Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
brtq

Odp: Mercato

Post autor: brtq »

I to do tego rodem z Argentyny :( Ale jestjeszcze nie kupiony przez nikogo Brazylijczyk Kerlon o którym pisałem wcześniej :smile:
Obrazek
102 anni di storia,di Serie B non ho memoria:D
Obrazek
Lolek

Post autor: Lolek »

Ten Kerlon jakis smieszny. Wkurza mnie to jak biegnie glowkujac. We Wloszech tak by nie porobil.
Maciek (interista)

Post autor: Maciek (interista) »

Takie tam podsumowanko z gazetta.it

ACQUISTI
Maxwell (d., Empoli), Maicon (d., Monaco), Dacourt (c, Roma)

CESSIONI
Favalli (d., Milan), Wome (d., Werder Brema)

OBIETTIVI
Grosso (d., Palermo), Barone (c., Palermo), De Rossi (c., Roma), Toni (a., Fiorentina), Ronaldo -80- :lol: (a., Real Madrid), Bonera (d., Parma), Van Nistelrooy (a., Manchester Utd)
Obrazek
Angelo

Post autor: Angelo »

Noo witam wszystkich ponownie, dość długo się nie udzielałem :wink:

Mercato w tym roku wydaje się (będzie :?: )wyjątkowo gorące niekoniecznie przez Inter...Ale także w Interze szykują się dość poważne zmiany tzn. "nasz" mózg odchodzi przez co stwarza się mały problem, kto zastąpi J.S. Verona gracza z pewnoscią nietuzinkowego, momentami ocierającego się o wybitność 8)
Padają nazwiska Barone, czy Almiron ale wydaje się że następce prawdopodobnie mamy na miejscu, mowa tu oczywiscie o Davidzie Pizarro (jeśli oczywiscie nie odejdzie do Romy), który mnie osobiscie do końca nie przekonuje, ale zobaczymy jak to będzie. Panuje powszechnie opinia iż mamy zaklepanych Grosso, Maxwella i Dacourta ale żaden z nich nie jest oficjalnie zawierdzony co troche niepokoji, w szególności przez fakt odejscia Favalliego i Zanettiego.Z mojej strony musze napisać iż nie jestem zadowolony z odejscia Peppe, dla mnie to byłby idealny rezerwowy jak swego czasu Pancaro w Milanie, który mógłby wnieść dużo dobrego do zespołu (poprzez swoje doświadczenie, jak i wciaż niemałe [w porównaniu do takiego Wome]umiejętności), Hammera jakoś moge przeboleć, w końcu w Serie B będzie miał więcej możliwości do pokazania swoich walorów :wink: więc krzyż na droge dla niego, także można zauważyć dość duże zamieszanie wokół linii napadu, jak wiadomo Toni jest na celowniku Morattiego i chyba nawet deklaracje Della Valle Luca = Adriano inie zmienią tego, z mojej strony jestem prawie na 90 % pewien że Toni zawita na San Siro :smile: Te 10 procent zostawiam na kogoś z trójki Tavano, Ronaldo albo Ruud, chociaż nie wiem jak sobie poradzą razem Adriano i Toni :?: A jeszcze wczoraj można było wyczytać o Ibrhimovicu :| i jego bajecznej ofercie od Pana Massimo.Niepokoją także plotki o Cambiasso (według mnie najlepszy defensywny pomocnik w serie A w tym sezonie) i Fiore, ale puszczam je " mimo uszu" :wink:Nie można nie wspmnieć także o kombinacjach z Romą (Mancini i De Rossi [choć ja nie wiem po jaką cholere nam ten Włoch, no chyba że Mancini oglądał ostatnio Inter za Cupera czyli :arrow: Almeyda - Di biagio, tudzież Zanetti- Di Biagio), oczywiscie można pospekulować na temat Cambiasso w Mechesterze ale jakoś nie wydaje mi się aby Chuchu chciał opuscić Inter

