Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
Maciek (interista)

Odp: Mercato

Post autor: Maciek (interista) »

Co poniektórzy z was przesadnie dramatyzują ten transfer. Jednym z powodów takiego stanu jest fakt, że nasłuchaliśmy się masy plotek, które z rzeczywistością nie mają nic wspólnego. Co do Cesra to transfer ten mnie jakoś nie przekonywuje, mamy przecież na lewe skrzydło: Stankovica, Killy'ego. Figo i Solariego a w trybie awaryjnym mogą grać na tej pozycji Recoba, Burdisso (wczorajsz mecz :) ) czy Wome, więc po co nam Cesar, który teoretycznie niepowinien mieścić się na ławkę :roll: . Co do Simone to w swoim czasie nawet lubiłem przyznam tego piłkarz,a na chwilę obecną przyda się jakiaś presja na Cruzie, a ponieważ będzie tylko wypożyczony nie można mówić o jakiejś katastrofie. Pozyskujemy dwóch raczej średnio przydatnych piłkarzy, ale za śmieszną cenę. Na poważniejsze zmiany przyjdzie czas latem gdy opuści nas Veron. :|
Obrazek
jarmol33

Post autor: jarmol33 »

No niech ktoś powie czy ten Grosso jest dobry czy dorasta do szyi Chivu?
sAinT

Post autor: sAinT »

Gorosso jaką taką klase przedstawia, jeżeli chodzi o porównania do Chivu to myśle ze prezentują podobny poziom. Grosso jest jednak włochem co wydaje się byc plusem wobec obecnej sytuacji w Interze(w hu hu obcokrajowców i jeszcze troche) Zaliczył on także kilka występów w reprezentacji, Chivu jest pewniakiem w swojej. Grosso jest pare lat starszy od Chivu (3?). Jednak to Grosso wydaje się byc lepszym zakupem, jest duzo szybszy i ciut waleczniejszy co najważniejsze u obrońcy.
Wolałbym to jego zobaczyć na San Siro.
------------BAggIO------------
---------------------------------
------------forEver-------------
jarmol33

Dzięki za naświetlenie sprawy. Mi się wydaje , ze jaki pilkarz na lewa obrone by nie przyszedl to i tak bedzie gral Favali niestety. Szkoda bo Mancini to dobry psycholog ale na pilkarzach to średnio zna i ma slabosc wszyscy wiemy jaka :smile:
Anonymous

Post autor: Anonymous »

jarmol33 pisze: Szkoda bo Mancini to dobry psycholog ale na pilkarzach to średnio zna i ma slabosc wszyscy wiemy jaka :smile:
Czy z Manciniego taki dobry psycholog to nie wiem... czasami nie umie zmotywowac pilkarzy itp...
sAinT

jarmol33 pisze: Mi się wydaje , ze jaki pilkarz na lewa obrone by nie przyszedl to i tak bedzie gral Favali niestety.
Nie wydaje mi się, Fava swoje lata już ma, dlatego szuka się następscy, takowym miał być Wome jednak jego forma uległa drastycznemu załamaniu po tym pechowym karnym w eliminacjach do MŚ, do tej pory nie odzyskał dawnej predyspozycji. oprócz tego, moim zdaniem jest to piłkarz, który ogólnie nie jest godnym pierwszej jedenastki Interu.
jarmol33 pisze: Szkoda bo Mancini to dobry psycholog ale na pilkarzach to średnio zna i ma slabosc wszyscy wiemy jaka :smile:
Sam był świetnym piłkarzem więc chyba najlepiej wie kto powinien grac w danym momencie, a kto nie. Wie kiedy ktos ma załamanie formy czy ogólnie jest do du..y.
A co do jego słabości do eks-Lazio to przyznaje ze coś takiego można zauważyc no ale nikt idealny nie jest :wink:
jarmol33

