Mercato
-
Re: Mercato
Bez przesady z tą klasą międzynarodową rodem z portowego miasta Genua. W dodatku nie przypominam sobie byśmy zabijali się o nich z tabunem innych chętnych.
Przewagą naprędce wymienionych przeze mnie graczy nad Melo jest choćby ich wiek i to, że oni mieli ten sezon czy pół dobrej gry w Serie A w przeciwieństwie do Melo, którego pogoniono z Turynu. Melo to bezczelne widzimisię Manciniego nic więcej.
Przewagą naprędce wymienionych przeze mnie graczy nad Melo jest choćby ich wiek i to, że oni mieli ten sezon czy pół dobrej gry w Serie A w przeciwieństwie do Melo, którego pogoniono z Turynu. Melo to bezczelne widzimisię Manciniego nic więcej.
-
Rzeczywiscie taki Soriano czy Eder mogliby byc w zasiegu Interu. Vasquez kosztowalby pewnie krocie (Zamparini twierdzil, ze nie pusci "Wlocha") podobnie jak Biglia.
Moge sie mylic ale Melo zaliczal wiele niezlych meczow w serie a, ale prawda jest taka, ze nie trafil w najlepszy czas Juve.
Moge sie mylic ale Melo zaliczal wiele niezlych meczow w serie a, ale prawda jest taka, ze nie trafil w najlepszy czas Juve.
-
Cały czas twierdzę, że zanim zaczniemy znaczyć coś w Europie, musimy zacząć grać dobrze w lidze. A do tego potrzebni są piłkarze, którzy dobrze w Serie A grają.
Stąd od początku Mercato domagałem się Vazqueza, Berardiego (tak wiem, bez szans) i Defrela.
Ciekaw jestem jak sobie poradzą nowe nabytki Torino (wolałem Zappacostę od Montoi).
Pozdr.
Stąd od początku Mercato domagałem się Vazqueza, Berardiego (tak wiem, bez szans) i Defrela.
Ciekaw jestem jak sobie poradzą nowe nabytki Torino (wolałem Zappacostę od Montoi).
Pozdr.
-
Wielu kibiców Juve wspomina, że Melo nie grał źle, ale łapał masę totalnie idiotycznych kartek. Razem z Medelem byśmy mieli parę zabijaków w drugiej lini, tyle, że nie mieliby komu oddać piłkę po odbiorze.
Co do gwiazdek Serie A to prawda jest po środku - faktycznie lepiej kupować graczy ogranych w lidze, jednak problem stanowią ich ceny - chyba każdy z graczy z opracowanej listy kosztowałby co najmniej 15-20 mln (oprócz słabego Munioz), więc szuka się w innych ligach. Trzeba by już wcześniej zaklepywać graczy jak Allan, Donsah itd, tyle, że nie pozwala nam na to obecny skład - trzeba graczy "na już".
Ausilio nie jest głupi, wierze w niego
Co do gwiazdek Serie A to prawda jest po środku - faktycznie lepiej kupować graczy ogranych w lidze, jednak problem stanowią ich ceny - chyba każdy z graczy z opracowanej listy kosztowałby co najmniej 15-20 mln (oprócz słabego Munioz), więc szuka się w innych ligach. Trzeba by już wcześniej zaklepywać graczy jak Allan, Donsah itd, tyle, że nie pozwala nam na to obecny skład - trzeba graczy "na już".
Ausilio nie jest głupi, wierze w niego

-
Coraz bliżej transfer Perisicia. Rozumiem, że Chorwat ma przyjść jako następca Shqiriego, więc czekam jeszcze na następce Kovacicia. Lewy obrońca byłby już wisienką na torcie. Póki co wydaje mi się że ważniejszą pozycją do wzmocnienia jest atak i jakiś ofensywny pomocnik niż kolejny obrońca. Boki obrony D'Ambrosio-Santon nie są takie złe, do tego na rezerwie pozostaje Montoya i...Dodo, bo Nagatomo raczej zostanie sprzedany. Jeszcze JJ może grać na boku także jest to jakaś alternatywa, a wydaje mi się że Mancini widzi go bardziej jako bocznego obrońcę, niż środkowego. Na środku mamy Murillo,Mirandę i Rano,Andreolliego jako zmienników. Szału nie ma, ale nie sądzę aby udało się sprzedać Ranocchie i sprowadzić kolejnego ŚO.
