Dumny po zwycięstwie Wierny po porażce Pazza Inter Amala
Mercato
-
Kowal
Odp: Mercato
Bonera też by sie przydał dobry obrońca,no i jakiś rozgrywający choć Pizarro jeśli sie rozegra może być całkiem dobrym rozgrywającym

-
shtchepan
Dzisiaj pojawiła się plotka jakoby w sezonie 06/07 do Interu, na zasadzie wypozyczenia, mógłby zawitać Patrick Vieira.
Francuz zapowiedział, że nie zamierza grać w serie B bądź serie C z Juventusem, a jako iż nowy prezes Realu poinformował, że Vieira nie znajduje się na liście życzeń trenera Królewskich - Fabio Capello - to czemu nie mógłby zagrać on u nas![Uśmiech :]](./images/smilies/yes.gif)
Francuz zapowiedział, że nie zamierza grać w serie B bądź serie C z Juventusem, a jako iż nowy prezes Realu poinformował, że Vieira nie znajduje się na liście życzeń trenera Królewskich - Fabio Capello - to czemu nie mógłby zagrać on u nas
-
Kowal
Ja bym tam niebył z sprowadzeniem vieiry,chyba że by rozgrywał na swietnym poziomie a wtedy środek cuchu vieira=
mogło by być ciekawie tylko vieira niejest znowusz aż takim młodzianem,najlepiej by było jak by przyszedłza damke :mrgreen:
Pazza Inter Amala
Pazza Inter Amala

-
Wizard
Vieira by sie przydal napewno
Ale watpie zeby z nami podipsal
ale zobaczymy 
-
Lolek
No teraz mamy taka przewage w mercato nad klubami wloskimi (przynajmniej odczuwam takie wrazenie). Wielu pilkarzy woli grac w czystym klubie.
-
Kowal
Lolek masz racje trafne stwierdzenie,piłkarze nie będą chcieli zasilić szeregów nieczystych zespołów :evil: .Więc rodzi sie pewna przewaga w mercato dla Interu

-
Interfun3
- Kontakt:
fajnie by było sciągnąć kilku przydatnych zawodników juve i być może milanu
na przykład:gatusso(sorry nie wiem jak sie pisze) gilardino, pirlo może być w ostateczności nesta a z juve viera i zambrotta, oczywiście nie wszystkich ale niktórych czemu nie
---------------
Zawsze I Wszędzie Inter Najlepszy Bedzie

na przykład:gatusso(sorry nie wiem jak sie pisze) gilardino, pirlo może być w ostateczności nesta a z juve viera i zambrotta, oczywiście nie wszystkich ale niktórych czemu nie
---------------

,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

-
Zajczak
po co nam np Nesta ??? jak mamy o niebo lepszego Matteraziego ?? Tak samo Giraldino i pirlo, wolałbym nie. A Gatusso nie uklrywam dobry gracz ale to milanowiec więc też odpadaInterfun 3 pisze:fajnie by było sciągnąć kilku przydatnych zawodników juve i być może milanu
---------------

-
shtchepan
Co do zawodników z drużyn zagrożonych degradacją to z chęcią widziałbym w Interze:
Cannavaro i Zambrottę - doskonali obrońcy, obrona squadra azzura w Interze? Czemu nie![Uśmiech :]](./images/smilies/yes.gif)
Pirlo też mógłby być pomocny. Umie doskonale pokierować grą zarówno w destrukcji jak i w ofensywie. Był już u nas więc nie przeszkadza mi że wróciłby z Milanu![Uśmiech :]](./images/smilies/yes.gif)
Gattuso? Jakoś nie za bardzo go widzę u nas. Bardziej by mi pasował Pirlo czy w ostateczności Vieira.
A co do innych możliwych transferów to ciekawie zapowiada się perspektywa ściągnięcia do nas Pedro Maniche'a, którego prezesowi Morattiemu poleca Figo. Na MŚ Maniche zaprezentował się z naprawdę dobrej strony.
