7. kolejka Serie A: Salernitana - Inter

Tutaj sobie rozmawiamy na temat nadchodzącego i ostatniego meczu Nerazzurrich
ODPOWIEDZ
speaker

7. kolejka Serie A: Salernitana - Inter

Post autor: speaker »

30.09.2023 r., 20:45

Myślałem, że ten post jak i nasza sytuacja przed 7. faza ligowych zmagań będzie wyglądać zupełnie inaczej. - Bezpieczne i wygodne miejsce na fotelu lidera, komplet oczek i pewność że wszystko idzie elegancko. Niestety...w środę nastąpiło dość poważne tąpniecie, mały szok, niedowierzanie i nawet złość, bo po pierwszych 45+5 min meczu z Sass chyba nikt się nie spodziewal, że coś pójdzie nie tak.

Jak na to wszystko zareaguje Inter? Trener i zawodnicy (bo jak zareagowała część tzw. "kibiców" już widzimy, szczególnie tych, którzy jak idzie dobrze, to siedzą cicho, a jak się noga powinie od razu się ożywili! :( )
Czy Nasi chłopcy pokażą charakter w niełatwym na pewno wyjazdowym meczu w Salerno, przełamujac impas? Czekam na Wasze przewidywania i opinie. Forza Inter!
speaker

Re: 7. kolejka Serie A: Salernitana - Inter

Oczekiwany skład:

Sommer - Benji,de Vrij,Bisseck -Denzel,Barella,Asllani,Frattesi,Dimarco - Sarr, Martinez

*Myślę, że to idealny moment by dać szansę młodemu Sarrowi obok naszego kapitana, od początku! Nie mamy napastników, a potrzebujemy świeżości, wybiegania. Po ostatnich pokazach Sanchez i Thuram na razie ławka. Chciałbym by trener Inzaghi tak właśnie postąpił :) no ale...prędzej zobaczę Darmiana i Acerbiego w pierwszym. :-D
mikruzzo

Post autor: mikruzzo »

Trzeba jak najszybciej otrząsnąć się po wpadce z Sass i ruszyć na Salernitanę, jest to idealny moment bo ekipa Sousy gra bardzo słabo i w dodatku mają sporo kontuzji, to muszą być 3 pkt. Bardzo chciałbym zobaczyć od pierwszych minut Pavarda i Frattesiego no ale co wymyśli Szymek to tylko On sam wie
miniu86

Post autor: miniu86 »

Frattesi kontuzjowany, czas żeby Barella dał coś pozytywnego od siebie.

Po potknięciu w tygodniu bardzo ważna jest odpowiednia reakcja i zwycięstwo.
SETE

Post autor: SETE »

To jest Salerno musza być zmiany w składzie bo ewidentnie widać ze jest kilku graczach pod forma. Może fizyczna , może mentalna nie mnie oceniać.
Na ławkę zasłużyli Lautaro , Miki i Darmian w pierwszym względzie. Barella tez ale jego przy kontuzji Frata chyba Simone nie będzie mógł posadzić na ławce. Moja wizja składu :

Sommer
Pavard Vrij Bastoni
Dumfries - Barella - Aslani - Calhanoglu - Augusto
Sanchez - Thuram

Ewentualnie jeśli nie chce grać Aslanim to z Hakanem na regiscie plus Klassen za Mikiego.
Minister

Post autor: Minister »

Speaker pisze: 29 wrz 2023, 13:43 Oczekiwany skład:

Sommer - Benji,de Vrij,Bisseck -Denzel,Barella,Asllani,Frattesi,Dimarco - Sarr, Martinez

*Myślę, że to idealny moment by dać szansę młodemu Sarrowi obok naszego kapitana, od początku! Nie mamy napastników, a potrzebujemy świeżości, wybiegania. Po ostatnich pokazach Sanchez i Thuram na razie ławka. Chciałbym by trener Inzaghi tak właśnie postąpił :) no ale...prędzej zobaczę Darmiana i Acerbiego w pierwszym. :-D
Nie wiem czy ty napisałeś kiedyś chociaż jeden post dotyczący składu żeby nie był on kontrowersyjny… specjalnie to robisz żeby wywołać dyskusje czy po prostu w to wierzysz ? ;)

Nie pojmuje, jak można w ogóle w takim meczu poruszyć temat jakiegoś młodego Sarra?! Jeszcze piszesz coś o świeżości i wystawiasz go obok Lautaro, który ledwo włóczy nogami od dwóch meczów.

Tu nie ma co kombinować i trzeba wystawić najbardziej wypoczętych „podstawowych” zawodników, bo fizycznie wyglądamy jakby był maj, a nie początek sezonu. Mam nadzieje, że to tylko wypadek przy pracy sztabu, że nasi mają ciężkie nogi i lada chwila obciążenia puszczą i przyjdzie para na resztę sezonu, bo dwa mecze z rzędu w takim stylu nie napawają optymizmem.
speaker

Minister pisze: 29 wrz 2023, 20:16
Speaker pisze: 29 wrz 2023, 13:43 Oczekiwany skład:

Nie wiem czy ty napisałeś kiedyś chociaż jeden post dotyczący składu żeby nie był on kontrowersyjny… specjalnie to robisz żeby wywołać dyskusje czy po prostu w to wierzysz ? ;)

Nie pojmuje, jak można w ogóle w takim meczu poruszyć temat jakiegoś młodego Sarra?! Jeszcze piszesz coś o świeżości i wystawiasz go obok Lautaro, który ledwo włóczy nogami od dwóch meczów.

Tu nie ma co kombinować i trzeba wystawić najbardziej wypoczętych „podstawowych” zawodników, bo fizycznie wyglądamy jakby był maj, a nie początek sezonu. Mam nadzieje, że to tylko wypadek przy pracy sztabu, że nasi mają ciężkie nogi i lada chwila obciążenia puszczą i przyjdzie para na resztę sezonu, bo dwa mecze z rzędu w takim stylu nie napawają optymizmem.
Absolutnie nie prowokacyjnie!
Wiesz co po pierwsze uważam że jeżeli dawać komuś szansę to nie jakieś ogony, bo to niczemu nie służy tylko od początku trzeba wystawić gościa. Wykorzysta szansę lub nie. Po drugie jesteśmy na musiku. - Mamy 3. napastników ,z czego Thuram i Sanchez nic w ostatnich meczach nie pokazali , a Lautaro musi grać jako kapitan i dać drużynie impuls najlepiej strzelając gola że trzeba ostro harować dalej, a nie po 7 spotkaniach oni wyczerpani. 😳🙄

A jeszcze powiem że do wystawienia Sarra zainspirował mnie ostatnio mecz, który oglądałem Cagliari - Milan i dobra postawa młodego napastnika Luvumbo. Salernitana to dobry przeciwnik żeby dać szansę naszym słabszym zawodnikom w naszej sytuacji też jak Bisseck czy Asllani, bo Hakan i Bastoni ostatnio chyba najwięksi babolarze potrzebują wytchnienia.
speaker

SETE pisze: 29 wrz 2023, 17:54 To jest Salerno musza być zmiany w składzie bo ewidentnie widać ze jest kilku graczach pod forma. Może fizyczna , może mentalna nie mnie oceniać.
Na ławkę zasłużyli Lautaro , Miki i Darmian w pierwszym względzie. Barella tez ale jego przy kontuzji Frata chyba Simone nie będzie mógł posadzić na ławce. Moja wizja składu :

Sommer
Pavard Vrij Bastoni
Dumfries - Barella - Aslani - Calhanoglu - Augusto
Sanchez - Thuram

Ewentualnie jeśli nie chce grać Aslanim to z Hakanem na regiscie plus Klassen za Mikiego.
Wiesz co ten Augusto to nic nie pokazuje. Na razie spory zawód związany z tym transferem, a Dimarco musi grać bo kto jak nie on, Barella i Lauti powinni teraz wziąść ciężar gry na siebie? Oni są liderami Interu w tym momencie.
SETE

Post autor: SETE »

Speaker gracze są widać przemęczeni. Zreszta z obozu Interu docierają takie sygnały. W środę Benfica czyli kluczowy dla układu sił mecz w LM. Kiedy rotować jak nie jutro tzn dzisiaj na Salerno ?
speaker

SETE pisze: 30 wrz 2023, 00:02 Speaker gracze są widać przemęczeni. Zreszta z obozu Interu docierają takie sygnały. W środę Benfica czyli kluczowy dla układu sił mecz w LM. Kiedy rotować jak nie jutro tzn dzisiaj na Salerno ?
Szczerze? Moim zdaniem Scudetto w tym roku powinno być celem nr 1 , a wszystko inne na dalszy plan, ponieważ powątpiewam czy mamy skład rywalizować i tu i tu, a na koniec znów będzie płacz?

Najbardziej przemęczeni są Hakan, Miki i Bastoni.
mikruzzo

Post autor: mikruzzo »

LAUTARO MARTINEZ i to wszystko w temacie :szal:
speaker

Popis Kapitana! :brawo:
Doskonały dzisiaj Simone Inzaghi zarówno trafione ze składem jak i perfekcyjne zmiany i wejście Agoume, no no. :-D Mecz na przełamanie, myślę że teraz pójdzie z górki. :) Forza Inter!
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Lautaro show. Co chłop zagrał mecz, to nie mam pytań. Thuram też na duży plus, choć dzisiaj bez gola.

Pierwszej połowy nie widziałem, ale chyba nic szczególnego nie przegapiłem.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Ten mecz miał potencjał na powtórkę z Sassuolo - to znaczy na dość dobrze grany mecz, przegrany/zremisowany (raczej to drugie, bo akurat w przeciwieństwie do tamtego spotkania tutaj obrona działała od początku do końca) przez niechlujstwo w ataku. Tym razem znalazły się jednak postacie, które ten potencjał ukróciły - nie tylko wielki Lautaro, ale też Thuram, Dumfries czy Barella. Cztery gole w niecałą połowę meczu to niezwykły wyczyn, ale też nie można napisać, że Lautaro wszedł i nas zbawił, bo przy każdej z tych czterech bramek został perfekcyjnie obsłużony asystą/dostarczeniem piłki na wapno. W ogóle taki Thuram to moim zdaniem niewiele gorszy mecz zagrał od LM10, mimo różnicy 4 bramek.

Mecz może nie był idealny, ale w kontekście nadchodzącego z Benfiką i paru rotacji w składzie jest w stu procentach satysfakcjonującą odpowiedzią na potknięcie z Sassuolo.

Ciekawostką było przypomnienie o sobie Agoume, który dał w sumie pozytywny występ, mimo że króciutki. W ten sposób pojawia się poważny konkurent dla Asslaniego do roli siódmego pomocnika, geniuszowi z Empoli wiecznie wieje wiatr w oczy.
Odet

Post autor: Odet »

Inter zaczął w optymalnym składzie. Zmiany Szymona świetne i na czas.
Show zapewnił wspaniały Lautaro.

Bardzo dobry występ Asllaniego, dużo spokoju i celnych piłek do partnerów. Będzie bardzo przydatny jako odciążenie Hakana. Zdaję sobie sprawę, że niewidomi tego i tak nie widzieli.

Pozdr.
Minister

Post autor: Minister »

Odet pisze: 1 paź 2023, 11:35 Inter zaczął w optymalnym składzie. Zmiany Szymona świetne i na czas.
Show zapewnił wspaniały Lautaro.

Bardzo dobry występ Asllaniego, dużo spokoju i celnych piłek do partnerów. Będzie bardzo przydatny jako odciążenie Hakana. Zdaję sobie sprawę, że niewidomi tego i tak nie widzieli.

Pozdr.
Niedoczekanie Twoje. Po meczu w Sociedad, samozwańcze forumowe wyrocznie odstrzelily Asllaniego z klubu, wiec po całkiem dobrej zmianie cisza na planie.
ODPOWIEDZ