Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
Orzeu
Kontakt:

Odp: Mercato

Post autor: Orzeu »

Lolek pisze: Ale Roma wykupila 50% jego karty...
no iiiii ??? co z tego ?? pół karty, czy cała, tak czy siak bedzie grał przeciwko nam i moze sprawic wiele kłopotów...                  ...wiec ja na miejcu naszych nie oddawałbym go w ogóle do Romy.

EDIT: chyba, że z klauzulą zabraniającą mu grać przeciwko nam
Obrazek
Lolek

Post autor: Lolek »

Chodzilo mi o kwote. Mniej kasy sie dostaje za polowe karty niz za calosc
Andy
Kontakt:

Post autor: Andy »

Widze, że nie tylko dla mnie dziwne było posunięcie ze strony Manciniego (chodzi mi o sprzedaż Davida Pizarro) :neutral: wkońcu nie dość, że miał z nami zostać do zakończenia swojej kariery to jeszcze miał być następcą Juana Sebastiana Verona :-? Co prawda mamy nowo zakupionych Dacourta, Maxwella czy też Vieire. Bliski odejścia jest Solari - troche mi go szkoda bo w końcówce sezonu jak dostawał szanse gry to ją wykorzystywał i grał z meczu na mecz coraz lepiej :). Bliski odejścia jest Martins, nasza nadzieja w ataku :!: Mancini tak się upierał, że za żadne skarby nie sprzeda Nigeryjczyka a czego się dzisiaj dowiadujemy :-o iż jest już w Anglii .... zobaczymy co się wydarzy do końca tego mercato 8-)
Obrazek
Tylko ten adres się liczy ==> http://www.FcInter.pl <=== :)

1111111
interfane

Post autor: interfane »

za 18mln warto go sprzedać ale nie pasuje mi odejście Pizarro i Solariego choć niepewne.mamy kłopot ze skrzydłowymi bo Figo chyba skończy niedługo karieręi co w tedy? Ja bym kupił C.Ronaldo albo też  Maxi Rodriguez o którym sporo się mówi może za niego grać. Jak Solari odejdzie kto zastąpi Stancovica na lewej pomocy gdy nie będzie mógł grać? Mieli z Interu odejsć piłkarze ale niektórzy by się przydali a Manchini ich sprzedaje. No zobaczymy jak będzie z Solarimale on powinien zostać no i jak mamy kasę z Martinsa to warto pomyśleć o prawym skrzydłowym.
klusek

Post autor: klusek »

interfane pisze: Jak Solari odejdzie kto zastąpi Stancovica na lewej pomocy gdy nie będzie mógł grać?.
Figo, Grosso, Maxwell, mam nadzieje, ze nie Cesar :P.
A transfer Pizarro to nie wynik dzialan Manciniego, tylko samego zainteresowanego.
interfane

Ale Manchini mógł go zostawić poza tym jak dla mnie to Pizarro mógł by grać w Pierwszym składzie a wtedy by nie odszedł. Grosso raczej na obronie zostanie, dla Figo też trzeba mieć zastępce a do Maxwella nie mam przekonania.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2006, 12:26 przez interfane, łącznie zmieniany 1 raz.
pablos1

Post autor: pablos1 »

Z mojej strony chce dodać tylko tyle że gdy oglądałem te skróty z meczów towarzyskich przed tym sezonem to Martins naprawde dobrze gra - jest ruchliwy, cholernie szybki,no troche słaba skuteczność podbramkowa.
Radziłym panu Morattiemu aby poczekał gdzieś jeszcze z 1 sezon jeżeli ten najbliższy sezon miały byc w jego karierze najlepszy to 18 mln Euro za niego to za 1rok było by za mało w kwotę wchodzi około 30mln
Maartins jest młody ja bym poczekał
Przecież można sprzedać Recobe i Cruca,Choutos już odchodzi,  a czuję że Adriano jest w formie po tych jego zagraniach w towarzyskich meczykach aha i boje się o forme vieiry bo jeżeli odejdzie Pizarro a Vieira będzie bez formy to niema kto rozgrywać. Ludzie musi zostać Pizaro bo niemamy nikogo na rezerwe a przecież można grac ustawieniem 4-5-1 lub 3-5-2  i Vieira i Pizarro i Cambiasso by grali
prosze o komentarz do mojego tekstu
:inter:
pozdroo
...najpierw slyszysz bas potem widzisz nas...(teriyaki boyz)

