Serie A
-
kulasiak
Re: Serie A
Z tymi barażami do Serie A to jest inaczej gdyż najpierw jest tak jakby 1. Runda(5z8 i 6z7), a potem dopiero ci co wygrają grają z 3 i 4 zespołem Serie B, by powstała potem para, z której jedna drużyna awansuje. Jak dla mnie trochę bezsensu gdyż do Serie A może awansować nawet 8 drużyna Serie B.
-
pewny
dzięki za poprawkę i sorki za wprowadzenie w błąd, ale tak gdzieś wyczytałemkulasiak pisze:Z tymi barażami do Serie A to jest inaczej gdyż najpierw jest tak jakby 1. Runda(5z8 i 6z7), a potem dopiero ci co wygrają grają z 3 i 4 zespołem Serie B, by powstała potem para, z której jedna drużyna awansuje. Jak dla mnie trochę bezsensu gdyż do Serie A może awansować nawet 8 drużyna Serie B.
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER

-
Odet
no to dziadowskie Sassuolo (mówię przekornie, bo Milan ograli wyśmienicie) może się utrzymać.
Za to "interowskie" Livorno leci.
A Chievo zagra z nami o życie, co wtedy powie nasz Walter "nie potrafię wygrać 3 meczów z rzędu" Mazzarri.
Pozdr.
Za to "interowskie" Livorno leci.
A Chievo zagra z nami o życie, co wtedy powie nasz Walter "nie potrafię wygrać 3 meczów z rzędu" Mazzarri.
Pozdr.
-
Dynia
- Kontakt:
Mam nadzieje , że : Odchodzę !
CI nasi wychowankowie w Livorno , którzy wg części użytkowników maja stanowić w przyszłości o sile Interu spadają do serie b . Ciekawe co dalej z nimi bedzie.
Co do nas to nie ździwię sie jeśli 2 rok z rzędu nie zagramy w europie ;/
CI nasi wychowankowie w Livorno , którzy wg części użytkowników maja stanowić w przyszłości o sile Interu spadają do serie b . Ciekawe co dalej z nimi bedzie.
Co do nas to nie ździwię sie jeśli 2 rok z rzędu nie zagramy w europie ;/
-
miniu86
Wtedy powie, że bardzo mu przykro, że Inter nie zagra w żadnych pucharach i że to sezon przejściowy, który usprawiedliwia każdą katastrofę.
-
Chuchu
- Kontakt:
Juventus bije nasze rekordy zwycięstw oraz ilości zdobytych punktów. Wygrali z Romą i mają 32 wygranie z 99 punktami na koncie.
Na co najmniej rok żegnamy się z Livorno, Catanią i Bologną. Ku mojemu zaskoczeniu udało się utrzymać Sassuolo, które prawie cały sezon spędziło w strefie spadkowej, by pod sam koniec się z niej wydostać.
My natomiast, jak wszyscy wiedzą zapewniliśmy sobie 5. miejsce. Niby miejsca 4-5 były celem na ten sezon, ale jednak pewien niedosyt jest. Ostatni mecz rozgrywamy z Chievo, które również o nic już nie walczy, więc będzie pewnie to cholernie nudne spotkanie. Chciałbym zobaczyć chociaż przy tej okazji Bottę przez całe 90 minut, bo do tej pory wchodził jedynie z ławki. Cały mecz mógłby też rozegrać Zanetti na oficjalne już pożegnanie.
Na co najmniej rok żegnamy się z Livorno, Catanią i Bologną. Ku mojemu zaskoczeniu udało się utrzymać Sassuolo, które prawie cały sezon spędziło w strefie spadkowej, by pod sam koniec się z niej wydostać.
My natomiast, jak wszyscy wiedzą zapewniliśmy sobie 5. miejsce. Niby miejsca 4-5 były celem na ten sezon, ale jednak pewien niedosyt jest. Ostatni mecz rozgrywamy z Chievo, które również o nic już nie walczy, więc będzie pewnie to cholernie nudne spotkanie. Chciałbym zobaczyć chociaż przy tej okazji Bottę przez całe 90 minut, bo do tej pory wchodził jedynie z ławki. Cały mecz mógłby też rozegrać Zanetti na oficjalne już pożegnanie.