Cannavaro i Zambrottę - doskonali obrońcy, obrona squadra azzura w Interze? Czemu nie
Pirlo też mógłby być pomocny. Umie doskonale pokierować grą zarówno w destrukcji jak i w ofensywie. Był już u nas więc nie przeszkadza mi że wróciłby z Milanu
Gattuso? Jakoś nie za bardzo go widzę u nas. Bardziej by mi pasował Pirlo czy w ostateczności Vieira.
A co do innych możliwych transferów to ciekawie zapowiada się perspektywa ściągnięcia do nas Pedro Maniche'a, którego prezesowi Morattiemu poleca Figo. Na MŚ Maniche zaprezentował się z naprawdę dobrej strony.
-
Wizard
No taka obrona to by byla bajka:D Ale watpie w to... z tego co pamietam to cannavaro chyba sie deklarowal, ze nie odejdzie z juve? Co do Manichea to jak dla mnie to on za duzo strzela... Niech kreatorem naszej gry bedzie Pizzaro, a jak juz koniecznie mamy kogos sprowadzic to ja wolalbym Włocha... Miala byc italianizacja, ale cos narazie nic z tego nie wychodzi? Zobaczymy jakt o bedzie po MS bo wtedy tak naprawde zacznie sie mercato.
-
Maciek(superofca)
Pirlo jest swietny i te mistzostwa to pokazaly, Gilardino teraz bedzie najprawdopodobniej gral 1 skrzypce w Milanie, a Nesta? Troche ostatnio zawodzi teraz kontuzja, no jego wartosc spada.
-
pluto11
Ja czekam kiedy tylko na oficjalnej stronie Interu pokażą sie zdjęcia Grosso, Maxwella, Maicona, Daqurta w koszulkach Interu. Mistrzostwa sie skonczyly wiec mozna dzialac. Na Atak Trezeguet bi Juve spada no i Camoranessi i Vieira.
-
Nasir
Maxwell, Maicon i Dacourt jush oficjalnie w Interze. Za kilka dni ma byc potwierdzony Grosso
Czy to prawda, ze Ibrahimovic ma do nas przejsc??
Czy to prawda, ze Ibrahimovic ma do nas przejsc??
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio
Di una continua sofferenza per arrivare alla vittoria...'
-
Imrahil
- Kontakt:
Mam nadzieje 8) Zlatan to Zlatan,jak widze jego kompilacje to chyba tylko Ronaldo za czasow barcy i Interu byl lepszy.Jak dla mnie Szwed bedzie bardziej przydatnym zawodnikiem od Toniego czy RVN,no i co najwazniejsze- jest mlodszy.Czekam na niego :twisted:
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
-
klusek
Dajcie spokoj z tym Zlatanem. Po przedluzeniu kontraktu przez Recobe i tak mamy juz w klubie nadmiar "zdolnych, ale niespelnionych" pilkarzy.
Znowu Cruz bedzie musial nas ratowac.
Znowu Cruz bedzie musial nas ratowac.
-
KadeeK_FcI
Tego Oliviera Dacourta pokazywali na MTV jaka ma chate. Ma dwa domy jeden zimowy jeden letni, czworo dzieci i ma wieelki basen
Fajnie, ze do nas przeszedl
Fajnie, ze do nas przeszedl
"Lui diceva che la serie A e nel nostro DNA
Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato..."
.....FoRzA InTeR.....
Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato..."
.....FoRzA InTeR.....
-
Bart
No zdecydowanie, będzie gdzie imprezę z okazji scudetto robić 
-
onlyts
ja też jestem za zlatanem , bo toni raczej nie przejdzie podobno fiorentina nie chce wzmacniać interu dlatego sprzeda go do realu . viera to też jest cel interu a jak nie on to mascherano albo maniche . Ibrahimovic i Vieira do Interu
-
Nasir
to zdjecie chyba wszystko tlumaczy. Obrone mamy swietna, teraz trzeba szukac wzmocnien w ataku
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio
-
Kujon
- Kontakt:
Jakoś rzadko tu pisze, więc pozwole sobie zrobić małe podsumowanie naszej kadry:
Bramka
Tu mamy 2 zawodników.....może nie są ze światowej czołówki, ale Julio Cesar chyba nadaje się na bycie 1 bramkarzem, niech tylko złapie forme i bramka razem z rezerwą (Toldo) jest obstawiona
Prawa obrona
Nietykalny El Capitano, i mocny rezerwowy Maicon, który zastąpił Ze Marie, wzmocnień nie trzeba
jest jeszcze ew Andreolli czy nawet Cordoba więc luz
Lewa obrona
Chyba nasza najsilniejsza strona, wspaniały Grosso i młody Maxwell.....jest w obwodzie jeszcze Burdisso, który może grać na tej flance
pięknie...