-
Następca Kovacicia już przyszedł a imię jego Dżefrej.Dzyl pisze:Coraz bliżej transfer Perisicia. Rozumiem, że Chorwat ma przyjść jako następca Shqiriego, więc czekam jeszcze na następce Kovacicia. Lewy obrońca byłby już wisienką na torcie. Póki co wydaje mi się że ważniejszą pozycją do wzmocnienia jest atak i jakiś ofensywny pomocnik niż kolejny obrońca. Boki obrony D'Ambrosio-Santon nie są takie złe, do tego na rezerwie pozostaje Montoya i...Dodo, bo Nagatomo raczej zostanie sprzedany. Jeszcze JJ może grać na boku także jest to jakaś alternatywa, a wydaje mi się że Mancini widzi go bardziej jako bocznego obrońcę, niż środkowego. Na środku mamy Murillo,Mirandę i Rano,Andreolliego jako zmienników. Szału nie ma, ale nie sądzę aby udało się sprzedać Ranocchie i sprowadzić kolejnego ŚO.
-
kpina, pion odpowiedzialny za transfer do wymiany....cuadrado w juventusie za czapke gruszek, a sallah za paczke kondomow w romie.....juventus w tym okienku pozamiatal wszystkich. Dlaczego w turynie maja wiecej oleju w glowie niz w mediolanie? Tracimy najbardziej perspektywicznego gracza jesli chodzi o ofensywe, ale chuj - mamy gwiazdę w postaci Kongdogbi - plus 10 do frajerstwa za cenę. Az sie plakac chce patrzac na to kogo mozna bylo do napadu wyjac w tym okienku za smieszne pieniadze (RvP, Pedro, Dzeko, Luiz Adriano, Soldado). Jestesmy po raz kolejny pierwszym kandydatem do stania sie najwiekszym posmiewiskiem sezonu 15/16 zanim ten jeszcze wystartuje.
-
Co według ciebie wybrałby Cuadrado Inter czy Juve? Czasem to nie kwota jaką trzeba wydać na piłkarza jest najistotniejsza.mio85 pisze:kpina, pion odpowiedzialny za transfer do wymiany....cuadrado w juventusie za czapke gruszek, a sallah za paczke kondomow w romie.....juventus w tym okienku pozamiatal wszystkich. Dlaczego w turynie maja wiecej oleju w glowie niz w mediolanie? Tracimy najbardziej perspektywicznego gracza jesli chodzi o ofensywe, ale chuj - mamy gwiazdę w postaci Kongdogbi - plus 10 do frajerstwa za cenę. Az sie plakac chce patrzac na to kogo mozna bylo do napadu wyjac w tym okienku za smieszne pieniadze (RvP, Pedro, Dzeko, Luiz Adriano, Soldado). Jestesmy po raz kolejny pierwszym kandydatem do stania sie najwiekszym posmiewiskiem sezonu 15/16 zanim ten jeszcze wystartuje.
-
Gdyby zarząd przedstawił mu sensowna strategię wzmacniania i rozwoju klubu na kilka najblizszych lat plus poparl to realnymi wzmocnieniami gotówkowymi to szanse byłyby większe. A wobcecnej sytuacji jestesmy smiesznym klubem, a nie marka - nawet ja bym sie trzy razy zastanowil nad zlozeniem podpisu na kontrakcie z Mediolanczykami
. Na pewno tez nie szastamy forsa jesli chodzi o wyplaty dla pilkarzy a w obecnej sytuacji powinnismy bo nie mamy zbyt wiele do zaoferowania pod wzgledem sportowym. Na takiej polityce jedzie city i psg, i ja mowiac szczerze po przyjsciu azjaty z nabitym portfelem czegos takiego w wersji 2.0 sie spodziewalem. Rozgrzeszanie zarzadu nie jest tu moim zdaniem na miejscu. Tym bardziej, ze nie wykonali oni nawet pol kroku do tego by ktoregos z wyminienionej przeze mnie piatki pilkarzy sprowadzic.