-
Balon
Mazzari powinien dać zagrać wszystkim odchodzącym, ot taki prezent na pożegnanie.
Największym zaskoczeniem oczywiście Roma, która zagrała świetne zawody, ale i tak nie dało rady wygrać ligi. Juve podobnie jak my za Mancio -> średnia gra, ale punkty zgarnięte. Ładnie pokazała się Viola, która gdyby nie kontuzje biłaby się o CL. Fajnie odpaliły zespoły jak Parma, Toro, Hallas, wprowadziły trochę zamieszania.
Zawiódł oczywiście Mediolan. W Milanie chyba jeszcze większy burdel niż u Nas. Trochę śmieszne, że tak wielkie firmy nagle zostają bez kasy i z komiczną kadrą, a mimo swojej marki nie są w stanie przeskoczyć średniaków. Thohir już wniósł nowego ducha, lecz w milanie bieda.....
Sezon Interu pod znakiem końca pewnej ery. Odszedł Moratti, odchodzi Pupi. Z nadzieją czekam na nowy sezon!
Największym zaskoczeniem oczywiście Roma, która zagrała świetne zawody, ale i tak nie dało rady wygrać ligi. Juve podobnie jak my za Mancio -> średnia gra, ale punkty zgarnięte. Ładnie pokazała się Viola, która gdyby nie kontuzje biłaby się o CL. Fajnie odpaliły zespoły jak Parma, Toro, Hallas, wprowadziły trochę zamieszania.
Zawiódł oczywiście Mediolan. W Milanie chyba jeszcze większy burdel niż u Nas. Trochę śmieszne, że tak wielkie firmy nagle zostają bez kasy i z komiczną kadrą, a mimo swojej marki nie są w stanie przeskoczyć średniaków. Thohir już wniósł nowego ducha, lecz w milanie bieda.....
Sezon Interu pod znakiem końca pewnej ery. Odszedł Moratti, odchodzi Pupi. Z nadzieją czekam na nowy sezon!
-
Odet
Torino chyba pożegnało się LE, szkoda bardzo ich tam za rok zobaczyć, mimo że to nie będzie już ta sama drużyna (odejdzie Immobile, pewnie Cerci, El Kaddouri, Glik też coś o odejściu wspominał.
No ale na własne życzenie, trzeba było wygrać z Parmą.
Przed sezonem stawiałem że spadnie: Catania, Sampdoria i Bologna. Pomyliłem się tylko co do Sampy (SInisa mimo kilku kompromitacji ogarnął zespół). Zawiodłem się na Livorno.
Pozdr.
No ale na własne życzenie, trzeba było wygrać z Parmą.
Przed sezonem stawiałem że spadnie: Catania, Sampdoria i Bologna. Pomyliłem się tylko co do Sampy (SInisa mimo kilku kompromitacji ogarnął zespół). Zawiodłem się na Livorno.
Pozdr.
-
sampam
Oslabione Torino czy Parma bez Donadoniego? Zapowiada sie kolejna kompromitacja w LE?
-
Chuchu
- Kontakt:
No zakończyliśmy sezon 2013/14. W naszym wykonaniu był taki trochę bezbarwny. Trudno powiedzieć, że był beznadziejny i porównywać go do poprzedniego, ale też nie napawa on optymizmem na przyszłość. Niby wróciliśmy do europejskich pucharów, bo zagramy w Lidze Europejskiej, ale przez cały sezon nie udało się naszym wypracować żadnego stylu, bardzo mało było przekonujących zwycięstw, wiele punktów zgubiliśmy we frajerski sposób, nie było żadnego charakterystycznego momentu z tego sezonu, do którego byśmy wracali (no może poza rekordową, wyjazdową wygraną 7-0). Dodatkowo zakończyliśmy oficjalnie erę sierot po Mourinho i nie będzie już z nami żadnego z mistrzów z 2010 roku.