Środek obrony
Samuel, Matrix, Cordoba, Burdisso...bardzo dobrze....tylko czy nie trzeba nam tu wzmocnienia ?? decyzja należy do Morattiego i Manciniego....ale poradzimy sobie z takim środkiem, ale jakby ktoś dobry doszedł to bym się nie obraził, nie jest źle
Prawa pomoc
Stary, ale jary Figo....zastępcy chyba brak
trzeba by było kogoś pozyskać, moim zdaniem powinine przyjść ktoś mocny, bo Figo długo nie pociągnie.....idealny kandydat w/g mnie - Amantino Mancini, najlepszy grac poprzedniego sezonu w Romie....interesujemy się nim....ale jedno jest pewne, trzeba kupić kogoś....
Lewa pomoc
Jest Deki, Solari....Cesar to niewiadomo czy go wezmą za friko czy nie....może tu grać Maxwell więc pozycja obsadzona dość mocno....
Środek pomocy
Cambiasso - pewniak, na zmiane jest waleczny Dacourt
odszedła Czarnowniczka, więc czekamy chyba na najważniejszy zakup tego lata...mam nadzieje, że będzie to ktoś mocny, bo wątpie, żeby Pizarro poprowadził naszą grę
(to moje zdanie)....mówi się o Vieirze albo Maniche....to niby też defensywni pomocnicy, ale jakby doszedł gracz reprezentacji Francji to byłbymn zadowolony....choć wolałbym kogoś innego (Riquelme
), wogóle to mało jest dostępnych graczy najwyższego poziomu na tą pozycję....jakby Pizarro poszedł na wymiane z Romą (co jest prawdopodone), to ew na rezerwe mógłby przyjść Jimenez który dzielił piłkami w Fiorentinie, jednak teraz w licytacji kopert, odszedł gdzieś do 2 czy 3 ligi
jedno pewne, trzeba kupić kogoś, kto weźmie ciężar gry na siebie....
Atak
Adriano, Martins, Recoba, Cruz....
Na papierze wygląda imponująco, jednak w realiach cieniutko.....mój kandydat to Luca Toni....ale z tego co widze, działacze przymierzają się do Zlatana
jak Adriano z Ibrahimovicem będą w formie to najlepszy atak świata chyba, ale jak są bez formy to największe, ale pośmiewisko....
jednak mi się wydaje, że Zlatan ma tzw syndrom "drugiego sezonu w seriea" czyli załamanie formy, więc może już być tylko lepiej, czy będzie to się przekonamy.....
Krótko mówiąc trzeba nam rozgrywającego, prawego pomocnika, i napastnika....pieniędzy nie wydaliśmy dużo (tylko za Grosso, ale to też niewiele), więc można byłoby się pokusić o dobrych grajków
Chciałbym, żeby to wyglądało tak:
Mancini za Pizarro + troche siana
Jimenez za jakiś młodzików + 2 mln
Vieira/Riquelme - to już spory wydatek (niewiem czy Vieira nie ma klauzuli jak Juve spadnie do serieB, ale jakby miał, nawet w okolicach 10 mln to bym skorzystał
Toni/Ibrahimović - Zlatan czytaj to samo co Vieira....a Toni ? niby odrzucają te 20 mln euro od nas....ale wydaje mi się, że nie nadarmo sprzedaliśmy im Potenze za grosze
zobaczymy....
Jeszcze jakby coś zostało to widziałbym Bonere z Parmy...bo drogi niejest i chce odejść
Ale to tylko Moje marzenia....
