Serie A
-
miniu86
Re: Serie A
Thohir zwołał zebranie bo Inter nie wygrał od 4 meczy, a przecież chcemy dostać się do europejskich pucharów. Chłop jeszcze nie wie co się szykuje do końca sezonu.
Dzięki przewadze punktów w tym tygodniu jeszcze zatrzymamy piątą pozycję. Parma raczej nie wygra z Napoli.
Następnie będzie już znacznie ciężej, ale i ciekawiej. Dlaczego? O 5. pozycję będziemy rywalizować z pięcioma zespołami: Parmą, Atalantą, Veroną, Lazio i Milanem(chyba, że Berlu kazał odpuścić).
Na chwilę obecną:
Inter 50pkt
Parma 47 - zaległy mecz
Verona 46
Atalanta 46 zm
Lazio 45 zm
Milan 42 zm
Popatrzmy:
32 kolejka
Chievo - Verona 0-1
Inter - Bolonia 2-2
Lazio - Sampdoria
Atalanta - Sassuolo
Parma - Napoli
Genua - Milan
33 kolejka
Roma - Atalanta
Bolonia - Parma
Verona - Fiorentina
Sampdoria - Inter
Napoli - Lazio
Milan - Catania
34 kolejka
Atalanta - Verona
Parma - Inter
Milan - Livorno
Lazio - Torino
35 kolejka
Roma - Milan
Inter - Napoli
Verona - Catania
Cagliari - Parma
Livorno - Lazio
Atalanta - Genua
36 kolejka
Parma - Sampdoria
Milan - Inter
Lazio - Verona
Juventus - Atalanta
37 kolejka
Verona - Udinese
Inter - Lazio
Atalanta - Milan
Torino - Parma
38 kolejka
Catania - Atalanta
Lazio - Bolonia
Napoli - Verona
Chievo - Inter
Parma - Livorno
Milan -Sassuolo
Nudzić się nie będziemy.
Dzięki przewadze punktów w tym tygodniu jeszcze zatrzymamy piątą pozycję. Parma raczej nie wygra z Napoli.
Następnie będzie już znacznie ciężej, ale i ciekawiej. Dlaczego? O 5. pozycję będziemy rywalizować z pięcioma zespołami: Parmą, Atalantą, Veroną, Lazio i Milanem(chyba, że Berlu kazał odpuścić).
Na chwilę obecną:
Inter 50pkt
Parma 47 - zaległy mecz
Verona 46
Atalanta 46 zm
Lazio 45 zm
Milan 42 zm
Popatrzmy:
32 kolejka
Chievo - Verona 0-1
Inter - Bolonia 2-2
Lazio - Sampdoria
Atalanta - Sassuolo
Parma - Napoli
Genua - Milan
33 kolejka
Roma - Atalanta
Bolonia - Parma
Verona - Fiorentina
Sampdoria - Inter
Napoli - Lazio
Milan - Catania
34 kolejka
Atalanta - Verona
Parma - Inter
Milan - Livorno
Lazio - Torino
35 kolejka
Roma - Milan
Inter - Napoli
Verona - Catania
Cagliari - Parma
Livorno - Lazio
Atalanta - Genua
36 kolejka
Parma - Sampdoria
Milan - Inter
Lazio - Verona
Juventus - Atalanta
37 kolejka
Verona - Udinese
Inter - Lazio
Atalanta - Milan
Torino - Parma
38 kolejka
Catania - Atalanta
Lazio - Bolonia
Napoli - Verona
Chievo - Inter
Parma - Livorno
Milan -Sassuolo
Nudzić się nie będziemy.
-
RoB
Założę się, że w następnych 4 meczach ugramy więcej punktów niż w ostatnich 4. Taka przewrotność...
-
yoda79
Też tak myślę, spokojnie będzie 5 miejsce na koniec.
-
IlCapitano
Zważywszy na to, że potrafiliśmy ogolić w ładnym stylu Fiorentinę czy zremisować z Romą to się wcale nie zdziwię jak w tych teoretycznie trudniejszych meczach zapunktujemy lepiej jak w starciach z ogórami...
Ja już nie mam sił na tych piłkarzy, nawet nie próbuję zrozumieć tego co się dzieje, bo po prostu się nie da.
Ja już nie mam sił na tych piłkarzy, nawet nie próbuję zrozumieć tego co się dzieje, bo po prostu się nie da.