A teraz trochę o pozostałych drużynach i ostatniej kolejce. Torino miało w doliczonym czasie gry przy wyniku 2-2 karnego na wagę Ligi Europejskiej, ale Cerci przestrzelił. Dzięki temu awansowała Parma, która pokonała 2-0 Livorno. Emocji więc nie brakowało. Juventus ustanowił nowe rekordy punktów i zwycięstw (102 pkt, 33 wygrane) bijąc nasze z sezonu 2006/07. Królem strzelców dość niespodziewanie został Ciro Immobile z 22 golami, a na drugim miejscu jest Luca Toni, który do siatki trafiał 20 razy. Poza tym z Serie A żegnają się Livorno, Bologna i Catania. W ich miejsce na pewno zobaczymy Palermo, prawdopodobnie Empoli plus jedna drużyna z miejsc barażowych Serie B.
A teraz trochę o pozostałych drużynach i ostatniej kolejce. Torino miało w doliczonym czasie gry przy wyniku 2-2 karnego na wagę Ligi Europejskiej, ale Cerci przestrzelił. Dzięki temu awansowała Parma, która pokonała 2-0 Livorno. Emocji więc nie brakowało. Juventus ustanowił nowe rekordy punktów i zwycięstw (102 pkt, 33 wygrane) bijąc nasze z sezonu 2006/07. Królem strzelców dość niespodziewanie został Ciro Immobile z 22 golami, a na drugim miejscu jest Luca Toni, który do siatki trafiał 20 razy. Poza tym z Serie A żegnają się Livorno, Bologna i Catania. W ich miejsce na pewno zobaczymy Palermo, prawdopodobnie Empoli plus jedna drużyna z miejsc barażowych Serie B.
-
Orzeu
- Kontakt:
Nie do końca się zgodzę. Zaliczyliśmy progres, zagraliśmy kilka fajnych meczów, jak npChuchu pisze:No zakończyliśmy sezon 2013/14. W naszym wykonaniu był taki trochę bezbarwny. Trudno powiedzieć, że był beznadziejny i porównywać go do poprzedniego, ale też nie napawa on optymizmem na przyszłość. Niby wróciliśmy do europejskich pucharów, bo zagramy w Lidze Europejskiej, ale przez cały sezon nie udało się naszym wypracować żadnego stylu, bardzo mało było przekonujących zwycięstw, wiele punktów zgubiliśmy we frajerski sposób, nie było żadnego charakterystycznego momentu z tego sezonu, do którego byśmy wracali (no może poza rekordową, wyjazdową wygraną 7-0). Dodatkowo zakończyliśmy oficjalnie erę sierot po Mourinho i nie będzie już z nami żadnego z mistrzów z 2010 roku.
7-0 z Sassuolo,
2 zwycięstwa z Violą,
2 zwyciestwa z Hellasem (bardziej chodzi mi tu o 4:2 gdy byli w gazie i byli niepokonani),
4-0 z Sampą na wyjeździe
4:1 z Lazio
Drużyna kiedy miała nóż na gardle była w stanie zagrać bardzo dobre zawody, gorzej że w wielu spotkaniach notowaliśmy głupie wpadki w postaci remisów (za Stramy to były wpadki w postaci porażek
Ale ogółem zdobyliśmy 6 punktów więcej, polepszyliśmy grę obronną i wprowadziliśmy naprawdę duzo zmian w klubie. Moim zdaniem, z całą swoją betonowością, Mazzari powinien dostać szansę na następny sezon. Thohir kupi mu zawodników jakich potrzebuje i wtedy będzie można Mazzara zweryfikować.
-
Odet
Conte zrezygnował...
Juve w szoku (kibice mogą podziękować temu bydlakowi Marottcie), podobno trenerem może zostać Allegri.
Oj ciekawa liga będzie.
Pozdr.
Juve w szoku (kibice mogą podziękować temu bydlakowi Marottcie), podobno trenerem może zostać Allegri.
Oj ciekawa liga będzie.
