Polska Ekstraklasa

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
EL_CHINO

Odp: Orange Ekstraklasa

Post autor: EL_CHINO »

Brawo GÓRNIK! Pojechali u siebie Cracovie 5:1 Jeszcze dwoch zawodnikow craxy zebralo czerwone kartki w tym w 90' Piotr Bania.  :brawo:
Kowal

Post autor: Kowal »

matico pisze: No i po emocjonującym meczu w Poznaniu. Lech na własnym stadionie remisuje z GKS BOT 1-1
Z tym sięzgodze,że mecz był przedni i emocjonujący.Jednak to Bot remisuje na Bułgarskiej z Lechem,a nie na odwrót.Lech powinien wygrać to spotkanie-niestety remis,ale dobr i to!
Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Po prostu brakuje mi slow do Legii. Nie wiem co sie z nimi dzieje. Fakt kolejna porazka tym razem z Korona. Mimo to ze zagrali lepiej niz w pucharowym meczu z trzecioligowa Stala Sanok ale nie zmienia to faktu ze odniesli porazke. A teraz w njablizszych dniach rewanzowe spotkanie PUEFA z Austria Wieden oraz spotkanie ligowe z Wisla Krakow :)
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
RoB

Post autor: RoB »

EL_CHINO pisze: Brawo GÓRNIK! Pojechali u siebie Cracovie 5:1 Jeszcze dwoch zawodnikow craxy zebralo czerwone kartki w tym w 90' Piotr Bania.  :brawo:
A te bramki Prokopa  :eek: Ta druga podoba do wczorajszej Dekiego
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

No niestety BOT GKS przegrał z ŁKS Łódź na własnym stadionie przy ulicy Sportowej 1-2. Bełchatowianie jak już zdążyli przyzwyczaić swoich kibiców pokazali, że barkuje im koncentracji. Pozwalają sobie na chwile dekoncentracji co powoduje w większości przypadków stratą bramki. Taka sytuacja miała miejsce w Grodzisku Wielkopolskim, gdzie już w 40 sekundzie meczu co prawda przypadkowo, bo przez odbicie piłki kolanem Dariusz Pietrasiaka nie dał szans Piotrowi Lechowi ztrzelając do własnej bramki. W meczu z Lodzianinami zawodnicy BOT GKS wyszli na prowadzenie po bramce Grzegorza Klepczarka w 27 minucie, żeby zaraz w kolejnej minucie je stracić bramkarza GKS pokonał Kłus w 28 minucie. Kolejna chwila dekoncentracji i bramka do szatni tym razem Kmiecik w 45 minucie pokonuje bramkarze BOT-u.

Na szczegulną uwagę po tych 9 kolejkach zasługuje były gracz BOT GKS Marcin Chmiest, który przewodzi w tabeli najlepszych strzelców Orange Ekstraklasy z 6 bramkami na koncie.
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

no ja czekam na dzisiejszy mecz legi z wisła zapowiada sie ciekawie wydaje mi sie że wygra wisła bo ostatnio zaczynją grać lepiej no i napewno są podniesieni na duchu po awansie do fazy grupowej a o to wyniki innych rozegranych już spotkan
Zagłębie Wisła P. 2 : 1
Cracovia:Arka 1 : 1
Górnik Ł.:Lech 0 : 3
Odra:Korona 1 : 2
Dyskobolia:Górnik Z. 2 : 0
Widzew:Pogoń 0 : 1
29 września 2006
Bełchatów:ŁKS 1 : 2
dodam tylko że narazie lideruje korona ale to sie może zmienić po dzisiejszym meczu wisły
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

i w meczu na szczycie padl remis. Podejmujaca na wlasnym stadionie Legia zremisowala ze zmotywowana po awansie do fazy grupowej PUEFA Wisle Krakow. Jestem nawet ucieszony tym remisem. Bo nie oszukujmy sie Legia w takiej formie jakiej jest to powinna dostac baty od Wisly ale jednak bylo inaczej. Cos tam gdzies wyczytalem o spekulacjach na temat zmiany trenera w Legii. O dziwo Dan Petrescu powiedzial ze chcialby prowadzic Legie. No ciekawe moze chcialby sie zemscic w ten sposob za to ze tak szybko podziekowano mu za prace w Wisle :D
Kowal

Już w ten piątek zapowiada się ciekawy pojedynek na Bułgarskiej.Do Poznania przyjeżdża Łks :-D.Napewno będzie to emocjonujące widowisko,zespół z łodzi można poniekąd nazwac jak narazie rycerzem rundy jesiennej.Ja jednak i tak wierze w zyciestwo Lecha :brawo: :ave:!!!(słyszałem,że do Stolicy Wielkopolski ma przyjechac około 1000 kibiców Łks-u :-o)
Obrazek
Kielben

Post autor: Kielben »

ja tam w Orange lubie Pogoń Szczecin !!!!
Obrazek
Nikt INTERU nie pokona, ani Juve , ani Roma :D
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