-
mio85
sfrustrowałeś się jakbyśmy byli krezusami ligowymi. Nie zwróciłeś uwagi na jedną ważną rzecz: MY NIE GRAMY W ŻADNYCH PUCHARACH (nie licząc pucharu Włoch). Poza Salahem, który może i rzeczywiście chciał do nas trafić, to reszta na jakąkolwiek propozycje z naszej strony odpowiedziałaby śmiechem. A podawanie przez Ciebie przykładu Pedro tylko świadczy o tym jak małe masz pojęcie o realiach transferowych.
sfrustrowałeś się jakbyśmy byli krezusami ligowymi. Nie zwróciłeś uwagi na jedną ważną rzecz: MY NIE GRAMY W ŻADNYCH PUCHARACH (nie licząc pucharu Włoch). Poza Salahem, który może i rzeczywiście chciał do nas trafić, to reszta na jakąkolwiek propozycje z naszej strony odpowiedziałaby śmiechem. A podawanie przez Ciebie przykładu Pedro tylko świadczy o tym jak małe masz pojęcie o realiach transferowych.
-
Pedro lol
Z tej Twojej listy to jedynie Luis Adriano byłby do wyciągnięcia, z tym, że on dopiero będzie udowadniał jakim jest piłkarzem.
Wiadomo, to że nie jesteśmy opcja dla graczy z topu boli, ale przy braku kasy trzeba kombinować z graczami z niższej półki, którzy są perspektywiczni (Kondogbia) lub pasują do schematu gry (mam nadzieję, że Jojo).
Przy okazji rzucam myśl - Inter i Juve grają takim samym systemem (teraz 3/4 ligi będzie tak grało), a porównajmy charakterystykę bocznych obrońców - skrajnie ofensywni Lichy i Sandro vs stroniący od ofensywy DD i Santon. 4-3-1-2 jest ustawieniem bardzo podobnym do 3-5-2, i boczni MUSZĄ napędzać grę, bo w fazie ofensywnej to oni grają skrzydłowych - u nas tego nie ma i pojawia się klops z zagęszczonym środkiem (tak jak Hallas wczoraj).
Ausilio masz tydzień, działaj!

Wiadomo, to że nie jesteśmy opcja dla graczy z topu boli, ale przy braku kasy trzeba kombinować z graczami z niższej półki, którzy są perspektywiczni (Kondogbia) lub pasują do schematu gry (mam nadzieję, że Jojo).
Przy okazji rzucam myśl - Inter i Juve grają takim samym systemem (teraz 3/4 ligi będzie tak grało), a porównajmy charakterystykę bocznych obrońców - skrajnie ofensywni Lichy i Sandro vs stroniący od ofensywy DD i Santon. 4-3-1-2 jest ustawieniem bardzo podobnym do 3-5-2, i boczni MUSZĄ napędzać grę, bo w fazie ofensywnej to oni grają skrzydłowych - u nas tego nie ma i pojawia się klops z zagęszczonym środkiem (tak jak Hallas wczoraj).
Ausilio masz tydzień, działaj!
