Hip-Hop made in Poland

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Nasir

Hip-Hop made in Poland

Post autor: Nasir »

Do pana specjalisty Ljarro

jesli sie wypowiadzasz ta tym forum to znaczy, ze sluchasz hh. a jesli uwazasz ze Mobb Deep to gowno, to sorry koles, ale nie mamy o czym gadac. idz se 50 grosza posluchaj

jesli chodzi o meza, to nie bede na niego wrzucal, ale moim zdaniem raper z niegozaden:
1. wzial udzial w kampanii SDPL( nie chodzi mi tu akurat o to ugrupowanie)
2. srednia wieku na jego koncertach to ok. 14,5 roku, w wiekszosci stale czytelniczki gazet typu Brawo

wiecej nie trzeba mowic
Ostatnio zmieniony 4 paź 2005, 18:38 przez Nasir, łącznie zmieniany 1 raz.
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio
Di una continua sofferenza per arrivare alla vittoria...'
Ljarro

Hip-Hop made in Poland

Post autor: Ljarro »

Czy ja gdzies napisalem ze Mobb Deep to gowno ? Chodzi o to, ze sluchajac jednej plyty, zespolu czy wykonawcy nie stajesz sie dla nikogo mentorem w dziedzinie danej muzyki. A Ty sie tak zachowujesz, mimo ze niektorzy są troche od Ciebie starsi i sluchali zespolow o ktorych w zyciu nie slyszales i nie uslyszysz.
lepki po 15 lat se nosza bluzy z kapturem z napisem HWDP i udajaze sa gangsta
A pisząc to, wyglada że opisałeś siebie samego
Nasir

Hip-Hop made in Poland

ja nie uwazam sie za zadnego mentora, ale hh slucham od 98' i jednak troche sie na tym znam. nie chce sie tu ztoba klocic, ale na ogol wiedza na temat hh konczy sie na eminemie, a nikt nie wie o Run DMC czy House of Pain.

a gdybys zobaczyl mnie na ulicy, to bys nie wiedzial ze slucham hh, bo nie ubieram sie w skateshopach z kilku powdow, i nie chce byc utozsamiany z owymi gansterami
Ostatnio zmieniony 4 paź 2005, 18:43 przez Nasir, łącznie zmieniany 1 raz.
Anonymous

Hip-Hop made in Poland

Post autor: Anonymous »

nasir pisze: jesli chodzi o meza, to nie bede na niego wrzucal, ale moim zdaniem raper z niegozaden:
1. wzial udzial w kampanii SDPL( nie chodzi mi tu akurat o to ugrupowanie)
2. srednia wieku na jego koncertach to ok. 14,5 roku, w wiekszosci stale czytelniczki gazet typu Brawo
No bo duzo jego fanow to ci ktorzy go polubili za "aniele" itp. itd.
A co do kampanii SDPL to mi samemu to nie odpowiada... ale jego sprawa... oceniam jego muze a nie to ze sprzedal jaksi kawalek.... poprostu ma z tego kase... no ale przeciez mu chyba nie wypomnisz komercji?
Nasir

Hip-Hop made in Poland

a wracajac do meza to za kilka miesiecy ludzie o nim zapomna, bo skonczamu sie pomysly. a pozatym przyjdzie moda na cos innego, a hh wroci do podziemia
Anonymous

Hip-Hop made in Poland

nasir pisze:a wracajac do meza to za kilka miesiecy ludzie o nim zapomna, bo skonczamu sie pomysly.
szczerze w to wątpie...
nasir pisze: a pozatym przyjdzie moda na cos innego, a hh wroci do podziemia
heh to tez niemozliwe... moda na HH mial przejsc juz 3-4 lata temu i jakos do tej pory nie przeszla... wedlug mnie nie przejdzie tak szybko...
Ljarro

Hip-Hop made in Poland

ale na ogol wiedza na temat hh konczy sie na eminemie, a nikt nie wie o Run DMC czy House of Pain.
Nie dziw sie bo ludzie na ogol sluchają tego co im wpadnie w ucho w radiu lub w telewizji, ale zeby samemu poszukac to juz nie.
Nasir

Hip-Hop made in Poland

wiadomo, ze to bedzie tak z dnia na dzien, ale ja jush widze poprawe np. zniesienie z ramowki VIVY rap kanciapy i megazinu. nie mowie ze nie ogladalem, ale teraz nie ma jush takiego popytu na hh.

