Piłki kopane na blaszaka :P
-
RainMan
Piłki kopane na blaszaka :P
Siema ! Mam Fife 06 ale niestety w jezyku angielskim. Zna ktos moze jakis link do spolszczenia?? z góy dziex
pzdr RainMan
pzdr RainMan

-
Anonymous
Odp: Piłki kopane na blaszaka :P
proponuje ten temat do skaldania prosb...
http://www.fcinter.pl/phpBB2/viewtopic. ... 4&start=60
oraz proponuje.... Pro Evolution Soccer 5 a nie jakas Fife![Uśmiech :]](./images/smilies/yes.gif)
oraz proponuje.... Pro Evolution Soccer 5 a nie jakas Fife
-
Nasir
wlasnie teraz gram w PES 5 i musze powiedziec ze bije FIFE 06 na glowe. duzo wiecej mozliwosci, lepsza grafika i wogole wszsytko lepsze. szkoda tylko ze nia ma polskiej ligiShadY_FCI pisze:oraz proponuje.... Pro Evolution Soccer 5 a nie jakas Fife
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio
Di una continua sofferenza per arrivare alla vittoria...'
-
Anonymous
Znaczna czesc osob kupuje fife bo jest wniej liga Polska i polski komentarz... coprawda fifa 2006 troche sie poprawila w porownaniu do poprzednich wersji... ale nadal jest to cien PES5 czy PES4. Fifa jest bardzo bardzo schematyczna... ostatnia i chyba jedyna fifa jaka mi sie podobala to byla Fifa 2002 (ale nie World Cup).
-
Nasir
ale tak obiektywnie patrzac, to nowy PES niewiele sie rozni od poprzednika. a ludzie kupuja Fife rowniez dlatego( umowmy sie ze kupuja), ze jest bardziej znana niz produkcja Konami. a tak przy okazji, to ten polski komentarz po kliku dniach staje sie strasznie wkurzajacy.najlepszy jest po francusku 
-
RainMan
Nasir pisze:ale tak obiektywnie patrzac, to nowy PES niewiele sie rozni od poprzednika. a ludzie kupuja Fife rowniez dlatego( umowmy sie ze kupuja), ze jest bardziej znana niz produkcja Konami. a tak przy okazji, to ten polski komentarz po kliku dniach staje sie strasznie wkurzajacy.najlepszy jest po francusku
jak dla mnie to ludzie kupuja fife a nie PES nie tylko dla tego. Konami przeciez niema licencji nawet na nazwiska piłkarzy... gra staje sie trochu dziwna.
ciekawe jak jest z Rasiakiem
RASIALDO, RASIALDHINIO, DREWIENO

-
Orzeu
- Kontakt:
Rainman - z ziemi ?? chyba z księżycaRainMan pisze: jak dla mnie to ludzie kupuja fife a nie PES nie tylko dla tego. Konami przeciez niema licencji nawet na nazwiska piłkarzy... gra staje sie trochu dziwna.
a Dlaczego ludzie kupują Fifę ??? odp jest prosta: BO NIE GRALI W PESA
sam kiedyś mówiłem: Fifa jest lepsza, aż w końcu dostałem Pesa 4 i gram w niego do dziś. powiem ci tyle że PES jest kilka razy lepszy od tego bzdetowatego szajsu jakim jest niewątpliwie FIFA.

-
Anonymous
Jest licencja na Lige Włoską, Hiszpańska oraz Holenderska... pozatym jest kilka zespolow z tzw. reszta swiata.... prawdziwi pilkarze takze sa w reprezentacjach... oraz sa zepsoly Chelsea i Arsenalu... pozatym co przeszkadzaja nieprawdziwi zawodnicy w niektorych kluabch? LICZY SIE GRYWALNOSC.... zreszat kazda nazwe w grze mozesz sam zmienic.... a jak jestes leniwy to sciaganc patcha z neta ktory poprawia cala gre i zmienia wszytskei anzwy i nazwiska na oryginalne...RainMan pisze:jak dla mnie to ludzie kupuja fife a nie PES nie tylko dla tego. Konami przeciez niema licencji nawet na nazwiska piłkarzy... gra staje sie trochu dziwna.
ciekawe jak jest z Rasiakiem
RASIALDO, RASIALDHINIO, DREWIENO
A co do Rasiaka jest w rep. Polski jako RASIAK...
