matura...

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
Interfun3
Kontakt:

matura...

Post autor: Interfun3 »

jak to powiedział(powie) minister edukacji (Roman Giertych) w rozmowach w tłoku "za rok matura z angielskiego bedzie zdawana po polsku" :lol: :lol: :szal: :flaga:
-----------------------------
Zawsze I Wszędzie Inter Najlepszy Bedzie
Obrazek
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
Bart

matura...

Post autor: Bart »

nareszcie.. 7 matur już za mną, wakacje... :]

wczoraj była historia i wszyscy po niej jechali, że podstawowy kosmiczny itp, a rozszerzony ponoć banalny. ja uważam wręcz odwrotnie i wyniki liczyłem sobie na ok 85 z podstawy i ok 70 z rozszerzenia. A dzisiaj ostatni akord- rozszerzony angielski 20/20. 8) Także z matury jestem niezwylke zadowolony, bo nie ukrywam, ze ten rok pod względem nauki był sporym olewactwem :wink: Teraz muszę się zainteresować rekrutacją, bo na razie mało o tym wiem :|
MiRas.
Kontakt:

matura...

Post autor: MiRas. »

ja dzisiaj także matura z angielskiego :) 90% ... jestem niezwykle zadowolony :D

--------- 23.05.2006 --------------

i koneic matur, wakacje :D ustny poslki zdany na 75% tj. 15 pkt.. uff :)
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
MiRas.
Kontakt:

matura...

Chłopcy.. jak tam przed jutrzejszym ogłoszeniem wyników? ... szczerze.. boję się jak cholera.. :P :(
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Bart

matura...

Nie wiem, jakoś nie potrafię się tym należycie przejąć. Chociaz powinienem, bo na te studia co składam papiery, wymagania są wygórowane. No nic, jutro najważniejsze są pomyślne wyniki w aferze calciopoli :P
kulekulek

matura...

Post autor: kulekulek »

ja dzisiaj dopiero papiery na studia składałem :? a o wyniki sie nie boje bo angielski i geografie zdałem na pewno :mrgreen: a polski nie jestem do końca pewny ale powinno byc dobrze, teraz juz sie nie ma co martwic trzeba było przed maturą to robic :P
Bart

matura...

Dopiero? Ja na razie zarejestrowałem się internetowo i wpłaciłem opłaty rekrutacyjne, papiery złożę jak będę miałświadectwo dojrzałości. Czyli za jakąś godzinę, zaraz wybywam już zdecydowanie po raz ostatni do szkoły :wink:
MiRas.
Kontakt:

matura...

ja na razie tylko się zarejstorwałem :P dzisiaj jeszcze muszę lecieć zapłacić i jutro pozawozić to... ech... lecę po wyniki... już dzisiaj 1/2 paczki szlugów wykurzyłem z nerwów :P
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Kujon
Kontakt:

matura...

Post autor: Kujon »

No MiRas 3mam kciuki :D i jak Tobie się uda i mi, to za rok będziemy chodzili do jednej szkoły :D:D:D
""  Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki"  "" P.Zarzeczny
MiRas.
Kontakt:

matura...

No, ja mam nadzieję, że jakoś to pójdzie.. o 13 dopiero cisnę po wyniki, bo qmpel był, i jeszcz ich nawet w szkole nie było... :/
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Bart

matura...

No nic. Każdy by skakał z radości pewnie z tych wyników, ja tak niekoniecznie, szczególnie z angielskiego liczyłem na coś więcej. Ale co tam, jak się jednak na studia dostanę (na co jest całkiem spora szansa) to będzie genialnie. :P

Polski- 87 i 65
Niemiecki- 85 i 66
Historia- 86 i 82
Angielski- 97 i 90
MiRas.
Kontakt:

matura...

Bart pisze:No nic. Każdy by skakał z radości pewnie z tych wyników, ja tak niekoniecznie, szczególnie z angielskiego liczyłem na coś więcej. Ale co tam, jak się jednak na studia dostanę (na co jest całkiem spora szansa) to będzie genialnie. :P

Polski- 87 i 65
Niemiecki- 85 i 66
Historia- 86 i 82
Angielski- 97 i 90
stary jakbym ja miał taki wyniki to starsi mi chyba Porschawe qpują :P
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Nasir

matura...

