Premiership

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Shady

Premiership

Post autor: Shady »

heh i kolejny spektakularny transfer Chelsea... dali 34 mln "ojro" za Sheve.... heh i beda mu placili 190tys euro na tydzien... niezle...
brtq

Premiership

Post autor: brtq »

Abram to naprawde gra w menago na żywo:) Ciekawe jak Sheva poradzi sobie w Premiership.......
Obrazek
102 anni di storia,di Serie B non ho memoria:D
Obrazek
EL_CHINO

Premiership

Post autor: EL_CHINO »

Sądzę, że jeśli Crespo sobie poradził (nie wiem czy nadal sobie radzi) to chyba również poradzi sobie Sheva, choć Andrij troszkę długo siedział w Mediolanie i to różnie może się odbić, ale dla takiego kalibru zawodnika nie powinienen być to problem.
Woo-cash
Kontakt:

Odp: Premiership

Post autor: Woo-cash »

Juz 19 sierpnia wznawia rozgrywki angielska Premiership. Rozgrywki te zapoczatkuje mecz Sheffield  - Liverpool. Jak sie wydaje w tym sezonie znow bezkonkurencyjna bedzie Chelsea Londyn ktora z pierwsza kolejka pewnie rozpocznie marsz po zdobycie po raz kolejny mistrzostwa Anglii. Zagrozic jej prawdopodobnie bedzie mogl tylko Arsenal oraz Manchester United w sumie jeszcze moze Livepool powalczy ale jemu daje nikle szanse na zagrozenie Chelsea :D
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Kowal

Post autor: Kowal »

Ja tam nawet lubie Newacestl,ale co sezon to jedno wielkie rozczarowanie.A powinni z ta ekipą walczyc może nawet o zwycięstwo w rozgrywkach! :-D
Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Premiership moim zdaniem od 2-3 sezonów jest jedną z nudniejszych lig, już dziś wiadomo kto będzie mistrzem, bo nie wyobrażam sobie gdyby Chelsea go nie zdobyła. Liverpool i Arsenal są silni, ale na ligę Hiszpańską, bo grają za łagodnie jak ma Premier Ligue. Jedynym potencjalnym zagrożeniem dla Chelsea bedzie Manchaster United, ale tylko potencjalnym, bo nie wierzę żeby podopieczni Jose Murinho dali sobie wydrzeć to mistrzostwo...

A jak będzie przekonamy się gdy premiership się skończy ja obstawiam pierwszą 4 następująco:
1. Chelsea Londyn
2. Manchaster United
3. Arsenal Londyn
4. Liverpool FC
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

a ja licze na to że manchester zostanie mistrzem angli jesli tylko kupi porządnego napastnika i środkowego pomocnika to będą bardzo trudni do pokonania ale zobaczymy
oto moja 4 na koniec sezonu
1 Manchaster United
2 Chelsea Londyn
3 Arsenal
4 Newcastle United

Obrazek
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
brtq

Post autor: brtq »

Nie ma co się oszukiwać Chelsea znowu będzie wymiatać w lidze, ma praktycznie dwa niemal równorzędne składy więc z łatwością piłkarze wytrzymają trudy sezonu, co do przeciwników to ani Arsenal ani Manu nie mają takiej ławki rezerwowych jak Chelsea, a ławka jest teraz kluczowym czynnikiem jeśli się myśli o mistrzostwie, i to nie tylko w Anglii ale i w innych ligach europejskich.
Ja obstawiam, że Chelsea od początku do końca będzie liderem tabeli, drugie przypadnie raczej drugiemu londyńskiemu klubowi- Arsenalowi.
Obrazek
102 anni di storia,di Serie B non ho memoria:D
Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Czerwone Diabły rozgromiły Fulham, wygrywając aż 5:1. Dwie bramki dla Manchesteru zdobył reprezentant Anglii Wayne Rooney.

W ostatnim spotkaniu tej kolejki mistrz Anglii - Chelsea Londyn - bez najmniejszych problemów pokonał Machester City, 3:0. Goście kończyli mecz w "dziesiątkę" po tym, ja z boiska został usunięty Corradi.

We wcześniejszych spotkaniach Sheffield United zremisował 1:1 (0:0) z Liverpoolem. Dla Sheffield bramkę w 46. min spotkania strzelił Rob Hulse, dla Liverpoolu w 69. min - Robbie Fowler z rzutu karnego.