-
Uzasadnij dlaczego tylko Adriano? Pedro jest tylko przykladem mnogosci opcji. Przy wysokim kontrakcie nawet nie mrugnalby okiem, trzeba bylo tylko dac wiecej niz Chelsea - inna kwestia jest to czy jest wart takich pieniedzy. Sorry ale dla mnie Inter zawsze nalezal do europejskiego topu i ani lata posuchy na przelomie wiekow, ani ostatnie 5 beznadziejnie zmarnotrawionych lat nie sa w stanie tego zmienic. Inter jest wielki od czasow Herrry i tak zostanie. Albo wkladamy kase i probujemy odbudowac wielki klub (myslalem ze zamiana Tohira na Morattiego ma byc takowym ruchem), albo robimy to co teraz- co nazywacie "kombinowaniem z graczam z nizszej polki, który sa perspektywiczni" - co oznacza kolejne lata marazmu i popadanie w przecietnosc. Inter w ostatnich dwoch dekadach charakteryzowaly wielkie nazwiska i brak scudetto nie przeszkodzil w sprowadzaniu graczy wybitnych - Ronaldo, Recoba, Vieri, Baggio, a brak sukcesow w europie w sprowadzeniu takich panow, jak Figo, Eto, Sneijder, Lucio. Wy naprawde nie wierzycie, ze pieniadz ma moc (casus Ronaldo)? Tylko ze te pieniadze najpierw trzeba chciec wykladac, a wydaje sie ze Tohir albo skapi, albo za wszelka cene stara sie udowodnic, ze ma najlepszy pomysl na zbudowanie zespolu i koniecznie musi to byc inna droga niz ta ktora obrali w city/psg. Mnie to boli i ciezko mi sie z tym pogodzic, tym bardziej,ze wydawalo sie iz powrot Manciniego i pierwszy zakup w letnim mercato, starania o Toure zwiastuje powrot dobrych czasow. Troche mi smutno, ze kibice Interu maja tak nisko opuszczona glowe i zatracili gdzies dume, ktora tryskala tu jeszcze trzy lata temu, nawet jak nie szlo. Mazzari dokonal tu spustoszenia:)
-
Nie chodzi tu o markę klubu, którą jak wiadomo Inter wciąż posiada. I ja mam wciąż (i zawsze!) mentalne nastawienie, że Inter jest klubem z topu, liczącym do w europejskiej piłce, jednak staram się być realistą i widzę, że obecnie nie mamy ani pieniędzy, ani CL, ani medialnej otoczki (ale Mancio działa ostro) zatem dla piłkarzy z topu nie jesteśmy ciekawym kierunkiem. Pamiętać należy, że piłkarze to raczej pracownicy niż pasjonaci i ich głównym motywem jest chęć posmakowania największej piłki (CL) lub zarobki. Piłkarze w naszym zasięgu w pierwszej kolejności zainteresują się ofertą klubów typu Roma (nie piszę, że to klub lepszy, wyłączna jego przewaga polega na grze w CL), a jeśli nie zależy im już na grze to chcąc zarobić lecą do klubów Angielskich (gdzie nawet beniaminki rzucają wielką kasę) lub klubów szejkowskich/Turcji. Patrząc obiektywnie to wskazani przez Ciebie gracze są całkowicie poza naszym zakresem finansowym – zgodnie z przyjętą polityką, maksymalne zarobki wynoszą ok 4 mln, co dla w/w graczy jest kwotą śmieszną, i nie mamy żadnego atutu do obniżenia ich żądań (chodzi o otoczkę i CL)
Poza tym, z danych graczy realnym wzmocnieniem byłby tylko Dżeko, gdyż reszta jest moim zdaniem (subiektywnie) albo wypalona (RvP, Soldado) albo przereklamowana (Pedro). Adriano natomiast dopiero będzie budował markę i mógłby stanowić realne wzmocnienie. Tu wracamy do głównego pytania o politykę transferową – kupować upadłe gwiazdy, czy dobrych (tylko dobrych) graczy z potencjałem?
W kwestii solidnych graczy z perspektywami oczywiście nie chodzi mi o talenciki (Kova), czy mega hiper gwiazdy typu Schelotto, ale o graczy, którzy jeszcze nie wbili się w TOP. Chodzi mi o zakupy graczy typu Vidal (w czasach Bayer'u), Pjanić, czy wspomniany przez Ciebie Adriano. Gracze ci kupowani są za średnie pieniądze (my za tyle kupujemy Belfodilów), a po wpasowaniu w ramy taktyczne wskakują na naprawdę wysoki poziom. Gruntem takich transferów jest jednak skonkretyzowanie taktyczne (obecnie to sami nie wiemy co chcemy) i rzetelna polityka transferowa, a to wymaga ciągłości – dlatego liczę, że Mancio zadomowi się na dłużej. Dla mnie taka polityka stanowi optymalną drogę powrotną, która sprawdziła się już w Juve i Romie. Budowanie składu na talentach (np. Kova) nie może się udać, gdyż młodzi dopiero muszą nauczyć się odpowiedzialności i rzetelności na boisku, a ciężar liderowania po prostu ich przerasta.