-
Odet
Parma już nie ma zaległego meczu
Atalanta przegrała z Sassuolo, tak właśnie ta Atalanta pogromca chłopaków Mazzarra z San Siro
pozdr.
Atalanta przegrała z Sassuolo, tak właśnie ta Atalanta pogromca chłopaków Mazzarra z San Siro
pozdr.
-
Chuchu
- Kontakt:
Cagliari 1:1 Inter
Torino 3:3 Inter
Atalanta 1:1 Inter
Bologna 1:1 Inter
Inter 1:1 Sampdoria
Inter 3:3 Parma
Inter 1:1 Chievo
Genoa 1:0 Inter
Inter 0:0 Catania
Inter 1:1 Cagliari
Inter 1:2 Atalanta
Inter 0:0 Udinese
Livorno 2:2 Inter
Inter 2:2 Bologna
14 meczów z samymi średniakami bądź słabiakami. Wiadomo, że każdy czasem gubi punkty i z takimi drużynami, wiadomo że nie można wymagać, żeby wygrywali wszystko co się da. No ale takich frajerskich remisów/porażek to nawet z obecną kadrą powinno być o połowę mniej. Nie wymagałem w tym sezonie walki o Ligę Mistrzów, ale takie wyniki absolutnie są nie do przyjęcia. Nie wiem kto jest temu winny, bardzo nie chcę zwalać wszystkiego kolejny już sezon na trenera, ale swoje też Walter dokłada, zawodników mamy jakich mamy, ale też i inne zespoły Serie A, zwłaszcza te wcześniej wymienione, mocarne na pewno nie są. Teraz należy czekać na lato i liczyć, że Thohir coś konkretnego wymyśli i wcieli w życie. Innej nadziei nie ma.
14 meczów z samymi średniakami bądź słabiakami. Wiadomo, że każdy czasem gubi punkty i z takimi drużynami, wiadomo że nie można wymagać, żeby wygrywali wszystko co się da. No ale takich frajerskich remisów/porażek to nawet z obecną kadrą powinno być o połowę mniej. Nie wymagałem w tym sezonie walki o Ligę Mistrzów, ale takie wyniki absolutnie są nie do przyjęcia. Nie wiem kto jest temu winny, bardzo nie chcę zwalać wszystkiego kolejny już sezon na trenera, ale swoje też Walter dokłada, zawodników mamy jakich mamy, ale też i inne zespoły Serie A, zwłaszcza te wcześniej wymienione, mocarne na pewno nie są. Teraz należy czekać na lato i liczyć, że Thohir coś konkretnego wymyśli i wcieli w życie. Innej nadziei nie ma.
-
kulasiak
Z tej listy już pal licho te wyjazdy bo tam zawsze może być różnie. Ale mecze u siebie z Sampdorią, Parmą, Chievo, Catanią, Cagliari, Udinese czy Bologną to powinny być wygrane. Jeśli dodać by 10 pkt. z tych siedmiu meczów to dziś by była nadzieja nawet na LM.Chuchu pisze:Cagliari 1:1 Inter
-
miniu86
32 kolejka wczoraj została zakończona.
Niespodziankę sprawiła tylko Atalanta kompromitując się u siebie z Sassuolo.
Parma tak jak i wcześniej Fiorentina dawała Interowi wiele czasu na ucieczkę, przegrywała mecz za meczem, no ale w końcu trzeba było coś wygrać i pyknęli u siebie Napoli tym samym zrównując się punktami z nami.
Na dwa punkty różnicy dobiło do nas Lazio.
Milan i Torino zaś zredukowali różnicę do 5 pkt.
Jest więc coraz ciekawiej. Jeżeli zawodnicy Interu chcieli presji to już ją mają.
My w przyszłej kolejce zagramy w Genui. Mihajlovic z pewnością zrobi wszystko żeby ten mecz wygrać.
Niespodziankę sprawiła tylko Atalanta kompromitując się u siebie z Sassuolo.
Parma tak jak i wcześniej Fiorentina dawała Interowi wiele czasu na ucieczkę, przegrywała mecz za meczem, no ale w końcu trzeba było coś wygrać i pyknęli u siebie Napoli tym samym zrównując się punktami z nami.
Na dwa punkty różnicy dobiło do nas Lazio.
Milan i Torino zaś zredukowali różnicę do 5 pkt.
