Ja tak samo miałem z tegorocznym Pesem, tylko że podjąłem wyzwanie i pograłem troche dłużej...Uważam czas gry w PES'a 5 za straconyzagrałem... 3 minuty Question i wyłączyłem...
Piłki kopane na blaszaka :P
-
Ljarro
Odp: Piłki kopane na blaszaka :P
-
Lolek
Ja narazie gralem tylko w PES 3 i byl bardzo fajny, a co do fify gralem ze 2, 3 tygodnie i juz mi sie znudzila. Sporo bugow ( pilka poszla kolo bramki, a zaliczono to jako gol;/)
-
Szymon
A jak grasz na kompie klawiaturą to poprostu ustaw jakieś 4 kalwisze jako prawy analog i wciśnij jakbyś chciał tymi klawiszami zrobic koło. Przykładem kalwisz moze być "j;i;l;k"Nasir pisze:a wie moze ktos, jak w PES 5 zrobic ten zwod Marseille Route. probowalem pol godziny i w koncu zrezygnowalem.
-
Anonymous
Pytanko z innej beczki....
Kim gracie w PESa (lub w Fife)... jakimi zespolami lub reprezentacjami... i jakimi ustawieniami?
Ja w PESa gram Interem i ustawieniem 4-1-2-3

--------------Adriano--------------
---Recoba---------------Martins---
-------------------------------------
-----Veron------------Figo--------
------------Cambiasso------------
Zanetti-Matrix-Samuel-Cordoba
------------------------------------
--------------Toldo----------------
lub rep. Polski 8) (ustawienie 4-1-2-1-2, tu nazwisk nie wymienie bo nie pamietam wszytskich).[/img]
Kim gracie w PESa (lub w Fife)... jakimi zespolami lub reprezentacjami... i jakimi ustawieniami?
Ja w PESa gram Interem i ustawieniem 4-1-2-3

--------------Adriano--------------
---Recoba---------------Martins---
-----Veron------------Figo--------
------------Cambiasso------------
Zanetti-Matrix-Samuel-Cordoba
lub rep. Polski 8) (ustawienie 4-1-2-1-2, tu nazwisk nie wymienie bo nie pamietam wszytskich).[/img]
-
Szymon
Oczywiście PES. Gram Urugwajem
1-4-3-3
--------------Forlan----------------
---Recoba----------Chevanton---
-----Varela-----------R.Oliviera--
----------Pablo Garcia------------
Rodriguez---------------C. Diogo
-------Montero----Lugano--------
--------------Carini----------------
oraz Interem
1-4-3-1-2
------Recoba-----Adriano--------
--------------Veron---------------
--Stankovic-------------Figo-----
-----------Cambiasso------------
--I. Cordoba----------J.Zanetti--
-------Matrix------Samuel--------
1-4-3-3
--------------Carini----------------
oraz Interem
1-4-3-1-2
------Recoba-----Adriano--------
--------------Veron---------------
--Stankovic-------------Figo-----
-----------Cambiasso------------
--I. Cordoba----------J.Zanetti--
-------Matrix------Samuel--------
Ostatnio zmieniony 21 lis 2005, 16:49 przez Szymon, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Orzeu
- Kontakt:
hmmmmm - myślałem że TOldo jest Włochem :?anonim pisze:Gram Urugwajem
1-4-3-3

-
Nasir
-----------------Toldo-----------------
----------------------------------------
------Zanetti--Matrix--Cordoba-----
--Figo--Pizarro--Veron--Stankovic--
----Recoba----Adriano----Martins---
na zmieny wchodza Wome,Cruz,Cambiasso
------Zanetti--Matrix--Cordoba-----
--Figo--Pizarro--Veron--Stankovic--
----Recoba----Adriano----Martins---
na zmieny wchodza Wome,Cruz,Cambiasso
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio
Di una continua sofferenza per arrivare alla vittoria...'
