Pewnie ma to jakiś związek z tym, że jednak obrona, a szczególnie jej boki, od lat szwankują bardziej niż atak.
Serie A
-
Bart
Re: Serie A
Jakoś dziwnym trafem Jonathana bramki i asysty nie ratowały. 
Pewnie ma to jakiś związek z tym, że jednak obrona, a szczególnie jej boki, od lat szwankują bardziej niż atak.
-
Saff
No ale o czym Wy w ogóle rozmawiacie? Chwalić kogoś po tym, że zagrał "solidny" mecz z jakimś Spal? Przecież w takiej drużynie jak Inter z takim przeciwnikiem każdy powinien zagrać dobrze, albo bardzo dobrze, a nie solidnie.
-
Stachoo
Swoją drogą już wiadomo kiedy ten portugalski gagatek wróci do gry?kredens2222 pisze:Spalletti już pewnie skreśla dni w kalendarzu do czasu powrotu Joao.
-
Klinsi64
Przypierdzielacie się na siłę do Danilo,fakt nie jest to wirtuoz,ale chłopak jest solidny i na dzień dzisiejszy bardziej pewny od Dalberta.Dopóki nie dorobimy się kogoś lepszego od niego krytykowanie go notoryczne jest pozbawione sensu.
-
VVujek
Ludzie w temacie meczowym na czele z szufladą i majonezem pisali że był najsłabszym ogniwem ,a był jednym z lepszych i takie a fakty .Trzeba tępić takich bo stado baranów potem po nich powtarza. A co do Ambrosio to spokojnie może grać na poziomie takiego lichego. Jonathan ? Owszem miał asyst ale gdy grał na wahadle.
-
Kredence
VVujek
Nie będę się odnosił to tych żałosnych tekstów ala szuflada rodem z gimnazjum.
Pisanie że Dambosio może grać spokojnie na poziomie lichtsteinera jest najwzyczajniej w świecie samozaoraniem. Może grać na jego poziomie, to dlaczego nie robił tego przez 10 lat swojej kariery? Co ty bredzisz człowieku? porównujesz Dambosio do gościa który od X lat był podstawowym bocznym Juve do amatora co potyka się od własne nogi?
Nie będę się odnosił to tych żałosnych tekstów ala szuflada rodem z gimnazjum.
Pisanie że Dambosio może grać spokojnie na poziomie lichtsteinera jest najwzyczajniej w świecie samozaoraniem. Może grać na jego poziomie, to dlaczego nie robił tego przez 10 lat swojej kariery? Co ty bredzisz człowieku? porównujesz Dambosio do gościa który od X lat był podstawowym bocznym Juve do amatora co potyka się od własne nogi?
-
VVujek
Chłopie wyzywasz mnie od psychopaty ,a płaczesz o szufladę ?
Nie robił tego bo raz grał w słabszym klubie a dwa dopiero niedawno tak się rozwiną i nabrał pewności w defensywie i ofensywie.Mowisz że jedyny jego atut to gra w defensywie
więc tak poprzedni sezon 3g 3 a A teraz znajdź mi obrońcę z lepszymi statami w serie a. Jestem pewien na 99% że oprócz Alexa Sandro nikogo takiego nie znajdziesz.Zreszta co tu z tobą dyskutować jak nie masz żadnych argumentów i żyjesz jeszcze tym co gral przed 3 laty 
Nie robił tego bo raz grał w słabszym klubie a dwa dopiero niedawno tak się rozwiną i nabrał pewności w defensywie i ofensywie.Mowisz że jedyny jego atut to gra w defensywie
-
Orzeu
- Kontakt:
Jestem pewien, że znajdzie - nie rób z D'Ambrosio najlepszego obrońcy ligi bo już konkretnie odlatujesz. A Alex Sandro nie gra na lewej obronie, tylko na wahadleJestem pewien na 99% że oprócz Alexa Sandro nikogo takiego nie znajdziesz.Zreszta co tu z tobą dyskutować jak nie masz żadnych argumentów i żyjesz jeszcze tym co gral przed 3 laty
-
VVujek
Szukaj
Juve w poprzednim sezonie zmienili taktykę na 4231 i Sandro grał na obronie ,cóż za brak wiedzy...
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2017, 10:17 przez VVujek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Orzeu
- Kontakt:
no chociażby Andrea Conti, który strzelił 8 bramek i zaliczył 4 asysty. Pierwsze co mi do głowy przyszło 
-
Orzeu
- Kontakt:
No wiedzą na temat Juventusu to Cię akurat nie pobiję. Oprócz Contiego jeszcze np. Rispoli , Alves, Isla, Ghoulam, czy Zappacosta mogli mieć lepsze statystyki.
Nie, D'Ambrosio nie jest najlepszym obrońcą w Serie A, to solidny średniak. Możecie się zachwycać jego występem ze Spal, dla mnie bohaterami to byli Perisić, Icardi, Skriniar, w dalszym stopniu Gagliardini i Borja Valero, dopiero gdzieś później Danilo.
