A ja obawiam się że jednak da się to wyjasnić: honorarium za podpisanie kontraktu + Gaża, czyli jakieś 1,8 milona Euro poszło się przysłowiowo je....ać. Nie traci się tyle pieniędzy na zawodnika który nie gra.Maciek (interista) pisze: Możesz to nieco wyjaśnić bo chyba o czymś nie wiem (Davids - spore pieniadze :? ) Ale wiesz co, obawiam się, że nie da się tego wyjaśnić
Mercato
-
Orzeu
- Kontakt:
Odp: Mercato

-
Maciek (interista)
Mam wrażnie, że vahu nie miał tego na myśli bo przecież napisal:orzeu pisze:A ja obawiam się że jednak da się to wyjasnić: honorarium za podpisanie kontraktu + Gaża, czyli jakieś 1,8 milona Euro poszło się przysłowiowo je....ać. Nie traci się tyle pieniędzy na zawodnika który nie gra
Czyli można wnioskować, że nie chodziło mu o wysokość kontraktu...ale jak się mylę to sorrysprowadzony za spore pieniądze

-
vahu
thnx orzeu, wyręczyłeś mnie w przypadku Davidsa, a jeśli chodzi o np. vd. Meyde to Inter kupił go za 7 mln Euro, sprzedał za 3 mln, Cannavaro 23 mln i sprzedany za 4,800 + Carrini !!!, Crespo 26mln + Corradi, sprzedany za 24,200 mln. Tak jakby widac pewną prawidłowość w polityce transferowej naszego klubu, drogo kupić, tanio sprzedać. A i jeszcze jedno, nie wiem czy o prawda, ale ostatnio słyszałem że Vieri za rozwiązanie kontraktu dostał 12,5 mln, a jakby potrzymali go w składzie to by zarobił "jedyne" 5-6mln.
-
Maciek (interista)
apropo
32-letni napastnik za polubowne rozwiązanie umowy z Interem otrzymał ponad 8,5 miliona euro. Z AC Milanem podpisał dwuletni kontrakt. Nie zdołał jednak wywalczyć miejsca w wyjściowej jedenastce. Rozwiązanie umowy z Milanem dało mu kolejny milion euro.
Kolejną zawrotną kwotę zarobi na umowie z Monaco - w ciągu 18 miesięcy władze klubu wypłacą mu około 3 milionów euro kwot kontraktowych i premii."
Co do sprowadzania piłkarz za duże pieniądze i odsprzedawania za mniejsze to niestety taka jest piłka: w małym klubie jakiś piłkarz zaistnieje, stanie się gwiazdą, natępnie biją się o niego te większe co podbija sumę, a my niestety należymy do tych wielkich klubów (u nas piłkarze się nie promują, u nas grają tylko tacy co swą wartość już udowodnili i to nie raz, choć zawsze znajdą się wyjątki, ale są one ponoć potwierdzeniem reguły). Inter nie ma żyć z transferów tylko z tofeów.
"Piłkarz AC Milan oraz reprezentacji Włoch Christian Vieri rozwiązał kontrakt z włoskim klubem i będzie graczem AS Monaco. Zawodnik, który 2005 rok rozpoczął w barwach Interu Mediolan zarobił na zmianach zespołów 12,5 miliona euro.A i jeszcze jedno, nie wiem czy o prawda, ale ostatnio słyszałem że Vieri za rozwiązanie kontraktu dostał 12,5 mln, a jakby potrzymali go w składzie to by zarobił "jedyne" 5-6mln.
32-letni napastnik za polubowne rozwiązanie umowy z Interem otrzymał ponad 8,5 miliona euro. Z AC Milanem podpisał dwuletni kontrakt. Nie zdołał jednak wywalczyć miejsca w wyjściowej jedenastce. Rozwiązanie umowy z Milanem dało mu kolejny milion euro.
Kolejną zawrotną kwotę zarobi na umowie z Monaco - w ciągu 18 miesięcy władze klubu wypłacą mu około 3 milionów euro kwot kontraktowych i premii."