Post autor: Nasir »

Widze ze kolega Bart ladnie pocisnol. U mnie wstydu nie ma, ale moglo byc lepiej.
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio
Di una continua sofferenza per arrivare alla vittoria...'
MiRas.
Kontakt:

matura...

No no... zdałem mature :D

No raczej nie tak jak Bart, bo ani jeden wynik nie jest do tego poziomu zbliżony, ale wazne, ze zdałem... w szkole oblało.. oj dużo osób i to moi najlepsi qmple niektórzy...

Może na telekomunikację na Politechnice sie nie dostane, ale na Transport.. kto wie ;)
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Bart

matura...

No to sprawa matur zakończona, z łatwością dostałem się na anglistykę UG (7 miejsce na 742 kandydatów) i zdecydowanie mogę ją uznać za udaną 8)
MiRas.
Kontakt:

matura...

Gratki Bart ;D A ja dostałem się na Politechnikę Śląską na dzienne studia, na wydział Elektryczny > kierunek: Elektrotechnika... :D i jest zajebiście :D Musiałem niestety też odmówić innemu wydziałowi - transportu, bo na obu raczej studiował nie będę :P
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Slepy

Odp: matura...

Post autor: Slepy »

No to tak, rok minął a maturzystów pewnie na forum jest kilku (orzeu?), podzielcie sie informacjami, co kiedy i jak zdajecie, czyli podobnie jak było to w roku ubiegłym. Ja zdaje polski, angielski, geografie i matematyke, w tym dwa ostatnie na poziomie rozszerzonym. Jak bedzie? Pewnie licho, bo ja straszny leń jestem.. no ale ejszcze jest troche czasu, mam nadzieje ze w koncu sie zmobilizuje do porządnej nauki. Piszcie maturzyści!
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

dokładnie... ja również maturzystą jestem.

założenie miałem takie: od Stycznia się uczę... jak narazie mamy MArzec a ja nie zaczęłem, więc też raczej straszny leń jestem, ale powoli jednak coś zaczynam robić...

mam np. już napisaną prezentację, tylko teraz muszę ją dać nauczycielce do sprawdzenia.

oprócz tego zdaję Polski, Historię (kur..a żałuję tego wyboru), Angielski i na rozszerzonym dodatkowo Geografię na którą to postanowiłem, że pójdę na kamikaze, czyli bez jakiegokolwiek przygotowania.

a tak na poważnie uczyć zamierzam się od nastepnego tygodnia. przerobię sobie tak ogółowo materiał z histy przez miesiąc około myślę 7 godzin na tydzień nauki, przed polskim zamierzam przeczytać streszczenia wszystkich (!) lektur, a na angielski też nie będę się uczył, bo jestem Orzeł z anglika ;p (bynajmniej na poziomie podstawowym ;]).

powodzenia w nauce Slepy :)
Obrazek
Kowal

Post autor: Kowal »

I ja jestem maturzystą
Ja zdaje polski,angielski,wos i geografie.Teraz żałuje,że sie porwałem na ten wos  :/ , natomiast gegre zdaje na rozszerzonym poziomie.Jeśli chodzi o przygotowania to z gegry już sie przygotowuje, lecz wosu tak naprawde nieruszyłem jeszcze pożądnie...
Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Czym Wy się martwicie? To tylko matura... ;)  Jako już człowiek z maturalnym papierkiem powiem Wam tak.. uczcie się tylko na to, co macie na rozszerzonym.. polski polega na laniu wody, a angielski.. na niczym, bo jest banalny, już nie mówię o ustnym.. bo to pic na wodę, a stres przedmaturalny jest naprawdę niepotrzebny... i tak wiem, że nikt tych moich ostatnich słów nie weźmie sobie do siebie, bo to niemożliwe... ;) Podczas sesji na 100diach zobaczycie dopiero, że tam to trzeba się uczyć, a i tak to czasem nie skutkuje... na maturę wystarczy mieć 10% wiedzy i szczęście, a 90% to inteligencja...
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

no,tak 20% wiedzy,z reszta sie w pelni zgadzam z przedmowca
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
Orzeu
Kontakt:

dokładnie Miras jak mówisz... Matura niczym wielkim nie jest, bynajmniej ta z Polaka i Anglika - gorzej z przedmiotami typu historia czy WOS - tam się mogą zacząć sanki a co się z tym wiąże większy stres.