Nie, D'Ambrosio nie jest najlepszym obrońcą w Serie A, to solidny średniak. Możecie się zachwycać jego występem ze Spal, dla mnie bohaterami to byli Perisić, Icardi, Skriniar, w dalszym stopniu Gagliardini i Borja Valero, dopiero gdzieś później Danilo.
-
Piekarz
Ktoś tu konkretnie odlatuje. Dambrozjo daleko do amatora, ale do Lichtsteinera chyba jeszcze dalej. Nie-Maicon zagrał może ze 3, może z 5 takich meczów w karierze jakich Szwajcar zagrał grube kilkadziesiąt. Gość jest po prostu solidnym ligowcem, średniakiem premium, idealnym na grę w pierwszym składzie Torino albo na ławkę w Interze. Średnia nota z LGdS też jest nieubłagana - 5,9, mniej więcej środek rankingu wszystkich zawodników, po prostu średniak (a grał jakby nie patrzeć w jednej z siedmiu najlepszych drużyn). W poprzednich jego latach w Interze wyglądało to tylko gorzej. Chcę, żeby u nas został jako zmiennik i bardzo nie chcę, żeby grał w pierwszym składzie, to nie jest piłkarz na klub z wielkimi ambicjami i Dambrozjo nawet sam to przyznał niechcący po meczu z Chievo rok temu.
-
VVujek
Orzeu tylko Ghoulam z tych co wymieniłeś ma o jedną cegiełkę wiecej. Reszta to albo inna pozycja lub Alves który ma dodatkowe staty z LM gdzie zresztą grał na prawej pomocy.Absutnie nie porównuje go do lichego twierdzę tylko że zachowując progres rozwoju może już w tym sezonie wskoczyć na jego poziom. W poprzednim sezonie wszyscy go hejtowany ja z niedowierzaniem patrzyłem na to jako jedyny pisałem że niebawem dostanie powołanie do repki i tak też się stalo. Niektórzy próbują robić z niego gówniana i nawet po dobrym meczu piszą że był najsłabszy.
Perisic owszem piękna bramka ,ale nie wiem czy wiesz ale zanotował najwięcej strat
Skriniar świetna poprzeczką ale chłop nie miał zbyt dużo roboty
Ogromny wpływ na ocenę zawodnika mają osobiste sympatię i poprzednie sezony niestety .
Perisic owszem piękna bramka ,ale nie wiem czy wiesz ale zanotował najwięcej strat
Skriniar świetna poprzeczką ale chłop nie miał zbyt dużo roboty
Ogromny wpływ na ocenę zawodnika mają osobiste sympatię i poprzednie sezony niestety .
-
IlCapitano
VVujek, tak krótko: czyli Twoim zdaniem D'Ambrosio to najlepszy prawy obrońca Serie A?
-
VVujek
Oczywiście że nie ,ale zdecydowanie należy do czołówki.Moim głównym celem jest zapobieganie wypisywania bzdur takich jak majonez,szuflada,orzeu którzy z braku sympatii do tego zawodnika zaniżają jego wystep. Pisząc bzdury wyssane z palca.
-
Michellaga
Tak naprawdę w lidze łatwiej o dobrego lewego obrońce niż prawego.
No bo kto lepszy od Dambrosio?
Hysaj na pewno.
Conti i Abate ten sam poziom.
Obecny Lichy i de Schiglio też raczej nie lepsi.
Pares i Karsdoph to też niewiadome
Basta już wiekowy, i nigdy nie był topem.
Zappacosty już nie ma, de Slivestre też raczej średnio.
Jakby na to nie patrzeć DD jest czołowym prawym obrońcą ligi, chyba najgorzej obsadzona pozycja w lidze.
Hysaj na pewno.
Jakby na to nie patrzeć DD jest czołowym prawym obrońcą ligi, chyba najgorzej obsadzona pozycja w lidze.
-
VVujek
Jak dla mnie Zapacosta,Hysaj,Ambrosio w poprzednim sezonie prezentowali zbliżony do siebie poziom i ciężko tu wskazać który był lepszy.To fakt nie widać takich zawodników jak Cafu,Maicona,Zambrotta i ta pozycja jest zdecydowanie najgorzej obsadzona w lidze. Contiego bym nie zaliczał do czołówki bo to był wahadłowy i teraz dopiero pokaże jaki z niego prawy obrońca .
-
IlCapitano
No popatrz, istny beton ten Conte, mógł mieć D'Ambrosio zbliżonego poziomem za 10 mln, a wybrał Zappacoste za 28. Cóż za kompromitacja.
-
ekspert
Hysaj i Basta są lepsi moim zdaniem. Zappacosta to klasa wyżej, dlatego już go nie ma w Serie A.Michellaga pisze:Tak naprawdę w lidze łatwiej o dobrego lewego obrońce niż prawego.
Hysaj na pewno.
-
VVujek
Mamma mia ktoś tu chyba zapomniał jakim ustawieniem gra Chelsea .IlCapitano pisze:No popatrz, istny beton ten Conte, mógł mieć D'Ambrosio zbliżonego poziomem za 10 mln, a wybrał Zappacoste za 28. Cóż za kompromitacja.
