Byli Nerazzurri - czyli o tych którzy kiedyś grali w Interze

Tutaj dyskutujemy na temat piłkarzy i kadry szkoleniowej Interu
ODPOWIEDZ
jester

Odp: Byli Nerazzurri - czyli o tych którzy kiedyś grali w Interze

Post autor: jester »

a tak przy okazji kily'ego to pamietam iż inter w owym okresie interesował się także Giggsem i Vicente ale w końcu wybrał Gonzaleza. reasumując nie był to najszczęśliwszy wybór :D
tommy

Post autor: tommy »

Djorkaeff był świetny. Strzelał takie bramki żę ronaldinho jak by miał tak strzelać to by sie połamał :) Bramke jaką strzelił przeciwko Romie nigdy nie zapomne. Gol stulecia!!!
Forza INTER od 1997r. Forever
Forza Youri Djorkaeff.
TOMMY
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

tommy pisze: Djorkaeff był świetny. Strzelał takie bramki żę ronaldinho jak by miał tak strzelać to by sie połamał :) Bramke jaką strzelił przeciwko Romie nigdy nie zapomne. Gol stulecia!!!
Forza Youri Djorkaeff.
I juz porownanie do Ronaldinho. Dla mnie Djorkaeff strzelal bramki jak... Djorkaeff a nie jakis tam Ronaldinho czy Henry czy ktos tam jeszcze.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
jankos

Post autor: jankos »

Master Snake pisze:
tommy pisze: Djorkaeff był świetny. Strzelał takie bramki żę ronaldinho jak by miał tak strzelać to by sie połamał :) Bramke jaką strzelił przeciwko Romie nigdy nie zapomne. Gol stulecia!!!
Forza Youri Djorkaeff.
I juz porownanie do Ronaldinho. Dla mnie Djorkaeff strzelal bramki jak... Djorkaeff a nie jakis tam Ronaldinho czy Henry czy ktos tam jeszcze.
No właśnie. Kurde, jak słyszę "Ronaldinho" to mi się nie dobrze robi...
Kowal

Post autor: Kowal »

Słuchajcie napewno pamiętacie grał u nas taki mały łysy grek bodajże Georgatos ;-) Co się z nim teraz dzieje?Gra dalej w noge czy może skończył już kariere?
Obrazek
Jarek_FCI

Post autor: Jarek_FCI »

Gra w Olympiakosie Pireus.
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

No i stało sie ;(. Już chyba możemy pisać w tym temacie 'Luis Figo - były Nerazzurri'. Szkoda bo to znakomity technik, człowiek, który potrafi rozegrać piłkę przejść zwodem i ... własnie on potrafi wszystko. Ale cóż trzeba sie pogodzic z jego odejściem. Podejrzewam, ze każdy piłkarz odszedł by gdyby miał zarabiać aż 1 mln € miesięcznie. Zaden z nas tutaj zapewne za żadne pieniądze nie odszedłby z Interu ale Figo nie jest związany emocjanalnie z naszym klubem tak jak choćby Javier Zanetti. Kariera Luisa już sie kończy i ja miałem nadzieję, że tak wspaniały zawodnik zakończy karierę w naszym klubie.
Miśka

Post autor: Miśka »

Niestety tak ;(
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

Ja plakac za nim nie bede,chociaz zawdzieczam mu sporo i ozywil nasza pomoc jak nikt inny..
FORZA LUIS FIGO :szal:
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
Jarek_FCI

Bardzo szkoda. Czyli pewnie jednak Inter dokona jakiś ruchów transferowych, żeby wzmocnić pomoc. Ja bym chciał żeby był to jakiś Włoch, ale nie Camoranesi.
jankos

Nie oszukujmy się Figo ma już swoje lata i nie jest to już ten sam gracz, co kiedyś. Porządny kopacz - nic więcej. Ja się w ogóle nie przejmuje tym odejściem. A swoją drogą to dziwie się mu, że poszedł za kasą i chce mu się grać w Arabii...
Shady

Post autor: Shady »

jankos pisze: A swoją drogą to dziwie się mu, że poszedł za kasą i chce mu się grać w Arabii...
Heh to zawodowiec.... gra tam gdzie dobrze placa, pewnie tez bym poszedl za taki hajs...
Jarek_FCI

jankos pisze: Nie oszukujmy się Figo ma już swoje lata i nie jest to już ten sam gracz, co kiedyś. Porządny kopacz - nic więcej. Ja się w ogóle nie przejmuje tym odejściem. A swoją drogą to dziwie się mu, że poszedł za kasą i chce mu się grać w Arabii...
Gdyby ci zaproponowali za pół roku gry 6 milionów euro to byś nie poszedł? :roll:
Kalisz