nie dziwie sie, ale dlatego napisalem o tych gnojkach co tos tam pozoruja. a za kilka lat zapomna nawet co to byl hh. wiadomo, ze Mobb Deep czy Das EFX w rmf fm nie uslyszysz, ale obecnie to nie problem. polecam stronke www.rapgra.com tam jest fajne radyjko, czasem niezle kozaki lataja

a ty Ljarro wolisz wschodnie czy zachodnie wybrzeze??
EL_CHINO

Hip-Hop made in Poland

Post autor: EL_CHINO »

nasir pisze:a gdybys zobaczyl mnie na ulicy, to bys nie wiedzial ze slucham hh, bo nie ubieram sie w skateshopach z kilku powdow, i nie chce byc utozsamiany z owymi gansterami
Masz u mnie "+" ja też czasami słucham hip hopu, tylko zagranicznego np. Fonky Family, Gangstarr( tego częściej), i też nie ubieram się w szerokie spodnie i takie tam inne... choć moją dominującą stroną jest punkrock (The Clash, Sex Pistols, Ramones)
P.S. Przepraszam, że zapomniałem o public enemy, choć otatnio nie mam żadnej płyty i nie wiem z jakiego powodu :/
Nasir

Hip-Hop made in Poland

Gangstarr to jedna z mych ulubionych ekip. GuRu i Preemo niepodzielnie rzadza na Brooklynie. z reszta gdyby nie preemo, to nie bylo by chyba dzis Group Home. Jeru the Damaja, Afu-ra. Ile swietnych bitow ten koles wykleil to chyba on sam nie wie. A guru poraza mnie swoim flow. bylem na jego koncercie w marcu. jak zagral "Full Clip" to mnie rozwalilo....

a Public Enemy to raczej nie moje lata, ale tesh lubie posluchac.teraz nic sie ciekawego nie dzieje na scenie, to trzeba szukac oldschoolowych produkcji.
Richy

Hip-Hop made in Poland

Post autor: Richy »

Ljarro pisze:Nie dziw sie bo ludzie na ogol sluchają tego co im wpadnie w ucho w radiu lub w telewizji, ale zeby samemu poszukac to juz nie.
Ta... i ta niska średnia wieku tutaj decyduje. Zobaczy pare razy dziennie teledysk fajf centa na vivie odrazu pomysli, 'skoro non stop to puszczają to musi być kozak' i stara sie na nim wzorować, probuje byc na czasie. Tak mi sie wydaje... Pozatym gdyby nie zbijanie kasy wyzszych sfer to polowa tejze spolecznosci o 2Pacu, dr. Dre itd by wogole nie słyszała. Życie.
Obrazek
Obrazek
"Jak jesteś pierwszy, to jesteś pierwszy. Jak jesteś drugi, to jesteś zerem.'' - Bill Shankly"
Now

Hip-Hop made in Poland

Post autor: Now »

Polecam :

-HST (szczególnie Proste,Słyszysz Hast?)
-Paktofonika
-Gramatik
-K44

Anty

-18L
-DKA
-Sydney Polak :lol:
Anonymous

Hip-Hop made in Poland

Now pisze: Anty:
-DKA
-Sydney Polak :lol:
Co do DKA to on nie ma takich zlych tekstow... poporstu nie uzywa wnich przeklenstw i czasami rymuje o tematach ktore wielu uwaza za nienadajace sie do HH... ma teksty nawet o Bogu... ale wedlug mnie jego cala tworczosc nie jest najgorsza i znacznie przewyzsza takie 18L... kilka jego piosenek mi sie naprzyklad podoba i zlych slow o nim nie powiem...
A co do Sydney Polaka... nie wiem czmu go wymieniles w temacie dotyczacym HH jak on sam w wielu wywiadach niejednokrotnie podkrslal ze nie jest raperem ani hip-hopowcem i nigdy nie bedzie i nie zamierza sie na niego "robic".
Ljarro

Hip-Hop made in Poland

ma teksty nawet o Bogu
Co jeszcze bardziej dziwne, Kaliber też ma takie teksty, a jest wymieniony w "polecanych" :lol:
RoB

Hip-Hop made in Poland

Post autor: RoB »

Now pisze:-Sydney Polak :lol:
Masz coś do mojego sąsiada :?: :]
Przemek

Hip-Hop made in Poland

Post autor: Przemek »