LoV3 !nt3R
interfane

No gra na 5 pomocników to dobry pomysł a poza tym skoro Roma kupiła 50% karty to może on jeszcze wróci. Ktoś wie na ile czasu jest w Romie zanim będzie decyzja o właścicielu? a co do Martinsa to i tak jakiś napastnik musiał odejść choć ja bym był za Cruzem i Recobą ale 18mln do wystarczająca suma.
Kowal

Post autor: Kowal »

Jednak mnie się zdaje,że gra 5 pomocnikami niewyjdzie na dobre.W zeszłym sezonie grali kilka meczy w tym ustawieniu i niewychodziło zbyt dobrze.A Maxwel po tej kontuzji będzie gral (mam nadzieje) dobrze.W tej chwili to jeszcze tylko Recobe sprzedać albo wypożyczyć!
Obrazek
Lolek

Ktoś wie na ile czasu jest w Romie zanim będzie decyzja o właścicielu
Rok, ale po tym roku mozna przedluzyc na nastepny rok. Potem jest "slepa aukcja" czy jak tam sie to wabi.
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

Lolek pisze:
Rok, ale po tym roku mozna przedluzyc na nastepny rok. Potem jest "slepa aukcja" czy jak tam sie to wabi.
właśnie, że to jest niewiadoma, bo media nie podały, na ile lat jest współwłaścicielstwo... za dużo FM'a Lolek
Obrazek
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

kur*a mać został dziesięć dni do końca okna transferowego a my mamy aż 7 napastników (martins,adriano.ibra.crespo,chautos,cruz i recoba) i 4 bramkarzy(toldo,carini,orladoni i julio cesar) :mad: :mad: :mad: :mad:
Obrazek
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
RoB

Post autor: RoB »

Orzeu pisze:
Lolek pisze:
właśnie, że to jest niewiadoma, bo media nie podały, na ile lat jest współwłaścicielstwo... za dużo FM'a Lolek
Chyba maksymalnie może być na dwa lata. Oczywiście po pierwszym roku może dojść do licytacji lub do jej przedłużenia na drugi rok.
Lolek

No ja wzialem to z FM... Tylko kurde czemu on podpisal 4-letni kontrakt.
Ljarro

Post autor: Ljarro »

Pizarro przeszedl do Romy na zasadzie pelnego transferu za 13 milionow, a potem Inter odkupil za 6,5 milionow polowe jego karty. Dlatego wlasnie podpisywal kontrakt z Romą na 4 lata.
Oczywiscie ta pierwsza czesc to tylko zapis w umowie, tak naprawde Roma zaplacila nam 6,5 miliona :P
interfane

Z tego co wiem to maksymalnie na 3 lata może być.
klusek

Czyli i tak beda rozmowy na temat Pizarro w przyszlym roku. No bo albo kluby dogadaja sie co do jego dalszego losu (ktorys z klubow odkupuje 50% karty lub pilkarz dalej siedzi w Romie albo w Interze) albo nie i mamy "slepa aukcje".
interfane

Mam nadzieję że po roku wróci za Verona bo będzie potrzebny.
Andy
Kontakt:

Post autor: Andy »

No i kolejny dzień z nowościami transferowymi...Martins jest już praktycznie piłkarzem Newcastle United brakuje jedynie podpisu samego zainteresowanego, gdyż obie stroby już się dogadały :-( (troche mi będzie go brakowało, te szybkie rajdy i bramki zdobywane w niecodzienny sposób :-P). W ataku pozostaje nam więc Crespo (który jak na razie jest na wypożyczeniu), Zlatan, Cruz, Recoba (który za wszelką cene chce zostać w Interze :-o pomimo, że nie gra zbyt wiele i to mi się u piłkarza podoba), Cruz (nasz dżoker :D) no i Adriano, którego przyszłość także nie jest taka pewna na San Siro. Zobaczymy co na to Moratti gdyż to do niego należy ostatnie słowo... już sprzedał Ronaldo, teraz chce jego powrotu :-| a trzeba dodać, że włączył się do walki o Brazylijczyka - Ac Milan :!: Dzisiaj pojawiła się informacja dotycząca wymiany na linii Betis-Inter; Joaquin-Solari... zamiana jak najbardziej na miejscu, nie obraziłbym się gdyby do takiej wymiany doszło (zapomniałem dodać, że Inter miałby do tego interesu jeszcze dopłacić). Solari mało grywa, w końcówce sezonu dostawał szanse i trzeba przyznać, że ją wykorzystywał a co trener teraz myśli :-? Do końca mercato choć nie wiele czasu zostało to jeszcze nie raz możemy być zaskoczeni decyzjami naszego zarządu :-D. :inter:
Obrazek
Tylko ten adres się liczy ==> http://www.FcInter.pl <=== :)

