Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
Woo-cash
Kontakt:

Odp: Mercato

Post autor: Woo-cash »

No wlasnie tez sie ciesze ze Crespo wraca do Interu. Uwazam ze w parze z Adriano powinni sobie calkiem dobrze radzic...
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
klusek

Post autor: klusek »

Ale sie porobilo :P. Crespo w Interze? Prosze bardzo, o ile nie bedzie sie to wiazalo ze sprzedaza Martinsa; zreszta, watpie, aby Mancini chcial sie go teraz pozbyc... Czyzby zatem z Interem pozegnal sie wieczny kuracjusz :wink:? Wszystko jest mozliwe.

Jeszcze tylko Toni i "nas nie dagoniat" :szal:.
Neo_FCI

Post autor: Neo_FCI »

Taa wszystko dobrze ; P  chcociaz Crespo am jush 31 lat y?  No ale ja free to moze = P oby to nie doprowadzilo do odejsca Oby bo hmm to wkoncu on ostatnio strzela : F
Obrazek
Lolek

Post autor: Lolek »

Wy odrazu dajecie w podstawie Adriano. Kij wie jaka on bedzie mial forme i jeszcze moze sie tak stac, ze jak przyjdzie nowy snajpier daje przyklad Toni to podstawowy atak bedzie wygladal Toni-Oba
----------------------------------------------------------
Ledwo co napisalem posta a tu pojawila sie informacja, ze Crespo oficjalnie jest w Interze. Ja sie ciesze :]
Ostatnio zmieniony 7 sie 2006, 13:09 przez Lolek, łącznie zmieniany 1 raz.
Bart

Post autor: Bart »

Genialna sprawa, już się bałem, że sporwadzą Ibrahimovicia. A tak Crespo sprzedaliśmy za 24 mln euro, a zyskaliśmy za darmo. Do tego Mediolan i Włochy wyraźnie mu odpowiadają, jedyny minus to wiek. Dla mnie mercato mogłoby się już skończyć, nasze słabe punkty zostały zalepione i nie ma co prowadzić do jakiegoś nadmiaru. W ataku każdy powinien dostać szansę.
Szycha

Post autor: Szycha »

Dla w ataku każdy może dostać szanse oprócz Recoby. On dostawał już ich za wiele. Jak teraz Oba odejdzie, a zostanie Chino to się po prostu wkurwie  :-x
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

nawet sie ciesze że crespo do nas dołączył. Bo trzy sezony sprawował sie całkiem nieźle zwłaszcza w lidze mistrzów. MArtwi mnie to że z klubu może odejść oba którym interesują sie angielskie kluby :-(.
możliwe też że przybędzie do nas toni, za pieniądze i cruza, i wtedy tak oto wyglądałaby lista napastników(wrazie odejścia martinsa):
-Adriano
-Crespo
-Toni
-Recoba
coż zobaczymy jak będzie
FORza INTer
Obrazek
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
Angelo

Post autor: Angelo »

Nie zabardzo rouzmiem radość co niektórych co do prawdopodobieństwa fiaska transferu Ibrahimovica :-| Za cholere nie moge zrozumieć sensu transferu Crespo :-?Że on niby ma grać w pierwszymn składzie? Gosć który ma 31 lat, hej to w czym stoi problem sciągnięcia Vieriego (też by się pisało Vieri wrócił na San Siro) w końcu to tylko różnica 2 wiosen, klub zza miedzy sciągnie Szweda i będą mieli najbardziej perspektwiczny atak w Europie Gilardino i Ibrahimovic, a my zostaniemy z staruchem Crespo ;blah; to jakaś kpina mam nadzieje że postarają się chociaż o Trezeguet'a bo jak narazie atak to jakaś pomyłka wiecznie niezadowolony brazylijczyk (dla którego wygody pozbyto się Verona :mad:) z argentyńczykiem który chciał być smieciarzem :-), "nie dziękuje postoje"A i jak mógłbym zapomnieć ewenemencia na światową skale Recobie, z jednej strony wydaje się że idzie coraz lepiej w transferach (Grosso, Vieira aby podać tylko w tym sezonie) a tu trzymają dziada z Urugwaju :-|, który w każdym szanującym się klubie byłby już dawno wywalony na zbity pysk.Zgodze z tym że farsą byłaby sprzedaż MArtinsa a pozostawienie Recoby. Wkurzony jestem :-|
Shady

