Mercato

To co każdy kibic lubi...
Klinsi64

Re: Mercato

Post autor: Klinsi64 »

Dzyl pisze:
Damiano pisze:Mam nadzieje , ze w tym okienku wypozyczymy Gnoukuriego bo chlop ma potencjal i nie moze kolejne ppol roku siedziec na'lawce
Moim zdaniem powinien zostać skoro sprzedaliśmy Guarina i nie sprowadzimy żadnego pomocnika. Mam nadzieję, że Gnou dostanie więcej szans.
dla nas każdy kolejny mecz to gra o życie,więc Gnou szansy nie dostanie...co do mercato to Eder teraz,Soriano i Banega(ponoć za 5 mln Sevilla puściłaby go teraz) na lato to bardzo dobre ruchy
miniu86

Post autor: miniu86 »

Ciekawa historia z tym Banegą. Podejrzewam, że po 2 miesiącach Mancio będzie go już nienawidził pełną parą. Będzie bijatyka w szatni i potem kary finansowe. W styczniu go oddamy za darmo :D
Don_Balon

Post autor: Don_Balon »

A tym czasem swoją karierę sportową postanowił zakończyć ... Nemanja Vidić!

Kurcze blaszka gość idealnie rozegrał swoje rozdanie finansowe - nie grał od roku, kasę brał, a na koniec wziął gigantyczną odprawę. Na emeryturkę w sam raz! A my biedni za to płacimy...

Poza tym, coraz głośniej mówi się o sprzedaży Santona :(
AlwaysRemember

Post autor: AlwaysRemember »

Nawet tego nie komentuję. Mamy Santona i Tellesa - dwóch zawodników, którzy nawet chodząc po boisku zjadają obecnych wybrańców - Danilo D'Ambrosio i Nagatomo. Nie potrafię zrozumieć, dlaczego trener gra takimi bezmózgami bez żadnego podania, zamiast postawić na Santona i Tellesa.
Damiano

Post autor: Damiano »

AlwaysRemember pisze:Nawet tego nie komentuję. Mamy Santona i Tellesa - dwóch zawodników, którzy nawet chodząc po boisku zjadają obecnych wybrańców - Danilo D'Ambrosio i Nagatomo. Nie potrafię zrozumieć, dlaczego trener gra takimi bezmózgami bez żadnego podania, zamiast postawić na Santona i Tellesa.
Dla mnie nasze boki obrony to porażka. Nagatomo bez komentarza, dd'ambrosio przecietniak ktory obniżyl loty,santon musi byc bez formy skoro przyspawal sie do lawki. najbardziej dziwia mnie zachwyty nad Tellesem zgoda ze przerasta dodo czy lamagatomo , ale dla mnie to totalny jezdziec bez glowy slaby w defensywie i z masa niecelnych podan. Mimo wszystko gdybym byl trenerem ustawil bym boki santon jesus
Ljarro

Post autor: Ljarro »

AlwaysRemember pisze:Nawet tego nie komentuję. Mamy Santona i Tellesa - dwóch zawodników, którzy nawet chodząc po boisku zjadają obecnych wybrańców - Danilo D'Ambrosio i Nagatomo. Nie potrafię zrozumieć, dlaczego trener gra takimi bezmózgami bez żadnego podania, zamiast postawić na Santona i Tellesa.
Jak dla mnie my dalej boków obrony nie mamy, Telles jest irytujący w ataku i niechlujny w obronie, nie wiem dlaczego wszyscy go uważają za zbawiciela lewej strony. Santon, jeśli chcemy być w TOP3 i potem grać w LM, nadaje się tylko na ławkę. Najlepiej na boku obrony prezentował się JJ, ale tylko jako obrońca, w ataku zero. D'Ambrosio to już chyba bardziej się na środkowego nadaje tak jak zagrał w PW :P
Kebo

Post autor: Kebo »

Boki to dno, jak dla mnie to Santon i Telles powinni być rezerwowymi, a jeśli chcemy się naprawdę liczyć trzeba ogarnąć te pozycje bo są mega ważne w dzisiejszym futbolu, ale to oczywiście nie nastąpi
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Montoya ponoć już w Betisie więc na bokach zostajemy z czwórką Telles, Nagatomo, Santon, D'Ambrosio. Dla mnie to też nie są boki na europejskim poziomie, ale jeśli miałbym wybierać to stawiałbym na lewej ne Tellesa a na prawej na Santona. Nie wiem dlaczego Mancini upiera się cały czas przy tym kitajcu... Jednak boki obrony są teraz mniejszym problemem niż środek, gdzie zostaliśmy z trójką zawodników. Przydało by się to uzupełnić jakimś stoperem. To powinien być cel na ostatnie godziny mercato. Kasy trochę mamy bo Eder tylko wypożyczony ale sprzedany Guarin no i z listy płac też spadły grube miliony w postaci Vidicia, Guaro i Ranocchii.
W obecnym kształcie kadry Mancini powinien przejść do ustawienia 4-2-3-1. Liczę że zobaczę wreszcie cofniętego Joveticia na fałszywej 10, na szpicy Icardi i po bokach Ljalić i Eder. Może nasza ofensywa coś ruszy do przodu.
mathias

Post autor: mathias »

Banega i Soriano prawdopodobnie przyjdą w lato - szkoda, myślałem że jakiś pomocnik za Guarina przyjdzie. Trochę słabo pomoc wygląda, dwóch defensywnych przecinaków - Melo, Medel i dwie niewiadome - Kondo i Brozo. Dziwnie nasza kadra wygląda, bo tak na prawdę nie mamy zawodników pod żadną formacje. Do 4-2-3-1 brakuje drugiego skrzydłowego, bo ani Ljajic ani Jojo nim nie jest, a nasza pomoc(Kondo-Medel-Brozo) w formacji z 3pomocników za dobrze nie wygląda jeśli chodzi o ofensywe. Icardi to 9, Perisić skrzydłowy, Jojo 9/10/cofnięty napastnik, Ljajić 10/skrzydło i Eder cofnięty napastnik. Zobaczymy jak to Mancini poukłada i czy mu to wyjdzie.
maciejos

Post autor: maciejos »

Banega drugi raz z rzędu nie został powołany do kadry meczowej. Zapraszamy już teraz. Mam nadzieję, że tak się stanie.
miniu86

Chciałem zaznaczyć, że to było kolejne mercato podczas którego Lavezzi był już "o krok" od Interu. :D Z niecierpliwością czekam na letnie okienko.
Nen

Post autor: Nen »

Najważniejsze, że pozbyliśmy się nieco szrotu, a nie ściągnęliśmy nowego.
Odet

Post autor: Odet »

Nen pisze:Najważniejsze, że pozbyliśmy się nieco szrotu, a nie ściągnęliśmy nowego.

dokładnie !!!
dlatego moim zdaniem to bardzo dobre Mercato.
Pozdr.
BAGGIO1

Post autor: BAGGIO1 »

Nen pisze:Najważniejsze, że pozbyliśmy się nieco szrotu, a nie ściągnęliśmy nowego.

A czasem szrot w postaci Dodo i Rano nie wróci do nas w czerwcu? Nie znam szczegółów transakcji, ale pisało się o wypożyczeniach nie wspominając nic o konieczności wykupu ...
Stachoo

Post autor: Stachoo »

BAGGIO! pisze:

A czasem szrot w postaci Dodo i Rano nie wróci do nas w czerwcu? Nie znam szczegółów transakcji, ale pisało się o wypożyczeniach nie wspominając nic o konieczności wykupu ...
wróci :(
miniu86

Chyba można pomału odświeżać ten temat.

LGDS zapowiada odejście Ljajica, Jovetica(który z kolei chce zostać), Juan Jesusa, Santona, Melo, Handanovica i Ranocchi(definitywnie). Ponadto ma w końcu wpłynąć kasa za Alvareza.
Szacunkowe wpływy to około 40 mln euro.

Zostawiając na chwilę Inter, mnie najbardziej przerażają nazwiska łączone z Juve. Ich dominacji chyba nigdy się nie skończy. Ta liga robi się coraz nudniejsza.
Nie widzę innej możliwości dla Interu i Milanu jak tylko wpompowanie poważnych pieniędzy we wzmocnienia.
Klinsi64

Przy naszej sytuacji finansowej jednym okienkiem ekipy na scudetto nie zbudujemy,najpierw skupmy się na odrobieniu dystansu do Napoli i Romy.Tylko mądre i przemyślane ruchy mogą do tego doprowadzić,juve zostawmy sobie na przyszłość :D
sobieraj

Post autor: sobieraj »

Jak się nie zgrają to nie bedzie żadnej przyszłości, tranfery co chwila a kasa idzie w błoto. Teraz czytałem na http://przedmeczem.info Canar Erkin został powołany do Interu, pytam po co!?
Fanatyczny

Post autor: Fanatyczny »

Większość krytykuje transfer Toure to dostaną Soriano jako alternatywę.

Z tego co mi wiadomo, to musimy poczekać jeszcze kilka dni, gdyż niby wszystkie formalności związane z przejęciem przez Suning skończą się pod koniec miesiąca. Wtedy zobaczymy jak będą wyglądać nasze ruchy transferowe, bo teraz to pismaki piszą aby pisać, coś muszą sprzedawać.
Klinsi64

sensacyjne wieści z Rosji :D Garay chce rozwiązać kontrakt z Zenitem i przejść za free do Interu !!
maniekfci

Post autor: maniekfci »

jak Garay sobie radził? Posadzi Murillo?
Fanatyczny

Post autor: Fanatyczny »

maniekfci pisze:jak Garay sobie radził? Posadzi Murillo?
Wątpię żeby go posadził, bo jego przyjście będzie się równać z odejściem Murillo prawdopodobnie.
Lopez

Post autor: Lopez »

No Garay raczej nie przyjdzie do klubu,w którym miałby grzać ławę.Jeśli Murillo ma odejść to naprawde za dobrą kase.Wyceniany jest na 18mln euro to za mniej niż 30 bym go nie oddawał.
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

Lopez87 pisze:No Garay raczej nie przyjdzie do klubu,w którym miałby grzać ławę.Jeśli Murillo ma odejść to naprawde za dobrą kase.Wyceniany jest na 18mln euro to za mniej niż 30 bym go nie oddawał.
Szczerze, to ja bym go za 40mln€ dopiero oddał - ostatnio Eric Bailly, 2 lata młodszy od naszego Murillo poszedł z Villareal do MU za 40 baniek, więc my za swojego też możemy tyle wołać, zwłaszcza, że Murillo jednak jest leszy....
Yascarr

Post autor: Yascarr »

Że niby Murillo lepszy od tego murzynka z Villarrealu? W czym przepraszam? Tamten gość doprowadził przynajmniej Villarreal do półfinału LE i eliminacji LM na przyszły sezon, więc mogło być o nim głośno. Nasz wielki talent Murillo po raz kolejny zaliczył z Interem rozczarowujący sezon, bo tak trzeba nazwać brak zakładanego przed sezonem podium. Jest takim samym albo i większym "noł nejmem" dla kibiców takich drużyn jak: United, City, Chelsea, Real, Barcelona czy Bayern. 2 lata różnicy też jednak robią swoje. Tak w skrócie można wyjaśnić dlaczego za tamtego ktoś dał 40, a za Murillo chcą podobno dać 20.
Klinsi64

nasz wielki talent drugi raz z rzędu jest w TOP11 Copa America,gra w dość popularnej wśród kibiców Kolumbii i w co by nie mówić ciągle słynnym Interze Mediolan,myślę że w przypadku Bailly zdecydowała miłość Mourinho do dorodnych murzynów i znana wszystkim rozrzutność angielska
Nen

Post autor: Nen »

Te 40 bań to kwota maksymalna uwzględniająca bonusy za szeroko rozumiane sukcesy. Na ten moment zapłacili nieco ponad 30. Podobnie było z Matrialem, gdzie świat obiegła informacja, że MU zapłaciło 70 bań za no name z Monaco.

Co do Murillo, nie sprzedawałbym i tyle. W ogóle nie wymagamy dużej aktywności na rynku, wystarczą 3 transfery (Candreva/Lamela, Biglia/Yaya, Ansaldi/Peres), podczyszczenie kadry i możemy grać.
Minister

Post autor: Minister »

Bardzo mądre słowa...po ki ch...robić znowu milion transferów jak potem nie ma miejsca i czasu żeby poukładać drużynę. Chyba, że Mancio znowu chce mieszać skladem jak Joachim jajami.

Inna sprawa, że ja od tego pieprzonego lenia Toure wolałbym zobaczyć Gnouka z pełnym zaufaniem od trenera grającego od początku obok Kondo. Zawsze robił dobre wrażenie, a my zamiast rozwijac naszych wysyłamy ich jak uchodźców po Włoszech w nadzieji, że odpala.
Lopez

Post autor: Lopez »

Nie znam tego Bailly,nie porównuje go do Murillo,ale chodzi mi o to,że sprzedawanie go za jakieś 20mln,gdy on jest wyceniany na 18 to kpina.Gdybyśmy my chcieli go kupić to nikt by nam tyle za niego nie powiedział.

Generalnie to ja się go pozbywać nie chce.Ale jeśli już to nie za taką kwote
miniu86

Wanda Nara próbuje wyłudzić kolejne miliony na waciki hehe.

Ciekawe jak to będzie? Czy tak jak z Ibrą, który już zdążył zaprezentować nowe koszulki na sezon po czym odszedł?
Strasznie ciekaw jestem tego nowego Inter w wersji Suning. Czy Mauro mieści się w ich planach? Przyznam, że z tydzien temu pomyślałem: O! Mamy nowego sponsora to Icardi już nie musi odchodzić! Może tak jak Vieri sieknie ponad 100 goli dla klubu. :D

Icardi, Vieri and Ibrahimovic are the only players to score more than 15 goals in 2 consecutive Serie A seasons for Inter since 1994/95.

Obrazek
ODPOWIEDZ