Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
yoda79

Re: Mercato

Post autor: yoda79 »

sampam pisze:Wenger oferte ws. Podolskiego nazwal "zartem"...
Co utwierdza mnie tylko w przekonaniu - albo Indor zacznie ogarniać albo rozwiązać ten śmieszny obecnie klub.
fcinter.pl

Post autor: fcinter.pl »

NIE KOMPROMITUJ SIE TA OFERTA JEST SWIETNIA JAK NA TEGO ZŁOMIARZA
Czarson

Post autor: Czarson »

yoda79 pisze:
Co utwierdza mnie tylko w przekonaniu - albo Indor zacznie ogarniać albo rozwiązać ten śmieszny obecnie klub.
Filipińczyk nie zacznie ogarniać, na pewno nie tak jak sobie tego życzysz ty i większość kibiców Interu. On jasno nakreślił wizje klubu, wizje mercato na najbliższe lata. Będziemy działali tak jak Milan tylko z gorszą jakością.
fcinter.pl

Czarson pisze:
yoda79 pisze:
Filipińczyk nie zacznie ogarniać, na pewno nie tak jak sobie tego życzysz ty i większość kibiców Interu. On jasno nakreślił wizje klubu, wizje mercato na najbliższe lata. Będziemy działali tak jak Milan tylko z gorszą jakością.
SUGERUJESZ, ZE LATEM TRENEREM ZOSTANIE ZANETTI?
yoda79

Czarson pisze:
yoda79 pisze:
Wychodzi na to, że MM nawet nie potrafił dobrze sprzedać klubu.
fcinter.pl

DOKLADNIE TYLKO BALOTELLEGO LADNIE SPRZEDAL CO
yoda79

Tu się zgodzę, to była dobra kasa za tego arcyprzygłupa i afrokmiota.
fcinter.pl

OD POCZĄTKU MOWIŁEM, ZE FILIPIŃCZYK TO ZŁO TYLKO MASSIMO
gulaszowaamino

Post autor: gulaszowaamino »

NIE MA CO DEBATOWAĆ, JESTEŚMY SKOŃCZENI. NAWET TE KMIOTY Z MILANU POTRAFIĄ ZASKOCZYĆ JAKIMŚ TRANSFEREM, WYGRAĆ 4:2 Z REALEM A U NAS? OBRAZ NĘDZY I ROZPACZY, POZDRAWIAM WAS WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE I CHCIAŁBYM ZŁOŻYĆ ŻYCZENIA NOWOROCZNE ABY NASZ KLUB ODZYSKAŁ SWOJĄ POZYCJĘ. NIE MOGŁEM ZROBIĆ TEGO WCZORAJ GDYŻ MAM ŻYCIE OSOBISTE I NIE SPĘDZAM SYLWESTRA NA SB. MÓWIĄC KRÓTKO BYŁEM NAPIERDOLONY JAK AUTOBUS DO LICHENIA. TRZYMAJCIE SIĘ WSZYSCY, CAŁUJĘ.
Nen

Post autor: Nen »

A co zmieni, że Thohir wyciągnie z kieszeni 100 mln jak mafia Platiniego nie pozwoli mu ich wydać. Nie rozumiem pretensji bitych w stronę Thohira, my nie tyle nie mamy kasy co przychodu, to nasz najwiekszy problem.
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

Nen pisze:A co zmieni, że Thohir wyciągnie z kieszeni 100 mln jak mafia Platiniego nie pozwoli mu ich wydać. Nie rozumiem pretensji bitych w stronę Thohira, my nie tyle nie mamy kasy co przychodu, to nasz najwiekszy problem.
wreszcie się ktoś rozsądny wypowiedział,brawo :)
fcinter.pl

Nen pisze:A co zmieni, że Thohir wyciągnie z kieszeni 100 mln jak mafia Platiniego nie pozwoli mu ich wydać. Nie rozumiem pretensji bitych w stronę Thohira, my nie tyle nie mamy kasy co przychodu, to nasz najwiekszy problem.
WIDZE ZE KTOS TU NIE WIE CO TO JEST FINANSOWE FAIR PLAY
Borowa
Kontakt:

Post autor: Borowa »

To całe Finansowe Fair Play zdaje się dotyczyć tylko Interu. Jak to jest, że my tego tak pilnujemy, a duże europejskie kluby mają na to wyjebane? I błagam, nie tłumaczcie mi tego dodatnim bilansem budżetowym takiego PSG czy Manchesteru City, bo popluję monitor.

