Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
milanista

Odp: Mercato

Post autor: milanista »

matico pisze: No i stało się!!! To jakże niezwykle ciekawe letnie marceto 2006/07 dobiegło końca. FC Internazionale Milano poważnie się wzmocniło przed jakże ciężkim i wymagajacym sezonem. Do zespołu dołączyło dwóch znakomitych napastników. Niezwykły Hernan Crespo, który jest niesamowitym technikiem i nieobliczalny Zlatan Ibrahimović. W lini pomocy będziemy ogladać świeżo upieczonego wicemistrza świata Patrika Vieirę, który w meczu o Supercoppa Italia pokazał, że jest w równie wysokiej formie jak na Mundialu. Jeden z graczy, którzy dołączyli do Interu jako pierwsi Olivier Dacurt powinien być dobrym zmiennikiem Estebana Cambiasso i Patrika Vieiry. Do lini pomocy w ostatniej chwili dołączył skrzydłowy US Palermo Mariano Gonzalez. Miejmy nadzieję, że pokarze się z jak najlepszej strony i będzie godnie reprezentował barwy Nerazzurri. Formacja defensywna została wzmocniona na samym początku tego marceto jako pierwszy został pozyskany Mistrz Świata Fabio Grosso, który swoją wartość udowodnił świetną grą na Mundialu gdzie jego akcje i bramki przesądziły zdobycie najcenniejszego piłkarskiego trofeum na świecie. Brazylijczyk Maicon, który przybył z francuzkiego AS Monaco u grach kontrolnych pokazał się z bardzo dobrej strony, grając znakomicie w defensywie jak i w ofensywie. Jego ogramną zaletą jest włanczanie się w akcje ofensywne co na wcześniej wspominanych przezemnie Mistrzostwach Świata było sprawą priorytetową do osiągnięcia jakich kolwiek sukcesów. Do formacji obronnej dołączył również Maxwell, który może grać na lewej obronie i lewej pomocy jako skrzydłowy.

Według mnie letnie marceto jest jednym z lepszych w wykonanie Interu na przestrzeni ostatnich lat. Wreszcie zostały wyłożone odpowiednie pieniądze które powinny zaowocować zdobyciem Scudetto i Champions League.
Nieobliczalny Ibrahimovic - święta racja!
Niema to jak udane marceto LOL
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

Nieobliczalny Ibrahimovic - święta racja!
Niema to jak udane marceto LOL
a sami o niego walczyliście więc po co udajesz cwaniaka pewnie masz 10 lat i jestes zachwycony zwyciestwem milanu w pucharze tim
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
milanista

Post autor: milanista »

walczyliśmy? jak się okazało że nie przejdzie do nas cała społeczność milanu odetchnęła z ulgą
Ljarro

Post autor: Ljarro »

milanista pisze: walczyliśmy? jak się okazało że nie przejdzie do nas cała społeczność milanu odetchnęła z ulgą
Oj chyba nie cała, no chyba że władz Milanu nie uważasz za społeczność. Na pewno nie chcieli go ściągnąc dla samego ściągnięcia, coś musieli w nim widzieć.
Lolek

Post autor: Lolek »

Kibice chyba tez. Sprawdzalem forum Milanu. Pewnosc ze Ibra juz jest w Milanie i usmiech na twarzy
Zlatan jest nasz za 28mln euros.  Oficjalna informacje na ten temat zobaczycie wkrotce
interfane

Post autor: interfane »

Hehe niech się cieszą. Ibra jest u nas i czy to dobry transfer czy nie dobrze że nie trafił do Milanu.
keanu

Post autor: keanu »

dobrym posunięciem jest transfer Maicona . Za sezon albo dwa będzie godnym następcom J.zanettiego
Pablo

Post autor: Pablo »

według mnie najlepsza jedenastka na swiecie by byla interu gdyby to wygladalo tak :D :

buffon
zambrotta      canavarro                nesta  grosso   

kaka              vieira                    de rossi    figo

Toni                  Adriano
        (gilardino,trezeguet)          (ibrahimovic) 