Podobnie u mnie bylo... slyszalem tylko ze PES jest znakomita gra ale dlugi okres czsau nie gralem w niego bo nie mialem poprostu tej gry... w tamtych czasach pogrywalem w Fife... bo poprostu nic innego nie bylo.... ale gdy pierwszy raz u kumpla zagralem w PES4... nigdy wiecej nie wlaczylem Fify...orzeu pisze: sam kiedyś mówiłem: Fifa jest lepsza, aż w końcu dostałem Pesa 4 i gram w niego do dziś. powiem ci tyle że PES jest kilka razy lepszy od tego bzdetowatego szajsu jakim jest niewątpliwie FIFA.
ps. A co do tego tematu... dobrze by bylo zeby admini zmienili jego nazwe na cos w stylu "pilki nozne na kompa" bo teraz ida same "offtopy", a nie ma tematu o pilkach kopanych na blaszaka
-
Ljarro
Przypominam ,ze temat nie brzmi: Fifa vs. Pes
A jezeli juz to
A jezeli juz to
Gralem dlugo w fife w tym roku i dlugo w nowego pesa. Gralem tez w pesa 4 i fife 2005 i moge powiedziec, że w tym roku to Fifa wygrywa.lasnie teraz gram w PES 5 i musze powiedziec ze bije FIFE 06 na glowe.
Jezeli porównujesz do Fify 2005 to tak, ale Fifa 2006 została bardzo poprawiona a Pes 5 nie rozni sie praktycznie niczym od 4. Co do grafiki...jezeli dla Ciebie ta w Pesie jest lepsza, to chyba masz coś z oczami. Weźmy choćby poruszanie się zawodników. W fifie 2005 wszyscy sie ślizgali, w Pesie bardzo mi sie podobał "motion capture". Teraz w Fifie wszyscy biegają naturalnie, a w Pesie wszyscy sie poruszają jakby mieli 30 kilo nadwagi.duzo wiecej mozliwosci, lepsza grafika i wogole wszsytko lepsze
Że co? Najnowsza fifa nie jest schematyczna.Fifa jest bardzo bardzo schematyczna
Jak dla mnie to wcale sie nie rozni. Od razu po odpaleniu zaczalem grać na 5 gwiazdce i gralo mi sie tak samo jak w poprzedniego, łatwiej jest tylko strzelać gole z daleka. Grafike poprawili minimalnieale tak obiektywnie patrzac, to nowy PES niewiele sie rozni od poprzednika.
Jasne że chodzi o to. Niektórzy (ja) jesteśmy pokoleniem Sensibla, gdzie było kupe lig i graczy i to jest bardzo dla nas ważne.oświece cię że juz poprzednim Pesie były prawdziwe nazwiska piłkarzy z kilku lig, więc na penwo nie o to chodzi.
Widać że Wy nie graliście na poważnie w najnowszą FifeBO NIE GRALI W PESA
W tym roku, to Pes jest "bzdetem". Jezeli będą co roku odgrzewali tego samego kotleta dodając do tego zmienione menu to sie niedługo przejadą.powiem ci tyle że PES jest kilka razy lepszy od tego bzdetowatego szajsu jakim jest niewątpliwie FIFA.
-
RainMan
ShadY_FCI pisze:proponuje ten temat do skaldania prosb...
oraz proponuje.... Pro Evolution Soccer 5 a nie jakas Fife
niestety jak chce tam dac nowy post to mnie wyrzuca do strony glownej forum....

-
Anonymous
Tu niestety masz racje... PES5 w stosunku do PES4 zmienil sie minimalnie... nieznacznie poprawiono grafike... troszke realistyczniejsze sa faule... tzn jak sie teraz w kogos rozpedzonym wjedzie barem chocby to sedzia gwizdze... takze troszke trudniej sie akcje konstruuje... ale ogolnie mozna powiedziec ze praktycznie zadnych zmian nie ma... wzieli troche przyklad (niestety) ze stajni EA Sports... oni tez w ostanich latach tak robili... ale co do samej gry... dla mnie jest prawie idealna... i nie trzeba jej narazie zmieniac, ale z drugiej storny, skoro nei nalezy jej zmienaic i autorzy gry nei maja zamiaru jej zmieniac to niepotrzebnie wypuscili PES z numerem 5 w tytule... poporstu mogli wypuscic jakis Patch oficjalny lub cos z poprawkami.... ale coz... kasa to kasa...Ljarro pisze: W tym roku, to Pes jest "bzdetem". Jezeli będą co roku odgrzewali tego samego kotleta dodając do tego zmienione menu to sie niedługo przejadą.