Spójrzmy prawdzie w oczy. To FFP to jedna wielka ściema i zajebisty argument do oszczędzania dla Morattiego czy Thohira.

Oferta wypożyczenia Podolskiego bez prawa pierwokupu to już nawet nie jest nic śmiesznego, to jest KOMPROMITACJA.
Nen

Post autor: Nen »

Borówa pisze:
Błagam, nie tłumaczcie mi tego dodatnim bilansem budżetowym takiego PSG czy Manchesteru City, bo popluję monitor.
City właśnie z uwagi na FPP musiało latem oddać Negredo.
City ma swój stadion, PSG też.
My nie.
Borówa pisze: Spójrzmy prawdzie w oczy. To FFP to jedna wielka ściema i zajebisty argument do oszczędzania dla Morattiego czy Thohira.
Tak i Thohir latał wycierać klamki do Nyonu aby uwiarygodnić swoją wymyśloną ściemę.
Odet

Post autor: Odet »

Kur... mnie chwyta

Łysy chciał Cerciego w Milanie już latem, ale nie miał kasy (15-20mln), Łysy przemyślał wszystko i jak na geniusza przystało coś wykombinował.
Cerci za darmochę (Torres wnosił do gry Milanu dokładnie 0) przychodzi do Milanu.

Potencjał ofensywny Milanu: Honda, Bonaventura, Faraon (zdrowy), Menez, Cerci.
"potencjał ofensywny" Interu: Palacio, Icardi, Osvaldo

Ja już wiem kto zajmie 3 miejsce w lidze... no chyba że amator na ławce Milanu coś popsuje.

Pozdr.
yoda79

Odet nie zapominaj, że Milan ma beznadziejną obronę, a Napoli czy inne kluby bez walki 3 miejsca nie oddadzą. Nie wierzę w 3 miejsce Milanu.
Odet

Post autor: Odet »

yoda79

to prawda (choć bramki w Rzymie z Romą nie stracili), ale Łysy może jeszcze coś wykombinuje. Do gry wraca też Montolivio, który może łączyć ofensywę z obroną.
zahor

Post autor: zahor »

Borówa pisze: To całe Finansowe Fair Play zdaje się dotyczyć tylko Interu. Jak to jest, że my tego tak pilnujemy, a duże europejskie kluby mają na to wyjebane? I błagam, nie tłumaczcie mi tego dodatnim bilansem budżetowym takiego PSG czy Manchesteru City, bo popluję monitor.
Chodzą słuchy, że Moratti w 1998 powiedział, że Platiniemu śmierdzą stopy, co bardzo uraziło Francuza i zapowiedział wtedy że zniszczy ten marny klub z Mediolanu. Dlatego wymyślił FFP, które obowiązuje tylko Inter. #potwierdzoneinfo
Borówa pisze: Spójrzmy prawdzie w oczy. To FFP to jedna wielka ściema i zajebisty argument do oszczędzania dla Morattiego czy Thohira.
Tak, władze City i PSG zgłosiły 21 graczy do LM zamiast 25 tak o, bo doszły do wniosku że tyle grajków im starczy do wygrania tych rozgrywek. To samo City sprzedało Negredo też bez powodu, wcale nie było to wymuszone przez FFP. Dalej: PSG chciało kupić Di Marię, ale tego nie zrobili bo stwierdzili że numer 7 i tak jest zajęty w klubie, więc się rozmyślili. Kara 12 mln euro dla Zenitu też wzięła się z kosmosu, przyleciała prawdopodobnie wraz z karą 6 mln euro dla Rubina Kazań.

