matura...

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Wizard

Odp: matura...

Post autor: Wizard »

Teraz to ja sie troche boje niemca pisemnego w srode, ale chyba jakos bedzie...
Poza tym gera w czwartek i nie wiem czego sie spodziewac. Niby 74% mialem na probnej, ale wyjatkowo mi podpasowaly pytania. Teraz sie nic nie uczylem i moze byc ciezko ;/

No i na ustny polski jeszcze nic nie umie :P
Globus

Post autor: Globus »

Zdałem ustny na 15 punktów... jestem mega zadowolony bo język rosyjski to mój najsłabszy element na maturze ;) teraz do czwartku trzeba przezyc do geografii :D
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

no ja jestem po angliku dzisiaj który dobrze poszedł, jutro czeka mnie polak ustny którego się boję ....
Obrazek
Shady

Post autor: Shady »

Orzeu pisze: no ja jestem po angliku dzisiaj który dobrze poszedł, jutro czeka mnie polak ustny którego się boję ....
Na dzisiejszego Anglika tez nie narzekam... no i takze boje sie troche Polaka ustnego, coprawda mam 18.05.. ale nie chce mi sie uczyc na pamiec 3,5 strony :P
PioFCI

Post autor: PioFCI »

Shady nie ucz sie tego na pamiec!:) Analizuj analizuj, czytaj pogrupuj to sobie i zobaczysz, ze lepiej wejdzie...W ogole kto by sie przejmowal polskim ustnym:D pierdolic to gdzie ten wynik w ogole idzie...dajcie mi te 6pkt i wychodze;)

A dzisiaj zdalem angielski pisemny, z zamknietych mam 22/35 do tego licze na ok 10 z zaproszenia i listu i w sumie bedzie ok 65%...najwazniejsze, ze zaliczone...tylko ten jebany polski wrrr... Za tydzien jeszcze matma...
Inter na zawsze !!!
Slepy

Post autor: Slepy »

No tak se angol, moglo byc sporo lepiej. Na probnej wyciagnaem 90, teraz tak rozowo nie bedzie. Zalicze bez problemu, ale czuje niedosyt. No ale co tam, ja nigdy kozak nie bylem z angola;) Ogolnie dla mnie dosc trudne byly słuchy, moze tez bylem spięty...no a listy nam dali banalne:D
Shady

Pio_FCI pisze: Shady nie ucz sie tego na pamiec!:) Analizuj analizuj, czytaj pogrupuj to sobie i zobaczysz, ze lepiej wejdzie...W ogole kto by sie przejmowal polskim ustnym:D pierdolic to gdzie ten wynik w ogole idzie...dajcie mi te 6pkt i wychodze;)
No tez chce ten smieszny ustny polski zdac na 6pkt i mi starczy, ale mi wogole sie nie chce tego czytac hehe :P No ale masz racje... nie bede wykuwal tego na pamiec, troche jeszcze skroce :P poczytam i bede mowil duuuuzo prostszymi slowami:) i jakos dam rade. Mysle nad 50tka przed :P tak na rozluznienie jezyka heheh ale nie wiem czy sie odwaze :P
Slepy

A tak wlasciwie, to jakie macie tematy na ustny polski? Ja z racji braku w moim regionie tematu o sportowy komentarzu (taka mała sciagawa z Barta;)), musiałem zadowolic się omówieniem języka współczesnej młodzieży, podanie przykładów itp
Shady

„Ideał urody kobiecej – od antyku przez barok po współczesność. Omów zagadnienie w oparciu o wybrane elementy kultury.”

