Premiership

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Andy
Kontakt:

Odp: Premiership

Post autor: Andy »

No tak Arsenal napierał, ale nie było widać efektów...co z tego,że dojdą pod bramke rywala, skoro później mają problemy z umieszczeniem jej w bramce :roll: Wysokie zwycięstwo odniosła Chelsea Londyn,która powraca i będzie chciała się pokazać z jak najlepszej strony podczas najbliższego spotkania w LM.Niespodzianka (o ile tak to można nazwać) padła w Manchesterze :!: Podopieczni Sir Alexa Fergusona zaledwie zremisowali 1-1 z przyjezdnym Reading.Wszystkie mecze były rozgrywane w pucharze FA Cup.Rewanże zapowiadają się dość ciekawie.
Obrazek
Tylko ten adres się liczy ==> http://www.FcInter.pl <=== :)

1111111
Grzybek

Post autor: Grzybek »

No i Manchester United odnósł kolejne zwyciestwo, tym razem w meczu 28 kolejki Premiership pokonał na wyjezdzie Fulham 2-1.
Wnik mecz otworzył gracz gospodarzy McBride który po błędzie Van der Saara skierował piłke do bramki. Mu wyrównał w 29 minucie kiedy Rooney wrzucił piłke w pole karne a tam bardzo ładnym wolejem Giggs umiescił piłke w siatce. Ostatecznie Fulham dobił Cris Ronaldo który zdobył gola na wage zwyciestwa w 88 minucie po niesamowitym rajdzie lewą stroną boiska.
Kuszczak cały mecz spedził na ławce rezerwowoych.
Dzieki temu zwyciestwu Diabły maja już 9 pkt przewagi nad Chelsea.

Natomiast Liverpool z Dudkiem w podstawowej jedenastce pewnie pokonał Sheffiled United 4-0 ( 2*Fowler, Hyypia,Gerrard )
Andy
Kontakt:

Manchester tak samo jak i nasz Inter nie zwalnia tempa i przewodzi w swojej lidze, tempa nie zwalnia także Cristiano Ronaldo, który to strzela i wyręcza tym samym swoich kolegów po fachu :P ...cóż tam walka będzie trwała na pewno do samego końca,9 pkt to wcale nie jest aż tak wiele :-).Zaskoczyła mnie postawa piłkarzy Rafy Beniteza,czyżby udało im się uchwycić właściwy rytm :roll: najpierw wygrana w CL z Barceloną, teraz kolejne zwycięstwo i to dość wysokie, a szanse w bramce wkońcu dostał Jerzy Dudek, który nie popełnił żadnego błędu i nie pozwolił strzelić sobie bramki, widać, że nie zapomniał jak się jeszcze broni :-D
Obrazek

1111111
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Dziś w Anglii szlagier Arsenal Chelsea. Spotkanie o Puchar Ligi. Mecz zakończył się zwycięstwem Chelsea 2-1 sędzia pokazał aż 3 czerwone kartki wszystkie w 90 min. Otrzymali je Mikel Toure i Adebayor.

Arsenal V Chelsea 1-2
1-0 Walcott
1-1 Drogba
1-2 Drogba

Ciekawsze spotkania 28 kolejki Premiership
Fulham V ManU 1-2
1-0 McBride
1-1 Giggs
1-2 C.Ronaldo

Liverpool V Sheffield 4-0
1-0 Fowler
2-0 Fowler
3-0 Hyypia
4-0 Gerrard
Andy
Kontakt:

Taaak...Chelsea wygrała z Arsenalem, ale ja chciałem nawiązać do tematu z Terrym :!: To co się działo na boisku >> tutaj macie plik do pobrania z całą tą sytuacją...
walka :( takie sytuacje nie powinny mieć miejsca na boisku.Ode mnie także kilka pliczków z tegoż meczu :D

piłkarze Chelsea i Arsenalu w akcji
szansa Fabregasa
strzał Baptisty i obrona Cecha
strzał Diaby i ponowna fantastyczna interwencja Cecha
rzut wolny w wykonaniu Baptisty i szansa Fabregasa
kartki dla piłkarzy Chelsea i Arsenalu
Obrazek

1111111
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Mecz niezly a sciaglem sobie te cale zajscie w tym meczu i rece opadaja. Puscily nerwy pilkarzom w sumie to im sie nie dziwie napewno nie przepadaja za sobie no i jeszcze mecz na szczycie :)
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Grzybek

Mecz Liverpool'u z Manchesterem United budził chyba najwiecej emocji w tej kolejce Premiership. Gracze ManU szczesliwie wygrali ten mecz zdobywając gola w 92 minucie meczu. Gola na wage 3 pkt zdobył John O'Shea.
Nie pamietam czy to było w tym sezonie czy w zeszłym ale Manu również wtedy wygrało 1-0 go golu Ferdinanda w .. 90 minucie meczu :)
Warto tez dodać że w tym spotkaniu Giggs zaliczył swój 700 występ w barwach "Diabłów".

