Mercato

To co każdy kibic lubi...
fcinter.pl

Re: Mercato

Post autor: fcinter.pl »

No na chwile obecna to bym powiedzial ze koncowka mercato bspierdolona, Mustafi musi przyjsc I najlepiej jeszcze jakis skrzydlowy bo troche bida w tym ataku
miniu86

Post autor: miniu86 »

Atak jak atak ale w obronie jest lipa straszna. Cancelo połamany podczas gdy nasi już szykowali DAmbrosio na stopera hehehe

Przyznam, że jestem zażenowany naszym mercato. Żeby do 30 sierpnia mieć takie pożary zarówno w obronie jak i na skrzydłach.
Odet

Post autor: Odet »

miniu86 pisze:Atak jak atak ale w obronie jest lipa straszna. Cancelo połamany podczas gdy nasi już szykowali DAmbrosio na stopera hehehe

Przyznam, że jestem zażenowany naszym mercato. Żeby do 30 sierpnia mieć takie pożary zarówno w obronie jak i na skrzydłach.
A ja jakoś specjalnie nie :) Wystarczy mi że dojdzie Mustafi.
Cieszę się za to, że nie zakontraktowaliśmy Schicka (ponoć już mieszkał w Mediolanie, tylko czekaliśmy aż Sampa znajdzie zastępcę :D ) i Balde Keity.

Pozdr.
KoBa

Post autor: KoBa »

Mangala jest już pewniakiem, ale czekamy na rozwój wydarzeń w Mustafim.
Spall chce zrobić Pinamontiego zmiennikiem Icardiego, Eder bedzie zmiennikiem Perisica.
Pozostaje kwestia zmiennika Candrevy - wypożyczenie Barbosy jeszcze nie zostało zamknięte,
Moźliwe, że to Gabriel zostanie jako dubler Antonio, choć wydaje się, że Luciano wolałby Karamoha.

Keita i Schick mieli być zmiennikami, więc gdy ceny powędrowały do 30 i 40 mln zasadniczym było odpuszczenie. Gramy tylko w lidze.

Inna kwestia: Brozo. Z jednej strony mamy infotmacje, że staramy sie go użyć na rynku, z drugiej pojawił się nees, że Spall ma na niego pomysł i będzie w stanie do niego dotrzeć.
DonDawido

Post autor: DonDawido »

Pamiętacie Killer0ów 2-óch i lądowanie w szczerym polu? Przypominają mi się tamte kwestie.
Kojarzy mi się to też trochę z takim stereotypowym podrywem w Tajlandii. Fajna laska, wszystko fajnie, a tu laska.
Sypie nam się to Mercato bardzo dynamicznie i mam szczerą nadzieję, że jeszcze uda nam się coś z tego uratować. Zagraliśmy to trochę jak jakiś mega bogaty klub, który w każdej chwili może sypnąć kasę i przez to może zwlekać do ostatniej chwili - bo zawsze znajdzie pieniądz na przeforsowanie transferu. A tu co? 2 miesiące bawimy się z zawodnikami, których nam później zgarniają po 2 dniach negocjacji, a w dodatku oddajemy zawodników z rotacji.
Mercato było silnym 7/10, a tu zaraz zrobi się 2/10.
Odet

KoBa pisze:
Keita i Schick mieli być zmiennikami, więc gdy ceny powędrowały do 30 i 40 mln zasadniczym było odpuszczenie. Gramy tylko w lidze.
Dokładnie !!! i dlatego jakoś specjalnie na te mercato nie narzekam. Mądre ruchy z naszej strony.

ps. Może jako pomoc (albo zamiennik) dla Ausilio i Sabata powinniśmy prosić o pomoc przy transferach Lotito :)
Balde Keita - rok do końca kontraktu, pokłócony, zdecydowany tylko na Juve poszedł za 30mln do Monaco.
Na zainteresowanie Juventusu Milinkovicem-Savicem, Lotito odpowiedział, że 70mln to za mało. Chłop jeszcze go sprzeda komuś za 100.
Mistrz.
PepeBergomi
Kontakt:

Post autor: PepeBergomi »