O ile zazwyczaj jestem zwolennikiem zakupu kogoś z TOPu, to w naszej obecnej sytuacji byłoby to niepotrzebne ulokowanie gigantycznej kasy w jednego gracza (tak wiem, głupio brzmi to po zakupie Kondogbi), gdy wzmocnienia potrzebują wszystkie formacje.
O portfelu Thohira debatowano milion razy i chyba wszystko oprócz jego prawdziwej wartości już powiedziano. Każdy kibic chce jak największego Interu, jednak funkcjonujemy z tym co mamy, trzeba wierzyć, że ludziska ogarną ten klub
Poza tym, z danych graczy realnym wzmocnieniem byłby tylko Dżeko, gdyż reszta jest moim zdaniem (subiektywnie) albo wypalona (RvP, Soldado) albo przereklamowana (Pedro). Adriano natomiast dopiero będzie budował markę i mógłby stanowić realne wzmocnienie. Tu wracamy do głównego pytania o politykę transferową – kupować upadłe gwiazdy, czy dobrych (tylko dobrych) graczy z potencjałem?
W kwestii solidnych graczy z perspektywami oczywiście nie chodzi mi o talenciki (Kova), czy mega hiper gwiazdy typu Schelotto, ale o graczy, którzy jeszcze nie wbili się w TOP. Chodzi mi o zakupy graczy typu Vidal (w czasach Bayer'u), Pjanić, czy wspomniany przez Ciebie Adriano. Gracze ci kupowani są za średnie pieniądze (my za tyle kupujemy Belfodilów), a po wpasowaniu w ramy taktyczne wskakują na naprawdę wysoki poziom. Gruntem takich transferów jest jednak skonkretyzowanie taktyczne (obecnie to sami nie wiemy co chcemy) i rzetelna polityka transferowa, a to wymaga ciągłości – dlatego liczę, że Mancio zadomowi się na dłużej. Dla mnie taka polityka stanowi optymalną drogę powrotną, która sprawdziła się już w Juve i Romie. Budowanie składu na talentach (np. Kova) nie może się udać, gdyż młodzi dopiero muszą nauczyć się odpowiedzialności i rzetelności na boisku, a ciężar liderowania po prostu ich przerasta.
O ile zazwyczaj jestem zwolennikiem zakupu kogoś z TOPu, to w naszej obecnej sytuacji byłoby to niepotrzebne ulokowanie gigantycznej kasy w jednego gracza (tak wiem, głupio brzmi to po zakupie Kondogbi), gdy wzmocnienia potrzebują wszystkie formacje.
O portfelu Thohira debatowano milion razy i chyba wszystko oprócz jego prawdziwej wartości już powiedziano. Każdy kibic chce jak największego Interu, jednak funkcjonujemy z tym co mamy, trzeba wierzyć, że ludziska ogarną ten klub

-
B.Peres,Ghoulam,Sala,Melo,Perisic,Lavezzi,Perotti,Borini...jeśli przyjdzie ktoś spoza tych nazwisk to będzie niespodzianka
-
Porównywanie Thohira do właścicieli PSG i City jest co najmniej nie na miejscu. Tamci obaj banowie mają miliardy na koncie, a Thohir kupił Inter na kredyt a jego majątek wyceniany na jakies 400 mln euro. Nie porównania finansowego. Erick od początku mówił że bedzie chciał iść droga podobną do Arsenalu niż do City. Denerwują mnie takie nieprzemyślane wypowiedzi jak twoja. Tylko daj daj daj a Erick nie ma kiesy bez dna.mio85 pisze:Uzasadnij dlaczego tylko Adriano? Pedro jest tylko przykladem mnogosci opcji. Przy wysokim kontrakcie nawet nie mrugnalby okiem, trzeba bylo tylko dac wiecej niz Chelsea - inna kwestia jest to czy jest wart takich pieniedzy. Sorry ale dla mnie Inter zawsze nalezal do europejskiego topu i ani lata posuchy na przelomie wiekow, ani ostatnie 5 beznadziejnie zmarnotrawionych