Mercato
-
maverik
Re: Mercato
Już pomijając wszystkie ruchy do klubu i z klubu, to mnie zastanawia fakt jak będzie wyglądała sytuacja w szatni. No bo spójrzmy na kolejność do opaski kapitana:
1. Handanović -> raczej out
2. Skriniar -> tutaj trochę inna sytuacja, bo jemu opaska została zabrana, ale jednak kapitanem był, więc dlatego muszę o nim wspomnieć również no i też out
3. Brozović -> out
4. D'Ambrosio -> out
Dopiero piąty w kolejności do opaski czyli Lautaro Martinez powinien teraz stać się numerem 1, a jego zastępcą zostanie Stefan de Vrij. Spodziewam się, że Bastoni oraz Dimarco także będą mieli szansę na noszenie opaski jako, że De Vrij będzie raczej mało grał, a Lautaro nie będzie zawsze grał 90 minut. Takiej rewolucji pod tym względem to chyba w Interze nie było, a jeszcze można by wspomnieć o chociażby Onanie, który wydawał się też być liderem mimo iż do opaski mu było daleko, a także odejdzie tego lata.
1. Handanović -> raczej out
2. Skriniar -> tutaj trochę inna sytuacja, bo jemu opaska została zabrana, ale jednak kapitanem był, więc dlatego muszę o nim wspomnieć również no i też out
3. Brozović -> out
4. D'Ambrosio -> out
Dopiero piąty w kolejności do opaski czyli Lautaro Martinez powinien teraz stać się numerem 1, a jego zastępcą zostanie Stefan de Vrij. Spodziewam się, że Bastoni oraz Dimarco także będą mieli szansę na noszenie opaski jako, że De Vrij będzie raczej mało grał, a Lautaro nie będzie zawsze grał 90 minut. Takiej rewolucji pod tym względem to chyba w Interze nie było, a jeszcze można by wspomnieć o chociażby Onanie, który wydawał się też być liderem mimo iż do opaski mu było daleko, a także odejdzie tego lata.
-
Mora
- Kontakt:
O Barelli zapomniałeś, a kilka razy nosił opaskę w zeszłym sezonie.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
-
speaker
Obawiam się ,że jakby Barrella miał być kapitanem na stałe...to jeszcze by kiedyś sędziemu rypnął
Kapitan to LautaroM10. Ciekawa zaś jest rola vice kapitana i tutaj może trochę kontrowersyjna
-
miniu86
Powiem Wam, że z tym Romkiem to chyba nie do końca wszystko ok. On albo jest nienormalny, albo miał jakiś mocny kwas do Simone i my o tym nie wiemy.
Tak czy inaczej, jeśli po tym jak Inter dwukrotnie odbudował jego karierę, Lukaku w ogóle śmiał stawiać nas w jakiejś niekomfortowej sytuacji, albo co gorsza negocjować z Juve, to jego brak w kadrze na następny sezon jest najlepszą rzeczą jaka mogła się stać. Chory człowiek. Idziemy dalej.
Tak czy inaczej, jeśli po tym jak Inter dwukrotnie odbudował jego karierę, Lukaku w ogóle śmiał stawiać nas w jakiejś niekomfortowej sytuacji, albo co gorsza negocjować z Juve, to jego brak w kadrze na następny sezon jest najlepszą rzeczą jaka mogła się stać. Chory człowiek. Idziemy dalej.
-
Tom_Hardy
Jeśli jest prawdą że negocjował z jude to krzyż na drogę. Wierzyłem w niego do końca, ale teraz niech już wypjerdala. Lecimy dalej i może nawet z korzyścią.
-
Jaszczu91
Nowa lista napastnikow
Florin Balogun
Jonathan David
Alvaro Morata
Z niskich kosztów z włoskich boisk
Artur Cabral
Antonio Sanabria
Mbala Nzola
Boulaye Dia
Beto
Niech się dzieje. Jest w kim wybierać. Nie jesteśmy skazani na tego najemnika
Florin Balogun
Jonathan David
Alvaro Morata
Z niskich kosztów z włoskich boisk
Artur Cabral
Antonio Sanabria
Mbala Nzola
Boulaye Dia
Beto
Niech się dzieje. Jest w kim wybierać. Nie jesteśmy skazani na tego najemnika
-
Piekarz
Przyjście Cuadrado oznacza przede wszystkim, że Darmian zostaje na stałe obrońcą. Ściągniemy więc jeszcze pewnie tylko jednego piłkarza do obrony i zaczynam się obawiać, że to będzie równie nikt jak Bisseck, tzn. że zdajemy się na długowieczność Acerbiego i formę życia Darmiana. Nie słychać praktycznie nic o jakimś poważnym obrońcy, więc pewnie tak będzie. Demiral zaczyna brzmieć jak marzenie. No nie tak sobie to wyobrażałem. Żeby nam to sezonu nie zawaliło, zwłaszcza w kontekście tego, że na bramce prawie na pewno obniżymy poziom.
