Mercato
-
RoB
Odp: Mercato
Pizarro raczej nie będzie chciał wracać, a trzymać go na siłę nie ma sensu. Poza tym trzeba byłoby wykupić połowę jego karty. Jeśli Mancio chce Włochów, to niech zainteresuje się Rossiną z Torino.
-
Bart
Słabo znam się na rynkach transferowych, nie ślędzę innych lig, ale chętnie widziałbym w naszym składzie Manciniego i Quagliarellę. Sądzę, że potrzebny byłby jakiś środkowy pomocnik oraz prawy, bo zatrzymywanie Figo na siłę nie ma sensu. Natomiast bardzo liczę na wykupienie połowy karty Roberta Acquafreski z Treviso, który poczyna sobie bardzo ciekawie w Serie B. W obronie niczego bym nie zmieniał, chyba że kogoś nominalnie rezerwowego, kto załatałby dziurę w rundzie grupowej Ligi Mistrzów.
-
klusek
A mi wydaje się, że możemy załatać wszystkie dziury dwoma transferami. Na miejsce Figo sprowadźmy piłkarza, który, będzie mógł grać zarówno za napastnikami, jak i w linii z Cambiasso i Vieirą (może Deco
). A za Recobę jakiegoś wszechstronnego i kreatywnego napastnika (marzy mi się Quagliarella
). Takiego, który będzie umiał zarówno strzelić z dystansu, jak i dośrodkować z boku. IMO nie musimy sprowadzać bocznego pomocnika.
-
RoB
Nic nie musimy, ale przydałby się. Nie chciałbym aby powtórzyła się sytuacja z tego sezonu, kiedy w najważniejszych meczach w pomocy musiał grać obrońca. Według mnie potrzebujemy dwóch nowych zawdników, zakładając, że po sezonie z pierwszej kadry odejdzie tylko Figo. Do obrony nie potrzbujemy nikogo. Do ataku w zasadzie też, chociaż jak wywaliłbym Adriano 
-
Andy
- Kontakt:
Czy ja wiem,że w obronie nie potrzebujemy nikogo
w fazie grupowej Ligii Mistrzów będzie krucho i przynajmniej jednego obrońce trzeba by było sobie zaklepać.Pomoc wiadomo,Figo już raczej zdania nie zmieni i twierdze tak jak Bart Mancini bądź Quaresma
.A linia ataku także powinna zostać wzmocniona jakimś Włochem - wkońcu Roberto Mancini także do tego dąży.Sam ostatnio się tak wypowiedział.Dlatego ściągnięcie Quagliarelli byłoby strzałem w 10 
-
riquelme088
Wedlug mnie dobrym wzmocnieniem bylby mlody Anglik Mathhew Connolly z Arsenalu Londyn , jest to 20 letni obronca. Zadebiutowal 24 października 2006 roku w spotkaniu z West Bromwich w Carling Cup.
-
Woo-cash
- Kontakt:
A ten znowu swoje. Precz z Anglikami.riquelme088 pisze: Wedlug mnie dobrym wzmocnieniem bylby mlody Anglik Mathhew Connolly z Arsenalu Londyn , jest to 20 letni obronca. Zadebiutowal 24 października 2006 roku w spotkaniu z West Bromwich w Carling Cup.
"Człowiek jest wszechświatem samym w sobie" - Bob Marley
-
Grzybek
Skoro już jestesmy przy obronie to najchętniej bym widział Lucio, zresztą troszke plotek było o nim ostatnio ... Co do Anglików ta żaden mi sie nie widzi w koszulce Interu ...
-
Slepy
A mi się wydaje, ze Andreolli własnie po to teraz będzie grał do konca sezonu w kazdym meczu (z tego co mowil Mancini), zeby w przyszłym roku grac w LM. I to ma sens, bo po co sprowadzac nowego młodego zawodnika, skoro mamy etatowego reprezentanta U-21 w swoim zespole, w dodatku wychowanka. A reszta obronców? Kazdy zdał swoj egzamin w tym sezonie, moze po Grosso moglismy sie wiecej spodziewac, ale to chyba genialny mundial zamydlił nam oczy. Pomoc? Dla mnie prawy pomocnik jest zbędny, mam podobne zdanie co Klusek. Marzylby mi się Rosicky, bo on i w razie potrzeby na boku potrafi grac, ale to chyba zbyt kosztowne rozwiązanie. Deco byłby ok, no chyba ze w tej chwili mozemy pokusic sie o Lamparda
Jesli nie oni, to mozemy tez zakupic następnego kreatywnego DMC, takiego drugiego Cambiasso i grać 4:3:1:2 z Dejanem za napastnikami. Atak, no tak.. w wypadku odejscia Recoby, idealny jest Quagiarella, nawet podobny typ napastnika, tylko pewno by kosztował sporo. Moznaby powalczyc jeszcze o Rossine, czy nawet Cassano
Gorzej, jesli odejdzie Crespo..wtedy pewnie załatamy tą dziurę Lucarellim, bądź w wariancie "szałowym" Huntelaarem.
-
Interfun3
- Kontakt:
jeżeli wierzyc serwisowi calciomercato.com (
) to terry latem przeniesie sie do interu. Uważam że to dobry zawodnik i razem z matrixem tworzyli by obronę nie do przejścia. Największym problemem byłaby kasa bo trzeba zapłacić aż 20 mln euro. W dodatku tym zawodnik podobno interesuje sie barcelona. Jednak podchodze do tej informacji z rezerwą bo raczej trudno jest wierzyć plotkom trnsferowym juz na początku maja. Pożyjemy zobaczymy
Ostatnio zmieniony 5 maja 2007, 12:39 przez Interfun3, łącznie zmieniany 1 raz.
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