Co do sprowadzania piłkarz za duże pieniądze i odsprzedawania za mniejsze to niestety taka jest piłka: w małym klubie jakiś piłkarz zaistnieje, stanie się gwiazdą, natępnie biją się o niego te większe co podbija sumę, a my niestety należymy do tych wielkich klubów (u nas piłkarze się nie promują, u nas grają tylko tacy co swą wartość już udowodnili i to nie raz, choć zawsze znajdą się wyjątki, ale są one ponoć potwierdzeniem reguły). Inter nie ma żyć z transferów tylko z tofeów.

-
pluto11
To prawda Vieri ciota wyciagnol od naszego Interu 12,5mln za rozwiazanie kontraktu od Milanu jakies 1,5 chyba moge sie mylic on tylko przychodzi dochodzi i zarabia frajej zle musi sie na stare lata zabezpieczyc.
A mam pytanko co sądzicie o Jeffersonie Farfanie z PSV jak dla mnie koles jest ekstra.
A mam pytanko co sądzicie o Jeffersonie Farfanie z PSV jak dla mnie koles jest ekstra.
-
vahu
Maciek (interista) - kiedy ostatnio Inter wywalczył trofeum dające mu "żyć"?? Ajax prowadzi właśnie politykę kupowania tanio i sprzedawania drogo i jakoś kilka razy w historii udało mu się zdobyć kilka trofeów, no i za mały klub to go raczej nie można uznać. W Interze gra Martins, którego można praktycznie uznać za wychowanka więc da się wyszkolić b.dobrego piłkarza w wielkim klubie (Raul w Realu, Giggs w Man.Utd.). Piłka to biznes i nie można wywalać pieniędzy w błoto, gdy rozsądnie kupując i sprzedając zawodników można osiągnąć ten sam wynik.
-
EL_CHINO
Wkrótce nie powinniśmy mieć problemu z napastnikami, za niedługo powinienen nas zasilić Vucinic i będzie w porządku. Tylko, aby nie stało się tak jak z Obinna, że niby na bank miał już być u nas, a stało się inaczej (choć jeszcze nie wiadomo). Nawet dobrze, że się tak stało, bo wole Vucinica od Obinny.
-
Maciek (interista)
@vahu - Nie chodzi o samo zdobywanie trofeów, ale np udział w Lidze Mistrzów czy zysk z transmisji telewizyjnych a wiadomo, że zarobki te wiążą się bezpośrednio z naszą dobrą grą. Co do Ajaxu to klub ten na chwilę obecną mocno podupada, nie twierdzisz chyba, że sprzedaż takich piłkarzy jak Maxwell czy De Jong jest z ich strony sukcesem. Zresztą wystarczy popatrzeć na serie a - Lazio istny jarmark . A z drugiej strony czy byłbyś zadowolony gdyby Inter sprzedał Adriano np za 80mln do Chelsea, czy te pieniądze by cię wogle interesowały, nie sądzę prawda ? Co do Martins to napisałem, że zdarzają się wyjątki, ale jego również chyba nie zamierzamy się pozbywać. Co do wywalania pieniędzy w błoto to nie ma wiekszego przeciwnika niż ja, ale trzeba sie liczyć, że Inter zawsze na transfery będzie więcej wydawał niż na nich zarabiał (w sensie bezpośrednim oczywiście bo pośrednio kupując dobrego zawodnika stajemy się lepszym zespołem co wpływa na poprawę wizerunku medialnego i tym samym telewizje więcej płacą za transmisje naszych mecz - to też jest biznes). Zwróć uwagę na Real grają słabo, wydają kupę kasy na transfery i jednak ich kondycja finansowa nie pogorszyła się jakoś dramatycznie.

-
vahu
@Maciek (interista) - masz trochę racji, ale nie do końca mnie rozumiesz i nie ma sensu dalej się przekonywać. Powiem tylko tyle, Ajax z taką polityką transferową jest w tej samej rundzie LM co my
i mam nadzieję że odpadnie, ale wcale nie jest na straconej pozycji. W lepszej kondycji finansowej niż Real jesn np. Galatasaray czy Fenerbache, a jakoś nie grają na najwyższym europejskim poziomie.
Reasumując uważam że drużyna taka jak Inter powinna większy nacisk stawiać na swoich wychowanków i młodych zawodników, których sam sobie wychowa, a nie prowadzić politykę jak Real i skupować nazwiska, a nie klasowych piłkarzy, którzy wniosą coś do drużyny. Jako fan Nigerii uważam że scouci powinni bliżej się przyjrzeć Taiwo, Yobo, Oruma, czy Odemwingie.