Tak pozatym to można cieszyć się iż Inter w tym letnim sezonie stoi "co jak co" troche na uboczu, a ostro pracowac winnien Milan (jak wiadomo Sheva już potwiredził sowje odejscie, to jeszcze Seedorf coś tam spekuluje :smile:, a na Juventus brak słów (jak co to Gianluce Zambrotte bym z chęcią widział wśród "nerro - Azzurich" :wink: ")
pluto11

Post autor: pluto11 »

Mnie osobiscie denerwuja gadki ze Grosso bedzie nasz i to przed MŚ ze juz jest nasz a tu nagle on mowi ze podejmie decyzje po MŚ. No ale dobrze ze mamy juz Maxwella i Daqurta no i Grosso niby zaklepany (oby). Ja bym widzial w skladzie jeszcze jakiegos srodkowego obronce np. Luisao albo Andrade Skoro Matrix ma odejsc, no i mogl by przyjsc Bonera bo koles jest dobry, no i na prawa stone by sie kogos przydalo sciagnac bo Ze Maria ma odejsc a Zanetti sam se rady nie da, mowa tu o Maiconie niby mial przejsc ibyl zaklepany ale nic o nim nie mowia, no to moze Trabelsi ktory juz na 100% byl w Interze jeszcze kilka tygodni temy. Na pomoc no to najchetniej Riquelme bo praktycznie to on sam nas w Lidze Mistrzów rozwalil, ale Barone nie bedzie zly, na skrzydlo Ze Roberto koles jest dobry i za darmo no i Adriano by go tez pewnie chetnie widzial, no i mieli bysmy problem skrzydlowych z glowy bo na lewym Solari,Ze Roberto a na prawym Stankovic, Figo. No i na atak to pewnie wiekszosc z nas chciala by Toniego jak ja, ale cieszyl bym sie z Tavano no i Recoba by mogl odejsc bo miala byc rewolucja w ataku a tu nic wszyscy zostaja tylko jednego kupia. No i niech przestana gadac kto to nie przyjdzie bo jak narazie to tylko oddaja za darmo a niekogo nie kupuja.
Kowal

Post autor: Kowal »

Zgadzam sie barone mogłby przyjśc świetnie by było jakby marco nieodszedł a bonera by przyszedł do nas(jest świetny) sądze ze pizzaro będze rozgrywal(ale lepszy był by roman) dobrze że pozyskaliśmy dacourta i jest dziura załatana po hamerze
:flaga: :szal:
Obrazek
Bossiu

Post autor: Bossiu »

ja widze jeszcze jedno rozwiazanie ...
http://www.goal.com/en/articolo.aspx?contenutoid=62738

mysle ze idealny zastepca Verona ; - ) o ile nie lepszy.
Jedynym problemem moze byc kontuzjogennosc ;-/
Moze w koncu dzialacze Interu skusza sie na klasowego pomocnika ?!

PS: apropos Toniego... to zdecydowanie wolalbym r.v.Nistelrooya (tak samo skuteczny, o wiele TANSZY, jakos bardziej mi pasuje na dopelnienie ataku do adriano) albo Cisse ;) za Recobe lub Martinsa (malo skuteczny, oferty sa wiec ja bym opchnal)
It is not for us to forecast the future but to shape it !
brtq

Tia Cisse to prawdziwie skuteczny napastnik..................A co do Aimara to nie mam nic przeciwko :wink:
Obrazek
Obrazek
Kowal

Zgadzam się aimar to dobry rozgrywajacy :smile: (ale kolejny argentyńczyk), (osobiście wolałgym jakiegoś włocha),jeszcze raz mówie:bonera powinien zaśilić inter (lecznie kosztem marco). Co w końcu z grosso miał być dawno u nas a tu niewidać go wcale.
:ave: :fire: :ave:
Dumny po zwycięstwie Wierny po porarzce Pazza Inter Amala
;( :flaga: :inter:
Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