Bramka
Tu mamy 2 zawodników.....może nie są ze światowej czołówki, ale Julio Cesar chyba nadaje się na bycie 1 bramkarzem, niech tylko złapie forme i bramka razem z rezerwą (Toldo) jest obstawiona
Prawa obrona
Nietykalny El Capitano, i mocny rezerwowy Maicon, który zastąpił Ze Marie, wzmocnień nie trzeba
Lewa obrona
Chyba nasza najsilniejsza strona, wspaniały Grosso i młody Maxwell.....jest w obwodzie jeszcze Burdisso, który może grać na tej flance
Środek obrony
Samuel, Matrix, Cordoba, Burdisso...bardzo dobrze....tylko czy nie trzeba nam tu wzmocnienia ?? decyzja należy do Morattiego i Manciniego....ale poradzimy sobie z takim środkiem, ale jakby ktoś dobry doszedł to bym się nie obraził, nie jest źle
Prawa pomoc
Stary, ale jary Figo....zastępcy chyba brak
Lewa pomoc
Jest Deki, Solari....Cesar to niewiadomo czy go wezmą za friko czy nie....może tu grać Maxwell więc pozycja obsadzona dość mocno....
Środek pomocy
Cambiasso - pewniak, na zmiane jest waleczny Dacourt
Atak
Adriano, Martins, Recoba, Cruz....
Na papierze wygląda imponująco, jednak w realiach cieniutko.....mój kandydat to Luca Toni....ale z tego co widze, działacze przymierzają się do Zlatana
Krótko mówiąc trzeba nam rozgrywającego, prawego pomocnika, i napastnika....pieniędzy nie wydaliśmy dużo (tylko za Grosso, ale to też niewiele), więc można byłoby się pokusić o dobrych grajków
Chciałbym, żeby to wyglądało tak:
Mancini za Pizarro + troche siana
Jimenez za jakiś młodzików + 2 mln
Vieira/Riquelme - to już spory wydatek (niewiem czy Vieira nie ma klauzuli jak Juve spadnie do serieB, ale jakby miał, nawet w okolicach 10 mln to bym skorzystał
Toni/Ibrahimović - Zlatan czytaj to samo co Vieira....a Toni ? niby odrzucają te 20 mln euro od nas....ale wydaje mi się, że nie nadarmo sprzedaliśmy im Potenze za grosze
Jeszcze jakby coś zostało to widziałbym Bonere z Parmy...bo drogi niejest i chce odejść
Ale to tylko Moje marzenia....
"" Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki" "" P.Zarzeczny
-
Paolo_
Jako że jestem zwolennikiem zrobienia z Interu "włoskiej" drużyny to dokonałbym takich transferów
- priorytet to kupienie Luci Toniego
- wymiana z Realem: Adriano za Cassano + sporo kasy
- za kase od Realu, kupujemy De Rossiego z Romy
- z reszty kasy kupujemy jakiegoś młodego dobrze rozwijającego się włocha na prawą pomoc (ew. Odonkora z Borussi, fajnie sie zaprezentował na MŚ)
Ale jak powiedział Kujon to niestety tylko marzenia, pewnie zobaczymy u nas bezproduktywne gwiazdeczki typu Zlatan i Ronaldo...
http://gwiazdor.cristiano.patrz.pl/
- priorytet to kupienie Luci Toniego
- wymiana z Realem: Adriano za Cassano + sporo kasy
- za kase od Realu, kupujemy De Rossiego z Romy
- z reszty kasy kupujemy jakiegoś młodego dobrze rozwijającego się włocha na prawą pomoc (ew. Odonkora z Borussi, fajnie sie zaprezentował na MŚ)
Ale jak powiedział Kujon to niestety tylko marzenia, pewnie zobaczymy u nas bezproduktywne gwiazdeczki typu Zlatan i Ronaldo...
http://gwiazdor.cristiano.patrz.pl/

-
Orzeu
- Kontakt:
wg mnie na dzień dzisiejszy skład wyglądałby tak:
Toldo na bramce - lecz zastrzegam, że Julio Cesar powinien też dużo grać.