Saint nie zrozumiales o co chodzi z tym Favalim. Chodzi o te że nawet jakby przyszedl Evra to by nie grał bo jest Favali i niech se pogra pod koniec kariery a poza tym jak koledze powiedziec no wiesz sory..ale dzis nie grasz... :? A co do znajomosci na pilkarzach no to transfer cesara mowi sam za siebie no bo pomysl masz trzech za darmo Ze Roberto, Pires, Cesar kogo wybierasz??
sAinT

jarmol33 pisze: a poza tym jak koledze powiedziec no wiesz sory..ale dzis nie grasz...
No własnie kumplowi chyba łatwiej? Mancio moze zawsze powiedzieć "Giuseppe, zrozum musze musze mu dać szanse, dzisiaj siedzisz na ławce"
jarmol33 pisze: A co do znajomosci na pilkarzach no to transfer cesara mowi sam za siebie no bo pomysl masz trzech za darmo Ze Roberto, Pires, Cesar kogo wybierasz??
No wiesz gdym miał wybierać to żadnego z nich.
Pamiętaj ze w Interze nie tylko Mancio odpowiada za transfery, są dyrektorzy sportowi, prawda?
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

Teraz właśnie się dowiedziałem, że pan Massimo Moratti podziękuje za dwóch zawodników Lazio, bo jak uważa, jego zespół jest idealnie zgrany i nie chce, żeby się coś w nim zepsuło. I mam nadzieję, że Mancini poprzestanie, na braniu 'starych' znajomych z Lazio.
Brawo :brawo:
Maciek (interista)

A jak bumerang powraca kwestia transferu Esposito, który dodatkowo twierdzi, że woli być u nas rezerwowym niż grać w pierwszym składzie w Fiorentinie.
Pamiętam tego piłkarz jako świetnego technika, grającego trochę w stylu Baggio czy Del Piero, który lubi być w posiadaniu piłki. Myślę, że ten piłkarz miałby przyszłość w Interze. Jako reprezentant Włoch już potwierdził niejako swoją wartość, mógłby walczyć z Martinsem i Recobą o prawo gry przy boku Adriano, który ponoć jest jego idolem. Z drugiej strony jeżeli będziemy się starać latem o gwiazdę pokroju Teveza to lepiej wypożyczyć Inzaghiego.
Obrazek
vahu

Post autor: vahu »

No mam nadzieję że Moratti powie stanowczo nie na pozyskanie S.Inzaghi i Cesara. Do ataku tak naprawdę nie trzeba nikogo kupować, bo mamy 4 znakomitych graczy i 1 bardzo obiecującego. Już lepiej kupić za mniejsze pieniądze niż wypożyczenie Inzaghiego Agahowe z Szachtara :)

Co do Cesara to sprawa jest prosta. Facet ma już swoje lata i nie jest też tak genialnym piłkarzem żeby się gotować na jego kupno. Trzeba znaleźć kogoś naprawdę klasowego, nawet za duże pieniądze, ale kto załata tą dziurę na lewej stronie. No i poza tym to można dać więcej szans Burdisso i Wome, no i mamy przecież kilku obiecujących młodych. którzy jak nie zaczną powoli wchodzić do pierwszego zespołu to nigdy się nie rozwiną.

No i jeszcze trzeba docenić wiarę Morattiego w Recobę. Może w końcu przekona Manciniego żeby go częściej wystawiał za Adriano i Martinsem. Rozwiązałby się problem lewego skrzydłowego i siła ataku by się zwiększyła.
Angelo

Post autor: Angelo »

