Mercato

To co każdy kibic lubi...
Piekarz

Re: Mercato

Post autor: Piekarz »

13:49
Piekarz pisze:35+bonusy to raczej musowa sprzedaż, zwłaszcza że środek pomocy to jedyna pozycja, na której jest jako taki ścisk. Obawiam się tylko, że ta kasa nie zostanie wydana ani mądrze, ani głupio, bo już została wydana - na Kondogbię.
23:50
Roberto Mancini pisze:Jest mi przykro z powodu Kovacicia, ale musimy przestrzegać zasad FFP.

He, długo na potwierdzenie nie czekałem. Pozostaje się łudzić, że Mancini ściemnia, ale zupełnie nieprzystający do Interu zakup Kondogbii doskonale się wyjaśnia sprzedażą Kovacicia.
Piter

Post autor: Piter »

Teraz sprzedać tego gówniaka mansiniego i okienko spoko
TestoForza

Post autor: TestoForza »

Cieszyliśmy się z początku mercato a jak zawsze okazuje się, że w Interze wszystko funkcjonuje bez ładu i składu. Wałkujemy cały okres przygotowawczy 4-3-1-2 a Mancini szuka pozycji dla Kovy, nagle Mateo odchodzi i już jest mowa o przyjściu dwóch skrzydłowych i przejściu na 4-2-3-1...
Obecnie w tym zespole nie funkcjonuje nic, Miranda i Murillo są niezgrani( mam nadzieje, że to tylko kwestia czasu), boki obrony nie istnieją.
Przecież jednym z priorytetów miało być wzmocnienie tych pozycji a na dzień dzisiejszy każdy nasz boczny defensor jest na sprzedaż. Wystawianie Jesusa na LO to "masochizm". Montoya już zakisł na ławce co niespodzianką oczywiście nie jest, aż chce się krzyknąć ILE MOŻNA!!?? Nagatomo,Jonathan, Dodo, Wallace xD, Montoya itd. TO JA CHŁOPAK SPRZED KOMPUTERA W POLSCE WIEM ŻE TO NIE MOŻE SIĘ UDAĆ A "ESKPERTY" KLUBU SERIE A CO ROKU RACZĄ NAS TAKIM GÓWNEM!!.
Pomoc "nie wychodzi na boisko" i nie potrafi wykreować żadnej okazji napastnikom przez co ciężko mówić o postawie snajperów, a szczególnie o takim "lisie pola karnego" jak Icardi, który bez podań kolegów jest bezużyteczny.
Nasza postawa w okresie przygotowawczym to żart. Ktoś pewnie powie - ale to tylko sparingi... No i właśnie w tych TYLKO sparingach mamy problem z wykreowaniem POJEDYNCZEJ sytuacji bramkowej... to jest kabaret.
Reasumując ten zespół jest totalnie niezgrany. Ci zawodnicy grają obok siebie ale nie ze sobą, a po sprzedaży Kovy szykuję się kolejna zmiana ustawienia i następny nowy pomysł na Inter...
miniu86

Post autor: miniu86 »

W sumie jedyną rzeczą podczas mercato, która zaskoczyła mnie tak jak sprzedaż Kovy.... było kupno Kondogbi za 35 baniek. Z perspektywy dzisiejszego dnia wszystko jest już jasne.
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Jedyny plus tej sprzedaży jest taki, że Gnoukouri będzie miał więcej okazji do gry. Miejmy nadzieję, że da nam sporo radości :)
Fanatyczny

Post autor: Fanatyczny »

Kovacic 3 sezony grał piach. 30 mln za tego grajka to piękna cena. Byle ta kasa została rozdysponowana mądrze. Mancini się tłumaczy fpp. A widać było że Shaqiri i Kova nie są jego ulubiencami. Prawdopodobnie zarząd pytał się trenera czy go sprzedajemy czy Chorwat będzie głównym z puzzli całej tej układanki. Mamy odpowiedź Włocha. Mati otwiera nam teraz ciekawsze opcje transferowe.
webo123

Post autor: webo123 »