Reasumując uważam że drużyna taka jak Inter powinna większy nacisk stawiać na swoich wychowanków i młodych zawodników, których sam sobie wychowa, a nie prowadzić politykę jak Real i skupować nazwiska, a nie klasowych piłkarzy, którzy wniosą coś do drużyny. Jako fan Nigerii uważam że scouci powinni bliżej się przyjrzeć Taiwo, Yobo, Oruma, czy Odemwingie.
-
Ljarro
I tak w porównaniu do Juventusu czy Milanu jesteśmy 100 razy lepsi bo przynajmniej w Pucharze Włoch grają.Reasumując uważam że drużyna taka jak Inter powinna większy nacisk stawiać na swoich wychowanków i młodych zawodników,
A co do porównywania do Ajaxu - Inter nie jest drużyną, która może sobie budować skład przez 5 lat i czekać na 2 lata naprawdę dobrej gry. Wymaga sie gry na najwyższym poziomie w każdym sezonie, a to nie byłoby możliwe gdyby do składu co roku wprowadzano 5 wychowanków. Dlatego kupujemy piłkarzy, poza tym we Włoszech sie tak jakoś dziwnie przyjęło, że młodych obiecujących się wypożycza, a w Holandii grają w macierzystym klubie.
-
pluto11
Mam pytanie czy transfer Maxwell jest juz pewny czy to bedzie tak jak z Evra ze jest juz nasz a tu nagle MAN Utd.
-
sAinT
Nikt nigdy w Interze oficjalnie nie mówił o tym że Evra jest nasz na 100%
Na stronie Intermediolan.com można przeczytać ze Moratti potwierdził transfer Maxwella, a kto ma to wiedzieć lepiej niż on, My ? ? ?
Nie wiem po co zadajesz takie pytania, jeśli chcesz wiedzieć dokładnie to polecam ci wróżke Kasandre, bo na tym forum nikt ci na 100 % nie odpowie.
Na stronie Intermediolan.com można przeczytać ze Moratti potwierdził transfer Maxwella, a kto ma to wiedzieć lepiej niż on, My ? ? ?
Nie wiem po co zadajesz takie pytania, jeśli chcesz wiedzieć dokładnie to polecam ci wróżke Kasandre, bo na tym forum nikt ci na 100 % nie odpowie.
------------BAggIO------------
---------------------------------
------------forEver-------------
-
Woo-cash
- Kontakt:
Wlasnie przed chwila przeczytalem 
Prezydent Interu Massimo Moratti odrzucił możliwość odejścia z klubu obrońcy Marco Materazziego, co sugerowały niektóre media.
Materazzi ostatnio ma problemy z grą w podstawowym składzie; licząc na występ w Mistrzostwach Świata może mieć ochotę zmienić barwy klubowe. Osobę Materazziego szybko połączono z ewentualnym przejściem do Milanu bądź Fiorentiny.
- Pogłoski o odejściu Materazziego są absolutnie bezpodstawne - stwierdził natomiast Massimo Moratti.
Prezydent Interu Massimo Moratti odrzucił możliwość odejścia z klubu obrońcy Marco Materazziego, co sugerowały niektóre media.
Materazzi ostatnio ma problemy z grą w podstawowym składzie; licząc na występ w Mistrzostwach Świata może mieć ochotę zmienić barwy klubowe. Osobę Materazziego szybko połączono z ewentualnym przejściem do Milanu bądź Fiorentiny.
- Pogłoski o odejściu Materazziego są absolutnie bezpodstawne - stwierdził natomiast Massimo Moratti.
"Człowiek jest wszechświatem samym w sobie" - Bob Marley
-
vahu
Tak, tak, już nie raz tak było że zarząd mówił jedno, a za kilka dni się okazywało zupełnie coś innego (choćby to że pozycja Zacca jest niezagrożona i nagle mieliśmy Manciniego jako trenera, który za żadne skarby miał nie odejść z Lazio, bo miał tam jeszcze kontrakt).
Ja myślę, że z zakupami nowych piłkarzy poczekają do zakończenia Pucharu Narodów Afryki i wtedy się dowiemy, czy i ewentualnie kogo kupią.