Jest więc coraz ciekawiej. Jeżeli zawodnicy Interu chcieli presji to już ją mają.
My w przyszłej kolejce zagramy w Genui. Mihajlovic z pewnością zrobi wszystko żeby ten mecz wygrać.
-
Chuchu
- Kontakt:
Napoli w tym sezonie gubi mnóstwo frajerskich punktów. Mamy do nich 14 punktów straty, niby wydaje się dużo, ale jakby popatrzeć, że wystarczyło:
- Nie tracić gola w doliczonym czasie z Torino (+2pkt)
- Wygrać u siebie z Sampdorią, zamiast dawać sobie wbić gola w 89 minucie (+2pkt)
- Wygrać u siebie z cienkim Chievo zamiast remisować (+2pkt)
- Wygrać u siebie ostatnią w tabeli Catanią (+2pkt)
- Utrzymać prowadzenie 2-0 z Livorno, zamiast dawać dawać sobie wbijać 2 gole kolejnym cieniasom (+2pkt)
- Ograć u siebie kolejną drużynę walczącą o utrzymanie, czyli Bolognę (+2pkt)
6 meczów, to nie jest dużo, a byłoby 2 punkty straty do Napoli. Takich frajerstw rozpisałem wcześniej jeszcze 8, więc przy odrobinie szczęścia to na serio można było przynajmniej powalczyć o podium. Tymczasem, tak jak wspomniał miniu, punktami zrównała się z nami Parma, na różnicę 2 pkt doskoczyło Lazio. Trochę też przykro to wygląda, że mamy za sobą 32 kolejki, a potrafiliśmy wygrać tylko 12 meczów, czyli z prostej matematyki wynika, że nie potrafiliśmy wygrać nawet połowy meczów. Na serio nie chce mi się wierzyć, że nie mamy do tego odpowiednich piłkarzy i trenera.
- Nie tracić gola w doliczonym czasie z Torino (+2pkt)
- Wygrać u siebie z Sampdorią, zamiast dawać sobie wbić gola w 89 minucie (+2pkt)
- Wygrać u siebie z cienkim Chievo zamiast remisować (+2pkt)
- Wygrać u siebie ostatnią w tabeli Catanią (+2pkt)
- Utrzymać prowadzenie 2-0 z Livorno, zamiast dawać dawać sobie wbijać 2 gole kolejnym cieniasom (+2pkt)
- Ograć u siebie kolejną drużynę walczącą o utrzymanie, czyli Bolognę (+2pkt)
6 meczów, to nie jest dużo, a byłoby 2 punkty straty do Napoli. Takich frajerstw rozpisałem wcześniej jeszcze 8, więc przy odrobinie szczęścia to na serio można było przynajmniej powalczyć o podium. Tymczasem, tak jak wspomniał miniu, punktami zrównała się z nami Parma, na różnicę 2 pkt doskoczyło Lazio. Trochę też przykro to wygląda, że mamy za sobą 32 kolejki, a potrafiliśmy wygrać tylko 12 meczów, czyli z prostej matematyki wynika, że nie potrafiliśmy wygrać nawet połowy meczów. Na serio nie chce mi się wierzyć, że nie mamy do tego odpowiednich piłkarzy i trenera.
-
pewny
trzeba wsiąść też pod uwagę to że jesteśmy w pierwszej trójce jeśli chodzi o najmniej przegranych meczów:Chuchu pisze: Trochę też przykro to wygląda, że mamy za sobą 32 kolejki, a potrafiliśmy wygrać tylko 12 meczów, czyli z prostej matematyki wynika, że nie potrafiliśmy wygrać nawet połowy meczów. Na serio nie chce mi się wierzyć, że nie mamy do tego odpowiednich piłkarzy i trenera.
Juvki 2
Roma 2
Napoli i Inter po 6
także ta 3 lokata pomimo słabego sezonu była w zasięgu
a tak na marginesie, będziemy mistrzem w tym sezonie, ale remisów
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER

-
hQ
- Kontakt:
Wiecie czemu remisujemy z ogórami? Bo to jest mentalność włoskiej myśli szkoleniowej. Wygrywamy to bronimy i cieszymy się jednobramkowym prowadzeniem, minimalizm. Mam nawet wrażenie, że nasi zawodnicy boją się jak przegrywają, nie biorą odpowiedzialności za wynik i grę. A to wszystko powinien im wpajać trener.
