Transfery Serie A
-
Czarson
Re: Transfery Serie A
Mam nadzieję, że uda się sprzedać Ivana przed tym gdy otwarcie zacznie mówić, że chce odejść. MU trzymamy narazie na dystans ale jest nadzieja, iż dadzą nam tyle ile chcemy. Nie powinno być problemu z zastąpieniem go. Nie jestem w stanie wyrokować jakie możliwośći drzemią w Suning ale chyba jesteśmi z nimi względnie bezpieczni.
-
Yascarr
Niech już sprzedadzą tego Chorwata, jest tylu równie dobrych albo i lepszych skrzydłowych. Nie będę za nim płakał, nigdy mnie nie przekonywal. W reprezentacji śmiga aż miło, to trzeba przyznać, ale u nas jego gra średnio do mnie przemawia
-
Dzyl
Jeśli odejdzie Perisic to powinien przyjść koniecznie Di Maria + jeszcze jeden dobry skrzydłowy np Berrardi, wtedy zaś Candreva i Barbosa jako zmiennicy i ławka jest solidna. Zmiennikiem Icardiego może byc Eder, który na szpicy radzi sobie całkiem nieźle w porównaniu do jego gry na skrzydle.
-
Yascarr
Milan zrobił świetne transfery. Rodriguez, Calhanoglu i Silva. Szczególnie Ci dwaj z Bundesligi to będzie miazga. Również Kessie może okazać się super graczem, Conti też może u nich wystrzelić na dobre, bo wiadomo że dołączy. Musacchio to niestety szklany zawodnik, nie można na kimś takim opierać defensywy. Muszą ściągnąć jeszcze jednego środkowego obrońce, a na to się nie zapowiada. Chyba że Argentyńczykowi spasuje Serie A, obejdzie się bez kontuzji jakimś cudem, to mogą mieć silny duet Romagnoli-Musacchio. Transferu Boriniego nie skomentuje, bo to żenada. Beznadziejny typ, poziom Calaio niegdyś albo innego gówna. Według mnie przydałoby się też wzmocnienie skrzydeł, Suso mnie nie przekonuje, Bonaventura będzie solidnym pewniakiem, a utrata Deulofeou będzie odczuwalna. Wiadomo że pracują jeszcze nad środkowym pomocnikiem i napastnikiem, Biglia i Kalinić to byłyby bardzo dobre transfery, szczególnie Biglia jako ostoja środka i Kalinić do rotacji z Silvą.
W Milanie widać teraz mega zapał, nowi zawodnicy będą zapierdalać, bo nie są skażeni gównianym Milanem z ostatnich lat. Kibice już wiwatują, witają ich w Milanello. Widać mega wiarę w całkowicie nowy zespół. U nas co? Znowu te same przygnębione mordy Handanovića, Mirandy Perisića, Brozovica itd. Wszyscy po uszy w tym szambie który panuje u nas od lat. Na ten moment nie wróżę nam nic dobrego.
W Milanie widać teraz mega zapał, nowi zawodnicy będą zapierdalać, bo nie są skażeni gównianym Milanem z ostatnich lat. Kibice już wiwatują, witają ich w Milanello. Widać mega wiarę w całkowicie nowy zespół. U nas co? Znowu te same przygnębione mordy Handanovića, Mirandy Perisića, Brozovica itd. Wszyscy po uszy w tym szambie który panuje u nas od lat. Na ten moment nie wróżę nam nic dobrego.
-
sampam
Mussacchio ostatnia naprawde powazna kontuzje mial 2,5 roku temu. W poprzednim sezonie opuscil raptem 7 meczow ligowych. Nie wiem dlaczego Milan chce sie pozbyc Bacci, a sprowadzic Kalinicia. Powaznie Chorwat jest lepszy? Hmm
-
Yascarr
Ja tam cenie Kalinića, świetny technicznie, tyłem do bramki grać potrafi. Skutecznością to obaj nie grzeszą raczej, potrafią partolić setki.
-
miniu86
Sabatini powiedział, że Inter pracuje w ciszy i jest to rzeczywiście głucha cisza.