Do niespodzianki doszło w Londynie, gdzie miejscowy Arsenal tylko zremisował na inaugurację swojego nowego stadionu z Aston Villą. Jeden punkt "Kanonierom" uratował w 84. minucie meczu Brazylijczyk Gilberto Silva.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Kowal

Teraz jestem bardzo ciekawy jak zagra zaspół WHU z dwoma super nowymi nabytkami Tevez i Mascherano.Mam nadzieje,że zaczną psuć krew takim zaspołą jak MU czy Chelsea :brawo:!
Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Ja to się szczerze mówiąc dziwię że tacy zawodnicy jak Tevez i Mascherano poszli do całkiem przeciętnego West Ham United. Dziwi mnie też to że nasi działacze nie pomyśleli o tych transferach.
Interfun3
Kontakt:

matico pisze: Dziwi mnie też to że nasi działacze nie pomyśleli o tych transferach.
tak bo przecież u nas w składzie to mało argentyńczyków
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
Muczapa

Post autor: Muczapa »

Wielkie kluby z Angli pewnie czekają jak sobie poradzi Tevez i będą się o niego bić jak tylko sprawdzi się w lidze Angielskiej. Chociaż może po prostu chcieli grać w pierwszym składzie albo nie mają pojęcia gdzie się pzrenieśli xD
Nasir

Post autor: Nasir »

Ale przeciez to jest normalna sytaucja. Ronaldo czy Ronaldinho tez zaczynali w slabszych klubach( bo PSV i PSG do scislej czolowki sie nie zaliczaja). A taki Robinho, ktory z miejsca poszedl do Realu, jakos nie blyszczal w poprzednim sezonie.

P.S. Nasi dzialacze to jush chyba za duzo kwitu puscili w tym oknie transferowym, choc nie ukrywam, ze chetnie widzialbym Teveza w koszulce nerazzurra
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio
Di una continua sofferenza per arrivare alla vittoria...'
Grzybek

Post autor: Grzybek »

Everton-Liverpool 3-0 :D Widzieliscie jaka bramkę puścił Reina na 3-0 :D
Kowal

Dobrze,że Everton wygrał,ale zmartwiła mnie porażka Newacestle(i to jeszcze u siebie)1-2 z fulham :mad: :-x.Szkoda,bo liczyłem że z tym składem naprawde cośpokażą w tym sezonie(ale sezon dopiero sięzaczął więc jest jeszcze szansa).
Obrazek
Kowal

W niedziele szykują się nam arcy ciekawe mecze w Premiership.O godzinie 14.30 na Stamford Bridge Chelsea zagra z Liverpoolem,natomisat o 17.00 Na Old Traford zagrają Manchester z Arsenalem.Bardziej będę się przyglądał rywalizacji tej drugiej pary.Pojedynki Mu z Kanonierami należały zawsze do bardzo zaciętych i widowiskowych.Gdy jeszcze w Arsenalu grał nasz zawodnik Vieira to zawsze dochodził do jakiś spięć między piłkażami obu ekip  :-D.
Obrazek
Grzybek

Post autor: Grzybek »

MU-Arsenal 0-1, fajny mecz oglądałem. Gol po stracie Ronaldo kontra Fabregasa podanie do Adebayora i pod rękami Kuszczaka. Kuszczak jeszcze obronił karnego wykonywanego przez Gilberto.

PS: Martins dziś strzelił gola dla Newcastle.
Lamatico
Kontakt:

Liverpool zgodnie z moimi oczekiwaniami przegrał z Chelseą, która od 51 min grała w osłabieniu po tym jak czerwoną kartkę dostał Ballack.

Drugi ze szlagierów ManU vs Arsenal jak wspomniał Grzybek zakończył się wynikiem 0-1.
Kuszczak sam sprkurował karnego i go obronił godne uwagi. Debiut w meczu o stawkę byłby udany gdyby zagrał na zero ale tan karny to w pewnym stopniu rekompensuje.
Shady

Post autor: Shady »

matico pisze: Drugi ze szlagierów ManU vs Arsenal jak wspomniał Grzybek zakończył się wynikiem 0-1.
Kuszczak sam sprkurował karnego i go obronił godne uwagi. Debiut w meczu o stawkę byłby udany gdyby zagrał na zero ale tan karny to w pewnym stopniu rekompensuje.
Wedlug Ciebie to ze MU przegralo to debiut Kuszczaka byl nieudany? Sorka ale pozycja bramkarza jest dosyc specyficzna... wpuszczony gol nie musi byc wina bramkarza, sa akcje/strzaly ktorych praktycznie nie da sie wybronic... uwazam ze wybroniony karny i 2-3 inne sytuacje ktore wybronil stawiaja Kuszczaka w roli faworyta do pierwszej jedenastki MU w kolejnych meczach....
Interfun3
Kontakt:

no kuszczak zagrał dobrze nie powiem szkoda tylko że stracili gola w końcówce to nie jego wina ale zawsze nie stracony gol w takim meczu wygląda wspaniale(nawet jeśli nie miało sie nic do powiedzenia)
a martins już strzelił gola w nowych barwach :| szkoda że sie go pozbyliśmy ale to już inna historia

Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Wczoraj niespodziewanie Liverpool przegrał z Boltonem Chelsea zremisowała z Aston Villą. W tym sezonie Premiership jest bardzo wyrównana.
Mka

Post autor: Mka »

Zdecydowanie Premiership w tym sezonie jest bardziej wyrównana.Jak narazie ManU liderem :smile:
Pozytywnie mnie zaskakuje Aston Villa,widać że sprowadzenie Martina O'Neill'a było strzałem w dziesiątke :smile:
Remis z CFC na wyjeździe brawo! :P
Forza non mollare mai !

