Mercato
-
andyvdm
Re: Mercato
Jutro prawdopodobnie powitamy w drużynie Cassano. Jeśli będzie to kontrakt na pół roku to dobry ruch z naszej strony. Wiadomo, grubas i niewiele biega ale brakuje w naszej drużynie tego co ma Antek, tego magicznego podania rozbijajacego obronę rywali. Z takim Torino ostatnio czy innymi drużynami z którymi się męczymy może być bardzo przydatny
-
miniu86
Antonio Cassano. 39 meczy w Interze, 9 goli, 15 asyst. Jestem za.
W dodatku może grać w LE.
-
Klinsi64
...2 sezony temuminiu86 pisze:Antonio Cassano. 39 meczy w Interze, 9 goli, 15 asyst. Jestem za.
-
Czarson
To może Milito jeszcze niech wróci? Statystyki miał imponujące.miniu86 pisze:Antonio Cassano. 39 meczy w Interze, 9 goli, 15 asyst. Jestem za.
-
Jaszczu91
Bez względu na wiek wagę i zarobki transfer Cassano i tak będę odbierał pozytywnie bo po prostu uwielbiam FanAntonio
a piłkarsko uważam że i tak da dużo naszej ofensywie.
-
BAGGIO1
Niech przychodzi, raczej nikt nie powinien oczekiwać, że będzie wiodącą postacią w klubie i będzie grał "pierwsze skrzypce" w naszym ataku, a alternatywa jest ok. Kibice również powinni się ucieszyć. Przydałoby się jednak wzmocnić jakoś obronę no i pozbyć piłkarzy, których czas w Interze dobiegł końca. Czasu co raz mniej.
-
miniu86
To tylko pokazuje jakim ciężkim idotyzmem było pozbywanie się go te dwa sezony temu. Chwalmy Il Betone. Jak miał ten chłopaczek? Belfodil?
Nie zmienia to faktu że w kontekście odejścia Osvaldo niczym nie ryzykujemy zatrudniając Cassano. Antonio nie potrzebuje czasu na aklimatyzacje, przez te 6 miesięcy swoje poda i swoje strzeli.
Nie zmienia to faktu że w kontekście odejścia Osvaldo niczym nie ryzykujemy zatrudniając Cassano. Antonio nie potrzebuje czasu na aklimatyzacje, przez te 6 miesięcy swoje poda i swoje strzeli.
-
Klinsi64
Roma po zakontraktowaniu Doumbii ściąga Ibarbo,dwa świetne ruchy Romków 
-
yoda79
Ibarbo to piłkarz prowincjonalny, natomiast z Doumbii mogą miec pożytek.
-
gulaszowaamino
No, zajebiste. Dwóch podrzędnych murzynów.klinsi pisze:Roma po zakontraktowaniu Doumbii ściąga Ibarbo,dwa świetne ruchy Romków
Cassano jak najbardziej. To jest geniusz, może pobiegać przez 10 minut w meczu, ale jest w stanie posłać kilka takich piłek, jakich nie widzieliśmy tu od czasów kiedy nasz klub był poważny. Jest to przydatne na murarzy typu Torino, z którymi się ostatnio skompromitowaliśmy.
-
VVujek
Wypożyczenie za 2 mln z prawem do wykupu za 8,wiedziałem że Roma się zainteresuje Ibarbo i wcale nie jest on podrzędny.Dobry technicznie,szybki,silny i do tego zasuwa na boisku aż miło nie zdziwię się jak okaże się tak dużym wzmocnieniem jak Radja. Bardzo chciałem go w Interze 
-
Klinsi64
znając życie okaże się strzałem w dychę,no ale my mamy Palacio i być może Cassano czyli dwóch ludzi nadających się do Orłów Górskiego,za pół roku będziemy szukać zawodników na skrzydło znowu...mam cichą nadzieję że zakończymy to mercato z przytupem,choć nazwiska pojawiające się raczej śmiesząNasri pisze:Wypożyczenie za 2 mln z prawem do wykupu za 8,wiedziałem że Roma się zainteresuje Ibarbo i wcale nie jest on podrzędny.Dobry technicznie,szybki,silny i do tego zasuwa na boisku aż miło nie zdziwię się jak okaże się tak dużym wzmocnieniem jak Radja. Bardzo chciałem go w Interze
-
VVujek
Nawet jak coś miałoby pójść nie tak to dużo nie ryzykują,ale sądzę że będzie to strzał w 10
-
zahor
Mercato zimowe oficjalnie zamknięte, więc można pokusić się o małe podsumowanie.