Post autor: Kalisz »

Ja to na jego miejscu to bym pomyślał nad tym...Kasa to nie wszystko.Kto jak to ale Figo to napewno dorobił się kasy na swojej grze,i napewno nie narzeka swój stan konta..Owszem zarobki w u Arabów ma wprost bajeczne,ale ile może też utracić(nie mówie finansowo) przechodząc do Arabii
Wole dymać Ryśka z klanu,niż kibicem być Milanu ;]
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

gdybym grał w Interze i zarabiał 3mln na sezon ?? - nie. Mi taka kasa i Wam na bank by starczyła, a lepiej grać o wyższe cele - z drugiej strony jednak on w piłce już wszystko osiągnął...
Obrazek
klusek

Post autor: klusek »

Tym bardziej, że za pół roku i tak będzie mógł odejść do Arabów, a przez ten czas pewnie zdążyłby zdobyć Scudetto (a może i coś więcej ;)).

Tak czy siak, nie powinniśmy jeszcze pisać o Figo w tym temacie. A może jednak zostanie? :]
jankos

Jarek_FCI pisze:
jankos pisze: Nie oszukujmy się Figo ma już swoje lata i nie jest to już ten sam gracz, co kiedyś. Porządny kopacz - nic więcej. Ja się w ogóle nie przejmuje tym odejściem. A swoją drogą to dziwie się mu, że poszedł za kasą i chce mu się grać w Arabii...
Gdyby ci zaproponowali za pół roku gry 6 milionów euro to byś nie poszedł? :roll:
Wiesz w Interze nie mógł narzekać na zarobki, toteż dziwi mnie to, że taki zawodnik woli tułać się gdzieś po arabskich kartofliskach z drużynami pokroju 2 ligi europejskiej. Gdybym miał tyle kasy ile ma Figo obecnie i proponowałbyś mi jeszcze większą to bym się nie zgodził. Wolałbym grać w świetnym, wymarzonym klubie i zakończyć w nim karierę, niż pójść za kasą - wszak tej i tak by mi nie brakowało...
Dynia
Kontakt:

Post autor: Dynia »

Dla mnie Figo jako człowiek nie jest nic wart. Gdy grał w Barcelonie to po strzeleniu gola całował jej herb. Ale gdy tylko Real zaproponował mu więcej kasy - zaczął całować herb Realu. Figo jest pies i tyle. Wcale sie nie dziwie, że odchodzi.
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Orzeu pisze: gdybym grał w Interze i zarabiał 3mln na sezon ?? - nie. Mi taka kasa i Wam na bank by starczyła, a lepiej grać o wyższe cele - z drugiej strony jednak on w piłce już wszystko osiągnął...

Teraz tak mowisz zeby starczyla ale gdybys wkroczyl w ten swiat to bys pewnie powiedzial "malo" :D Chyba ze sodowka nie uderzylaby Ci do glowy :) A co do Figo to jeden pilkarz przychodzi drugi odchodzi predzej czy pozniej. A Figo cos tam mowil ze chce zakonczyc kariere w rodzinnym kraju a nie wiem czemu akurat Arabia? Znaczy sie wiem ARABIA = KASA :D :D :D
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
simon999
Kontakt:

Post autor: simon999 »

Tak wertuje ten temat i jeszcze nikt nie wymienil Wintera, Cauet, i przede wszystkim Maurizio Ganz - pierwszy zakup Morattiego, kosztowal 2mln euro.
[url=http://"http://simracing.pl"]Obrazek[/url]
RoB

Post autor: RoB »

Diego Pablo Simeone został trenerem River Plate  :brawo:

http://sport.onet.pl/74318,1248685,1659 ... omosc.html
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Nic tylko życzyć mu szczęścia , zawsze go lubiałem :) I jeszce bardzo  lubiałem Youri Djorkaeff'a  ( chyba tak się pisze )
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Raffal

Post autor: Raffal »

a ja go nie lubiłem :(  bo w meczu z ManUtd grał zbyt indywidualnie i nie podawał do R9 (wtedy mojego idola) ale to było dawno (chyba pierwszy mecz Interu jaki oglądałem)
martini

Post autor: martini »

klusek pisze:
slepy_fan pisze: Inter to nie jest miejsce gdzie sie szuka formy, tylko klub w ktorym musisz grac na najwyzszym poziomie i walczyc o najwieksze laury.
Tylko, że Inter nie jest też miejscem, gdzie zawodnika kupionego za grubą kasę sprzedaje się za grosze. Niestety, podejrzewam, że właśnie taka sytuacja byłaby z Adriano.

