał, w jego miejsce przyszedł Kovacić. Oby się ta zamiana opłaciła.
Marko Livaja
Oddajemy połowę jego karty w rozliczeniu za Schelotto. Chłopak może nie zachwycał, ale też i nie zawodził. Wolałbym żeby jednak został.
McDonald Mariga
Wypożyczony na pół roku do Parmy. W zasadzie ciągle miał jakieś kontuzje i trudno w ogóle cokolwiek o nim powiedzieć.
Generalnie szkoda, że nie udało się zakupić napastnika, a jednego się nawet pozbyliśmy
-
Biały
To już wiem, kto ostatni edytował newsa o mercato ;p Carrizo jest nasz, Lazio potwierdziło, kosztował 250 tysięcy euro.Chuchu pisze:
Miał ostatniego dnia też przyjść Juan Carrizo jako zmiennik dla Handanovica, ale się nie udało.
-
Seba
Chyba jednak przyszedł.Chuchu pisze:Miał ostatniego dnia też przyjść Juan Carrizo jako zmiennik dla Handanovica, ale się nie udało.

-
mio85
@MarcelloLombardo
rozumiem, ze ogladales mecze Dinama w zeszlym i w tym sezonie lm? ja nie, wiec ci zaufam, choc faktem jest ze dinamo w dwoch ostatnich sezonach sie kompromitowalo, tak wiec ciezko sie nie wyroznic na tle takiej mizerii, a nic dobrego o grze ofensywnej zespolu ktory w 12 meczach strzela dwa gole nic dobrego nie da sie powiedziec.....ogladam sporo programow zwiazanych z pilka, ale jakos to nazwisko nie bylo tluczone przez ekspertow a rynek jest dosc dobrze przeswietlony......moim zdaniem na starcie przegrywam z finansowymi potegami i zostaja nam resztki z panskiego stolu......jesliby United czy Real chcieli tego zawodnika to by go mieli, bo dali by dinamo wiecej pieniedzy, a zawodnikowi wyzsza pensje, coz widocznie uznali ze nie jest wart tych pieniedzy.....statystyki w tym sezonie nie powalaja, w poprzednim doscy dobre........aczkolwiek zaciekawil mnie ten zawodnik i na pewno odrobie zaleglosci i skatuje sie meczami dinama w tym sezonie....
co do Borussi, to owszem buduja oni swoja potege na graczach mlodych, ale nie anonimowych, sa to krolowie strzelcow roznych lig i reprezentanci krajow, wiec nie uznaje twojego argumentu, i nie rozumiem skad twoja pewnosc co do nastepnych kontuzji Sneijdera, zostawienie Sneijdera nie byloby zadnym ryzykiem, natomiast wielkim ryzykiem i malo prawdopodobne wydaje sie, ze 18 latek podzwignie gre ofensywna tego zespolu, dzieciak przyjezdza ze wsi do metropolii i tylko nieliczne fenomeny nie potrzebuja czasu na aklimatyzacje i nauke.....nie mamy nawet dla niego zmiennika......
rozumiem, ze ogladales mecze Dinama w zeszlym i w tym sezonie lm? ja nie, wiec ci zaufam, choc faktem jest ze dinamo w dwoch ostatnich sezonach sie kompromitowalo, tak wiec ciezko sie nie wyroznic na tle takiej mizerii, a nic dobrego o grze ofensywnej zespolu ktory w 12 meczach strzela dwa gole nic dobrego nie da sie powiedziec.....ogladam sporo programow zwiazanych z pilka, ale jakos to nazwisko nie bylo tluczone przez ekspertow a rynek jest dosc dobrze przeswietlony......moim zdaniem na starcie przegrywam z finansowymi potegami i zostaja nam resztki z panskiego stolu......jesliby United czy Real chcieli tego zawodnika to by go mieli, bo dali by dinamo wiecej pieniedzy, a zawodnikowi wyzsza pensje, coz widocznie uznali ze nie jest wart tych pieniedzy.....statystyki w tym sezonie nie powalaja, w poprzednim doscy dobre........aczkolwiek zaciekawil mnie ten zawodnik i na pewno odrobie zaleglosci i skatuje sie meczami dinama w tym sezonie....
co do Borussi, to owszem buduja oni swoja potege na graczach mlodych, ale nie anonimowych, sa to krolowie strzelcow roznych lig i reprezentanci krajow, wiec nie uznaje twojego argumentu, i nie rozumiem skad twoja pewnosc co do nastepnych kontuzji Sneijdera, zostawienie Sneijdera nie byloby zadnym ryzykiem, natomiast wielkim ryzykiem i malo prawdopodobne wydaje sie, ze 18 latek podzwignie gre ofensywna tego zespolu, dzieciak przyjezdza ze wsi do metropolii i tylko nieliczne fenomeny nie potrzebuja czasu na aklimatyzacje i nauke.....nie mamy nawet dla niego zmiennika......
-
MarcelloLombardo
W tym sezonie oglądałem ich mecze z PSG i chłopak sobie radził całkiem dobrze, choć kolegów do gry to tam za bardzo nie miał w tym Dynamierozumiem, ze ogladales mecze Dinama w zeszlym i w tym sezonie lm? ja nie, wiec ci zaufam, choc faktem jest ze dinamo w dwoch ostatnich sezonach sie kompromitowalo, tak wiec ciezko sie nie wyroznic na tle takiej mizerii, a nic dobrego o grze ofensywnej zespolu ktory w 12 meczach strzela dwa gole nic dobrego nie da sie powiedziec.
Nie wiem co oglądasz, ale akurat jego nazwisko było mi znane. Może nie tak jak Neymara, Lucasa czy Damiao, ale jednak było.ogladam sporo programow zwiazanych z pilka, ale jakos to nazwisko nie bylo tluczone przez ekspertow a rynek jest dosc dobrze przeswietlony....
Na FCInter.pl było napisane, że ManU dawało 10 baniek, a Inter ich przebiłjesliby United czy Real chcieli tego zawodnika to by go mieli, bo dali by dinamo wiecej pieniedzy, a zawodnikowi wyzsza pensje, coz widocznie uznali ze nie jest wart tych pieniedzy.
Lewandowski czy Błaszczykowski to byli anonimowi grajkowie z 3 świata. Bycie królem strzelców w polskiej lidze nic nie znaczy. Z tych superstrzelców polskich to karierę w ostatnich latach to tylko Lewy zrobił. Piszczek też super zawodnikiem w tej Hercie nie był. Znany w Polsce, może też w Niemczech, ale dla reszty Europy anonimowy. Kagawa to w ogóle był eksperyment egzotyczny, jak znałeś tego zawodnika przed jego przyjściem do BVB to szacunco do Borussi, to owszem buduja oni swoja potege na graczach mlodych, ale nie anonimowych, sa to krolowie strzelcow roznych lig i reprezentanci krajow,
Jasne, że nie byłoby ryzykiem, bo każdy wie, że Wes lada moment znów wypadłby na 3 miechy. Niespodzianka to by była, gdyby Sneijder zagrał całą rundęnie rozumiem skad twoja pewnosc co do nastepnych kontuzji Sneijdera, zostawienie Sneijdera nie byloby zadnym ryzykiem
Nie jest wielkim ryzykiem, bo koleś ma 18 lat. Jak nie wypali dziś, to za rok czy dwa jak nabierze ogrania. Ze wsi do metropolii? Nie wiem czy wiesz, ale w tej wsi zagrał w tym sezonie 6 meczów w LM, a nasza metropolia nie awansowała nawetwielkim ryzykiem i malo prawdopodobne wydaje sie, ze 18 latek podzwignie gre ofensywna tego zespolu, dzieciak przyjezdza ze wsi do metropolii i tylko nieliczne fenomeny nie potrzebuja czasu na aklimatyzacje i nauke.....nie mamy nawet dla niego zmiennika......
-
Koziolek
PRZYBYLI:
- Ezequiel Schelotto [3,5 mln €]
- Zdravko Kuzmanović [1 mln €]
- Mateo Kovacić [11 mln €]
- Tommaso Rocchi [0,4 mln €]
- Juan Pablo Carrizo [0,25 mln €]
ODESZLI:
- Philippe Coutinho [11,5 mln €]
- Wesley Sneijder [7,5 mln €]
- Marco Livaja [Rozliczenie]
BILANS:+ 2,85 mln €
Huśtawka nastrojów przez całe okno transferowe. O ile odejście Wesleya można rozumieć, gracz kontuzjogenny, obciążający budżet, a na dodatek nie wystąpił w ŻADNYM z najlepszych meczów Interu tego sezonu (Mam na myśli zwycięstwa z Fiorentiną, Juventusem, Napoli, Milanem). Bez niego potrafimy grać dobrze, z nim nie widać poprawy. Mimo to można mieć żal do naszego wielkiego negocjatora, że oddał go za skromne 7.5mln, ponieważ bądź co bądź Sneijder to nadal wielkie nazwisko. Sytuacja z Coutinho jest już dla mnie mniej zrozumiała i jeszcze wiele czasu minie zanim przyzwyczaje się do faktu, że już u nas nie zagra. Miałem wrażenie, że to właśnie Coutinho jest stawiany jako nadzieja na lepsze jutro. Lubiłem chłopaka, byłem pewien, że w koncu wystrzeli z formą. Wyszło, jak wyszło. Cena nie jest niska, więc z nadzieją czekaliśmy na wzmocnienia... I doczekaliśmy się(?).
Ezequiel Schelotto - Nieduże nazwisko z niedużej Atalanty. Ma rozruszać naszą prawą stroną. Zwracałem na niego uwagę w meczach Atalanty i zapamiętałem go jako gracza nieustępliwego, z dobrą szybkością iii... beznadziejnym dośrodkowaniem. Fakt, że ma 23 lata i kosztował niewiele sprawia, że można zaznaczyć plus przy tej transakcji. Widać po nim, że chce u nas grać, chce się rozwijać, więc trzymam za niego kciuki. To, że oddaliśmy za niego pół Livaji nie jest złe. Choć brakuje nam napastnika to Livaja nie był takim jakiego nam potrzeba.
Rocchi - Nie ma co komentować, jego transfer to wielkie nieporozumienie
Zdravko Kuzmanović - Jestem bardzo zadowolony, że do nas dołączył. Co prawda tego sezonu nie może zaliczyć do udanych, ale jest wciąż młody, wytrzymały i solidny. Na dodatek jest bramkostrzelny, mam nadzieje, że wraz z Guarinem będą bombardować z dystansu bramkę rywali. Cena śmiesznie niska, co sprawia, że jest to transfer bez ryzyka. Nawet jak się nie sprawdzi, to nie straci na wartości.
Mateo Kovacić - Niesamowita niespodzianka. Mam wrażenie, że wielu z nas kojarzy go głównie z Football Managera, gdzie od kilku części uważany jest za jeden z największych talentów. Nie możemy jednak traktować tego jako wyznacznik. Chcieli go najwięksi w Europie, przyszedł do nas, a to dobra informacja. Większy, a równie zwinny jak Coutinho, na dodatek gra bliżej środka pola i jest bardziej pod grą niż brazylijczyk. Myślę, że wlaśnie tego oczekuje Stramaccioni. Ze względu na jego wiek pewnie chwile mu zajmie zanim się wprowadzi na dobre do pierwszego składu. Kupiony za 11mln, do tego bardzo wysoka pensja, przez to oczekiwania również wysokie. Pokaż co potrafisz Mateo!
Oddajemy piłkarzy pozornie "nie do ruszenia", a za pieniądze, które za nich dostaliśmy budujemy bardziej kompletny skład. Na mniejszą skalę, ale przypomina to w pewnym stopniu sytuację z 2009: oddanie Zlatana i skompletowanie drużyny zdolnej zdobywać wszystko. Ówczesne cele są zdecydowanie inne, jednak pewnej analogii można się doszukać. Co ciekawe nowo zatrudnieni łącznie nie będą zarabiać więcej niż Sneijder. Z niecierpliwością czekam na debiuty.
- Ezequiel Schelotto [3,5 mln €]
- Zdravko Kuzmanović [1 mln €]
- Mateo Kovacić [11 mln €]
- Tommaso Rocchi [0,4 mln €]
- Juan Pablo Carrizo [0,25 mln €]
ODESZLI:
- Philippe Coutinho [11,5 mln €]
- Wesley Sneijder [7,5 mln €]
- Marco Livaja [Rozliczenie]
BILANS:+ 2,85 mln €
Huśtawka nastrojów przez całe okno transferowe. O ile odejście Wesleya można rozumieć, gracz kontuzjogenny, obciążający budżet, a na dodatek nie wystąpił w ŻADNYM z najlepszych meczów Interu tego sezonu (Mam na myśli zwycięstwa z Fiorentiną, Juventusem, Napoli, Milanem). Bez niego potrafimy grać dobrze, z nim nie widać poprawy. Mimo to można mieć żal do naszego wielkiego negocjatora, że oddał go za skromne 7.5mln, ponieważ bądź co bądź Sneijder to nadal wielkie nazwisko. Sytuacja z Coutinho jest już dla mnie mniej zrozumiała i jeszcze wiele czasu minie zanim przyzwyczaje się do faktu, że już u nas nie zagra. Miałem wrażenie, że to właśnie Coutinho jest stawiany jako nadzieja na lepsze jutro. Lubiłem chłopaka, byłem pewien, że w koncu wystrzeli z formą. Wyszło, jak wyszło. Cena nie jest niska, więc z nadzieją czekaliśmy na wzmocnienia... I doczekaliśmy się(?).