Ja wprost uwielbiam ostatnią płyte 50 centa!-ok,wiadomo ze to jest jedna wielka komercja ale mi to nie przezkadza.W tyh bitach widać ręke Dr.dre :)

Don gural esko-ma niezłą płytke (szczególnie ->cisza,liryczny wandal,i kawalek z Sido

małolat-w weekend zyjac,w tej grze, rodzice,sąsiedzi - poleca,

Hemp Gru->calkiem niezla plyta ale tez smieszna np. piosenka o policji (litosci!) ale tez są fajne kawalkijak chocby -nie zapomne
Nasir

Hip-Hop made in Poland

Ja wprost uwielbiam ostatnią płyte 50 centa!-ok,wiadomo ze to jest jedna wielka komercja ale mi to nie przezkadza.W tyh bitach widać ręke Dr.dre :)

50 grosz to jeden wielki frajer. nie ma pojecia o rapie, a mysli ze jest drugim 2pac'iem. a ludziom, ktorzy pomogli mu zaistniec jak np. Dre czy Nas grozi smiercia. nie ma pojecia o prawach ulicy, a udaje pierwszego zabijake. ale jush niedlugo ludzie o nim zapomna, gdy Dre wypromuje nowa "gwiazde". bedzie to samo co z Eminemem. nie wiem czemu ludzie tak sie jaraja 50 centem. przeciez w rapie nie chodzi o to, kto ma bardziej blyszczace feilgi w Bentleyu. uliczny rap jush niestety umarl, ale mam nadzieje, ze niedlugo powroci( nowa plyta NAS'a sie zbliza, dwie plyty WWO).
Przemek

Hip-Hop made in Poland

Teraz przesadziłes po 1. co ty wiesz co on myśli o sobie.W wywiadach mówi ze zawdziecza wszytsko dre i eminemowi a nie zadnemu nas'owi
2.Sam mówił zeby go do nikogo nie porównywac i na pewno nie do 2 paca!
3.Z zyciorysu czytałem ze w Quenss nie miał łatwo. BEz starego matka dilowała ale on sie nie poddał.Postrzelili go 9 razy.I ty smiesz gadac ze nie ma pojecia o prawach ulicy? a ty kto niby? kolejny biały murzyn z polski?? chcesz wszytskim pokazac ze znasz sie na prawdziwym rapie??? :? P.s ciekawe czy w ogóle przesłuchałes jego płyte.Jak nie to tym bardziej cie nie rozumiem.

Sorry jesli cie uraziłem ale takie jest moje zdanie..
Anonymous

Hip-Hop made in Poland

nasir pisze:50 grosz to jeden wielki frajer. nie ma pojecia o rapie, a mysli ze jest drugim 2pac'iem. a ludziom, ktorzy pomogli mu zaistniec jak np. Dre czy Nas grozi smiercia.
Z tego co wiem to nie Nas tylko Eminem (i Dr. Dre) go wypromowal a swiadczy o tym chocby to ze ze pierwsza (naprawde znana) plyte nagral w wytworni Shady Records... a wiec w wytworni Eminema za wstapienie do ktorej to dostal 1mln $.
nasir pisze:nie ma pojecia o prawach ulicy, a udaje pierwszego zabijake.
Hehehe on w dziecinstwie nie mial latwo... coprawda teraz juz od tego sie odizolowal (jak chyba kazdy raper czy inna gwiazda ktorej udalo sie wyrwac z takiego srodowiska) i troche stal sie pozerem (zreszta wiekszosc tych najbardziej znanych raperow to pozerzy...), ale jak jast na ulicy to on dobrze wie...
nasir pisze:ale jush niedlugo ludzie o nim zapomna, gdy Dre wypromuje nowa "gwiazde". bedzie to samo co z Eminemem.
A od kiedy to o Eminemie nic nie slychac? Za kazdym razem gdy wyda plytke to jest o nim glosno... zreszta regularnie od kilku lat zawsze jest nominowany do wielu prestizowych nagrod muzycznych i nie tylko - wiele razy takze wygrywa te nagrody...
nasir pisze:nie wiem czemu ludzie tak sie jaraja 50 centem. przeciez w rapie nie chodzi o to, kto ma bardziej blyszczace feilgi w Bentleyu. uliczny rap jush niestety umarl, ale mam nadzieje, ze niedlugo powroci( nowa plyta NAS'a sie zbliza, dwie plyty WWO).
Sam pisales w jednymz tematow o muzyce ze jaraja cie klimaty "MOBB DEEP, NAS, GANGSTARR, GROUP HOME, DAS EFX".... przynajmniej polowa znich sie obwiesza zlotem, lancuchami itp. a w klipach ma samochody pierwszej klasy i extra dupy... wiec nie wypominaj tu 50Centowi blyszczacych felg w jego furach itp...
Przemek pisze:po 1. co ty wiesz co on myśli o sobie.W wywiadach mówi ze zawdziecza wszytsko dre i eminemowi a nie zadnemu nas'owi
Dokładnie tak!
Nasir