Też jestem zadowolony z okienka chociaż uważam że stoper (taki który może powalczyć o 1 skład z Mirandą), skrzydłowy (taki który może powalczyć o 1 skład z Candrevą lub w przypadku kontuzji Perisika wskoczyć) to konieczność. Do tego gdyby udało się zamienić Brozovicia na kogoś bardziej wartościowego i dorzucić perspektywicznego skrzydłowego było by mercato mistrz. Myślę ze nasi mimo to o czym sie pisze troche za bardzo byli pewnie sprowadzenia Schicka lub Keity, liczac na poprawne układy z Ferrero i Lotito a ci nas olali i sprzedali tam gdzie była wieksza kasa do wziecia. Na przyszłość zero sentymentów.
Licze z nożem na gardle wyrwiemy kogoś z PSG, mają trzech skrzydłowych z których każdy z miejsce podniósł by poziom pierwszego składu. Di Maria i Draxler pewnie po za zasięgiem z uwagi na pensje i zainteresowanie klubów które na nich stać ale Lucasem bym nie pogardził. Po jego transferze mysle ze % celnych wrzutek Candrevy by szybko wzrosła :-D . Ewentualnie pozostaje Berardi, kiedyś bardzo chciałem go u nas no i kwestia jego kibicowania Interowi tez jest ogromnym plusem, ostatnio jednak mniej mi sie ten gosc podoba piłkarsko. A może to już kwestia i perspektywa kolejnego sezonu w Sassuolo tak na niego działa.
Odet

PepeBergomi pisze:Też jestem zadowolony z okienka

To że nie narzekam na mercato, nie znaczy że jestem super zadowolony. Biorąc pod uwagę, że liczyłem od początku na 2 transfery (Nainggolan + Manolas) i ewentualnie skrzydłowego do rotacji (Bernardeschi/Berardi) to super zadowolony być nie mogę.
Naszym największym zyskiem z Mercato jest Luciano Spalletti.

Myślę, że lepiej już zostawić Gabi1gola, jako zmiennika? dla Candrevy, niż płacić duże pieniądze za gracza na ławkę.
No i czekam na Mustafiego.
Pozdr.
PepeBergomi
Kontakt:

Post autor: PepeBergomi »

Odet pisze:
PepeBergomi pisze:Też jestem zadowolony z okienka

To że nie narzekam na mercato, nie znaczy że jestem super zadowolony. Biorąc pod uwagę, że liczyłem od początku na 2 transfery (Nainggolan + Manolas) i ewentualnie skrzydłowego do rotacji (Bernardeschi/Berardi) to super zadowolony być nie mogę.
Naszym największym zyskiem z Mercato jest Luciano Spalletti.

Myślę, że lepiej już zostawić Gabi1gola, jako zmiennika? dla Candrevy, niż płacić duże pieniądze za gracza na ławkę.
No i czekam na Mustafiego.
Pozdr.
Uważam podobnie. Jednakże podoba mi się działanie wg. pewnych zasad i założeń. Transfery odbieram jako przemyślane a nie chaotyczne działanie jak u sąsiadów zza miedzy. Także odczuwam niedosyt no ale wszystkie mieć nie można. Pozostały dwa dni, może jakaś bomba jeszcze bedzie ;) . A reszte sezon zweryfikuje.
miniu86

Skrzydłowy i stoper to wg mnie minimum które trzeba załatwić. No chyba, że Barbosa jednak zostanie to od biedy może łatać dziury.

Jeśli nasi chcą handlować Brozovicem to tylko w zamian za innego pomocnika. Przypominam, że obecnie mamy 5 śr pomocników na 3 miejsca i w żadnym wypadku nie jest to nadmiar.

Co do Berrardiego to Napoli chce go sobie zaklepać na przyszłe mercato. Juve zaś zgarnęło Howedesa.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Coraz mniej podoba mi się nasze mercato. Rozumiem, że gramy tylko ligę ale obecna wyprzedaż zatoczyła zbyt szerokie kręgi. Moim zdaniem Barbosa musi zostać bo na obecną chwilę nie mamy zmiany na skrzydła. Na rynku też nie widać zawodnika, który mógłby okazać się wzmocnieniem. Aż nie chce myśleć co by się działo w przypadku kontuzji Perisicia...
Eder końcówką poprzedniego sezonu pokazał że jego miejsce jest na środku ataku.
Druga dziura zrobiła nam się na środku obrony. Mustafi po prostu musi przyjść bo zostaniemy z Ranocchią na ławce. Transfer stopera to priorytet na ostatnie godziny okienka.
pietri

Post autor: pietri »

muszę was zmartwić, ale najprawdopodobniej zostaniemy z Andrzejkiem na ławce, bo i mangala i mustafi są w tym momencie daleko.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Piekarz pisze:No panowie robi się ciekawie. Całkiem umiejętnie pozbyliśmy się Murillo, Joveticia i Gabidola, a teraz do końca mercato zostały dwie doby z haczkiem i mamy dwóch ŚO oraz dwóch skrzydłowych. Brak wzmocnień na te pozycje wydaje się absolutnie nie do pomyślenia. Taka zabawna sytuacja, że potrzeba naprawdę niewiele, by nasze mercato było na 9-9,5/10, ale jakbyśmy nie zrobili już żadnego ruchu, to będzie na 4-5/10. Wierzę w ten pierwszy scenariusz, aczkolwiek trochę drżę przed drugim.
Minęła przeszło doba. Stan kadry nie zmienił się ani trochę, poza tym że okazało się że wcale nie wypożyczyliśmy Gabidola. Popadam w coraz większy rozstrój nerwowy, ja już nawet nie chcę żadnych transferów, ja po prostu chcę przeczytać jakieś pocieszające plotki, proszę dajcie mi je, powiedzcie mi że Vidal, Nainggolan, Mustafi i Di Maria, mówcie mi tak słodko błagam was.
Czarson