Powiem szczerze, że po tak spierdolonym sezonie liczyłem na trochę szybsze ogarnięcie mercato, a tymczasem dopiero zamykamy temat Skrinara(który jest niewiadomą) i od 67 dni sprowadzamy Valero. Żeby to się nie skończyło żarem z dupy w ostatnim tygodniu sierpnia.
Powiem szczerze, że po tak spierdolonym sezonie liczyłem na trochę szybsze ogarnięcie mercato, a tymczasem dopiero zamykamy temat Skrinara(który jest niewiadomą) i od 67 dni sprowadzamy Valero. Żeby to się nie skończyło żarem z dupy w ostatnim tygodniu sierpnia.
-
Odet
Ja jestem spokojny. Sabatini to nie obszczymurek.
Nie rozumiem podniety transferami Milanu (już IlCapitano to świetnie podsumował), nikt nie chciał tych piłkarzy więc Milan szybciutko ich zakontraktował. W sumię to się nawet cieszę, a zazdrościć mogę tylko ewentualnego przyjścia Contiego.
Pozdr.
Nie rozumiem podniety transferami Milanu (już IlCapitano to świetnie podsumował), nikt nie chciał tych piłkarzy więc Milan szybciutko ich zakontraktował. W sumię to się nawet cieszę, a zazdrościć mogę tylko ewentualnego przyjścia Contiego.
Pozdr.
-
Orzeu
- Kontakt:
w samo sednoJa jestem spokojny. Sabatini to nie obszczymurek
-
miniu86
Nie podważam jego kompetencji, ale mam nadzieję, że Spalletti dostanie wzmocnienia jak najszybciej.
-
mathias
Szczególnie obrona powinna być skompletowana od początku przygotowań, a tym czasem będzie tylko dostępny niewiadoma Skriniar. Dalbert pewnie nie wypali, bo Nicea chce ze niego kwotę z kosmosu, a o drugim ŚO ani widu, ani słychu.
-
Orzeu
- Kontakt:
Jak to nie, przecież ostatnio sporo się pisze o Davinsonie Sanchezie oraz o Bastonim z Atalanty.mathias pisze:Szczególnie obrona powinna być skompletowana od początku przygotowań, a tym czasem będzie tylko dostępny niewiadoma Skriniar. Dalbert pewnie nie wypali, bo Nicea chce ze niego kwotę z kosmosu, a o drugim ŚO ani widu, ani słychu.
-
Stachoo
I że niby on ma dać nam spokój na ŚO?Orzeu pisze:Jak to nie, przecież ostatnio sporo się pisze o (...) Bastonim z Atalanty.mathias pisze:Szczególnie obrona powinna być skompletowana od początku przygotowań, a tym czasem będzie tylko dostępny niewiadoma Skriniar. Dalbert pewnie nie wypali, bo Nicea chce ze niego kwotę z kosmosu, a o drugim ŚO ani widu, ani słychu.
-
Orzeu
- Kontakt:
celowo usunąłeś Davinsona Sancheza? CzemuStachoo pisze:I że niby on ma dać nam spokój na ŚO?Orzeu pisze:Jak to nie, przecież ostatnio sporo się pisze o (...) Bastonim z Atalanty.mathias pisze:Szczególnie obrona powinna być skompletowana od początku przygotowań, a tym czasem będzie tylko dostępny niewiadoma Skriniar. Dalbert pewnie nie wypali, bo Nicea chce ze niego kwotę z kosmosu, a o drugim ŚO ani widu, ani słychu.
poza tym... jest 6 dzień mercato. 6-ty z około 60.
-
Piekarz
Szósty dzień mercato i pierwszy dzień przygotowań. Żarty się skończyły, od teraz każdodniowe opóźnienie transferu to o jeden dzień mniej zgrany zespół w trakcie sezonu. A niczego tak nam nie brakuje jak zgrania (nawet jeszcze bez żadnych przetasowań, a co dopiero po nich), które drużyna powinna posiąść na spokojnie w lipcu i sierpniu, żeby w meczach o stawkę przejmować się już tylko przeciwnikami, a nie samą sobą. Byłem spokojny do końca czerwca, teraz zaczyna we mnie już narastać zażenowanie - zajęliśmy siódme miejsce, a do rozpoczęcia obozu szkoleniowego nie udało nam się ściągnąć ani jednego zawodnika poza rezerwowym bramkarzem. Co najmniej obrona powinna już być w komplecie, patrząc na jej katastrofalny stan z zeszłego sezonu - tę formację trzeba zbudować praktycznie od zera i nawet dwa miesiące to może być mało. Poza tym Sabatini to nie obszczymurek, ale pamiętajmy, że osobą bezpośrednio odpowiedzialną za transfery jest ciągle niejaki Piero Ausilio, do którego to określenie pasuje już jak ulał.