A co do Fify to zawsze tak jest ze gdy jakas gra jest rewolucyjna (ale na +) w stosunku do swoich poprzedniczek to zyskuje na rozglosie i wiara bedzie to kupowala...
Ostatnio zmieniony 17 lis 2005, 20:34 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Orzeu
- Kontakt:
@LJARRO - grałem w Fifę przez 2 tyg i szczerze to wolę PESa 4. po pierwsze nie mogłem wytrzymać tego głupiego komentu, po drugie wkurzało mnie jak przeciwnikom nie mogło się zabrać piłki bo się non stop zasłaniali ciałem (czyt. ja w prawo, on w lewo), bardzo głupie kiwanie - co z tego że te kiwki ładnie wygladają, skoro bardzo trudno się kiwa, nie mozna kiwac na pelnym biegu

-
Nasir
a wie moze ktos, jak w PES 5 zrobic ten zwod Marseille Route. probowalem pol godziny i w koncu zrezygnowalem.
-
Anonymous
W PES a szczegolnie w "piatce" tez sie nie pokiwasz w pelnym biegu... w najnowszej czesci wyglada to znacznie realistyczniej i przy sprincie zawodnik zawsze sobie troche wypuszcza pilke przed siebie (tak jak jest to naprawde) i dzieki temu niemozliwe jest na 2 metrach w pelnym biegu kiwkami ograc 3 obroncoworzeu pisze: co z tego że te kiwki ładnie wygladają, skoro bardzo trudno się kiwa, nie mozna kiwac na pelnym biegu
Wlacz sobei treningi to wszystkiego sie dowiesz... ale trick ten robi sie poprzez uzycie jakiegos przycisku (bodajze odpowiednika L2) + galki analogowej....Nasir pisze:a wie moze ktos, jak w PES 5 zrobic ten zwod Marseille Route. probowalem pol godziny i w koncu zrezygnowalem.
ps. jeszcze raz ponawiam prosbe do admina... aby zmienil nazwe tego tematu na cos w stylu "pilki nozne na kompa" bo teraz ida same "offtopy", a nie ma tematu o pilkach kopanych na blaszaka
-
Ljarro
Mi to nawet na klawikordzie nie sprawia żadnych problemów. Wręcz gdy gram Interem to Figo jest w tym mistrzem.bardzo głupie kiwanie - co z tego że te kiwki ładnie wygladają, skoro bardzo trudno się kiwa, nie mozna kiwac na pelnym biegu
Ja gram bez.po pierwsze nie mogłem wytrzymać tego głupiego komentu,
Nie zauwazylem niczego takiego. Jak chce gościowi zabrać pilke to wzywam kolege z drużyny i często udaje sie zabrać piłke przeciwnikowipo drugie wkurzało mnie jak przeciwnikom nie mogło się zabrać piłki bo się non stop zasłaniali ciałem
Mało? z 6 naliczyłem. Teraz je zamykam i wszystko (nawet pes 9 i fifa 2010) bedzie tua nie ma tematu o pilkach kopanych na blaszaka
Ostatnio zmieniony 17 lis 2005, 21:30 przez Ljarro, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Szymon
Ja zdecydowanie jestem za PES'em. Moim zdaniem ma lepszą grywalność od FIFY. Chociaż teraz ten komentarz po Polsku przekonuję i urzeka trochę, lecz to dalej nie to co japoński kopaniec. Od początku urzekła mnie ta gra. Gram w nią nieustannie od 2002 roku. Uwarzam, że ruchy zawdoników, faule (czasami z kieszeni) i strzały wyglądają o wiele realniej niż w FIFIE.
-
Nasir
no te faule na PES to troche jakbyz choinki urwane. ale i to mozna zbolec. zwroccei uwage na multum opcji dostepnych w PES odnosnie taktyki, ustawien i zachowan zawodnikow. mozna siedziec klika dni i wybierac najlepsze ustawienia.
-
RainMan
a czy ktos zna link do sposzczenia Fify 06 ?? albo chocby eby tewxt był po polsku. plissssssssssss

-
Kujon
- Kontakt:
Jak czytam, że PES5 się nie zmienił to aż mnie krew zalewa....
Jestem nałogowym graczem w tą gre więc mówie co zauważyłem:
1. Poprawiona grafika, wymagania obniżone
2. Zawodnicy poruszają się dużo płynniej
3. Poprawa gry bramkarzy (w PES4 bramki z 50 metrów to norma, ale tu jest inaczej)
4. Rzuty wolne...dzięki kombinacjom klawiszy można wykonać jak nam się tylko podoba, i nie trzeba walnąć koniecznie w okno żeby była bramka...