Swoje spotkanie wygrała równiez Chelsea, która pokonała na wyjezdzie  dobrze spisujący sie w tym sezonie zespół Portsmouth. Chel$ea wygrała 2-0 po golach Dorgby i Kalou.

Arsenal również wygrał swój mecz. Pokonał u siebie Reading 2-1 po golach Gilberto Silvy i Julio Baptisty, Reading zdobyło gola honorowego po samobóju Fabregasa.

MU ma 9 pkt przewagi nad Chelsea, ale gracze z Londynu mają 1 mecz zaległy.
Andy
Kontakt:

Manchester United pokonał Liverpool już w doliczonym czasie i kto wie czy nie mieli troche szczęścia przy tej bramce piłkarze Sir Alexa Fergusona :roll: mimo wszystko potwierdzają bardzo wysokie aspiracje do zdobycia mistrza Anglii nie dając szans Chelsea na zniweleczenie tejże przewagi jaką wywalczyli :P.Zobaczymy czy uda im się wytrzymać tak do końca sezonu,teraz dochodzi jeszcze LM (choć awans wg mnie już mają pewny,Lille to nie Valencia prawda :lol2: ).Oto kilka multimediów:

Liverpool 0-1 Manchester United
Gol O'Shea
Ronaldo siatka
szansa Ronaldo
szansa Riise
szansa Kuyt'a
szansa Gerrarda
szansa Crouch'a
czerwona kartka Scholes'a
Arsenal 2-1 Reading
1-0 Gilberto
2-0 Baptista
2-1 Fabregas (og)
skrót spotkania
Reading 0-2 Chelsea
skrót spotkania
Ostatnio zmieniony 4 mar 2007, 10:49 przez Andy, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

1111111
darioG

Post autor: darioG »

Brawo Arsenal :lol2: Tylko Fabregas nie miał tegiej miny po samobóju, ale wazne sa 3pkt dla "Kanonierów'
:)
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

Mecz liverpoolu z man.utd mógł sie skończyc zupełnie inaczej gdyby tylko crouch pod koniec meczu wykorzystał swoją sytuacje. Swoją drogą jestem pełen podziwu dla van der sara, który chyba sam tylko wie jak wybronił wspomnianął już akcje croucha. jestem pewien że kuszczak ma sie od kogo uczyć i licze że sam tak kiedyś będzie bronił( chociaż już teraz popisuje sie swietnymi interwencjami wystarczy wspomniec niesamowicie obroniony strzał napastnika wigan lub cały mecz przeciwko man. utd kiedy grał jeszcze w west bromich)
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
Grzybek

Prowadzący w tabeli Manchester United i goniąca go Chelsea Londyn pewnie wygrały swoje mecze w 30 kolejce Premireship.
Diabły w bramce z Tomkiem Kuszczakiem pokonały u siebie Bolton 4-1. Golami podzielili sie Park i Rooney którzy zdobyli po 2 gole, Bramke honorową dla gości zdobył Gary Speed który pokonał naszego rodaka strzałem z rzutu karnego.
Natomiast Chel$ea równiez u siebie pokonała Shieffield United po golach Szewczenki, Kalou i Ballacka.

Także widac że piłkarze MU pewnie idą po mistrza Anglii, a gracze z Londynu będą ich gonic aż do ostatniej kolejki.
Andy
Kontakt:

Tutaj obyło się bez większych niespodzianek.Swoje spotkania dość pewnie wygrali Manchester United jak i goniąca Czerwonych Diabłów Chelsea Londyn,zaskoczyli piłkarze Arsena Wengera którzy to przegrali 1-0 z Evertonem a bramka dająca trzy punkty gospodarzom padła w ostatnich sekundach tego spotkania :!: Nie miłą niespodzianke także sprawił Newcastle United,przegrywając 2-0 z Charltonem....W walce o mistrza liczą się teraz tylko dwie drużyny:Chelsea i Manchester...oba zespoły grają jeszcze w LM i pucharze FA CUP...Kto wyjdzie z tej walki zwycięsko :roll: ciężko powiedzieć,choć w lepszej formie wydają się być piłkarze Sir Alexa Fergusona,którzy pokazują swoją "Diabelską Moc" :-D Oto kilka multimediów:

Chelsea 3-0 Sheffield Utd
skrót spotkania...interwencje...analizy
Man Utd 4-1 Bolton
skrót spotkania
Tottenham 3-1 Watford
Charlton 2-0 Newcastle hasło:canu
Everton 1-0 Arsenal hasło:ea2
Ostatnio zmieniony 19 mar 2007, 12:52 przez Andy, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

1111111
Andy
Kontakt:

Wczoraj odbyło się jedyny mecz o FA Cup w którym uczestniczył Manchester United.Diabły grały z Watford i swoje spotkanie wygrały...nie zabrakło w tym spotkaniu ładnych akcji i oczywiście bramek.Drużyna Sir Alexa Fergusona gładko sobie poradziła wygrywając 4-1.Oglądałem to spotkanie i powiem,że drużyna Manchesteru kontrolowała przebieg spotkania,pomimo utraty jakże pięknej bramki strzelonej przez piłkarzy Watford :shocked:.Byłem nieco zaskoczony składem jaki wystawił Sir Alex Ferguson,myślałem,że w bramce stanie Kuszczak...co prawda rozgrzewał się już,gdyż urazu doznał van der Saar (został ewidentnie kopnięty w twarz, czego sedzia nie zauwarzył :neutral: ).Ale do ostatecznej zmiany nie doszło.Czyżby Manchester mierzył w tym sezonie we wszystkie trofea jakie może zdobyć :roll: Fa Cup...Premiership...Champions League...
Obrazek

1111111
Grzybek

MU idzie jak burza, zarówno w LM, Premiership jak i w Fa Cup. Mają bardzo zgrany zespoł, a co okienko transferowe do kupuja jednego góra dwóch zawodników którzy szybko aklimatyzują sie w klubie. Bardzo mi sie podoba gra Diabłów w tym sezonie i chciałbym zeby zgarneli potrójna koronę jak w sezonie 1998/1999. Zobaczymy z kim United zmierzą się w finale, Blackburn czy Chelsea.

Co do wczorajszych meczych Premiership to wkońcu zwyciestwo odniósł Arsenal.
Troche mnie zaskoczył remis Liverpoolu na wyjezdzie z Manchesterem City 0-0.Pozatym to zespół Portsmouth ma dobrą passe,po zwycęstwie nad MU tym razem pokonali zespól Oby Martinsa 2-1.
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

no i man.utd mistrzem anglii w tym sezonie.
Interfun 3 pisze: 1 Manchaster United
2 Chelsea Londyn
dobrze udało mi sie obstawić pierwszą dwójke i jestem z tego powodu bardzo dumny :D:D:D:D
Dzisiaj Chelsea tylko zremisowała z arsenalem na dwa mecze przed końcem ma 7 punktów straty do lidera. Nic już nie zmieni starcie tych dwóch drużyn w środe w zaległym meczu. Musze jednak powiedzieć ze londyńczycy walczyli dzisiaj bardzo dzielnie bo mimo tego że grali w 10 i przegrywali 1:0 to doprowadzili do remisu i mało co nie wygrali. No  i chyba trener chelsea pożegna sie z drużyna
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
IRT

Post autor: IRT »

Ja tam wolałbym jakby Chelsea wygrała, no ale cóż... Można było się tego domyślić...
IRT. :]
Forza Inter!
Grzybek

Brawo dla Mancesteru, pracowali ciężko przez cały sezon i jak najbardziej nalezało im sie to zwycięstwo ! Pokazali ze nie potrzebują miliony euro na transfery zeby byc najlepszą druzyną w Anglii. Brawo !
Slepy

Post autor: Slepy »

No niezle, w koncu jakas zmiana. Ciekawi mnie teraz rynek transferowy chelsea, bo ostatnio chyba Roman zaczal skąpic kase. Bądź co bądź, gratluacje dla nielubianego przeze mnie Manchesteru się należą, bo rozegrali wspaniały sezon. No ale powtorki z 99 nie bedzie :P
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Tez sie ciesze ze Manchester zdobyl mistrzostwo chociaz go nie lubie ale wole ManU od ruskiej Chelsea. Moze teraz Roman zda sobie sprawe ze za pieniadze nie da sie kupic mistrzostwa Anglii. Chociaz i tak juz widac od dluzszego czasu ze skapi kase. A moze sie wkur... i odejdzie z Chelsea?
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Mka

Post autor: Mka »

Pracowali na Mistrzostwo cały sezon,brawo ! wreszcie :))
Pokazali ze nie potrzebują miliony euro na transfery zeby byc najlepszą druzyną w Anglii. Brawo !
Dokładnie tak,ważna jest drużyna,a nie pojedyńcze gwiazdeczki (bez urazy).Romek wydał w cholere kasy na transfery a tu nie ma ani mistrzostwa,ani LM..
Ale to już nie moja sprawa :P Dla mnie najważniejsze jest że mistrzem znowu jest ManU.
Forza non mollare mai !