Pozdr.
-
sampam
Nie uwazam Conte za skur***, ktory zostawia druzyne z blahej przyczyny. Wydaje sie, ze albo faktycznie zarzad upiera sie przy sprzedazy 1 z gwiazd druzyny, albo Wloch otrzymal propozycje prowadzenia kadry.
-
RoB
Dobra wiadomość dla ... Romy, wyrastają na głównego faworyta do scudetto
-
webo123
dobra wiadomość i dla Nas Panowie 
-
Piter
judki bez conte to świetna wiadomość, a jeszcze lepsza jest taka, że allegri ma ich trenować i najprawdopodobniej odejdzie ktoś z dwójki pogba/vidal
Dużo będzie zależeć od terminarza i Inter przy odrobinie szczęścia ma szanse na podium, czego mu bardzo życzę
♥
-
Klinsi64
początek końca dominacji jówentusu w Italii 
-
Shady
Piszcie poprawnie nazwy klubów bo przez takie coś wygląda to jak forum jakiegoś gimnazjum.
-
Jaszczu91
Conte podał się do dymisji ale ja aż tak bardzo nie ekscutuje się jego rezygnacją. Oczywiście bardzo mnie to ucieszyło, bo to oznacza że Juventus z wybitnego na ligę włoską klubu staje się jedynie bardzo dobry, ale to i tak jedna półka wyżej niż Napoli, Roma, Inter czy Milan. Mam tylko nadzieje, że różnica pomiędzy Juventusem a resztą przestanie się powiększać, a kto wie może i z czasem się zmniejszy. Nie zmienia to jednak faktu że Juventus z obecną kadrą i tak powinien wygrać ligę.
-
Klinsi64
sorryShady pisze:Piszcie poprawnie nazwy klubów bo przez takie coś wygląda to jak forum jakiegoś gimnazjum.
-
Odet
ja teraz liczę, że po odejściu Conte, zaczną się odejścia ważnych piłkarzy.
Może Pogba, może Vidal, może Markiz...
a durny Pirlo ze 3tyg temu przedłużył kontrakt, a tutaj Allegri
Pozdr.
Może Pogba, może Vidal, może Markiz...
a durny Pirlo ze 3tyg temu przedłużył kontrakt, a tutaj Allegri
Pozdr.
-
Odet
dodam, że tak ukochany przez kibiców perfidny przy okazji transferów Beppe Marotta przyczynił się w głównym stopniu do odejścia Conte.
Pozdr.
Pozdr.
-
Odet
Iturbe w Romie
to mamy głównego faworyta w lidze.
Muszą tam jeszcze sprowadzić obrońcę (lub 2), tym bardziej że odejdzie Benatia.
I pewnie napastnik, bo sam Destro nie poradzi.
Pozdr.
to mamy głównego faworyta w lidze.
Muszą tam jeszcze sprowadzić obrońcę (lub 2), tym bardziej że odejdzie Benatia.
I pewnie napastnik, bo sam Destro nie poradzi.
Pozdr.
-
yoda79
Według mnie to za tego Iturbe grubo przeplacili.
-
Odet
yoda79 pisze:Według mnie to za tego Iturbe grubo przeplacili.
też tak myślę, nawet te 15mln które zapłaciło Hellas było dużo,
ale jak skrzydła odpalą (Gervinho i Iturbe) to strach...
Pozdr.
-
sampam
Realia wspolczesnego futbolu wymagaja finansowego poswiecenia nawet od tak blyskotliwego speca transferowego jak Sabbatini. Iturbe ma za soba dobry sezon w Weronie, jest wzglednie mlody, a zarazem doswiadczony gra w 4 krajach, a zatem musi byc sporo warty. Czy ponad 20 mln? A czy Lamela byl wart blisko 17 mln pare lat temu? A Morata? A...niewazne zreszta:) Cos w nim musi byc. Moze to kolejne kukulcze jajo z Porto...