1111111
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

nie no jak już odejdzie od nas martins to napewno nie może odejść adriano a napewno nie za takie śmieszne pieniądze 17.8mln euro moratti z tego co pamiętam chce 40mln nie no niech real zapomni adriano bedzie nam potrzebny dał dobrą zmiane w meczu ze sportingiem a po drugie musimy mieć trzech klasowych napastników niech odejdzie cruz bądź recoba ale mam nadzieje że odejście adriano to tylko plotki  :-)
Obrazek
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
Kowal

Wymian Solari-Joaquin?!Ciekawe,choc hiszpański pomocnik jest dobrym piłkarzem to we włoszech może niezrobic kariery(wielu hiszpanow po przyjściu do Włoch gdzieś się gubiło i odwrotnie).O ile się niemyle Joaquin jest prawoskrzydłowym pomocnikiem,więc jeśli zasili nasze szeregi to będzie walczył o miejsce w podstawowej 11 z Figo(a portugalczyk podobno zapytał o prace w Romie).Zobaczymy co z teg wynikni.
Obrazek
interfane

No dla Figo potrzebny nam następca ale nie jestem przekonany do Joaquina raczej wole Manchiniego albo C.Ronaldo a Solari się przyda nie powinniśmy go sprzedawać.
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

No i Martins odszdl na wysypy do Newcastle. Szkoda troche bo byl sympatycznym pilkarzem i co najwazniejsze perspektywicznym na przyszlosc. A tu lipa nie ma Martinsa :(
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Kowal

Tak wielka szkoda takiego napastnika(tak młodego i utalentowanego).Mam tylko nadzieje,że w składzie Srok będzie grałw pierwszej 11 i zawojuje Premiership.Chciałbym by Inter wygrał LM,a Newacestle UEFE i wtedy spotkamy się z naszym OBA w finale Superpucharu europy.
Obrazek
pluto11

Post autor: pluto11 »

Szkoda troche Oby bo byl dobry i perspektywiczny a teraz bedzie wojowal Lige Angielska. A mam pytanie gdzie byl wypozyczony Choutos. Bo mozna by go znowu wypozyczyc albo sprzedac bo nie sadze ze sie wbije w pierszy skald skoro Martins nawet z walki zrezygnowal
Lolek

pluto11 pisze: A mam pytanie gdzie byl wypozyczony Choutos.
Mallorca
Stefano

Post autor: Stefano »

Joaquin juz w Valencii za 25mln.. Szkoda swoja drogą, że Martins poszedł a nie Cruz i Choutos :/ Figo też już chciał uciekać do Romy ale miał zbyt duże wymagania Boja się tej konkurencji w składzie ja nie wiem.. No i żal, że nie przyszedł Luca, tylko Zlatan.. Teraz pozostaje pokonać rzymian i potem maszerować po tytuły  :]
Chi non salta rossonero e e!!!!
serieB

Post autor: serieB »

misiaczki z zarzadu!!!! potrzebny nam skrzydlowy taaaak! i nie ma juz szybkiego martinsa taaaaaak?? no kupcie Odonkora!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na mundialu blyszczal;) i się zrobi w borussi miejsce dla smolarkas co grzeje lawe :-D
Ostatnio zmieniony 26 sie 2006, 12:15 przez serieB, łącznie zmieniany 1 raz.
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

Twój nick świadczy o tym, gdzie byśmy skończyli po takim zakupie :] Chociaż z tym Smolarkiem to nie taki głupi pomysł, choć już wolałbym Ebi'ego ściągnąć :-P
klusek

serieB pisze:no kupcie Odonkora
Kiedys juz mielismy w druzynie takiego "Odonkora", ktory obecnie siedzi w Anglii (?) i prawdopodobnie leczy jakas kontuzje :wink:.
ODPOWIEDZ