No to Górniczek wygrał z BOTem 1:0 po rzucie karnym i ma tyle samo punktów co Legia, choć Legia ma jeszcze jeden mecz do zagrania i to na wyjeździe z Pogonią w Szczecinie, nie zdziwię się jak Legia przegra, bo ostatnio staje się to coraz bardziej 'normalne', ale mimo wszystko życzę powodzenia ;)
Kowal

Narazie się wszystko dobrze układa zdemolowany łks :brawo: :-D,teraz poznańska Lokomotywa rusza i nikt niezatrzyma jej :-D :brawo:.Jeszcze tylko 4 pkt straty do wisły,ale to da się nadgonić!!! :-D W najbliższy piątek wyjazd do łodzi na widzew,sądze że Lechici niepowinni mieć roblemów z wygraną po tym co ostatnio prezentują(chociaż widzew zdemolowal łczną u nich 1-5,ale łeczna to ciń drużyny z przed 2-3 sezonów)
Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Jak wspomniał EL_CHINO zabrzański Górnik pokonał BOT GKS Bełchatów widac brak formy Garguły i Matusiaka moim zdaniem jest to spowodowane powołaniami do reprezentacji. Po co Beenhaker powołuje Gargułę jak go nawet na ławce rezerwowych nie posadzi. Rasiak w jego oczach jest lepszy od Matusiaka to niech gra ale po co Radka powoływać. Teraz trzeba się skupić na Arce gramy u siebie. Do składu wraca Mariusz Ujek a Matusiak mówił że brakowało mu takiego partnera jakim jest Ujek., więc mam nadzieję że w niedalekiej przyszłości GieKSa wróci na fotel lidera.
Grzybek

Post autor: Grzybek »

No to dzisiaj ciekawy będzie Magazyn Orange Ekstraklasa :] Duzo bramek :] Legia wygrała dziś z Pogonia 1-0 na wjezdzie po golu Szałachowskiego. Ja osobiscie nie kibicuje nikomu z Polskiej ligi i ze spokojem oglądam walke o Mistrzostwo :] Pozdro .
Woo-cash
Kontakt:

Grzybek pisze: Ja osobiscie nie kibicuje nikomu z Polskiej ligi i ze spokojem oglądam walke o Mistrzostwo :]
Taki to ma dobrze... :) hehe...no ja niestety nie moge tak wszystkiego spodziewac :] Ale na szczescie Legia wygrala w Szczecienie :)
Woo-cash
Kontakt:

Legia wygrala pierwszy raz z Gornikiem Łeczna i to w jakim stylu... Wlasnie legionisci powinni grac tak zawsze i ogrywac kolejnych rywali... Troszke sie zawiodlem na LEchu myslalem ze wygraja z widzewm a tu niestety doznali porazki 3-2.
Lamatico
Kontakt:

"BOT" GKS Bełchatów nadal popełnia błędy w obronie i traci koncentracje w meczu. Prowadząc 2-0 po 53 minutach Bełchatowianie stracili dwie bramki i tym samym na stadionie przy ulicu Spotrowej został tylko jeden punkt. Arka wyjechała z Bełchatowa zadowolona ze zdobycie jednego jakże cennego dla nich punktu. Gole dla ekipy GKS-u strzelili: powracający po przerwie Mariusz Ujek i Łukasz Garguła. Dla Arki Przytuła i były gracz GKS-u Janusz Dziedzic.
Lolek

Post autor: Lolek »

Arka zagrala bardzo dobrze. Strzelila podajze 3 bramki ze spalonych, takze mogli wywiesc z Belchatowa 3pkt. Gargula swietny mecz, swietna bramka:]. W sumie to samo mozna powiedziec o bramce Ujka (przyklad wykonczenia akcji, nie wszystko na pale). Wisla-przecietny mecz, Svitlica wprowadzony nic chyba tam nie zwojowal. Beniaminki podnosza poziom ligi swoja gra i iloscia kibicow. Jeszcze za Leczna Jagiellonia i bedzie GIT :]
Woo-cash
Kontakt:

Juz jutro w Łodzi klasyk czyli mecz pomiedzy Widzewem Łodz a Legia Warszawa... :) Przez caly czas czekalem z niecierpliwoscia na ten mecz i licze ze pilkarze z Warszawy pojada z Widzewem tak jak w ostatniej kolejce z Leczna. A oprocz tego meczu czeka nas jeszcze jedno bardzo ciekawe spotkanie pomiedzy Cracovia a Wisla Krakow :)...
Kowal

Dziś wielki mecz do warszawy zawita Lech! :-D, legia w ostatnim meczu straciła dwóch graczy,choć ostatnio załapali forme,ale mam wielka nadzieje że Lech zmecie legie i wywiezie z łazienkowskiej 3 pkt  :brawo: :-D.Sądze,że będzie to bardzo dobry mecz,gdyz obie ekipy graja dobra piłke, ale jak wczesniej wspomnialem wygra LECH !!!  :brawo: :-D
Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

