Serie A

Juventus, Milan, Roma, Fiorentina... kto najgroźniejszy? Kto najsilniejszy? Czyli dyskusje o potentatach Serie A.
ODPOWIEDZ
Klinsi64

Re: Serie A

Post autor: Klinsi64 »

miniu86 pisze:Czarson następnym razem pomyśl chwilę i nie odpisuj podpalony. Całkowicie rozminąłeś się z intencjami mojego wpisu co jednak Yascarr już wyżej zauważył.

Właśnie. Mamy Murillo. Ciekawe co takiego kupiliśmy...23 lata, 182 cm, 19 meczy w ostatnim sezonie.
przypominam że Cordoba,czyli jeden z najlepszych naszych obrońców ostatnich 20 lat przychodził jako nołnejm,Murillo uchodzi za spory talent wszędzie tylko nie na fci.pl...bo wiadomo u nas nikt nie może wypalić,po za Kovacicem oczywiście ;)
Nen

Post autor: Nen »

Piekarz pisze:Ale Amauri to do Juve przyszedł dwa lata przed Marottą, za sprawą genialnego Alessio Secco.
No przypomina się nieśmiertelne, brazylijskie trio Melo, Amauri i Diego za łącznie ok. 75 mln euro.
ekspert

Post autor: ekspert »

Diego to akurat spoko grajek był jak przychodził do Juve. Jak dla mnie to miał wtedy status geniusza, przy czym jego forma zniknęła całkowicie po przyjściu do Juventusu i od tamtego czasu też średnio się już odnajduje. Nie wiem co mu tam zrobili w tym Turynie :P
Piter

Post autor: Piter »

UWAGA: W przyszłym sezonie nic nie wygramy, oraz w chwili obecnej jesteśmy całkowicie skompromitowani na całym świecie.

Dziękuję za uwagę.
sampam

Post autor: sampam »

Piter9702 pisze:UWAGA: W przyszłym sezonie nic nie wygramy, oraz w chwili obecnej jesteśmy całkowicie skompromitowani na całym świecie.

Dziękuję za uwagę.
I tak jestesmy przed Parma!
miniu86

Post autor: miniu86 »

A więc w najbliższych derbach Mancini vs Michajlovic.
hQ
Kontakt:

Post autor: hQ »

Ja jestem pewien jednego w przyszłym sezonie - potkniemy się na pewno na kimś z dwójki Carpi/Frosinone.
Odet

Post autor: Odet »

Wróciła nasz ukochana liga.

I na początek pierwsza niespodzianka Hellas - Roma 1-1

A wieczorem Lazio - Bologna 2-1
Widzieliście co gra i ile kosztował Ricardo Kishna, nie trzeba wydawać majątku na Perisiców czy Shaqirich.

Pozdr.
Klinsi64

już widzę uradowane twarze kibiców po przyjściu Kishny do Interu...
Odet

już widzę uradowane twarze kibiców po przyjściu Perisica do Interu...
Klinsi64

Po fakcie można napisać wszystko,po za tym Lazio ma Candrevę,Andersona,Balde,gra fajną ofensywną piłkę i nie ma tam wielkiego ciśnienia na wielkie wyniki,więc taki Kishna może tam sobie w spokoju pogrywać i rozwijać się.
miniu86

Jest jakiś serwis trudniący się podsumowaniem video danej kolejki Serie A. Tzn pokazujący gole i najgroźniejsze sytuacje i najlepiej wszystkie mecze w jednym video?
Odet

klinsi pisze:Po fakcie można napisać wszystko,po za tym Lazio ma Candrevę,Andersona,Balde,gra fajną ofensywną piłkę i nie ma tam wielkiego ciśnienia na wielkie wyniki,więc taki Kishna może tam sobie w spokoju pogrywać i rozwijać się.

zobacz sobie ile kosztowali ww wymienieni przez Ciebie piłkarze i gdzie jest Lazio a gdzie My.

Tak wiem, Ciebie transfer poniżej 25mln nie rajcuje.

Pozdr.
Minister

Post autor: Minister »

miniu86
obserwuj serwis http://www.elevensports.pl/

Jebańce wszystkie ligi wykupują, SerieA mają więc najprawdopodobniej tam będą obszerne skróty.
Odet

miniu86 pisze:Jest jakiś serwis trudniący się podsumowaniem video danej kolejki Serie A. Tzn pokazujący gole i najgroźniejsze sytuacje i najlepiej wszystkie mecze w jednym video?

ja oglądam http://www.livesports.pl/

z tym, że każdy mecz jest osobno.
Klinsi64

Odet pisze:
klinsi pisze:Po fakcie można napisać wszystko,po za tym Lazio ma Candrevę,Andersona,Balde,gra fajną ofensywną piłkę i nie ma tam wielkiego ciśnienia na wielkie wyniki,więc taki Kishna może tam sobie w spokoju pogrywać i rozwijać się.

zobacz sobie ile kosztowali ww wymienieni przez Ciebie piłkarze i gdzie jest Lazio a gdzie My.