-
Klinsi64
Roma to bardzo przyjemne miejsce do rozwoju dla piłkarzy,nie zdziwię się jak Iturbe zagra dobry sezon,pokaże się w LM i za rok odejdzie do PSG za 30-40 mlnsampam pisze:Realia wspolczesnego futbolu wymagaja finansowego poswiecenia nawet od tak blyskotliwego speca transferowego jak Sabbatini. Iturbe ma za soba dobry sezon w Weronie, jest wzglednie mlody, a zarazem doswiadczony gra w 4 krajach, a zatem musi byc sporo warty. Czy ponad 20 mln? A czy Lamela byl wart blisko 17 mln pare lat temu? A Morata? A...niewazne zreszta:) Cos w nim musi byc. Moze to kolejne kukulcze jajo z Porto...
-
sempre_fci
Z jednej strony dobrze bo Juven mocno sie oslbia (Conte + pewnie Vidal + jaja na linii Pirlo i Alegri) ale z drugiej lepiej byloby jakby reszta rownala w gore a nie mistrz w dol...
-
miniu86
No więc tak.
O miejsca 1-3 powalczy Roma, Juventus i Napoli (kolejność nieprzypadkowa).
O miejsca 4-6 powalczy Inter, Milan i Fiorentina (tutaj z kolei kolejność zupełnie przypadkowa).
Czy mogą zajść jakieś zmiany w układzie sił? Widzę na to dwie szanse. Po pierwsze Juventus Allegriego w obliczu walki na kilku frontach. Chimeryczne Napoli, które lubi robić za frajerów. Nie wykluczam więc, że ktoś z niżej rozstawionych, wedrze się na podium.
O miejsca 1-3 powalczy Roma, Juventus i Napoli (kolejność nieprzypadkowa).
O miejsca 4-6 powalczy Inter, Milan i Fiorentina (tutaj z kolei kolejność zupełnie przypadkowa).
Czy mogą zajść jakieś zmiany w układzie sił? Widzę na to dwie szanse. Po pierwsze Juventus Allegriego w obliczu walki na kilku frontach. Chimeryczne Napoli, które lubi robić za frajerów. Nie wykluczam więc, że ktoś z niżej rozstawionych, wedrze się na podium.
-
Odet
jesteśmy już po 1 kolejce, tak więc:
na uwagę zasługuje postawa Milanu, a jeśli dodamy piłkarzy przybyłych w ostatniej chwili (Torres, van Ginkel, Bonaventura), to może Milan walczyć na najwyższą lokatę. Ciekawe jak to Pippo ułoży.
Co do typów:
Obawiałem się, że Napoli po odpadnięciu z LM w ostatniej chwili sprzeda Higuaina, ale to nie nastąpił.
Dla mnie to faworyt do Scudetto, wszystko zależy od tego jak zagra obrona i ile będzie kontuzji (że będą u Rafy to pewne)
Roma - jeśli szybko odpadnie z LM, to powalczy o tytuł. Ławkę ma jednak słabą.
Fiorentina - niby zatrzymała Cuardado, ale odpadł Rossi.
Juventus - faworyt, co zrobi Allegri.
Obawiam się, że nam przyjdzie walka z Lazio, Torino...
Pozdr.
na uwagę zasługuje postawa Milanu, a jeśli dodamy piłkarzy przybyłych w ostatniej chwili (Torres, van Ginkel, Bonaventura), to może Milan walczyć na najwyższą lokatę. Ciekawe jak to Pippo ułoży.
Co do typów:
Obawiałem się, że Napoli po odpadnięciu z LM w ostatniej chwili sprzeda Higuaina, ale to nie nastąpił.
Dla mnie to faworyt do Scudetto, wszystko zależy od tego jak zagra obrona i ile będzie kontuzji (że będą u Rafy to pewne)
Roma - jeśli szybko odpadnie z LM, to powalczy o tytuł. Ławkę ma jednak słabą.
Fiorentina - niby zatrzymała Cuardado, ale odpadł Rossi.
Juventus - faworyt, co zrobi Allegri.
Obawiam się, że nam przyjdzie walka z Lazio, Torino...
Pozdr.