Ja osobiście na dzień dzisiejszy mam założenie, żeby podejść do matury na jak największym luzie... czy mi się to uda nie wiem (na pewno nie na hiście), ale chyba grunt to właśnie podejść do egzaminu spokojnie, bez nerwów, bo nerwy i trema to chyba najgorsze co może być.  Keep Ya Head Up  ;]
Obrazek
Szycha

Post autor: Szycha »

Ja obawiam się tylko ustnego polaka bo jeszcze nie ruszyłem prezentacji. Zdaje anglika i wos na podstawie , gegra rozszerzona.  Looozik będzie i jakoś sie zda.
Globus

Post autor: Globus »

Ja również nie potrafie się zabrac solidnie za naukę... Zdaję wszystko na podstawie polski, ruski i gegre... Trzeba się wreszcie zmobilizować do pracy bo czas ucieka! Ja się rosyjskiego boję bo w go nie mam w szkole... ale mam nadzieję że jakos poleci :P

Zapamiętajcie zasadę --- Matura to bzdura--- :lol3:
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
MiRas.
Kontakt:

orzeu.. ja prezentacja na polski robiłem 2 dni przed egzaminem, a uczyłem sie tego dzień przed.. zdałem na 75% ;)
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Shady

Post autor: Shady »

Ja naszczescie ustny Polski mam napisany juz, tylko teraz sie wyuczyc tego... no wlasnie "tylko" :P a jakos mi sie nie chce za nauke zabierac... podobnie jest z gegra, polskim i anglikiem ktore zdaje :P Z matury boje sie troche ustnego anglika i pisemnego polaka... bo trza wypracowanie z lektury napisac, jak trafie na cos czego nie znam (a to nie bedzie trudne :P) to bede musial kombinowac :P Ale co tam, juz gorsi odemnie zdawali :P Wiec nie ma co sie na zapas stresowac :]
klusek

Post autor: klusek »

MiRas pisze: orzeu.. ja prezentacja na polski robiłem 2 dni przed egzaminem, a uczyłem sie tego dzień przed.. zdałem na 75% ;)
Przystępując do ustnego nie miałem nawet gotowego zakończenia... ale zdałem. :wink:

A tak w ogóle, to, tak jak zauważył Miras, nie ma się co stresować maturą. A jeżeli ktoś sobie z tym nie radzi, to i tak nie ma czego szukać na studiach. I jeszcze jedno - pisemny polski. O ile nic się nie zmieniło od mojej matury, to można to zaliczyć pisząc kompletnie nie na temat i łapiąc punkty za styl i inne pierdoły. :P
Wojtala

Post autor: Wojtala »

I ja również jestem maturzystą ahh jak to cudnie brzmi :D zdaje Polak Anglik i Gegra :P gegra jest prosta jak nie powiem co próbną zdałem na 89 % kozak jestem najgorzej Polski ledwo ledwo to napisałem.
Do nauki tak samo jak wy nie potrafie sie zabrać hehe cieżko będzie :/ w sumie to boje sie tylko pisemnego polskiego, bo nie przeczytałem ani jednej lektury nie sory "Inny świat" przeczytałem i "Wesele" jestem boss :D.

Orzeu ty do nauki a nie sigi robisz :P
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak naprawdę wielcy sprawiają, że Ty także możesz stać się wielki.
Orzeu
Kontakt:

haha no co Ty ;)... nauka na ostatnim miejscu ;], grafika, Inter, piłka nożna wyżej... melanże najwyżej... ;)

no to może ja się podzielę moimi wynikami próbnej - Polski 56 %, Historia 49 %, no i Angielski rozszerzony 40 %. Więc za różowo nie było ... ale mam założenie takie: Polski powyżej 65%, Historia około 60% i Angielski podstawowy powyżej 70 % i Gegra rozszerzona zdana i będę zadowolony.
pozdro
Obrazek
Globus

Post autor: Globus »

Polski da się zdać.... najgorsze są języki obce jak dla mnie ;( Gegre też się da napisać bez problemu... próbną bez nauki zdałem na 67% myślę że nie najgorzej :-) Polski 57% i rosyjski 32%  :-x :-x ale na głównej mam nadzieję że będzie troche więcej... Polski wiadomo trzeba liczyc na lektury które się zna mam nadzieje że nie będzie "Dziadów" i "lalki" bo za cholere nie rozumiałem tych książek :neutral: Trzeba przestać pić i zacząć się uczyć :lol3: :pijaki:
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
ODPOWIEDZ