Post autor: Shady »

Angelo pisze: Nie zabardzo rouzmiem radość co niektórych co do prawdopodobieństwa fiaska transferu Ibrahimovica :-|
Wedlug mnie Imbrahimowic to przereklamowana gwiazda... pozatym przez jego charakter - w zespole moglyby rodzic sie konflikty
Angelo pisze:Za cholere nie moge zrozumieć sensu transferu Crespo :-?Że on niby ma grać w pierwszymn składzie? Gosć który ma 31 lat, hej to w czym stoi problem sciągnięcia Vieriego (też by się pisało Vieri wrócił na San Siro) w końcu to tylko różnica 2 wiosen
Ile lat mial Larsson w tym roku? A jak gral? Jak dla mnie Crespo to bardzo dobre posuniecie... mamy go za darmo i jak kazdy wie on swietnie czuje sie we Wloszech...
Angelo pisze:klub zza miedzy sciągnie Szweda i będą mieli najbardziej perspektwiczny atak w Europie Gilardino i Ibrahimovic
O Imbrahimovicu napisalem powyzej, a co do Gilardino.. gdy przeszedl do (badz co badz) swiatowej klasy zespolu gdzie nikt jzu tu nie gra tylko "na niego" jak to bylo wjego poprzednim zespole... to chlopak juz az tak nie zachwyca... jedno co to umie sie dobrze klocic (cos a'la Inzaghi :P )
Angelo pisze:a my zostaniemy z staruchem Crespo ;blah; to jakaś kpina mam nadzieje że postarają się chociaż o Trezeguet'a bo jak narazie atak to jakaś pomyłka wiecznie niezadowolony brazylijczyk (dla którego wygody pozbyto się Verona :mad:)
Veron sam chcial odejsc...  Crespo to jeszcze niez az taki staruch... a co do Adriano - nie wyszedl mu jeden sezon, mniejsza o przyczyny... nie mozna go odrazu skreslac... jezeli i ten sezon zawali to dopiero wtedy bym myslal o pozbyciu sie jego
Ostatnio zmieniony 7 sie 2006, 22:09 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
klusek

Post autor: klusek »

Angelo pisze: Gosć który ma 31 lat, hej to w czym stoi problem sciągnięcia Vieriego (też by się pisało Vieri wrócił na San Siro) w końcu to tylko różnica 2 wiosen, klub zza miedzy sciągnie Szweda i będą mieli najbardziej perspektwiczny atak w Europie Gilardino i Ibrahimovic, a my zostaniemy z staruchem Crespo
Chyba troche przesadzasz. Przeciez juz mamy w klubie perspektywiczny atak: Adriano - Martins. Problem polega na tym, ze w zeszlym sezonie, kiedy wydawalo sie, ze ci dwaj pilkarze beda siac postrach w Europie, zagrali, ogolnie rzecz biorac, dosc kiepsko. Efekty jest taki, ze najwiecej bramek w sezonie 2005/06 strzelil  dla nas "staruszek" Cruz, a nasz atak w dalszym ciagu jest tylko "perspektywiczny". Ja nie mam nic przeciwko mlodym pilkarzom, ale trzeba patrzec na fakty. Ibra tez ma za soba bardzo slaby sezon; gdyby cala trojka nadal nie potrafila odnalezc skutecznosci, to znowu bylibysmy skazani na Cruza. A my wcale nie potrzebujemy cudow. Na dobra sprawe, gdyby nasi napastnicy potrafili wykorzystac to, co mieli w meczach np. ze Siena czy Viola, to pewnie zdobylibysmy Scudetto. Brakowalo nam kolesia, ktory potrafilby dolozyc od siebie przynajmniej 8-10 bramek w Serie A i jakby co nie narzekalby, ze grzeje lawe. I udalo sie sprowadzic takiego zawodnika - w dodatku za darmo. Ja jestem zadowolony - teraz mozemy szukac kogos na miejsce Recoby albo nawet Cruza, ale nawet, jezeli nikogo juz nie sprowadzimy to bedzie dobrze. Ogolnie rzecz biorac, respect dla Branci i Orialiego, bo sprowadzili tylu dobrych graczy za takie smieszne pieniadze, ze to glowa mala :brawo:.
Angelo

