Premiership

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Jarek_FCI

Odp: Premiership

Post autor: Jarek_FCI »

Dziś w meczu na szczycie Liverpool pokonał Chelsea 2-0. Bramki strzelili Kuyt i Pennant. Newcastle zremisowało u siebie z WHU 2-2. Portsmouth niespodziewanie przegrało z Charltonem 0-1.
Mka

Post autor: Mka »

Trochę mnie zaskoczyła porażka CFC,widać że już nie grają tak jak w ostanim sezonie.A Liverpool się rozkręcił.
Ciekawa jestem co zrobi Romek,czy pożegna Mourinho czy też nie.

Jutro kolejny mecz na szczycie.ManU zagra z Arsenalem na na Emirates Stadium,oczywiście liczę na wygraną ManU :-)
Forza non mollare mai !

Nie mówię szeptem gdy mówię skąd jestem
Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Mka pisze: Trochę mnie zaskoczyła porażka CFC,widać że już nie grają tak jak w ostanim sezonie.A Liverpool się rozkręcił.
Ciekawa jestem co zrobi Romek,czy pożegna Mourinho czy też nie.

Jutro kolejny mecz na szczycie.ManU zagra z Arsenalem na na Emirates Stadium,oczywiście liczę na wygraną ManU :-)
No tak teraz tylko czekać co będzie z Jose. Jeśli osiągnie coś w CL to wydaje mi sie ze zostanie ale jeśli zawali Ligą i CL to odejdzie i pójdzie do Realu tak mi się wydaje, bo Capello jeśli Real nada będzie tak grał to odejdzie.

I ja licze na zwycięstwo ManU i powiększenie przewagi nad Chelsea. Szczerze mówiąc do Liga Angoelska mnie w tym roku zaskakuje. Prognozowałem astronomiczną przewagą CFC a tu proszę muszą gonić Diabły, a i jak wspomniała MKA Liverpool zaczyna grac coraz lepiej.

Ta kolejka może spokojnie zostać okrzyknięta szlagierową, gdyż pojedynki Chelsea z Liverpoolem i Arsenalu z ManU niewątpliwie są hitami.
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

A ja sie ciesze ze Chelsea gubi punkty i ma coraz wieksza strate do ManU, chociaz Manchesteru tez nie lubie ale niech pokaza temu zasmarkanemu ruskowi ze same pieniadze nie graja roli w sporcie i wszystkiego nie bedzie mial z kase :D
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

tylko, że ManU to najbogatszy klub na świecie... czyli jednak pieniądze tak czy siak grają główną rolę.
Obrazek
Shady

Post autor: Shady »

Orzeu pisze: tylko, że ManU to najbogatszy klub na świecie... czyli jednak pieniądze tak czy siak grają główną rolę.
Nie najbogatszym, tylko najwiecej zarabiajacym. Klub ma tyle kasy ile jego wlasciciel, a wiec Chelsea zdecydowanie przoduje w takim "rankingu". Ale masz racje, mowienie ze pieniadze nei graja w przyapdku MU czy innych czolowych klubow europejskich jest smieszne, ile kosztowal C.Ronaldo, Roney i inni... no i jakie maja pensje... prawda jest taka ze bez wielkich pieniedzy nie ma wielkiej pilki...
Grzybek

Post autor: Grzybek »

No i MU po raz drugi przegrało w tym sezonie z Arsenalem .. Dobrze im szło dopóki nie nadeszła ta 83 minuta i gola Persiego, no a potem Henry i 2-1 dla Kanonierów. Chelsea również przegrała więc Diabły dalej mają 6 pkt przewage i prowadzą w tabeli Premiership.
3 miejsce zajmuje Liverpool i o jeden pkt wyprzedza czwarty Arsenal.
Mka

Wielka szkoda że nie udało się chociaż zremisować tego meczu.Ta bramka w 93 min.echh :roll:
Ale Arsenal tak właśnie ma,potrafią się zmobilizować na najważniejsze mecze w sezonie,ale też potrafią przegrać ze średniakiem.
Cóż,gratulacje :)
Forza non mollare mai !