Wiara Manciniego i Morattiego w Adriano to nie jest kwestia sentymentu, tylko ekonomicznej kalkulacji. Choć i to chyba powoli się kończy, bo ile można płacić napastnikowi bez bramek?
heh adriano jest jeszcze w miare młody, nieopłaca się go sprzedawać, lepiej dać mu pgrać i wierzyć w niego, nic tak nie uskrzydla piłkarzy jak wiara w nich i ich umiejętności, jak adriano wróci do interu z sao paulo mam nadzieje ze bedzie boss, gdyby miał 30 lat mozna by go sprzedac, ale nie jak sie ma 25/6 z niego moga byc ludzie, i wiecie, ze inter nie slynie z dobrych interesow na sprzedawanych zawodnikach, mozna by z nich zrobic jedenastke marzeń :P a pozatym lepszy adriano na ławce w interze niz np w skladzie w innym klubie z seriea. sam kibicuje interowi, ale przezorny zawsze ubezpieczony, wole imperatora u nas. najplepszym wymownym gestem co do powrotuy na san siro bylego zawodnika interu w barwach innej druzyny jest cisza kibicow gdy strzela nam bramke(dobrze to ronnie pokazał), oby adriano nigdy nie zmusił naszych tifosi do ciszy bramką.

a co do byłych graczy interu na niewątpliwy szacunek zasługuje bergomi,człowiek legenda, dobrze mam w pamięci takze ronniego recobe(wroc chino), carlosika(chociaz bylem b młody) bobo oraz seedorfa, zal jak jasna cholera za "klemens" xD został oddany za coco, chociz kto mogl przypuszczac jak sie losy potoczą, prawdopodobnie to właśnie seedorfa oddano to milanu bo sie z ronaldo kłucili o dziewczyny, zwłaszcza o dziewczyne "klemensa", szkoda ze z takiegobpowodu clarence odszedl od nas i to do milanu, choc mimo tego ze gra u najwiekszego rywala zza miedzy nadal ma moj szacun. szkoda tez bergkampa ;D apropo simeone, tez byl spoko. No i Ivan grożny ;D
Keleris

Post autor: Keleris »

Z byłych zawodników interu mam sentyment do R. Baggio, mimo że nie pokazał za wiele w naszych szeregach, Jednak razem z GF Zolą, Baggio był moim idolem. Warto doda że ten człowiek ma na swoim sumieniu prawdopodobnie najwiecej zniszczonych odbiorników telewizji. Tak tak, po jego słynnym nie strzeolnym karniaku z brazylią w 94 wiele takich urządzeń wylądowała na włoskich ulicach  :-D

P.S. Witam wszystich fanów Interu, jestem tu nowy ;)
Ibanez

Post autor: Ibanez »

Ja lubie wszystkich co grali dla nas, oprocz tych co przeszli nastepnie do milanu albo juve. Szczegolna sympatie mam do zespolu z lat 98-99.
CHI NOI SIAMO
SIAMO L'ARMATA NERAZZURRA
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
PERCHE' L'INTER E' LA SQUADRA DEGLI ULTRA'
NERAZZURRO E' IL COLORE CHE AMIAMO
NERAZZURRO SEI TUTTO PER NOI
A S.SIRO, IN ITALIA, IN EUROPA
MAI LA FEDE DI NOI MORIRA'
Fou

Post autor: Fou »

Nie wiem czy ktoś o nim wspomniał, ale ja wspomnę.

Ruben Sosa. Świenty drybler, dwa sezony kapitalne w Interze. Niestety odszedł jak na scene Interu wszedł Moratti.

Żeby nie być gołosłownym, wklejam linki z jego bramkami :)

http://pl.youtube.com/watch?v=iSrJYxl090U
http://pl.youtube.com/watch?v=8bBsgIl1ewE

PS. No i witam fanów Interu. W końcu mój dziewiczy post tutaj :P
biniurts

Post autor: biniurts »

no brameczki ladne, szczegolnie ta druga  :love:
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Dobry koleś ale wtedy to ja jeszce nie byłem Interistą :P
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Paliuka

Post autor: Paliuka »

kurde słyszałem ze Ruben Sosa był dobry ale nie wiedziałem ze grał kiedys w Interze. Brameczki super :D
ODPOWIEDZ