-
Szymon
dżołk. Pomyłka zamiast napisać Carini z przyzwyczajenia wpisałem Toldo 
-
EL_CHINO
'Mój' Inter, po 'małych' transferach, ustawienie: 4-4-2.-
andre
oczywiście pes
z drużyn to oczywiście inter
-------------------------TOLDO----------------------------
--ZANETTI-----SAMUEL------CORDOBA--------FAVALI
------------------------C.ZANETTI------------------------
---VERON------------------------------------------FIGO--
------------------------STANKOVIC-----------------------
---------------------ADRIANO-----RECOBA--------------
a z reprezentacji ANGOLAMI
--------------------------JAMES---------------------------
---FERDINAND-----TERRY------CAMBELL-------COLE
----------------------BRIDGE------------------------------
---GERRARD-----------------------------------BECKHAM
----------------------LAMPARD-----------------------------
----------------OWEN------------ROONEY----------------
z drużyn to oczywiście inter
-------------------------TOLDO----------------------------
--ZANETTI-----SAMUEL------CORDOBA--------FAVALI
------------------------C.ZANETTI------------------------
---VERON------------------------------------------FIGO--
------------------------STANKOVIC-----------------------
---------------------ADRIANO-----RECOBA--------------
a z reprezentacji ANGOLAMI
--------------------------JAMES---------------------------
---FERDINAND-----TERRY------CAMBELL-------COLE
----------------------BRIDGE------------------------------
---GERRARD-----------------------------------BECKHAM
----------------------LAMPARD-----------------------------
----------------OWEN------------ROONEY----------------
-
Szymon
moj pes po transferach już troche inaczej wygląda.
Dokupiłem Heinze na lewa obronę za Favalliego i jak kupowałem to nie musiałem nic dopłacać za Heinze,
Robinho za tracącego sporo sił Verona,
Mascherano na zmiennika Cambiasso(wyszedł mi Cambiasso ponad najwyższą linię w developmnet sheet)
Lugano jako zmiennik za środkowych obrońców
i jeszcze takiego jakiegoś koreańczyka Park Chu Young który już ma staty podobne do Recoby w wieku 22 lat
Dokupiłem Heinze na lewa obronę za Favalliego i jak kupowałem to nie musiałem nic dopłacać za Heinze,
Robinho za tracącego sporo sił Verona,
Mascherano na zmiennika Cambiasso(wyszedł mi Cambiasso ponad najwyższą linię w developmnet sheet)
Lugano jako zmiennik za środkowych obrońców
i jeszcze takiego jakiegoś koreańczyka Park Chu Young który już ma staty podobne do Recoby w wieku 22 lat
-
EL_CHINO
Ma ktoś może najnowszego patcha do PESa 5?
Jeśli tak, to mógłby ktoś zrobić screena flag nerazzurrich na San Siro?
Jeśli tak, to mógłby ktoś zrobić screena flag nerazzurrich na San Siro?
-
Nasir
Chievo - Sampdoria 2
Stuttgart - Werder 2
Utrecht - PSV 2
4zl-->>50.20zl
Stuttgart - Werder 2
Utrecht - PSV 2
4zl-->>50.20zl
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio
-
EL_CHINO
Nasir pisze:Chievo - Sampdoria 2
Stuttgart - Werder 2
Utrecht - PSV 2
4zl-->>50.20zl
:mrgreen: Dzięki.
-
Orzeu
- Kontakt:
EL_CHINO pisze:Nasir pisze:Chievo - Sampdoria 2
Stuttgart - Werder 2
Utrecht - PSV 2
4zl-->>50.20zl
:mrgreen: Dzięki.
heh ;]
PES 5 mi się podoba, tylko ma kilka mankamentów:
- gram od 2 miechów na 3 gwiazdkach i po prostu nie umiem goli strzelać
- tak jak w PESie 4 gra się po prostu myli, w przypadku piłki wychodzącej na aut - wielokrotnie zdarza się, że np nabije przeciwnika, patrzę, a tu aut dla przeciwnika ...

-
EL_CHINO
Ty masz problemy z 3 * a ja od początku gram na najwyższych gwiazdkach, teraz gram na 6. Ostatnio z Juve wygrałem 2:0 tak samo jak z Violą. Najlepiej wyłączyć sobie komentatora, bo daremny
Choć niekiedy lepiej mi się gra z drużynami typu: juve, milan, a gorzej np. z chievo czy sampą.
