Ulubiona muza

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Miśka

Odp: Ulubiona muza

Post autor: Miśka »

Słoneczne,czyste reggae :) w szczególności legendarny Bob Marley, ostatnio Sinead O'Connor.
Poza tym Kazik Staszewski, Kaśka Nosowska, bardzo cenię Korę za niesamowitą osobowość, Maria Peszek (wyłącznie na płycie), Faith no more, SDM, Sweet Noise, i coś z innej beczki - projekty Michała Żebrowskiego nagrywane z kobietami (elekrtyzujący głos...)
elvis
Kontakt:

Post autor: elvis »

Przedewszystkim Heavy Metal i bogowie tej muzyki - Iron Maiden.

Ponad to power metal :D oraz klasykę rockową (Dire Straits na przyklad ) i polski blues ( np.Dżem ale z ryskiem na wokalu)
Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Miśka pisze: Słoneczne,czyste reggae :) w szczególności legendarny Bob Marley
haa! a to super bo tez jestem wielkim fanem Boba co z reszta pewnie widac ;) Ostanio zaczalem rowniez sluchac czesciej House, Elektronicznej, Psychodelicznej... A nie wiem czemu ostatnio naszlo mnie na Czeslawa Niemena oraz Tadeusza Nalepe :)
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
elvis
Kontakt:

Master Snake pisze: A nie wiem czemu ostatnio naszlo mnie na Czeslawa Niemena oraz Tadeusza Nalepe :)
Niemen klasyka. Nalepa troche mniej ale też fajne. Ja od tygodnia slucham w kółko

Inter - Pazza
inno Inter-completo

:szal:
Obrazek
Miśka

Niemen już chyba zawsze będzie mi się kojarzył ze "Snem o Warszawie" kibiców Legii. Ale dobry wybór;) za elektroniką nie przepadam, jedynie The Prodigy. A Dżem bez Ryśka to już nie to samo:/
elvis
Kontakt:

Miśka pisze: A Dżem bez Ryśka to już nie to samo:/
słyszałas moze jakies piosenki z czasów Ryśka z tym obecnym wokalistą ? Ja slyszałem kilka. na początku pomyslałem ze nawet nawet ale to nie to samo. Ktoregos dnia uslyszalem "pawia" i rozwaliłem radio.
Obrazek
Mka

Post autor: Mka »

Ja słucham polskiego hh,ostatnio płytka Molesta Powrót,jak ktoś lubi polecam.
Uwielbiam też Sarah McLachlan,mogłabym jej słuchać godzinami :)
Forza non mollare mai !

Nie mówię szeptem gdy mówię skąd jestem
Obrazek
Miśka

elvis23, oczywiście,że słyszałam, byłam też na ich koncercie. Nowy wokalista jakoś nie robi na mnie takiego wrażenia jak Rysiek (drażni mnie nadmierna gestykulacja). Ale to całkiem zrozumiałe, często tak jest gdy przychodzi komuś zastąpić wielkiego człowieka, nawet gdyby miał charyzmę i dobry głos, to zawsze będzie oceniany przez pryzmat swojego poprzednika, jak pokazuje doświadczenie - najczęściej będą to noty słabsze..
elvis
Kontakt:

kiedys Iron Maiden taka zmiana wyszła na dobre. Odszedł Paul DiAnno przyszedl Bruce Dickinson.
Co do Dżemu to uwazam ze nowy wokalista zna się na swoim fachu, ale nie powinen śpiewac kawałków Ryśka bo poprostu mu nie idzie to jak nalezy. Te utwory, które są nagrywane, że tak powiem pod niego są całkiem fajne.
Chciał pojechać na koncert ale boje się, że zacząłby śpiewać te starsze piosenki a to mnie by nie bawiło w jego wersji,
i musze czekac aż łaskawie Iron Maiden do nas zawita :D
Obrazek
Kondux

Post autor: Kondux »

Ja ogólnie lubie techno ( np. Pakito) oraz porządny HH, zarówno Polski jak i zagraniczny.
Obrazek
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

The Clash- Singles
Farben Lehre- Farbenheit
Gangstarr- Moment of truth
klusek

Post autor: klusek »

Kondux pisze: Ja ogólnie lubie techno ( np. Pakito)
Poprawiłeś mi humor swoim postem. Jakiś syfiasty dance to techno :hahaha:.
Kondux

klsmkr nie znam się dobrze ale mi to zupełnie nie przeszkadza. Ja ogólnie nazywam muzyke ( w rodzaju bum bum bum) techno. Jak się znasz to popraw i tyle.
Obrazek
klusek

Zajrzyj tutaj: http://www.di.fm/edmguide/edmguide.html . Na początek wystarczy :].
Kondux

Dzięki bardzo Klsmkr ;] Wszedłem sobie i sporo tego tam jest :P Jak bede mial chwilke przejrze dokładniej ;] Pozdr
Obrazek
Miśka

