Primera Division

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
darioG

Odp: Primera Division

Post autor: darioG »

Nie tylko Real wydaje "masę" pieniędzy na młodzież. Arsenal, Man U i Chelsea podwyższają oferty, aby tylko mieć zdolnych zawodników, którym proponuja wieloletnie kontrakty-dobra inwestycja na przyszłość. Np. Theo Walcot z Arsenalu.
:)
darioG

A co do Realu to az wstyd, że grający ponizej swych oczekiwań klub jest tak wysoko  w tabeli.

:flaga33:
Shady

Post autor: Shady »

darioG pisze: A co do Realu to az wstyd, że grający ponizej swych oczekiwań klub jest tak wysoko  w tabeli.
Moze poprostu nie graja az tak slabo? :> wpadki kazdemu sie trafiaja, w tym sezonie nawet sporo takich ma Barca...
darioG

Do Realu nic nie mam, ale dziwi mnie , że mają "skoki"  formy...co do Barcy to tez nie jest najlepszy sezon  wich wykonaniu, ale chociaż sie cos dzieje w tabeli :wink:
Kowal

Post autor: Kowal »

Przed chwilką zaczął sie mecz pomiędzy naszym rywalem w LM Valencią a Atletico M.Mecz zapowiada się ciekawie,ale czy tak będzie? przekonamy sie za około 85 minut ;-)
Pozatym meczem rozegrano jeszcze dwa spotkania Real Zaragoza zwyciężył na wyjezdzie Espanyol(bramki Zaragoza-Sergio Garcia x2 dla Espanyolu Luis Garcia) oraz mecz pomiędzy Depor a Mallorcą , zwycięstwo gospodarzy 1-0(bramka Fabian Estoyanoff)
Obrazek
Kowal

No i Valencia ograła Atletico 3-1.....(bramki vcf-Ayala,Morox2 dla Atletico-Mista). Meczyk bardzo żywy,szybki naprawde ciekawe widowisko.Kurcze sądze,że Valencia złapała forme...mają zabójcze skrzydła,swietnie grał Vicente no i do każdej akcji podłączali sie obrońcy Miguel i Moretti.Potym co wczoraj obejżałem może być ciężko ograć VCF,ale Damy Rade i awansujemy do kolejnej rundy LM
Obrazek
Grzybek

Post autor: Grzybek »

Nom Vicente zagrał bardzo dobry mecz. Świetnie szarpał tam na skrzydle , ale odniósł kolejną kontuzje, i pod tm wzgledem przypomina Recobe .. ale mają swietnego zastępce Jaquina ...

Ciekawe czy Real dziś wygra ... gają u siebie z Levante, także nie pwoinni miec problemów ze zwyciestwem, ale to Real ..

Barca gra dziś na wyjezdzie z Osasuna, i wystapi bez Ronaldinho który odniósł jakąs kontuzje.
Prawdopodobnie na boisku pojawi sie Eto'o, który został powołany na dzisiejszy mecz. Ja w tym meczu obstawiam remis.
Kowal

Grzybek pisze: Ciekawe czy Real dziś wygra ... gają u siebie z Levante, także nie pwoinni miec problemów ze zwyciestwem, ale to Real ...
MIiałeś racje Grzybek Real to Real gra z przeciętniakami i przegrywa.Dziś właśnie przegrał z Levante u siebie0-1(bramka Salva).Przegrywając ten mecz Real stracił trzecie miejsce w tabeli na rzecz Valenci...
Obrazek
Andy
Kontakt:

Post autor: Andy »

I Real po raz kolejny pokazał iż nie jest drużyną perfekcyjną (pomimo tak znakomitych piłkarzy) tym razem zbłaźnił się przegrywając z Levante :!: Porażke "Królewskich" wykorzystała za to drużyna mająca się zmierzyć z Interem w Lidze Mistrzów - Valencia...odziwo każdy trąbi iż to nie jest ta drużyna co kiedyś,ale jak widać pomimo kontuzji radzą sobie całkiem nieźle :brawo:.Lider PD także nie sprostał drużynie Osasuny Pampeluna :!: Piłkarze Franka Rijkarda grali bez Ronaldinho (ponownie sprawdza się iż ta drużyna nie potrafi grac bez takiego zawodnika) na boisku za to pojawił się Kameruńczyk - Samuel Eto'o ale i on nie potrafił pokonać golkipera gospodarzy.V-ce lider Fc Sevilla już od początku tego roku nie wygrała...we wczorajszym meczu zaledwie zremisowali z Realem Sociedad :!:
Obrazek
Tylko ten adres się liczy ==> http://www.FcInter.pl <=== :)

1111111
darioG

Real znów nawalił-majac przed soba drużyne wlacząca o utrzymanie, mimo znacznej przewagi, nie umieli strzelić bramki :hahaha: chyba niedługo Capello wyleci z hukiem z Realu- a miał być tym, który w koncu poprowadzi do zwycięstwa drużyne z Madrytu.
Andy
Kontakt:

Dziwne,że nie wywalili jeszcze obecnego trenera Królewskich - Fabio Capello...ciekawe dlaczego...uznana już w świecie piłki nożnej marka :roll: Gdyby tam był ktoś inny mało znany to ciekawe czy także utrzymałby to stanowisko :lol2: Sam trener nie ma zamiaru podawać się do dymisji.
Obrazek

1111111
jankos

Post autor: jankos »

I bardzo dobrze, niech Real go nie wyrzuca - on jest gwarantem słabej gry Królewskich :lol2: A poza tym to tak się właśnie dzieje, gdy zawodnicy nie są "dopasowywani" do składu, tylko do zysków - wpadających kolejno w milionach $$ do klubowej skarbonki.

Podeprę się tu przykładem mojego ulubionego zawodnika - dalej Realu - Beckhama (przy okazji wielkie pozdrowienia dla kluska :lol2:). Gracz słaby, ale wpływy lecą. Kryzys Realu mnie nie martwi, niech tak będzie :wink:
klusek

Post autor: klusek »

jankos pisze:Podeprę się tu przykładem mojego ulubionego zawodnika - dalej Realu - Beckhama (przy okazji wielkie pozdrowienia dla kluska :lol2:). Gracz słaby, ale wpływy lecą.
Akurat Beckham jest przykładem zmian za kadencji Calderona - decyzje personalne podejmowane są przede wszystkim przez trenera, a nie przez prezydenta. Choć przyznam szczerze, że nie potrafię pojąć tego, jak jedyny prawy pomocnik w klubie rozegrał do tej pory jedynie 13 spotkań (a na więcej się chyba nie zanosi). Tylko nie wmawiaj mi, że Real bez niego gra lepiej, bo kiepskie wyniki dziwnie zbiegły się z odsunięciem Anglika od składu.
jankos

klusek pisze:
jankos pisze:Podeprę się tu przykładem mojego ulubionego zawodnika - dalej Realu - Beckhama (przy okazji wielkie pozdrowienia dla kluska :lol2:). Gracz słaby, ale wpływy lecą.
Akurat Beckham jest przykładem zmian za kadencji Calderona - decyzje personalne podejmowane są przede wszystkim przez trenera, a nie przez prezydenta. Choć przyznam szczerze, że nie potrafię pojąć tego, jak jedyny prawy pomocnik w klubie rozegrał do tej pory jedynie 13 spotkań (a na więcej się chyba nie zanosi). Tylko nie wmawiaj mi, że Real bez niego gra lepiej, bo kiepskie wyniki dziwnie zbiegły się z odsunięciem Anglika od składu.
Nie chodziło mi tu o to kto podejmuje zmiany personalne w klubie, czyli kieruje polityką transferową Realu, tylko oto kto prowadzi zespół. Capello utwierdza mnie, że żadnym wybitnym treneiro to on nie jest i wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują, że już nie będzie. Po prostu piłkarze z Madrytu pod jego wodzą nie potrafią grać, a niby skład mają super. Nie wiem czym jest to spowodowane, może Włoch nie umie dobierać taktyki, motywować itd.
A tak w ogóle to Real kłopoty ma od czasu zwolnienia Del Bosque i czytałem gdzieś, że podobno prowadzone są z nim już rozmowy na temat ponownego objęcia zespołu ze stolicy Hiszpanii, bo w Madrycie panuje społeczne nie zadowolenie i się temu wcale nie dziwię.
Ostatnio zmieniony 7 lut 2007, 19:23 przez jankos, łącznie zmieniany 1 raz.
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

Capello utwierdza mnie, że żadnym wybitnym treneiro to on nie jest i wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują, że już nie będzie. Po prostu piłkarze z Madrytu pod jego wodzą nie potrafią grać, a niby skład mają super. Nie wiem czym jest to spowodowane, może Włoch nie umie dobierać taktyki, motywować itd.
Twoje slowa nie maja zabardzo pokrycia,gdyz Capello juz raz wygral mistrza hiszpanii kierujac pilkarzy Realu Madryt. Moim zdaniem przyczyna slabych wynikow krolewskich jest zbyt duza presja ciazaca na zawodnikow ze wszystkich stron i slaba forma kluczowych,nowych zawodnikow. Capello popelnil jeden,istotny blad->odsuwajac Beckhama od skladu. Prorokuje,ze Real moze miec dluzsza przerwe bez tytulu niz sa w stanie to ogarnac.
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
jankos

Imrahil Hitokiri pisze:
Capello utwierdza mnie, że żadnym wybitnym treneiro to on nie jest i wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują, że już nie będzie. Po prostu piłkarze z Madrytu pod jego wodzą nie potrafią grać, a niby skład mają super. Nie wiem czym jest to spowodowane, może Włoch nie umie dobierać taktyki, motywować itd.
Twoje slowa nie maja zabardzo pokrycia,gdyz Capello juz raz wygral mistrza hiszpanii kierujac pilkarzy Realu Madryt. Moim zdaniem przyczyna slabych wynikow krolewskich jest zbyt duza presja ciazaca na zawodnikow ze wszystkich stron i slaba forma kluczowych,nowych zawodnikow. Capello popelnil jeden,istotny blad->odsuwajac Beckhama od skladu. Prorokuje,ze Real moze miec dluzsza przerwe bez tytulu niz sa w stanie to ogarnac.
Ale to nie oznacza, że jest wielkim trenerem, wszak ilu by można wymienić takich, którzy poprowadzili do mistrzostwa Hiszpanii Real? Mnóstwo. Obecnie tej drużyny nie może "poukładać" i wygląda na to, że jego posada "wisi na włosku"...
klusek

Post autor: klusek »

jankos pisze: Capello utwierdza mnie, że żadnym wybitnym treneiro to on nie jest i wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują, że już nie będzie. Po prostu piłkarze z Madrytu pod jego wodzą nie potrafią grać, a niby skład mają super. Nie wiem czym jest to spowodowane, może Włoch nie umie dobierać taktyki, motywować itd.
Capello nie umie dobrać taktyki? No bez przesady. Facet może nie jest geniuszem, ale już kilka razy pokazał, że byle czym potrafi co nieco wygrać. Być może w tym konkretnym przypadku jest inaczej, ale problem leży chyba gdzie indziej. Już na pierwszy rzut oka widać, czym tegoroczny Real odróżnia się od tych, które wygrywały LM. Po pierwsze, kompletny brak szkieletu drużyny. Fabio kombinuje, przestawia, ale na dobrą sprawę piłkarze nie mieli możliwości jako tako zgrać się ze sobą. Druga rzecz - w Realu momentami jest za dużo młodych piłkarzy (mam na myśli np. mecz z Villarrealem, bo z Levante grali już starsi piłkarze).
jankos pisze: A tak w ogóle to Real kłopoty ma od czasu zwolnienia Del Bosque i czytałem gdzieś, że podobno prowadzone są z nim już rozmowy na temat ponownego objęcia zespołu ze stolicy Hiszpanii, bo w Madrycie panuje społeczne nie zadowolenie i się temu wcale nie dziwię.
Del Bosque to dobry trener, ale na chwilę obecną Real dla własnego dobra powinien zostawić Capello na swoim stanowisku.
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

Ale to nie oznacza, że jest wielkim trenerem
a gdzie ja to powiedzialem??sam stwierdziles ze:
wszak ilu by można wymienić takich, którzy poprowadzili do mistrzostwa Hiszpanii Real? Mnóstwo.
Wszak oni odpadali gdy Real sie staczal,a teraz R.Madryd juz jest na dnie,i to nie od 2sezonow,i mial juz nie jednego trenera.Kto ma teraz przywrocic blask krolewskich jak nie Capello.Wogole jestem bardzo zdziwiony postawa Realu w tym sezonie.
Dlatego wiec:
Prorokuje,ze Real moze miec dluzsza przerwe bez tytulu niz sa w stanie to ogarnac
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
jankos

klusek pisze:Capello nie umie dobrać taktyki? No bez przesady. Facet może nie jest geniuszem, ale już kilka razy pokazał, że byle czym potrafi co nieco wygrać. Być może w tym konkretnym przypadku jest inaczej, ale problem leży chyba gdzie indziej.
Dlatego napisałem wcześniej: "Nie wiem czym jest to spowodowane, może Włoch nie umie dobierać taktyki, motywować itd."
To są moje przypuszczenia, bowiem nie jest dokładnie dane nam wiedzieć co się tam dzieje, tym bardziej że żadnymi fanami RM nie jesteśmy. Może to być jedna z przyczyn, nie wiemy. Ale jedno jest pewne - Capello to postać niezwykle kontrowersyjna, osobiście dla mnie to taki "trenerski wulkan" i czasem jego decyzje, sprzeczki z zawodnikami na pewno dobrze klubowi nie służą...
klusek pisze:Już na pierwszy rzut oka widać, czym tegoroczny Real odróżnia się od tych, które wygrywały LM. Po pierwsze, kompletny brak szkieletu drużyny. Fabio kombinuje, przestawia, ale na dobrą sprawę piłkarze nie mieli możliwości jako tako zgrać się ze sobą. Druga rzecz - w Realu momentami jest za dużo młodych piłkarzy (mam na myśli np. mecz z Villarrealem, bo z Levante grali już starsi piłkarze).
No i tu się zgadzamy. Fabio po prostu nie umie tego ogarnąć w sposób właściwy, plus jeszcze w/w przeze mnie jego zachowania, wpływają na to, że w Madrycie dzieje się kolejny sezon źle, a klub wydaje potężną kasę na to by wreszcie osiągnąć sukces - przy czym ja wcale z tego powodu nie ubolewam, niech Real dalej słabo jedzie - z korzyścią dla nas :wink:
klusek pisze:Del Bosque to dobry trener, ale na chwilę obecną Real dla własnego dobra powinien zostawić Capello na swoim stanowisku.
Dociągnąć ten sezon - owszem.
Imrahil Hitokiri pisze:a gdzie ja to powiedzialem??
Może dosłownie tego nie napomknąłeś lecz wyszedłem z takiego założenia z "pogrubionego" przeze mnie w poprzednim fragmencie zdania. Być może błędnie.
Imrahil Hitokiri pisze:Kto ma teraz przywrocic blask krolewskich jak nie Capello.Wogole jestem bardzo zdziwiony postawa Realu w tym sezonie.
Na pewno nie Capello :wink: Trochę facet siedzi w klubie i widać, że nie ma sposobu na prowadzenie tego zespołu. I na zakończenie - w sumie to się nie ma co dziwić ze słabej postawy Realu, ponieważ już kilka sezonów (jak sam wspomniałeś) są w głębokim kryzysie i nic nie wskazywały przed tym, że będzie lepiej.
Ostatnio zmieniony 8 lut 2007, 11:46 przez jankos, łącznie zmieniany 1 raz.
Andy
Kontakt:

Wczoraj odbyły się dwa spotkania w PD i tak po serii porażek przyszedł czas na wygraną :!: Wreszcie podopieczni Fabio Capello zdołali pokonać Real Sociedad i zgarnąć 3 pkt,a kto ich do tego doprowadził... :?: Beckham który to już miał nie wybiec w składzie Królewskich :hahaha: czyżby Capello zatem zmienił zdanie i zaczął stawiać na Anglika,który nie ma to tamto uratował mu skóre :-D.Drugie trafienie dołożył najlepszy snajper Los Galacticos - Ruud van Nistelrooy.W innym spotkaniu R.B.Sevilla zaledwie zremisowała z Fc Sevillą i tutaj kolejna niespodzianka,przyjezdni nie potrafią strzelić gola już bodajże od 3 spotkań jak nie więcej :!: Mało tego...nie wiedzą co to wygrana :!: Od początku tego roku nie zdołali zanotować na swoim koncie ani jednej wygranej :/ (i pomyśleć że tak dobrze im szło na początku sezonu).
Obrazek

1111111
Slepy

Post autor: Slepy »

A no tak to juz jest, gdy tak jak Capello ma sie fanaberie. W takim klubie jest to zgubą. Nie rozumiem troche tego wszystkiego. Mając w skladzie takiego Cassano sprowadza sie Higuain'a, po co? Wie to chyba tylko Calderon, a 20 baniek po drodze nie chodzi. Ciekawe kiedy pierwszą bramke strzeli.Co do Anglika to juz nawet mi sie nie chce pisac na jego temat, bo gracz z niego porządny, a nawet na ławce nie zasiadał. No i było widac wyniki, a szkoda..bo jakoś z czasem polubiłem Real Madryt. Jesli chodzi o Seville, to troche takie hiszpanskie Palermo, krzyk i burza na początku i na tym się konczy. Ale co sezon taki zespol jest :wink:
Andy
Kontakt:

Chyba chcą w jakimś stopniu już odmłodzić skład...tylko teraz nasuwa się pytanie kiedy to nastąpi,kiedy ten młody piłkarz dostanie szanse na zaprezentowanie swoich umiejętności :P :?: :!: Cassano :roll: to on wogóle tam jeszcze występuje :?: Także piłkarz sprowadzony za grosze,ale kase to trzepie :lol: (niczym Beckham).Dziwna jest ta polityka :flaga33:
Obrazek

1111111
Slepy

Post autor: Slepy »

Tylko ze Real Madryt to nie jest Ajax Amsterdam i nie moze sobie pozwolic na kilka lat posuchy i gry bez sukcesów w celu "wychodowania" mlodych graczy i budowy zspolu. Odmładzanie odmładzaniem, ale zespół tez się musi jakoś trzymać. A tu wyląda troche tak: kupmy go, zobaczymy co będzie. Real na siłe chce zbudowac "młody i perspektywiczny skład", a przeciez wszystko ma swoje granice.

a tu wczorajsza bramka Beckhama, ładny gol (i ta mina Capello) :

http://www.youtube.com/watch?v=UiXXXTEF9dA
Andy
Kontakt:

Niczego sobie ta brameczka Beckhama (jak sprzed kilku ładnych lat :P).A tymczasem wczoraj zostały rozegrane kolejne spotkania PD i tak chyba największą sensacje sprawili piłkarze Valencii (nasz rywal w CL) który nie sprostał Getafe i gładko dał się pokonać przegrywając aż 3-0 :!: Czy nasz rywal odczuwa jakąś zadyszke,czy może jest to spowodowane brakiem kilku podstawowych piłkarzy :roll:.Ciężko jest powiedzieć co się dzieje obecnie w tej drużynie,raz wygrywa,raz przegrywa i nie potrafi utrzymać równej formy (niczym nasz Inter sprzed dwóch lat :/).Kolejne spotkania obyły się bez niespodzianek:faworyzowana Barcelona po dwóch trafieniach Ronaldinho pokonała Racing Santander,wraca Brazylijczyk i wracają także wygrane Blaugrany :-D.
Obrazek

1111111
Grzybek

Post autor: Grzybek »

Wczoraj odbyły sie wielkie derby Madrytu ! W meczu 24 kolejki Atletico podejmowało u siebie Real. Mecz zakończył sie remisem 1-1, a pierwszego gola zdobyli gracze Atletico a konkretnie Fernando Torres który w 12 minucie ładnym stzrałem pokonał Casillasa. Do wyrównania doprowadził jeden z kupionych w styczniu zawodników Gonzalo Higuain ( 61 min ) dla którego był to 1 gola w barwach Realu.
Może warto też dodać że na boisku pojawił sie łączony z przejsciem do Interu Antonio Cassano który zaliczył asyste przy wspomnianym trafieniu Higuaina.
Real kończył mecz w 10 bowiem w 82 swoją drugą zółtą kartke zobaczył Cannavaro.

http://www.d1g.com/video/show/495637&nbsp; -> Gol Torresa

http://www.youtube.com/watch?v=MXp0_r2PzNQ&nbsp; -> Gol Higuaina

W 2 sobotnim meczu Real Sociedad przegrał u siebie z Deportivo La Coruna 0-1.
Andy
Kontakt:

Grzybek pisze:Gol Higuaina
Widać, że młodzież po woli się aklimatyzuje i pokazuje pazurki...tylko niestety na nic się to zdało, jedynie podratowanie skóry Capello...jedno mnie jednak ciekawi co prasa będzie wypisywała po tym meczu.Dzisiaj zapowiadają się ciekawe pojedynki o fotel lidera, ciekawe czy utrzyma go Barcelona czy może zmieni ją Sevilla, która bardzo dobrze zaprezentowała się w pucharze UEFA :-)

I niestety, ale Sevilla po raz kolejny już w tym sezonie bezbramkowo zremisowała...niby utrzymują kontakt z liderem, ale jak jest okazja odskoczyć właśnie teraz to niestety, ale brakuje tutaj czegoś :/.Co chciałem napisać to fakt, że liga hiszpańska powoli zamienia się we włoskie "catenaccio" :-D, w dzisiejszych dotychczas rozegranych spotkaniach padło aż 5 remisów :!: A w lidze włoskiej tylko 3 :P czyżby zatem jakaś poprawa :]
Ostatnio zmieniony 25 lut 2007, 20:11 przez Andy, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

1111111
Kowal

Nasz rywal w w CL Valencia dziś zremisowała 1-1 z Gimnastick :-D Bramki zdobyli VCF-Joaquin,a dla Gimnastic-Ruben. Widać,że zespół z Valenci gra w kratke, więc jest szansa na wyeliminowanie tego zespołu z CL i mam nadzieje że się tak stanie...
Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Ale zauwaz tez to ze oni niby graja w kratke ale na wazniejsze mecze potrafia sie zmobilizowac i zagrac na wysokim poziomie. Swiadczy o tym mecz z Barcelona chociaz sama Barca tez nie znajduje sie na wyzynie. Z nami moze nie zagrali porywajaco ale wystarczajaco aby odniesc korzystny remis na wyjzedzie.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Kowal

Zdaje sobie z tego sprawe,że VCF mobilizuje się na najważniejsze mecze i dlatego są tacy grozni moim zdaniem. Mają bardzo wyrównany skład,może gdyby tyle kontuzji ich nietrapiło to kto wie może i by byli na pierwszym miejscu w lidze...
Obrazek
jester

Post autor: jester »

dupa tam a nie mobilizuje się na najważniejsze mecze :D los ches po prostu nie umią prowadzić gry, co prawda jakiś tam zryw w meczu niekiedy mają ale najchętniej to czyhają na kontry, wystarczy popatrzeć na taki mecz z barcą, katalończycy prowadzą grę a valencia strzela bramki, ale gdy przyjechał cwany lis capello z realem i nie kwapił sie do ruszenia na bramkę valencia przegrała.jak powszechnie wiadomo inter musi na mestalla zwyciężyć czyli postawić na atak, z czego zapewne raduje się flores i kibice ches :roll:
ODPOWIEDZ