Transfery Serie A

Juventus, Milan, Roma, Fiorentina... kto najgroźniejszy? Kto najsilniejszy? Czyli dyskusje o potentatach Serie A.
ODPOWIEDZ
Odet

Re: Transfery Serie A

Post autor: Odet »

Bart pisze:Tudno porównywać poczynania transferowe Milanu do Interu. Oni zaczynają sezon pod koniec lipca, my pod koniec sierpnia. Oni zagrają prawdopodobnie około 50 meczów, my około 40. My się martwimy Ranocchią i Nagatomo, a u nich pół składu z zeszłego sezonu to tego typu gagatki. Zapata, Poli, Sosa, Pasalić, Bertolacci, czy nawet mający za sobą bardzo słaby lub przepełniony kontuzjami sezon De Sciglio, Bacca, Paletta, Montolivo - trudno na takich zawodnikach budować skład na Ligę Mistrzów. My mamy sytuację awaryjną na 3-4 pozycjach, oni mają tylko 3-4 zawodników z zeszłego sezonu, którzy moga liczyć na pierwszy skład w tych rozgrywkach.
Mądrego dobrze posłuchać/poczytać.
Pozdr.
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

Poli już oficjalnie w Bolonii,tak jak Skryniar w Interze ;)
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Bart pisze:Tudno porównywać poczynania transferowe Milanu do Interu. Oni zaczynają sezon pod koniec lipca, my pod koniec sierpnia. Oni zagrają prawdopodobnie około 50 meczów, my około 40. My się martwimy Ranocchią i Nagatomo, a u nich pół składu z zeszłego sezonu to tego typu gagatki. Zapata, Poli, Sosa, Pasalić, Bertolacci, czy nawet mający za sobą bardzo słaby lub przepełniony kontuzjami sezon De Sciglio, Bacca, Paletta, Montolivo - trudno na takich zawodnikach budować skład na Ligę Mistrzów. My mamy sytuację awaryjną na 3-4 pozycjach, oni mają tylko 3-4 zawodników z zeszłego sezonu, którzy moga liczyć na pierwszy skład w tych rozgrywkach.

A że skończyli sezon na wyższej pozycji to juz całkiem inna historia.
Brawo za trzezwe podejscie.

To, ze skonczyli sezon na wyzszej pozycji to glownie wina odejscia Manciniego i zatrudnienia w jego miejsca tego gowniaka z Holandii.
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

To, że skończyli sezon na wyższej pozycji to zasługa Interu i świadomego przepierdalania meczów aby nie grać w LE. No chyba, że uważacie iż można przegrać przypadkowo 8 meczów z rzędu, a potem rozjechać Lazio na wyjeździe i Udinese u siebie strzelając 8 goli a tracąc 3 kiedy nie ma już szans na 6 miejsce, to powodzenia.
Skończcie się w końcu srać nad tym skupowaniem szrotu przez Milan, bo już 2 lata temu się tu spuszczaliście nad niejakim Luizem Adriano, Baccą czy innym Bertolaccim.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

A że skończyli sezon na wyższej pozycji to juz całkiem inna historia.
Amen
Stachoo

Post autor: Stachoo »

IlCapitano pisze:To, że skończyli sezon na wyższej pozycji to zasługa Interu i świadomego przepierdalania meczów aby nie grać w LE. No chyba, że uważacie iż można przegrać przypadkowo 8 meczów z rzędu, a potem rozjechać Lazio na wyjeździe i Udinese u siebie strzelając 8 goli a tracąc 3 kiedy nie ma już szans na 6 miejsce, to powodzenia.
Skończcie się w końcu srać nad tym skupowaniem szrotu przez Milan, bo już 2 lata temu się tu spuszczaliście nad niejakim Luizem Adriano, Baccą czy innym Bertolaccim.
AMEN!
sampam

Post autor: sampam »

Skoro Inter nie chcial LE to po co ona byla Milanowi? Wypadek przy pracy? :D
Warto wspomniec, ze Udinese przegralo z nami wysoko, ale 4-ke rowniez zalapalo od bolonskiej potegi. Lazio wczesniej dostalo trojke od Crotone. Przypadki, teorie spiskowe...;)

W razie niepowodzenia zawsze mozna powiedziec, ze Milan wczesniej ogarnal transfery i lepiej wypadl;)
Klinsi64

Już nie przesadzajcie w drugą stronę,że milan ściągnął szrot,bo na samą myśl o bokach Conti-RR 80% kibiców Interu miałoby kisiel w gaciach ;) Zrobili bardzo ciekawe transfery i na bank będą się liczyli w walce o TOP 4
Saff