Post autor: Angelo »

Wiesz Shady jeśli nazywamy Ibrahimovica przereklamowaną gwiazdą to czy niechybnie do takiej pozycji  zbliża się Adriano? W końcu pierwszy sezon Szewda w Serie A miał całkiem poprawny a rzekłbym nawet że naprawde świetny, w końcu wtedy padły te porównania do Van Bastena :-P i nie wydawałbym takich ostrych i chyba zbyt pochopnych opinii ;-). A co do Verona to sugerowałem się informacjami, newsami jakoby Veron uzależniał swoje postanie w klubie także od decyzji zarządu, bo podobno  nie wyobrażał sobie dalszej współpracy z Brazylijczykiem, co ma duży związek zapewne z tym iż zarówno Adriano jak i Veron mieli tzw. "charakterek" co wyróżnia także jak wspomniałeś Ibrahimovica (może wymieniona przezemnie dwójka w mniejszym stopniu ale zawsze ;-)).

A co do Crespo to ja niewyobrażam sobie aby był on partnerem Adriano w ataku, dobrze ze wspomniałeś Larsona bo w takiej roli jak właśnie Henka w barcelonie, albo podczas pobytu Hernana po "złej" stronie Mediolanu bym go zaaakceptował, bo przecież i Crespo w owym czasie i Larson byli uzupełnieniem składu a nie graczami pierwszej jednastki, a nie widze zapotrzebowania na tą funkcje w Interze  bo jak dla mnie znakomicie spełnia ją inny Argentyńczyk - niejaki Cruz. A przecież zawodnikiem pierwszoplanowym to ostatni raz był podczas poprzedniego pobytu w Interze, przez co jakoś nie moge uwierzyć aby okazał on się zbawieniem dla naszego ataku. A tak właściwie to czemu nie może w ataku Cruz partnerować Adriano :-? No bo czym się różni crspo od Cruza, dla mnie to prawie identyczni zawodnicy.A czemu wolałbym Ibrahimovica ponieaż jest młodzszy, nie jest typowym napastnikiem (zalicza nawet niezłą liczbe asyst) co według mnie ma kluczowe znaczenie, bo nie moge sobie uzmysłowić w jaki sposób Inter będzie rozgrywał akcje (grając jak w ostatnm sezonie) mając w pomocy Vieire i Cambiasso a w ataku dwa slupy Adriano i Crespo :-? A że Brazylijczyk nie jest stworzony do grania "lekko" cofniętego napastnika można się było przekonać na ostatnim Mundialu :-P Następnym jasnym punktem sprowadzenia Szweda dla mnie byłaby świadomość iż mamy w ataku młodych i zdolnych zawodników na których można budować przyszłość klubu (tak jak np.Kaka i Gilardino - który według mnie się rozegra po odejsciu Shevchenki w Milanie)