A ja bede odmiennego zdania oczywiscie jako kibic Legii. Z tego co widac to Legia chyba ostatnio zlapala forme a swiadcza o tym 3 ostatnie wygrane pojedynki. A z tego co Lech pokazuje w Orange to latwo wywnisokowac ze traca duzo goli ale tez duzo strzelaja. Wiec bedac obiektywny woebec obu druzyn dam sie poniesc wodzy fantazji i obstawie ze wygra Legia. Najlepiej jakby to bylo 5-3 albo 6-2 :) Mam jakies przeczucie ze bedzie duzo bramek no i oczywiscie nie widze innego scenariusza jak zwyciestwo Legionista. CWKS !!
Grzybek

No i po emocjonującym meczu Legia pokonała Lech 3-2 chociaż po 60 minutach prowadziła
2-0 po golach Szałachowskiego. Póżniej do głosu doszli goście i po golach Reissa i Zakrzewskiego doprowadzili do remisu. Gola na wage 3 pkt zdobył w 86 minucie Miroslav Radovic.  Master Snake pewnie niezle sie denerwował podczas meczu .. :]
Ostatnio zmieniony 3 lis 2006, 23:18 przez Grzybek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kowal

Moge tylko pogratulowac zwyciestwa...........  Szkoda przegranej w warszawie,ale wiosna sie odegramy w Poznaniu :-D :brawo: :ave:
Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Hmmm... No co tu duzo pisac. Wygrana i tyle. Ciesze sie bardzo ze Legia zdolala wygrac z Lechem. Trwa niezla passa legionistow, ktorzy juz chyba zapomnieli o kryzysie na poczatku sezonu. Mecz ciekawy kilka bramek. Nic do szczescie nie brakowalo :)
Jaro

Post autor: Jaro »

Odra Wodzisław doczekała się pierwszego od 30 lipca zwycięstwa w Orange Ekstraklasie. W meczu 13. kolejki pokonała ona na własnym obiekcie 3:0 beniaminka rozgrywek Widzew Łódź. Bohaterem spotkania był Marcin Chmiest - autor hat-tricka.
Wreszcie wygrana, Bochynek sie doczekal! Oby tak dalej, jak Chmiest bedzie tak strzelal to go do kadry za chwile wezma! DO BOJU MKS! FORZA INTER!
Obrazek

Sig i avatar autorstwa Corredo :) Dzięki
Lamatico
Kontakt:

Dziś przy ulicy Raymonta w Krakowie zapowiada sie niezwykle emocjonujące i ciekawe spotkanie Orange Ekstraklasy. Krakowska Wisła - lider będzie podejmowała bełchtowski GKS - wicelider. Bełchatowianie jadą do Krakowa po trzy punkty i powrót na fotel lidera. Do tego meczu mogli przystapić już jako lider Orange Ekstraklasy gdyby nie gol Brożka w ostatniej minucie meczu z Groclinem, który dał krakowianom jeden punkt. Wisa jeszcze nie przegałaspotkania w tym sezonie, więc GKS "BOT" może przerwac tą świetyną passe.

Ja życzę bełchatowianom zwycięztwa nad Wisłą i mam nadzieję, że tym samym sprawią imi miły prezent na urodziny
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

po 3 punkty ?? hehe no raczej niemozliwe bo krakowianie grają u siebie jak w transie i ja stawiam na zwyciestwo Wisły
Obrazek
Lamatico
Kontakt:

po 3 punkty ?? hehe no raczej niemozliwe bo krakowianie grają u siebie jak w transie i ja stawiam na zwyciestwo Wisły
Jednak GKS udowodnił, że ma mocny skład.:D

BOT GKS Bełchatów vs Wisła Kraków 2-4 [ Błaszczykowski63, Brożek 73 - Ujek 2 Matusiak 5,23, Jarzebowski51]
GKS grał w 10 po tym jak w 34 minucie czerwoną kartkę dostał Mariusz Ujek.
Grzybek

Brawo dla BOT-u, jak widac przewaga własnego boiska nie musi mówić za zwycięstwem gospodarza w meczu ... jeszcze raz brawo :]
Woo-cash
Kontakt:

Nawet ciesze sie ze zwyciestwa GKS-u, bo Wisly niecierpie. A na dodatek wreszcie zostala przerwana passa Wisly ktora przez okolo 70 meczow nie przegrala na wlasnym stadionie. Bardzo sie ciesze przede wszystkim ze Legia wrocila do formy. Wygrana z Odra to byla juz 5 wygrana z rzedu :)
Grzybek

Dzieki dzisiejszemy zwycięstwu nad Pogonią Szczecin 1-0 GKS BOT Bełchatów został Mistrzem Jesienii w naszej polskiej lidze. Gola dla BOT-u zdobył strzelec gola z Belgami Radek Matusiak.
(Matico ma sie z czego cieszyc :] )

A mistrz Polski Legia przegrała na wyjezdzie z Zagłębiem Lublin 1-0 po golu Chałbinskiego.
ODPOWIEDZ