lat nie sa w stanie tego zmienic. Inter jest wielki od czasow Herrry i tak zostanie. Albo wkladamy kase i probujemy odbudowac wielki klub (myslalem ze zamiana Tohira na Morattiego ma byc takowym ruchem), albo robimy to co teraz- co nazywacie "kombinowaniem z graczam z nizszej polki, który sa perspektywiczni" - co oznacza kolejne lata marazmu i popadanie w przecietnosc. Inter w ostatnich dwoch dekadach charakteryzowaly wielkie nazwiska i brak scudetto nie przeszkodzil w sprowadzaniu graczy wybitnych - Ronaldo, Recoba, Vieri, Baggio, a brak sukcesow w europie w sprowadzeniu takich panow, jak Figo, Eto, Sneijder, Lucio. Wy naprawde nie wierzycie, ze pieniadz ma moc (casus Ronaldo)? Tylko ze te pieniadze najpierw trzeba chciec wykladac, a wydaje sie ze Tohir albo skapi, albo za wszelka cene stara sie udowodnic, ze ma najlepszy pomysl na zbudowanie zespolu i koniecznie musi to byc inna droga niz ta ktora obrali w city/psg. Mnie to boli i ciezko mi sie z tym pogodzic, tym bardziej,ze wydawalo sie iz powrot Manciniego i pierwszy zakup w letnim mercato, starania o Toure zwiastuje powrot dobrych czasow. Troche mi smutno, ze kibice Interu maja tak nisko opuszczona glowe i zatracili gdzies dume, ktora tryskala tu jeszcze trzy lata temu, nawet jak nie szlo. Mazzari dokonal tu spustoszenia:)
-
- Kontakt:
Tylko ze Arsenał w przeciwieństwie do nas ma gigantyczne przychody od sponsorów i telewizji, wiec pomysł thohira byc isc ta droga jest śmieszny
-
Zdaje sobie sprawe z dysproporcji, ale nie mozna o nim powiedziec, ze jest biedakiem. Nie chodzi mi o transfery na poziomie 50-70 mln, ale przemyslane zakupy graczy o wartosci 25-30 mln euro na ktore go stac co pokazal dobitnie transfer Kongdogbi, czy starania o Yaye, ktory zapewne nie ma niskiej tygodnowki. Kazdy laik wie, ze na klubie pilkarskim jest cholernie ciezko zarobic, a juz na pewno nie w pierwszych latach inwestycji. Nie posadzam Azjaty o az tak wielka naiwnosc. Myslisz, ze bral na siebie ciezar utrzymania klubu - jednego z najbardziej topowych - liczac na to,ze jego bilans finansowych zyskow i strat bedzie korzystny? Jak sie pieknie traci kolejne miliony z konta pokazuje zreszta historia Morattiego, tylko ze ta historia skonczyla sie happy endem - w koncu dopial celu (2010).Michellaga pisze: Porównywanie Thohira do właścicieli PSG i City jest co najmniej nie na miejscu. Tamci obaj banowie mają miliardy na koncie, a Thohir kupił Inter na kredyt a jego majątek wyceniany na jakies 400 mln euro. Nie porównania finansowego. Erick od początku mówił że bedzie chciał iść droga podobną do Arsenalu niż do City. Denerwują mnie takie nieprzemyślane wypowiedzi jak twoja. Tylko daj daj daj a Erick nie ma kiesy bez dna.
Co do Arsenalu. Po pierwsze - oni juz tez kupuja za grube miliony, a po drugie maja jeden z najlepszych scoutingów w Europie. My jeden z najgorszych więc, jak piszesz "nie ma porównania". Moim zdaniem tylko pieniądze są w stanie przyciągnąc do nas dobrych zawodników i to jest najkrotsza droga do osiagniecia sukcesow, pomni doswiadczen z 2010 roku.
-
Dennis Praet wkrótce może zasilić szeregi VfL Wolfsburg. ZA 10 MLN. A u nas nadal wpatrzeni tylko w Perisicia którego cena to sztywne 20 mln.