Piszesz klmskr że w poprzednim sezonie brakowało nam zawodnika który mógłby dołożyć te 10 bramek w sezonie, zgadzam się z tym ale czy takim zawodnikiem nie był Vieri :-?, i jakoś nie dziwie mu się że chciał odejść widząć że zamiast niego ;gościa z takim nazwiskiem i i taką ilościa goli; gra "konus" który średnio 9 razy trafia w lidze sam bym zwiał. Acha nieuważam aby Martins miał perspektywy większe od poprzednika w Interze niejakiego Kanu tzn. Premiership gdzieś środek, dolna część tabeli ale i tak lepiej trzymać go niż Recobe :-D
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Najlepszym następcom Juana Veroa byłby David Pizarro i Patrik Vieira który z nich to zależy od nastawienia zespołu atak teraz mamy, bo przyszedł Crespo wiec paka na sezon 2006/07 jest wypasiona.

Post autor: Kalisz »

Angelo pisze:
A co do Crespo to ja niewyobrażam sobie aby był on partnerem Adriano w ataku, dobrze ze wspomniałeś Larsona bo w takiej roli jak właśnie Henka w barcelonie, albo podczas pobytu Hernana po "złej" stronie Mediolanu bym go zaaakceptował, bo przecież i Crespo w owym czasie i Larson byli uzupełnieniem składu a nie graczami pierwszej jednastki, a nie widze zapotrzebowania na tą funkcje w Interze  bo jak dla mnie znakomicie spełnia ją inny Argentyńczyk - niejaki Cruz.
Cruz,był sprowadzany głównie,aby odgrywał role zmiennika  w napadzie, w razie gorszej formy Adriano i Martinsa,niestety obaj dość mocno nas zawiedli,dlatego był często wpuszczany do gry zamiennie bądz z Adim lub z Obą.Nieraz ratował nam tyłek zdobywająć zwycięskie bramki.Dlatego jestem za tym by został on w Interze,bo myśle że byłbym dobrym uzupełnieniem w nagłych wypadkach.Natomiast byłbym za wypożyczeniem Oby do jakiegoś mocnego klubu,ale jedynie w wypadku pozyskania kogoś z trójki Trezeguet,Toni bądz Ibrahimovica.
Wole dymać Ryśka z klanu,niż kibicem być Milanu ;]
Slepy

Post autor: Slepy »

Angelo przesadzasz zdecydowanie, Martins nie jest perspektywiczny? To kto wedle Ciebie jest? Zlatan strzelil 5 (!!) bramek w zeszłym sezonie, Oba 2 razy wiecej. W dodatku jest jeszcze młodszy i...bardziej go lubie :-) Co do Crespo to swietna sprawa, nic przeciez nie tracimy, a zyskac mozemy bardzo duzo, w koncu On strzelal bramki wszedzie gdzie byl, w Lazio, Interze,Milanie,Chelsea, nawet w reprezentacji jest czołowym strzelcem... będzie dobrze.
pluto11

Post autor: pluto11 »

Crespo to dobre posuniecie a jezeli Inter chce sciagnac jeszcze jednego napastnika to niech najpierw pozbeda sie Recoby ile lat sie juz mowi ze ma talent(chyba do kontuzji)ale nic z tego nie wyniknelo 2-3 bramki na sezon a cala reszta to kontuzje. Ja bym jeszcze srowadzil Skrzydlowgo bo Figo ma swoje lata i moze niewytrzymac calego sezonu. Wedlug mnie najlepszy byl by Maxi z Atletico albo Persie z Arsenalu ale sa malorealni, ale jest dobry zawodnik z ktorego sciagnieciem by nie bylo raczej wiekszego problemu mowa tu o Esposito. Jest Włochem, moze grac na prawym, lewyn skrzydle no i ataku a to co pokazal w ostatnim meczu poprzedniego sezonu z Interem to swiadczy tylko o tym ze nadawal by sie do takiego zespolu jak Inter no i przeciez w zimie duzo sie muwilo o jego przyjsciu.
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