Ja myślę, że z zakupami nowych piłkarzy poczekają do zakończenia Pucharu Narodów Afryki i wtedy się dowiemy, czy i ewentualnie kogo kupią.
-
sAinT
Myśle że Moratti trochę zmądrzał ostatnio...
już nie widać zbyt pochopnych transferów jakimi mogłoby być sprowadzenie Simeone Inzaghiego i Cesara z Lazio i ogólnie stwarzany przez niego psychologiczny komfort pracy dla drużyny, już nie wymienia się połowy składu przed każdą rundą.
A poza tym ktoś o takiej wysokiej pozycji w świecie footballu jak Massimo nie rzuca słów na wiatr.
Te oświadczenia przed odejściem Zacca to były takie zmyły dla dziennikarzy, żeby negocjacje z Mancinim mogły przechodzić łatwo, bez zadnych przeszkod.
już nie widać zbyt pochopnych transferów jakimi mogłoby być sprowadzenie Simeone Inzaghiego i Cesara z Lazio i ogólnie stwarzany przez niego psychologiczny komfort pracy dla drużyny, już nie wymienia się połowy składu przed każdą rundą.
A poza tym ktoś o takiej wysokiej pozycji w świecie footballu jak Massimo nie rzuca słów na wiatr.
Te oświadczenia przed odejściem Zacca to były takie zmyły dla dziennikarzy, żeby negocjacje z Mancinim mogły przechodzić łatwo, bez zadnych przeszkod.
-
pluto11
"Prezesi brazylijskiego klubu Internacional oznajmili, iż otrzymali warta 7mln funtów oferte z wloskiego klubu za Rafaela Sobisa.
Nie powiedzieli o jaki klub dokladnie chodzi, ale media twierdza, ze chodzi o Inter Mediolan.
Działacze Internacionalu sa gotowi zaakceptowac oferte, by napastnik juz jutro podpisal kontrakt z zespolem Nerazzurrich" www.intermediolan.pl
Nie wiem czy to prawda bo dzisiaj juz czytalem wiele ciekawych artykulow na temat transferow np. Bojinow za Franco Semioli'ego my kupujemy Obinne ale go spowrotem wypozyczamy i w zamien dostajemy karte tego kola za ktorego mamy Bojinova kurwa ale to pogwatmane.
============
Jak wynika z doniesień, pomocnik Bayernu Monachium, jest bliski przeniesienia się do Interu Mediolan.
Kontrakt 29-letniego reprezentanta Niemiec wygasa po tym sezonie i Nerazzurri proponują mu czteroletnią umowę, wartą 4 mln euro rocznie.
Jak twierdzi właściciel włoskiego klubu Massimo Moratti, Ballack chce kontraktu do 2011 roku, ale możliwe, że już we wtorek strony ogłoszą porozumienie.
- Ballack ma 29 lat i chce kontrakt do 2011 roku - powiedział Moratti magazynowi Kicker.
Ostatnio Bayern wycofał swoją lukratywną ofertę dla Ballacka, bowiem chce zatrudnić napsatnika FC Köln Lukasa Podolskiego i klubu nie będzie stać na drogiego zawodnika w pomocy.
Add by Admin:Nie pisz dwóch postów pod sobą ! To nie jest jakiś wyścig szczurów - kto będzie miał więcej !
Nie powiedzieli o jaki klub dokladnie chodzi, ale media twierdza, ze chodzi o Inter Mediolan.
Działacze Internacionalu sa gotowi zaakceptowac oferte, by napastnik juz jutro podpisal kontrakt z zespolem Nerazzurrich" www.intermediolan.pl
Nie wiem czy to prawda bo dzisiaj juz czytalem wiele ciekawych artykulow na temat transferow np. Bojinow za Franco Semioli'ego my kupujemy Obinne ale go spowrotem wypozyczamy i w zamien dostajemy karte tego kola za ktorego mamy Bojinova kurwa ale to pogwatmane.
============
Jak wynika z doniesień, pomocnik Bayernu Monachium, jest bliski przeniesienia się do Interu Mediolan.
Kontrakt 29-letniego reprezentanta Niemiec wygasa po tym sezonie i Nerazzurri proponują mu czteroletnią umowę, wartą 4 mln euro rocznie.