-
Nie sobota, nie niedziela, nie poniedziałek. Tym razem wtorek ma być dniem, w którym dopięty zostanie transfer Perisica. Wg mnie nie będzie, ale media dalej swoje.
-
Zastanawiam się, czy rozmowy z Lavezzim i Lamelą są tylko zaognieniem akcji z Perisiciem, czy realnie rozważają dane transfery. Wolę daną parkę niż chorwackiego kota w worku ze złota...
Dziś w mediach:
Mancio dostanie 2 z czwórki Lavezzi, Lamela, Perisić i Borini.
Negocjujemy sprzedaż JJ do Romą – ale określono szanse na znikome
Balotelli w Milanie, Cuadrado w Juve,
Taider do Bologny, Schelotto do AEK, DD do Marsilli.
Nie wiadomo co z lewą obroną, czy zostaje JJ, czy ktoś zestawu Siqueira, Talles, Ghoulam, Criscito.
Był temat Bruno Peres, ale się zmył.
Dziś może być dzień mega powrotów w Calcio: Cuadrado w Juve, Balotelli w Milanie, Lavezzi i Lamela w Interze. Gwiazdeczki wracają z nieudanych podróży po Anglii, można powiedzieć, że to trochę słabo rzutuje na poziom Serie A, ale cieszę się z nowych perełek w lidze.
Powtórzę po raz setny, to będzie bardzo ciekawy sezon!
Dziś w mediach:
Mancio dostanie 2 z czwórki Lavezzi, Lamela, Perisić i Borini.
Negocjujemy sprzedaż JJ do Romą – ale określono szanse na znikome
Balotelli w Milanie, Cuadrado w Juve,
Taider do Bologny, Schelotto do AEK, DD do Marsilli.
Nie wiadomo co z lewą obroną, czy zostaje JJ, czy ktoś zestawu Siqueira, Talles, Ghoulam, Criscito.
Był temat Bruno Peres, ale się zmył.
Dziś może być dzień mega powrotów w Calcio: Cuadrado w Juve, Balotelli w Milanie, Lavezzi i Lamela w Interze. Gwiazdeczki wracają z nieudanych podróży po Anglii, można powiedzieć, że to trochę słabo rzutuje na poziom Serie A, ale cieszę się z nowych perełek w lidze.
Powtórzę po raz setny, to będzie bardzo ciekawy sezon!
-
Zdecydowanie popieram, Lavezzi to klasa sama w sobie choc mocno przykurzona. Zastanawia mnie jedno. Jesli odpukac zakontraktujemy tylko Perisica, to jaki system gry widzi Macini? Z jednym skrzydlowym grac sie przeciez nie da, a napastnik z Chorwata zaden. I do tego ta cena z kosmosu.Don Balon pisze:Zastanawiam się, czy rozmowy z Lavezzim i Lamelą są tylko zaognieniem akcji z Perisiciem, czy realnie rozważają dane transfery. Wolę daną parkę niż chorwackiego kota w worku ze złota...
-
Zdecydowane TAK dla Lameli i Lavezziego. Potrzeba nam ofensywnego pomocnika i ktoś taki jak Lamela by się przydał. W dodatku gdy pozyskamy ową dwójkę to będziemy mogli przejść na 4-3-3 i atak Jovetic-Icardi-Lavezzi/Lamela wyglądałby imponująco. Do tego w zanadrzu Palacio i Biabiany.
-
Sprowadzenia dwóch z trójki Lamela/Lavezzi/Perisic + ściągnięcie dobrego piłkarza na LO byłoby pięknym zakończeniem mercato!
Równocześnie marzy się odejście balastu w postaci: Dodo, Schelotto, Taidera, Nagatomo oraz uzyskanie jakiejś kasy za DD i Rano ...
Równocześnie marzy się odejście balastu w postaci: Dodo, Schelotto, Taidera, Nagatomo oraz uzyskanie jakiejś kasy za DD i Rano ...
-
- Kontakt:
Milan to dopiero ma ciekawą politykę transferową - właśnie ściągają Balotelliego. Transfer zupełnie nielogiczny, obarczony ogromnym ryzykiem niewypału, a do tego przychodzi do Milanu jako... dziewiąty napastnik...