Post autor: Saff »

Klinsi64 pisze:i na bank będą się liczyli w walce o TOP 4
Jestem w stanie założyć się, że nie.
Klinsi64

Saff pisze:
Jestem w stanie założyć się,że tak ;)
Stachoo

Klinsi64 pisze:
Saff pisze:
Podbijam stawkę na pierwszą 4.
Piekarz

Nie no będą się liczyli, może nawet do listopada jeszcze
Saff

Post autor: Saff »

Stachoo pisze:
Klinsi64 pisze:
Saff pisze:
Podbijam stawkę na pierwszą 4.
Spoko, sprawdzimy się na koniec sezonu :]
Stachoo

Saff pisze:
Stachoo pisze: Podbijam stawkę na pierwszą 4.
Spoko, sprawdzimy się na koniec sezonu :]
Sam jestem ciekaw jak to będzie wyglądać. Osobiście mam nadzieję, że "zakład" wygrasz ty :)
Hanys

Post autor: Hanys »

Możecie wpalacic mi na konto kasę która chcecie postawić na to że będą lub nie będą w pierwsze 4 a na koniec sezonu pogadamy ;)
Michellaga

Post autor: Michellaga »

Po godzinie 20 Borja był widziany w hotelu w Mediolanie. W czapce Violi.

Obrazek

Mancio chciał Melo.
Spall chce Borje.
Widać jakiś postęp w naszych działaniach.
Piekarz

Jak tak na to patrzeć to raczej mamy regres, bo Mancio chciał najpierw Yaya Toure w szczycie formy.

Niemniej muszę przyznać, że transfer BV podoba mi się i to bardzo. Trafiony w punkt - szkoda tylko że nie dwa lata temu, ale Hiszpanie to nie brazole, starzeją się dość dobrze. Jeden z najlepszych pomocników w lidze za grosze, i to takiego typu jakiego bardzo potrzebujemy - organizator, gość który na boisku myśli i to myśli trzeźwo, a nie kombinuje jak koń pod górkę. Tylko nie zmienia to faktu, że bez ściągnięcia co najmniej dwóch (a raczej trzech) bardzo dobrych obrońców nie mamy póki co nawet po co zaczynać sezonu.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Z Borją może być różnie, równie dobrze możemy mieć klasowego pomocnika, który ogarnie naszą nieco siermiężną i przewidywalną grę w środku pola, jednak nie będę zdziwiony jak za pół roku będziemy żałować tego transferu. Gość na pewno dobrze zna ligę, a czy się wkomponuje w zespół - zobaczymy...

Mnie trochę dziwi sprzedaż Medela - 7 mln euro to nie są jakieś kolosalne pieniądze, a Chilijczyk przydałby się w kadrze na przyszły sezon. Skriniar jest jeszcze bardzo młody, przymierzany do nas z Tuluzy Diop również, o imitacji piłkarza Ranocchi nawet nie ma co pisać, a nie przypominam sobie, żebyśmy w to mercato sprowadzili Sergio Ramosa czy innego Bonucciego...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Też jestem zdania że Valero to będzie transfer coś w stylu Pirlo do Juventusu. Co do jego aklimatyzacji w Interze się nie martwię z jednego powodu. Gość jest uznaną marką w lidze i w Fiorentinie grał ponad 30 spotkań w sezonie od dechy do dechy, a jak nam się grało we Florencji każdy pamięta. Myślę, że jest na tyle doświadczonym zawodnikiem, że z miejsca wskoczy do składu.
KoBa

Post autor: KoBa »

Tym bardziej, że już trenuje z drużyną.
sampam

Post autor: sampam »

Niejaki Douglas Costa przybyl do Turynu. I to nie w celach krajoznawczych.
Odet

Skoro transfery serie A, to jedziemy :)

Cassano w Hellas Verona, będzie reaktywacja ataku Sampy (który dał nam mistrzostwo, ogrywajac Romę :)). A do tego kontrakt z Hellas podpisał Cerci.

Będę im kibicować w tym sezonie.