-
kachol
Inter sam sobie w ostatnich meczach zagwarantował trudną pozycję w walce o puchary i wydaje mi się, że jeżeli nie będzie błysku kilku piłkarzy to skończymy poza pucharami. Jednak jest szansa na ten błysk, bo właściciel nowy i nie wiadomo jak zareaguje na nieudany sezon. Być może niektórzy będą nieoczekiwania na wylocie i jeżeli mają trochę oleju w głowie powinni gryźć trawę o każde punkty teraz... Najbardziej martwi mnie Parma, która gra świetny sezon a ich terminarz z porównaniem do naszego to poezja
-
miniu86
33. kolejka rozpoczęta. Dobra wiadomość jest taka, że Atalanta przegrała drugi mecz z rzędu i dzięki temu nie doskoczyła Interu na punkt różnicy.
Roma - Atalanta
Bolonia - Parma
Verona - Fiorentina
Sampdoria - Inter
Napoli - Lazio
Milan - Catania
Roma - Atalanta
Bolonia - Parma
Verona - Fiorentina
Sampdoria - Inter
Napoli - Lazio
Milan - Catania
-
Odet
przykra rzeczywistość, że musieliśmy bać się Atalanty 
drugie info soboty:
Sassuolo nie wykorzystało szansy i chyba leci z Serie A.
Pozdr.
drugie info soboty:
Sassuolo nie wykorzystało szansy i chyba leci z Serie A.
Pozdr.
-
miniu86
Całkiem udana dla nas kolejka.
Inter 53 pkt
Parma 51
Torino 48
Milan 48
Lazio 48
Verona 46
Atalanta 46
Wygrana dała nam trochę oddechu i być może niezbędną pewność siebie przed bardzo ciężkim meczem, który nas czeka już za tydzień. Wyjazd z Parmą będzie cholernie ciężki, a ewentualna wygrana bezcenna.
Ciekawie będzie w Bergamo gdzie Atalanta podejmie Veronę, a także w Rzymie gdzie Lazio stoczy bój z Torino. Wszystkie te zespoły są mocno zainteresowane grą w LE. Teoretycznie najłatwiejszą przeprawę będzie miał Milan grający na Meazza z Livorno.
Inter 53 pkt
Parma 51
Torino 48
Milan 48
Lazio 48
Verona 46
Atalanta 46
Wygrana dała nam trochę oddechu i być może niezbędną pewność siebie przed bardzo ciężkim meczem, który nas czeka już za tydzień. Wyjazd z Parmą będzie cholernie ciężki, a ewentualna wygrana bezcenna.
Ciekawie będzie w Bergamo gdzie Atalanta podejmie Veronę, a także w Rzymie gdzie Lazio stoczy bój z Torino. Wszystkie te zespoły są mocno zainteresowane grą w LE. Teoretycznie najłatwiejszą przeprawę będzie miał Milan grający na Meazza z Livorno.
-
hbk
- Kontakt:
Mazzarri mnie jednego nauczył: Bój się ogórków! W "trudnych" meczach jakoś sobie radzimy. Także o Parmę jestem spokojny, punkcik wywieziemy:)
-
kachol
No kolejka dla nas bardzo dobra, a za tydzień punkt będzie na wagę 3. Na pewno są to w stanie ugrać. Swoją drogą Milan dzisiaj wymęczył wygraną, ale co śmieszniejsze jest to 4 wygrana z rzędu, czyli wyczyn, którym Inter nas w tym sezonie nie zaszczycił. Prawdopodobnie dadzą radę również Livorno i może się okazać, że derby Mediolanu będą meczem nie o mistrzostwo jak to często bywało, ale o LE.... No chyba, że Berlu dojdzie do wniosku, że Milan nie chce LE o czym już mówił Galliani....