Dla porównania, pomocników mają siedmiu, przy czym sporo mówi się jeszcze o odejściu Montolivo do Juve.
Wygląda na to, że Lamela staje się całkiem realną opcją, bo Wolfsburg zdaje się finalizować transfer De Bruyne do City i mało prawdopodobne, że na koniec okienka pozbędą się jeszcze kogoś z pierwszej jedenastki.
Dla porównania, pomocników mają siedmiu, przy czym sporo mówi się jeszcze o odejściu Montolivo do Juve.
Wygląda na to, że Lamela staje się całkiem realną opcją, bo Wolfsburg zdaje się finalizować transfer De Bruyne do City i mało prawdopodobne, że na koniec okienka pozbędą się jeszcze kogoś z pierwszej jedenastki.
-
- Kontakt:
Jojo nie może grać na skrzydle, zrozumcie.
-
- Kontakt:
Przyjście Lameli byłoby dla mnie dobrym odkupieniem win za Kovacić i Shaqirego nie mniej jednak niezbyt wierzę w ten transfer, jak już ktoś napisał, to bardziej zagrywka pod Wolfsburg, która mówi: "Patrzcie, patrzcie, postraszymy Was trochę Lamelą. Obniżcie wymagania to weźmiemy waszego Perisicia", co jest oczywiście głupotą, bo to raczej Perisić powinien być ewentualnym straszakiem na Tottenham i alternatywą, a nie odwrotnie. Mam jednak nadzieję, że mocno się mylę 
Milan biorąc Balotellego zrobił z siebie pośmiewisko. Nie wiem jaki jest cel zakontraktowania piłkarza, który zamiast ilorazu ma iloczyn inteligencji. Tym bardziej, że nie tak dawno temu Berlusconi mówił, ze rezygnują z tzw. "niegrzecznych chłopaków", bo w Milanie tacy niepotrzebni. Mamy sierpień i nadworny klaun europejskich boisk znów wraca do Włoch.

Milan biorąc Balotellego zrobił z siebie pośmiewisko. Nie wiem jaki jest cel zakontraktowania piłkarza, który zamiast ilorazu ma iloczyn inteligencji. Tym bardziej, że nie tak dawno temu Berlusconi mówił, ze rezygnują z tzw. "niegrzecznych chłopaków", bo w Milanie tacy niepotrzebni. Mamy sierpień i nadworny klaun europejskich boisk znów wraca do Włoch.
-
Dzieje się to co pisałem w zeszłym tygodniu. Pisałem wtedy, że Wolfsburg pogrywa sobie z nami na czas bo nie wiedzą czy odejdzie de Bruyne.
Dzisiaj pojawiły się pierwsze donosy, że w razie odejścia Belga, Niemcy nie będą skłonni oddawać kolejnego zawodnika z pierwszego składu.
Skupić się na Lameli czy Lavezzim i olać tych klaunów.
Dzisiaj pojawiły się pierwsze donosy, że w razie odejścia Belga, Niemcy nie będą skłonni oddawać kolejnego zawodnika z pierwszego składu.
Skupić się na Lameli czy Lavezzim i olać tych klaunów.
-
- Kontakt:
Poza tym Wolfsburg z takim sponsorem nie ma parcia na pieniądze. Tak jak wspomniał Miniu skupić się na Lameli i Lavezzim
-
A ja tam czuję, że Balotelli jeszcze wszystkich zaskoczy. To już ostatnia (tym razem na pewno) szansa i nie może jej spieprzyć.
-
Wygląda na to że Lamela zawita na Meazza. Dla mnie to o wiele lepsze rozwiązanie niż Perisić, a cena prawie taka sama. Lamela wymiatał w Romie więc i w Interze powinien. Perisić w serie a to kompletna zagadka, więc trzeba dopiąć transfer i będzie super. Powoli zaczyna się trend powrotu byłych gwiazd serie a z wysp. Jovetić, pewnie Lamela do nas, Cuadrado w Juventusie i Balo w Milanie