Hip-Hop made in Poland

wiadomo, ze kazdy czarnuch z getta nie mial łatwo. ale np. taki Nas czy GuRu osiagneli sukces, moze nie taki jak 50 cent, ale nadal robia zajebisty hh, a nie odgrazaja sie ze beda wszystkich zabijac i przeciwienstwie do 50 sodowka nie uderzyla do glowy

tu masz dowod, ze Nas mial duzy wplyw na kariere 50
http://www.hip-hop.pl/news/projector.php?id=1130508357

no jakos nie slysze nic o Eminemie. wczesniej co dzien jakis nowy skandal, sprawy sadowe, a teraz nic

jaraja mnie klimaty MOBB DEEP, Das EFx i inne, ale np. jesli chodzi o Mobb Deep, to ostatnia dobra plyta to byla Murda Muzik 99'. a dwie ostatnie to straszna kicha. na dodatek jeszcze skumali sie 50 centem i jego banda

Das EFX ma wszystkie plyty zajebiste, poczawszy od Dead Serious do Generation EFX, ale i tak najlepszy byl Hold It Down 95"

wogole 95' byl wg mnie najlepszy. Holt It down, Livin' Proof (Group Home), no i The Infamous, ktore uwazam za najlepsza plyte w historii

wszsytkie czarnuchy obwieszaja sie zlotem, oni maja to zakodowane w genach,a 50 stal sie jednym wielkim produktem reklamowym. produkuja w stanach napoje o nazwie" 50 fresh"dajcie spokoj, ale to jest jedna wielka przesada. po prostu koles sie sprzedal, jak zwykla dziwka z rumunii.
Orzeu
Kontakt:

Hip-Hop made in Poland

Post autor: Orzeu »

@nasir - niedawno pisałeś że jakby nie media to nikt by nawet nie usłyszał np. o Dr. Dre, czy Snoopie. PRawda jest taka ze jakby nie media to ty też panie czarnuchu (prawdziwy nigger, mnie nigga ;)) byś nie usłyszał o Nasie, Mobb Deepie, czy innych. A że np. 50 cent, czy Kanye jest komercyjny to nic nie znaczy, bo chyba nie myślisz że taki NAS wydaje płyty po to żeby ot tak sobie wydać - on na tym zarabia i jakby nie zarabiał to by nie pisał. a takiemu fiftiemu po prostu się udało i jest bardziej popularniejszy i dlatego chce to wykorzystać (patrz. G-Unit)

ale nie o tym chciałem mówić: A co fani Interu myślą o wojnie na polskiej scenie, a mianowicie PIH vs. PAN DUZE PE. kto wg was wygrywa ;): lubiące mocne bity i proste, wulgarne teksty PIH, czy może wolicie inteligentne i refleksyjne teksty Pana Duże Pe. wg mnie wygrywa PE ;)

Pih - "zwykły chłopak z podlasia" :]
Obrazek
Anonymous

Hip-Hop made in Poland

orzeu pisze:ale nie o tym chciałem mówić: A co fani Interu myślą o wojnie na polskiej scenie, a mianowicie PIH vs. PAN DUZE PE. kto wg was wygrywa ;): lubiące mocne bity i proste, wulgarne teksty PIH, czy może wolicie inteligentne i refleksyjne teksty Pana Duże Pe. wg mnie wygrywa PE ;)
Mam podobne zdanie do Ciebie... dużo bardziej lubie muze "PE". Podobaly mi sie jego freestyle zanim jeszcze wydal płytke... ogolnie ma wporzadku muze... tylko czasami moglby troszke przystopowac z pilkarzami w tekstach:P
Nasir