-
Piekarz
Jak już bawimy się w takie myślenie magiczne, to ja to widzę inaczej - z Sampdorią na ich terenie od odejścia Mourinho nie mamy jakimś cudem żadnych problemów (trzy zwycięstwa na trzy mecze (bo raz ich nie było w lidze)), a z Parmą same problemy (trzy wpierdole na trzy mecze). Nie muszę dodawać, jakie rozstrzygnięcie przewiduję za tydzień.hbk pisze:Mazzarri mnie jednego nauczył: Bój się ogórków! W "trudnych" meczach jakoś sobie radzimy. Także o Parmę jestem spokojny, punkcik wywieziemy:)
-
IlCapitano
Warto zauważyć, że w dwóch z tych trzech wpierdolów prowadził nas Sramaczioni. To fundamentalne.Piekarz pisze:Jak już bawimy się w takie myślenie magiczne, to ja to widzę inaczej - z Sampdorią na ich terenie od odejścia Mourinho nie mamy jakimś cudem żadnych problemów (trzy zwycięstwa na trzy mecze (bo raz ich nie było w lidze)), a z Parmą same problemy (trzy wpierdole na trzy mecze). Nie muszę dodawać, jakie rozstrzygnięcie przewiduję za tydzień.hbk pisze:Mazzarri mnie jednego nauczył: Bój się ogórków! W "trudnych" meczach jakoś sobie radzimy. Także o Parmę jestem spokojny, punkcik wywieziemy:)
Pisałem po Bolonii, że teraz w tych teoretycznie trudniejszych meczach zapewne będziemy lepiej punktować jak z ogórami. Na razie się na to zanosi, w Parmie przegrać nie powinniśmy.
-
Nen
Ew. zwycięstwo z Parmą sprawi, że w zasadzie możemy się meldować w LE.
-
mediolan
Ile jest kolejek? 38? Jesli jufe zepnie poslady to przeskocza sobie 100 pktow ...
-
Odet
niestety Juve pobije nasz rekord, natomiast godny uwagi jest wyczyn Romy
rok temu nasz poziom a teraz już 82 pkt (a zdobędą pewnie ok 90) i mistrzostwa nie będzie...
Pozdr.
rok temu nasz poziom a teraz już 82 pkt (a zdobędą pewnie ok 90) i mistrzostwa nie będzie...
Pozdr.
-
Seba
i to bez roku przejściowegoOdet pisze:niestety Juve pobije nasz rekord, natomiast godny uwagi jest wyczyn Romy
Pozdr.

-
miniu86
Kolejna kolejka pod Inter.
Inter 56 pkt
Parma 51
Milan 51
Torino 49
Verona 49
Lazio 49
Atalanta 46
Zostały 4 kolejki i nad Atalantą mamy już 10pkt przewagi tak więc ten rywal nam już raczej odpadł.
W najbliższy weekend Roma powinna ograć u siebie Milan(seria 5 wygranych z rzędu), Verona podejmuje Catanię, Cagliari podejmuje Parmę, Lazio pojedzie do Livorno, a Atalanta ugości Genuę tak więc praktycznie każdy może się potknąć. Albo drużyny walczące o LE albo o utrzymanie. Inter u siebie oczywiście z Napoli. Najważniejsze to nie przegrać bo zwyczajnie wstyd dwa razy w sezonie dostać od brudasów. To jest poważny test dla Mazzariego bo nie wygraliśmy ani razu z Juve i Romą, dostaliśmy w Neapolu, więc wypadałoby chociaż ograć u siebie Napoli.
Przy okazji byłoby to nasze ... 3 zwycięstwo z rzędu. Sztuka, której Inter Mazzariego jeszcze nie dokonał. Czekamy.
Inter 56 pkt
Parma 51
Milan 51
Torino 49
Verona 49
Lazio 49
Atalanta 46
Zostały 4 kolejki i nad Atalantą mamy już 10pkt przewagi tak więc ten rywal nam już raczej odpadł.
W najbliższy weekend Roma powinna ograć u siebie Milan(seria 5 wygranych z rzędu), Verona podejmuje Catanię, Cagliari podejmuje Parmę, Lazio pojedzie do Livorno, a Atalanta ugości Genuę tak więc praktycznie każdy może się potknąć. Albo drużyny walczące o LE albo o utrzymanie. Inter u siebie oczywiście z Napoli. Najważniejsze to nie przegrać bo zwyczajnie wstyd dwa razy w sezonie dostać od brudasów. To jest poważny test dla Mazzariego bo nie wygraliśmy ani razu z Juve i Romą, dostaliśmy w Neapolu, więc wypadałoby chociaż ograć u siebie Napoli.
Przy okazji byłoby to nasze ... 3 zwycięstwo z rzędu. Sztuka, której Inter Mazzariego jeszcze nie dokonał. Czekamy.