Początek okienka zdecydowanie na plus: szybkie sprowadzenie Podolskiego, który może okazać się przydatny, oraz Shaqiriego, z którym wiążę duże nadzieje. Później trochę ciszy i przyszedł Brozović - dla mnie piłkarz zupełnie anonimowy. Zobaczymy co zaprezentuje Chorwat, kwota wykupu (obowiązkowego) to ok. 8 mln euro. Czy to dużo czy mało? Czas pokaże, choć w ostatnich latach Interowi zdarzało się wydawać większe pieniądze na mniej poważnych piłkarzy.
Koniec okienka niezbyt imponujący, oprócz 3 młodziaków dołączył do nas Davide Santon. Cóż, nie ukrywam, że bardziej liczyłem jednak na Darmiana. Włoch grał w tym sezonie bardzo mało, głównie ze względu na kontuzje. Z tym problemem Il Bambino borykał się już w Interze, dlatego podchodzę do tego ruchu z dystansem - piłkarz średni, o nieznanej nam formie sportowej i zdrowotnej, do tego Milanista + to co napisała jego laska na twitterze = nie jestem optymistą.
Ogólna ocena okienka? Dla mnie to 6,5/10. Liczyłem na więcej w sprawie dobrego/dobrych obrońców, jak również na sprowadzenie napastnika będącego zastępcą Osvaldo. Informacja o tym, że Mancini zablokował przenosiny Cassano nie wpływa pozytywnie na mój odbiór naszego trenera, który i to obecnie jest dość negatywny, biorąc pod uwagę jego dotychczasową pracę.
Początek okienka zdecydowanie na plus: szybkie sprowadzenie Podolskiego, który może okazać się przydatny, oraz Shaqiriego, z którym wiążę duże nadzieje. Później trochę ciszy i przyszedł Brozović - dla mnie piłkarz zupełnie anonimowy. Zobaczymy co zaprezentuje Chorwat, kwota wykupu (obowiązkowego) to ok. 8 mln euro. Czy to dużo czy mało? Czas pokaże, choć w ostatnich latach Interowi zdarzało się wydawać większe pieniądze na mniej poważnych piłkarzy.
Koniec okienka niezbyt imponujący, oprócz 3 młodziaków dołączył do nas Davide Santon. Cóż, nie ukrywam, że bardziej liczyłem jednak na Darmiana. Włoch grał w tym sezonie bardzo mało, głównie ze względu na kontuzje. Z tym problemem Il Bambino borykał się już w Interze, dlatego podchodzę do tego ruchu z dystansem - piłkarz średni, o nieznanej nam formie sportowej i zdrowotnej, do tego Milanista + to co napisała jego laska na twitterze = nie jestem optymistą.
Ogólna ocena okienka? Dla mnie to 6,5/10. Liczyłem na więcej w sprawie dobrego/dobrych obrońców, jak również na sprowadzenie napastnika będącego zastępcą Osvaldo. Informacja o tym, że Mancini zablokował przenosiny Cassano nie wpływa pozytywnie na mój odbiór naszego trenera, który i to obecnie jest dość negatywny, biorąc pod uwagę jego dotychczasową pracę.
-
Kebo
W pełni się zgadzam z zahorem, ale muszę przyznać, że mając w głowie ostatnie okienka to ocena tego to minimum 7/10. Dawno nie sprowadziliśmy takich znanych nazwisk jak Poldi i Shaq, bardzo liczę na tą dwójkę i myślę, że pokażą jeszcze w tym sezonie swoje najlepsze umiejętności. Potem już trochę zwolniliśmy. Brozovicia nie znam i nie oceniam, ale liczę, że wypali. Końcówka okienka fatalna. Santon na pewno nie gwarantuje jakości na boku obrony, mały eksperyment, do tego ten typ mi działa na nerwy (Milanista...). Mogło być dużo lepiej, zobaczymy latem jak się te zimowe wzmocnienia sprawdzą.
-
sampam
Mercato w przeciwienstwie do wyczynow boiskowych nie skonczylo sie dla Interu kompromitacja. Bylo solidne, ale bez blysku. Wlasciwie nonsensem jest oceniac nowych pilkarzy poki nie rozegraja kilkunastu meczow, poki nie skonczy sie ten sezon. W okolicach czerwca bedzie latwiej zweryfikowac wykonawcow wizji Manciniego.
-
Odet
generalnie okienko na plus. Mi brakuje ściągnięcia defensywnego pomocnika, kogoś do pomocy dla naszych 2 SO, zostaje nam tak naprawdę sam Medel, bo Zdravko lepiej gra gdy jest ustawiony wyżej.
Za to cieszę się, że nie przyszedł Rolando. I tak by nie wskoczył do obrony od razu, trzeba było go kupić latem, nie teraz. Zresztą Mancio chyba też tak uznał.
Roma: dobre 2 szykie transfery, tym bardziej że posypał im się Iturbe.