-
RoB
Ale bzdura. Już nawet pomijająć fakt, że Roman go nigdzie nie puści, przecież środek obrony to pozycja, na którą wzmocnień nie potrzebujemy w ogóle. Mamy tu: Matrixa, Burdisso, Cordobę, Samuela i Andreolliego. Wydanie 20 baniek na kolejnego środkowego defensora byłoby idiotyzmem.
-
Darek
Jeśli z Chelsea odejdzie Jose Mourinho to wszystko jest możliwe. Osobiście chciałbym Terrego no i Lamparda też. A skoro Moratti ma rozbić skarbonkę na stulecie klubu to 20 mln nie będzie aż wielką kwotą...

"Drużyny piłkarskiej nie wybiera się dlatego, że odnosi liczne sukcesy. Jej nie można
wybrać. Panuje pewne uczucie, które ciągnie Cię do konkretnego zespołu. Kierujesz się
sercem i na zawsze zostajesz tam, gdzie ono Cię poprowadzi."
JESTEM DZIWNY, BO NIE CHCĘ JECHAĆ NA ZLOT!
-
jankos
Tak, tylko że zamiast kupować Terrego za 20 baniek, na pozycję na której mamy przesyt dobrych graczy, to można tę kwotę dorzucić do starań o innego klasowego zawodnika, np. Quaresmę.kochanydarek pisze: Jeśli z Chelsea odejdzie Jose Mourinho to wszystko jest możliwe. Osobiście chciałbym Terrego no i Lamparda też. A skoro Moratti ma rozbić skarbonkę na stulecie klubu to 20 mln nie będzie aż wielką kwotą...
-
Darek
Oczywiście że masz rację ale to są właśnie ,, dobrzy gracze"(oprócz Matrixa który gra sezon życia chybajankos pisze:
Tak, tylko że zamiast kupować Terrego za 20 baniek, na pozycję na której mamy przesyt dobrych graczy, to można tę kwotę dorzucić do starań o innego klasowego zawodnika, np. Quaresmę.

"Drużyny piłkarskiej nie wybiera się dlatego, że odnosi liczne sukcesy. Jej nie można
wybrać. Panuje pewne uczucie, które ciągnie Cię do konkretnego zespołu. Kierujesz się
-
.lufcias
Chciałbym żeby Quaresma przeszedł do Interu i zastąpił godnie Figo . Ale to tylko marzenie(choć bardzo możliwe do spełnienia). Ja bym teraz postawił na młodszych zawodników i sprowadził jakiegoś Brazola albo Portugalczyka .Diego bym widział w Interze ,Nani'ego i Renato Augusto
Najbardziej bym niechciał Toni'ego ponieważ ma już swoje lata i gra jak perfidny Włoch ,a w Interze by się przydał zawodnik taki co dużo drybluje i jest błyskotliwy (Figo odchodzi , a sam Zlatan nie wystarczy, jak dla mnie).
Najbardziej bym niechciał Toni'ego ponieważ ma już swoje lata i gra jak perfidny Włoch ,a w Interze by się przydał zawodnik taki co dużo drybluje i jest błyskotliwy (Figo odchodzi , a sam Zlatan nie wystarczy, jak dla mnie).