To ja wlasnie wyczytalem ze Fabrizio Miccoli prawdopodobnie zasili nasz klub bo Juve nie zdecydowalo sie na na jego wykupienie. Moglby w sumie zalatac dziure po Veronie ale osobiscie spodziewam sie wiekszej klasy zawodnika na miejsce Verona. Chetnie widzialbym Riquelme albo Aimara ze Verona... :D
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
RoB

Post autor: RoB »

Master Snake pisze:To ja wlasnie wyczytalem ze Fabrizio Miccoli prawdopodobnie zasili nasz klub bo Juve nie zdecydowalo sie na na jego wykupienie. Moglby w sumie zalatac dziure po Veronie
Przecież Miccoli to napastnik :P
Lolek

Post autor: Lolek »

Miccoli w poprzednich managerach to czyste cudenko. Te jego bomby z dystansu. Meresca tez byl swietny :wink:
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

RoB pisze: Przecież Miccoli to napastnik :P
sugerowalem sie opinia dziennkarzy tak napisali na stronce. Tak samo jak z Baszczynskiego zrobili pomocnika w reprezentacji jak niedawno czytalem :lol:
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Nasir

Post autor: Nasir »

http://pilka.pl/?mid=1&show=54527

Grosso oficjalnie w Interze!
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio
Di una continua sofferenza per arrivare alla vittoria...'
Ljarro

Post autor: Ljarro »

Oficjalnie to bedzie jak sie pojawi informacja na inter.it
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

Nasir pisze:http://pilka.pl/?mid=1&show=54527

Grosso oficjalnie w Interze!
Piłka.pl też mi coś. Pisało tam też, że Ballack ma oficjalny kontrakt z Realem, apare dni później napisali, że z Juventusem, ani onet ani piłka.pl tylko inter.it (ewentualnie: Intermediolan.com, Intermediolan.pl, Fcinter.pl) ;)
Bossiu

Post autor: Bossiu »

ale jak gazzetta dello sport podaje to juz raczej dobrze :) 5,5 mln euro + dellafiore wypozyczony !

no to lewa strona obstawiona ....

AIMAR oficjalnie wystawiony na liste transferowa ... za okolo 6mln funciakow :) PANOWIE Z ZARZADU PROSZE ! taka okazja juz sie nie powtorzy - no lepszego zastepstwa dla Verona ja nie widze !!
It is not for us to forecast the future but to shape it !
brtq

Tylko 6mln to naprawdę wielka okazja, nie zmarnować jej a będzie super. Po mistrzostwach może być tylko większa konkurencja do zatrudnienia Aimara.
Obrazek
Obrazek
BENIOOO

Post autor: BENIOOO »

Ja tam jestem za przyjściem Bonery, Manciniego i Huntelaara lub Toniego. Za emersonem ne przepadam.cambiasso jest lepszy.
.Fajnie jakby przetllumaczyli ten artykul ktory pojawil sie rano na stonie sports.it o przymiarkach interu.
sports.it:
http://sports.alice.it/it/cmc/calcio/20 ... 96785.html
Andy
Kontakt:

Post autor: Andy »

To na co czekaliśmy już od dłuższego czasu .... Grosso w Interze, jeszcze nie było potwierdzenia na oficjalu Inter.It, ale na 90.0% już możemy być zadowoleni. Gdy przyjechałem wczoraj i zobaczyłem informacje o transferze Vieiry i Emersonie .... pomyślałem po co nam oni :roll: są lepsi na tą pozycje i z pewnością tansi, tak nawiasem mówiąc nie chce piłkarzy Juventusu (wszystko będzie zależało od zarządu), ale ja jestem NA NIE :!: Luca Toni już pokazał jakim jest wspaniałym napastnikiem nie tylko w klubie, ale i w reprezentacji Italii, czemu nie mógłby nas zasilić, wcale bym się nie obraził :).Zobaczymy czym zaskoczy mnie Inter gdy po raz kolejny przyjade na przepustke 8)
Obrazek
Tylko ten adres się liczy ==> http://www.FcInter.pl <=== :)

1111111
RoB

Post autor: RoB »