Chociaż i tak wolę już, żebyśmy kupili poważnych piłkarzy w sierpniu, niż naściągali takie barachło jak Milan jeszcze w czerwcu, he
Chociaż i tak wolę już, żebyśmy kupili poważnych piłkarzy w sierpniu, niż naściągali takie barachło jak Milan jeszcze w czerwcu, he
-
Stachoo
Celowo ponieważ uważam go za ewentualne wzmocnienie, ale Bastoni?Orzeu pisze:celowo usunąłeś Davinsona Sancheza? CzemuStachoo pisze:I że niby on ma dać nam spokój na ŚO?Orzeu pisze:Jak to nie, przecież ostatnio sporo się pisze o (...) Bastonim z Atalanty.mathias pisze:Szczególnie obrona powinna być skompletowana od początku przygotowań, a tym czasem będzie tylko dostępny niewiadoma Skriniar. Dalbert pewnie nie wypali, bo Nicea chce ze niego kwotę z kosmosu, a o drugim ŚO ani widu, ani słychu.? .
Przecież ten człowiek zagrał niecałe 3 mecze w serie a i 12 w primaverze w tym sezonie. Wzmocnieniem może być, ale naszej Primavery. Oj Orzełek Orzełek
-
Orzeu
- Kontakt:
Primavery, dobre sobie... Wymieniamy starych, bądź niepewnych piłkarzy na młodych i perspektywicznych, wielkie talenty - tak narzekasz zawsze Staacho na to że młodzi szans nie dostają, a jak Inter ściąga już faktycznie młodych i bardzo utalentowanych zawodników to wywalasz ich do primavery? Gdzie tu logika?Wzmocnieniem może być, ale naszej Primavery. Oj Orzełek Orzełek
https://footballtalentscout.net/2017/02 ... o-bastoni/
Poza tym to oczywiste, że Bastoni nie jest alternatywą Davinsona Sancheza. Jeśli Sanchez nie wypali to sięgniemy po jakiegoś innego stopera, mam nadzieję , że nie Fazio.9/10 Player has potential to become a key player in a top European club.
Swoją drogą, bardzo ciekawie działamy pod względem młodych - dwójka z Genoi (Pellegri i ten drugi), Bastoni, Jens Odgaard . Ściągamy młodych i bardzo perspektywicznych zawodników - fajnie by było jakby z któregoś coś wyrosło
-
Adriano_forever
Uważasz że Barbosa za 30 mln nie gra a jakieś 16 latki po 20 mln będą grać w seniorach? Jak ich kupimy zostaną zesłani klasycznie do Primavery i tam skończą. Nie pierwszy i nie ostatni raz niestety. Inter to nie taki klub gdzie się stawia na młodych.
Chcemy młodych zdolnych? Nasze Primavery wygrały wszystko to może spróbować kogoś z nich co mamy za darmo a nie ryzykować kolejne duże sumy.
Chcemy młodych zdolnych? Nasze Primavery wygrały wszystko to może spróbować kogoś z nich co mamy za darmo a nie ryzykować kolejne duże sumy.
-
Piekarz
Interesuję się piłkonożną już grube kilkanaście lat i bóg mi świadkiem, że na całej bożej ziemi nie ma dziś dla mnie nic bardziej oczywistego niż to, że młodzi piłkarze to całkowita pomyłka i nie warto sobie niemi głowy zawracać. Ile to już razy, ile razy słyszałem o jakimś młodym gnoju, że jest niesamowity, że wielki piłkarz już teraz, a za parę lat - to o jezusie chrystusowy co to za kozak będzie. Potem włączałem swój telewizor marki SONY i oglądałem tego tak zachwalanego gówniarza w akcji, a umysł mój był wolny od jadowitych słów klakierów fetyszyzujących zdegenerowane bachanalia amatorszczyzny pokroju jakichś mistrzostw U-21 i innego wszeteczeństwa, którego obecnie z nazwy nie wymienię, bo się brzydzę. Z rosnącym wstrętem, a malejącym zaskoczeniem za każdym razem obserwowałem to, co ukazywało się wtedy moim oczom - a był to najczęściej chuderlawy, zapalczywy pionek o marnej kondycji, nieoszlifowanych umiejętnościach, wybujałym ego i nieposiadający choćby podstawowego zrozumienia dla spraw taktyki, przeglądu pola oraz preimpresjonistycznego malarstwa Halsa, Turnera i Guardiego.
To prawda, że Felix Mendelssohn skomponował swój Oktet w wieku szesnastu lat i być może nic lepszego mu już do głowy nie przyszło, ale boże jedyny, padnę na klęczki przed osobą, która wskaże mi drugi tak ekstremalny przypadek w świecie muzyki poważnej. Wielki kompozytor to prawie zawsze kompozytor dojrzały. Nawet dziecko sprzedające jabłka w cukrze nad brzegiem Renu powie bez zawahania, że najlepsze symfonie Beethovena, Dworzaka, Schuberta, Mahlera - to te ich ostatnie; że Die Kunst der Fuge to najjaśniejsza perła w oeuvre Jana Sebastiana Bacha. Młodość - młodość rządzi jedynie wśród zapijaczonych rockowych obesrańców czy Murzynów zbierających się w grupy i bełkoczących do mikrofonu w rytm ogłupiającego dudnienia, chyba hiphop to się nazywa. A czy inaczej jest z wielkim malarstwem? W. Łysiak sugeruje zupełnie sensownie, że Tycjan jest dziś przez wielu uważany za najwybitniejszego malarza w dziejach nie dlatego, że jego geniusz świecił mocniej niż innych wielkich, lecz dlatego, że słynny wenecjanin dożył wieku przenajsędziwszego i po prostu miał czas, by rozwinąć się ponad miarę i przetrwać niczym bluszcz czterechsetletni, któren trwalszy okazał się nawet niż mury, co to je obrósł za młodu.
Także może zastanówmy się, czy chcemy grać piłkę poważną, która będzie próbowała przebić swoim kunsztem ontyczną strukturę bytu, czy piłkę rozrywkową, polegającą na radowaniu gawiedzi błazeńskimi popisami tzw. młodych talentów, na myśl o których ślina sama napływa do mojej jamy ustnej, by przygotować mnie już zawczasu do soczystego splunięcia.
Mój wymarzony skład NA DZISIAJ:
Julio Cesar; Maicon, Nesta, Samuel, Zanetti; Pirlo, Cambiasso, Vieira; Zidane; Totti, van Basten.
Zidane trenuje Real Madryt, więc może być ciężko go ściągnąć, to zamiast niego Figo będzie okej.
To prawda, że Felix Mendelssohn skomponował swój Oktet w wieku szesnastu lat i być może nic lepszego mu już do głowy nie przyszło, ale boże jedyny, padnę na klęczki przed osobą, która wskaże mi drugi tak ekstremalny przypadek w świecie muzyki poważnej. Wielki kompozytor to prawie zawsze kompozytor dojrzały. Nawet dziecko sprzedające jabłka w cukrze nad brzegiem Renu powie bez zawahania, że najlepsze symfonie Beethovena, Dworzaka, Schuberta, Mahlera - to te ich ostatnie; że Die Kunst der Fuge to najjaśniejsza perła w oeuvre Jana Sebastiana Bacha. Młodość - młodość rządzi jedynie wśród zapijaczonych rockowych obesrańców czy Murzynów zbierających się w grupy i bełkoczących do mikrofonu w rytm ogłupiającego dudnienia, chyba hiphop to się nazywa. A czy inaczej jest z wielkim malarstwem? W. Łysiak sugeruje zupełnie sensownie, że Tycjan jest dziś przez wielu uważany za najwybitniejszego malarza w dziejach nie dlatego, że jego geniusz świecił mocniej niż innych wielkich, lecz dlatego, że słynny wenecjanin dożył wieku przenajsędziwszego i po prostu miał czas, by rozwinąć się ponad miarę i przetrwać niczym bluszcz czterechsetletni, któren trwalszy okazał się nawet niż mury, co to je obrósł za młodu.
Także może zastanówmy się, czy chcemy grać piłkę poważną, która będzie próbowała przebić swoim kunsztem ontyczną strukturę bytu, czy piłkę rozrywkową, polegającą na radowaniu gawiedzi błazeńskimi popisami tzw. młodych talentów, na myśl o których ślina sama napływa do mojej jamy ustnej, by przygotować mnie już zawczasu do soczystego splunięcia.
Julio Cesar; Maicon, Nesta, Samuel, Zanetti; Pirlo, Cambiasso, Vieira; Zidane; Totti, van Basten.
Zidane trenuje Real Madryt, więc może być ciężko go ściągnąć, to zamiast niego Figo będzie okej.
-
Orzeu
- Kontakt:
Przecież już ich kupiliśmyAdriano_forever pisze:Uważasz że Barbosa za 30 mln nie gra a jakieś 16 latki po 20 mln będą grać w seniorach? Jak ich kupimy zostaną zesłani klasycznie do Primavery i tam skończą. Nie pierwszy i nie ostatni raz niestety. Inter to nie taki klub gdzie się stawia na młodych.
-
Adriano_forever
Taa? Masz jakiś oficjal w tej sprawie? Czy tak samo jest u nas Di Maria i Nainggolan?Orzeu pisze:Przecież już ich kupiliśmyAdriano_forever pisze:Uważasz że Barbosa za 30 mln nie gra a jakieś 16 latki po 20 mln będą grać w seniorach? Jak ich kupimy zostaną zesłani klasycznie do Primavery i tam skończą. Nie pierwszy i nie ostatni raz niestety. Inter to nie taki klub gdzie się stawia na młodych.no może oprócz tego Bastoniego, który ponoć jest blisko. I nie, nie uważam że dwaj 16-latkowie z Genoi, czy ten Odgaard będą grać. Po prostu - dobrze, że w takich młodych też się inwestuje. A skoro tak wiele się inwestuje w młodzież, to jestem pewien, że na porządne wzmocnienia na już też się znajdą fundusze.
Moim zdaniem bez sensu robimy, że wydajemy takie kwoty na juniorów co nawet mogą się okazać drugim Olsenem czy Knudsenem. Nie jesteśmy Realem, że wydajemy 40 mln na 16 latków bo może za 10 lat z nich coś będzie. Real na takie coś stać, my nie mamy kompletnej seniorskiej kadry a co dopiero mówić o juniorach.
-
Orzeu
- Kontakt:
Adriano_forever pisze:Taa? Masz jakiś oficjal w tej sprawie? Czy tak samo jest u nas Di Maria i Nainggolan?Orzeu pisze:Przecież już ich kupiliśmyAdriano_forever pisze:Uważasz że Barbosa za 30 mln nie gra a jakieś 16 latki po 20 mln będą grać w seniorach? Jak ich kupimy zostaną zesłani klasycznie do Primavery i tam skończą. Nie pierwszy i nie ostatni raz niestety. Inter to nie taki klub gdzie się stawia na młodych.no może oprócz tego Bastoniego, który ponoć jest blisko. I nie, nie uważam że dwaj 16-latkowie z Genoi, czy ten Odgaard będą grać. Po prostu - dobrze, że w takich młodych też się inwestuje. A skoro tak wiele się inwestuje w młodzież, to jestem pewien, że na porządne wzmocnienia na już też się znajdą fundusze.
Preziosi - prezes Genoi potwierdził niedawno, że ten się przeniesie do Interu, a Odgaard proszę od 40 sekundy
https://www.facebook.com/LineaInterOffi ... 916863671/
-
Odet
Wszystko fajne, ale to najlepszePiekarz pisze:czy Murzynów zbierających się w grupy i bełkoczących do mikrofonu w rytm ogłupiającego dudnienia, chyba hiphop to się nazywa.