Nie mówię szeptem gdy mówię skąd jestem
Obrazek
Ljarro

Post autor: Ljarro »

Romek wydał w cholere kasy na transfery a tu nie ma ani mistrzostwa,ani LM..
Ale dwa lata z rzędu mistrzostwo zdobyli, a w tym roku nie weszli do finału LM tylko dlatego, że Liverpool to banda farciarzy.
Andy
Kontakt:

Nie taka banda farciarzy....nie od dziś wiadomo,że Liverpool coś ostatnimi czasy zaczął dobrze grać w Lidze Mistrzów,ale za to nie szło im na swoim podwórku Premiership :P.Dla mnie jest to dziwna drużyna,ale sukcesy potrafi odnosić.
Obrazek

1111111
Ljarro

Post autor: Ljarro »

Ehem, nie banda farciarzy, wszystkie najważniejsze mecze wygrywają w karnych
Shady

Post autor: Shady »

Ljarro pisze: Ehem, nie banda farciarzy, wszystkie najważniejsze mecze wygrywają w karnych
Ew. strzelaja bramki ktore ktore widzial tylko sedzia... no i kibice L'poolu...
klusek

Post autor: klusek »

To niech Chelsea zatrudni jakiegoś szamana, czarownika czy księdza, żeby pomógł im wygrywać mecze. Może przynajmniej oni będą wyciągać wnioski z porażek drużyny, bo trenerowi to nie bardzo wychodzi.
Mka

Post autor: Mka »

I tu się zgadzam ża Liverpool ma farta,ciekawe dlaczego w lidze im tak dobrze nie idzie :lol2:  Chyba że na lidze im nie zależy haha :P

Dziwne to jest naprawde :)
Forza non mollare mai !

Nie mówię szeptem gdy mówię skąd jestem
Obrazek
RoB

Post autor: RoB »

Z tym nie wydawanie przez MU kasy bym nie przesadzał. Za takiego Carricka zapłacili oni blisko 30mln €.
Mka pisze:
I tu się zgadzam ża Liverpool ma farta,ciekawe dlaczego w lidze im tak dobrze nie idzie :lol2:   Chyba że na lidze im nie zależy haha :P
Dziwne to jest naprawde :)
Tak samo jak dziwne jest to, że Milan jest finale, a Inter odpadł w, 1/8 mimo, że lidze jest dokładnie odwrotnie. Po prostu taka jest piłka.
Andy
Kontakt:

Premiership wiele niespodzianek.Choć sprawa mistrza została już rostrzygnięta nie oznacza to,że piłkarze mieliby już sobie odpuścić sezon...Na 10 dzisiejszych spotkań aż 6 z nich zakończyło się remisami :o....Manchester United poległ z WHU,Arsenal,Liverpool i Chelsea remis :roll: sytuacje tego ostatniego klubu można by było zrozumieć - walczą już tylko o puchar Anglii,ale reszta :?: Niebawem zapodam plikami,chyba że wcześniej to zrobi Matico :)
Obrazek

1111111
Andy
Kontakt:

I rozgrywki w Premiership zostały wznowione,sezon 2007/2008 można uznać za rozpoczęty :!:

Pierwsze spotkanie rozegrał Londyński Arsenal, który to dopiero w ostatnich kilku minutach zdołał wywalczyć dla siebie korzystny rezultat.Piłkarze Arsena Wengera ostatecznie wygrali 2-1, a bramki strzelali Van Persi z karnego i Hleb.Niestety miejsca zabrakło dla Łukasza Fabiańskiego,który to nawet nie zmieścił się na ławce rezerwowej...Drugie spotkanie wciąż trwa i jak dotychczas Chelsea Londyn prowadzi 3-2 z Birmingham.
Obrazek

1111111
Jarek_FCI

Post autor: Jarek_FCI »

Bezbramkowym remisem zakończył się mecz ManU - Reading. Wczoraj Liverpool wygrał na wyjeździe z Aston Villą 2-1, a Newcastle także na wyjeździe wygrało 3-1 z Boltonem 2 bramki strzelił Martins :)
ODPOWIEDZ