Z tego co widać Ze Marii, Kilyego i Siniszy już Interze nie ma. Można tylko przyklasnąć takim decyzjom. (Kilyemu skończył się teraz kontrakt czy co ?) czekam tylko jak zniknie z tej listy (na Inter.it) Cesar i … Recoba :twisted:
Ljarro

Post autor: Ljarro »

Czuje że kolejny sezon bedzie znowu kupa. Już w kadrze jest 20 graczy, jeżeli mieliby zostać wypożyczeni Andreolli i Boumsong, oddani Cesar i Recoba to zostanie 16. Czterech ( w tym 3 obrońców) mamy zaklepanych, czyli znowu wracamy do 20, a gdzie jeszcze pięciu? Znowu sie połowa składu zmieni...
diarfa

Post autor: diarfa »

Czy Inter powinien zatrzymac Cruza?? Jestem ciekaw waszych opini bo ostatnio nasz napastnik jest w formie mam nadziejje ze dostanie szanse w reprezenatacji i to nie dlatego zeby sie wykazal i pozostal w interze ale zeby byl dobra karta przetargowa!! Czekam na opinie!!!
Andy
Kontakt:

Post autor: Andy »

Dokładnie tak jak tutaj pisze Ljarro - znowu zmieni się połowa składu, ale my sami tego chcemy :!: Chcemy aby obrona nie popełniała tak rażących błędów (choć w tym sezonie spisywali się na miare swoich oczekiwań), pomoc chyba jest nie do ruszenia, jedynie jakieś kosmetyczne zmiany, to samo tyczy się napadu :).Adriano i Oba to jest nasza przyszłość i nie powinni być naruszeni, nawet jeśli nie wyjdzie im kilka spotkań (czyt.cały sezon :roll: ).
Obrazek
Tylko ten adres się liczy ==> http://www.FcInter.pl <=== :)

1111111
Kowal

Zgadzam się z Andym tych dwóch napastników nie można razdzielić jedynie sprowadzic jakiegoś włocha do napadu np. Tavano.
Obrazek
Kubek

Post autor: Kubek »

Przyszli Dacourt i Grosso.Jest dobrze,jeszcze De Rossi przyjdzie i będzie paczka.
Kubek
vahu

Post autor: vahu »

Raczej nie bedzie rewolucji, choć część składu się zmieni. Mam jednak nadzieję, że Moratti kupi młodych i perspektywicznych zmienników, którzy za sezon, już po zgraniu zmienią piłkarzy takich jak J.Zanetti, Materazzi, Figo. No a jak wejdzie jakiś 1-2 mocnych do pierwszego składu to też nie powinno być problemów.

A tak na marginesie to co w końcu jest np. z Maxwell'em? Były już newsy że jest w Interze, ale nic oficjalnego, podobnie jak z Grosso. Dopóki nie będzie takiej informacji na inter.it to niczego nie można być pewnym.
Kowal

Osobiście podoba mi się Mascherano, gdyby udało się go ściągnąć do Interu było by super.Jednak Corintians chce za niego sporo siana,lecz on ma chyba 22 lata i był by to zakup na przyszłość.Natomiast co do naszego Capitano to idealnym jego następcą może być Bonera .
:flaga: :szal: :flaga:
Obrazek
Zajczak

Post autor: Zajczak »

Kubek pisze:Przyszli Dacourt i Grosso.Jest dobrze,jeszcze De Rossi przyjdzie i będzie paczka.
gdzie sa podane oficjalne komunikaty odnośnie tych transferów ??? Bo o ile mi wiadomo to z żadnym z tych piłkarzy nie został podpisany kontrakt a są zaledwie na liście życzeń :roll:
Obrazek
vahu

Post autor: vahu »

No własnie, na intermediolan.pl już nawet są umieszczeni w transferach, za Grosso nawet jest cena podana, a żadna z oficjalnych stron tego nie potwierdza, ani Interu, ani Romy czy Palermo. Trochę to dziwne.
ODPOWIEDZ