5. Zawodnicy jak rozgrywam piłke, wysuwają się na dogodne pozycje...
6. Charakterystyczne zachowania zawodników...m.in poruszanie się Verona, oraz bieg Martinsa (tylko on biega tak specyficznie)
7. Odbiór piłki zmieniony kompletnie...i lepiej tego nie mogli zrobić...w innych wersjach gier, zawsze tak samo piłka się odbijała jak odbierałeś...tutaj odbija się w różne strony, czasem odbierzesz, czasem wybijesz piłke zawodnikowi z pod nóg, ale jego kolega ją przejmie
8. Długie wyrzuty bramkarzy ręką do dobrze ustawionych zawodników...
9. Rzuty karne poprawione czyli np strzelasz po ziemi w lewo...a bramkarz się rzuca w lewo ale na okno...to w innych wersjach nigdy nie obronił tego...a teraz to się zdarza, bo przecież bramkarz nie leci aż do okienka tylko w pewnym momencie spada i czasem sięgnie piłki
mam nadizeje że wiecie o co mi chodzi
10. Sporo licencji
11. Trening = miodzio
Jak mi się coś przypomni, to dodam....ja od razu mówie, że jestem zwolennikiem pesa...ale to przez to że na konsoli PS już od małego grałem w ISS i pozostaje wierny firmie Konami bo wypuszcza naprawde dobre gry piłkarskie
a co do Fify....grałem w demo.....fajne nowe rozwiązania, itd ale jedyne co mnie wciąga to PES 
Jestem nałogowym graczem w tą gre więc mówie co zauważyłem:
1. Poprawiona grafika, wymagania obniżone
2. Zawodnicy poruszają się dużo płynniej
3. Poprawa gry bramkarzy (w PES4 bramki z 50 metrów to norma, ale tu jest inaczej)
4. Rzuty wolne...dzięki kombinacjom klawiszy można wykonać jak nam się tylko podoba, i nie trzeba walnąć koniecznie w okno żeby była bramka...
5. Zawodnicy jak rozgrywam piłke, wysuwają się na dogodne pozycje...
6. Charakterystyczne zachowania zawodników...m.in poruszanie się Verona, oraz bieg Martinsa (tylko on biega tak specyficznie)
7. Odbiór piłki zmieniony kompletnie...i lepiej tego nie mogli zrobić...w innych wersjach gier, zawsze tak samo piłka się odbijała jak odbierałeś...tutaj odbija się w różne strony, czasem odbierzesz, czasem wybijesz piłke zawodnikowi z pod nóg, ale jego kolega ją przejmie
8. Długie wyrzuty bramkarzy ręką do dobrze ustawionych zawodników...
9. Rzuty karne poprawione czyli np strzelasz po ziemi w lewo...a bramkarz się rzuca w lewo ale na okno...to w innych wersjach nigdy nie obronił tego...a teraz to się zdarza, bo przecież bramkarz nie leci aż do okienka tylko w pewnym momencie spada i czasem sięgnie piłki
10. Sporo licencji
11. Trening = miodzio
Jak mi się coś przypomni, to dodam....ja od razu mówie, że jestem zwolennikiem pesa...ale to przez to że na konsoli PS już od małego grałem w ISS i pozostaje wierny firmie Konami bo wypuszcza naprawde dobre gry piłkarskie
"" Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki" "" P.Zarzeczny
-
hamsti
może się nie gram na grach, ale to prawda że peesie 3 Inter nazywał się Fc Lombardia??
JEEEEEEEEEEEEST SCUDETTTTTO
-
Orzeu
- Kontakt:
yyyyy - nie rozumiemszparki pisze:może się nie gram na grach ??
W Pesie 3 nie było licencji jeszcze więc Inter też nie nazywał się Inter - od częsci 4 są licencje.
@Ljarro - i najważniejsze - wkurzają mnie w Fifie bramki których nie było - a mianowicie kilka razy mi się zdarzyło że piłka przeleciała obok bramki, a tu gol!!!! co do tych wad Fify to takie jest moje zdanie i Ljarro możesz mi pisać że mozna np. przywołać kolege z druzyny, lub dobrze się kiwać, lecz ja zdania nie zmienie, bo po prostu ta gra mi się nie podoba - heh może dlatego że jest Za sko0mplikowana
Proponuje założyc tez temat o menagerach

-
Anonymous
Ogolnie nie ma sie co tu sprzeczac... kadzy ma inny gust i kazdemu co innego sie podoba... a o gustach sie nie dyskutuje... ja zostaje przy PES5 ![Uśmiech :]](./images/smilies/yes.gif)
-
Szymon
dokładnie wiem o co ci chodzi. Teraz bardzo jeszcze zmienił się trening po sezonie. Każdemu zawodnikowi wybieramy trening a ona ćwiczy a nei jak to był w 4 części, że każdym tzreba było robić mnóstwo rzeczyKujon pisze: 9. Rzuty karne poprawione czyli np strzelasz po ziemi w lewo...a bramkarz się rzuca w lewo ale na okno...to w innych wersjach nigdy nie obronił tego...a teraz to się zdarza, bo przecież bramkarz nie leci aż do okienka tylko w pewnym momencie spada i czasem sięgnie piłkimam nadizeje że wiecie o co mi chodzi
-
Andy
- Kontakt:
Ja tam bardzo przepadam za PES
Obojętnie która by to była część to według mie każda jest wspaniała, moge w gre twórców Konami grać godzinami
.Prawie co wekeend mam możliwość grywania właśnie w tą giere i ulepszania swoich umiejętności - gra jest świetna w porównaniu do FIFY nie da się tam strzelić wolnego z każdej pozycji 8) , na dodatek gdy się oddaje strzał w FIFIE to zawsze piłka leci w światło bramki co w PES-ie jest niemożliwe
I nikt nie przekona mnie do FIFY - choćby nie wiem , zawsze twardo stanę za twórcami gry Pro Evolution Soccer
.
-
Nasir
no wolnego strasznie trudno strzelic. a jesli chodzi o strzelanie goli z akcji, to czasem jest tak, ze zaden strzal nie leci w swiatlo bramki, a czasem wszystkie wpadaja do sieci. jak w normalnym zyciu
-
Richy
Jeśli dalej masz z tym problem a grasz na PS2 to wystarczy prawy analog okręcić o 360stopni.Nasir pisze:a wie moze ktos, jak w PES 5 zrobic ten zwod Marseille Route. probowalem pol godziny i w koncu zrezygnowalem.
W PESa gram równie nałogowo jak w tekkena 5 i gran turismo 4 ale tylko na PS2, nie wyobrażam sobie gry na klawiaturze po przerzuceniu sie na pada ( kiedyś na klaw. grałem jak ktoś nie zrozumiał tyle że wraz z konsolą przyszedł pad więc trza było coś z tym zrobić ).
Co do rzutów wolnych... w fifie wystarczy uderzyć po ziemi obok muru i gol 100%. W pesie... hm sprawa się komplikuje jednak pamiętam od czasu PESa4 kiedy to Carlosem z 34 m bodajże udeżyłem 'mocno' (Carlosem lekko sie nie da
Pozatym... zachowanie siatki w PEsie po wpadnięciu do niej piłki jest bardzo realistyczne... nie to co w fifie...ale to taki szczegół, pozatym jak słysze szpaka to mnie krew zalewa i po 3 sezonie dałem sobie spokuj...a chciałem być obiektywny
Tak ogólem to PES zjada fife na śniadanie, obiad, kolacje...
-
EL_CHINO
Oj to ja zazwyczaj strzelam bramki tylko z wolnego, niedawno grałem na Siene i miałem 2 rzuty wolne i dwa strzeliłem (L. Figo)Nasir pisze:no wolnego strasznie trudno strzelic. a jesli chodzi o strzelanie goli z akcji, to czasem jest tak, ze zaden strzal nie leci w swiatlo bramki, a czasem wszystkie wpadaja do sieci. jak w normalnym zyciu
-
Nasir
no to jestes mocny zawodnik. widocznie musze spedzic wiecej czasu w trybie Training 
-
EL_CHINO
Po prostu często gram, no i od małego grałem w ISS na PSX. I to chyba dlatego.Nasir pisze:no to jestes mocny zawodnik. widocznie musze spedzic wiecej czasu w trybie Training
-
MiRas.
- Kontakt:
Nie grajace jeszcze w PESa załaćzyłem FIFE 2006... zagrałem... 3 minuty
i wyłączyłem... te ludziki (nie można ich nazwać piłkarzami) miały postawę 'na małpe", podania... hmmm nie skomentuje tego, tak samo jak reszta gry, po prostu wolałem nic nie robić na kompie niż grać w FIFE... dostałem PESA 5 i... gram, gram i mi się to nie nudzi...
I będe grał do chwili, kiedy wyjdzie PES 6 
Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.