Milan: ostatnie 2 dni i obrona zbudowana na nowo, Bochetti, Paletta, Antonelli a wcześniej Destro (głupota) i Cerci. Wszystko tam teraz zależy od amatora na ławce. Materiał ma niezły.
Jestem ciekaw jak Salah zaprezentuje się w Florencji.
Kluby z Genui wyraźnie odpuściły: potraciły najlepszych piłkarzy Gabbiadini, Gastaldello (Sampdoria), Antonelli (Genoa)
Pozdr.
Za to cieszę się, że nie przyszedł Rolando. I tak by nie wskoczył do obrony od razu, trzeba było go kupić latem, nie teraz. Zresztą Mancio chyba też tak uznał.
Roma: dobre 2 szykie transfery, tym bardziej że posypał im się Iturbe.
Milan: ostatnie 2 dni i obrona zbudowana na nowo, Bochetti, Paletta, Antonelli a wcześniej Destro (głupota) i Cerci. Wszystko tam teraz zależy od amatora na ławce. Materiał ma niezły.
Jestem ciekaw jak Salah zaprezentuje się w Florencji.
Kluby z Genui wyraźnie odpuściły: potraciły najlepszych piłkarzy Gabbiadini, Gastaldello (Sampdoria), Antonelli (Genoa)
Pozdr.
-
miniu86
W sumie ze wszystkimi poprzednikami się zgadzam. Póki co nie będę oceniał bo wszystko zależy od tego co nowi gracze pokażą na boisku.
Jak na razie naszym większym problemem jest to, że mając 4/5 kadrę na Serie A zajmujemy 13. miejsce. To mały kamyczek do ogródka Mancio. Mimo wielkiej sympatii do Roberto.
Podobają mi się wzmocnienia Milanu w obronie. Mam przeczucie, że zrobili tam dobrą robotę.
Jak na razie naszym większym problemem jest to, że mając 4/5 kadrę na Serie A zajmujemy 13. miejsce. To mały kamyczek do ogródka Mancio. Mimo wielkiej sympatii do Roberto.
Podobają mi się wzmocnienia Milanu w obronie. Mam przeczucie, że zrobili tam dobrą robotę.
-
Klinsi64
ściągnęliśmy w tym oknie trzech piłkarzy,którzy powinni być mocnymi punktami w przyszłości (Shaqiri,Brozovic,Murillo) jeśli Santonowi dopisze zdrowie będzie czwartym do brydża,ważne że nie zapchaliśmy kadry szrotem który przewijał się w ostatnich dniach w mediach,teraz czas na szukanie wśród zawodników z kończącymi się kontraktami i przygotowanie strategi na lato...
-
Nen
No to Osvaldo półroczne wakacje na własne życzenie.
Za nami świetne okienko w wykonaniu Interu, tym bardziej, że nie mieliśmy gotówki. Ostatnia kaplica grana w lidze trochę to zakrzywiaale i tak należą się brawa naszemu dyrektorowi. Teraz najważniejsze to znaleźć formę odbić się od dna.
Za nami świetne okienko w wykonaniu Interu, tym bardziej, że nie mieliśmy gotówki. Ostatnia kaplica grana w lidze trochę to zakrzywiaale i tak należą się brawa naszemu dyrektorowi. Teraz najważniejsze to znaleźć formę odbić się od dna.
-
Baszczu
Do 15. lutego jest otwarte okienko transferowe w Argentynie, więc możliwe, że przeniesie się do Boca Juniors.Nen pisze:No to Osvaldo półroczne wakacje na własne życzenie.
-
Chuchu
- Kontakt:
Lukas Podolski - Jest u nas od niecałego miesiąca, póki co występuje w roli statysty.To tylko zwykłe wypożyczenie, więc jak się nie ogarnie, to się go odda do Arsenalu. Z komentarzy kibiców Kanonierów wynikało, że Wenger popełnia błąd nie stawiając na niego. Po miesiącu jednak stoję póki co po stronie Francuza, a nie kibiców.
Xherdan Shaqiri - Zdecydowanie bardzo dobry transfer, takich właśnie nam trzeba. Piłkarz młody, o wysokich umiejętnościach i z dużym potencjałem.
Marcelo Brozović - Niewiele wiem na jego temat, ale przez dziennikarzy za grę w Dinamie był bardzo chwalony, kilka dużych klubów też było nim zainteresowanych, więc liczę, że coś z niego będzie.