-
Grzybek
Rossina dziś zapewnil zwycięstwo swojej druzynie Torino w meczu z Ascoli. Warto zwrócic na niego uwage, moze byłby niezłym zakupem. Były kiedyś plotki o jego przejsciu do Interu, takze zobaczymy ...RoB pisze: Jeśli Mancio chce Włochów, to niech zainteresuje się Rossiną z Torino.
-
IRT
Dla mnie zakup Terrego byłby dobrym ruchem, no ale nikt go z Chelsea nie puści... Ale ogólnie bardzo chciałbym też Quaresme... - tak sobie teraz myślę, ale z każdą chwilą moje transferowe poglądy mogą sie zmienić...
IRT. ![Uśmiech :]](./images/smilies/yes.gif)
Forza Inter!
Forza Inter!
-
konvict
Moim zdaniem najlepiej byłoby ściągnąć Quaresme on gra teraz rewelacyjnie. No i liczę że dojdą jakieś inne
-
Globus
inne laski? czy inne zawodniki?konvict pisze: No i liczę że dojdą jakieś inne
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

-
Woo-cash
- Kontakt:
Reasumujac sprawy retrospektywnie stwierdzam iz byc moze chodzilo mu o inne transfery. Ale oczywiscie moge byc w bledziekonvict pisze: No i liczę że dojdą jakieś inne
-
Wasiel InterFC
Interowi potrzebny jest solidny obrońca, ja jestem za Chivu. W pomocy ujrzał bym chętnie kogoś z trójki: Pato, Quaresma lub Diego, natomiast moim marzeniem jest by przyszedł do ataku Henry
To nie bedzie łatwe, ale moze cos z tego wyjdzie. Osobiscie też jestem fanem Toniego, mimo 30 na karku, chciałbym zeby do nas przyszedł. I najważniejsze jest by nikt z mistrzowskiej drużyny nie odchodził 
Inter per sempre. Inter eterno amore.
-
Interfun3
- Kontakt:
no czy ja wiem, jeżeli zdruzyny odejdzie któryś ze stoperów a możliwe jest odejście Samuela to wtedy tak ale na tą chwile nie jest on nam potrzebny, zresztą mamy jeszcze andreoliegoWasiel InterFC pisze: Interowi potrzebny jest solidny obrońca, ja jestem za Chivu.
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

-
jester
to jesteś za solidnym obrońcą czy za chivu ? :lol2: jak juz obrońca z romy to mexes, który jest lepszy od rumunasolidny obrońca, ja jestem za Chivu
nie do końca się zgadzam iż nie trzeba środkowego. cordoba coraz bardziej niepewny, materazzi coraz bardziej wiekowy.środek obrony na nastepny sezon materazzi - burdisso nie napawa mnie optymizmem. choć jak wiadomo są pozycje wymagające wiekszej korekty/ wzmocnien
-
Darek
A ja obserwując pogłoski transferowe i patrząc na to że w tym roku wypada stulecie Interu to jestem za sprowadzeniem Terrego! Jeśli okaże się że na prawdę chce odejśc z Chelsea to kupiłbym go za każdą cenę. Razem z Matrixem tworzyli by pare stoperów nie do rozjeban.a. A po bokach duet MaMa( Maxwell i Maicon). Przy stałych fragmentach jeden z nich może wchodzić pod pole karne i stwarzać realne zagrożenie. A po za tym jak już kiedyś gdzieś pisałem Terry ma duże zdolności przywódcze co powinno dać drużynie dodatkową motywację w trudnych sytuacjach. Pod względem charakteru jest podobny do Vieiry, ale Patrick w tym sezonie więcej leczy się niż gra i w pszyszłym sezonie może być to samo, bo młodszy już nie będzie. Co do innych pozycji dziś się juz nie wypowiem.... Zobaczymy co będzie, bo w ostatnich latach Inter zrobił najlepsze transfery więc musimy liczyć że i tym razem Moratti nas nie zawiedzie 
A na koniec zacytuję słowa naszego selekcjonera reprezentacji, który powiedział,, Że u niego nie grają najlepsi piłkarze,tylko tacy, którzy mogą wnieść najwięcej do drużyny. Drużyna to ma być monolit a nie zlepek indywidualności"
A na koniec zacytuję słowa naszego selekcjonera reprezentacji, który powiedział,, Że u niego nie grają najlepsi piłkarze,tylko tacy, którzy mogą wnieść najwięcej do drużyny. Drużyna to ma być monolit a nie zlepek indywidualności"