Pozdr.
Minister

Post autor: Minister »

Jeżeli Juve kupiło czarnego z Bayernu, to nawet nie chce słyszeć o tym, że Bernardeschi trafi gdzieś indziej niż do nas. Podciągnąć MU za Ivana do 55 baniek i sypać fiołkom ełrasy. Nainggolan to oczywiście marzenie, które mam nadzieję, że stanie się faktem, bo chłop byłby uzdrowieniem dla naszego skisłego od kilku sezonów środka pola.
PepeBergomi
Kontakt:

Post autor: PepeBergomi »

Costa jest pewnie wypożyczony, wiec znając życie Bernardeschi też pojdzie do Juve i beda mieli mocne skrzydla na lata.
Odet

PepeBergomi pisze:Costa jest pewnie wypożyczony, wiec znając życie Bernardeschi też pojdzie do Juve i beda mieli mocne skrzydla na lata.

Oby nie, oby nasi się obudzili.
Potem się jeszcze okaże, że Berardi trafi do Romy, a nam zostaną wynalazki z Brazylii itp.
Pozdr.
PepeBergomi
Kontakt:

Post autor: PepeBergomi »

Odet pisze:
PepeBergomi pisze:Costa jest pewnie wypożyczony, wiec znając życie Bernardeschi też pojdzie do Juve i beda mieli mocne skrzydla na lata.

Potem się jeszcze okaże, że Berardi trafi do Romy, a nam zostaną wynalazki z Brazylii itp.
Pozdr.
Czyli klasyczny Inter :)
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Minister pisze:Jeżeli Juve kupiło czarnego z Bayernu, to nawet nie chce słyszeć o tym, że Bernardeschi trafi gdzieś indziej niż do nas. Podciągnąć MU za Ivana do 55 baniek i sypać fiołkom ełrasy.
Juventus Turyn jest bardzo bliski pozyskania Federico Bernardeschiego. W sprawie transferu „Stara Dama” musi jednak ostatecznie porozumieć się z Fiorentiną.

- Miałem dobry sezon. Rozwinąłem się, jak wielu moich kolegów z Fiorentiny - powiedział Bernardeschi w rozmowie z „La Gazzetta dello Sport”.

- Rozwinąłem się i też to zauważyłem. Teraz muszę to potwierdzić i jeśli to możliwe, jeszcze bardziej podnieść swój poziom - dodał.

- Gdzie? Podczas obozu przygotowawczego z Fiorentiną. Juve? Nie wiem, jestem spokojny i nie spieszę się - stwierdził.

- To jest praca mojego agenta i klubu. Nie będę się wtrącał, ale powtórzę, że zachowuję spokój i się nie spieszę. Kto jednak nie chciałby grać dla Juventusu? - przyznał.

"Sky Sport Italia" informuje, że Bernardeschi ustalił już warunki swojej gry w Juve. Ma podpisać pięcioletni kontrakt i zarabiać 4 miliony euro rocznie plus bonusy. Teraz muszą dogadać się jeszcze oba kluby w sprawie kwoty odstępnego.

Bernardeschi w sezonie 2016/17 wystąpił w barwach Fiorentiny w 42 meczach we wszystkich rozgrywkach. Strzelił w nich 14 goli i zanotował pięć asyst.
Niestety wygląda na to, że żydki zgarną Costę i Bernardeschiego...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

PepeBergomi pisze:
Odet pisze:

Pozdr.
Czyli klasyczny Inter :)

Przecież jest Gabigol :D a ten sezon będzie lepszy bo zrozumiał Calcio i solidnie pracował w przewie letniej :hahaha:
Michellaga

Post autor: Michellaga »

Sport Premium informuje, że Schick może mieć poważne problemy z sercem, które mogą spowodować, że nie dojdzie do transferu do Juve.

Najdroższe transfery Serie A 2017/18
1. Juventus: Douglas Costa €46m lp (tbc)
2. Milan: Andre Silva €38m
3. Juventus: Patrik Schick €30m
3. INTER: Milan Skriniar €30m
5. Milan: Franck Kessie €28m lp
6. Milan: Andrea Conti €25m
7. Milan: Hakan Calhanoglu €22m
8. Torino: Duvan Zapata €20m (tbc)
9. Roma: Rick Karsdorp €19m
10. Milan: Mateo Musacchio €18m
10. Milan: Ricardo Rodriguez €18m
12. Sampdoria: Gianluca Caprari €15m
Odet

Najgorzej że Juve D.Coste tylko teraz wypożycza (zapłaci za rok, czy dwa), czyli zostają im środki na Bernardeschiego (Viola będzie chciała kasę od razu), tym bardziej jak nie wypali kupno Schicka.

Ja ciągle liczę, że Federico zamiast twardej ławki w Turynie wybierze pierwszy plac w Mediolanie.

I ciągle wierzę w Radję (że pójdzie za swoim trenerem).

Pozdr.
ODPOWIEDZ