Polska Ekstraklasa

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
klusek

Odp: Orange Ekstraklasa

Post autor: klusek »

Ja coraz bardziej zaczynam wierzyć w to, że Wdowczyk jest jednak kiepskim trenerem, a Legia przypomina cyrk na kółkach. Szkoda, bo, choć nie jestem kibicem stołecznego klubu, to liczyłem na wprowadzenie przez ITI profesjonalizmu do polskiego futbolu.

PS. Bramka Sikory - pierwsza klasa! :]
RoB

Post autor: RoB »

No i Wisła ostatecznie zremisowała wygrany mecz. Cóż, wszystko wskazuje, że w tym roku będziemy mieli mistrza spoza dwójki Legia-Wisła, które to dzieliły się „łupami” w tym wieku. Jeśli miałbym wybierać kogoś z trójki Zagłębie-GKS-Korna to zdecydowanie wybieram Kielczan. Mimo iż nie przepadam za tym klubem to dla Polskiej piłki to chyba byłoby najlepsze.

Według mnie najmocniejsza kadrowo mimo wszytko jest Legia, ale Wdowczykowi chyba skończyły się pomysły. Wczoraj można było zaobserwować bark jakiejkolwiek koncepcji w akcjach ofensywnych. Jeśli za tydzień będzie w dupę w Bełchatowie to myślę, że będzie można z czysty sumieniem wymienić trenera na Łazienkowskiej.
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Juz jutro rozpoczna sie mecze 18 kolejki. Najciekawiej zapowiada sie niedzielne spotkanie pomiedzy GKS Belchatow a Legia Warszawa. Przed druzyna z Warszawy trudne zadanie poniewaz nie wygrali jeszcze meczu w rundzie wiosennej a co najgorsze nie strzelili nawet bramki. Za to GKS gromi rywali. A juz w piatek czekaja nas derby Lodzi gdzie ŁKS bedzie podejmowal Widzew.

Program 18. kolejki piłkarskiej Orange Ekstraklasy

16 marca (piątek):
ŁKS Łódź - Widzew Łódź (20.00)

17 marca (sobota):
Wisła Płock - Wisła Kraków (16.00)
Arka Gdynia - Pogoń Szczecin (16.00)
Górnik Zabrze - Górnik Łęczna (16.00)
Groclin Dyskobolia Grodzisk Wlkp. - Odra Wodzisław Śl. (16.00)
Cracovia Kraków - Zagłębie Lubin (16.00)
Lech Poznań - Kolporter Korona Kielce (18.45)

18 marca (niedziela):
BOT GKS Bełchatów - Legia Warszawa (17.00)

Osobiscie licze ze Legia w koncu przelamie ta zla passe i uda jej sie odniesc zwyciestwo z GKS.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Master jesteś sympatykiem Legii i wierzysz  :P wiara ponoc czyni cuda ale.... tym razem GKS powinien poradzić sobie z Legią. Ja liczę na kolejne tym razem może skromne zwycięstwo 1-0 Bełchatowian i umocnienie sie na pozycji lidera. Oczywiście licze na wpadki głównych rywali do zdobycia Mistrzostwa Korony i Zagłębia.
Woo-cash
Kontakt:

Zobaczysz Legia sprawi niespodzianke i wygra mecz  :pijaki: Trzymam za nich kciuki bo nic wiecej mi nie pozostaje  :flaga33:
Globus

Post autor: Globus »

Master Snake pisze: Zobaczysz Legia sprawi niespodzianke i wygra mecz  :pijaki: Trzymam za nich kciuki bo nic wiecej mi nie pozostaje  :flaga33:
Niestety ale naprawde pozostaje tylko 3mać kciuki.... Moja Legia gra fatalnie, bardzo nie skutecznie! Z Cracovią zagrali dobry mecz mieli mega przewage a tu nagle taki numer z Groclinem... ehh.. Mam nadzieję że Janczyk się przełamie i coś wykombinuje w przodzie bo tylko na niego moge liczyć chyba, bo Włodarczyk to każdy wie, Korzym no cóż... poniżej oczekiwań a Grzelak to przereklamowany piłkarz. Mimo wszystko obstwiam 1-0 dla Legii bramka Janczyk
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Grzybek

Post autor: Grzybek »

Wy tu sie obawiacie o wynik a ja sobie ze spokojem ooglądam naszą Orange Ekstraklase :) Hehe .. :P Legie czeka bardzo trudny mecz, BOT jest na fali i na ten mecz będą szczególnie zmotywowani ... czeka nas bardzo ciekawe widowisko :]
Ciekawie sie również zapowiada mecz Lecha z Koroną ...
Kowal

Post autor: Kowal »

Grzybek pisze: Ciekawie sie również zapowiada mecz Lecha z Koroną ...
Mam nadzieje,że Lech w tym spotkaniu wygra ;-) pozatym będe na tym meczu :D. Licze na dobre widowisko z obu stron i oczywiście zwycięstwo Lecha !
Obrazek
Shady

Post autor: Shady »

Kowal pisze: Mam nadzieje,że Lech w tym spotkaniu wygra ;-) pozatym będe na tym meczu :D. Licze na dobre widowisko z obu stron i oczywiście zwycięstwo Lecha !
Ciezko bedzie wygrac, szczegolnie przy ostatniej formie Kolejorza... no ale "My wierzymy tylko w KKS" :]
Na jakim sektorze bedziesz siedzial? Mozemy sie "zgadac" na meczu :]
Kowal

Ja będe  gdzies na "Nowej" trybunie tzn na 2 :D 
Wiadomo "My wierzymy tylko w KKS" !!!
Obrazek
Kowal

Dobre widowisko i najważniejsze że zwycięskie!!!! Lech wygrywa na Bułgarskiej z koroną 3-0  :brawo: :brawo: :brawo: Bramki strzelali Wilk,Reiss,Pitry. Takiego Lecha chcę oglądać zawsze,mogło być z 5-0 dla Lecha,ale cóż niema co narzekać na wynik najważniejsze zwyciestwo!!!
Obrazek
Szycha

Post autor: Szycha »

Świetna atmosfera na Bułgarskiej, tylko troszke piździło na samej górze nowej trybuny :wink: Trzy do zera Kolejarz żegna frajera  :-D
Ostatnio zmieniony 18 mar 2007, 01:29 przez Szycha, łącznie zmieniany 1 raz.
Shady

Michu pisze: tylko troszke piździło na samej górze nowej trybuny :wink:
"Troszke" to malo powiedziane :] ale atmosfera na meczu potrafila rozgrzac i zrekompensowac zimno :]
Lamatico
Kontakt:

Master Snake pisze: Zobaczysz Legia sprawi niespodzianke i wygra mecz  :pijaki: Trzymam za nich kciuki bo nic wiecej mi nie pozostaje  :flaga33:
No właśnie widzę tę niespodziankę. Legia kaput. Powinni skakać z radości że udało im się strzelić bramkę ... i to na  wyjeździe to dla nich pewnie spory sukces. Po raz kolejny Jarzębowski znakomicie jak dla mnie to jeden z pretendentów do kadry narodowej.
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

matico pisze: Powinni skakać z radości że udało im się strzelić bramkę ... i to na  wyjeździe to dla nich pewnie spory sukces.
coś chyba słabo ten mecz oglądałeś bo w pierwszej połowie (zwłaszcza do pierwszego gola) to legia była lepsza i powinna prowadzić. Oczywiście potem Bot był lepszy ale bez przesady
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Nie oglądałem bo nie miałem gdzie :P ale w Legii znów nie strzelił napastnik bo Hugo Alcantara to chyba stoper jest o ile dobrze pamiętam  :lol2:

Chcę zaznaczyć że Zagłębie też nieźle wymiata.
Kowal

ShadY pisze:
Michu pisze: tylko troszke piździło na samej górze nowej trybuny :wink:
"Troszke" to malo powiedziane :]
Shady byłeś na 2 na górze.... ja byłem nadole :-D. Może przy następnym meczu się bardziej zgadamy i spotkamy gdzieś na stadionie ;-) ;-)
Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

No i klapa Legia przegrala  :( Nie wiem co sie dzieje z ta druzyna. Od poczatku rundy wiosennej nie moga sie odnalezc i graja bardzo slabo.
Shady

Kowal pisze: Shady byłeś na 2 na górze.... ja byłem nadole :-D. Może przy następnym meczu się bardziej zgadamy i spotkamy gdzieś na stadionie ;-) ;-)
Nie ma problemu, mam karnecik wiec jestem na prawie kazdym meczu w Poznaniu i na niektorych wyjazdach :] wiec w razie co to pisz :)
Kowal

Nie ma problemu, mam karnecik wiec jestem na prawie kazdym meczu w Poznaniu i na niektorych wyjazdach :]
[/quote]
Ja niestety niemam karnecika... ale od na przyszły sezona napewno będzie :-D  Jeśli będzie dobrze z kasą to planuje 2-3 mecze jeszcze.... I tu napewno musze być na meczach gdy na Bułgarską zawita Widzew i legia !!!(może jeszcze pogoń,ale to się zobaczy ;-))
Obrazek
RoB

PZPN zawiesił na miesiąc Arkę!
22-03-2007 15:02   mocny | źródło: PZPN
W czwartek 22 marca Wydział Dyscypliny PZPN wydał decyzję o zastosowaniu wobec klubu Arka Gdynia środka zapobiegawczego w postaci zawieszenia w rozgrywkach organizowanych przez PZPN na okres jednego miesiąca.

Decyzja objęta jest rygorem natychmiastowej wykonalności. Środek ten zastosowano w związku z postępowaniem dyscyplinarnym, w którym Arka jest obwiniona o przewinienia dyscyplinarne o charakterze korupcyjnym.
Odnośnie pozostałych obwinionych klubów WD PZPN czeka na ich formalne stanowisko w związku ze spotkaniami WD z klubami, które odbyły się w miniony czwartek.

PZPN
To jakaś bzdura jest, w środku sezonu na miesiąc sobie zawieszają.
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

Polska.Ciekawe czy inne kluby tesh zostana zawieshone..?
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
Shady

RoB pisze: To jakaś bzdura jest, w środku sezonu na miesiąc sobie zawieszają.
Dokladnie... zupelnie tego nei rozumiem...
Imrahil Hitokiri pisze: Polska.Ciekawe czy inne kluby też zostana zawieshone..?
Rownie dobrze moga zawiesic cala lige... jezeli chca byc sprawiedliwi :/
klusek

PZPN może sobie zawieszać co chce, rozgrywki Orange Ekstraklasy nie znajdują się w ich zakresie. Kara nałożona przez nich obowiązuje tylko w Pucharze Polski.
darioG

Post autor: darioG »

Zawieslil Arkę-ok, trzeba wyjaśnic to i owo, ale co do oddania walkowera dla drużyn, które miały grać w tym okresie z gdyńską druzyna to jetsem przeciw- dopiero jak im udowodnia to niech zabieraja punkty, albo w ogóle nie brac pod uwagę meczy Arki w całym sezonie...
:love:
:)
RoB

klusek pisze: PZPN może sobie zawieszać co chce, rozgrywki Orange Ekstraklasy nie znajdują się w ich zakresie. Kara nałożona przez nich obowiązuje tylko w Pucharze Polski.
"- To oznacza, że Arka nie będzie mogła uczestniczyć w żadnych rozgrywkach organizowanych przez PZPN, czyli I ligi i Pucharu Polski - powiedział zastępca przewodniczącego WD PZPN Robert Zawłocki."

ps
W ciągu najbliższego miesiąca Arka ma rozegrać siedem spotkań - z Górnikiem Łęczna, Widzewem Łódź, Legią Warszawa, Odrą Wodzisław i Zagłębiem Lubin w Orange Ekstraklasie, z Pogonią Szczecin w Pucharze Ekstraklasy i rewanżowy mecz w ćwierćfinale Pucharu Polski z Wisłą Płock.

Zgodnie z regulaminem PZPN oraz rozgrywek Orange Ekstraklasy nierozegrane pojedynki traktowane są jak walkowery. A trzy kolejne walkowery oznaczają, że drużyna "zostaje automatycznie wyeliminowana z rozgrywek i (...) zdegradowana o dwie klasy niżej, bez względu na liczbę zdobytych punktów".
Ostatnio zmieniony 23 mar 2007, 15:26 przez RoB, łącznie zmieniany 1 raz.
Lamatico
Kontakt:

darioG pisze: Zawieslil Arkę-ok, trzeba wyjaśnic to i owo, ale co do oddania walkowera dla drużyn, które miały grać w tym okresie z gdyńską druzyna to jetsem przeciw- dopiero jak im udowodnia to niech zabieraja punkty, albo w ogóle nie brac pod uwagę meczy Arki w całym sezonie...
:love:
Krzywdzące to będzie dla klubów, które wygrały z Arką, a z pożytkiem wyjdzie to klubom, którym Arka zdołała urwać punkty. W tym układze GKS Bełchatów zyskałby kolejne 2 punkty gdyż w rundzie jesiennej wygrywając z Gdynianami 2-0 zremisował to spotkanie 2-2. Dla mnie mogą przyznać walkowery  :lol2: :D
klusek

RoB pisze: "- To oznacza, że Arka nie będzie mogła uczestniczyć w żadnych rozgrywkach organizowanych przez PZPN, czyli I ligi i Pucharu Polski - powiedział zastępca przewodniczącego WD PZPN Robert Zawłocki."
To dzisiaj. Jeszcze wczoraj czytałem wypowiedź szefa Wydziału Gier PZPN, który mówił, że ta decyzja bezpośrednio przekłada się tylko na PP, bo I liga i PE to działka Ekstraklasy S.A. I potwierdza to poniższy fragment:
- Nie wiem, jakie będą konsekwencje naszej decyzji, jak zostaną potraktowane te spotkania. O tym zadecyduje Wydział Gier - zastrzega się Zawłocki. - Kara nie jest prawomocna, Arka będzie się odwoływać i do tego czasu nie możemy jej zabronić udziału w rozgrywkach. To wyjątkowa sprawa, nie wiemy, jak się zachować - przyznaje szef WG Wojciech Jugo, który uważa, że już w najbliższą sobotę Arka może rozegrać mecz Pucharu Ekstraklasy z Pogonią.

Zawłocki natychmiast kontruje: - Decyzja objęta jest rygorem natychmiastowej wykonalności i pojedynek w Szczecinie na pewno się nie odbędzie.

Sytuację wyjaśniła po południu spółka Ekstraklasa SA, która od tego sezonu prowadzi rozgrywki I ligi. - Odwołaliśmy spotkanie. Decyzje odnośnie kolejnych meczów Arki zapadną po uzyskaniu pisemnego stanowiska WD - mówi Marcin Stefański, dyrektor Logistyki Rozgrywek Ekstraklasy SA.
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,4006211.html

Zatem wszystko zależy od tego, czy PZPN będzie w stanie uzasadnić swoją decyzję, co wcale nie jest takie oczywiste.
Kowal

Będziesz może ShadY na rewanżowym meczu PP z Koroną  :?: :?:
Obrazek
Shady

Kowal pisze: Będziesz może ShadY na rewanżowym meczu PP z Koroną  :?: :?:
Narazie czekam na piatek i wyjazd do Krakowa na Craxe :) Dopiero potem bede myslal o Koronie, ale jak znajde jakies 3 chetne osoby do wyjadzu to pewnie rekreacyjnie wpadne :) Jakby co szukaj takiego szala (nieskromnie pochwale sie ze moj projekt :P) jak mam w podpisie na drugiej trybunie :) Ale sie jeszcze zgadmy jakby co :)
Ostatnio zmieniony 26 mar 2007, 18:46 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