Obrazek
GregorG1
Kontakt:

Post autor: GregorG1 »

Gratulacje dla Arsenalu, ale prawda jest taka, że ManU nie stworzyli sobie praktycznie żadnych okazji bramkowych. To kto kontrolował piłkę doskonale obrazuje statystyka, który w pewnym momencie wynosiła 71% - 29% na korzyść Londyńczyków. Wydaje mi się, że sprawiedliwym wynikiem byłby remis, bo tak to wyglądało z przebiegu meczu, ale jeśli się nie gra do końca to się traci. Abramowiczanka Londyn wyraźnie widać, że jest pod formą - ale napewno nie powiedzieli jeszcze ostatniego słowa. Grali podobno cieniznę, ale że meczu nie widziałem to się nie wypowiem ;)
Obrazek
C'e solo l'Inter, per me, solo l'Inter !! Już 10 lat razem..Only NerAzzurri
Grzybek

No i Chelsea wygrała kolejny mecz. Tym razem w 26 kolejce Premiership, The Blues pokonali na wyjezdzie broniący se przed spadkiem zespól Charltonu 1-0 po golu Lamparda w 18 minucie meczu.
W innych spotkaniach Liverpool zremisował bezbramkowo z Evertonem 0-0, Fulham pokonało Newcastle 2-1, gola dla "Srok" zdobył Oba Martins.

Niezwykle ciekawie zapowiada sie jutrzejszy mecz Totenhamu z MU. Czerwone Diabły są w zabójczej formie wiec mozemy sie spodziewac ciekawego widowiska.
Szycha

Post autor: Szycha »

Derby Liverpoolu zapowiadały się ciekawie, ale skończyło się tylko na zapowiedziach... bardzo przeciętny mecz.
elvis
Kontakt:

Post autor: elvis »

Arsenal przespał pierwszą połowę w 2 karny z dupska dla Boro i pozniej standardowo thierry Henry i się skonczyło 1-1 a miało być tak pięknie
Obrazek
Mka

Grzybek pisze: Niezwykle ciekawie zapowiada sie jutrzejszy mecz Totenhamu z MU. Czerwone Diabły są w zabójczej formie wiec mozemy sie spodziewac ciekawego widowiska.
Ja liczę jutro na 3 punkty,nie ma się co oszukiwać,jeśli ManU chce zdobyć mistrzostwo,to trzeba wygrywać z takimi zespołami jak Tottenham.Obstawiam 2-0 dla ManU.
Forza non mollare mai !

Obrazek
Grzybek

No i Mu pojechało Totenham :D Diabły nie dały żadnych szans gospodarzom meczu i pewnie wygrali 4-0. Gole dla MU strzelali: C.Ronaldo z karnego, Vidić z głowy po rzucie roznym, Scholes po podaniu Ronaldo i Giggs który w sytuacji sam na sam nie dał szans Robinsonowi.
Manchester kończył mecz w 10, bowiem po wykorzystaniu wszystkich 3 zmian kontuzji doznał Van der Saar i wbramce zastapił go John O'Shea. Bramkarz United doznał zlamania nosa i tym sposobem otwiera sie szansa gry dla Tomka Kuszczaka w nastepnych meczach ( chyba że Edwin będzie grac ze specjalną maską :P )
Także po raz kolejny MU pewnie wygrywa mecz pokazują klase.
Lamatico
Kontakt:

No to teraz pora na troszkę multimediów:

Oba Martins zdobył kolejną bramkę dla Newcastle, lecz Sroki przegrały na wyjeździe z Fulham 2-1
Fulham Newcastle 2-1
http://www.badongo.com/file/2154687 ==> 1-0 Helguson
http://www.badongo.com/file/2154908 ==> 2-0 McBride
http://www.badongo.com/file/2154949 ==> 2-1 Martins

Tottenham ManU 0-4 dla Mka  :D
http://www.sendspace.com/file/40da5w ==> 0-1 C. Ronaldo - k
http://www.sendspace.com/file/eh8vma ==> 0-2 Vidic
http://www.sendspace.com/file/o3ff6y ==> 0-3 Schoels
http://www.sendspace.com/file/lph0ox ==> 0-4 Giggs

M'Borough vs Arsenal 1-1
--- 1-0 Yakubu
http://lup4o.com/videos/1-1_Henry1_Lup4o.com.avi ==> 1-1 Henry

Charlton Chelsea 0-1
http://www.zshare.net/download/0-1-lampard-rar.html ==> 0-1 Lampard
Mka

Bardzo dziękuję Matico :D
Właśnie zastanawiałam się skąd ściągać bramki heh :P

Nie spodziewałam się aż tak wysokiego zwycięztwa,choć Diabły pokazują w tym sezonie że są w świetnej formie,oby tylko do końca,i mistrzostwo nasze :D

Glory,glory Man United ! :-D
Forza non mollare mai !