:P
Orzeu
Kontakt:

"Fantastyka w Świecie Powieściowym i Filmowym. Omów odwołując się do dwóch przykładów powieści epickich oraz ich adaptacji filmowych" = BANAŁ

Patrząc na tematy moich kumplów tzn. np. porównanie Romantycznej i Pozytywistycznej walki o ojczyznę (czyli temat z 7 lekturami w jego przypadku tzn. Lalka, Potop, Dziady, itd prawie wszystkie obszerne) to mój temat jest prościutki. Tak właściwie to omawiam fantastyke w Solaris i Władcy Pierścieni... no i jakoś pójdzie ;]
Obrazek
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

Nie śmiać się  :lol2:  :lol2:  :lol2:

"Magia pocałunku. Przedstaw w podanych dziełach literackich na przełomie epok."
""  Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki"  "" P.Zarzeczny
Globus

"Dokonaj analizy porównawczej wybranego dzieła literackiego z jego filmową adaptacją. Przedstaw na wybranych przykładach"

Temat w miare luzik :P będę nawijał o "Wiedźminie" i "Władcy Pierścieni" :P na lektury się nie zdecydowałem... ;)

Obrazek
PioFCI

Post autor: PioFCI »

"Analizując zgromadzony materiał językowy scharakteryzuj zapożyczenia we współczesnym języku polskim. Oceń ich celowość" :P
Inter na zawsze !!!
Orzeu
Kontakt:

Globus pisze: "Dokonaj analizy porównawczej wybranego dzieła literackiego z jego filmową adaptacją. Przedstaw na wybranych przykładach"

Temat w miare luzik :P będę nawijał o "Wiedźminie" i "Władcy Pierścieni" :P na lektury się nie zdecydowałem... ;)
to Globus tak w sumie mamy podobne tematy = nie musimy się tak wiele napracować... ja mam praktycznie to samo tylko, że muszę to być dzieła fantastyczne, czyli patrząc na te co wybrałeś mógłbym te same wziąć ;p...

Panowie jutro o 13 mam chwilę prawdy ...

Jak narazie idzie tak sobie = Polski słabo, ale chciałbym chociaż na te 55%, Anglik ustny 19/20 i pisemny około 44 pktów, czyli jeśli chodzi o języki idealnie.
Obrazek
Globus

Orzeu pisze:
Globus pisze: "Dokonaj analizy porównawczej wybranego dzieła literackiego z jego filmową adaptacją. Przedstaw na wybranych przykładach"

to Globus tak w sumie mamy podobne tematy = nie musimy się tak wiele napracować... ja mam praktycznie to samo tylko, że muszę to być dzieła fantastyczne, czyli patrząc na te co wybrałeś mógłbym te same wziąć ;p...
Wybrałem ten temat z dwóch względów... Po pierwsze to przeczytałem całego "Wiedźmina" łacznie z sagą i oglądałem kilka razy filmy ("Wiedźmina" i "WP") co prawda nie przeczytałem dzieła Tolkiena ale mam nadzieje że to będzie mały problem :P Po drugie mój kumpel miał bardzo podobny dwa lata temu temat i nie musiałem pisać pracy :D mam takiego farta że interesujemy się z kumplami fantasy ( min. pojedynki w Heroes III :D ) i jestem w miare na bieżąco w tym temacie!

PS. "Wiedźmin"- najlepsza książka jaka powstała na tym świecie! gorąco polecam :)

Obrazek
Wojtala

Post autor: Wojtala »

Orzeu pisze: Jak narazie idzie tak sobie = Polski słabo, ale chciałbym chociaż na te 55%, Anglik ustny 19/20 i pisemny około 44 pktów, czyli jeśli chodzi o języki idealnie.
To spoko ja pewno bede miał jeszcze gorzej anglik tak sobie mim poszedł zjebałem całe zdanie z muzeum źle przeczytałem pytanie i sie poszło wszystko jebać. W środe ustny polak 10 gegra i ide pić :)
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak naprawdę wielcy sprawiają, że Ty także możesz stać się wielki.
Wizard

ech zazdroszcze wszystkim tym co maja tak dobrze opanowane jezyki... Ja jakos zawsze mialem niestety problemy z jezykami obcymi ;/ Dlatego boje sie troche jutra...

Ale jak juz jutro pojdzie dobrze, to bedzie z gorki...
Zostanie gera i ustny polak. Temat: Omów perswazyjna funkcje jezyka na przykladzie propagandy i reklamy.
Orzeu
Kontakt:

a ja dzisiaj pojechałem z polaka 20/20 idealnie jestem zadowolony....

...najbardziej pizgałem z kolesia z mojej klasy, który miał pracę na podstawie poezji Miłosza a ten na prezentacji kutwa z "Powrotem Posła" wyjechał i ogółem żadnego utworu Miłosza nie wziął...
Obrazek
Slepy

A kutfa, co za trep. To ja myslalem, ze wiekszego osła niz ja z polskiego w tym kraju nie ma, a jednak :lol: Zdał?
Orzeu
Kontakt:

no co Ty... 4 pkty dostał i dupa, a najlepsze to, że ja mam na koniec 3 (dst) z Polskiego, a on 4+ (db+)...

...i gdzie tu sprawiedliwość ?
Ostatnio zmieniony 8 maja 2007, 19:05 przez Orzeu, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Wojtala

Orzeu pisze: że ja mam na koniec 3 (dst) z Polskiego, a on 4+ (db+)...
jakie wyjaśnienia w nawiasach hehe no cóź tak to jest w życiu. Nie ma sprawiedliwości niestety. Ja mam z polaka 5, a mature napisałem jabym miał dopa na koniec.

Jutro czeka mnie ustny polski trzymajcie kciuki za mnie.
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak naprawdę wielcy sprawiają, że Ty także możesz stać się wielki.
Orzeu
Kontakt:

nom trzymam kciuki Wojtala
Obrazek
Wojtala

kurwa spytali mnie z treści lalki coś tam o Wokulskim i pojebałem lektóry
I tylko 80% no ale cóż, mam nadzieje że pisemny pójdzie lepiej.
Globus

Jutro geografia... 3majcie kciuki!

Obrazek
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

Niech moc będzie z nami !! :D krótkie poprawki i można iść spać :D wkońcu to od jutra zależą moje studia :D

Zdać wszyscy zdadzą na pewno, bo żeby nie zdać geografii podstawowej to trzeba być mega talentem :D A wy macie się dobrze niektórzy, już po polaku ustnym  :roll: a ja dopiero 29 maja...
""  Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki"  "" P.Zarzeczny
Wizard

no i juz prawie po wszystkim...
Jeszcze tylko 17 ustny polak ;)
Trzeba przyznac, ze tak stresujacego czasu w swoim zyciu jeszcze nie mialem :;]
Slepy

Swoją dzisiejszą postawą jestem zdruzgotany. Trzeba być kurwa pojebem, zeby nie zauwazyc pytania, zle podzielic liczbe przez 100 a na koniec, pomyśleć że ciemna strona kuli ziemskiej to strefa nasłoneczniona a nie na odwrót. Jestem pojebem. Wynik nie bedzie zły, bo procz wyzej wymienionych, wiekszosc mam dobrze. Mysle ze moge złamac 75%, co z rozszerzenia złym wynikiem nie jest. Ale kurna!! Byloby ponad 80, czuje wielki, wielki niedosyt
Globus

daj spokój... ja pisałem podstawe która była prosta a robiłem błędy jak dziecko :/ szkoda gadać...

http://mimg.onet.pl/geogr_PP_rozw.pdf przykładowe rozwiązanie podstawy
Ostatnio zmieniony 10 maja 2007, 19:04 przez Globus, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Wojtala

Kujon pisze: Zdać wszyscy zdadzą na pewno, bo żeby nie zdać geografii podstawowej to trzeba być mega talentem :D A wy macie się dobrze niektórzy, już po polaku ustnym  :roll: a ja dopiero 29 maja...
Zdarzają sie i tacy :)

A ja zrobiłem w niektórych zadaniach takie błędy że głowa boli :/ pojebałem morze kaspijskie z czarnym jestem prze chuj :( wynik koło 70% nie jestem zadowolony.
Polak ustny to pikuś ja gdyby nie Lalka mialbym 100%
Zzzz

Post autor: Zzzz »

no ja angielski i wos zdalem, chuj wie co z polskim ale powinno sie udac. I zostaly ustne pod koniec maja, angielski 31 maja!! :o
ODPOWIEDZ