Tak się skończy ze sprzedamy Kove a za ta kasę nic nowego nie kupimy i podobnie jak rok temu Mazzari wiedział co robi tak w tym wie o tym Mancini; a z takim składem jak widać nie potrafimy ze słabeuszem akcji wykreować; z Atalanta pewnie w dupsko dostaniemy i pewność Manciniego się skończy; swoją drogą zarząd ładnie w chuja przycial z kibicami kupując Kandogbie za pieniądze z dupy wzięte, dali nam nadzieje i wiarę ze ten klub naprawdę ma aspiracje powrotu na szczyt włoskiej i europejskiej piłki a tu taki zonk na koniec mercato; obym się mylił i byśmy zakon traktowali piłkarzy którzy zagwarantują kreowanie kilkunastu akcji na mecz; a Ty panie Twoi jesteś leszczem a nie biznesmenem; biznesmen ma kasę a Ty jej nie masz albo jesteś aż tak skąpy
BAGGIO1

Post autor: BAGGIO1 »

Nie rozumiem trochę tego wszechobecnego płaczu za Mateo. Kiedy ostatni raz udało nam się sprzedać piłkarza za taką kasę? Zgadzam się, że gość jest utalentowany, być może swoją prawdziwą wartość pokaże dopiero w Realu, ale cóż tak bywa. Prawda jest taka, że u nas nic wielkiego nie pokazał. Już bardziej żałowałem "sprzedaży" Sneijdera.

Martwi mnie jednak to, że jak wielu z Was zauważyło to wszystko dzieje się praktycznie na koniec okienka transferowego i na tydzień przed pierwszym ligowym meczem. Zobaczymy jak nasi to rozegrają, ale faktycznie są obawy czy to się może udać patrząc na nasze ostatnie doświadczenia.

Niech Kova rozwija się jak najlepiej w Madrycie!
webo123

ja to się czuję wyruchany przez nasz zarząd; większość naszych grajków pewnie też; nowy kontrakt, zapewnienia o pozostaniu w Mediolanie, piłkarze uwierzyli zapewne, że będziemy mieć naprawdę mocną pakę i jest szansa na czołowe lokaty i taki Icar przedłużył kontrakt

teraz Real czy Chelsea powini wyjebać z ofertą za Icardiego; Thohir kasą spłaci długi a Inter zostanie głęboko w....
miniu86

Z Icardim jest teraz prosta sprawa. Jeżeli Inter zawali końcówkę tego mercato i co za tym idzie kolejny raz zakończymy sezon poza LM, to Icardi latem 2016 odejdzie. To oczywiste.
Borowa
Kontakt:

Post autor: Borowa »

Może i za Kovacica 35 milionów to fajna kasa. Tylko jak to się ma do zakupu Kondogbii za dokładnie taką samą? Jak to się ma to wizji odbudowy Interu? Odpowiem sobie sam - nie ma żadnej wizji.

Jeśli chcesz zbudować na prawdę silny zespół to po kilku latach tego "budowania" w składzie powinni być piłkarze absolutnie nietykalni, a u nas takich nie ma, no może poza totalnym szrotem - Nagatomo i innymi podobnymi wynalazkami.

Zastanawiające jest to czemu Inter nie jest tak konsekwentny w wypychaniu w/w szrotu, jak był np. w przypadku Shaqiriego.

Dodam jeszcze, że od czytania plotek o tym kto ma zastąpić Kovacica można dostać raka: Melo, Borini, Nasri. Mancini robi sobie jaja, sprowadza swoich pupili na niezłą emeryturę. Nie chcę być złym prorokiem, ale z takimi "wzmocnieniami" Mancini szybciutko może skończyć pracę, ale wypaleni piłkarze niestety z nami zostaną.

Przy okazji sprzedaży Kovacica dowiadujemy się również, że Shaqiri został sprzedany tylko ze względu na kasę.
Fanatyczny

Post autor: Fanatyczny »

miniu86 pisze:Z Icardim jest teraz prosta sprawa. Jeżeli Inter zawali końcówkę tego mercato i co za tym idzie kolejny raz zakończymy sezon poza LM, to Icardi latem 2016 odejdzie. To oczywiste.
Dokładnie. Jego cierpliwość się skończy i będzie chciał w końcu zagrać w lm. Szykuję nam się thriller na koniec mercato. Który może mieć dwa zakończenia.
miniu86

Mancini był napalony na jakiegoś dużego murzyna w środku pola i go ma. Był też napalony na skrzydłowych, ale tych jak dotąd nie uświadczyliśmy.