Tak wiem, Ciebie transfer poniżej 25mln nie rajcuje.

Pozdr.
Candrevę gdy go łączono z nami nazywano gówniakiem,to samo było z Parolo i wieloma innymi zawodnikami(Borini?),nie mamy podstawowych skrzydeł,a ściągnijmy grajków za 3mln,na bank udźwigną presję i podniosą poziom
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Skróty wszystkich meczów: http://www.footytube.com/leagues/italy/serie-a/

Sporo ładnych bramek padło.
Odet

Baselli już zaczął się spłacać.
Skorupski długo 1 bramkarzem nie będzie.
Mam nadzieję, że bramkarz Carpi zagra też z Interem.
Vazquez zdecydowanie do Interu !!!
Akcja Berardi -> Floro Flores coś wspaniałego, palce lizać. Sassuolo sporo namiesza w tym sezonie.
Występ Milanu cieszy :)

Pozdr.
miniu86

Co ciekawe żaden z głównych pretendentów do korony króla strzelców nie strzelił bramki w pierwszej kolejce.
Michellaga

Post autor: Michellaga »

miniu86 pisze:Co ciekawe żaden z głównych pretendentów do korony króla strzelców nie strzelił bramki w pierwszej kolejce.
Icardi, Dzeko, Mandzukic, Becca, Toni ktoś jeszcze jest pretendentem?
Odet

miniu86 pisze:Co ciekawe żaden z głównych pretendentów do korony króla strzelców nie strzelił bramki w pierwszej kolejce.

może dlatego że główny pretendent jeszcze nie grał (SuperMario) :)

a swoją drogą na kogo stawiamy na króla strzelców?

Pozdr.
miniu86

Higuaina też nie wypada pomijać.
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

Po dwóch kolejkach sezonu 2015/2016 tabela wygląda zaskakująco, jeżeli nie wręcz sensacyjnie. Na czele ChievoVerona, Torino, Palermo, Sassuolo oraz My. Juve, co mnie bardzo cieszy, w strefie spadkowej :-D Trzeba być jednak realistą i zdać sobie sprawę że jednak w końcu odpalą i to jednak z Romą będą rywalizować o mistrza. Wierzę z kolei, że stać nas na 3 miejsce, premiowane wiadomo czym :inter:
Odet

Sassuolo to niezły zespół, uważam że mogą walczyć nawet o LE.

Torino jest b.dobrze budowane i na pewno skończy w 1 połówce tabeli.

Chievo i tym bardziej Palermo niedługo znajdą się na "swoim" miejscu w tabeli.

Pozdr.
Stachoo

Post autor: Stachoo »

Odet pisze:Sassuolo to niezły zespół, uważam że mogą walczyć nawet o LE.

Torino jest b.dobrze budowane i na pewno skończy w 1 połówce tabeli.

Chievo i tym bardziej Palermo niedługo znajdą się na "swoim" miejscu w tabeli.

Pozdr.
Popieram. Ja już wypowiadałem się na stronie Sassuolo, że w tym roku mogą osiągnąć miejsce premiowane startem w eliminacjach LE. Słowa moje się potwierdzają po pierwszych 2 kolejkach. Zobaczymy jak będzie dalej. Ja bardzo lubię sassuolo, zawsze nimi gram w FM i mam mały sentyment, więc życzę im jak najlepiej tzn. nie lepiej od Interu :)
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Warto odnotować, że Chievo odniosło wczoraj swoje najbardziej imponujące zwycięstwo w historii. Wygrali już raz w Serie A co prawda aż 4-0, 10 lat temu, ale ze śmieszną Regginą. Polecam zobaczyć drugiego gola, to może być najlepsza asysta sezonu.
miniu86

No asysta palce lizać. Zastanawiam się jak Inter będzie wyglądał na tle tak solidnych drużyn jak Sassuolo, Torino, Chievo czy Sampdoria.
webo123

Post autor: webo123 »

Ja bardzo lubię sassuolo
ja też bardzo lubię Sassuolo :) mam do nich sentyment za te 7-0 dwukrotnie i wypożyczyli od nas Skelotto :P
Dzyl

Post autor: Dzyl »

Ciekawy sezon się zapowiada, szczególnie ciekawi mnie forma Juventusu, który póki co nie pokazuje się z najlepszej strony. W tym sezonie Fiorentina nieco słabsza, Milan niby się wzmocnił ale jakoś nie czuję tego aby byli groźni. Mam przeczucie, że w Derbach ich rozjedziemy bez problemu, nowi zawodnicy u nas będą chcieli się szczególnie pokazać w Derbach i myślę, że wygramy bez żadnych obaw.
pawelstolik

Post autor: pawelstolik »

Niewątpliwie dużo emocji i ciekawe widowiska się zapowiadają
ODPOWIEDZ