Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
IlCapitano

Re: Mercato

Post autor: IlCapitano »

Wiadomo już coś o terminie pogrzebu Interu Mediolan? Powinniśmy się wybrać.
Piter

Post autor: Piter »

Nawet mnie to nie ruszyło, tak jak wczorajsza porażka. po prostu mam wyjebane, aż nadto
miniu86

Post autor: miniu86 »

Wracam z pracy i oczy przecieram. Niewiarygodne. Niewiarygodne po prostu...
Matteo

Post autor: Matteo »

Jak przeczytałem tego newsa koledze z pracy który jest na bierząco jeśli chodzi o piłke to myślałem ze mnie zje śmiechem. Myślę że każdy kibic na świecie smieje się teraz bo po prostu jesteśmy w tym momencie pośmiewiskiem
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Zaczynam się gubić w tych wszystkich kompromitacjach Branki, możecie pomóc mi odświeżyć pamięć?

- Przedłużenie kontraktu z Chivu
- Wielkie zdziwienie, jak się okazało, że Forlan nie może grać w Lidze Mistrzów
- Oddanie Julio Cesara i Lucio za darmo
- Sprzedaż Maicona za 4mln €
- Afera ze Sneijderem (każdy wie o co chodzi, nie będę opisywał) i sprzedanie go za 7,5 mln €
- Wykupienie Mudingayi'a
- Akcja z Carew (chyba też akażdy pamięta)
- Oddanie Cassano z dopłatą za Belfodila 7,5 mln € (za pół karty!)
- Ciągłe latanie po Paulinho
- Wypożyczenie z przymusem wykupu Silvestre
- Wymiana Guarin-Vucinić

To wszystko na przestrzeni 3,5 roku. Czy coś pominąłem? I dlaczego facet za to odpowiedzialny cały czas mocno trzyma się stołka?
Nen

Post autor: Nen »

Guarin, niby staty ma dobre, ale w meczu z Trapani w CI kaleczył nawet aż oczy bolały więc ja tam za nim płakał jakoś strasznie nie będę, ale bezgotówkowo za Vucinica to dymanie w jasny dzień. Co najmniej na połowę karty Hernanesa Juve powinno nam dołożyć.

Żegnamy Rano i Guarina witamy Vucinica i Hernansea, tragicznie by to nie wyglądało, ale znając życie nasi zjebią negocjacje z Lazio i do Vucinica nie będzie miał kto podawać.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Chuchu pisze:Zaczynam się gubić w tych wszystkich kompromitacjach Branki, możecie pomóc mi odświeżyć pamięć?

- Przedłużenie kontraktu z Chivu
- Wielkie zdziwienie, jak się okazało, że Forlan nie może grać w Lidze Mistrzów
- Oddanie Julio Cesara i Lucio za darmo
- Sprzedaż Maicona za 4mln €
- Afera ze Sneijderem (każdy wie o co chodzi, nie będę opisywał) i sprzedanie go za 7,5 mln €
- Wykupienie Mudingayi'a
- Akcja z Carew (chyba też akażdy pamięta)
- Oddanie Cassano z dopłatą za Belfodila 7,5 mln € (za pół karty!)
- Ciągłe latanie po Paulinho
- Wypożyczenie z przymusem wykupu Silvestre
- Wymiana Guarin-Vucinić

To wszystko na przestrzeni 3,5 roku. Czy coś pominąłem?
Rocchiego. Pewnie więcej, ale mi się nie chce przypominać. No i jakie trzy i pół roku? Od najstarszej z tych akcji, znaczy się Forlana, minęło 2,5, a od całej reszty maksymalnie 1,5. Nie doceniasz brąki, nie doceniasz...

Proponuję sondę, która kompromitacja największa. Tak uwzględniając skalę to Sneijder, ale poziom debilizmu największy jest albo przy Chivu, albo Mudingayiu.
Seba

Post autor: Seba »

Nen pisze:Żegnamy Rano i Guarina witamy Vucinica i Hernansea, tragicznie by to nie wyglądało, ale znając życie nasi zjebią negocjacje z Lazio i do Vucinica nie będzie miał kto podawać.
Podobno wpłynęła oficjalna oferta United za Hernanesa. Lotito raczej nie jest taki głupi jak nasi i będzie wolał oddać go poza Italie.

...a do Vucinica będzie podawał Kuzmanovic ;)
Obrazek
marcinek91081

Post autor: marcinek91081 »

guarin - vucinic ....kuurwa nie mogę w to uwierzyc!!!!! tyle w temacie :mad:
sampam

Post autor: sampam »

Wedlug niepotwierdzonych plotek to Guarin naciskal na transfer. Czy kogos to dziwi? Eee
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Aaron Hunt ofensywny pomocnik 3gole, 4 asysty 27 lat.
Diego ofensywny pomocnik 3gole, 3 asysty 28 lat
Bacary Sagna prawy obrońa,31 lat, idealny na full backa, podstawowy obrońca lidera Premier League
Raul Garcia środkowy pomocnik Atletico, 2gole 3 asysty
Mateo Musacchio stoper Villarreal, 22 lata i jeden z lepszych obrońców ligi hiszpańskiej,
Younes Kaboul, Joleon Lescott, Sebastian Larsson, Jérémy Menez, Blaise Matuidi, Filip Djordjević i wielu innych.

Co ich łączy? Wszyscy są do wyjęcia latem ZA DARMO!! Podobno nie mamy kasy na nowych graczy i najpierw trzeba sprzedać żeby móc kupić. Gówno prawda trzeba najpierw ruszyć głową.
hbk
Kontakt:

Post autor: hbk »

Szybko obudziliscie sie z tym, że Guarin odejdzie. O ile pamiętam to już z tydzien temu Thohir mówił, że on chce odejść (nie możemy zmuszać zawodnika do pozostania, jeśli jego serce nie bije dla klubu). Patrząc na to, że kolo nie potrafi ustabilizować fromy, ma mózg wielkości orzeszka i obraża się, gdy jest zmieniany to niech spada. Szkoda, że do Juve, na takich zasadach.
A o Brance to już rok temu mówilem, że zwolnienie stramy i nowy trener nic nie da, bo Trzeba wywalić Brance
groch

Post autor: groch »

Jezeli transakcja Guarin - Vucinic dojdzie do skutku to badzmy pewni... Tohir ma gleeeboooko gdzies druzyne i nas ... kibicow. Przyszedl dla biznesu nie dla pasji...
sampam

Trudno szukac pasji do futbolu u...Indonezyjczyka (sic!), Jak to mowia - "po owocach ich poznacie". Na razie cos dojrzewa, szkoda ze juz robaczywe...

Nawiasem mowiac, to Juventus "goli" cala lige w kwestii transferow, a zatem i poziomu pilkarskiego.
Za darmo zgarnac "wypalonego" Pirlo, "drewnianego" Llorente, "ponoc utalentowanego" Pogbe - niezle! Z kolei za czapke sliwek pozyskali najlepszego wloskiego obronce Barzagliego, a do tego rowniez z Niemiec - Vidala, w promocyjnej cenie! No i bym zapomnial, wisenka na torcie - "krnabrny i klotliwy" Tevez...

I teraz co slyszymy z ust Marotty? "Poprosimy Guarina, w zamian za niepotrzebnego napastnika i drobne srebrniki na otarcie lez, dla Erica Thohira"
Ludze sie, ze to sam Kolumbijczyk rzeczywiscie nalegal na transfer i Inter poniekad mial "zwiazane rece". Czy Walter potrzebuje Vucinicia? Hm... Swoja droga, to utalentowany gracz, tylko strasznie leniwy.
groch

Związane ręce? Jeśli sam Guarin naciskał na transfer trzeba było go sprzedać do Chelsea bądź Man UTD.
Nen

Post autor: Nen »

sampam pisze: Ludze sie, ze to sam Kolumbijczyk rzeczywiscie nalegal na transfer i Inter poniekad mial "zwiazane rece". Czy Walter potrzebuje Vucinicia?
Po cyrkach, jakie Guarin od wczoraj odwala raczej tak było.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Jeszcze dwa, trzy lata temu bardzo chciałem Vucinicia w Interze. Ale teraz? Na takich warunkach? Też zastanawiam się czy Fassone nie przybył do Interu z misja zniszczenia tego klubu. Branca jest po prostu idiotą więc jego nie ma co podejrzewać że jest kretem. To raczej kretyn.

Mimo wszystko jeśli sam Guarin nie chciał już umierać za Inter to dobrze że doszło do tej wymiany. Z niewolnika nie ma pracownika a Vucinic z ochotą do gry może dać dużo. Jego transfer nie godzi się z polityką klubu bo już ma 30 lat? Nie zartujmy... Przecież Inter nie ma żadnej polityki transferowej a młodzi tylko grzeja ławę.

Najbardziej mnie denerwuje tylko to że Juventus zrobił grunt pod sprzedaż Pogby za 60 mln opychajac nam zbędnego Vucinicia a zabierając najlepszego pomocnika. Który zapewne będzie tam grzal ławę... To obrazuje nasz upadek...
groch

Powtarzam jeszcze raz... "związane ręce" ? To trzeba było go sprzedać za gotówe do Man UTD badz Chelsea... Dziękuje
kulasiak

Post autor: kulasiak »

Ja się tylko zastanawiam kiedy osiągniemy wreszcie dno. Może wtedy nasi transferowi geniusze na prawdę polecą z tego klubu i wreszcie zapanuje choć trochę normalności co spowoduje nie dymanie nas przy każdym mercato chociaż ze dwa razy.
Shady

Post autor: Shady »

Walter Mazzarri w rozmowie ze Sky skomentował doniesienia dotyczące ewentualnej wymiany z Juventusem:

- Przybycie Vucinicia? Wolę nie oceniać ruchów transferowych i podobnie jest w tym przypadku. Swoje opinie przekazuje odpowiednim ludziom, a oni, wraz z prezydentem podejmują decyzje dotyczące dzialania klubu. Znam swoje kompetencje i ograniczam się do bycia szkoleniowcem.
Jestem ciekaw czy rzeczywiście niewiele miał do gadania. Jeżeli tak to jest to parodia, że transfery nie są konsultowane z trenerem.
IlCapitano

Nic nadzwyczajnego. Mazzarri chciał przed sezonem dwóch bocznych obrońców, dostał podpierdółke zwaną Wallace.

Sprzedaż Guarina popierałem od dawna, ale za gotówkę i najlepiej za granicę, a tutaj oddajemy go do Juventusu i w dodatku za chujowego Vucinicia. Pozostaje liczyć na to, że Juventus dopłaci kilka baniek, potem sprzedamy Ranocchię i całą kasę zainwestujemy w Hernanesa. Tak wiem, przy trójce debili Branca-Ausilio-Fassone to bardzo wątpliwe.
andyvdm

Post autor: andyvdm »

Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Jak widzimy te oszołomy i pierdolce z zarządu w ogóle nie liczą się ze zdaniem kibiców, nasz gołodupiec z Indonezji zablokował ten transfer tylko na chwilę i zostało to zrobione pod publikę, jak szybko ten transfer został zablokowany, tak szybko został odblokowany. Żaden, absolutnie żaden szanujący się boss, prezes, prezydent, dyrektor nie robi tak szybkich zmian decyzji. A zresztą, co ja będę się wtrącał w tą chorą politykę. Prawda jest taka, że te trzy kurwiszony (już na takim etapie jestem, że skończyło się przebieranie w epitetach) branca, ausilio i fassone nie potrafiliby sprzedać kilograma kartofli na straganie za 1,50 zł, tylko wymieniliby się za jedną marchewkę, albo wypożyczyliby ten worek z opcją pierwokupu, skutkiem czego dostaliby za 6 miesięcy kilogram tych samych, ale już zgniłych kartofli. Jeśli za tą transakcję nadal utrzymają swoje koryta, to można powiedzieć, że absolutnie nie ma takiej rzeczy, która to trio pajaców pozbawi pracy w Interze Mediolan. Nawet atom ich nie ruszy.
darek05

Post autor: darek05 »

Ja osobiście mam dość tego krętactwa w zarządzie Interu. Ktoś z tych durni odpowiedzialnych za transfery musi na nich dobrze zarabiać. Nie ma innego wytłumaczenia na tyle niewypałów transferowych ile serwują nam nasi działacze. Aż chce się płakać na samą myśl, że jakiś kret, albo osoba bez moralności niszczy nasz ukochany klub od środka.

Najgorsze jest to, że każdy z tych leśnych dziadów będzie bronił swojego współpracownika w celu jak najdłuższego pozostania przy korycie. Niestety jak to w życiu bywa Inter stał się klubem, na którym co niektórzy chcą się nachapać szybko pieniędzy nie zważając na to jakie straty długoterminowe wyrządzają.

Sprawa kolejna to to, że przez taką politykę na rynku transferowym mamy taką samą opinię jak dziwka. Łatwo jest nas wydymać. Niezależne jest to od tego czy my chcemy kogoś kupić (astronomiczne żądania), czy sprzedać (psie pieniądze). A z tym łatwo wygrać już nie będzie. Szczególnie bez zmian u góry.

Osobiście odechciało mi się oglądać mecze Interu. Na wyjazd do Mediolanu też przez jakiś czas nie będę miał ochoty. A jeżeli ja mam teraz takie nastawienie, to myślę że duża część kibiców w stolicy mody ma podobne. Więc nie dość, że klub traci na transferach to jeszcze straci na biletach, pamiątkach etc. Reasumując wszystkie znaki na niebie wskazują upadek Interu na przynajmniej kilka lat.
jackop

Post autor: jackop »

Burdello jak w domu Silvio Bunga Bunga :D Ja się tylko dziwie tym z was, którzy cieszą się, że wymiany z Juve nie będzie (jeśli nie będzie). Vucinić wróci do Juve, a wy zostajecie z zawodnikiem, który:
- nie chce grać w Interze,
- nie chce pójść gdzie indziej = nie dostaniecie za niego nawet 1 €
- jeśli rozwiąże kontrakt to i tak pójdzie do Juve za darmo
- nie sprowadzicie Hernanesa

Jak ultrasi Interu (Curva Nord) mogą chcieć zatrzymać zawodnika, który pluje im w twarz? :)

Zarząd i prezydent mocno się skompromitowali zarówno na polu sportowym jak i marketingowym.

Guarin: "O Juve o sto fermo, a voi la scelta", "Do was należy decyzja - albo Juve, albo nie gram"
Obrazek
IlCapitano

jackop pisze:Burdello jak w domu Silvio Bunga Bunga :D Ja się tylko dziwie tym z was, którzy cieszą się, że wymiany z Juve nie będzie (jeśli nie będzie). Vucinić wróci do Juve, a wy zostajecie z zawodnikiem, który:
- nie chce grać w Interze,
- nie chce pójść gdzie indziej = nie dostaniecie za niego nawet 1 €
- jeśli rozwiąże kontrakt to i tak pójdzie do Juve za darmo
- nie sprowadzicie Hernanesa

Jak ultrasi Interu (Curva Nord) mogą chcieć zatrzymać zawodnika, który pluje im w twarz? :)

Zarząd i prezydent mocno się skompromitowali zarówno na polu sportowym jak i marketingowym.

Guarin: "O Juve o sto fermo, a voi la scelta", "Do was należy decyzja - albo Juve, albo nie gram"
http://www.youtube.com/watch?v=ap1637Dh_Oc

Niech gnije w rezerwach, gównozjad. A Branca, Fassone i Ausilio powinni złożyć dymisję, bo to zamieszanie i kolejna kompromitacja klubu to ich sprawka. Thohir, nie spierdol tego i zrób z towarzystwem porządek.
kulasiak

Post autor: kulasiak »

Jak nie będzie chciał grać to po pierwsze nie powinien dostawać kasy za to, że nie wypełnia kontraktu, a po drugie nie pojedzie na MŚ. Coś mi się zdaje, że ten bezmózg czy chce czy nie i tak będzie musiał grać.
Seba

Post autor: Seba »

Wolę, aby Guarin został nawet odsunięty od zespołu, niż mielibyśmy się dać ponownie wydymać Juventusowi. Tym bardziej, iż pamiętamy jak potraktowali sprawę z transferem Isli.

Jeśli prawdą jest, iż Fassone (szmaciarz z Turynu) oraz Branca (król szmaciarzy) działali bez zgody Thohira, to wiadomo od roszad na którym szczeblu powinniśmy zacząć mercato.
Obrazek
sampam

Pociesze Was - gorzej byc juz nie moze!
hbk
Kontakt:

Post autor: hbk »

Ja zawsze uważałem, że Guarin nie ma mózgu i jak ktoś złoży dobrą ofertę, to niech spada. Jeśli chłopak powiedział, to co powiedział, brak mózgu u niego staje się naukowym faktem. Pół roku przed MŚ koleś stawia takie ultimatum. Niestet pewnie takich jaj, jak prezes Bilbao nasi nie mają.

sampam
Branca mówi: challenge accepted.
ODPOWIEDZ