Jak twierdzi właściciel włoskiego klubu Massimo Moratti, Ballack chce kontraktu do 2011 roku, ale możliwe, że już we wtorek strony ogłoszą porozumienie.
- Ballack ma 29 lat i chce kontrakt do 2011 roku - powiedział Moratti magazynowi Kicker.
Ostatnio Bayern wycofał swoją lukratywną ofertę dla Ballacka, bowiem chce zatrudnić napsatnika FC Köln Lukasa Podolskiego i klubu nie będzie stać na drogiego zawodnika w pomocy.
Add by Admin:Nie pisz dwóch postów pod sobą ! To nie jest jakiś wyścig szczurów - kto będzie miał więcej !
-
sAinT
Pluto po primo to chyba popełniłeś mały błąd pisząc dwa posty pod sobą - któremuś Adminowi z pewnością się to nie spodoba
po secundo to przeciez jest normalny szum medialny w czasie trwania okienka transferowego, nie ma sie czym narazie przejmować. Jak gościa zobacze w koszulce Interu to uwierze, dopiero...
no.. pozdrawiam...
po secundo to przeciez jest normalny szum medialny w czasie trwania okienka transferowego, nie ma sie czym narazie przejmować. Jak gościa zobacze w koszulce Interu to uwierze, dopiero...
no.. pozdrawiam...
-
andre
nie ma sie co podniecać jutro wszystko sie okaże jak narazie jest(?)Obina i Maxwell a co do reszty zobaczy sie jutro
-
vahu
Jak narazie to z Obiną nikt nic do końca nie wie, z oficjalnych stron wynika, że nadal jest zawodnikiem Chievo. Co do Maxwella to i tak trzeba poczekać do końca sezonu więc nie ma się co napalać, dopóki oficjalnie nie potwierdzą tego władze Interu.
-
Ljarro
Mysle, ze jeżeli Moratti powiedział, że zawarli porozumienie z Ajaxem to chyba to jest pewne na 100%więc nie ma się co napalać, dopóki oficjalnie nie potwierdzą tego władze Interu.
-
BENIOOO
Znajac inter to znowu kupi jakis niepotrzebnych piłkarzy. Co do Maxwella, Maicona niemam zastrzezen.sa dobrzy.ale po co nam ktos taki jak Cesar,Almiron,S.Inzaghi czy Obinna.ikto wie co jeszcze.Zgadzam sie z wypowiedzia Martinsa: Powinien zabrać Taiwo do interu.to swietny pilkarz. Bojinow tez jest dobry. Powinni wydac porzadna kase na piłkarzy takiej klasy jak Riquelme,Aguerro lub Ballacka. w 2005 roku zakupili Solariego, Pizarro i Wome.ateraz chca ich odsprzedac lub wypozyczac.czyli pieniadze niepotrzebenie wydane
-
PioFCI
No widze, ze mamy kolesia lepszego od Branci i Orialiego...Mowisz, ze Taiwo jest taki super...Wiesz co? Wome jest od niego 2 razy lepszy a oboje sa o dupe rozbic...Kazdy sie podnieca ta bramka a co on innego dobrego robi? NIC! Zatrzymuje pilkarzy Zimbabwe...ogladalem mecze Nigerii i kilka razy robili go jak chcieli. W dodatku Wisla Krakow kilka lat temu wysmiala go na testach. Narzekasz na polityke transferowa ale widac, robisz jeszcze gorsze bledy od zarzadu...
Po co Almiron? Ano po to, ze jak odejdzie Veron to moze on bedzie zmiennikiem naszego nowego playmakera...Almiron mimo mlodego wieku stal sie liderem slabego Empoli...dzieki niemu ta ekipa naprawde gra dobra pilke i maja jako takie wyniki. Chyba najwazniejsze jest ograny w Serie A...
Pozdrawiam scaucie
Po co Almiron? Ano po to, ze jak odejdzie Veron to moze on bedzie zmiennikiem naszego nowego playmakera...Almiron mimo mlodego wieku stal sie liderem slabego Empoli...dzieki niemu ta ekipa naprawde gra dobra pilke i maja jako takie wyniki. Chyba najwazniejsze jest ograny w Serie A...
Pozdrawiam scaucie
Inter na zawsze !!!