Ja się bawiłam w niedzielę na koncercie Akurat, bardzo pozytywne zaskoczenie, a co Wy o nich sądzicie?
elvis
Kontakt:

znam ich tylko 1 utwor - "Do prostego człowieka" i powiem szczerze, że mi się podoba :D
Obrazek
jankos

Post autor: jankos »

Nie wiem, czy już było tu pisane, czy nie, wszak od niepamiętnych czasów tutaj zaglądnąłem - ale polecam dla tych, którzy lubią hip-hop, nową płytkę Molesty! Naprawdę super pozycja, warto posłuchać. Jak dla mnie płyta roku - to chciałem usłyszeć.
Mka

Post autor: Mka »

jankos pisze: Nie wiem, czy już było tu pisane, czy nie, wszak od niepamiętnych czasów tutaj zaglądnąłem - ale polecam dla tych, którzy lubią hip-hop, nową płytkę Molesty! Naprawdę super pozycja, warto posłuchać. Jak dla mnie płyta roku - to chciałem usłyszeć.
Dokładnie,płytka jest świetna,Powrót w wielkim stylu :) Może i Skandalu nie przebija ale... jak dla mnie wymiata.
Kawałek "Dla społeczeństwa" wg. mnie najlepszy z najlepszych heh.I dla mnie płyta roku.
Forza non mollare mai !

Nie mówię szeptem gdy mówię skąd jestem
Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Ja ostatnio słucham Creambas Fiddle 2003 stare ale jak w przerwie meczu siatkarskiego grane i jak idzie fala przez hale to robi wrażenie.

Wpadło mi w ucho podczas niedawnego meczu Ligi Mistrzów BOT SKRA Bełchatów vs aon hotVolleys Wiedeń 3-2. Ale to była dramaturgia kto oglądał to wie.
klusek

matico pisze: Creambas Fiddle 2003
Chyba raczej "Creambase 1 - Fiddle 2003"

Też mi się kiedyś ten kawałek podobał, całe szczęście już mi przeszło. :P
Woo-cash
Kontakt:

Nie bede oryginalny ale tak jakos ostatnio mnie naszlo na Trance :) A konkretniej DJ. Tiesto :) Co nigdy nie lubialem set'ow to teraz praktycznie w kolko leca :D
elvis
Kontakt:

ja mam podkrete na power metal typu Helloween czy Dragon Force :] super energetyczn muza ;]
Obrazek
Miśka

a Traumę znacie? wspomnienie z dawnych lat... ;)
elvis
Kontakt:

z dawnych lat t ja kojarze takie zespoły jak kombi, vox, papa dance  :D
Obrazek
Miśka

nie aż a tak dawnych ;) ja mam dopiero 19 lat, przy kombi się już nie bawiłam. ale pamiętam swoje zafascynowanie bardzo ciężką muzą, sprzed kilku lat
Woo-cash
Kontakt:

elvis23 pisze: ja mam podkrete na power metal typu Helloween czy Dragon Force :] super energetyczn muza ;]
No zalezy dla kogo ;) Ja na przyklad nie cierpie metalu i wszystkich gatunkow metalopochodnych :D Wole cos spokojnego jak Bob Marley :D No nie powiem zdazy mi sie sluchac czegos ostrzejszego np The Prodigy ale to juz inna historia ;)
elvis
Kontakt:

byly wokalista helloween - michael kiske po opuszczeniu zespolu, zga takie ballady metalowe, jak lubisz spokojna muze to by ci sie spodobalo. spokojna muzyka + dobry wokal
Miśka pisze: nie aż a tak dawnych ;) ja mam dopiero 19 lat, przy kombi się już nie bawiłam. ale pamiętam swoje zafascynowanie bardzo ciężką muzą, sprzed kilku lat
tez mam 19 lat i sie przy kombi nie bawiłem (chyba ze na studniowce ale nie jestem pewnien nie byłem sobą) ale musze przyznac ze muzyka ktora mi sie podoba jest stara :D bo takie zespoły jak Iron Maiden, Helloween, Deep Purple, Twisted Sister, Motorhead, Rainbow, Dire straits czy Queen nie graja od dzis :D
Taka muzyka z lat 70- 80 przetrwala i trwac bedzie wiecznie ;)
Ostatnio zmieniony 29 gru 2006, 18:37 przez elvis, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Miśka

po tej przygodzie z ciężkimi dźwiękami przyszła właśnie kolej na ciepłe reggae, i tak już zostało. Chociaż czasami się wraca do tego, czego się kiedyś słuchało. Ale elektroniki nie lubię, tylko The Prodigy, wspomnianie wcześniej
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

Z lat 70/80 to sporo się tego słucha, ja słucham przeważnie Rocka i to również mniej znanego, do tego pozdrawiam fanów/słuchaczy Motorhead, Ramones, The Misfits, Sex Pistols, The Clash, Kiss, Vibrators, Black Sabbath, AC/DC... ;)
ODPOWIEDZ