No to jak nie trzeba nikogo kupować to po co sciągać Aghahowe??Chyba widzisz różnice pomiędzy wypozyczeniem Inzaghiego a kupnem następnego napastnika...a za tym pierwszym to podpisuje się "obiema rękami".
A co do Burdisso i Wome to nie sądze żeby Argentyńczyk nadawał się na lewą strone, nie sugerujmy się tymi kilkoma meczami w których zagrał na teh pozycji...a Wome to chyba po sezonie pożegna się z Mediolanem, nie widze sensu trzymać w Interze zawodników pokroju Kameruńczyka, miał zapewne być alternatywą w razie kontuzji Favalliego ale Mancini woli na tej pozycji wystawiać nominalnego środkowego niż Wome...Piszesz że należy sciągnąć na lewą obrone klasowego piłkarza, a troche niżej piszesz że trzeba zacząć wprowadzaći do zespołu młodych zawodników, nie sądzisz że to troche nielogiczne?
I nie uważam żeby trzeba było doceniać wiare Morattiego w Recobe...dla mnie to nieporozumienie że ten zawodnik wciąż jest w Interze, jedyny pozytyw z jego obecności to to iż mamy niekiedy dość dobrego zmiennika.
Rozwiązałby się problem lewego skrzydłowego
Jak można pisać że Urugwajczyk jest skrzydłowym, nie przypominam sobie żeby on kiedykolwiek grał na innej pozycji niż atak(choć oczywiście moge się mylic jeśli tak to mnie popraw, i napisz rzecz jasna kiedy i przez kogo był wystawiny na tej pozycji)
A na szkrzydle bym widział z chęcią Camoranesiego (ma tam jakieś kłopoty z Capello), ale to tak samo prawdopodobne jak odejscie Recoby :|
Ljarro

Post autor: Ljarro »

ak można pisać że Urugwajczyk jest skrzydłowym, nie przypominam sobie żeby on kiedykolwiek grał na innej pozycji niż atak
Własnie też nie rozumiem skąd to się wzielo. Zbyt duzy wplyw managerów. Niektorzy "fani" talentu Recoby twierdzą, ze gral w Interze jako ofensywny pomocnik, niektorzy ze na lewej pomocy...naprawde nie wiem skad to sie bierze.
Agahowe z Szachtara
A widziales wczoraj jak on gra? Martins miał niezbyt dobry mecz, ale Aghaghowa to juz cienias kompletny - znowu sugerujesz sie managerami.
jarmol33

No co do Recoby to mam tylko jeden minus zgarnia za duzo kasy i szybko lapie kontuzje. A co do lewego skrzydła to oglądnijcie se jakis mecz reprezentacji urugwaju i tam gra na lewym skrzydle bo w ataku sa Chevanton i Forlan.
P.S Mam nadzieje ze przyjdzie do nas Camoranesi bo odcdodzi z juve.
Wtedy na rozgrywającego poszedł by Figo a Camo na skrzydło.
pluto11

Post autor: pluto11 »

W ataku to ja bym najchetniej widział Farfana z PSV koles jest mlody i dobry byl by dobrym zmiennikiem dla Oby czy Adriano jest mniej wiesej takiej samej postury jak nasz Oba no i gra zaj...cie. No a jak wszyscy wiedzą to PSV zarabia na takich grzaczach którzy pokarza sie dobrze w lidzw mistrzów no a Farfan był by dobry dla Interu. A na zastępstwo Verona widzał bym Rosickiego on jest zaczepisty a jak wiem to interesuje sie nim At. Madrid wiec trzeba by bylo sie pośpieszyć. No a na obrone to niech Maxwella wezma jest dobry i niech nie dadza dupy jak z Evrą bo to wstyd a jak nie to niech juz Grosso przyjdzie napewno lepszy bedzie niz stary Favalli
Ljarro

Post autor: Ljarro »

o oglądnijcie se jakis mecz reprezentacji urugwaju i tam gra na lewym skrzydle bo w ataku sa Chevanton i Forlan.
Ci trzej zagrali obok siebie, może w 3 meczach, a tylko w jednym grali od pierwszej minuty. W jednym Recoba wszedł gdy przegrywali do przerwy 0-2, jako trzeci napastnik i nawet w tych meczach, w których grają od pierwszej minuty też gra jako trzeci napastnik, tylko że z lewej strony. Nie gra jako skrzydłowy.
Maciek (interista)

Panowie z całym szacunkiem, ale dziwne rzeczy piszecie bo za H. R. Cupera Recoba nie raz grał na lewym skrzydle w pomocy. Choć faktem jest, że za dobrze to mu nie wychodziło.
Obrazek
vahu

Dokładnie, Recoba występował na lewym skrzydle za Coupera i za Zacca też kilka razy tam grał, poza tym nie napisałem żeby grał na lewym tylko za 2 napastników.