A tak na poważnie - to radzę się zapoznać z przepisami o FFP. Można mieć różne zdanie na ten temat, ale mówienie, że dotyczy to wyłącznie Interu jest niepoważne.
Borowa
Kontakt:

Post autor: Borowa »

zahor pisze: A tak na poważnie - to radzę się zapoznać z przepisami o FFP. Można mieć różne zdanie na ten temat, ale mówienie, że dotyczy to wyłącznie Interu jest niepoważne.
Chyba wyraziłem się nieprecyzyjnie. Tutaj nie chodzi o zgłębianie FFP, albo o dyskusję czy ono w ogóle istnieje czy nie. Raczej o to, że mamy z tym FFP ogromne problemy na tle pozostałych, dużych europejskich klubów.

Jak ma się cała polityka FFP do wypieprzenia 9 mln euro na Dodo? Albo 20 na Hernanesa? Albo do utrzymywania dwóch trenerów do końca 2016 roku? We Włoszech najmocniej chyba ujadamy na te przepisy, a przy okazji prowadzimy debilną politykę transferową. Takie kwiatki to już era Thohira.

Nie będę analizował obecnej dyspozycji Podolskiego, ale jeśli to prawda, że na Dodo wydajemy 9 mln euro, a na Poldiego chcemy wydać milion na wypożyczenie bez prawa pierwokupu to chyba zgodzicie się, że ktoś prowadzi sabotaż wewnątrz klubu. Może się okazać, że Podolski się odbuduje u nas i dopasuje do taktyki Manciniego. Co z tego skoro za pół roku go oddamy?
zahor

Post autor: zahor »

Borówa pisze: Jak ma się cała polityka FFP do wypieprzenia 9 mln euro na Dodo? Albo 20 na Hernanesa? Albo do utrzymywania dwóch trenerów do końca 2016 roku? We Włoszech najmocniej chyba ujadamy na te przepisy, a przy okazji prowadzimy debilną politykę transferową. Takie kwiatki to już era Thohira.
Polityka transferowa Interu jest, delikatnie mówiąc, daleka od idealnej - zgoda. 9 mln euro na Dodo wygląda następująco: Dodo jest wypożyczony na 2 lata, a po tym okresie Inter musi go wykupić za te 9 mln euro. Co za tym idzie, kwota 9 mln euro, teoretycznie - możemy tak założyć, rozłożona jest na 3 letnie okna transferowe (2014, 2015, 2016), a to już wygląda lepiej. Nie wiem jak ma się kwota 20 mln euro do faktycznej kwoty, którą zapłacono za Hernanesa, ale z drugiej strony Inter nie jest też klubem, który nie może wydać takich pieniędzy w jednym okienku. Dodając do tego fakt, że przed sezonem 13/14 odeszli piłkarze pobierający niemałe pensje, wydaje mi się że transfer nie był aż tak problematyczny, jeśli chodzi o kwestie finansowe. To, że Profeta nie zagrał jeszcze chyba żadnego meczu, w którym wyglądał jak piłkarz kosztujący 20 baniek, to już inna bajka.
Opłacanie dwóch trenerów - pełna zgoda, są to pieniądze wyrzucane w błoto, ale tak to funkcjonuje. Było nie przedłużać kontraktu z WM do 2016. Poza tym, przy wynikach przez niego osiąganych logicznym było zatrudnienie Manciniego, czy kogokolwiek innego, komu i to trzeba byłoby płacić pensję.
fcinter.pl

CHCIAŁBYM POWIEDZIEĆ, ŻE PODOLSKI JEST JUŻ NASZ. NIE DO KONCA JESTEM PRZEKONANY DO TEGO PANA, ALE O TYM POWIEM POZNIEJ. A WY SIE JARAJCIE

DODAM TEŻ, ŻE JA JUŻ WIEM JACY DWAJ ZAWODNICY TRAFIĄ JESZCZE DO INTERU. BĘDZIE TO POMOCNIK I NAPASTNIK/SKRZYDŁOWY. NIE WIEM JAK GO OKRESLIC ZEBYSCIE ZROZUMIELI. NAZWISKO POMOCNIKA NIE TRUDNO WAM ZGADNAC. A CO DO DRUGIEGO TRANSFERU TO WAM NIE POWIEM, BO OBIECALEM DOTRZYMAC TAJEMNICY. POWIEM TYLKO, ZE BEDZIE TO DLA WAS ZASKOCZENIE.

WIERZE W 3 MIEJSCE

KROL
gulaszowaamino

DZIEŃ DOBRY.