:D:D:D:D:D:D:D:DD:D to moj skald marzen :D
Kielben

Post autor: Kielben »

ooo Pablo ale taka 11 to jest niemozliwa potrzeba na nią z 200 mln !! :D jak nie wiecej :D
Obrazek
Nikt INTERU nie pokona, ani Juve , ani Roma :D
Bigblue-black

Post autor: Bigblue-black »

Ja mam inne wizje co do Interu uwazam ze nietrzeba przemeblowywac skladu gdyz mamy go jeden z najlepszych na swiecie.Jednakze w grze brakuje mi troche polotu .Brakuje kreatywnego ofenywnego pomocnika ktory by ciagnal gre tylko do przodu.Kazdy liczacy sie zespol w Europie ma kogos takiego (Ronaldinho,Lampard,Kaka,Diego,Cristiano ronaldo,Rosicky...itd).U nas jest Dejan czy Louis ale oni moga chasac po skrzydlach.Ja bym pomyslal np o Aimarze czy chociazby takim Nanim....i jeszcze co do bramkarza sprowalbym wyrwac Buffona bo Cesar choc solidny to za malo jak dal mnie na Inter.
Comando99

Post autor: Comando99 »

Ja wam powiem tyle :lol2:wszyscy sie rozpisuja ze jakie to transfery Inter by robił , szuka nie wiadomo kogo , a wystarczy sie lepiej przyjrzec :-D Ricardo Quaresma - 23 lata , ofensywny pomocnik prawy(moze tez na lewej i na środku ) , kilkakrotny reprezentant kraju, świetny techniccznie, bardzo szybki , coś w stylu Chriastiano Ronaldo , a nawet jeszcze lepszy , a za kilka lat bedzie samym nastepca Luisa figo bo jest portugalczykiem :) a najlepsze ze ograł sie juz w wielich klubach np. Barcelona,FC Porto:) :inter: :flaga: :szal: :love:
Cel jest wielki kiedy dążysz do jego wykonania , jednak cel staje się niski kiedy robisz sobie z niego tytuł do chwały !
Interfun3
Kontakt:

Comando99 pisze: J Ricardo Quaresma - 23 lata , ofensywny pomocnik prawy(moze tez na lewej i na środku ) , kilkakrotny reprezentant kraju, świetny techniccznie, bardzo szybki ,
co wy tak z tym quaresemą aż tak dobry to on nie jest skąd wynika fascynacja tym piłkarzem nie mam pojęcia :?
Comando99 pisze: a najlepsze ze ograł sie juz w wielich klubach np. Barcelona,FC Porto:)
o tak w barcelonie to sie dużo nagrał (zagrał chociaż jeden cały mecz ????????) a w porto to tylko przebłyski formy
mnie on nie przekonuje ale to jest moje znanie
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
RoB

Post autor: RoB »

Parę razy go widziałem w tym sezonie  i delikatnie mówiąc – nie zachwyca mnie. Lewa noga to mu służy tylko to wchodzenia po schodach. Oczywiście czasem błyśnie jakimś dryblingiem, czy dośrodkowaniem „z karola” ale często ma przestoje i w ogóle go nie widać.

Jeśli chodzi o zimowe mercato, to przy założeniu, że nikt nie odejdziemy, potrzebujemy tylko środkowego-ofensywnego pomocnika.  Nie ma co, po raz  kolejny szaleć skoro nie ma takiej potrzeby.
elvis
Kontakt:

Post autor: elvis »

pojawila sie kwestia kapitana kanonierow - Thierry'ego Henry.
Ja osobiscie pomimo zażyłosci z londynskim klubem nie darze sympatią reprezentatna francji. Jak dlamnie to jest piłkarz rownie przereklamowany jak Ronaldinho. Co prawada miewa przebłyski ale to nie jest to. Pozatym ściaga na strony klubowe tłumy dzieciaków a to mnie denerwuje jeszcze bardziej.
Co do jego pojawienia sie na San Siro uważam, że pomysl chybiony bo on sie poprostu nie nadje do Serie A co pokazal będąc zawodnikiem starej damy. Pozatym ma juz blisko 30 lat.
Nie wiem czemu ale podbba mi sie styl jaki prezentuje Dirk Kuyt i to własnie zawodnika LFC bym chetniej widział w Czarno niebieskich barwach
Obrazek
Interista17
Kontakt:

Post autor: Interista17 »

Według mnie w ziomowym mercato nie ma co bez sensu pakowac kase w niepotrzebnych zawodników. Inter ma teraz świetny skład. To po cholere kupowac kogoś nowego.... Jedynie co to można by było posprowadzac jakiś juniorów do drużyny naszej Primavery i podpisac z nimi albo roczną umowe albo ich wypożyczyc żeby sprawdzic jak sie spisują.
Jarek_FCI

Post autor: Jarek_FCI »

Tylko że Dirk Kuyt niedawno przyszedł do Liverpoolu i jest ich jak narazie najlepszym strzelcem, więc napewno go w zimowym oknie transferowym nie puszczą.

Moim zdaniem niepotrzebny nam jest teraz środkowy ofensywny pomocnik. Przecież jak na razie Inter dobrze się spisuje, strzela dużo bramek, a poza tym Stankovic może z powodzeniem grać na tej pozycji.
Interfun3
Kontakt:

Jarek_FCI pisze: Moim zdaniem niepotrzebny nam jest teraz środkowy ofensywny pomocnik. Przecież jak na razie Inter dobrze się spisuje, strzela dużo bramek, a poza tym Stankovic może z powodzeniem grać na tej pozycji.
wiesz sezon jest długi i ciężko bedzie żeby deki przez cały rok grał tak dobrze wiec dobrze jest mieć takiego zawodnika który mógłby zagrać od początku i nie narobi wielkiego wstydu typu: Simone Barone

Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

A mi chodzi po glowie caly czas ten Nani ze Sportingu. Powiem nawet ze ciekawy z niego pilkarz :) A w dodatku jest mlody i perspektywiczny :D
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

Master Snake pisze: Nani ze Sportingu
Sądzisz, że może zrobić podobną karierę co Figo? ;) Miejmy nadzieję, że nie do końca jak 'Passo Doble' tzn. że gdyby przychodził do nas, to zarazby nie uciekł do niedalekiego ACM ;) :lol3:
Jarek_FCI

Interfun 3 pisze:
Jarek_FCI pisze: Moim zdaniem niepotrzebny nam jest teraz środkowy ofensywny pomocnik. Przecież jak na razie Inter dobrze się spisuje, strzela dużo bramek, a poza tym Stankovic może z powodzeniem grać na tej pozycji.
wiesz sezon jest długi i ciężko bedzie żeby deki przez cały rok grał tak dobrze wiec dobrze jest mieć takiego zawodnika który mógłby zagrać od początku i nie narobi wielkiego wstydu typu: Simone Barone
Ale jest jeszcze Recoba, który może grać z powodzeniem jako ofensywny pomocnik co pokazał w meczu z Empoli i Vieira, który może nie jest rasowym ofensywnym pomocnikiem, ale bramki umie strzelać i wspomagać napastników.
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

Vieira jak na ofensywnego pomocnika jest za mało kreatywny, słabo się kiwa i po prostu nie ma tego czegoś, natomiast Recoba jest zbyt kontuzjogenny żeby w nim pokładać jakiekolwiek nadzieje
Obrazek
Bigblue-black

Post autor: Bigblue-black »

Też jestem zdania ze do kompletnego zespołu to ofensywny pomocnik jest nam najbardziej potrzebny.Vieira jak na mój gust to bardziej defensywny pomocnik tak jak i Cambiasso.Recoba to jednak boczny pomocnik no i te jego kontuzje.Jest jeszcze Dejan ale tez mogłby grać z boku.A jest kilku zawodników na ofensywnego pomocnika,ktorych bym widział u nas.Mnie np. podoba sie Aimar,Simao,Kallstroem czy młody Joao Moutinho ze Sportingu.A pewnie po głebszym zastanowieniu znalazło by sie jeszcze dośc paru ciekawych graczy na tą pozycje :love:
Bart