Prawa obrona: Javier Zanetti (Maicon)
Lewa obrona: Fabio Grosso ;] (Maxwell, Burdisso)
stoperzy: Matrix, Cordoba (Samuel, Burdisso - powinniśmy dawać więcej szans Nicolassowi Burdisso, bo Matrix i Cordoba pograją jeszcze ze 2 lata na wysokim poziomie, a Burdisso powinien być już wtedy ograny, bo co do jego wysokiej klasy to nie mam wątpliwości)
Prawa pomoc - Luis Figo (Dejan Stankovic na prawą flanke w razie absencji Luisa, choć ewentualnie można kupić tego Manciniego)
Lewa Pomoc - Dejan Stankovic (Maxwell, Solari który powinien dostawać więcej szans, Cesara bym wyrzucił, a dodatkowo Moratti coś wspominał, że interesuje Nas Florent Malouda - jakby przyszedł, to by było cud miód, choc ten transfer jest mało prawdopodobny)
def pomocnik - Cambiasso (Dacourt)
of. pomocnik śr. - David Pizarro (Deki Stankovic - nie kupowałbym nikogo więcej, chyba, że Riquelme)
Napad: TONI, Adriano (Oba, Recoba, Cruz raczej odejdzie)
Ogółem najbardziej potrzebujemy wg mnie Napadziora i typowego prawego skrzydłowego, czyli: Toni (Zlatan) i Mancini. Dodatkowo, przy degradacji Juve możemy sprowadzić Vieirę, na muss, jeśli Moratti ma za dużo pieniędzy i nie wie co z nimi zrobić to mógłby sprowadzić Maloudę.
Toldo na bramce - lecz zastrzegam, że Julio Cesar powinien też dużo grać.
Prawa obrona: Javier Zanetti (Maicon)
Lewa obrona: Fabio Grosso ;] (Maxwell, Burdisso)
stoperzy: Matrix, Cordoba (Samuel, Burdisso - powinniśmy dawać więcej szans Nicolassowi Burdisso, bo Matrix i Cordoba pograją jeszcze ze 2 lata na wysokim poziomie, a Burdisso powinien być już wtedy ograny, bo co do jego wysokiej klasy to nie mam wątpliwości)
Prawa pomoc - Luis Figo (Dejan Stankovic na prawą flanke w razie absencji Luisa, choć ewentualnie można kupić tego Manciniego)
Lewa Pomoc - Dejan Stankovic (Maxwell, Solari który powinien dostawać więcej szans, Cesara bym wyrzucił, a dodatkowo Moratti coś wspominał, że interesuje Nas Florent Malouda - jakby przyszedł, to by było cud miód, choc ten transfer jest mało prawdopodobny)
def pomocnik - Cambiasso (Dacourt)
of. pomocnik śr. - David Pizarro (Deki Stankovic - nie kupowałbym nikogo więcej, chyba, że Riquelme)
Napad: TONI, Adriano (Oba, Recoba, Cruz raczej odejdzie)
Ogółem najbardziej potrzebujemy wg mnie Napadziora i typowego prawego skrzydłowego, czyli: Toni (Zlatan) i Mancini. Dodatkowo, przy degradacji Juve możemy sprowadzić Vieirę, na muss, jeśli Moratti ma za dużo pieniędzy i nie wie co z nimi zrobić to mógłby sprowadzić Maloudę.

-
klusek
Caly czas zastanawiam sie, jak bedzie wygladal srodek pomocy w przyszlym sezonie. Cambiasso to pewniak, ale kto obok niego? Mamy Pizarro i Stankovicia, caly czas dokonywane sa przymiarki nowych zawodnikow na te pozycje. Tylko kogo my niby mozemy kupic? Riquelme jest chyba troche za drogi, ponadto Serie A to nie liga hiszpanska i tu Romek wcale nie musi blyszczec. Vieira i De Rossi to z kolei gracze troszke za malo kreatywni i chyba nie do konca pasujacy do naszego stylu gry (chyba, ze Mancini zamierza grac 4-2-3-1). Zostaje Emerson, ktory pewnie pojdzie do Realu.