-
IlCapitano
Nie rozumiem, bo Zappacosta praktycznie wszystkie mecze w Torino w zeszłym sezonie zagrał jako prawy obrońca w 4-3-3, podobnie jak D'Ambrosio w Interze, a mimo to Conte grający 3-4-3 w Chelsea wybrał jednak tego pierwszego, opisz to błagam tylko w trybie fast prosze co
-
meinenameislottar
Zrozum Cap, że według VVujka prawy obrońca i wahadłowy to tak jak bramkarz i napastnik. Ważne, że dostał DD dostał powołanie do kadry Włoch przez amatora Venturę. A powiedz mi jeszcze ile w tej reprezentacji zagrał meczów, bo tego treningu z San Marino pod koniec maja nie liczę? D'Ambrosio nigdy nie wyskoczy poziomem powyżej ławki obecnego Interu. Już nie wspomnę faktu ile błędów popełnia on w obronie i ile bramek przez niego Inter stracił. Kartki też łapie bardzo głupie tak jak np. w meczu ze SPAL.
-
VVujek
Zapacosta owszem poprzedni sezon grał na PO ale wcześniejsze sezony grywał głównie jako wahadłowy.Profil tego piłkarza zdecydowanie bardziej pasuje do ustawienia z 3 obrońców bo jest lepszy w ofensywie szybki i dość przebojowy ,aczkolwiek w defensywie jest slabszy,kolejny argument jest taki że jest sporo młodszy .Teraz poczekajmy co pokaze w PL .
meinenameislottar
Zrozum jedno nie wypowiadaj się za mnie ,prawy obrońca i wahadłowy to bardziej jak defensywny pomocnik i obrońca. Darmian i Peres już zostali zweryfikowani zmieniając pozycję z wahadłowego na bocznego obrońcę.
meinenameislottar
Zrozum jedno nie wypowiadaj się za mnie ,prawy obrońca i wahadłowy to bardziej jak defensywny pomocnik i obrońca. Darmian i Peres już zostali zweryfikowani zmieniając pozycję z wahadłowego na bocznego obrońcę.
-
Minister
Ja to mam bekę jak wy przypisujecie plusa DD za to, że pierdolnął świecę w pole karne, która cudem doleciała do Ivana. Ogólnie zaliczanie "asyst" mija się całkowicie z rzeczywistą wartością tego słowa. Często asyste dostaje jakiś łepek, który zagrał do kolegi z drużyny, a ten przedryblował 3 zawodników i strzelił (co jest żenujące). Niestety czy też stety dla Danilo, że takie gówno wrzutki też zaliczają jako asystę, ale my powinniśmy dystansować się od zapędów plusowania za coś takiego, bo w rzeczywistości on gówno zrobił.
wujek
niestety dla Twojej naciąganej opinii, ale większość z tego zacnego forum ma racje. O Danilo do tej pory można powiedzieć więcej negatywów niż pozytywów, a to że w naszej lidze ta pozycja jest tragicznie obsadzona zmusza nas do plusowania za to tego gostka? Bez jaj!! Solidnym to on może być zmiennikiem, którym przyznam szczerze bym nie pogardził, ale do pierwszego składu to mu jeszcze dużo brakuje.
Proszę Cię nie pisz już więcej o formacjach na tym forum, bo ludzie odpowiadający za podręczniki o piłce nożnej dostaną spazmy i będą zmuszeni dodać na boisku kolejną pozycje "wahadłowy".
wujek
niestety dla Twojej naciąganej opinii, ale większość z tego zacnego forum ma racje. O Danilo do tej pory można powiedzieć więcej negatywów niż pozytywów, a to że w naszej lidze ta pozycja jest tragicznie obsadzona zmusza nas do plusowania za to tego gostka? Bez jaj!! Solidnym to on może być zmiennikiem, którym przyznam szczerze bym nie pogardził, ale do pierwszego składu to mu jeszcze dużo brakuje.
Proszę Cię nie pisz już więcej o formacjach na tym forum, bo ludzie odpowiadający za podręczniki o piłce nożnej dostaną spazmy i będą zmuszeni dodać na boisku kolejną pozycje "wahadłowy".
-
VVujek
Wy to jednak jesteście stadem owiec
-
meinenameislottar
Jak coś Ci się nie podoba to wynocha, albo Ci pomogę. Będzie mi tu jakiś wielbiciel gówniaków podskakiwał. Człowiek próbuje z nim merytoryczną dyskusję, a ten wyzywa od jakiś owiec. Na tej swojej drugiej gównianej stronce możesz swoje herezje głosić. Guarin na pewno Cię wysłucha.
-
VVujek
Jesteś bardzo merytoryczny wmawiając że myślę że wahadłowy i prawy obrońca to jak bramkarz i napastnik
-
meinenameislottar
W podskokach powiedziałem! Nie są nam potrzebni tu użytkownicy, którzy próbują udowodnić na wszelkie sposoby, że gówniak nie jest gówniakiem. Może jeszcze Nagatomo obronisz.
-
VVujek
Haha ależ mam ubaw
Psy szczekajo a Danilo gra dalej.
Psy szczekajo a Danilo gra dalej.