Post autor: Bart »

A ja sądzę, że do lata w tej drużynie nie należy noczego zmieniać. Ewentualnie jakiegoś młodego Włocha sprowadzić na rezerwę, mając na uwadze nowe przepisy UEFA.
FcDavids

Post autor: FcDavids »

Ja nie zgodzę się że Vieira słabo się kiwa. Ostatnio widać że załapał formę i w meczu z Palermo zagrał bardzo dobrze. 3 zawodników Palermo nie mogło zabrać mu piłki i on ich jeszcze przeszedł. NIe jest bardzo szybki ale ma extra technikę i jest dobrze przystosowany do ofensywy.
Co do transferu to mi się marzy DIEGO z Werderu. Koleś jest zajebisty i będzie lepszy od Kaki( jak już nie jest od niego lepszy). Trzeba go szybko zaklepać żeby później nie płakać. A kolejna opcja to Mascheranno- gra extra w defensywie poza tym ma włoskie obywatelstwo.
:inter: :flaga:
Jarek_FCI

FcDavids pisze: A kolejna opcja to Mascheranno- gra extra w defensywie poza tym ma włoskie obywatelstwo.
:inter: :flaga:
Dobry pomysł. Vieira i Dacourt mają już ponad 30 lat, a w przyszłości duet Cambiasso-Mascherano mógłby się dobrze sprawdzić tym bardziej że grają razem w reprezentacji i by byli dobrze zgrani.
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

@Bart opowiedz mi dokładnie o tych nowych przepisach. Rozumiem, że chodzi o lmit obcokrajowców, ale nie wiem dokładnie o co chodzi...
Obrazek
FcDavids

Post autor: FcDavids »

Chodzi o to że w kadrze 25 osobowej musi być iluś tam włochów, iluś obcokrajowców i chyba 3-5 wychowanków. Teraz nie pamiętam dokładnie cyfr ale wiem że przez 2-3 sezony proporcje włochów do obcokrajowców mają się zmieniać na korzyść włochów- innymi słowy co rok ma być w kadrze więcej włochów i wychowanków.
klusek

Post autor: klusek »

Tegoroczne przepisy: http://www.uefa.com/newsfiles/19071.pdf (Rozdział VIII)
Z tego, co pamiętam kolejnym krokiem miało być zaostrzenie przepisów tak, aby na liście zgłoszeń znajdowało się co najmniej 8 graczy wyszkolonych w danym kraju (z czego 4 w obecnym klubie).
RoB

Post autor: RoB »

FcDavids pisze: Ja i będzie lepszy od Kaki( jak już nie jest od niego lepszy). Trzeba go szybko zaklepać żeby później nie płakać. A kolejna opcja to Mascheranno- gra extra w defensywie poza tym ma włoskie obywatelstwo.
Po pierwsze: nie ma takiej opcji aby Werder puścił teraz Diego na „normalne” pieniądze. Oni go kupili przed sezonem na 8mln € a teraz jest podobno wyceniany na 40mln. Po drugie: w przerwie powinniśmy ściągnąć ofensywnego pomocnika – zgadza się. Jednak musi być to zawodnik, który będzie mógł grać w Lidze Mistrzów. Nie ma sensu sprowadzenie Diego za wielką kasę i wystawianie go tylko w Serie A, bo ligę i bez niego spokojnie powinniśmy wygrać. Reasumując - powinniśmy w zimie kupić Jimeneza.

Mascheranno ? Czy naprawdę potrzebny jest nam czwarty defensywny pomocnik ? 
Jarek_FCI

RoB pisze: Mascheranno ? Czy naprawdę potrzebny jest nam czwarty defensywny pomocnik ? 
Teraz nie, ale za 1-2 sezony gdy odejdzie Vieira i Dacourt to zostanie tylko Cambiasso i co wtedy?? Mascherano teraz słabo spisuje się na wypożyczeniu w West Ham  i pewnie wolał by grać w innej lidze, a u nas by się szybciej zaaklimatyzował, bo jest dużo Argentyńczyków.
ODPOWIEDZ