-
vahu
Ta, Wisła wyśmiała Taiwo, a on teraz gra w jakimś podrzędnym Olympic Marsylia i to najwięcej z obrońców. Zawodnicy Zimbabwe też go robili jak chcieli, szczególnie jak zapędził się na lewe skrzydło przy akcji ofensywnej i na obronie zostawali inni obrońcy tacy jak Odiah. Wome też jest od niego lepszy tylko jakoś ani nie gra w reprezentacji, ani w Interze. Taiwo ma dopiero 20 lat, a już jest bardzo dobrym obrońcą, który potrafi dobrze znaleźć się w sytuacjach ofensywnych, świetnie bije rzuty wolne, ogólnie jest bardzo perspektywicznym zawodnikiem. Zobaczymy z resztą jak się zaprezentuje dziś w meczu z Senegalem.
Lepiej wydać trochę kasy na takiego zawodnika niż ściągać kolejnego zaawansowanego wiekiem Cesara czy coś w tym stylu.
Lepiej wydać trochę kasy na takiego zawodnika niż ściągać kolejnego zaawansowanego wiekiem Cesara czy coś w tym stylu.
-
PioFCI
Vahu przeciez nikt z zarzadu nie widzi Cesara w I skladzie na lewej obronie!! To miejsce jets zarezerwowane dla Favalliego,ktory pewnie wiesz gra bez zarzutow a od lipca dla Maxwella...dla mnie Taiwo jest cienki jak barszcz, poprostu wyskoczyl z dobra forma na PNA
Cesar przychodzi bo poprostu pozbywamy sie Wome i MAxwella a Favalli ma kontuzje lydki, wiec na chwile go zastapi z Burdisso 8)
Inter na zawsze !!!
-
MARIO
Mam pytanie!!Wiem ze Nedved odchodzi z Juve,tylko niewiem gdzie!!Wiadomo cos juz o tym??Prosze odpiszcie bo bardzio lubie!!Moze przejdzie do Interu?? 
-
sAinT
no to sie zgłoś z tym pytaniem na forum Juventusu, do nas napewno nie przyjdzie, może do Milanu co? tam lubią EMERYTÓW...
A tak na poważnie to skąd niby wiesz? gadałeś z nim, czy jak?
A tak na poważnie to skąd niby wiesz? gadałeś z nim, czy jak?
-
PioFCI
Nedved...ale wypalil..wracaj chlopie przed Bravo Sport
Pomysl tylko..grac tyle lat w konkurencyjnym klubie, zdobywac sukcesy co roku i chciec na ostatnie lata przechodzic tylko do innego wloskiego klubu?
Wg mnie chyba lepiej sobie pograc rok u siebie w domu i zakonczyc kariere...tak zrobilby kazdy pilkarz, Nedved zrobi tak samo
Wg mnie chyba lepiej sobie pograc rok u siebie w domu i zakonczyc kariere...tak zrobilby kazdy pilkarz, Nedved zrobi tak samo
Inter na zawsze !!!
-
Imrahil
- Kontakt:
Jak dobrze pamietam to Vieri gral "wiele" lat w klubie,odnosil sukcesy i na ostatnie lata przechodzi do lokalnych rywali bo za malo kasy mu dawali...jagby nie mial fochow to spojrz:teraz miejsce w pierwszej 11 mialby jak w banku.Wyobraz sobie jak by nam sie cieszyla geba gdyby judasz zakonczyl u nas kariere...gdziekolwiek by nie poszedl i tak by grzal lawe,tylko ze za bardzo byl zadufany w sobie
szkoda.
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
-
Szycha
Bobo judasz mógłby iść do Sampy za Bonazolliego, tylko zarząd Sampy podjął słuszną decyzję i wziął tego drugiego szkoda, że ma kontuzje obecnie 
-
MARIO
Pio_FCI
Wez sie tak kurwa nie wymadrzaj!!Wiem ze odchodzi i tyle,a jak mowisz o bravo sport to ja czytam czasem!!no jo ale ty czytasz bravo girl albo coś w tym stylu pajacu!! :evil:
Wez sie tak kurwa nie wymadrzaj!!Wiem ze odchodzi i tyle,a jak mowisz o bravo sport to ja czytam czasem!!no jo ale ty czytasz bravo girl albo coś w tym stylu pajacu!! :evil: