Chuchu biega gdzie chce, bo nasze weterany, po tym jak Moratti zwalnia kolejnych trenerow, mysla ze moga robic co chca. Oczywiste, ze Strama nie ma posluchu, bo jak moze miec skoro trener u nas leci co chwila, a pilkarz moze grac dno i nadal pozostaje w skladzie. Tak jest z panem Chivu, z panem Dejanem, z panem Kambiazzo. Oni nic nie musza, jak cos sie im nie podoba to zwolni sie trenra.
Bronic Stramy nie bede, ale tu nawet Mourinho nie pomoze. Takiej degrengolady, jaka zapanowala ostatnio w Interze, to ja dawno nie widzialem.
Moraś zatrudnia Benia i obiecuje mu transfery, pozniej nikogo nie kupuje. Na zyczenie zawodnikow go zwalnia, a ci swoja ostanim podrygiem zdobywaja wicemistrzostwo. Pozniej juz tylko gorzej, kolejny trener, kolejne zwolnienie i tak dalej. Trenerzy sie zmieniaja, niezli zawodnicy odchadza, a weterani nadal w skladzie.
Do tego mistrzu Branca pozostawiajacy takich zawonikow, ja Samuel (duzo sie leczy), Chivu (jest cienki i duzo sie leczy). Stankovic (zostal oddany do sanatorium), Kambiazzo (biega sobie gdzie chce). A do tego sciaga geniuszow pilki, takich jak: Pereira (ja nie wiem, jak mozna byc tak zalosnym, tylko fauluje podaje w do najblizszego partnera, nie umie nikogo minac), Johnatan (juz nie wspomne), Kuzmanovic, Skelotto, Rokki, Gargano (nie chciany nawet w Neapolu), Murzyngaj (sredniak). Wybaczcie mi, ale z tym dyrektorem sportowym i z tymi slabiakami, ktorych tu nasciagano, nie da sie nic wielkiego zrobic.
Dodajmy do tego naszych mistrzowskich lekarzy i sztab odpowiedzialny za leczenie ich i mamy prawdziwa obraz. To nieprzypadek, ze za Manciniego, Grubego Benka i Stramy jest tyle kontuzji. To nie jest wina naszego wfisty.
A juz wisenka na torcie jest nasz trener. Wyjscie bez napastnika jeszcze zrozumiem, ale nie wpuszczenie go w trakcie meczu, gdy przegrywamy. Co musial wpuscic Kambiazzo? Jakby go nie wpuscil to Dejan i lysy, by go w szatni zgwalcili?
Tu juz nawet nie chodzi o finansowe fair play. Branca nie musi caly czas zebrac, on po prostu zle lokuje pieniadze. Kojarzy mi sie z dyrektorem Juve, ktory sciagal gwiazdy ttakie, jak: Melo i Krasic.