-
maverik
Jeśli z pieniędzy za Onanę (52,5 mln podstawy) kupimy Morate nawet za te 20,5 mln oraz Sommera za 6 to nadal zostaje 26 mln, a do kupienia pozostanie jeszcze jeden bramkarz, środkowy obrońca i środkowy pomocnik nr 6. Przy dobrych negocjacyjnych wiatrach zostanie nam ponad 30 mln na te trzy pozycje. Wiadomo, że jeszcze zostaje kwestia pensji i to też ma wpływ ile tak naprawdę możemy wydać, ale skoro byliśmy skłonni dać 35 mln za Lukaku i 8.5 mln euro netto pensji, to chyba nie jest tak źle.
Z tych 30 mln euro można spokojnie zainwestować sporo w obrońcę, choć to ile będziemy mogli przeznaczyć pewnie będzie zależało od negocjacji z Szachtarem ws. Trubina.
Jeśli Inter postanowi wziąć Baloguna zamiast Moraty to będzie miał 15-20 mln euro mniej do wydania na samym transferze, a w zamian dostanie kota w worku. Nawet zakładając, że Morata będzie około 4-5 mln euro brutto rocznie droższy w utrzymaniu to dalej Inter lepiej wychodzi na tym w excelu.
Nie żebym był jakimś megafanem Moraty, bo nigdy nim nie byłem, ale po prostu rozumiem dlaczego kupienie jego, a nie Baloguna jest bardziej rozsądne w naszej sytuacji.
Z tych 30 mln euro można spokojnie zainwestować sporo w obrońcę, choć to ile będziemy mogli przeznaczyć pewnie będzie zależało od negocjacji z Szachtarem ws. Trubina.
Jeśli Inter postanowi wziąć Baloguna zamiast Moraty to będzie miał 15-20 mln euro mniej do wydania na samym transferze, a w zamian dostanie kota w worku. Nawet zakładając, że Morata będzie około 4-5 mln euro brutto rocznie droższy w utrzymaniu to dalej Inter lepiej wychodzi na tym w excelu.
Nie żebym był jakimś megafanem Moraty, bo nigdy nim nie byłem, ale po prostu rozumiem dlaczego kupienie jego, a nie Baloguna jest bardziej rozsądne w naszej sytuacji.
-
speaker
Balogun w Interze to zagadka. Zgadzam się po części, ale takimi transferami jak Morata i Cuadrado to my nawet Serie A nie zwojujemy. My musimy zaryzykować porządnie i wejść w Baloguna,Sommera i Trubina teraz.
-
Tom_Hardy
Pierwszy raz się z Tobą zgodzę. Natomiast ciągle brak obrońcy i kogoś za Gagsa.
-
Towarzysz
Za RG5 może grać Sensi, Fabbian, Pereyra, ogólnie opcja low cost.
-
speaker
Pereyra chyba już z kimś podpisał , Fabian na wypo ma isć , ale Sensi niech zostaje , jestem za. Po co on ma się tułać na kolejne wypożyczenia , a może cud się stanie i zacznie być zdrowy ?
A generalnie jest jeszcze Agoume...natomiast jak patrzę to w naszym zestawieniu pomocy brakuje jakiegoś poteżniejszego typa jak Kessie ( nie mówię, że musi to być on).
-
Towarzysz
To prawda, brakuje kogoś kogo można byłoby wystawić w 80 minucie na murowanie z jakimś Realem czy Barceloną, kto mógłby fizycznie zajechać przeciwnika. Bądź co bądź Gagliardini spełniał rolę tego przecinaka…
-
Orzeu
- Kontakt:
zjadło Ci tam ostatnie słowo w zdaniu, poprawiłem.
-
Cmyru
Jest Agoume. Serio, są większe potrzeby na innych pozycjach niż pomoc. O pomocniku to można myśleć, jak w komplecie będą napastnicy, bramkarze i stoperzy.
-
Towarzysz
-
Jaszczu91
-
Piekarz
No i gówno, napisałem to i "szybko" się skończyło. Gdzie jest dwóch bramkarzy? Gdzie napastnik do pierwszego składu? Gdzie obrońca zajebisty? Gdzie to wszystko jest?Piekarz pisze: ↑5 lip 2023, 22:38 Ciężko mówić o ocenie okienka 5 lipca, ale jedno już mi się w nim podoba - działamy szybko. Optymizm po finale LM był przesadzony, ciągle jesteśmy biedakami i na normalne okno nas ewidentnie nie stać, ale wciąż jest szansa, że przynajmniej będzie najlepsze od czasów przedpandemicznych. Oby udało się szybko zgarnąć Lukaku, a potem już tylko nie odwlekać tematu obrońców do sierpnia, bo trochę ten temat martwi na ten moment, zwłaszcza odkąd upadł temat Azpilicuety.
Co jest do cholery? Wyskakiwać z kasy, żółtki
-
VVujek
Dopiero co Onane sprzedalismy. A już mamy Fratessi, Thuram, Bisseck, Cuardado. W sumie został napastnik, obrońca,bramkarz do kupienia.
-
Jaszczu91
Mamy 24 lipca. Zarobione ponad 100 mln z ligi mistrzów. Aktualny bilans transferowy po sprzedaży Onany to plus 80 mln! I w takiej sytuacji lecimy na tournee bez bramkarza... Trubin sam się prosi o zgodę na transfer. Co chwila robi na insta maślane oczka w stronę Interu a my i tak nie potrafimy zamknąć tego transferu.
Co do napastnika to uważam, że skończy się na najtańszej opcji. Żaden Balogun tutaj nie przyjdzie. Gianluca Scamacca to max na co możemy liczyć. Jeszcze pewnie będziemy żebrać West Ham o wypożyczenie.
Co do napastnika to uważam, że skończy się na najtańszej opcji. Żaden Balogun tutaj nie przyjdzie. Gianluca Scamacca to max na co możemy liczyć. Jeszcze pewnie będziemy żebrać West Ham o wypożyczenie.
-
Odet
Ja jestem zadowolony.
Nie chodzi teraz o to żeby płacić fortunę (Ukry chcą chyba nawet 30) za gościa z Ukrainy, któremu kontrakt się kończy za rok.
Nasi dobrze robią i wiedzą co robią.
Pozdr.
Nie chodzi teraz o to żeby płacić fortunę (Ukry chcą chyba nawet 30) za gościa z Ukrainy, któremu kontrakt się kończy za rok.
Nasi dobrze robią i wiedzą co robią.
Pozdr.
-
Minister
Dokładnie tak.
Lada chwila klepniemy Sommera co ustawi nas w komfortowej sytuacji do negocjacji z Ukraińcami. Prawdę powiedziawszy to oprócz pozycji bramkarza pierwszy garnitur jest już praktycznie przygotowany do pracy dla Szymona, zagadka tylko jak wpasuje się Thuram. Jesteśmy takimi biedakami, że nie powinnismy oczekiwać od chinoli, że wykorzystamy na transfery całą nadwyżkę z transferów. Pamietajmy, że Marotta nie jednych juz urobił i można wierzyć, że jeszcze na koniec mercato dostaniemy jakiś prezencik
Lada chwila klepniemy Sommera co ustawi nas w komfortowej sytuacji do negocjacji z Ukraińcami. Prawdę powiedziawszy to oprócz pozycji bramkarza pierwszy garnitur jest już praktycznie przygotowany do pracy dla Szymona, zagadka tylko jak wpasuje się Thuram. Jesteśmy takimi biedakami, że nie powinnismy oczekiwać od chinoli, że wykorzystamy na transfery całą nadwyżkę z transferów. Pamietajmy, że Marotta nie jednych juz urobił i można wierzyć, że jeszcze na koniec mercato dostaniemy jakiś prezencik
-
Odet
Ja to właściwie liczę po cichu na to, że w związku z zawziętą postawą Ukraińców, nasi dogadają się z Trubinem za plecami i za rok przyjdzie do nas za darmo.
Ten sezon zaś rozegramy z Sommerem.
Pozdr.
Ten sezon zaś rozegramy z Sommerem.
Pozdr.
-
Tom_Hardy
Tylko w takim razie po jaką cholere odpuścili Hande? Wolałbym zdecydowanie Samira niż Sommera i czekanie rok czasu. Bezsens
-
speaker
Nie no , Handa już emeryturka. Sommer 5 lat młodszy jednak -mam nadzieję, że w miarę solidny chociaż poziom utrzyma...chociaż ten Trubin wyczekiwany przeze mnie, gdy trochę poogladałem jego popisy i piłkarsko. Móglby być bramkarz na dłuugie lata.
-
Odet
Niewidomy nie nadaje się już do poważnej gry. Sommer jednak ogarniał w Bayernie. U nas tez ogarnie.
Cieszę się, że wrócił temat Scamacci.
Pozdr.
-
Orzeu
- Kontakt:
-
Tom_Hardy
-
Jaszczu91
Mnie ten Sommer jakoś nie przekonuje. Wolał bym postawić na innego bramkarza. Jest niski, stary i jeszcze trzeba za niego zapłacić kilka milionów. Statystykami wcale się nie broni w Bayernie. Wpuścił 25 goli w 19 meczach. Jak na taki klub jak Bayern to jest sporo. Dużo bundesligi nie oglądałem i nie wiem jak u niego z grą nogami. W Interze to bardzo ważna cecha dla bramkarza, więc liczę że to mocna cecha Sommera.
Jeśli to ma być nasz bramkarz nr 2 to wolał bym postawić nawet na Skorupskiego.
Jeśli to ma być nasz bramkarz nr 2 to wolał bym postawić nawet na Skorupskiego.