Ja bym, mimo wszystko, postawil na Pizarro. Wszyscy wiemy, ze koles zawodzil w meczach z waznymi rywalami, ale wiemy tez, jaki ma potencjal (podania co do centymetra...). Moze to byla kwestia psychiki, moze David musi miec swiadomosc bycia numerem jeden, a obecnosc Verona takiego komfortu mu nie dawala? Mam nadzieje, ze to on bedzie kreowal gre Interu w nadchodzacym sezonie...
Ja bym, mimo wszystko, postawil na Pizarro. Wszyscy wiemy, ze koles zawodzil w meczach z waznymi rywalami, ale wiemy tez, jaki ma potencjal (podania co do centymetra...). Moze to byla kwestia psychiki, moze David musi miec swiadomosc bycia numerem jeden, a obecnosc Verona takiego komfortu mu nie dawala? Mam nadzieje, ze to on bedzie kreowal gre Interu w nadchodzacym sezonie...
-
Pawlak_AG
Wymiana - Adriano za Ronaldo
Inter Mediolan jest gotów wymienić swoją gwiazdę drużyny, brazylijczyka Adriano na Portugalczyka Cristiano Ronaldo. - poinformował jeden z serwisów.
Działacze z Old Trafford do tej wymiany mieli dołożyć jeszcze 10 mln Ł. Nieoficjalnie mówi się, że napastnik z rodu Brazylii zaakceptowałby ofertę z Anglii. Przypomnijmy, iż w zakończonym sezonie Serii A zawodnik zdobył 13 bramek
Obecnie w mediolańskim klubie występuje już rodak Ronaldo - Luis Figo. W miejsce Adriano właściciel Interu - Massimo Moratti najprawdopodobniej ściągnąłby Toniego bądź Ibrahimovica.
Co wy na to? :mrgreen:
Inter Mediolan jest gotów wymienić swoją gwiazdę drużyny, brazylijczyka Adriano na Portugalczyka Cristiano Ronaldo. - poinformował jeden z serwisów.
Działacze z Old Trafford do tej wymiany mieli dołożyć jeszcze 10 mln Ł. Nieoficjalnie mówi się, że napastnik z rodu Brazylii zaakceptowałby ofertę z Anglii. Przypomnijmy, iż w zakończonym sezonie Serii A zawodnik zdobył 13 bramek
Obecnie w mediolańskim klubie występuje już rodak Ronaldo - Luis Figo. W miejsce Adriano właściciel Interu - Massimo Moratti najprawdopodobniej ściągnąłby Toniego bądź Ibrahimovica.
Co wy na to? :mrgreen:
-
motyl
Ronaldo roche żyłuje ale to dobrze dobry tranfer i jeszcze Toniego i może być
Nienawiść do Milanu Tak zostałem wychowany ten kto z nimi trzyma na zawsze jest przegrany.
-
RoB
Violka poleciała więc zapraszamy Toniego :mrgreen:
-
motyl
Toni do nas !!!!!!!!!!! Pól Juve sie rozjedzie i połowa z tego do Realu.
Nienawiść do Milanu Tak zostałem wychowany ten kto z nimi trzyma na zawsze jest przegrany.
-
RdK.
- Kontakt:
Viola i Juve polecialo...
teraz mozemy sie postarac o Toniego,Vieire a moim marzeniem jest sciagniecie jeszcze Buffona
nie wiem dlaczego Inter nie zlozyl jeszcze oferty za Buffona...zrobił to już podobno milan który nie będzie grał w europejskich pucharach
więc wydaje mi się, że w przypadku złożenia oferty mamy większe szanse niż milan! 
teraz mozemy sie postarac o Toniego,Vieire a moim marzeniem jest sciagniecie jeszcze Buffona
nie wiem dlaczego Inter nie zlozyl jeszcze oferty za Buffona...zrobił to już podobno milan który nie będzie grał w europejskich pucharach

-
El Capitano
Pozyskanie Grosso, Maicona, Dacourta wzmocni nasze szeregi. Przydałby się jeszcze jakiś klasowy napastnik typu Luca Toni, czy Zlatan Ibrahimovic oraz ktoś z pomocy np. Maniche.
-
MW2bte
Ja na miejscu Morattiego ściągnałbym Alexa z PSV.Stworzyłby magiczny duet z Samuelem 8)