Szkoda, że nie mamy szans na Lucę Toniego, bardzo chciał odejść z Violi, ale jakoś prezes go przekonał, wydaje mi się, żę i tak chyba nie odzyska szacunku wśród kibiców, bo kibice już o samych pogłoskach chęci odejścia Toniego nie chcieli słyszeć. Widzę tutaj więcej przymusu, ciekawe co Toni pokarze w tym sezonie. 'Niestety' pozostaje Nam Ibra... chyba, ze zyskamy Trezeguet'a co byłoby wręcz świetnym posunięciem, choć nie wiem jak tam jego wiek.
Interfun3
Kontakt:

akurat teraz musze sie zgodzić z el_chino szkoda Luka Toni nie bedzie grał w interze w nastepnym sezonie :cry: i osobiście też wole Trezegue niż ibrahimowicia. Francuz jest mniej konfliktowy i moim zdaniem lepszy od szweda
Obrazek
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
Lolek

Ale po co nam kolejny napastnik? Tylko w przypadku sprzedania Martinsa mozna by kupic pierwszorzednego napastnika. A jak sprzedamy Recobe to kupic za niego jakiegos atakera nie o takiej klasie jak zlatan czy trezeguet. Cos w stylu Obinny najlepiej wlocha. Trezeguet rocznikowo ma 29 lat
Bossiu

Post autor: Bossiu »

A ja sie ciesze ze Toni zostaje u Fiolkow :) za taka kase nie ma sensu brac gostka ... Ibra o niebo lepszy jesli chodzi o umiejetnosci pilkarskie, tylko ze nam go Milan sprzatnie ;/ Tevez za 15 milionow funcioli do wziecia ... Huntelaar za 15 milionow eurasow ... brac a sie nie zastanawic (mlodzi i perspektywiczni zawodnicy) -- a kasa bedzie ze sprzedazy Oby do Premiership. PROSTE :D
It is not for us to forecast the future but to shape it !
Lolek

Taaa tylko, ze Oba to tez mlody i bardzo perspektywiczny zawodnik
Bossiu

Post autor: Bossiu »

tylko ze Oba to perspektywiczny jest juz pare sezonow... i jakos nie widac zeby stawal sie mega gwiazda ;-/ poza tym malo skuteczny sie zrobil ... jak dobrze zaplaca to warto sprzedac !
It is not for us to forecast the future but to shape it !
Lolek

Huntelaar w poprzednim sezonie wyrosl na super strzelca. Moze z Oba bedzie tak w tym sezonie? Ma dopiero 22 lat, dajmy mu szanse. Mnie jakos tymi sparingami zaczyna przekonywac...
Kowal

Post autor: Kowal »

Niemożna odrazu skreślać Oby :cry:,ma 22 lata i wielki świat piłki przed nim.A recoba to co nieidzie mu kompletnie,a co roku ma szanse i nikt go niechce sprzedać,a powinien odejść.A z Oby naprawde wyrośnie super napastnik :brawo: :-D!!!No i nietrzeba ściągać ani trezegueta,ani tym bardziej tego drewna zlatana :-x :-?!!!
Obrazek
Maciek (interista)

Post autor: Maciek (interista) »

Jak dla mnie mercato Interu rewelacja :-D

obrona -  w końcu doczekaliśmy się znakomitego piłkarza na lewą flankę, Grosso. Mistrzostwa w jego wykonaniu to był majstersztyk, a meczu z Niemcami fani Calcio długo niezapomną :-D . Ponadto zyskaliśmy perspektywicznych rezerwowych Maxwella i Maicona. Środek co prawda nie jest tak imponujący zasobowo, ale opierając go na Materazzim możemy spać spokojnie, wygląda bowiem na to, że Marco może być pewny gry w wyjściowej jedenastce, natomiast Samuel i Cordoba będą rywalizować o tą szansę, więcej nadzieję wążę raczej z argentyńczykiem bo Cordoba nie miał za ciekawego, ubiegłego sezonu.