Ezequiel Schelotto - Nieduże nazwisko z niedużej Atalanty. Ma rozruszać naszą prawą stroną. Zwracałem na niego uwagę w meczach Atalanty i zapamiętałem go jako gracza nieustępliwego, z dobrą szybkością iii... beznadziejnym dośrodkowaniem. Fakt, że ma 23 lata i kosztował niewiele sprawia, że można zaznaczyć plus przy tej transakcji. Widać po nim, że chce u nas grać, chce się rozwijać, więc trzymam za niego kciuki. To, że oddaliśmy za niego pół Livaji nie jest złe. Choć brakuje nam napastnika to Livaja nie był takim jakiego nam potrzeba.
Rocchi - Nie ma co komentować, jego transfer to wielkie nieporozumienie
Zdravko Kuzmanović - Jestem bardzo zadowolony, że do nas dołączył. Co prawda tego sezonu nie może zaliczyć do udanych, ale jest wciąż młody, wytrzymały i solidny. Na dodatek jest bramkostrzelny, mam nadzieje, że wraz z Guarinem będą bombardować z dystansu bramkę rywali. Cena śmiesznie niska, co sprawia, że jest to transfer bez ryzyka. Nawet jak się nie sprawdzi, to nie straci na wartości.
Mateo Kovacić - Niesamowita niespodzianka. Mam wrażenie, że wielu z nas kojarzy go głównie z Football Managera, gdzie od kilku części uważany jest za jeden z największych talentów. Nie możemy jednak traktować tego jako wyznacznik. Chcieli go najwięksi w Europie, przyszedł do nas, a to dobra informacja. Większy, a równie zwinny jak Coutinho, na dodatek gra bliżej środka pola i jest bardziej pod grą niż brazylijczyk. Myślę, że wlaśnie tego oczekuje Stramaccioni. Ze względu na jego wiek pewnie chwile mu zajmie zanim się wprowadzi na dobre do pierwszego składu. Kupiony za 11mln, do tego bardzo wysoka pensja, przez to oczekiwania również wysokie. Pokaż co potrafisz Mateo!
Oddajemy piłkarzy pozornie "nie do ruszenia", a za pieniądze, które za nich dostaliśmy budujemy bardziej kompletny skład. Na mniejszą skalę, ale przypomina to w pewnym stopniu sytuację z 2009: oddanie Zlatana i skompletowanie drużyny zdolnej zdobywać wszystko. Ówczesne cele są zdecydowanie inne, jednak pewnej analogii można się doszukać. Co ciekawe nowo zatrudnieni łącznie nie będą zarabiać więcej niż Sneijder. Z niecierpliwością czekam na debiuty.
-
IlCapitano
Niby wielkie oszczędności, a tu nagle wykładają takie pieniądze za 18-latka, o którym wielu usłyszało dopiero w momencie oficjalnego ogłoszenia transferu. Leszczem to on na pewno nie jest, tym bardziej, że chciały go MU i Real.
Mam nadzieję, że chłopak wie co robi, bo trafił do specyficznego klubu, w którym bardziej od umiejętności liczą się plecy w szatni.
Mam nadzieję, że chłopak wie co robi, bo trafił do specyficznego klubu, w którym bardziej od umiejętności liczą się plecy w szatni.
-
sampam
No wlasnie, chcieli go wielcy, a wybral wspolczesny Inter. Po prostu uznal, ze to trampolina do slawy, a moze tak naprawde nie bylo tych rzekomych alternatyw.
-
Klinsi64
po prostu Inter zadziałał jak nie Inter,wjechali z walizką kasy,rzucili nią na stół i transfer załatwiony