Co do J. Aghahowa i Martinsa we wczorajszym meczu to chyba nie oglądaliśmy tego samego spotkania, bo obaj naprawdę zagrali nieźle. Aghahowa miał jedną akcję że wkręcił obrońcę w polu karnym i udeżył minimalnie obok bramki. Poza tym to po co kolejny "emeryt" typu S.Inzaghi gdzie za dużo mniejsze pieniądze można mieć młodego i utalentowanego zawodnika. Nie sugeruję się tu żadnym managerem bo nie mam czasu na takie gierki :) Aghahowa poza tym jest na 100% dużo lepszy niż Obina, którym tu się tak wiele osób podniecało.

Co do lewego obrońcy, to jeśli chodzi o młodych to musza być powoli wprowadzani, to chyba logiczne, a jeśli myślimy o LM i scudetto to raczej Favalli jest troszkę za słaby :) Za Coupera czy Zacca Inter grał praktycznie 3 w obronie, albo 4 bez typowego lewego obrońcy i miał praktycznie najlepszą obronę w Europie i dawało radę. Teraz na siłę Mancini ustawia Favalliego na lewej i jakoś obrona gra niezbyt pewnie.
Angelo

Czy wy panowie naprawde uważacie że Recoba grał u Cupera niekiedy role lewego szkrzydłowego takiego jak np.Giggs? Bo to jest według mnie najlepszy przykład jak powinno grać skrzydło w zespole...Owszem Urugwajczyk był wystawiany przez Cupera na lewej stronie ale żeby od razu jako lewy pomocnik... przędzej jako napastnik a że lepiej gra lewą nogą to Argentyńczyk dawał go na lewą strone aby wspomógł Vieriego i Kallona(Ronaldo, Ventole :smile: )...
Poza tym to po co kolejny "emeryt" typu S.Inzaghi gdzie za dużo mniejsze pieniądze można mieć młodego i utalentowanego zawodnika
Jesli Aghahowa miałby przyjść do Interu w takiej formie jaką miał podczas MŚ w Korei to OK, ale jakoś przez ostatnie lata ucichło o nim troche nieprawdaż?A tak pozatym uważasz że Shakhtar za bezcen wypusciłby Nigeryjczyka?a co do Obbiny to ja już sam nie wiem czy on jest tylko wypożyczony do Chievo czy jest normalnie zawodnikiem klubu z Verony...?
albo 4 bez typowego lewego obrońcy i miał praktycznie najlepszš obronę w Europie
Na co dobitnie wskazują wyniki osiągane przez Zaccheronniego... :| a tak przy okazji jak mozna grac czwórką w obronie bez skrajnych defensorów :?
No to jak Recoba miałby grać jako cofniety napastnik to co
Rozwiązałby (...) problem lewego skrzydłowego
??
vahu

Michael Angelo - ja cały czas mówię że Recoba mógłby grać za 2 napastników, a problem lewego pomocnika by się rozwiązał bo wtedy zostaje 3 w środku np. Veron, Cambiasso i Dejan. Nie ma typowego lewego skrzydłowego i problem z głowy, oczywiście jak będzie to działalo tak jak powinno. Co do wyników Zacca to dostał zespół ustawiony przez Coupera, totalnie defensywny co mu wybitnie nie odpowiadało, poza tym atmosfera w zespole była bardzo słaba więc jak niby miał przebudować zespół w środku sezonu? Mancini dostał na to wiecej czasu, a wcale takich super lepszych wyników nie osiągnął.

Co do Aghahowy to fakt że nie gra ostatnio na najwyższym poziomie, ale pamietam go z Pucharu Afryki w 2004 i tam grał bardzo dobrze, więc potencjał ma, moim zdaniem wiekszy niż S.Inzaghi, o którym ostatnio tez niewiele słychać :wink: No ale jak się wypuszcza cały czas perspektywiczynych zawodników typu Emre, wcześniej choćby Pirlo, czy Seedorf i Kallon, a kupuje kogoś takiego jak Favalli to nie ma co liczyć na rozwój młodych zawodników w Interze.
Maciek (interista)