-
miniu86
No to tak na szybko stan przed 36. kolejką. Drużyny które jeszcze się liczą w walce o 5. miejsce:
Inter 57
Torino 52
Verona 52
Lazio 52
Parma 51
Milan 51
Rozkład jazdy:
Parma - Sampdoria
Milan - Inter
Lazio - Verona
Chievo - Torino
Ciekawie zapowiada się szczególnie w Mediolanie i Rzymie, gdzie zagrają 4 zainteresowane drużyny.
Inter 57
Torino 52
Verona 52
Lazio 52
Parma 51
Milan 51
Rozkład jazdy:
Parma - Sampdoria
Milan - Inter
Lazio - Verona
Chievo - Torino
Ciekawie zapowiada się szczególnie w Mediolanie i Rzymie, gdzie zagrają 4 zainteresowane drużyny.
-
Chuchu
- Kontakt:
Catania ograła Romę 4-1. Oznacza to, że oficjalnie mamy mistrza Włoch za sezon 2013/14 a jest nim oczywiście Juventus, który w tej kolejce meczu jeszcze nie rozgrywał. Teraz pozostaje im pobić nasze rekordy z sezonu 2006/07, w którym mieliśmy 30 zwycięstw, oraz 97 pkt. na koniec sezonu.
-
miniu86
Gdyby sędziowie nie ciągnęli ich za uszy w pierwszej części sezonu to nasze rekordy byłyby jeszcze długo bezpieczne.
-
miniu86
Sytuacja interesujących nas drużyn po 36 kolejce:
Inter 57
Torino 55 - 5 wygranych w ostatnich 6 meczach
Milan 54
Parma 54
Verona 53
Lazio 53
Inter zmarnował szansę na zapewnienie sobie 5. miejsca i tym samym dał nadzieję Milanowi. Zwycięstwa odniosły Torino i Parma. Lazio z Veroną szczęśliwie(dla Interu) zremisowało.
Co za tydzień:
Verona - Udinese
Inter - Lazio
Atalanta - Milan
Torino - Parma
Verona pewnie pyknie grające o nic Udinese. Będący na fali Milan pewnie wymęczy 3. pkt w Bergamo. Torino z Parmą zmierzą się w bezpośrednim pojedynku. Przegrany straci szanse na LE.
Inter zagra u siebie z Lazio, które nadal się liczy bo w ostatniej kolejce ma mecz z Bolonią u siebie.
Ciężka sprawa, ale jak już pisałem, dwa ostatnie mecze tego sezonu to kwestia uratowania honoru przez Inter.
Czekają nas emocje do ostatniej kolejki.
Inter 57
Torino 55 - 5 wygranych w ostatnich 6 meczach
Milan 54
Parma 54
Verona 53
Lazio 53
Inter zmarnował szansę na zapewnienie sobie 5. miejsca i tym samym dał nadzieję Milanowi. Zwycięstwa odniosły Torino i Parma. Lazio z Veroną szczęśliwie(dla Interu) zremisowało.
Co za tydzień:
Verona - Udinese
Inter - Lazio
Atalanta - Milan
Torino - Parma
Verona pewnie pyknie grające o nic Udinese. Będący na fali Milan pewnie wymęczy 3. pkt w Bergamo. Torino z Parmą zmierzą się w bezpośrednim pojedynku. Przegrany straci szanse na LE.
Inter zagra u siebie z Lazio, które nadal się liczy bo w ostatniej kolejce ma mecz z Bolonią u siebie.
Ciężka sprawa, ale jak już pisałem, dwa ostatnie mecze tego sezonu to kwestia uratowania honoru przez Inter.
Czekają nas emocje do ostatniej kolejki.
-
Kujon
- Kontakt:
To ja przedstawię sytuację walki o spadek, która również zapowiada się ciekawie
16 Sassuolo 36 31 lwdwlw
17 Chievo 36 30 llwlll
18 Bologna 36 29 lddlld
19 Catania 36 26 lllwlw
20 Livorno 36 25 dlllll
2 kolejki do końca, Livorno leci mimo, że ogrywają nam Mbaye, Benassiego, Duncana, Bardiego i Belfodila (6 meczy od początku, 9 z ławki i uwaga - 0 bramek i 0 asyst), mają jeszcze Fiore (dom) i Parme (wyjazd)
Catania 4 pkt straty do Chievo - Bologna (wyjazd), Atalanta (dom)
Bologna 1 pkt straty do Chievo - Catania (dom), Lazio (wyjazd)
Chievo - Calgiari (wyjazd), Inter (dom)
Sassuolo - Genoa (dom), AC Milan (wyjazd)
Teoretycznie po przedostatniej kolejce będziemy znali komplet tych co lecą, bo Chievo i Sassuolo powinny zgarnąć po 3 pkt z o nic nie walczącymi Cagliari i Genoą - chyba, że będzie inaczej wtedy ostatnia kolejka zapowiada się bardzo emocjonująco,ja trzymam mocno kciuki za Sassuolo.
