matura...
-
Globus
Odp: matura...
Moja szwagierka 2 lata temu zdała mature z polskiego i rosyjskiego na 100% i do tego biologia, chemia i fizyka na ponad 90%.... to był dopiero szok! Teraz studiuje na UJ medycyne i jak sama mówi ledwo daje rade... heh więc jak widzicie MATURA TO BZDURA bo często bywa tak że wiedza z LO jest zbyt mała zeby sobie poradzic na studiach! no ale uczyc sie trzeba bo bez nauki to już nawet do łopaty nie chcą brać
niestety ale ja również nie potrafie sie zabrac za nauke i zaczynam sie bać coraz bardziej bo czas bardzo szybko ucieka a ja zielony prawie! Więc koledzy maturzyści- Bierzemy się do roboty na maxa 
Ostatnio zmieniony 26 mar 2007, 18:05 przez Globus, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

-
Lolek
Kurcze, a chodzi ktos do Techniku lub jest po? Albo jeszcze lepiej, zdal ktos Mature w Technikum?
-
RoB
No ja kończyłem Technikum Elektroniczne. A co ?
-
Shady
Ja wlasnie koncze technikum... za miecha maturaLolek pisze: Kurcze, a chodzi ktos do Techniku lub jest po? Albo jeszcze lepiej, zdal ktos Mature w Technikum?
-
Lolek
Jaki profil? Jestem bardzo ciekaw jak wypadniesz:]
-
Shady
Technik EkonomistaLolek pisze: Jaki profil? Jestem bardzo ciekaw jak wypadniesz:]
-
Wojtala
Stary radze Ci sie brać bo już jest za późnoGlobus pisze: Więc koledzy maturzyści- Bierzemy się do roboty na maxa![]()
wiem bo kuje już 3 dni
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak naprawdę wielcy sprawiają, że Ty także możesz stać się wielki.
-
MiRas.
- Kontakt:
Jak Wy tak teraz panikujecie to ja nie wiem co będzie w styczniu za rok podczas sesji na pierwszym przesiewie
I rada na przyszłość.. nie róbcie czegoś w stylu, ze macie 2 dni przed maturą i nagle Wam się zacznie przypominać, ze nie umiecie tego, tego i tego... bo naprawdę sobie tym sytuacji nie poprawicie... wtedy stres Was zeżre, a nie brak wiedzy...
I rada na przyszłość.. nie róbcie czegoś w stylu, ze macie 2 dni przed maturą i nagle Wam się zacznie przypominać, ze nie umiecie tego, tego i tego... bo naprawdę sobie tym sytuacji nie poprawicie... wtedy stres Was zeżre, a nie brak wiedzy...
Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.
-
Shady
heh ja akurat nie panikuje, czuje sie tak jak 3,5 roku temu... mature traktuje jak cos co wiekszosc ludzi zdaje, czesto takich ktorzy bardziej szkole olewali niz jaWojtala pisze: Stary radze Ci sie brać bo już jest za późno
wiem bo kuje już 3 dnii uja wiem heheh
-
Ocheck
dokladnie Miras, a stres w takich sytuacjach to najgorszy doradca. Nie ma sensu sie tak tym wszystkim stresowac.......to tylko matura i pisze to z calkowita powaga. Ci ktorzy pojda na studia dostana dopiero stresa w styczniu i zrozumieją to o czym teraz piszemy.
Kiedy otworzy się drzwi percepcji swiat jawi się nowymi barwami - Tymi drzwiami chcę byc - Jim Morrison
[center]
[center]

[center]
-
MiRas.
- Kontakt:
Dokładnie.. a kiedy przyjdzie Wam zdawać najważniejszy przedmiot ustnie, którego w ogóle nie rozumiecie to tak jakbyście mieli z chińczykiem rozmawiać w chińskim języku, z którego nie rozumiecie ani be, ani me... i jeszcze żyjecie ze świadomością, że on ma tytuł doktora habilitowanego, a Wy jesteście nikim i nic nie wiecie, dodatkowo może Was zgnoić za co chce... to się dopiero można posrać... ale i z tym sobie dacie rade, chociaż jeszcze macie troszkę czasu do tego...
Teraz macie przedszkole ... my Was maturzyści nie straszymy, tylko przygotowujemy do pierwszej sesji, którą macie za ok 9 miesięcy i chcemy Wam uświadomić, że z tej matury dzięki Giertychowi i spółce można się pośmiać... a nie zdawać, bo zdać to każdy ją zda ... bo ona jest w ogóle bez jakiegokolwiek poziomu...
Wiem, wiem.. wymądrzam się... ale za rok będziecie mówić to samo tym, co będą wtedy zdawać... 
Ostatnio zmieniony 27 mar 2007, 16:10 przez MiRas., łącznie zmieniany 1 raz.
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.
-
Ocheck
Dobrze pamietam moja pierwsza sesje: full materialu z ktorego nic nie kumasz i to jeszcze jest tego tyle ze nie wiesz za co sie zabrac. Terminy gonia a dni uciekaja a ty dalej gowno wiesz, zewsząd słyszysz glosy ze ten pan doktor to taki a tamten owaki i cie udupi za zle spojrzenie i uswiadomi ci jak malo wiesz i jak malo znaczysz. Stres rosnie i rosnie a ty dalej gowno wiesz choc siedzisz i ryjesz jak jebniety i czytasz skrypty i tony kser......
Na pisemny to jeszcze mozna dac rade, ale jak jest ustny i siadasz przed gosciem ktory kazdym słowem i gestem uswiadamia ci ze twoja egzystencja jest gowno warta.....oj to dziala w takiej sytuacji na czlowieka i czesto potrafi wybic z rytmu i sprawia ze wszystko co wiedziales ulatuje gdzies w przestrzen niewiedzy.
Nie odbierajcie tego jako straszenie, na prawde matura przy egzaminach na studiach to pikus powiem ze nawet malenki pikus. Jeszcze jedna rada jak sie wybieracie na studia to wygospodarujcie duuuza czesc gotowki na ksera...potrafia wpierdolic czlowieka
Na pisemny to jeszcze mozna dac rade, ale jak jest ustny i siadasz przed gosciem ktory kazdym słowem i gestem uswiadamia ci ze twoja egzystencja jest gowno warta.....oj to dziala w takiej sytuacji na czlowieka i czesto potrafi wybic z rytmu i sprawia ze wszystko co wiedziales ulatuje gdzies w przestrzen niewiedzy.
Nie odbierajcie tego jako straszenie, na prawde matura przy egzaminach na studiach to pikus powiem ze nawet malenki pikus. Jeszcze jedna rada jak sie wybieracie na studia to wygospodarujcie duuuza czesc gotowki na ksera...potrafia wpierdolic czlowieka
Kiedy otworzy się drzwi percepcji swiat jawi się nowymi barwami - Tymi drzwiami chcę byc - Jim Morrison
[center]
[center]

[center]
-
MiRas.
- Kontakt:
Dokładnie.. na studiach kseruje sie wszystko co popadnie... każda tajemnicza kartka, z którą ktoś leci na ksero zaraz musi być w ilości ok 120 kopii, bo każdy chce ją mieć... nie wiesz po co Ci ona.. nie wiesz co tam jest, nie wiesz od kogo, ale kserujesz...
Nie ważne, czy na nie jest jakieś zadanie, czy ściąga, czy fragment książki, czy strona z Playboya... MUSISZ JĄ MIEĆ.. to taka studenckie zboczenie (jedno z wielu...)
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.
-
Ocheck
hehe dokladnie a ile na to zboczenie idzie kasy 
[center]
[center]

[center]
-
PioFCI
Na mnie tez wreszcie przyszedl czas:)
Zdaje polski,angielski i matematyke... Mialem te 2 ostatnie zdawac na rozszerzeniu, jednak dzieku panu jebanemu giertychowi nie ryzykuje i wszystko zdaje na podstawie...
Do matury probnej przystapilem calkowicie z biegu, nawet pol godzinki nic nie powtarzalem i zdalem wszystko...Na polskim pomylily mi sie lektury
chyba Kordian z Makbetem buaha
ale uciulalem te 36%... Angielski pisalem jeszcze rozszerzony i mialem 44%...a matme juz podstawowa i chyba 45%...Tak wiec bylem zadowolony, szczegolnie z matmy, gdyz siedzialem na tym probnym egzaminie nad arkuszem z zadaniami i wiedzialem, ze kiedys robilem takie cos i z jakakolwiek powtorka zrobilbym je wszystkie, jednak brakowalo tych dokladnych wzorow...
Teraz mamy juz 2 kwietnia a moj stan wiedzy jest dalej taki sam jak na podstawowej
Poprostu nie znalazlem jeszcze motywacji.. Prezentacje z polaka olewam sobie kompletnie cieplym moczem, wystarczy mi 30% i tak i tak nigdy w zyciu ten wynik mi sie nie przyda... Dzisiaj mam zamiar otworzyc oficjalnie akcje "Matura 2007"
i powtorzyc pierwsze 3 dzialy z matmy..
Jesli chodzi o angielski to pisemny kazdy wie, ze w pelnym skupieniu i koncentracji, gdy piszesz sam! spokojnie wywalczysz te 70% bez zadnej nauki... O ustny sie nie martwie, bo od ostatniego egzaminu do ustnego anglika mam az 11 dni !!!! wiec zdaze powtorzyc wszystkie scenki przez ten czas 8)
Jedyne czego sie obawiam to wypracowanie z polaka, bo przez 4 lata Technikum przeczytalem tylko 2 cienkie lektury...dlatego teraz nawet nie wiem od czego zaczac z powtorka
Co do slow Mirasa i reszty juz studentow to sie z nimi w pelni zgadzam...Stres moze tylko przeszkodzic...Wiadome jest, ze kazdy denerwuje sie jak diabli, ale nie mozna sie temu poniesc...Stres powinien motywowac..
Jesli chodzi o wybor szkoly to wybieram sie na Akademie Ekonomiczna do Katowic... Kierunek:Logistyka...biore tez pod uwage transport na Polibudzie..sie jeszcze zobaczy, najwazniejsze zdac te jebniete giertychowskie egzaminy...
Pozdro dla wszystkich abiturientow

Zdaje polski,angielski i matematyke... Mialem te 2 ostatnie zdawac na rozszerzeniu, jednak dzieku panu jebanemu giertychowi nie ryzykuje i wszystko zdaje na podstawie...
Do matury probnej przystapilem calkowicie z biegu, nawet pol godzinki nic nie powtarzalem i zdalem wszystko...Na polskim pomylily mi sie lektury
Teraz mamy juz 2 kwietnia a moj stan wiedzy jest dalej taki sam jak na podstawowej
Jesli chodzi o angielski to pisemny kazdy wie, ze w pelnym skupieniu i koncentracji, gdy piszesz sam! spokojnie wywalczysz te 70% bez zadnej nauki... O ustny sie nie martwie, bo od ostatniego egzaminu do ustnego anglika mam az 11 dni !!!! wiec zdaze powtorzyc wszystkie scenki przez ten czas 8)
Jedyne czego sie obawiam to wypracowanie z polaka, bo przez 4 lata Technikum przeczytalem tylko 2 cienkie lektury...dlatego teraz nawet nie wiem od czego zaczac z powtorka
Co do slow Mirasa i reszty juz studentow to sie z nimi w pelni zgadzam...Stres moze tylko przeszkodzic...Wiadome jest, ze kazdy denerwuje sie jak diabli, ale nie mozna sie temu poniesc...Stres powinien motywowac..
Jesli chodzi o wybor szkoly to wybieram sie na Akademie Ekonomiczna do Katowic... Kierunek:Logistyka...biore tez pod uwage transport na Polibudzie..sie jeszcze zobaczy, najwazniejsze zdac te jebniete giertychowskie egzaminy...
Pozdro dla wszystkich abiturientow
Inter na zawsze !!!
-
Bart
Z tym, że z maturą podstawową to raczej tylko na studia prywatne... chyba że masz w planach inne sposoby uciekania przed wojem. 
-
PioFCI
ehe ja tego nie traktuje jako ucieczka przed wojskiem;) O studiach prywatnych tez nie ma mowy... Ide poprostu na AE na zaoczne...w tym roku dostawali sie tam ludzie z 50% z matmy podstawowej...
Inter na zawsze !!!
-
MiRas.
- Kontakt:
Pio... wydział Elektryczny Cię zaprasza i potrzebuje...! 
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.
-
PioFCI
buhaha Miras
Ja juz 4 lata bawie sie rezystorkami i reszta i juz mam serdecznie dosc... To nie to

Inter na zawsze !!!
-
pele69
Ja sie wybietam na UNW do Olsztyna a zdaje wos i gere rozszerzona...zostalo 30 dni a wiec czas sie brac
nowe, rozwijające sie forum bukmacherskie z pulą nagrod 2500 zł, nie wierzysz?!
http://www.typuj.boo.pl/index.php?ap=37
http://www.typuj.boo.pl/index.php?ap=37
-
Wojtala
Nie jesteś sam ja też hehePio_FCI pisze: Jedyne czego sie obawiam to wypracowanie z polaka, bo przez 4 lata Technikum przeczytalem tylko 2 cienkie lektury...dlatego teraz nawet nie wiem od czego zaczac z powtorka![]()
ale polak już powtórzyłem teraz anglik i gegra
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak naprawdę wielcy sprawiają, że Ty także możesz stać się wielki.
-
MiRas.
- Kontakt:
A ja w liceum nie przeczytałem ŻADNEJ lektury, ani także ŻADNEGO streszczenia (no może jedno.. góra dwa...) .. aby zaliczyć polski na te 50% to wystarczy średnio potrafić lać wodę... 
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.
-
Paolo_
A jak to jest z ocenami? Ktoś teraz się na nie patrzy czy tylko matura się liczy? Bo nie wiem czy jest sens ciułać punkty do tej trójki/czwórki z poszczególnych przedmiotów, czy spokojnie z dwójeczkami funkcjonować 

-
PioFCI
to zalezy od szkoly... U wiekszosci priorytetem jest swiadectwo maturalne...szkolnym mozesz sobie dupe podetrzec
(doslownie tak mi powiedzial jeden nauczyciel)
Inter na zawsze !!!
-
MiRas.
- Kontakt:
Nie wiem po co komu oceny.. matura, tylko i wyłącznie matura... na oceny nikt nie patrzy.. przynajmniej na Politechnice i prawdopodobnie na Uniwersytetach i Akademiach także nie...
Możesz mieć same 4 i 5 na świadectwo, schrzanisz maturę i masz postudiowane.. możesz mieć same dopalacze na świadectwie i napiszesz maturę na 80% z przedmiotu, który Ci potrzebny i studiujesz na renomowanej uczelni... 
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.
-
Kujon
- Kontakt:
Mieliśmy się MiRas spotkać w Gliwicach, ale nic z tego nie wyjdzie
:D matme sobie odpuściłem, bo to nie dla mnie..zresztą, może nie z tą kobietą, co mam teraz...tydzień temu moja klasa(w sumie cała szkoła
) miała drugą próbną z maty (specjalnie na potrzeby mojej tępej szkoły
) i na 107 osób zdało.....9 :lol2: Ja tak jak wszyscy polak i angol na podstawie, nic się na to nawet nie przygotowuje, bo jak to określił MiRas trzeba tylko potrafić lać wode w miare dobrze
no a trzeci przedmiot chyba jak u prawie każdego kibica Interu to geografia, tyle że na rozszerzeniu
jak mi się uda dostać do Akamedii Ekonomicznej w Katowicach to się poznam z jakimś Interistą
:D:D a jak nie, to trzeba będzie skorzystać z planu B, czyli studia zaoczne+robota za 1100-1300 zł... (studia w weekend, robota przez cały tydzień)....
"" Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki" "" P.Zarzeczny
-
Globus
Mnie prawdopodobnie to czeka... znam wiele osob ktore studiuja i pracuja i to nie jest najgorsze rozwiazanie! Co do matury to nauka mi słabo idzie powtarzam głównie jezyk i h*** wiem. Rozwala mnie przygotowywanie do matury w mojej szkole- zero luzu musze siedziec na religiach i pisac mase spr. z biologii czy chemii które mnie nie interesuja i wkur*** mnie to strasznie! Na polskim biurokracja... 5 razy drukowałem bibliografie bo zawsze cos jej nie pasowalo! zalosc....Kujon pisze: trzeba będzie skorzystać z planu B, czyli studia zaoczne+robota za 1100-1300 zł... (studia w weekend, robota przez cały tydzień)....
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

-
Bart
Tak, na anglistyce.jester pisze: Bart studiujesz na UG?
-
Slepy
A ja teraz przekonalem sie, jaki rozbrat jest między poszczególnymi przedmiotami i poziomami matury. Wychodzi, ze matura maturze nie równa. Wczoraj na lekcjach pisałem podstawową maturę z zeszłego roku z geografii. Sorry, ale ja zadnym uczonym i kujonem nie jestem a miałem 94% lol.
Jakbym miał tyle z rozszerzonej matmy w maju, to ide do Mediolanu na kolanach
Jakbym miał tyle z rozszerzonej matmy w maju, to ide do Mediolanu na kolanach