Davide Santon - Zanim nie spędzał po 3/4 sezonu w szpitalu to był naprawdę dobry. Teraz wraca do nas po 3,5 roku świeżo po kontuzji i w zasadzie nie wiadomo czego się spodziewać. No ale chcieliśmy bocznego obrońcę lepszego od naszych, no to mamy
To okienko raczej oblicza drużyny nie odmieni, ale być może stworzyło jakieś podstawy do budowy drużyny na przyszłość. W końcu ściągnęliśmy 3 zawodników w przedziale wiekowym 22-24 i każdy ma potencjał. Dodatkowo podobno załatwiliśmy sobie Jeisona Murillo od lata. Również latem odchodzi od nas do Sampdorii Federico Bonazzoli, ale na szczęście mamy prawo do odkupu go za 9 mln € przez 3 lata, więc jak będzie dawał znaki, że być może nasza Primavera po latach w końcu wyprodukowała poważnego piłkarza, to się go odkupi. Podsumowując, to jak na zimowe mercato to było całkiem ok.
Xherdan Shaqiri - Zdecydowanie bardzo dobry transfer, takich właśnie nam trzeba. Piłkarz młody, o wysokich umiejętnościach i z dużym potencjałem.
Marcelo Brozović - Niewiele wiem na jego temat, ale przez dziennikarzy za grę w Dinamie był bardzo chwalony, kilka dużych klubów też było nim zainteresowanych, więc liczę, że coś z niego będzie.
Davide Santon - Zanim nie spędzał po 3/4 sezonu w szpitalu to był naprawdę dobry. Teraz wraca do nas po 3,5 roku świeżo po kontuzji i w zasadzie nie wiadomo czego się spodziewać. No ale chcieliśmy bocznego obrońcę lepszego od naszych, no to mamy
To okienko raczej oblicza drużyny nie odmieni, ale być może stworzyło jakieś podstawy do budowy drużyny na przyszłość. W końcu ściągnęliśmy 3 zawodników w przedziale wiekowym 22-24 i każdy ma potencjał. Dodatkowo podobno załatwiliśmy sobie Jeisona Murillo od lata. Również latem odchodzi od nas do Sampdorii Federico Bonazzoli, ale na szczęście mamy prawo do odkupu go za 9 mln € przez 3 lata, więc jak będzie dawał znaki, że być może nasza Primavera po latach w końcu wyprodukowała poważnego piłkarza, to się go odkupi. Podsumowując, to jak na zimowe mercato to było całkiem ok.
-
Orzeu
- Kontakt:
no Poldi póki co zawodzi - po bardzo dobrej zmianie z Juve jakby spasował. 
-
miniu86
Widać stopniowe nasilanie się różnych transferowych plotek. Co mnie martwi to występujący w nich trend mówiący o poświęceniu Kovacica. Martwi bo znając życie będziemy tego żałować.
Oczywiście nie można wykluczyć, że za pieniądze ze sprzedaży zawodników wzmocnimy skład na tyle by zgodnie z zapowiedziami bić się w przyszłym sezonie o top 3. Prawda?
Oczywiście nie można wykluczyć, że za pieniądze ze sprzedaży zawodników wzmocnimy skład na tyle by zgodnie z zapowiedziami bić się w przyszłym sezonie o top 3. Prawda?
-
Nen
Prawda.miniu86 pisze:. Oczywiście nie można wykluczyć, że za pieniądze ze sprzedaży zawodników wzmocnimy skład na tyle by zgodnie z zapowiedziami bić się w przyszłym sezonie o top 3. Prawda?
-
Kebo
Zdecydowanie nie ma co szarżować z Kovaciciem, może być podobnie jak z Cou. Mimo kary od UEFA plan wzmocnień wygląda ciekawie, trzeba czekać na rozwój sytuacji
-
Czarson
A co było niewłaściwego w sprzedaży Coutinho?Kebo pisze:Zdecydowanie nie ma co szarżować z Kovaciciem, może być podobnie jak z Cou. Mimo kary od UEFA plan wzmocnień wygląda ciekawie, trzeba czekać na rozwój sytuacji
-
Kebo
XDD serio?Czarson pisze:A co było niewłaściwego w sprzedaży Coutinho?Kebo pisze:Zdecydowanie nie ma co szarżować z Kovaciciem, może być podobnie jak z Cou. Mimo kary od UEFA plan wzmocnień wygląda ciekawie, trzeba czekać na rozwój sytuacji
-
Odet
Czarson pisze: A co było niewłaściwego w sprzedaży Coutinho?
mam to samo zdanie.
Zarobiliśmy niezłe pieniądze (10mln euro), zyskał sam piłkarz, a tak skończyłby w Chievo lub Livorno.
Jakby odszedł za darmo to bym narzekał.
Pozdr.
-
Kebo
Takie myślenie to na pewno nas daleko zaprowadzi, to może oddajmy Kove za 10 baniek i za parę lat jeszcze jakiś obiecujących młodych piłkarzy?...