SerieB - nie orientujecie się czy dalej są te śmieszne baraże na koniec (z tego co pamiętam, jak coś to mnie poprawić), czy po prostu awansują 3 najlepsze drużyny?
1. US Palermo 37 78
2. Empoli 37 62
3. FC Crotone 37 58
4. Latina Calcio 37 58
5. AC Cesena 37 55
6. Virtus Lanciano 37 55
7. Spezia Calcio 37 54
5 kolejek do końca. Palermo wraca do SerieA, Empoli raczej też i poza tym będzie jeden nowy zespół - patrząc na terminarz to każdy z zespołów od miejsc 3-7 mają po 2,3 mecze ze sobą więc ciężko wytypować.
16 Sassuolo 36 31 lwdwlw
17 Chievo 36 30 llwlll
18 Bologna 36 29 lddlld
19 Catania 36 26 lllwlw
20 Livorno 36 25 dlllll
2 kolejki do końca, Livorno leci mimo, że ogrywają nam Mbaye, Benassiego, Duncana, Bardiego i Belfodila (6 meczy od początku, 9 z ławki i uwaga - 0 bramek i 0 asyst), mają jeszcze Fiore (dom) i Parme (wyjazd)
Catania 4 pkt straty do Chievo - Bologna (wyjazd), Atalanta (dom)
Bologna 1 pkt straty do Chievo - Catania (dom), Lazio (wyjazd)
Chievo - Calgiari (wyjazd), Inter (dom)
Sassuolo - Genoa (dom), AC Milan (wyjazd)
Teoretycznie po przedostatniej kolejce będziemy znali komplet tych co lecą, bo Chievo i Sassuolo powinny zgarnąć po 3 pkt z o nic nie walczącymi Cagliari i Genoą - chyba, że będzie inaczej wtedy ostatnia kolejka zapowiada się bardzo emocjonująco,ja trzymam mocno kciuki za Sassuolo.
SerieB - nie orientujecie się czy dalej są te śmieszne baraże na koniec (z tego co pamiętam, jak coś to mnie poprawić), czy po prostu awansują 3 najlepsze drużyny?
1. US Palermo 37 78
2. Empoli 37 62
3. FC Crotone 37 58
4. Latina Calcio 37 58
5. AC Cesena 37 55
6. Virtus Lanciano 37 55
7. Spezia Calcio 37 54
5 kolejek do końca. Palermo wraca do SerieA, Empoli raczej też i poza tym będzie jeden nowy zespół - patrząc na terminarz to każdy z zespołów od miejsc 3-7 mają po 2,3 mecze ze sobą więc ciężko wytypować.
-
pewny
Z tego co wiem to będą baraże jak co roku, ale są nowe zmiany...
Wcześniej w barażach brały udział 4 zespoły, w tym roku zagrają w niej drużyny od miejsc 3 do 8 (3z8, 4z7, 5z6)
Jak by tego było mało barażowy mecz też jest w strefie spadkowej i to też jest nowość, lecą 3 ostatnie drużyny (20-21-22), a drużyny z 18 i 19 grają baraż o utrzymanie
Po części jest to beznadziejny sposób, ale z drugiej strony do samego końca wiele drużyn gra o utrzymanie lub awans i nie jest nudno
no i chyba o to chodzi w tych barażach 
Wcześniej w barażach brały udział 4 zespoły, w tym roku zagrają w niej drużyny od miejsc 3 do 8 (3z8, 4z7, 5z6)
Jak by tego było mało barażowy mecz też jest w strefie spadkowej i to też jest nowość, lecą 3 ostatnie drużyny (20-21-22), a drużyny z 18 i 19 grają baraż o utrzymanie
Po części jest to beznadziejny sposób, ale z drugiej strony do samego końca wiele drużyn gra o utrzymanie lub awans i nie jest nudno
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER