Polska Ekstraklasa
-
Lamatico
- Kontakt:
Odp: Orange Ekstraklasa
BOT GKS potwierdza wysoką forme żwycięztwem na własnym boisku z Cracovią.
Gole dla GKS-u strzelali kadrowicz Łukasz Garguła i Dariusz Pietrasiak dla Cracovi Bania
W derbach Wielkopolski ku mojemu zdziwieniu tylko jedna bramka i to dla Groclinu. Franciszek Smuda nie może sobie dać rady z "nowym" Lechem.
W następnych kolejkach na podbuj Wielkopolski rusza BOT GKS Bełchatów w najbliższej kolejce podopieczni Oresta Lenczyka zmierzą się z Groclinem a potem w Poznaniu zagrają z lechem.
Wisła Kraków przed chwilą zremisowała z Pogonią 0-0.
Gole dla GKS-u strzelali kadrowicz Łukasz Garguła i Dariusz Pietrasiak dla Cracovi Bania
W derbach Wielkopolski ku mojemu zdziwieniu tylko jedna bramka i to dla Groclinu. Franciszek Smuda nie może sobie dać rady z "nowym" Lechem.
W następnych kolejkach na podbuj Wielkopolski rusza BOT GKS Bełchatów w najbliższej kolejce podopieczni Oresta Lenczyka zmierzą się z Groclinem a potem w Poznaniu zagrają z lechem.
Wisła Kraków przed chwilą zremisowała z Pogonią 0-0.
-
RoB
Nic nie potwierdza. GKS powinien ten mecz przegrać. Dwa karne dla Craxy były tak ewidentne, że chyba bardziej nie mogły być.matico pisze: BOT GKS potwierdza wysoką forme żwycięztwem na własnym boisku z Cracovią.
-
Woo-cash
- Kontakt:
Wczoraj zakonczyly sie mecze 6 juz kolejki Orange Ekstraklasy.
GKS Bełchatow odniosl 5 zwyciestwo i pozostaje liderem. Kolejna druzyna, ktora zostala pokonana przez Belchatowian byla Cracovia. Wynik spotkania zakonczyl sie 2-1 dla GKS
BOT GKS Bełchatów - Cracovia Kraków 2:1 (1:1)
1:0 Łukasz Garguła (38)
1:1 Piotr Bania (45+1)
2:1 Dariusz Pietrasiak (69)
Beniaminek pomaranczowej ligi zremisowal u siebie z Zaglebiem Lubin. Mecz zapowiadal sie bardzo ciekawie bo obie druzyny zaczynaja z meczu na mecz grac coraz lepiej. Ale niestety zadnej druzynie nie udalo sie zdobyc 3 punktow i obie druzyny musza sie zadowolic podzialem punktow
ŁKS Łódź - Zagłębie Lubin 2:2
0:1 Maciej Iwański (50)
1:1 Dariusz Kłus (54)
1:2 Michał Chałbiński (56)
2:2 Rafał Niżnik (71)
Gornik Zabrze zremisowal na wlasnym boisku z Odra Wodzislaw 2-2. Prowadzeni przez nowego trenera Marcina Bochynka wodzislawianie wygrywali już 2:0 ale nie potrafili utrzymac prowadzenia do konca meczu. Obu druzyna w biezacym sezonie zbytnio sie nie wiedzie. Gornik przed zakonczeniem sezonu byl juz nominowany do spadku do 2 ligi...
Górnik Zabrze - Odra Wodzisław Śląski 2:2 (0:0)
Arkadiusz Aleksander (62) Jacek Kowalczyk (68-sam.) - Marcin Chmiest (49), Mariusz Muszalik (60).
W spotkaniu 6 kolejki Arka Gdynia zremisowala u siebie na nowej murawie z Mistrzem Polski - Legia Warszawa. Legionisci nie potrafili wygrac z ostatnia druzyna ekstraklasy. Po raz kolejny w tym sezonie stracili latwo punkty a na dodatek druzyna z nad morza grala przez okolo godzine w 10 a mimo to Legia nie potrafila tej niespodzianki wykorzystac i zremisowala to spotkanie.
Arka Gdynia - Legia Warszawa 1:1 (1:0)
1:0 Olgierd Moskalewicz (30)
1:1 Roger (63-k)
Wisła Płock tylko zremisowała z Widzewem Łódź 2:2. Wyrównującą bramkę dla łodzian na 13 minut przed końcem strzelił Krzysztof Sokalski. Mecze obydwu drużyn zawsze wzbudzały ogromne emocje. Niegdyś kibice Wisły i Widzewa byli zaprzyjaźnieni, ale to już odległa przeszłość. Dziś płocczanie mają rywalom sporo do udowodnienia. Mają też sporo do udowodnienia swoim kibicom, którym powoli kończy się kredyt zaufania, udzielony przed rozpoczęciem sezonu.
Wisła Płock - Widzew Łódź 2:2 (0:1)
Tomasz Michalek 48', Paweł Sobczak 68' - Bartłomiej Grzelak 45', Krzysztof Sokalski 77'.
Kibice Kolportera wreszcie doczekali sie zwyciestwa ich druzyny na wlasnym stadionie. Korona pokonala Gornik Leczna 2-0. W poprzednich meczach tylko remisowali
Kolporter Korona Kielce - Górnik Łęczna 2:0 (1:0)
1:0 Marcin Kaczmarek (45+1)
2:0 Marcin Kowalczyk (61)
Wisla Krakow zremisowala bezbramkowo z Pogonia na wlasnym stadionie
Wisła Kraków - Pogoń Szczecin 0:0
W szlagierze kolejki czyli Derbach Wielkoposlki lepszy okazal sie Groclin ktory pokonal na wlasnym stadionie Lecha Poznan. Druzyne gospodarzy poprowadzil do zwyciestwa autor jedynego gola w tym spotkaniu - Sikora
Groclin Dyskobolia Grodzisk Wlkp. - Lech Poznań 1:0 (0:0)
1:0 Adrian Sikora (60)
GKS Bełchatow odniosl 5 zwyciestwo i pozostaje liderem. Kolejna druzyna, ktora zostala pokonana przez Belchatowian byla Cracovia. Wynik spotkania zakonczyl sie 2-1 dla GKS
BOT GKS Bełchatów - Cracovia Kraków 2:1 (1:1)
1:0 Łukasz Garguła (38)
1:1 Piotr Bania (45+1)
2:1 Dariusz Pietrasiak (69)
Beniaminek pomaranczowej ligi zremisowal u siebie z Zaglebiem Lubin. Mecz zapowiadal sie bardzo ciekawie bo obie druzyny zaczynaja z meczu na mecz grac coraz lepiej. Ale niestety zadnej druzynie nie udalo sie zdobyc 3 punktow i obie druzyny musza sie zadowolic podzialem punktow
ŁKS Łódź - Zagłębie Lubin 2:2
0:1 Maciej Iwański (50)
1:1 Dariusz Kłus (54)
1:2 Michał Chałbiński (56)
2:2 Rafał Niżnik (71)
Gornik Zabrze zremisowal na wlasnym boisku z Odra Wodzislaw 2-2. Prowadzeni przez nowego trenera Marcina Bochynka wodzislawianie wygrywali już 2:0 ale nie potrafili utrzymac prowadzenia do konca meczu. Obu druzyna w biezacym sezonie zbytnio sie nie wiedzie. Gornik przed zakonczeniem sezonu byl juz nominowany do spadku do 2 ligi...
Górnik Zabrze - Odra Wodzisław Śląski 2:2 (0:0)
Arkadiusz Aleksander (62) Jacek Kowalczyk (68-sam.) - Marcin Chmiest (49), Mariusz Muszalik (60).
W spotkaniu 6 kolejki Arka Gdynia zremisowala u siebie na nowej murawie z Mistrzem Polski - Legia Warszawa. Legionisci nie potrafili wygrac z ostatnia druzyna ekstraklasy. Po raz kolejny w tym sezonie stracili latwo punkty a na dodatek druzyna z nad morza grala przez okolo godzine w 10 a mimo to Legia nie potrafila tej niespodzianki wykorzystac i zremisowala to spotkanie.
Arka Gdynia - Legia Warszawa 1:1 (1:0)
1:0 Olgierd Moskalewicz (30)
1:1 Roger (63-k)
Wisła Płock tylko zremisowała z Widzewem Łódź 2:2. Wyrównującą bramkę dla łodzian na 13 minut przed końcem strzelił Krzysztof Sokalski. Mecze obydwu drużyn zawsze wzbudzały ogromne emocje. Niegdyś kibice Wisły i Widzewa byli zaprzyjaźnieni, ale to już odległa przeszłość. Dziś płocczanie mają rywalom sporo do udowodnienia. Mają też sporo do udowodnienia swoim kibicom, którym powoli kończy się kredyt zaufania, udzielony przed rozpoczęciem sezonu.
Wisła Płock - Widzew Łódź 2:2 (0:1)
Tomasz Michalek 48', Paweł Sobczak 68' - Bartłomiej Grzelak 45', Krzysztof Sokalski 77'.
Kibice Kolportera wreszcie doczekali sie zwyciestwa ich druzyny na wlasnym stadionie. Korona pokonala Gornik Leczna 2-0. W poprzednich meczach tylko remisowali
Kolporter Korona Kielce - Górnik Łęczna 2:0 (1:0)
1:0 Marcin Kaczmarek (45+1)
2:0 Marcin Kowalczyk (61)
Wisla Krakow zremisowala bezbramkowo z Pogonia na wlasnym stadionie
Wisła Kraków - Pogoń Szczecin 0:0
W szlagierze kolejki czyli Derbach Wielkoposlki lepszy okazal sie Groclin ktory pokonal na wlasnym stadionie Lecha Poznan. Druzyne gospodarzy poprowadzil do zwyciestwa autor jedynego gola w tym spotkaniu - Sikora
Groclin Dyskobolia Grodzisk Wlkp. - Lech Poznań 1:0 (0:0)
1:0 Adrian Sikora (60)
"Człowiek jest wszechświatem samym w sobie" - Bob Marley
-
Kowal
Dziś zaczyna się 7 kolejka Orange Ekstrakasy meczem Cracovia-Widzew.Craxa niepowinna mieć preoblemów z ekipą z Łodzi.Jeśli chodzi o jutrzejsze mecze to najwiecej będą mnie interesowały dwa: mianowicie pojedynek Lecha w szczecinie z pogonią i mecz Arki we włodzisławiu.Bardzo bym chciał by Arka wygrała ten mecz i odbiła się od dna tabeli!!!
.Jeśli chodzi o mecz w szczecinie to licze,że Lech wkońcu się przebudzi i wygra mecz z pogonią!!!

-
Interfun3
- Kontakt:
to ciekawe przecież widzew jest wyżej w tabeli niż cracoviaKowal pisze: Dziś zaczyna się 7 kolejka Orange Ekstrakasy meczem Cracovia-Widzew.Craxa niepowinna mieć preoblemów z ekipą z Łodzi
no byłoby fajnie gdyby lech wygrał co prawda nie powiem żebym ich lubił ale w kilku meczach pokazali że grają do końca i zasłużyli na zwycięstwoKowal pisze: .Jeśli chodzi o mecz w szczecinie to licze,że Lech wkońcu się przebudzi i wygra mecz z pogonią!!!
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

-
Kowal
No jest widzew wyżej w tabeli,ale to niczego niemusi dowodzić(może i grają ładnie)ja tam jestem za Cracovią.A co do Lecha to jestem ich wiernym fanem i jeśli niepopełnią głupich błędów w obronie to niepowinni mieć problemów z pogonią.

-
Interfun3
- Kontakt:
kowal pomyliliśmy sie bo to ŁKS grał z cracivią ( remis 1:1) a z tego co pamiętam to widzew gra z kolporterem chyba
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

-
Kowal
-
Inter raven
Cupial jest na 7 jak i nie na ósmy miejscu na liscie najbogatszych Polakow przedstawionej w magazynie Forbes.Kilka razy po niepowodzeniach skory byl do tego by sprzedac pakiet wiekszosciowy Wisly.Chwla mu za to ale jesli beda grac tak w europejskich pucharch jak osttnio nas przyzwyczajaja polskie druzny bo nie tylkoo wisla zawodzi to niebawem skonczy sie sponsoring i marzenia.Zreszta pan Cupial i tak ostnimi czasy strzypie sie o wieksze wzmocnienia drzuzyny.A priorytetem jest napastnik ktory potrafilby wypracowac i strzelic bramke a nie slup czekac na podanie >Forza Inter!!!

-
Kowal
Naprawde jestem zadowolony ze zwycięstwa Lecha w szczecinie(wygraliśmy 3-1
) niestety niewidziałem tego meczu,jednak chociaż obejże sobie dziś magazyn Orange i tam zobacze jak grał Lech.Mam wielką nadzieje,że po tym meczu Lechici ruszą z kopyta i nikomu niepozostawią wielkich sznas na wygraną 

-
Lamatico
- Kontakt:
Następny przeciwnik Lechitów nico bardziej wymagający od pogoni, bo przecież sam lider przyjedzie do Poznania ale mi sie wydaje że 2-1 wygra BOT GKS, Lech jak narazie gra w kratkę i w meczu z Bełchatowem może polegnąć ale nie musi.
GKS zremisował w Grodzisku z Groclinem strata tych 2 punktów to tylko brak koncentracji w pierwszych minutach ale ten zespół ma potencjał i w pełni go wykorzystuje.
GKS zremisował w Grodzisku z Groclinem strata tych 2 punktów to tylko brak koncentracji w pierwszych minutach ale ten zespół ma potencjał i w pełni go wykorzystuje.
-
Kowal
Ja mam natomiast inne zdanie,może i Lech gra w kratke ale wydaje mi się,że Lechici niepowinni mieć wielkich problemów z Botem.Po tym meczu w szczecinie Lech nabieże wiatru w skrzydła i powinno być z górki
.

-
Grzybek
Petrescu zwolniony z funkcji trenera Wisły! Ciekawe kim go zastąpią ?
-
Pawlak_AG
Ja też myślę, że Lech nie będzie miał problemów z GKS, w końcu muszą zacząć przegrywać i zacznie się to właśnie na Bułgarskiej 8) Tymczasem Dan Petrescu został zwolniony z posady trenera Wisły Kraków
Ciekawe, kto poprowadzi drużynę na meczu z Iraklisem? Kulawik? A może Cupiał? :>
-
Kowal
Oczywiścieże Lech niebędzie miał problemów
,pomimo Gks jest liderem tabeli.Napewno będzie to ciekawy mecz.Gdyż obie drużyny prezentuja ofensywny styl gry Lech do tej pory strzelił 14 bramek natomiast bot 15,czyli dwie ekipy które strzelają najwiecej bramek w lidze(z tym że Lech niestety stracił więcej bramek
).Jeszcze jedno Pozdro dla wszystkich kibiców Lecha Arki Cracovi!!!
. Wiara Nadzieja Walka !!!

-
klusek
Jak to kim? Postawia albo na "doswiadczenie" Edka Lorensa, albo "nowoczesna mysl szkoleniowa" Majewskiego...Grzybek pisze: Petrescu zwolniony z funkcji trenera Wisły! Ciekawe kim go zastąpią ?
Ech, w jaki sposob polskie druzyny chca zawojowac Europe, jezeli jedyna rzecza, w ktorej wykazuja konsekwencje, to zwalnianie trenerow?
-
Woo-cash
- Kontakt:
No i Legia wygrala na przelamanie z Wisla Plock i to 5-0. Mam nadzieje ze to juz koniec kryzysu legionistow i z meczu na mecz zaczna grac coraz lepiej i zdolaja obronic mistrzowski tytul bo jeszcze nie wszystko stracone
A nowym trenerem pilkarzy krakowskiej Wisly zostal Drago Okuka ktory juz wczesniej mial okazje prowadzic polska druzyne (Legia w latach 2001-03 z ktora zdobyl MP w 2002)
-
Kowal
A ja mam nadzieje,że legia dostanie znowu zadyszki
.Dzis w Pucharze Polski LECH wygrał na wyjezdzie z podbeskidziem skromnie bo tylko 1-2(bramy dla Lecha 2 Zakrzewski,dla podbeskidzie samobója strzelił Wasilewski
,Bardzo emocjonująco zapowiada się mecz 1/8 finału gdzie Lech zmierzy się na Bułgarskiej z ogonia szczecin
)Jest to już drugie zwycięstwo Lecha z rzędu,więc mam nadzieje,że najbliższy mecz z botem też zwyciężą
.

-
Woo-cash
- Kontakt:
Nadzieja matka glupich... a ja tak bym chcial aby moze Lech dostal zadyszki bo wszedzie tylko Lech i Lech 
-
Shady
"Nadzieja matka głupich"Master Snake pisze: ... a ja tak bym chcial aby moze Lech dostal zadyszki bo wszedzie tylko Lech i Lech![]()
-
Woo-cash
- Kontakt:
zauwazyles tu gdzies slowo nadzieja... Ja nie mam nadzeji zeby Lech dostal zadyszki ja tego chce !!ShadY pisze:"Nadzieja matka głupich"Master Snake pisze: ... a ja tak bym chcial aby moze Lech dostal zadyszki bo wszedzie tylko Lech i Lech![]()
![]()
-
Kowal
Zadyszki to dostanie legia i tyle na ten temat
.A mistzra napewno nieobronią
.

-
Shady
czepiasz sie szczegolow :p chcialbys zeby Kolejorz przegral...Master Snake pisze: zauwazyles tu gdzies slowo nadzieja... Ja nie mam nadzeji zeby Lech dostal zadyszki ja tego chce !!![]()
-
Woo-cash
- Kontakt:
tak samo Legia rowniez nic szczegolnego nie pokzala udalo jej sie wygrac wysoko z Wisla Plock i co do tego mam "nadzieje"
ze uda im sie jak najdluzej utrzymac zaczeta passe
... A odnoszac sie do Lecha to tak napisalem dla jajcow
Osobiscie to nienawidze tylko jednej ekipy z OE i jest to widzew 
-
Kowal
To sory Master Snake,że tak pisałem też (choć ja akurat za legia to bardzo nie jestem)

-
Pawlak_AG
I dostała - przegrała 2:1 ze Stalą Sanok w Pucharze Polski.Kowal pisze: Zadyszki to dostanie legia i tyle na ten temat.
-
Bart
Heh, legia się skompromitowała, ale widzę, że to swietne wiadomości dla Arki. i dobrze, bo Żółto-niebiescy ostatnimi czasy nie miali szczęścia w pucharze (nie licząc pokonania Wisły jako drugoligowiec).
-
Shady
No i nasz mistrz Polski znow mnie "nie zawiódł"

Wkoncu pierwsze zwyciestwo Arki... ciekawe jak jutro Lech zagra z liderem z Belchatowa...
Wkoncu pierwsze zwyciestwo Arki... ciekawe jak jutro Lech zagra z liderem z Belchatowa...
-
Lamatico
- Kontakt:
Na mój gust to 3 punkty pojadą do Bełchatowa po zaietym spotkaniu. bedzie 1-2 gole Zakrzewski Garguła i Matusiak
-
Lamatico
- Kontakt:
No i po emocjonującym meczu w Poznaniu. Lech na własnym stadionie remisuje z GKS BOT 1-1 [Reiss Pietrasiak] GKS wraca z Wielkopolski z dwoma punktami na koncie jest to w pewnym stopniu niekorzystny wynik, ale BOT Bełchatów pozostanie na fotelu lidera po tej kolejce co mnie cieszy. Martwi zaś że przewaga nad krakowską Wisłą stopniała do 1 punktu . Zapowiada się emocjonująca walka o lidera.