Transfery Serie A

Juventus, Milan, Roma, Fiorentina... kto najgroźniejszy? Kto najsilniejszy? Czyli dyskusje o potentatach Serie A.
ODPOWIEDZ
Seba

Re: Transfery Serie A

Post autor: Seba »

Mora pisze:W zeszłym sezonie Cavani zdobył 29 bramek w lidze włoskiej, a Ibrahimović 30 bramek w lidze francuskiej. Na papierze duet ten wygląda imponująco, choć podobno Ibra jest koszony przez Real.
Podobno Real przez rok nie może kupować zawodników z PSG. Warunek Francuzów za to, że zgodzili się na odejście Ancelottiego. Pytanie tylko ile w tym prawdy.
Obrazek
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Seba. pisze:
Mora pisze:W zeszłym sezonie Cavani zdobył 29 bramek w lidze włoskiej, a Ibrahimović 30 bramek w lidze francuskiej. Na papierze duet ten wygląda imponująco, choć podobno Ibra jest koszony przez Real.
Podobno Real przez rok nie może kupować zawodników z PSG. Warunek Francuzów za to, że zgodzili się na odejście Ancelottiego. Pytanie tylko ile w tym prawdy.
Również słyszałem o tej klauzuli, nie mam pojęcia czy to prawda. Oczywiście w poprzednim poście miałem na myśli, że Ibra jest "kuszony" a nie "koszony" :P
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
sampam

Post autor: sampam »

Roma sciagnela i Benatie i Maicona i dosc nieoczekiwanie Strootmana. Holender byl przeciez w orbicie zainteresowan ManU, a jednak trafil do Wloch.

Interowi wyrosl kolejny mocny rywal, a w Rzymie juz niektorzy powtarzaja "do 3 razy sztuka".
1. Enrique - niewypal
2. Zeman - niewypal
3. Garcia - sukces?

Zapowiada sie najciekawszy sezon od kilku dobrych lat!
Piekarz

Post autor: Piekarz »

sampam pisze:Zapowiada sie najciekawszy sezon od kilku dobrych lat!
Sezonu bez poważnej walki o mistrza nie nazwałbym ciekawym w ogóle, a nie zapowiada się i nie wierzę, że do takiej dojdzie.
sampam

Piekarz pisze:
sampam pisze:Zapowiada sie najciekawszy sezon od kilku dobrych lat!
Sezonu bez poważnej walki o mistrza nie nazwałbym ciekawym w ogóle, a nie zapowiada się i nie wierzę, że do takiej dojdzie.
Nie mialem na mysli Interu, tylko cala stawke kandydatow do scudetto.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Też nie miałem na myśli Interu.
Odet

Post autor: Odet »

jeśli Roma po transferach utrzyma taki skład jaki jest teraz, to wg mnie przy dobrym trenerze będzie bić się o mistrza.
Formacja obronna wyraźnie poprawiona
Pomoc już bez Strootmana była silna
Atak nawet z chimerycznym Osvaldo wygląda imponująco
Totti będzie miał z kim grać

pozdr.
Odet

hehe
o dobrej porze napisałem powyższego posta

minutę temu się dowiedziałem: Marquinhos w PSG

pozdr.
sampam

35 mln za takiego gracza? No to jednak przesada, co z tego ze tak dobrze rokuje. Interes dla Romy jednak okazaly.
Piter

Post autor: Piter »

Roma sobie zarobiła, cieszę się z tego powodu. Calcio się wzmacnia, ciesze się, że wzmocniło się juve bo mogą się spocić przed sezonem z podniecenia tevezem i llorente. W przyszłym roku zobaczymy, jak silne są drużyny naszej ligi.
sampam

Wzgledne wzmocnienia w lidze wloskiej sa niczym w porownaniu do tych z "francuskich" klubow. Sila rzeczy trzeba bedzie dopisac wkrotce Monaco do listy europejskich potentatow. Poniekad w miejsce Interu, ale to przypadkowa zbieznosc.
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

Tak w skrócie najważniejsze transfery na stan dzisiejszy:

Juventus
+
Carlos Tévez
Fernando Llorente
Angelo Ogbonna
-
Vincenzo Iaquinta
Nicolas Anelka
Emanuele Giaccherini
Felipe Melo
--------------------------------------
Napoli
+
Josip Radosevic
Pablo Armero
Dries Mertens
Emanuele Calaiò
José María Callejón
Rafael
Raúl Albiol
Gonzalo Higuaín
Pepe Reina
-
Hugo Campagnaro
Luca Cigarini
Edinson Cavani
Morgan De Sanctis
-------------------------------------
AC Milan
+
Riccardo Saponara
Jherson Vergara
Cristian Zapata
Andrea Poli
-
Mario Yepes
Massimo Ambrosini
Mathieu Flamini
Taye Taiwo
Bojan Krkic
--------------------------------------------
AC Fiorentina
+
Juan Cuadrado
Massimo Ambrosini
Joaquín
Mario Gómez
Josip Ilicic
-
Luca Toni
Haris Seferovic
Stevan Jovetic
-----------------------------------------------------
AS Roma
+
Kevin Strootman
Gianluca Caprari
Tin Jedvaj
Mehdi Benatia
Maicon
Morgan De Sanctis
-
Maarten Stekelenburg
Panagiotis Tachtsidis
Marquinhos

Widać Milan czeka na sierpień, Roma spore wzmocnienia i są jeszcze dużo na plusie po sprzedaży Marquinhosa (swoją drogą ostro przepłacony przez PSG), ciekawi mnie bardzo jak będzie grało Napoli, które w/g mnie robi dziwne transfery po sprzedaży Cavaniego (np Rafael i Reina na bramke czy Albiol za 12 mln)

Cieszy bardzo, że do SerieA przychodzą zawodnicy zrenomą na świecie (Gomez, Higuain, Tevez, Llorente)
sampam

Pupilek Rafy - Pepe Reina - na wypozyczeniu nie stanowi zadnego ryzyka dla Napoli. Brazylijczyk z kolei to nieopierzony golkiper, potrzebuje czasu. Natomiast Albiol to wlasciwe wzmocnienie, zwlaszcza, ze srodek obrony druzyny Beniteza byl slabo obsadzony. Cannavaro i...no wlasnie kto? Teraz juz jest kandydat.
Kontrowersje moga budzic kwoty transferow, ale coz, wszyscy doskonale wiedzieli, ze De Laurentis chcial zaszalec, to musi tez placic, czasem powyzej rzeczywistej wartosci zawodnika.
Zreszta:
Cavani=Callejon+Higuain+Albiol
Naprawde nie warto? Eee;)
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

Alejandro Gomez z Catanii w Metaliście za 7 mln euro.

http://transfery.goal.pl/255186-alejand ... iscie.html
interfann

Post autor: interfann »

Orzeu pisze:Alejandro Gomez z Catanii w Metaliście za 7 mln euro.

Miał być taki drogi... Szkoda, że go nie kupiliśmy ale najwidoczniej nie jest on w planach Mazzarriego na ten sezon. Może jednak przekonał się do Alvareza a Alvarez do niego.
Ucz się tak jakbyś miał żyć wiecznie,
Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro.
Orzeu
Kontakt:

interfann pisze:
Orzeu pisze:Alejandro Gomez z Catanii w Metaliście za 7 mln euro.

Miał być taki drogi... Szkoda, że go nie kupiliśmy ale najwidoczniej nie jest on w planach Mazzarriego na ten sezon. Może jednak przekonał się do Alvareza a Alvarez do niego.
dla mnie bardzo wymowny był moment w którym w meczu z HSV dostał opaskę kapitana.
HallE
Kontakt:

Post autor: HallE »

Według mnie Napoli zrobiło bardzo dobry interes na Cavanim - Albiol jest dobrym i doświadczonym stoperem, ograł się w LM i reprezentacji, Callejon też coś tam pogrywał wszędzie, no a Higuaina to nikomu nie trzeba przedstawiać. Teraz wszystko zależy od adaptacji, ale na pewno będzie im łatwiej jeżeli przyszła ich trójka niż gdyby któryś z zawodników był sam.
Odet

dokładnie, widocznie my Gomeza nie chcieliśmy.

Co do Napoli, w życiu nie dałbym tyle za Higuaina, za połowę mógł się Rafa szarpnąć na Soldado.
Pozdr.
miniu86

Post autor: miniu86 »

Bolonia podała, że Taider jest wart 18 milionów hehe. Kabaret bo nagle każdy z potencjalnych kandydatów(Naigollan, Luis Gustavo i Taider właśnie) kosztuje około 20 milionów. To może jednak Duncan?
Seba

Post autor: Seba »

miniu86 pisze:Bolonia podała, że Taider jest wart 18 milionów hehe. Kabaret bo nagle każdy z potencjalnych kandydatów(Naigollan, Luis Gustavo i Taider właśnie) kosztuje około 20 milionów. To może jednak Duncan?
Jeśli wierzyć mediom Inter ma już ugadany transfer Wellingtona (mowa o wypożyczeniu), jeśli nie wyjdzie pozyskanie któregoś z wcześniej wymienionej trójki.

Czas chyba także pozyskać solidnego obrońcę. Samuel naciągnął mięsień na ostatnim treningu i jestem pewien, że to nie jego ostatni uraz w tym sezonie. Niech dojdą jakieś kartki i nie wyobrażam sobie grania z Rumunem w pierwszym składzie. No, ale po co nam Dragovic...
Obrazek
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

Seba. pisze:Czas chyba także pozyskać solidnego obrońcę. Samuel naciągnął mięsień na ostatnim treningu i jestem pewien, że to nie jego ostatni uraz w tym sezonie. Niech dojdą jakieś kartki i nie wyobrażam sobie grania z Rumunem w pierwszym składzie. No, ale po co nam Dragovic...
Na nowego srodkowego obronce nie ma co liczyc, nie tego lata a musialby nastapic naprawde czarny scenariusz zebysmy po takowego siegneli zima. Campagnaro, Ranocchia oraz Jesus to jest podstawa i mamy trzech zmiennikow. Na lige musi wystarczyc. Za rok bedzie mozna pomyslec o jakims konkretnym srodkowym defensorze kiedy Walter Samuel i miejmy nadzieje Chivu odejda.
Bardziej mnie martwi duet Yuto - Pereira,a jeszcze bardziej Johnatan z Schelotto (ten raczej odejdzie jeszcze tego lata). To jest komedia starogrecka a Zanetti to raczej stara baśń dla dzieci i na tej pozycji go nie zobaczymy. No praktycznie mamy jednego zawodnika na ta pozycje (Álvaro P.) i czarna otchlan,gdzie w taktyce trenera to sa kluczowe pozycje. Mamy srodek mercato i zadnego nowego playera na ta pozycje. No ale, niewiadomo dlaczego, lepiej skupic sie na Gwiezdzie Smierci ataku Gilardinio...
Kolejna sprawa to brak jakiegos wszechstronnego srodkowego pomocnika, cos typu Thiago Motta czy Dejan Stankovic a mamy crackera Kuzmanovicia. No przeciez to jest smiech przez lzy... a tak teraz patrze, co my mamy na srodek pola.. Guarin, Kovacic i od biedy Alvarez. Reszta ultra szrot z wolnym elektronem Estebanem na czele. Obi - Mudingayi - Alvarez na srodku pola,na skrzydlach Yuto z Johnatanem w obronie Chivu - Samuel - Andreoli a w ataku Milito - Belfodil- tak moze wygladac nasza najgorsza dyspozycyjna jedenastka !
Odet

te ceny wołane za Taidera czy nainggolana są śmieszne.

O środek naszej obrony jestem spokojny.

Gorzej boki, liczyłem że jednak pojawi się ktoś na prawą stronę, na lewej Pereira i bardzo liczę że Mazzari zmieści tam Obiego.

Pomoc i atak jest już kompletny, oby na ligę wystarczył.

Pozdr.
Orzeu
Kontakt:

Gervinho w Romie za 7 mln euro.

Mam nadzieję, że jak najszybciej wróci Kovacić, bo jak nie to ciężko tą naszą ligę widzę.
sampam

Ponoc Kaka powrocil do Milanu bez sumy odstepnego. Kolejny majstersztyk Gallianiego? Ciekawe ile Real wydal lacznie na Brazylijczyka..
tomiko85

Post autor: tomiko85 »

Też jestem ciekaw, ma zarabiać 4 banie podobno za rok..
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

Dziś ostatni dzień transferów więc:

- pozbywamy się Pereiry
- pozbywamy się Kuzmanovica
- wypożyczamy Obiego

Trzymam kciuki za Fernando/Naingolana na środek oraz jakąś miłą niespodzianke na lewą strone. Choć i tak pewnie Nas czymś zaskoczą jak to zwykle bywa w ostatnim dniu mercato.
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Zaskoczą i nikt nie odejdzie ani nie przyjdzie.
tomiko1985

Post autor: tomiko1985 »

Fernando podobnie w Evertonie
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

tomiko1985 pisze:Fernando podobnie w Evertonie
Fernando zostaje w Porto(Gareth Barry w Evertonie)jeśli Branca go nie zaklepie na przyszły sezon,będzie ciulem do kwadratu
Orzeu
Kontakt:

Keisuke Honda w Milanie

Obrazek
ODPOWIEDZ