POSŁUCHAJCIE. OPISZĘ WAM TERAZ CO MUSI ZROBIĆ INTER MEDIOLAN ABY POWRÓCIŁ NA SWOJE NALEŻNE MIEJSCE W LIDZE WŁOSKIEJ.

1. POLDIEGO JUŻ MAMY.
2. SHAQIRI.
3. THIAGO MOTTA.
4. PORZĄDNY LEWY OBROŃCA
5. PORZĄDNY PRAWY OBROŃCA.
6. PORZĄDNY ŚRODKOWY OBROŃCA, MOŻE BYĆ NASTASIĆ ALBO POWRÓT ROLADY.
7. WYWALIĆ NA ZBITY PYSK NAGATOMO, JONATHANA, DODO, KUZMANOVICIA I GUARINA.

JEŚLI KTOŚ TU MA KONTAKT DO THOHIRA TO MOŻECIE MU PRZEKAZAĆ. O HONORARIUM POROZMAWIAMY W SWOIM CZASIE.

POZDRAWIAM WAS BARDZO SERDECZNIE I ŻYCZĘ UDANEGO SYLWESTRA.
Kebo

Post autor: Kebo »

gulaszowa, żaden z tych punktów nie jest realny :D, ale zgadzam się, gdyby te punkty zostały zrealizowane, co nie jest prawdopodobne nawet podczas letniego okienka to myślę, że moglibyśmy śmiało walczyć o Scudetto.
gulaszowaamino

JAKO JEDEN Z NIELICZNYCH UŻYTKOWNIKÓW TEJ STRONY ZNAM SIĘ NA PIŁCE, WIĘC PRZEDSTAWIŁEM MERYTORYCZNIE SWĄ WIZJĘ. JA WYKRYŁEM PROBLEM I PRZEDSTAWIŁEM MOŻLIWE ROZWIĄZANIA ABYŚMY STALI SIĘ PONOWNIE KLUBEM WIELKIM. TERAZ WSZYSTKO W RĘKACH THOHIRA. MUSI PRZECZYTAĆ MÓJ PLAN NAPRAWCZY I WCIELIĆ GO W ŻYCIE.

POZDRAWIAM WAS MORDECZKI, WASZ GULASZOWAAMINO.
Kebo

No znasz się na piłce jeśli jesteś świadom, że tak jak napisałeś się nie stanie :D
gulaszowaamino

TERAZ PRZYZNAĆ SIĘ KTO Z OBECNYCH NA STRONIE POSIADA NUMER TELEFONU DO NASZEGO WŁAŚCICIELA, ERICKA THOHIRA. JUŻ DRUGI PUNKT Z MEGO PROGRAMU NAPRAWCZEGO ZOSTAŁ ZREALIZOWANY, A MAMY DOPIERO 4 STYCZNIA. SHAQIRI NAJPÓŹNIEJ W ŚRODĘ ZOSTANIE NOWYM PIŁKARZEM INTERU MEDIOLAN I JEST TO WZMOCNIENIE WYBORNE. TAKIE SĄ FAKTY. CZEKAM NA KOLEJNE RUCHY NASZYCH WŁODARZY.

POZDRAWIAM.
Kebo

Haha jak zrobią coś z bokami obrony to jesteś jakimś jasnowidzem, albo ukrytym Thohirem :D
VVujek

Post autor: VVujek »

Co do boków obrony to musimy za wszelką cenę zostawić Nagatomo bo to nasz najlepszy lewy obrońca od czasów R.Carlosa.
Kubus

Post autor: Kubus »

Nasri pisze:Co do boków obrony to musimy za wszelką cenę zostawić Nagatomo bo to nasz najlepszy lewy obrońca od czasów R.Carlosa.
Zgadzam się. Jak na amatorskiego piłkarza weekendowego radzi sobie całkiem nieźle.

PS: Ktoś tu o Maiconie, Maxwellu i Zanettim zapomniał. Jeśli nie to... No cóż.. Może już nie być ratunku.

jeśli to ironia to nie zaczaiłem
Michal_fci

Post autor: Michal_fci »

Maicon i Zanetti grali na prawej obronie
ODPOWIEDZ