Obrazek
darioG

Post autor: darioG »

Jak zwykle niezawodny Scholes-kolesia nie znosze, ale jest naprawdę dobry, bardzo dobry. Totenham chyba nie przewidywał, że Czerwone Diabły przekada po nich jak walec :wink:
:)
Grzybek

Mka pisze: Właśnie zastanawiałam się skąd ściągać bramki heh :P
Ja zawsze bramki MU oglądam na devilpage.pl w dziale Video. Zawsze chwile po meczu są dodawne.
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

darioG pisze: Jak zwykle niezawodny Scholes-kolesia nie znosze, ale jest naprawdę dobry, bardzo dobry.
Scholes jest glownym kandydatem w kategori pilkarza roku na wyspach.A jeszcze rok temu mial kontuzje oczu...
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
Mka

Bardzo się cieszę że ManU nie zwalnia tempa,może jestem przewrażliwiona ale czuję że w końcówce może już nie być tak pięknie,ale zobaczymy ;)

Matico a dziękuję bardzo :P :*
Forza non mollare mai !

Obrazek
darioG

Akurat w tym roku wole aby to ManU było mistrzem, a nie Chelsea-za dużo ich przebrzydłego trenera, który obnosi się, co to nie on. Jednak w tym roku jego "grube miliony"( a właściwie Abramowicza) tak dobrze sie nie spisuja, chociaz wiem, że maja duzy potencjał, co udokumentowali w poprzednim sezonie.
Andy
Kontakt:

Post autor: Andy »

A ja chciałbym zobaczyć jak mistrza zdobywa....Arsenal :!: :-D Dlaczego :?: Należy im się, pewnie większość z was się ze mną nie zgodzi,ale technika jaką prezentują piłkarze Arsena Wengera jest świetna,do tego dochodzi młoda krew (piłkarze),choć nie wszystko idzie tak jak powinno...
Obrazek
Tylko ten adres się liczy ==> http://www.FcInter.pl <=== :)

1111111
Lamatico
Kontakt:

Arsenal gra ładną piłkę ale... ta ładne gra nie przekłada się na wyniki i tak wygrywają z mocnymi a gubią punkty z przeciętniakami. Ostatnio ich zwycięstwa to fuks wszystkie w ostatnich minutach.
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

To fakt, Arsenal gra bardzo ładną piłkę- czasami za łądną ;) jak np. z Wigan, pierwsza połowa przewaga Arsenalu, ale 1-0 w plecy, a w drugiej, jak i napomniał sam komentator kanonierzy strzelają najwięcej bramek, tak musiało być i tutaj. W serie A muszę przyznać, że jedną z ładniej grających drużyn jest niewątpliwie Roma (choć czasami ten Totti :/ ), ale jak widać ładna gra nie wystarczy, tak jak i było na MŚ- Włosi nie każdy mecz grali oszałamiająco pięknie, bo coraz częsciej się liczy wynik- nie piękno gry, a tak niewątpliwie jest w serieA :P
darioG

Arsenal ma potencjał i do czasu przybycia Abramowicza do Premiership myślalem, że co rok rywalizacja o tytuł będzie się toczyc miedzy Arsenaelm a ManU(na 3 Liverpool z  innymi się bedZie bił)...ale wszystko sie pozmieniało-nawet na dobre bo zwiększyła sie rywalizacja :D
Jarek_FCI

Post autor: Jarek_FCI »

Dzisiaj kolejny remis Arsenalu. Tym razem z Blackburn Rovers w FA Cup.
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

Arsenal zagral slabo pierwsza polowe.Ci pilkarze niby sa w ciaglym natarciu,ale strzelenie bramki to im przychodzi z wielkim trudem.
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
jankos

Post autor: jankos »

No tak, po raz kolejny sprawdza się porzekadło - nie ważne jak grasz, ważne że wygrywasz. W piłce nie liczy się styl, a wynik i w przypadku Arsenalu jest to nad wyraz widoczne. Grają pięknie, szybko, widowiskowo, ale co z tego? Nie zawsze styl idzie z wynikiem w parze. Ja bardzo lubię Arsenal - jest to mój faworyt Premiership i trochę ubolewam nad tym, że są aż tak nieskuteczni i tracą punkty przez zmarnowane okazje.
ODPOWIEDZ