-
Orzeu
- Kontakt:
w PESa 4 też na 6* przycinałem, tyle, że tak jak wspomniałem w nowym PESie po prostu NIE UMIEM strzelać goli 

-
Anonymous
To na ilu gwiazdkach sie gra tak do konca nie odzwierciedla umiejetnosci... trzeba sie sprobowac z "żywym" przeciwnikiem... na kompa mozna miec jakies schematy, na czlowieka nie...
Nie to ze sie przechwalam czy cos... ale mam kumpla ktory gra na 6* i sie chwalil tym... a mnie toszke wysmiewal.... (bo sam gram na 3*).
Przyszedl do mnie i zagralismy.... splacilem go... 6 razy pod rzad...
Nie to ze sie przechwalam czy cos... ale mam kumpla ktory gra na 6* i sie chwalil tym... a mnie toszke wysmiewal.... (bo sam gram na 3*).
Przyszedl do mnie i zagralismy.... splacilem go... 6 razy pod rzad...
-
Szymon
ja gram w PESA 5 na 6* w PESA 4 tez gralem na 6*. Czasami atakuje na kompa maksymalnie i nie moze wyjsc przez 80 minut z polowy a czasami to ja sie bronie. Poprostu trzeba umiec z kompem grac mecze. Jednak poczatek gry zaczyna sie na grze z zywym przeciwnikiem. Jeszcze do tego jak dojda emocje na turnieju. Poprostu ta gra sie staje idealna. Te emocje, okrzyki ludzi wyklinajacych zawodnikow swojej druzyny :mrgreen: a za 5 minut krzyczacych ze go kochaja
-80- Zapraszam was na jakies turnieje. Ja bylem w Poznaniu i hcoc gram na moim X-Boxie to grajac na konsoli PS2 wyszedlem z grupy
KAzdy ma szanse!! Warto sprobowac. Serdecznie zapraszam
-
Richy
Nie ma znaczenia na jakiej grasz konsoli, chociaż fakt faktem, że na Dual Shocku gra się łatwiej ( jak dla mnie ) ... ja na PS2 jade na 6 * i bywa różnie , za to jak siądę z sąsiadem to mecz wygląda jak burza... wyniki 8:8 to standard a jak dojdzie do tego 16:15 w karnych to zwycięstwo jest maxymalnie satysfakcjonujące no i... wreszcie można zapalić 
-
Lombardinho
odkopałem temat bo jest ciekawy
kłutnia, kłutnia, kłutnia... PES czy FIFA, FIFA czy PES...
podejdzmy do tego z innej strony, obie gry są sportowe w obu nawet kopie sie piłke :mrgreen: przeczytałem cały temat i spogladłem na opinie wszystkich. Z moich obserwacji wynikło ze wszyscy bluźniercy którzy sądza ze FIFA jest lepsza od Pesa kieruja sie tylko czynnikiem który tak na prawde wcale nie jest ważny. Różnica w licencji pomiedzyFIFA a PEsem niej ets juz taka wielka i staje sierównocześnie coraz mniejsza. I co mi wtedy powiecie że FIFA ma lepszy interfejs?? menu?? grafike?? dzwiek??
I mozliwe że wtedy sie bede musiał z wami zgodzic. Ale PES ma cos co FIFA nigdy nie miała, nie ma i miec nie bedzie !!! REALIZM
Kiedy po raz pierwszy zagrąłem w Pesa (a wtedy to był jeszcze ISS) byłem wyjadaczem FIFy i po pierwszym meczu miałem ochotę rzucić padem. kur** ma* na poziomie Easy nie mogłem strzelic gola grajac Brazylią gdy na przeciwko mnie stał jakis bin Laden z Arabi Saudyjskiej. Powiedziałem sobie że ta gra to oszustwo. Ale mój młodszy brat przez przypadek złamał płytke z FIfa i nei miałe w co grac wiec wziałem sie za PESa. Dzisiaj nękam Milan grajac Interem na 6 gwiazdkach w PES4 ( nie mam Pes5 bo zbieram fundusze Na PS3).
FIFA mozę miec licencje ale nie ma tego najważniejszego czynnika czyli REALIZMU który wpływa na miód płynacy z gry.
kłutnia, kłutnia, kłutnia... PES czy FIFA, FIFA czy PES...
podejdzmy do tego z innej strony, obie gry są sportowe w obu nawet kopie sie piłke :mrgreen: przeczytałem cały temat i spogladłem na opinie wszystkich. Z moich obserwacji wynikło ze wszyscy bluźniercy którzy sądza ze FIFA jest lepsza od Pesa kieruja sie tylko czynnikiem który tak na prawde wcale nie jest ważny. Różnica w licencji pomiedzyFIFA a PEsem niej ets juz taka wielka i staje sierównocześnie coraz mniejsza. I co mi wtedy powiecie że FIFA ma lepszy interfejs?? menu?? grafike?? dzwiek??
Kiedy po raz pierwszy zagrąłem w Pesa (a wtedy to był jeszcze ISS) byłem wyjadaczem FIFy i po pierwszym meczu miałem ochotę rzucić padem. kur** ma* na poziomie Easy nie mogłem strzelic gola grajac Brazylią gdy na przeciwko mnie stał jakis bin Laden z Arabi Saudyjskiej. Powiedziałem sobie że ta gra to oszustwo. Ale mój młodszy brat przez przypadek złamał płytke z FIfa i nei miałe w co grac wiec wziałem sie za PESa. Dzisiaj nękam Milan grajac Interem na 6 gwiazdkach w PES4 ( nie mam Pes5 bo zbieram fundusze Na PS3).
FIFA mozę miec licencje ale nie ma tego najważniejszego czynnika czyli REALIZMU który wpływa na miód płynacy z gry.
Amor Patriae Nostra Lex
-
EL_CHINO
Lombardinho, zgadzam się z Tobą w 101% gram w PESa/ISSa od początku (pierwszy chyba to ISS deluxe na nintendo, a później ISS 98 na PSX) Jak zagrałem w fifę to zaryzykowałem zagrać na przedostatnim stopniu trudności i wygrałem 4 albo 5 do zera, a grałem też w większość częsci Fify od 98.
-
Paolo_
Ja gdzieś tydzień temu zakończyłem moją grę w Fife (a grałem w nią od serii 97) i przeniosłem się na PES-a. Ileż razy można strzelać te same bramki, rozwalać każdego na najwyższym poziomie? Chociaż PES mi się niemiłosiernie tnie to już wole jego niż tą pieprzoną fife. Doszedłem do wniosku że każdy fan fify prędzej czy później przeniesie się na Pesa i im szybciej to zrobi tym lepiej dla niego.

-
Bart
Kiedyś namiętnie grałem we wszystkie FIFY, ale od wersji 2002 coraz mniej mi się podobały i mój entuzjazm przygasł. Natomiast jakiś rok temu przestałem grać w CMa, który wydawał mi się wcześniej zupełnie nie do znudzenia. I już w sumie gry są dla mnie melodią przeszłości 
-
Pawlak_AG
Firma Konami Digital Entertainment GmbH zapowiedziała, że na okładce polskiego wydania gry „Pro Evolution Soccer 6” znajdzie się Maciej Żurawski.
Wizerunek napastnika drużyny Celtic Glasgow pojawi się obok zdjęcia Adriano, gwiazdy wszystkich wydań szóstego „PES-a”.
Żurawski, utalentowany napastnik, grający dla szkockiego zespołu Celtic Glasgow, przeżywa doskonały okres kariery po wygraniu rozgrywek ligowych ze swoim nowym klubem. Teraz zaś dołączy do grona piłkarzy, firmujących swoimi wizerunkami wersje „Pro Evolution Soccera” w poszczególnych krajach. Już wkrótce pojawi się na pudełku szóstej części serii, przełożonej w pełni na język polski.
Konami przygotuje całkowicie zlokalizowaną grę na PC i konsolę PlayStation 2, tłumacząc wszystkie teksty i nagrywając polski komentarz. Głosów do niego użyczy jeden z najbardziej znanych duetów komentatorskich: dziennikarz Polsatu Mateusz Borek i Roman Kołtoń, redaktor naczelny Przeglądu Sportowego.
„Pro Evolution Soccer 6” już teraz opisywany jest jako olbrzymi krok naprzód dla całego cyklu, wprowadzający wiele nowych zagrań i opcji rozgrywki. Seria po raz pierwszy trafi też na zupełnie nowe platformy - DS-a i Xboksa 360.
Wizerunek napastnika drużyny Celtic Glasgow pojawi się obok zdjęcia Adriano, gwiazdy wszystkich wydań szóstego „PES-a”.
Żurawski, utalentowany napastnik, grający dla szkockiego zespołu Celtic Glasgow, przeżywa doskonały okres kariery po wygraniu rozgrywek ligowych ze swoim nowym klubem. Teraz zaś dołączy do grona piłkarzy, firmujących swoimi wizerunkami wersje „Pro Evolution Soccera” w poszczególnych krajach. Już wkrótce pojawi się na pudełku szóstej części serii, przełożonej w pełni na język polski.
Konami przygotuje całkowicie zlokalizowaną grę na PC i konsolę PlayStation 2, tłumacząc wszystkie teksty i nagrywając polski komentarz. Głosów do niego użyczy jeden z najbardziej znanych duetów komentatorskich: dziennikarz Polsatu Mateusz Borek i Roman Kołtoń, redaktor naczelny Przeglądu Sportowego.
„Pro Evolution Soccer 6” już teraz opisywany jest jako olbrzymi krok naprzód dla całego cyklu, wprowadzający wiele nowych zagrań i opcji rozgrywki. Seria po raz pierwszy trafi też na zupełnie nowe platformy - DS-a i Xboksa 360.
-
Lamatico
- Kontakt:
Już na rynku pojawiło się najnowsze dzieło firmy Elekronik Arts mianowicie FIFA 07. Ja gre tę będe posiadał w najbliższy poniedziałek. Mam nadzieję że to będzie kolejna udana wersja tej najpopularniejszej gry przenoszącej nas na największe stadiony świata. Z tego co przeczytałem w recenzjach Inżynierowie EA wprowadzili kilka nowych rozwiązań. Nowe rozwiązania mają być zastosowane w technice strzału i podkręcania piłki. Firma EA podpisała kontrakty z kilkoma Polskimi zespołami aby zamieścić ich loga klubowe w tej grze. Z tego co przeczytałem jednymi z tych zespołów są BOT GKS Bełchatów, Cracovia Kraków, Widzew Łódź i ŁKS. Doszły mnie równierz słuchy że dostępna będzie druga liga Polska.
Wszystkim miłośnikom tej gry życzę wielu sukcesów wybranymi drużynami.
Wszystkim miłośnikom tej gry życzę wielu sukcesów wybranymi drużynami.
-
Ljarro
Że co? Ja mam to od dwóch tygodni. I nic specjalnego, pewnie za miesiąc bede grał już tylko na multiplayerze. Bramkarze są straszni.
-
EL_CHINO
Kolejna udana wersja?
Chyba kolejne wspaniałe stadiony, wspaniali komentatorzy, wspaniałe podobieństwo piłkarzy, a pewnie nadal ten sam kałowaty styl gry, chyba Ci z EAsports są w gorącej wodzie kąpani, żeby zrobić porządną grę, to trzeba troszeczkę się wysilić i tą grą będzie niewątpliwie PES6, mogą ją wydać nawet w grudniu, bo im dłużej robiona tym lepsza, ale i tak wiadomo, że gra ukarze się pod koniec października, aż ślinka leci...
Chyba kolejne wspaniałe stadiony, wspaniali komentatorzy, wspaniałe podobieństwo piłkarzy, a pewnie nadal ten sam kałowaty styl gry, chyba Ci z EAsports są w gorącej wodzie kąpani, żeby zrobić porządną grę, to trzeba troszeczkę się wysilić i tą grą będzie niewątpliwie PES6, mogą ją wydać nawet w grudniu, bo im dłużej robiona tym lepsza, ale i tak wiadomo, że gra ukarze się pod koniec października, aż ślinka leci...
Tym razem trochę dam zarobić kolesiom z KONAMI i kupię tą grę orginalną na PS2Stworzenie wiernej symulacji piłki nożnej wbrew pozorom nie jest zadaniem prostym. Ładna grafika i oryginalne nazwiska gwiazd to pikuś - największe wyzwanie stanowi zaprogramowanie sztucznej inteligencji zawodników.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2006, 17:29 przez EL_CHINO, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Woo-cash
- Kontakt:
No mi tez sie zdarzylo grac w nowa FIFE... i musze powiedziec ze nie jest za ciekawa ale sa male zmiany ale taki malutkie
"Człowiek jest wszechświatem samym w sobie" - Bob Marley
-
mati
Może to będzie mała dygresja, ale myśle ze nie zaszkodzi - ehhh pamietam jak ja sie zagrywałem w te wszystkie gierki, począwszy od f-fy 2000, przez 2002, world cup i pozniej 04 (pierwsze przygody z grafiką kiedy zabierałem sie za wykonywanie stroi, pamietam jak wiele czasu zajęło mi zrobienie strojów Stuttgartu i Ipswich Town - ale była pierwsza satysfakcja, że ludzie widzą, ściągają i pozytywnie komentują!
), pozniej 05 i pamietam ze w 06 grałem już tylko kilka razy... zupełnie wciągnęły mnie na kilka miesiecy managery, CM 04/05 z tego co pamietam, pozniej FM w którego gralem moze z miesiąc, aż nagle wszystko ucichło jakoś we mnie, po dziś dzień nie ruszyłem żadnej gierki (po prostu nie odczuwam takiej potrzeby, nudzi mi się już po 10 minutach, ale nie przeszkadza mi to jestem wrecz z tego zadowolony - bo mam wiecej czasu), bedzie to już pewnie tak coś koło roku. Nie wliczam w to ManagerZone, bo nawet ta gierka mnie wciągnęła i odstawiłem dopiero późną jesienią tamtego roku - zmieniłem hasło, ale nie mogłem już się zalogować w żaden sposób
a szkoda, bo drużynę prowadziłem 2gi rok, średnio mi szło - 5 dywizja ale fajnie sie tym wszystkim gospodarowało, zarządzało, dawniej to było coś mimo ze mniej możliwości to czuło sie ten klimat tej gry, teraz jest juz mnóstwo ludzi i poziom sie różnicuje - jest o wiele inaczej, ale gdyby nie to hasło pewnie po dziś dzien bym prowadził drużyne). W każdym razie nie zapomne pes'a 3, ściąganych u kolegi na stałym łączu gigantycznych patchy, długich turniejów, fajnych transferów itd. potem wyszła 4 która o dziwo jeszcze chodziła na moim kompie (tak jak fifa 06), ale to już był końcowy okres mojego zainteresowania grami i zagrałem w nią kilka razy, może gdyby nie to, że interface wydawał mi się skomplikowany to byłoby inaczej - w każdym razie muszę przyznać rację PES jest grą o wiele lepszą od FIFY, według mnie już gameplay w 3 jest o wiele lepszy niż ten z fify06 - nie przesadzam, jedynie niewiem czemu, ale do World Cup 2002 mam sentyment i wstyd sie przyznać, ale mimo wszystkich swoich błędów i cukierkowatości, ta fifa podoba mi sie najbardziej, zawodnicy wydają się poruszać realistycznie, z gracją, dość dużo sztuczek i ogólnie gra sie efektownie - tak jak powinno sie grac na mundialu 
btw. ciekawe czy gdzies jeszcze mam te wszystkie gierki na płytach i stroje do fify za jakiś czas to bedzie niezła pamiątka z przeszłości
btw. ciekawe czy gdzies jeszcze mam te wszystkie gierki na płytach i stroje do fify za jakiś czas to bedzie niezła pamiątka z przeszłości