Jeżeli w zamian dostaniemy tylko Perisica to będzie jasny sygnał, że albo Thohirowi nie zależy na szybkim powrocie do LM albo liczy na spory udział szczęścia w osiągnięciu tego celu.
yoda79

Post autor: yoda79 »

Chaos, panika, brak planu, ściemnianie, robienie z kibiców idiotów - taka końcówkę mercato zafundowali nam mancio i spółka. Co on chce oprzeć grę na naprędce ściąganych grajkach? Komedia.
webo123

Icar nawet zimą będzie łakomym kąskiem dla klubów grających w LM; nie zagra w żadnej drużynie e Europejskich rozgrywkach więc w każdej chwili będzie do kupienia
yoda79

Post autor: yoda79 »

I tak może być. Potem Indor powie ffp, a mancio będzie szalał na wtórnym rynkiu transferowym.
Kubus

Post autor: Kubus »

Ja nie wiem co wy sobie myśleliście wszyscy. Chyba się trochę zapomnieliście a początek tego okienka przeniósł was chwilowo w czasy przełomu XX i XXI wieku. Nie ma zakupów bez sprzedaży, to było jasne jak słońce.

To dobre rozwiązanie dla Kovacića, już było mi go żal patrząc jak kisi się w tych odmętach przeciętności. Ma potencjał ale nie wykorzystuje go tak jak powinien.

Dlaczego odszedł akurat on? Bo w pomocy ścisk, a Mateosz jest drogi. Za żadnego naszego obrońce 30 mln byśmy nie dostali a napastników mamy za mało żeby ich sprzedawać. Do tego powiedzmy sobie szczerze - chorwat nie spełniał oczekiwań, nie grał tak, jakby od niego oczekiwano. To ten sezon miał być tym przełomowym. Wybór był stosunkowo prosty.
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Kubuś:) pisze:Ja nie wiem co wy sobie myśleliście wszyscy. Chyba się trochę zapomnieliście a początek tego okienka przeniósł was chwilowo w czasy przełomu XX i XXI wieku. Nie ma zakupów bez sprzedaży, to było jasne jak słońce.

To dobre rozwiązanie dla Kovacića, już było mi go żal patrząc jak kisi się w tych odmętach przeciętności. Ma potencjał ale nie wykorzystuje go tak jak powinien.

Dlaczego odszedł akurat on? Bo w pomocy ścisk, a Mateosz jest drogi. Za żadnego naszego obrońce 30 mln byśmy nie dostali a napastników mamy za mało żeby ich sprzedawać. Do tego powiedzmy sobie szczerze - chorwat nie spełniał oczekiwań, nie grał tak, jakby od niego oczekiwano. To ten sezon miał być tym przełomowym. Wybór był stosunkowo prosty.

Tak i nie. Po pierwsze czemu zaraz przed startem sezonu i dwa - czy sprowadza kogokolwiek na jego miejsce. Mnie martwi to ze na dzien dzisiejszy mamy dwoch pomocnikow ofensywnie usposobionych - Hernanes i Guarin. Juz w zeszlym sezonie brakowalo kreatywnosci w pomocy i ataku. A teraz? Juz nawet nie dno, ale pieklo!
Michellaga

Post autor: Michellaga »

W momencie jak do nas przychodził Mancio i zmieniał Mazzarriego to wszyscy byli szczęsliwi jak to teraz nie bedzie dobrze i tak dalej. Ja wiedziałem że gówno będzie . Mancio nie pojęcia o budowanie zespołu to najgorszy trener na ten moment do Interu. Montella fajnie ogarnął przeciętna Viole. W ciągu 2 latach doprowadził ją do fajnego stabilnego poziomu. Mam nadzieje że jak Mancio zostanie zwolniony gdzieś na przełomie października/listopada to właśnie Montella znajdzie się w Interze i dostanie wolną ręke.
sampam

Post autor: sampam »