Hip-Hop made in Poland

ale niektorzy ludzie to sa opoznieni. wiadomo, ze kazdy muzyk wydaje po to plyty, zeby sie sprzedawaly, zeby ludzie ogladali w tv teledyski, i zeby mieli z tego jakis hajs. ale jeszcze trzeba to robic w jakims stylu, ktorego 50 nie ma. i robi z siebie Bog wie co, a tak naprawde, jesli chodzi o bity, teksty czy flow to jest cienki jak dupa weza. wszystk na ten temat. wogole nie ma co porownywac 50 do Das EFX, bo teraz sa calkiem inne czasy
Przemek

Hip-Hop made in Poland

I tak wymiata Tetris (koles jakos nie chce udzuelac wywiadów).Co przyjezdza na bitwe to robi zamieszanie .1 wygrał bitwe i raz przegral w finale własnie z Panem duze P :smile:
RoB

Hip-Hop made in Poland

nasir pisze:ale niektorzy ludzie to sa opoznieni. wiadomo, ze kazdy muzyk wydaje po to plyty, zeby sie sprzedawaly, zeby ludzie ogladali w tv teledyski, i zeby mieli z tego jakis hajs. ale jeszcze trzeba to robic w jakims stylu, ktorego 50 nie ma. i robi z siebie Bog wie co, a tak naprawde, jesli chodzi o bity, teksty czy flow to jest cienki jak dupa weza. wszystk na ten temat. wogole nie ma co porownywac 50 do Das EFX, bo teraz sa calkiem inne czasy
To co nam znawco możesz powiedzieć np. o kawałku Outta Control w którym ten żenujący 50 cent pomrukuje razem ze świetnym i wspaniałym Mobb Deep. Co wg Ciebie znawco skłoniło Mobb Deep aby nagrać kawałek z tym komercyjnym pozerem. Czyżby kaska ?
Slepy

Hip-Hop made in Poland

Post autor: Slepy »

Jesli chodzi o freestyle, to mnie najbardziej podobal sie występ TEDE'ego chyba w Płocku... no i niezapomniany rym OSTRego na pozengalnym koncercie Paktofoniki w katowickim spodku. Nie wiem czemu, ale jakos Pan duze Pe mi nie podchodzi.. nie wiem denerwuje mnie jego głos, sposob bycia i uwazanie sie za króla polskiego freestyleu.
Nasir

Hip-Hop made in Poland

RoB pisze:
nasir pisze:ale niektorzy ludzie to sa opoznieni. wiadomo, ze kazdy muzyk wydaje po to plyty, zeby sie sprzedawaly, zeby ludzie ogladali w tv teledyski, i zeby mieli z tego jakis hajs. ale jeszcze trzeba to robic w jakims stylu, ktorego 50 nie ma. i robi z siebie Bog wie co, a tak naprawde, jesli chodzi o bity, teksty czy flow to jest cienki jak dupa weza. wszystk na ten temat. wogole nie ma co porownywac 50 do Das EFX, bo teraz sa calkiem inne czasy
To co nam znawco możesz powiedzieć np. o kawałku Outta Control w którym ten żenujący 50 cent pomrukuje razem ze świetnym i wspaniałym Mobb Deep. Co wg Ciebie znawco skłoniło Mobb Deep aby nagrać kawałek z tym komercyjnym pozerem. Czyżby kaska ?
Ale widac, ze niektorzy sa naprawde opoznieni. kilka postow wczesniej napisalem, ze ostatnie dobra plyta Mobb to byl rok 99'
RoB

Hip-Hop made in Poland

nasir pisze:Ale widac, ze niektorzy sa naprawde opoznieni. kilka postow wczesniej napisalem, ze ostatnie dobra plyta Mobb to byl rok 99'
Nie pozwalaj sobie smarku

Wybacz ale nie pamiętam wszyskich twoich postów.
Nasir

Hip-Hop made in Poland

a kto ci kaze pamietac?? to jest dokladnie 8 postow wyzej. zanim zabierzesz glos, to moze bys tak zobaczyl najpierw, o czym tu sie mowi. widze ze jestes kozak, ale szkoda, ze tylko przez internet :P
Szycha

Hip-Hop made in Poland

Post autor: Szycha »

Dziś przypomniałem sobie o jakże legendarnym kawałku Anty Liroy - NAS feat. bardzo młody Peja 8) :twisted:
ODPOWIEDZ