-
Kowal
Kolejne pogłoski o przyjściu do naszej ekipy dotyczą Iniesty,Joaquina i Chivu. Co do rumuna to wszystko ok, ale wątpie by Roma go pusciła. Natomiast co do dwójki hiszpanó to jetem raczej sceptycznie nastawiony do tych transferów(oczywiście o ile dojdą do skutku
) Gdyż hiszpan nie potrafi raczej dobrze grać w Serie A. Obaj gracze są naprawde dobrymi piłkarzami, lecz jak wcześniej wspomniałem niewidze ich w Serie A i w Interze.

-
Globus
Ja myślę że Joaquin to dobry transfer zawsze lubiłem tego zawodnika (i kupywałem go w fifie
) podoba mi się jak gra a teraz jest w niezłej formie! Co do Chivu to jestem przekonany że byłby bardzo dobrym wzmocnieniem... obrona nam ostatnio troche przysypia i doświadczony rumun wprowadził by troche rywalizacji w defensywie
a Iniesta wogóle do mnie nie przemawia... nie widze go poprostu w niebiesko- czarnych barwach może się myle ale uważam że nie dopasował by się do ligi włoskiej! licze że Moratti nas zaskoczy jakimś fajnym tranferem ( po cichu myślę o Terrym lub o Henrym
)
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

-
Andy
- Kontakt:
Nie da się ukryć,że na każdą pozycje przyda nam się jakiś piłkarz (prócz bramki),która jest obsadzona.Nawet taki Carini powinien sobie poradzić,a Mancini powinien mu dawać już szanse na pokazanie się.Obrona - wiadomo,że w Champions League nie zagra kilku piłkarzy tej formacji...nie będzie to wyglądało zbyt kolorowo.Wymienia się tu kilka nazwisk.Z Romy są Chivu i Mexes.Obaj bardzo dobrzy,ale czy Spaletti będzie na tyle głupi i pozbędzie się któregoś z nich
raczej w to wątpię.Pomoc - tutaj mamy jeden wielki znak zapytania.Luis Figo który po sezonie raczej odejdzie do Al-Ittihad...Patrick Vieira,który młody już nie jest i przekonaliśmy się o tym w tym sezonie,gdzie nękały go strasznie kontuzje
.Jest Mancini,Joaquin,Deco,De Rossi wymienia się także kilka nazwisk młodszego pokolenia.Moratti ma w czym wybierać.A atak - wydaje się,że wszystko będzie zależało jednak od sytuacji Crespo.Gdy zostanie nasz couch nie będzie sięgał po żadnego napastnika,ale gdy się okaże,że odejdzie wtedy na pewno Moratti sięgnie wgłąb swej kieszeni i zarzuci mamoną
.
-
Wasiel InterFC
Moim zdaniem potrzebne są inwestycje jeżeli chodzi o pomoc. Najprawdobodobniej odejdzie "Luigi" Luis Figo
Chetnie widziałbym w Interze Quaresmę i Manciniego, jednakże to bedzie niezwykle trudna sprawa. Myślę, też ze przedałby się jeszcze jeden dobry napastnik ( nie może odejść Crespo!), być moze przyjdzie Suazo. No i obrona tez musi zostac wzmocniona, gdyz w tym roku było kilka błędów niestety
( Wszystko okaze sie podzczas mercato, boje sie ze zarzad przespi okienko transferowe, a wzmocni sie Roma, Milan, Juve, Fiora i Lazio.
-
Wasiel InterFC
Hej, a na intermediolan. com pisze ze ma odejśc Ibrahimovic, bo kłóci się z zarządem. O co chodzi?
-
Woo-cash
- Kontakt:
Kup se klejWasiel InterFC pisze: Hej
Kurwa napisza jakas chamska plotke i juz wszyscy przezywaja. Odszedl? Nie odszedl wiec dalej jest zawodnikiem Interu. A klocic sie moze kazdy.Wasiel InterFC pisze:O co chodzi?