Pozdr.
-
Klinsi64
Bastoni jak już to zostanie w Atalancie na rok lub dwa,po za tym czym on się różni od Gagliardiniego? Przyszedł Sabatini,zmienił się właściciel więc nie widzę przeszkód by Inter zerwał łatkę klubu marnującego młodych piłkarzy i zaczął w rozsądnych ilościach na nich stawiać.Gówno mnie obchodzi co było kiedyś,wszystko da się zmienić tylko trzeba chcieć.
-
Adriano_forever
Z Odgaardem był nawet news, że nasz, lecz z tą dwójką z Genoi dalej nic nie ma. Chodzi mi o Pellegriego i More. Preziosi może sobie gadać różne rzeczy a konkretów nadal brak i jeden jak i drugi dalej w Genoi. Pytam jeszcze raz: Gdzie masz oficjal, że tak pewnie piszesz, że są nasi?Orzeu pisze:Adriano_forever pisze:Taa? Masz jakiś oficjal w tej sprawie? Czy tak samo jest u nas Di Maria i Nainggolan?Orzeu pisze:Przecież już ich kupiliśmyAdriano_forever pisze:Uważasz że Barbosa za 30 mln nie gra a jakieś 16 latki po 20 mln będą grać w seniorach? Jak ich kupimy zostaną zesłani klasycznie do Primavery i tam skończą. Nie pierwszy i nie ostatni raz niestety. Inter to nie taki klub gdzie się stawia na młodych.no może oprócz tego Bastoniego, który ponoć jest blisko. I nie, nie uważam że dwaj 16-latkowie z Genoi, czy ten Odgaard będą grać. Po prostu - dobrze, że w takich młodych też się inwestuje. A skoro tak wiele się inwestuje w młodzież, to jestem pewien, że na porządne wzmocnienia na już też się znajdą fundusze.
![]()
Preziosi - prezes Genoi potwierdził niedawno, że ten się przeniesie do Interu, a Odgaard proszę od 40 sekundy
https://www.facebook.com/LineaInterOffi ... 916863671/
-
Orzeu
- Kontakt:
nie ma oficjalki bo to umowa na mocy której oni mają przejść do Interu za 2 lata. Wtedy będzie oficjalka
-
Adriano_forever
OK, niech będzie. Akceptuje. Zobaczymy za dwa lata co z nich będzie.Orzeu pisze:nie ma oficjalki bo to umowa na mocy której oni mają przejść do Interu za 2 lata. Wtedy będzie oficjalka
BTW. Conti oficjalnie w Milanie. Jakby nie patrzeć mamy dziś 6 lipca i w okres przygotowawczy Milan ruszy z kilkoma nowymi twarzami. Czy kogoś jeszcze mają zakontraktować? Inna sprawa dzisiaj w Turynie był widziany agent Zlatana. Czyżby to miało oznaczać transfer?
-
sampam
Z tego co wiem Raiola jest tez agentem utalentowanego Keane, wiec watpliwe by chodzilo o Ibre:)
-
Bart
Tudno porównywać poczynania transferowe Milanu do Interu. Oni zaczynają sezon pod koniec lipca, my pod koniec sierpnia. Oni zagrają prawdopodobnie około 50 meczów, my około 40. My się martwimy Ranocchią i Nagatomo, a u nich pół składu z zeszłego sezonu to tego typu gagatki. Zapata, Poli, Sosa, Pasalić, Bertolacci, czy nawet mający za sobą bardzo słaby lub przepełniony kontuzjami sezon De Sciglio, Bacca, Paletta, Montolivo - trudno na takich zawodnikach budować skład na Ligę Mistrzów. My mamy sytuację awaryjną na 3-4 pozycjach, oni mają tylko 3-4 zawodników z zeszłego sezonu, którzy moga liczyć na pierwszy skład w tych rozgrywkach.
A że skończyli sezon na wyższej pozycji to juz całkiem inna historia.
-
PepeBergomi
- Kontakt:
Skończyli na wyższej bo my usilnie tego miejsca nie chcieliśmy i robiliśmy wszystko by w LE nie zagraćBart pisze:.