@Michael Angelo & @vahu - za H. R. Cupera graliśmy ustawieniem 4-4-2 (planował przejscie do ustawienia3-5-2 ale słaby początek sezonu doprowadził do jego dymisji jak dobrze pamietamy). Co do czwórki obrońców to tak grają wszystkie wielkie kluby i wydaje mi się, że jest ono optymalne. Jasny jest w nim podział ról: dwaj środkowo obrońcy (z reguły jeden kryjący np. Cordoba, Cannavaro i drugi typ wieży np. Samuel, Materazzi, Ferdinand) mają zadania bardzo defensywne,w poczynania ofensywne swojej drużyny włączają się najczęściej tylko przy stałych fragmentach. Dwaj boczni obrońcy wsomagają skrzydłowych pomocników i stanowią asekurację swoich flank w grze defensywnej. Ustawienie 3 obrońców nie przemawia do mnie bo podział ról jest niejasny a rywal i tak ma więcej przestrzeni na skrzydłach. A na chwilę obecną nasz defensywa jest bardzo mocna (napewno mocniejsza niż w ubiegłym sezonie). Za Cupera pomoc była ustawiana bardzo defensywnie: obaj środkowi pomocnicy bardzo mało angażowali się w ataki, z reguły nie mieli do tego również predyspozycji (często graliśmy środkiem Zanetti - Almeyda a przecież to dwaj zdecydowanie defensywni pomocnicy), natomiast na skrzydła Cuper starał się wystawiać piłkarz ofensywnych jak Killy, Recoba, Emre, Dalmat czy VDM. Prawda jest taka, że nawet nie ma co porównywać tej formacji do tej współczesnej bo Mancini wyznaje tutaj zupełnie inną filozofię (i bardzo dobrze). Nasz gra opiera się na posiadaniu piłki podczas gdy za Cupera staraliśmy się żyć z szybkich ataków głównie skrzydłami (dlatego właśnie był potrzebny Recoba na skrzydle). Oczywiście, że nie można go uznać za klasycznego skrzydłowego jak np. Giggs bo jest napastnikiem i tam czuje się najlepiej , ale gra tam gdzie karze mu trener. Natomiast za Cupera nie było dla niego miejsca w ataku bo tam preferowani byli Vieri - Kallon, a później Vieri - Ronaldo.
Obrazek
Szycha

Post autor: Szycha »

Ja myślałem, że ten Taiwo to w Marsyli gra od czasu do czasu, a tym czasem jest inaczej http://www.om.net/index.php?pid=104002&lng=en&jor=3 . Gra i to najwięcej z całej obrony 8) Zobaczymy co dalej pokaże na PNA :P
pluto11

No to chlopaki juz mozemy sie pozegnac ze ściągnięcim Maxwell do Interu. Jak wyczytalem na seriea.pl to Juve włacza sie do wyscigu po niego ale jak pisza toInter ma narazie najwieksze szanse na pozyskanie go ale on nie bedzie nic podpisywal przed koncem rozgreywek ale jak mi sie wydaje to on wybierze Juve tak jak Marchionni chyba ze Moratti zdecyduje sie dac mu naprawde duzy kontrakt i mniejmy nadzieje ze tak bedzie bo zawsze nam dobrych pilkazy któży sa "nasi" sprzataja z przed nosa.
FORZA INTER
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

No jeszcze nic nie jest stracone Juve dopiero sie wlaczylo do walki o Maxwella wszystko sie okarze jak narazie pisza ze to Inter jest najpowazniejszym kandydatem do zakupu Maxwella wiec nic jeszcze nie jest stracone :)
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
sAinT

moim zdaniem wogóle dobrze by się stało gdyby transfer Maxwela nie doszedł do skutku, a zamiast niego przyszedł jakś młody, zdolny włoch, ogólnie jestem przeciwnikiem sprowadzania piłkarzy z poza Włoch, chyba ze jest to ktoś pokroju Figo, Samuela czy Adriano. O ile Atak czy Pomoc to ja rozumiem ze ściąga się piłkarzy z poza Włoch ale jezel chodzi o obrone to przecież własnie Włochy słynną ze skutecznych dobrych obrońców. Także, ani Maxwel ani wcześniejszy transfer Pierre Wome wogóle nie są potrzebni.
pluto11