Nie mówię szeptem gdy mówię skąd jestem
Obrazek
PrzemaS

Post autor: PrzemaS »

z tej ligi lubie tylko arsenal :flaga: ale nie ma lepszego niz INTER FORZA INTER!!!!!!!!
Kielben

Post autor: Kielben »

ja w angielskiej lubie Tottenham i Man.U !! :D no i troche Newcastle :D
Obrazek
Nikt INTERU nie pokona, ani Juve , ani Roma :D
Mka

w Premiership ciekawa sytuacja,po 8 kolejce liderem ManU który wygrywa na wyjeździe z Wigan 3-1 :smile:.Jak narazie Diabły w lidze grają świetnie.Arsenal również wygrywa swoje spotkanie 3-0 z Watford FC.Punkty traci LFC zaledwie remisując 1-1 u siebie z Blackburn Rovers.Zaskoczeniem jest 4 pozycja w tabeli  Portsmouth które pokonało u siebie WHU 2-0.Remisem 1-1 kończy sie także spotkanie Aston Villi,która to remisuje na Villa Park z Tottenhamem.

Tabela po 8 kolejce wygląda ciekawie

Pierwsza szóśtka:

1.  Manchester United 19
2.  Chelsea Londyn  19
3.  Bolton Wanderers 17
4.  Portsmouth FC  16
5.  Arsenal Londyn  14
6.  Aston Villa Birmingham 14
Forza non mollare mai !

Obrazek
Kowal

We wczorajszym meczu na szczycie Mu pokonał Liverpool 2-0,nadal dobrą passe podtrzymuje Everton i Aston Villa( co ciekawe Aston jak narazie niezaznała goryczy porażki w lidze,zobaczymy jak długo :-D).Kolejny raz zawiodłem się na Newacestle :-P,przecież z tym składem to powinni grać o najwyższe laury!! Może kolejne mecze przyniosą zwyciestwa? :-?
Obrazek
Mka

Mnie też dziwi postawa Newcastle,obecnie mają tylko 7 punktów i są na 16 miejscu w tabeli.
ManU wygrywa z LFC w meczu na szczycie 2-0 :smile: i utrzymuje pozycje lidera.Można było sie spodziewać zwycięstwa ManU,bo Liverpool nie błyszczy delikatnie mówiąc w tym sezonie.No i trwa  b.dobra passa Aston Villi,która remisuje 1-1 z Fulham Londyn.
Forza non mollare mai !

Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Newcastle już od trzech sezonów ma świetny skład, ale nie potrafi tego przełożyć na wyniki. Sytuacja jest całkiem podobna do tej w Interze są gwiazdy, ale wyników nie ma. Fakt Newcastle w tym sezonie zawodzi i to bardzo.
Ja porusze temat Chelsea. W tej kolejce wreszcie, gdy strzelił Szewczenko to wygrali co prawda 2-1 z Portsmounth, ale został przełamana passa, ze gdy Szewa strzelał to Chelsea przegrywała. Drugiego gola zdobył inny nowy nabytek Londyńczyków Ballack. Portsmounth w tym sezonie spisuje się wyśmienicie biorąc pod uwagę poprzedni sezon, ale na ekipę Romana Abramovića to co prezentują w tym sezonie to było za mało. Jedyna bramka, która padła to był ewidentny błąd Hilario.

We wcześniej już wspomnianym meczu na szczycie Manchaster United pokonał Liverpool FC 2-0 po golach Schoelsa i Ferdinanda.
Mka

10 kolejka PremierShip za nami.ManU wygrywa na wyjeździe z Bolton Wanderers 4-1(Hat-trick Roo :smile:)i utrzymuje pozycję lidera. W ciekawym spotkaniu LFC pokonuje Aston Villę 3-1.To pierwsza porażka klubu z Villa Park w tym sezonie.Arsenal traci punkty remisując u siebie 1-1 z Evertonem.Coś Kanonierzy w kratkę grają.

Oto tabela po 10 kolejce:

1.  Manchester United  25
2.  Chelsea Londyn  25
3.  Bolton Wanderers  20
4.  Portsmouth FC 19
5.  Arsenal Londyn  18
6.  Everton FC  17
Forza non mollare mai !

Obrazek
ODPOWIEDZ