Polska Ekstraklasa

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Lamatico
Kontakt:

Odp: Orange Ekstraklasa

Post autor: Lamatico »

To co Grzybek napisał, że mam się z czego cieszyć to prawda. Cieszę sie z Mistrza Jesieni, cieszę sie ze zwycięstwa z Pogonią ale najradośniejszą nowiną jest to, że Radosław Matusiak zostakje do końca rundy jesiennej w Bełchatowie. Fakt ten mnie ucieszył jak mało co, bo wszyscy wiemy, że Matusiak to obecnie jeden z najlepszych napastników w Polsce.

:brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
[move]BOT GKS Bełchatów==> Mistrz Jesieni 2006/07[/move]
:brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
Ostatnio zmieniony 18 lis 2006, 22:09 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Mka

Post autor: Mka »

Gratuluję Matico :)
Myślę że nikt się nie spodziewał że to właśnie GKS będzie mistrzem jesieni.Mają dobry skład no i niesamowitgo Matusiaka :-)

Zagłębie Lubin przerywa dobrą passę Legii,z pewnośćią walka o tytuł będzie zacięta.
Forza non mollare mai !

Nie mówię szeptem gdy mówię skąd jestem
Obrazek
Grzybek

Post autor: Grzybek »

W ostatnim meczu rundy jesiennej Orange Ekstraklasy ŁKS Łódż pokonał Wisłę Kraków 2-1. Przez tą porązke piłkarze Wisły runde jesienną zakończyli na 5 miejscu. Pierwszą bramke w meczu zdobył ŁKS a konkretnie Arifovic, było to juz w 7 minucie. Gola dającego remis wiślakom strzelił w 30 min Stolarczyk. Zaraz po znowieniu 2 połowy gola na 2-1 strzelił ponownie Arifovic ustalając wynik meczu.

Tabela po rundzie jesiennej :

1. GKS Bełchatów   30 pkt.
2. Zagłębie Lubin   27 pkt.
3. Korona Kielce   27 pkt.
4. Legia W-Wa   27 pkt.
5. Wisła Kraków   25 pkt.
6. ŁKS Łódź         24 pkt.
7. Cracovia Kraków 21 pkt.
8. Lech Poznań      21 pkt.
9. Groclin G. Wlkp. 19 pkt.
10. Arka Gdynia        18 pkt.
11. Widzew Łódź 15 pkt.
12. Górnik Zabrze   15 pkt.
13. Pogoń Szczecin 14 pkt.
14. Górnik Łęczna   14 pkt.
15. Odra Wodzisław 12 pkt.
16. Wisła Płock    9 pkt.

Czołówka strzelców:

9 Marcin Chmiest             Odra Wodzisław
9 Radosław Matusiak     GKS Bełchatów
7 Michał Chałbiński             Zagłębie Lubin
7 Janusz Dziedzic             Arka Gdynia
6 Piotr Reiss                     Lech Poznań
6 Zbigniew Zakrzewski     Lech Poznań
Interista17
Kontakt:

Post autor: Interista17 »

Dobrze że GKS zwyciężył. Był naprawde dobry brawo dla Matusiaka !! :brawo: :brawo: Miejmy nadzieje że w rundzie wiosennej znowu będzie na pierwszym miejscu !!  :brawo: :brawo:
FaGro

Post autor: FaGro »

Dobrze że GKS zwyciężył. Był naprawde dobry brawo dla Matusiaka !! :brawo: :brawo: Miejmy nadzieje że w rundzie wiosennej znowu będzie na pierwszym miejscu !!  :brawo: :brawo:

Zgadzam się przydała się nowa siła w tej naszej "ekstraklasie"
Lamatico
Kontakt:

Chciałem powiadomić o pierwszym "hicie" transferowym w naszej elitarnej lidze :-D. Może już niektórzy o tym słyszeli ale wiadomość dla tych co nie słyszeli - Paweł Magdoń zasilił szerego Mistrza Jesieni BOT GKS Bełchatów. Matusiak zostaje do czerwca Garguła przedłuzył kontrakt więc GieKSa do boju ;)
Grzybek

Czytałem też że Grzegorz Fonfara przedłuzył kontrakt do 2009 roku, więc jak widąc "BOT" nie tylko przedłuża kontrakty ze swoimi gwiazdami ale i zatrudnia znanych z polskiej ligi piłkarzy.
jankos

Post autor: jankos »

matico pisze: Chciałem powiadomić o pierwszym "hicie" transferowym w naszej elitarnej lidze :-D. Może już niektórzy o tym słyszeli ale wiadomość dla tych co nie słyszeli - Paweł Magdoń zasilił szerego Mistrza Jesieni BOT GKS Bełchatów. Matusiak zostaje do czerwca Garguła przedłuzył kontrakt więc GieKSa do boju ;)
Pomyśleć, że niedawno ten piłkarz grał u nas... Ale wiadomo kto rządzi teraz klubem i jaka jest jego polityka transferowa...

Brawo dla Magdonia bo zrobił duży postęp w tym czasie i jak widać zostało to zauważone, w reprezentacji i w lidze.
darioG

Post autor: darioG »

Jestem tylko ciekaw czy mistrz jesieni wytrzyma presję-przecież każdy kibic, czy to szary obywatel czy działacz, stwierdzi, drużyna, która "niszczy" taki zespół jak Wisła K. zasługuje na występy co najmniej w Pucharze UEFA- oile utrzymają dobra formę:)
:)
Shady

Post autor: Shady »

jankos pisze: Ale wiadomo kto rządzi teraz klubem i jaka jest jego polityka transferowa...
Szczerze wam wsploczuje tego wlasciciela...
jankos

ShadY pisze:
jankos pisze: Ale wiadomo kto rządzi teraz klubem i jaka jest jego polityka transferowa...
Szczerze wam wsploczuje tego wlasciciela...
Dzięki ShadY za te słowa, tym bardziej, że kibicujesz takiemu, a nie innemu klubowi. Nie chce mi się już nawet pisać tu o tym jaka jest sytuacja w Pogoni, bo nie mam sił stukać w klawiaturę znowu o tym samym (zresztą jest tyle kwestii do omawiania, że zajęło by mi to mnóóóstwo czasu - najlepiej to byłoby poczytać forum), ale cieszę się, że rozumiesz to w przeciwieństwie do osób, które delikatnie mówiąc nie darzą Pogoni sympatią i z tego kpią, a gówno wiedzą co się dzieje w Szczecinie...
Ostatnio zmieniony 21 sty 2007, 20:13 przez jankos, łącznie zmieniany 1 raz.
Shady

jankos pisze: Dzięki ShadY za te słowa, tym bardziej, że kibicujesz takiemu, a nie innemu klubowi. Nie chce mi się już nawet pisać tu o tym jaka jest sytuacja w Pogoni, bo nie mam sił stukać w klawiaturę znowu o tym samym (zresztą jest tyle kwestii do omawiania, że zajęło by mi to mnóóóstwo czasu - najlepiej to byłoby poczytać forum), ale cieszę się, że rozumiesz to w przeciwieństwie do osób, które delikatnie mówiąc nie darzą Pogoni sympatią i z tego kpią, a gówno wiedzą co się dzieje w Szczecinie...
"Setki kilometrow, godziny w trasie, a ty nam robisz problemy kutasie" - dobry transaprent mieliscie na stadionie jak dobrze pamietam z meczu w tym sezonie u was:)
jankos

ShadY pisze:
jankos pisze: Dzięki ShadY za te słowa, tym bardziej, że kibicujesz takiemu, a nie innemu klubowi. Nie chce mi się już nawet pisać tu o tym jaka jest sytuacja w Pogoni, bo nie mam sił stukać w klawiaturę znowu o tym samym (zresztą jest tyle kwestii do omawiania, że zajęło by mi to mnóóóstwo czasu - najlepiej to byłoby poczytać forum), ale cieszę się, że rozumiesz to w przeciwieństwie do osób, które delikatnie mówiąc nie darzą Pogoni sympatią i z tego kpią, a gówno wiedzą co się dzieje w Szczecinie...
"Setki kilometrow, godziny w trasie, a ty nam robisz problemy kutasie" - dobry transaprent mieliscie na stadionie jak dobrze pamietam z meczu w tym sezonie u was:)
Tak. Transparent został wywieszony na meczu u nas. Tyczył się wyjazdu właśnie do Was na mecz PP, gdzie nasz zajebisty prezes nie zezwolił na wydanie biletów przed bramami Lecha - część wyjazdowiczów nie zdążyła się w nie zaopatrzyć przed spotkaniem, została zrobiona zrzutka dla tych, którzy kasy nie mieli przy sobie, ale nie pozwolono nam wejść, tzn. część ta z biletami była na sektorze, ta bez przed stadionem. Stąd na znak solidarności opuściliśmy stadion w trakcie meczu. Płótno skierowane na następnym meczu do prezesa. Ale więcej nie piszę - internet ;-)
Ostatnio zmieniony 21 sty 2007, 23:14 przez jankos, łącznie zmieniany 1 raz.
Shady

jankos pisze: Tak. Transparent został wywieszony na meczu u nas. Tyczył się wyjazdu właśnie do Was na mecz PP, gdzie nasz zajebisty prezes nie zezwolił na wydanie biletów przed bramami Lecha - część wyjazdowiczów nie zdążyła się w nie zaopatrzyć przed spotkaniem, została zrobiona zrzutka dla tych, którzy kasy nie mieli przy sobie, ale nie pozwolono nam wejść, tzn. część ta z biletami była na sektorze, ta bez przed stadionem. Stąd na znak solidarności opuściliśmy stadion w trakcie meczu. Płótno skierowane na następnym meczu do prezesa. Ale więcej nie piszę - internet ;-)
Jedno co musze powiedziec... macie pojebana policje i ochrone u was na stadionie, na mecz wpuszczaja pojedynczo, zajmuje to minimum 3 godziny... kazdego z osobna trzepia, legitymuja i do kamery trzeba sie przedstawiac... no i druga rzecz, jak bylem u was wiecej spiewaliscie na Lecha, niz dopingowaliscie swoich:) ale i tak bardzo milo wspominam mecz u was:) juz zupelnie po meczu jakis jeden pijany od was sie napinal do nas, ciekawe przyspiewki w jego strone lecialy:)

a tak wtracajac jeszcze...
jankos pisze: ale cieszę się, że rozumiesz to w przeciwieństwie do osób, które delikatnie mówiąc nie darzą Pogoni sympatią i z tego kpią, a gówno wiedzą co się dzieje w Szczecinie...
Pogonii (lekko mowiac) nie lubie... ale was szanuje i poprostu patrze obiektywnie na waszego "pseudo" prezesa-wlasciciela klubu...
Ostatnio zmieniony 21 sty 2007, 23:49 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
jankos

ShadY pisze: Pogonii (lekko mowiac) nie lubie... ale was szanuje i poprostu patrze obiektywnie na waszego "pseudo" prezesa-wlasciciela klubu...
Ostatnio jest tak, a nie inaczej z wiadomych względów. Doping przeżywa kryzys, ale dlatego, że na młyn wpadają osoby - dzieciaki - lalunie, które chuj wnoszą do dopingu, a jedyne co umieją to bluzgać, lansować się. Sprawa jest ogarniana w odpowiedni sposób, wkrótce będą widoczne efekty - tyle, że nie wiadomo kiedy to nastąpi oficjalnie, bo na meczach jest protest - brak flag, śpiewu i opraw. Także trzeba poczekać.

Stosunek do Lecha mam taki sam, jak Ty do Pogoni nie ma co ukrywać, ale szacunek macie i tyle. W przeciwieństwie do pewnej ekipy z... ale ciiiiiiiii...
Ostatnio zmieniony 22 sty 2007, 00:02 przez jankos, łącznie zmieniany 1 raz.
Grzybek

No i juz dzis wraca nasza Orange Ekstraklasa ! 16 kolejke zainaugurują mecze lidera - GKS-u Bełchatów z Górnikiem Łeczna, oraz Cracovii Kraków z Legią Warszawa.

Jak wiemy w naszej lidze nie zobaczymy już Radka Matusiaka, Marcina Chmiesta i Marcina Wasilewskiego, którzy odeszli do zagranicznych klubów.

Najlepsze transfery w polskich klubach, hmm... ? Bartek Grzelak z Widzewa do Legii, Marcin Kuś z Torpedo Moskwy do Korony Kielce . Magdoń z Płocka do Bełchatowa..

PROGRAM 16. KOLEJKI ORANGE EKSTRAKLASY:

Piątek, 2 marca 2007
BOT GKS Bełchatów - Górnik Łęczna, godz. 19:00
Cracovia Kraków - Legia Warszawa, godz. 20:00

Sobota, 3 marca 2007
Wisła Płock - Lech Poznań, godz. 16:00
Pogoń Szczecin - ŁKS Łódź, godz. 16:00
Groclin Grodzisk Wielkopolski - Widzew Łódź, godz. 16:00
Zagłębie Lubin - Odra Wodzisław, godz. 18:00
Kolporter Korona Kielce - Arka Gdynia, godz. 18:15

Niedziela, 4 marca 2007
Górnik Zabrze - Wisła Kraków, godz. 14:30
elvis
Kontakt:

Post autor: elvis »

nareszcie. długo czekalem na powrot ligowej piłki. w koncu bede mogł poogladac mecze rodzimej ligi w domowym zaciszu. co do dziejszych meczów typuje zwyciestwo Bełchatowa. W meczu Cracovia - Legia spodziewam się remisu
Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Pięknie, cudownie, bajecznie. Dwa mecze 11 bramek strzelonych 0 straconych. GKS zmiata rywali z powierzchnii.
Dziś GKS pokonał Łeczną aż .... 6-0 a to zwiastuje znakomitą rundę wiosenną. Odejście Matusiaka wyzwoliło w drużynie jeszcze większą wolę walki i widac efekty. Kumpel oglądał mecz z ŁKS i mówił że graja supppper sztuczki gra z pierwszej piłki GRANDE Bełchatów
jankos

matico - ja tylko chciałem zauważyć, że grali z... Łęczną :lol2:, która potwierdziła drugoligowe aspiracje :-)

Ale oczywiście ciesz się ciesz - Twoja chwila :wink:
elvis
Kontakt:

Post autor: elvis »

elvis pisze: co do dziejszych meczów typuje zwyciestwo Bełchatowa. W meczu Cracovia - Legia spodziewam się remisu
tak :D
nie spodziewałem się, że Bełchatów zrobi sobie kanonade w meczu z Łączną. powinno byc 7-0 ale Garguła nie strzelił z karnego. Zaskoczenie ten typ[ z hondurasu. Debiut i 2 brameczki. fajnie by było jak by utrzymał formę. co do meczu w Krakowie emocji nie brakowało, ale niestety zabrakło bramek. Brak sutecznosci u zawodnikow stołecznych raził i momentami zniesmaczał.
Obrazek
darioG

Post autor: darioG »

Widac na szczęście, że nie tylko Matusiak grał w GKS.....cała drużyna walczy, a nie tylko jeden zawodnik...brawo dla Bełchatowa

:love:
:)
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Ładna postawa druzyny GKS ktora to po prostu zmiotła Łeczną. Ale dla mnie i tak byl najwazniejszy mecz drugi mecz tego dnia. Niestety Legia zremisowala bezbramkowo z Cracovia.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Grzybek

BOT pokazał klase, nieważne czy to Łęczna czy inny klub, 6-0 robi wrażenie i budzi szacunek. Dzwine że Dawid Nowak nie strzelił gola, który w meczach Pucharu Ekstraklasy imponował skutecznoscia ;)
Lamatico
Kontakt:

Obecnie w Bełchatowie widzę dwójję graczy z aspiracjami do kadry narodowej mianowicie... Garguła i Jarzębowski. Ci pomocnicy grają bardzo dobrze. Wielka kariera przed Chwalibogowskim skrzydłowym, który przyszedł z Sosnowca.
jankos pisze: matico - ja tylko chciałem zauważyć, że grali z... Łęczną :lol2:, która potwierdziła drugoligowe aspiracje :-)

Ale oczywiście ciesz się ciesz - Twoja chwila :wink:
Może to tylko Łęczna, ale powiedz czy zwycięstwo 6-0 nie uskrzydla :?: Każdy zespół wbijając rywalowi sześć bramek i nie tracąc ani jednej jest podbudowany i chce w kolejnym meczu udowodnić swoją wysoką formę. Ja osobiście jestem ciekaw jak przeciwko Łęcznej zagrają Legia i Wisła.

W następnej kolejce "Grande Derby" województwa łódzkiego Widzew podejmował będzie GKS. W pierwszym meczu na stadionie przy ul. Sportowej BOT wygrał 1-0 jak będzie w Łodzi :?: Licze na zwycięstwo 3-1 GieKSy  :lol2:

Edit:  Bramki GKS:
1-0 Boguski
2-0 Jarzebowski
3-0 Jarzębowski
4-0 Costly
5-0 Pietrasiak
6-0 Costly
Ostatnio zmieniony 3 mar 2007, 13:23 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
jankos

matico pisze:Może to tylko Łęczna, ale powiedz czy zwycięstwo 6-0 nie uskrzydla :?: Każdy zespół wbijając rywalowi sześć bramek i nie tracąc ani jednej jest podbudowany i chce w kolejnym meczu udowodnić swoją wysoką formę. Ja osobiście jestem ciekaw jak przeciwko Łęcznej zagrają Legia i Wisła.
No jasne, że uskrzydla nigdzie nie napisałem, iż cieszyć się nie należy :-) Ale pamiętaj, że jeszcze dłuuugi sezon przed nami i chyba nie ma co popadać w hurraoptymizm. Co nie zmienia faktu, że GKS wygrał w świetnym stylu. Gratuluję zwycięstwa :-)
Kowal

Post autor: Kowal »

Wczoraj odbyło się pierwsze spotkanie 17 kolejki Orange. Groclin pokonał na łazienkowskiej Legie 1-0  :brawo: :brawo: :brawo: jedynego gola w tym spotkaniu strzelił Sikora w 66 min .Naprawde ucieszył mnie ten wynik :brawo: :-D.Teraz tylko czekam na zwycięstwo Lecha w dzisiejszym meczu z Zagłębiem na Bułgarskiej,zobaczymy ilu kibiców zasiądzie na trubunach(ale napewno będzie ponad 10 tys :yes2:)
Pozostałe pary 17 kolejki tworzą;
Wisła Płock - Korona  Kielce
Odra Wodzisław Śląski - Cracovia Kraków
Górnik Łęczna - ŁKS Łódź
Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze
Wisła Kraków - Arka Gdynia
oraz niedzielne spotkanie Widzew Łódź - GKS Bełchatów
Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Ja również cieszę sie z wpadki Legii. Dla mnie to spore zaskoczenie, ale Groclin to jeden z moich ulubionych klubów polskiej ligi więc cieszy zwycięstwo.

Korona bez problemów powinna dac sobie radę z płocką Wisłą i tutaj raczej chyba tylko zły dzień Korony może spowodowac stratę punktów.

Zacięte spotkanie z Poznaniu nam się szykuję. Mam cichą nadzieję że Lechici wygrają z Zagłębiem.

Ja czekam z niecierpliwością na niedzielę. Niedość że derby Mediolanu to jeszcze derby woj. Łódzkiego. Widzew podejmował będzie lidera z Bełchatowa. W pierwszym meczu na stadionie przy ul. Sportowej Bełchatowianie wygrali 1-0 po bramce Matusiaka. Teraz mam nadzieję że GKS wygra, gdyż jest w znakomitej formie mnustwo strzela i nic nie traci.

Forza BOT GKS ;)
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

matico pisze: Ja również cieszę sie z wpadki Legii.
No ja tam sie niestety nie ciesze ale co poradze :) Cos po tej przerwie Legia nie moze sie odnalezc. Jak dotad nie strzelili nawet 1 bramki :shocked: Nie ma co sie oszukiwac i tytulu raczej nie obroni.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Globus

Post autor: Globus »

Master Snake pisze: Nie ma co sie oszukiwac i tytulu raczej nie obroni.
Ja mam nadzieję że jednak obroni.... dopiero dwa mecze jeszcze wiele przed Legią! potrzebny jest jakis pozytywny zryw :] najgorsze jest to że Legia według mnie nie ma napastnika ;(
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Globus pisze: najgorsze jest to że Legia według mnie nie ma napastnika ;(
Legia napastników ma ,i to aż 4 ,problem w tym ,że są nieskuteczni (szczególnie Włodarczyk).Inna sprawa,że gdy Legia zdobywała MP skuteczniejsi byli również pomocnicy.Legii brakuje też szczęścia (strzał w słupek Rogera w końcówce meczu z Cracovią).

Sprawa mistrzostwa jest wg mnie ciągle otwarta.Swoją grą imponuje mi Wisła.Drużyna Nawałki po pokonaniu Górnika 4:0 prowadzi do przerwy z Arką 2:0.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
ODPOWIEDZ