Co ty gadasz Maxwell jest dobrym pilkarzem i jest mlody ma dopiero 26 lat to dobry wiek dla pilkarza a poza tym ma niedlugo dostac obywatelstwo Holenderskie no i chcial bym zeby wypalil ten transwer i wypozyczenie do Ascoli dokonca sezonu by sie ogral i przyszedl by jako za.....ty zawodnik choc i tak jest bardzo dobry, a co do transweru Vucinica to nie jest glupi pomysl Inter juz dlugo sie nim interesuje a teraz jest nam ktos taki potrzebny tylko nie wiem czy nie za duzo kasy chce na niego wylozyc. A tak wogole to Moratti mogł by sie zastanowic nad ściągnienciem po sezonie De Jonga ktoremu tez sie konczy kontrakt a chlopak jest naprawde dobry i wogule to Ajax ma wielu dobrych i mlodych graczy o ktorych Inter mogl by sie pokusic np. Heitinga dobry obronca gra w reprezentacji, niesamowity Sneijder ktory potrawi kropnac z dystansu bic wolne i jest wogule za.....ty, nowy nabytek Huntelar czy jakos tak mlody napastnik pierwszy w tabeli strzelcow.
FORZA INTER
Slepy

Post autor: Slepy »

Maxwell ma 24 lata :smile: Niech gra w tym Ascoli, ale zeby On juz BYŁ ZAWODNIKIEM INTERU. Zeby znowu nam z przed nosa nie zabrao nam go Juve jak Marchioniego :x . Jesli De Jongowi konczy sie kontrakt, to nie wierze ze wygramy rywalizacje o Niego :| zapewne bdzie sie biło o niego pol Europy, a wybierze jakąs Barce, Manu czy Milan :roll:
Angelo

Co ty gadasz Maxwell jest dobrym pilkarzem
tylko szkoda że przez ostatnich kilka miesięcy miał kontuzje...
Ten transfer z De Jongiem prawie jest tak samo dobry jak zakupienie Snejdera :lol: , czy my napewno żyjemy w tej samej rzeczywistości, bo jak widze niektórzy żyją w świecie managerów...ja byłbym za transferem jakiegoś środkowego pomocnika[za idiote Verona(broń boże Inter przed Riquelme) i nikogo więcej nie potrzeba.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2006, 19:24 przez Angelo, łącznie zmieniany 1 raz.
vahu

Co do Maxwell'a i innych "wspaniałych" zawodników z Ajaxu i wogóle z Holandii to już jeden był u nas (v.d.Meyde) i jakoś grał nierówno i nie mógł sobie wywalczyć stałego miejsca w pierwszym składzie. Nie zawsze takie transfery się udają, szczególnie jak się kupuje takiego zawodnika na ławę i z gwiazdy staje się szarym kopaczem. Oczywiscie lepiej kupić kogoś takiego niż Cesara z Lazio, bo jest większa szansa że stanie się gwiazdą i przyniesie wiele korzyści Interowi. Co do obywatelstwa, to jak się przeprowadzi z Holandii to tamtego obywatelstwa raczej nie dostanie, bo jednym z wymogów jest stałe zamieszkiwanie na danym terytorium 8)

Niech lepiej Mancini sobie kogoś upatrzy, a dopiero wtedy Moratti wyłoży kasę, bo jakoś się obawiam że naprawdę wartościowy zawodnik zostanie sprowadzony za spore pieniądze i po sezonie, albo dwóch będzie chciał odejść, a klub na tym straci. Przykładem może być choćby Davids, czy wspominany wyżej v.d.Meyde.
Maciek (interista)

bo jakoś się obawiam że naprawdę wartościowy zawodnik zostanie sprowadzony za spore pieniądze i po sezonie, albo dwóch będzie chciał odejść, a klub na tym straci. Przykładem może być choćby Davids

Możesz to nieco wyjaśnić bo chyba o czymś nie wiem (Davids - spore pieniadze :? ) Ale wiesz co, obawiam się, że nie da się tego wyjaśnić :lol:
Obrazek
ODPOWIEDZ