Nasza polityka przypomina pedzenie za coraz szybciej biegajacymi kroliczkami:) No ale nie dramatyzowalbym az tak, ze odszedl facet, ktory zbawca klubu nigdy nie byl.
Co do Montelli, no on w pierwszym sezonie dostal swietnego Valero i Cuadrado czy nawet solidnego Rodrigueza. Mial podstawy ku temu by ostatecznie zajac 4 miejsce. Czy to byl wynik ponad stan? Mozna dyskutowac.
Piter

Post autor: Piter »

Tu nie chodzi o FFP, tylko Mansiniemu kovacić i shaqiri nie przypadli do gustu i sprzedaliśmy ich, a on tłumaczy się tylko FFP aby nie wywołać zamętu w naszych szeregach. Zobaczycie, że sprowadzimy jeszcze 3 piłkarzy za pokaźną sumkę, a i tak nic nie wygramy bo mansini to kmiot. pozdrawiam
Michellaga

Post autor: Michellaga »

dostal swietnego Valero i Cuadrado czy nawet solidnego Rodrigueza ile kosztowali łącznie Ci 3 piłkarze? wiecej od Kondongnii? Nawet nie sprawdzam ale w ciemno myślę że nie. Ja kove w dupie mam co z tego że miał talen jak drużynie wiecej dawał Guarin. tyle samo co kova może na dac byle ligowy średniak typu cigarini czy bruno fernandes, Mancio nie umie prowadzić klubu który jest w dołku i ma problemy finansowe. Jeszcze to tłumaczenie że FPP, na bez jaj, ewidentnie było widac że nie lubi Kovy i Shaqa a teraz zwala wszystko na FPP.
Dzyl

Post autor: Dzyl »

Teraz nie widzę innej opcji jak sprowadzenie klasowego następcy Kovacicia. Za kasę z Kovacicia i Shaqiriego możemy sprowadzić pomocnika i napastnika i to nie jakichś ogórków tylko porządnych graczy, lecz jest jedno ALE. Kto z klasowych zawodników da się namówić na transfer do nas ?
Kondzik

Post autor: Kondzik »

Kasa z shaqa pewnie przelana na konto Bayernu z czego zostało 2 banki
Yascarr

Post autor: Yascarr »

Niektórzy chyba nie rozumieją że te pieniądze zostały wydane już na Kondogbie. Sprzedali jedynego obok Icardiego wartościowego zawodnika w całej kadrze i sprowadzili za to murzyna z Monaco.
Dzyl

Post autor: Dzyl »

I tak ma wyglądać budowanie drużyny ? Sprzedawanie kluczowych graczy i kupowanie za nich innych ? powinniśmy kupować dobrych zawodników, jednocześnie zatrzymując w drużynie tych najważniejszych, tak się buduje drużynę powoli pozbywając się szrotu i w to miejsce sprowadzając dobrych zawodników.
Seba

Post autor: Seba »

http://www.calciomercato.com/news/l-int ... oya-351124

Jeśli informacje są prawdziwe, to Manciniemu już faktycznie coś się we łbie poprzestawiało. Widać także jakie ma pojęcie o zawodnikach których ściąga. Dobrze, że Kondogbia kosztował kupę siana (więc Mancini go nie odstawi), bo zapewne w jego przypadku także coś by nie pasowało naszemu jaśnie panu...
Obrazek
Borowa
Kontakt:

Post autor: Borowa »

Mancini chyba nie rozumie, że czas sakwy bez dna się bezpowrotnie skończył i nie jest już w City, w którym na każdą pozycję miał 3 zmienników. Jak tak dalej pójdzie to skończymy z jeszcze większym syfem w składzie niż za Mazzarriego.
Minister

Post autor: Minister »

Seba.
mam nadzieję, że domyśliłeś się, że nie wszyscy znają, albo chociażby rozkminiają Włoski. Więc prosiłbym Cię jeżeli coś wklejasz o wytłumaczenie, lub chociażby nakreślenie o co biega?! ;)
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Mancini coraz bardziej mnie zaczyna irytować w tym mercato. Nie zdziwie się jeśli 31 sierpnia Inter ogłosi powrót wielkiej gwiazdy i numer 45 znowu będzie zajęty...
ODPOWIEDZ