pomoc - okazało  sę, że dziur po Veronie załatać nie można wieć zmieniliśmy system gry na dwóch defensywnych pocników, czyli podobnie jak było choćby za Cupera tylko, że obecie mamy nieporównywalnie lepszychykonawców na tych pozycjech - Cambiasso  i Vieirę. Francuz może nie grał rewleacyjnie w Juve, ale mistrzostwa miał bardzo udane i jego klasy chyba nie trzeba nikomu udowadniać bo potwierdzał ją przez wiele lat gry w Arsenalu.

atak - nie udało się pozyskać Toniego, ale ja bym nie rozpaczał. Pamiętajmy, że to piłarz zaawansowany wiekowo, a kasa jaką chciała Fiorentina była naprawdę ogromna. Dlatego pozyskanie Crespo wydaje się naprawdę dobrym posunięciem, gracz to doświadczony, w przeciwieństwie o Tniego ma doświadczenie gry w wielkich drużynach i jego aklimatyzacja w Interze powinna trwać stosunkowo krótko. Ponadto to prawdziwy łowca bramek, co potwierdził również w Niemczech, a to jest dla nas najważniejsze aby mieć napastnika, na którego gole możn liczyć w przekroju całego sezonu. Podobno staramy się jeszcze o Ibrę, co może być jednak bardzo problematyczne zważając jego cięzki charakter, który od razu byłby wystawiony na cięzką próbę ponieważ niekoniecznie Mancini mając Adriano i Crespo wystawiałby go w wyjściowej jedenastce.
Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

A co do Martinsa to najlepiej jakby zostal w Interze i nigdzie nie odchodzil. Najlepiej jakby sprzedac  albo chociaz wypozyczyc do jakiegos klubu Recobe a w jego miejsce moglby przyjsc np Ibrahimovic . Bo mloda krew sie przyda(Martins) bo przeciez Crespo nie jest mlody a wlasnie Martins to perspektywiczny zawodnik z ktorym mozna wiazac nadzieje na nastepne sezony...
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Kowal

Post autor: Kowal »

Tak jest wszystko się zgadza  :brawo:,tylko nie to by do nas przyszedł zlatan :-x :mad:-on jest mierny!!! :brawo:.Przecież jest kilku innych młodych piłkarzy,których można ściągnąć np.Pazzini,chyba Tavano,czy Suazo.Tylko nie zlatan!!! :-x :mad:
Obrazek
interfane

Post autor: interfane »

No jak nie będzie Toniego to ja bym chciał Trezegue bo Ibra strzela mało goli w przeciwieństwie do Francuza no i jest za drogi. Ciekawe ile Juve chce za Trezegue? Jak z 15mln to ja bym od razugo kupił a Ibre zostawił Milanowi.
Interfun3
Kontakt:

no i niestety w interze zagra ibra. jest już oficjalne potwierdzenie Najgorsze jest to martins opusci san siro :cry: :cry: :cry: możliwe że odejdzie ktoś z dwójki recoba-cruz ale to narazie sa tylko plotki
FORza INter
Obrazek
witamy na pokładzie 
Obrazek
Ostatnio zmieniony 10 sie 2006, 10:08 przez Interfun3, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Bart

Post autor: Bart »

Kretynizm czystej wody, tyle mam do powiedzenia. Powraca stary Inter, który na idiotyczne transfery wydaje kupę kasy. Po co nam szósty napastnik? Dlaczego pozbędziemy się Martinsa, a nie Recoby? Tego zrozumieć nie mogę. Co najmniej 20 mln euro poszło na nieskutecznego i humorzastego zawodnika. Szkoda, choć trzeba przyznać, że po kilku latach znów jesteśmy królami letniego mercato. Tylko co nam po tym??
Ljarro

Post autor: Ljarro »

Ehh, odejdzie gosc ktorego z napastnikow zawsze lubilem najbardziej...wkurwilem sie
ODPOWIEDZ