Post autor: Czarson »

Piekarz pisze:
Piekarz pisze:No panowie robi się ciekawie. Całkiem umiejętnie pozbyliśmy się Murillo, Joveticia i Gabidola, a teraz do końca mercato zostały dwie doby z haczkiem i mamy dwóch ŚO oraz dwóch skrzydłowych. Brak wzmocnień na te pozycje wydaje się absolutnie nie do pomyślenia. Taka zabawna sytuacja, że potrzeba naprawdę niewiele, by nasze mercato było na 9-9,5/10, ale jakbyśmy nie zrobili już żadnego ruchu, to będzie na 4-5/10. Wierzę w ten pierwszy scenariusz, aczkolwiek trochę drżę przed drugim.
Minęła przeszło doba. Stan kadry nie zmienił się ani trochę, poza tym że okazało się że wcale nie wypożyczyliśmy Gabidola. Popadam w coraz większy rozstrój nerwowy, ja już nawet nie chcę żadnych transferów, ja po prostu chcę przeczytać jakieś pocieszające plotki, proszę dajcie mi je, powiedzcie mi że Vidal, Nainggolan, Mustafi i Di Maria, mówcie mi tak słodko błagam was.
Obrazek
Ljarro

Post autor: Ljarro »

Waginosceptycyzm przez Was przemawia. Przetrwaliśmy cały poprzedni sezon z 2 skrzydłowymi i 1 środkowym obrońcą to przetrwamy i ten xD
TomHardy

Post autor: TomHardy »

Panie kolejny przejściowy sezon nas pogrąży więc to nie jest takie zabawne...
pietri

Post autor: pietri »

Sabat poinformował o zakończeniu negocjacji w sprawie Mustafy, to było akurat pewne. Jak nie wyciągniemy Mangali murzyna to jesteśmy w piździe a czytałem już też o przekwalifikowaniu ambrożego na center backa, także miarkujcie co nas czeka.
marcinek91081

Post autor: marcinek91081 »

Kto łudził się a tym bardziej wierzył w transfery typu Naingolan, Vidal, Di Maria, Guadrado, Manolas, w sezonie bez pucharów... ten frajer :D . Żaden poważny grajek nawet o Nas nie pomyśli. Taka niestety prawda, sprowadzamy
i sprowadziliśmy piłkarzy średniej klasy. Tak jak to już zostało wielokrotnie napisanie.... naszym najlepszym transferem tego sezonu jest Spaletti :D Wierze że Lucek ogarnie i w top 4 się znajdziemy, a wtedy nasze mercato będzie inne.
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Nie żebym marudził, ale wygląda to katastrofalnie. Środek naszej obrony prezentuje się wybitnie:

1. Skrinar
2. Miranda
..... długo, długo nic.........
3. 195 centymetrowy penis z "13" na plecach udający Nestę.

To nie wystarczy nawet na samą ligę. Jak już chcemy przerabiać D'Ambrosio na ŚO to strzelmy sobie w łeb.

Po drugie... o ile oddanie Schicka rozumiem, bo wydawanie kolejnych, grubych milionów na grzejnik ławki jest chore, o tyle odpuszczenie Keity Balde jest dla mnie największą porażką tego mercato, rzeczą niewybaczalną, która w moich oczach zdyskredytowała duet Ausilio & Pan Fajka. Dobra będzie Karamoahohohohooo... kto to kurvva jest? A i zostanie Gabriel Barbosa, który pewnie powącha murawę przez jakieś 150 - 200 minut w tym sezonie. Zajebiście.

Dobrze, że mamy Luciano, człowieka, który daje nadzieje i marzenia.
Reasumując... pierwszą jedenastkę mamy w porządku i będzie dobrze, o ile środkowi obrońcy i skrzydłowi nie załapią kartek/kontuzji ( nie trzeba chyba tłumaczyć, że nie jest to praktycznie niemożliwe).
Piter

Post autor: Piter »

Nie po to sprzedaliśmy Murillo, by nikt nie przyszedł na ŚO i zapewne kogoś kupimy, ale czy Mustafi lub Mangala zgodzą się na niepewny pierwszy skład w Interze? Nie wiem, ale Mustafi chyba widzi jaka jest sytuacja w arsenalu i mam nadzieję, że sam wymusi transfer (co jest ostatnio modne niestety), a nasi to jakoś rozegrają inteligentnie, aby Uefa nie zrobiła nam PDW za FFP.
Odet

Ljarro pisze:Waginosceptycyzm przez Was przemawia. Przetrwaliśmy cały poprzedni sezon z 2 skrzydłowymi i 1 środkowym obrońcą to przetrwamy i ten xD
10/10
:)
Seba

Post autor: Seba »

Sabatini: "Próbowaliśmy ściągnąć Mustafiego, jednak nie udało się nam i spróbujemy zamiast tego odkurzyć kogoś innego. Karamoh? Ausilio próbuje go ściągnąć, jednak ma trochę trudności. Powtórzę: jeśli oni nie przybędą, nadal mamy wewnętrzne zasoby do użycia."

Komu po tej wypowiedzi przypomniały się czasy posiadania mistrzów, zachowywania spokoju itp?

"Ausilio próbuje go ściągnąć, jednak ma trochę trudności" :lol:

Sprzedać Jovetica, nie mając nikogo zaklepanego. Kryminał...
Obrazek
KoBa

Post autor: KoBa »

Myślę, że ogólna panika nad zdawałoby się wąską kadrą bardziej spowodowana jest tym, że w ubiegłym sezonie mieliśmy grubo za szeroką kadrę, na co narzekali i De Boer i Pioli, a o czym napomknął na dzień dobry Spall.
Z paniką, że nie mamy zmiennika dla Skriniara i Mirandy zaczekajmy do jutra. Jeżeli przyjdzie jutro stoper mamy podstawowy skład i zmiennika na każdą pozycję - skończymy z liczbą 22-23 graczy tak, jak życzył sobie tego Spalletti.

W styczniu też jest okienko, rozegraliśmy już dwa mecze tą kadrą i nie wyglądały one źle. 16-18 meczów ta kadra da radę.
Skepta
Kontakt:

Post autor: Skepta »

spokojnie panowie, Spaletti lubi ciasne i wąskie

kadry. Poza tym widze że Sabatini chyba za dużo przebywa na balkonie swej posiadlosci popijajac majestatycznie whisky i palac chesterfielda czerwonego. Za duzo kontempluje nad Calcio zamiast działać. Aha i co to znaczy zaczerpnąc z zasobow wewnetrznych? bo zostajemy ze Skryniarem, Miranda i Ranocchia. Ansaldi odchodzi do Genoi, Cancelo sie sam zcancelowal na miesiąc. Zaczerpniemy z zasobow wewnetrznych czyli z primavery?
Ljarro

Post autor: Ljarro »

Cholercia, a do wyciągnięcia był Krychowiak
fcinter.pl

Post autor: fcinter.pl »

Brak wzmocnienia srodka obrony moze zadecydowac o braku lm, Miranda szklanka nie jest, ale ma juz swoje lata I moze cos mu peknac (odpukac), skoro mamy problem z pozyskaniem karamoha I lekka reka pozbylismybsie joveticia to ten caly gabigol musi zostac.
miniu86

To trochę niepoważne, że oddajemy Andreolego, Murillo i Jovetica by potem w dwa ostatnie dni mercato w gorączce szukać ratunku wśród alternatyw alternatyw alternatyw - tak po prostu nie robi poważny klub.
Piter

Post autor: Piter »

Lepiej że odszedł Jojo póki był coś wart, bo kolejne pół roku/rok na ławie i moglibyśmy go wypożyczyć maks z jego obecną pensją, a zawsze jakiś grosz wpadł, mam nadzieję, że hajs z jojo i murillo pójdzie na stopera.
fmlyhm

Post autor: fmlyhm »

Grając w FM, sprzedałem Zinho Vanheusdena za 38 mln E do Tottenhamu w 2019 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Saff

Post autor: Saff »

miniu86 pisze:To trochę niepoważne, że oddajemy Andreolego, Murillo i Jovetica by potem w dwa ostatnie dni mercato w gorączce szukać ratunku wśród alternatyw alternatyw alternatyw - tak po prostu nie robi poważny klub.
Joveticia jakoś szczególnie mi nie żal - i tak byłby opcją rezerwową, przez co z roku na rok i tak traciłby na wartości. Jako vice-Icardiego i tak mamy Edera, który do tej pory dobrze spisywał się w tej roli + od biedy jest Pinamonti.

Bardziej martwi mnie ta obrona. Rozumiem wąską kadrę, ale zostawać ze Skriniarem, Mirandą i Rano, to historia rodem z horrorów klasy c. Lekką ręką pozbywamy się Andreolliego, Murillo - zawodników może nie podnoszących poziomu sportowego w klubie, ale stanowiących przyzwoitą alternatywę dla naszej obecnej podstawowej dwójki i nie mamy nikogo w zanadrzu? Byłem zadowolony, kiedy przychodził do nas Sabatini, ale powoli zaczynam się obawiać, czy nie okaże się, że jest to Branca 2.0.
ODPOWIEDZ